True Blood säsong 3

Fakta:
True Blood säsong 3 är 632 minuter lång och består av 12 avsnitt. I huvudrollerna får vi se Alexander Skarsgård, Anna Paquin, Stephen Moyer och Joe Manganiello. Säsongen spelades in 2010 och rekommenderas från 15 år. Säsongen baseras på boken Club Dead av Charlaine Harris.

Handling:
"När Sookie upptäcker att Bill har kidnappats styr hon kosan mot Mississippi där hon snärjs in i en värld som styrs av en flock ondsinta varulvar och den mäktiga vampyrkungen Russell Edgington. Där kommer hennes krafter åter till ytan och hon inser att hon inte kan lita på Bill. Allt leder fram till seriens avslöjande ... Sookies sanna identitet."
 
Recension:
Den tredje säsongen av True blood tar tittaren med storm. Handlingen och karaktärerna har utvecklats och förbättrats enormt. Vi får också träffa på några nya karaktärer, bland annat sexige Alcide Herveaux och den skrämmande kungen Russel Edgington. Även fler övernaturliga varelser introduceras, och därmed även vad Sookie är förnågonting.
 
Sookie har träffat varulven Alcide.

Det är tredje säsongen som gör att jag kan kalla serien beroendeframkallande. Den var otroligt spännande, rolig och utan tvekan den bästa säsongen hittills. Precis som tidigare säsonger är den väldigt brutal och våldsam, men den har också mindre erotik vilket lämnar mer plats till en storslagen handling. Men självklart finns fortfarande mycket sex i, så oroa dig inte över att romantiken försvinner.
 
Drottning Sophie-Anne får en större roll i säsongen.

Jag älskar hur relationen mellan Eric och Sookie har växt, speciellt med tanke på att Eric (och Pam!) är min favoritkaraktär. Det är ha för att han är charmig, men mestadels för att han spelas av underbare Alexander Skarsgård. Självklart är alla huvudskådespelare otroligt bra men det som förvånade mig i tredje säsongen var den excellens som alla gästskådespelare visade.
 
Sookies bror Jason är förälskad.

Serien bjöd på många överraskningar och gjorde att jag nästan tappade andan. Den är välgjord och har många fantastiska skådespelare tillsammans med en välplanerad handling. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong!

True Blood säsong 2

Fakta:
Andra säsongen av True Blood är 530 minuter lång och består av 12 avsnitt. I huvudrollerna får vi återse Anna Paquin, Alexander Skarsgård och Stephen Moyer. Säsongen rekommenderas från 15 år och släpptes 2010 av HBO.

Handling:
"Välkomna tillbaka till Bon Temps, mysteriernas, sydstatssensualitetens och de nattsvarta hemligheternas hemort. För Sookie Stackhouse är livet mer farligt än någonsin, efter att hennes och Bills förhållande har fördjupats. Samtidigt har Tara själv blivit kär och helt tagen; Sams hopp står till en osannolik bundsförvant; Jason blir involverad i en anti-vampyrsekt; Eric rekryterar Sookie för att undersöka försvinnandet av en 2.000 år gammal vampyr; och Maryann visar sig besitta en kraft som kan kontrollera nästan alla i staden. Sen måste Sookie, Bill och Sam, efter att ha gjort en skakande upptäckt, tänka ut den sista försvarslinjen mot en diabolisk plan som höjer den prisbelönta serien till nya blodiga höjder."

Recension:
Den andra säsongen av True Blood överträffar den första stort. Den behåller sin ursprungliga charm men tar handlingen och karaktärerna till en ny nivå. Det finns mycket mer spänning, humor och mystik i den här säsongen av serien. Skaparna har dessutom ökat de paranormala ingredienserna.
 
Sookie, Tara och Sam har hittat en död kropp i bilen.

I säsongen får vi träffa på fler fascinerande varelser än bara varulvar, hamnskiftare och vampyrer. Vi får träffa på en maenad, Maryann Forrester, som spelas av storslagna Michelle Forbes. Trots att alla skådespelare i serien bör utmärkta prestationer så är det Forbes som står ut. Hon gör sin karaktär otroligt mystisk och intressant, och trollbinder tittaren genom serien. Hon kunde till och med bli lite skrämmande ibland.
 
Karaktären Jessica börjar växa.

Andra säsongen har fortfarande väldigt mycket sex och är rätt rå och våldsam, men den börjar kännas mer säregen nu. Jag tyckte att första säsongen var som en brutal Twilight, men nu går det inte ens att jämföra dem två. Karaktärerna har växt otroligt mycket och jag älskar charmen som Pam, Eric, Sookie och Jason har. Bill är jag dock inte ett särskilt stort fan av.
 
Maryann har en speciell kraft på människor.

En sak jag bedårar med serien är att den med hjälp av Skarsgård har fått med en hel del från den svenska kulten och språket. Eric och Pam kan ibland komma med vitsiga kommentarer på svenska, och det är riktigt roligt att förstå vad de står och viskar om. Dock kan det vara svårt att uppfatta ibland eftersom man är så van vid det engelska språket i serien.
 
Jason hurrar, precis som jag, över säsong 2.
 
Andra säsongen var alltså riktigt, riktigt bra och överträffade mina förväntningar. Vill du ha en blodig, sexig serie med mycket spänning och många övernaturliga varelser så har du funnit rätt.
 

True Blood säsong 1

Fakta:
True blood säsong 1 är en serie från 2008 med bland annat Anna Paquin, Alexander Skarsgård, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Chris Bauer och Nelsan Ellis i huvudrollerna. Säsongen, som är 635 minuter lång, består av 12 avsnitt och rekommendera från 15 år.
 
Handling:
"Vampyrerna har tagit sig "upp ur kistan" och lever nu mitt ibland oss. De överlever med hjälp av konstgjort blod och behöver inte längre människoblod. Eller? Bland lokalbefolkningen i den lilla staden Bon Temps i Louisiana huserar färgstarka personligheter av det mest skilda slag. Möt Sookie Stackhouse (Oscar®vinnaren Anna Paquin*), en söt och oskyldig servitris som döljer sin förmåga att läsa andras tankar, Bill Compton, en 173 år gammal vampyr som precis flyttat tillbaka till staden, Sookies bror Jason, en kvinnokarl som alltid verkar hamna i trubbel, den vrålsexiga Tara, Sookies lojala bästis, Sam, ägaren till Merlottes som försöker dölja sina känslor för Sookie, Lafayette som alltid kokar ihop någonting olagligt "utanför menyn" och en udda samling där alla försöker dölja sina mörka hemligheter i nattens skuggor i denna serie som inte liknar någon annan."

Recension:
Jag har sett hela serien så jag kan direkt skriva att första säsongen är den allra sämsta. Den är definitivt bra och välgjord, men serien blir helt enkelt bättre och bättre.

Telepatiska Sookie tillsammans med vampyrpojkvännen Bill.

Första säsongen är väldigt erotisk, och de sexuella dragen är de mest framställande i säsongen. Det finns även väldigt mycket våld och serien är rätt rå. De första avsnitten har en handling som är väldigt lik Twilight, men mycket brutalare förstås. Det tar ett tag att komma in i handlingen men efter det tar spänningen vid och tittaren fastnar. Jag tycker även att serien lyckas få med en hel del komik.
 
Vampyrvikingen Eric tillsammans med charmiga Pam.
 
Skådespelarna är riktigt bra och det är roligt att se många kända skådespelare, som exempelvis Paquin (X-men) i en ovanligare roll. Men bäst är förstås vår egen svenska Skarsgård (Battleship), i rollen som Eric,  som inte bara presterar riktigt bra utan också bidrar mycket till vår svenska kultur i serien. Han pratar bland annat svenska ibland, vilket både är charmigt och en rolig touch på serien. En annan skådespelare som har blivit en stark favorit för mig är charmiga Kristin Bauer som spelar Pam. Det är hon som bidrar till den mesta humorn. En karaktär jag dock har stört mig väldigt mycket på under säsongen, trots att hon inte synts mycket, är Jessica som spelas av Deborah Ann Woll.
 
Sookies bror Jason är rätt kinky.
 
Dock kan jag tycka att serien liknar alldeles för mycket en vanlig deckare med vampyrer och mycket sex, och därför blir det den sämsta säsongen. Men den är garanterat värd att se.

Graceling

Graceling, även kallad Tankeläsaren, är den första boken i De Utvalda serien av Kristin Cashore. I serien finns tre böcker; Graceling (Tankeläsaren), Fire (Monstrets dotter) och Bitterblue (ej utgiven på svenska). Böckerna är självbärande och man måste alltså inte läsa dem i ordning, men det ger en ökad förståelse.

"Hon var bara åtta år gammal när hon dödade en man första gången. Tio år senare tvingas Katsa fortfarande hota och döda människor åt kungen. För hon ör en av de sju kungadömenas särlingar - född med en särskild gåva som kungen har rätt att utnyttja.
Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändrades när hon möter prins Po - han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne... Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sin början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne...
"

De första hundra sidorna tyckte jag var tråkiga. Jag ansåg att det inte hände någonting och att man inte blev känslomässigt berörd. Men sedan hände någonting. Jag vet inte riktigt vad som gjorde den så fantastiskt bra; men plötsligt berörde den så, hade enormt mycket spänning och högt tempo. Sista halvan av boken läste jag på en sittning. Jag kunde helt enkelt inte släppa taget om den. Den var annurlunda från andra böcker; både om man tar handling och hur den var skriven i beräkning. Cashore beskriver mycket väl och har ett lättsamt sätt att skriva, vilket gör det enkelt att förstå och kunna sätta sig in i vad som händer. Handlingen är i fantasygenrén men är olik andra fantasyböcker. Här finns inte drakar eller sådana monster, utan det känns som om man helt enkelt åkt tillbaka ett par hundra år i tiden och befinner sig på en annan planet som styrs annurlunda. Boken blev till sist fantastisk och jag rekomenderar verkligen den. Den hade spänning ända fram till slutet; romantik, sorg, våld och hopp. Längtar verkligen tills jag kan lägga vantarna på en kopia av andra delen Monstrets Dotter (läser serien på svenska)!

Första stycket: "Totalt mörker rådde här nere i fängelsehålorna, men Katsa hade en karta i huvudet. En som hittils hade visat sig vara korrekt, som Olls kartor brukade vara. Hon drog med handen utmed de kalla väggarna och räknade dörrarna och öppningarna hon passerade. Hon svängde när hon skulle och stannade slutligen framför en öppning som borde leda till en nedåtgående trappa. Där sjönk hon ner på huk och trevade med händerna framför sig. Ett trappsteg, fuktigt och halt av mossa, och ännu ett nedanför. Det här var alltså trappan Oll hade pratat om. Katsa hoppades bara att han och Giddon skulle se den gyttjiga mossan när de kom efter henne med sina facklor,..."
 
Sista stycket: "'Vet du vad?' sa han. 'Jag önskar att du kunde se den här grottan.' 'Hur ser den ut?' Han tvekade. 'Den är faktigst... vacker.' 'Berätta.' Och Po beskrev för Katsa vad som gömde sig i grottans mörker, och utanför väntade världen på dem."

Författare:

The Girl with the Dragon Tattoo

Regissör: David Fincher
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 25-04-2012
Åldersgräns: 15 år
Kända medverkande: Stellan Skarsgård, Daniel Craig, Robin Wright m.f.
Genré: Thriller
"Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher."
 

 
Nej. Den har spänning men nej - så jäkla dålig den var. Jag ogillade den svenska versionen, men mest för att den inte var min stil, själva filmen var bra gjord och likande boken. Men den här version var riktigt riktigt dålig. Rekomenderar verkligen inte den här. Den var seg och osammanhängande. Om du vill se samma film men mycket bättre så se Män som hatar kvinnor istället. En mycket bättre film. Det är första gången i mitt liv som jag har tyckt att en svensk film är bättre än en amerikansk - och det säger en hel del.

Betyg: 0,5/10

Rango

Regissör: Gore Verbinski
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: 20-07-2011
Kända medverkande: Johnny Depp, Abigail Breslin m.f.
Genré: Äventyr, Komedi, Animerat, Familj

"En stadskameleont ger sig ut i vildmarken för att finna sitt rätta jag och hamnar av en slump i en vindpinad håla mitt i öknen. När han råkar döda en hök under spektakulära former väcker han hoppet hos stadens befolkning, som sedan länge plågas av hänsynslösa banditer. Med kameleonten Rango i fronten är byborna redo att ta itu med sitt problem en gång för alla. Men bovarna låter sig inte imponeras av den nya hjälten. Till en början."Rango var en speciell film, annurlunda. Jag kände att filmen hade ett buskap, som symboliskt visades genom hela filmen. För att vara en familjefilm var den dock rätt deprimerande, trots att den var hysteriskt rolig ibland. Filmen skildrar hur det ser ut i många delar av världen idag och därför blir den rätt dyster ibland. Men jag älskar Johnny Depp och det är mest han som gör att filmen blir rolig. Men Rango-karaktären själv är även den väldigt rolig så blandningen blev väldigt bra. Så trots att den var sorglig och verklighetsskildrande så var den ändå väldigt bra och rolig. Värd att se.

Betyg: 4/10


Shrek

Regissör: För många att skriva upp
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: -
Åldersgräns: 7 år
Kända medverkande: Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers m.f.
Genré: Familj, äventyr, komedi
"En blandning av ett sympatiskt träsktroll, en talande åsna, en katt i stövlar och en förhäxat prinsessa som tillsammans ger sig ut på äventyr. De gör allt från att få tillbaka sitt hem, till att övervinna ondskan."
 

 
Dessa filmer är fulla med humor och äventyr och passar hela familjen. Trots att denna klassiker har tappat lite av sin magi i film nummer 4 så måste jag ändå säga att den håller måttet. Men de tre första är bäst och första filmen är ju som sagt en klassiker. Jag älskar karaktärerna och har favoriterna Åsnan (Eddie Murphy) och Mästerkatten. Animeringarna är bra gjorda och filmerna bjuder på mycket skratt. Självklart finns det mycket bättre tecknade filmer, men jag rekomenderar Shrek filmerna starkt. Shrek filmerna består av fyra delar (1: Shrek, 2: Shrek 2, 3: Shrek den tredje, 4: Shrek det sista kapitlet) men även en spin-off film om Mästerkatten själv som kallas Puss in Boots. Själv har jag inte sett spin-off filmen men vill hemskt gärna göra det. Det finns även mini-Shrek filmer, som är okay men inte alls i samma klass som resten av filmerna. Det är sådanna kortfilmer som är kanske 15 eller 20 minuter långa. Det finns Shrek 1,5 i 3D och Ha en Shrekigt God Jul o.s.v men det är mest för att företagen ska tjäna pengar och inte för underhållningens skull. Så om du ser Shrek, se orginalfilmerna, då lär du inte ångra dig.
Karaktärernas röster görs allesammans av kända skådespelare vilket inte direkt försämrar filmerna.

Betyg: 5.5/10

Friends säsong 1 - 10

Regissör: Marta Kauffman
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Kända medverkande: Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Courtney Cox, David Schwimmer, Jennifer Aniston, Matthew Perry m.f.
Genré: Komedi
Handling: "Det är en serie om kärlek och sex och karriärer i en tid i livet då allt är möjligt...om sökandet efter trygghet och förhållanden...och rädslan för trygghet och förhållanden. Mest av allt är det en serie om vänskap, för när du är ung och singel i stan, är vännerna din familj."


Jag har växt upp med tv-serien Friends och när jag var liten avskydde jag den, tyckte att den var jättetråkig. Men när jag blev äldre blev jag smått beroende av den! Jag älskar verkligen serien! Den har så mycket: humor, fanatstiska skådespelare och drama. Jag rekomenderar verkligen serien till alla, eftersom jag tror att ingen kan undgå att skratta under ett avsnitt. Karaktärerna är väl utformade, och har alla olika roliga egenskaper som tillsammans skapar en hysteriskt rolig blandning.


Serien består av tio säsonger och har dessutom en spin-off serie med namnet Joey, som då fokuserar på Joeys liv efter de tio säsongerna med hans vänner. Enligt mig är de första säsongerna bättre än de senare, men de är allesammans fantastiska. Alla är otroligt charmiga och humoristiska. Karaktärerna har en underbar gemenskap till varandra och varje gång jag ser Vänner känns det som att jag kommer hem. Den är fylld med nostalgi och varm komik som får mig att smälta varje gång jag ser ett avsnitt.


Kortfattat kan jag skriva att Friends är en serie alla borde se. Serien har blivit en del av kulturen, en del av allmänbildningen. Friends är väldigt nutida och skämtar mycket om andra serier, filmer, böcker och samhällsproblem, vilket gör att den blir en klassiker man kan relatera till i alla lägen. Serien kommer med en skratt-garanti, och tittaren har svårt att inte bli förälskad i karaktärerna. Har du inte sett serien har du missat något stort, så se den nu!


Girl Interrupted

"You can sign in, back you can't get out."

Regissör: James Mangold
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 27-09-2000
Åldersgräns: 15 år
Kända medverkande: Angelina Jolie, Brittany Murphy, Jared Leto, Vanessa Redgrave, Winona Ryder m.f.
Genré: Drama

"Filmen är baserad på en verklig historia.

Året är 1967. Den 17-åriga Susanna Kaysen känner sig osäker, rotlös och sårbar i en föränderlig värld. Efter ett förmodat självmords-försök får hon träffa en psykiatriker, som efter ett kort möte ställer diagnosen Borderline - vars symptom kan stämma in på de flesta vilsna tonåringar. Susanna skickas till ett mentalsjukhus, där hon får stanna i nästan två år. Hon träffar flera unga kvinnor i en liknande situation. Susanna blir vän med Lisa, som desperat kämpar för att komma bort från detta ingenmansland. Tillsammans med Lisa ställer Susanna och de andra intagna samma krav: De vill ha sina liv tillbaka..."Girl Interrupted. även kallad Stulna år, var en speciell film. Den var bra gjord och hade många fantastiska skådespelare, men den nådde inte ända fram. Allting var bra, men allt som hände kändes ofärdigt, som om de avbrutit varje scen och inte gjort den komplett, inte gått steget ut. Om de hade gjort några tvistar, och gått djupare in på scenerna hade filmen varit fantastisk, men nu... nja, den var okay. En film i liknande stil och som faktigst lyckades beröra, hålla spänningen uppe och nå ända fram till mållinjen är filmen Changeling, så då rekomenderar jag den istället. Den har händelser runt om dess centrum och är mystisk och djup/symbolisk. För att sammanfatta Girl Interrupted; en okay film men som jag inte känner att jag vill se igen. Har sett sämre, men har definitivt sett bättre.

Betyg: 5/10


Ice Age

Regissör: Chris Wedge
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: 15-06-2009 --> nu
Kända medverkande: Alan Tyduk, Björn Granath, Jack Black m.f.
Genré: Animerat, familj, komedi

"Vid istidens början möts tre omaka varelser. Sid, en snabbpratande och korkad sengångare, Manfred, en vresig och ullig mammut och Diego, en lömsk sabeltandad tiger. De tre bildar motvilligt ett team för att återlämna en baby till sin pappa. Innan deras otroliga resa är slut har den osannolika trion råkat ut för kokande lavagropar, flytt ur förrädiska istunnlar och mött Scrat, en förhistorisk blandning av ekorre och råtta, som desperat försöker gömma sitt älskade ekollon."Ice Age filmerna är verkligen underbara! Hittils har jag bara sett de tre första, men jag skrattar alltid lika mycket varje gång. Den fjärde filmen kommer på bio snart. Filmerna är verkligen värda och se och passar hela familjen. Med en blandning av äventyr och massvis av humor skapar dessa ingredienser en underbar serie filmer. Animationerna är bra gjorda och jag älskar karaktärerna, speciellt Scrat och Sid. Rekomenderar verkligen!
Filmerna kan ses var och en försig eftersom handlingen inte beror på varandra, men jag rekomenderar att du ser dem i ordning eftersom du ändå får mer känsla för karaktärerna och så.

Betyg: 6.5/10


Gone

"In a second, the world changes."

Fakta:
Gone är den första boken i Michael Grants science fiction / dystopi serie Gone. I serien finns 6 stycken böcker; Gone, Hunger, Lies, Plauge, Fear och Light. De tre första böckerna har översatts till svenska och heter: Övergivna, Hunger och Lögner.

Handling:
"299 hours and 54 minutes...
Suddently it's a world without adults and normal has crashed and burned. When life as you know it ends at 15, everything changes.
A small town in southern California: In the blink of an eye everyone over the age of 15 disappears. Cut off from the outside world, those that are left are trapped, and there's no help on the way. Chaos rules the streets. Now a new world order is rising and, ever scarier, some survivors have power - mutant power that no one has ever seen before..."
 

Recension:
Jag har hört så mycket om den här boken och om Michael Grant. Så när jag började läsa hade jag höga förhoppningar. Så när jag hade läst kanske 100 sidor hade boken inte påverkat mig alls. Den var tråkig och ingenting spännande (förutom första sidan) hade hänt. Men senare, när jag kom längre in i boken blev den underbar. Tempot ökade, och liksaså spänningen. Bara det att varje kapitel var en nedräkning gjorde boken mer spännande. När man ser tiden ticka ner, när man vet att någonting hemskt kommer att hända.
Och när jag väl läst ut den kände jag att jag bara måste få läsa del två så snart som möjligt. Så jag håller med dem som hade påverkat mina förhoppningar: boken är verkligen värd att läsa och precis som det står på insidan av omslaget: det är sci-fi serien för xbox generationen. Mycket mycket bra!
 
Betyg: 6/10
 
Första stycket:
"One minute the teacher was talking about the Civil War. And the next minute he was gone. There. Gone. No 'poof'. No flash of light. No exlosion."
 
Sista stycket:
"The boy walked stiffly, favouring the half-healed burn on his side. The coyote walked just ahead, leading the way though the desert. The sun set to the west, sending long shadows from boulders and brush, painting the mountain's face an eerie orange. 'How much further?' Caine asked. 'Soon,' Pack Leader said. 'The Darkness is near.'"
 
Andra recensioner:
"Exciting, high-tension story told in a driving, torrential narrative that never lets up. This is great fiction. I love this book." // Steven King.
"If Steven King had written Lord of the Flies, it might have been a little like this... Excited to see where (Grant) will take (the reader) with this new series." // Voice of Youth Advocates (VOYA) (Starred Review)

Författare:

War of the Worlds

"Something is coming, and it's here to stay."
 
Regissör: Steven Spielberg
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 21-11-2005
Kända medverkande: Dakota Fanning, Tom Cruise, Tim Robbins, James DuMont, Miranda Otto m.f.
Genré: Action, drama
"The story if about Ray Ferrier, a divorced dock worker estranged from his children and living separately from them. As his ex-wife drops their children off for him to look after for a few days, the planet is invaded by aliens driving Tripods and the earth's armies are defeated, and Ray tries to protect his children and flee to Boston to rejoin his ex-wife."
 

 
Jag tycker att filmen var helt okay. Jag gillar sci-fi/fantasy-filmer och den här var inte ett undantag. Jag gillar Dakota Fanning som jag anser gör ett bra jobb med sin roll. Jag gillar Tom Cruise, men avskyr hans roll (inte för att han gjorde ett dåligt jobb, snarare tvärtom). Filmen hade spänning, men mer än så var det inte, så det var kanske därför den inte kändes komplett? Om den hade haft fler ingredienser; romantik, mer drama o.s.v. kanske den hade varit ännu bättre. Ännu en negativ sak var att man aldrig fick någon förklaring till allt som skedde. Man fick veta att utomjordningarna hade planerat deras attack i miljarder år, men man får aldrig veta varöfr vilket sänker betyget rejält. Men filmen var trots att sevärd med många bra skådespelare. Synd bara att Miranda Otto (Eówyn från Sagan om Ringen) inte var med mer än i början och i slutet, hon är en bra skådespelare. Men som sagt; värd att se någon gång, och med mycket spänning, men inte en film som skapar beroendet att se den igen.

Betyg: 4,5/10

Ny film att se fram emot

Snart kommer ännu en version av Snövit ut, kallad: Snow White and the Huntman. Ett otecknat drama/action äventyr med många kändisar; bland annat Kristen Stewart.

Jag är inte direkt ett jättestort fan av Stewart men jag tycker att det ska bli kul att se henne i någonting annat än Twilight filmerna i en sådan annurlunda roll.
Jag tror att filmen kan bli ganska spännande om de har gjort väl. Jag tycker att det är rätt häftig hur man kan göra om vänligt sinnade barnsagor till moderna thrillers, ex. Red Riding Hood. Hoppas denna blir minst lika bra.
Är det någon mer än jag som ser fram emot den här filmen?

Ny beställning <33

Jag vet att ni har fått vänta på inläggen här på bloggen på sistone och för det ber jag om ursäkt. Jag har helt enkelt inte haft tid mestadels på grund av skolan, och när jag väl har fått lite tid över har jag inte prioriterat att läsa eller att se på film för att skriva recensionerna.

Men det kommer att ändras. Visst - jag har väldigt mycket i skolan, jag kommer att ha ungefär två prov varje vecka fram till sommarlovet och sedan läxor på det... men några recensioner kommer det ändå att bli!
Just nu håller jag på att läser Gone av Michael Grant och jag har snart läst ut den så recensionen kommer snart.
Dessutom har jag gjort en ny beställning med filmer idag! Jag beställde från cdon fyra säsonger från tv-serier och två filmer.

Det jag beställde var de tre första säsongerna av True Blood, säsong 13 av Simpsons, War of the Worlds och Girl Interruped - så snart kommer recensionerna att regna ner! Håll bara ut så länge!
Återigen - jag är ledsen över att jag inte uppdaterat, men jag har helt enkelt haft annat för mig.

Kram på er alla och fortsätt att besöka!

Böcker jag längtar efter att köpa!

Återigen så vill jag ha fler böcker än vad jag har råd med, och här är några av dem:
Böckerna är:
Fantasy Lover // Sherrilyn Kenyon
Blue Bloods // Melissa de la Cruz
Ascension // Caris Roane
Monstrets dotter // Kristin Cashore
Numbers // Rachel Ward
Teeth vampire tales // P.C Cast, Melissa Marr, Cassandra Clare, Holly Black m.f.
Noras val // Becca Fitzpatrick
Hans majestäts drake // Naomi Novik
Unearthly // Cynthia Hand
Har du läst någon av dem? Vad tyckte du? ^^

RSS 2.0