Älskade Tv-Serier #1

För att se recensioner av följande, se kategorin Tv-serier.
I brist på mer intressanta inlägg eller recensioner (kommer snart) skriver jag nu om mina favorit tv-serier. Jag gör en lista med top 10, men listan kommer att vara delad över tre dagar och de då som är högst upp på listan kommer i det sista inlägget. Detta är för att ge mig mer tid att läsa Blood of the Fold. Recensionen för Löwensköldska Ringen kan komma från imorgon tills på måndag. Har bara trettio sidor kvar.
 
Tänk på att det är väldigt svårt att göra en lista med favoritserier då de har olika genré.Det är till exempel väldigt svårt att jämföra en komedi med en thriller. Men jag älskar alla dessa tio serier. Nästan till och med lika mycket. Men tyvärr kan jag inte ge dem en delad förstaplats och det finns trots dem som är lite bättre...
 
Dagens kandidater är...

10) På tionde plats, och därmed 'sämst' av favoriterna är....
THE SIMPSONS
The Simpsons är en animerad komeditv-serie för tonåringar och vuxna, då våld, svordomar och grova skämt förekommer. Historien bygger på en vanlig amerikans familj (stereotypen) som hela tiden råkar ut för trubben i deras normala vardag. Hittills finns serien i nästan trettio säsonger.
Huvudkaraktärer: Tjocka och lata Homer, smarta och pigga Lisa, bebisen Maggie som alltid blir underförstådd, husfrun Marge som försöker vara den perfekta modern och bråkiga Bart vars enda ambition är att ställa till det för andra.
 
9) På nionde plats bland favoriterna är...
DESPERATE HOUSEWIVES
 

Desperate Housewives är en drama/komediserie för äldre. Den handlar om vänskap och kärlek, men störst av allt mysterierna på Wisteria Lane. Efter att grannen Mary-Alice tar självmord upptäcker invånarna hennes gömda hemligheter, som kan komma att förändra livet hos dem alla. En riktigt rolig och sorglig och väldigt dramatisk serie med toppenskådespelare.
Huvudkaraktärer: Snygga och bortskämda Gabrielle Solis, mamman Lynette Scavo som kämpar med sina barn, perfekta Bree Van de Camp som avskyr offentlig förnedring och är perfektionist, och klumpiga och lite naiva Susan Delfino.
 
 
8) På åttonde plats av mina favoriter är...
FRIENDS

En hysteriskt rolig komediserie som handlar om dessa sex vänners vardag. De möter alla slags bekymmer och motgångar men är alltid där för varandra. En serie om vänskap, kärlek, sex och livet helt enkelt.
Huvudkaraktärer: Pedantiska Monica Geller som måste kontrollera allt, Bortskämda Rachel Green, Udda Pheoby Buffay som ser allting annurlunda än alla andra, Chandler Bing som alltid måste skämta för att inte känna sig obekväm, Ross Geller som alltid håller med någon annan och är besatt av gamla saker, och gulliga men otroligt osmarta Joey Tribbiani som inte vet någonting om hur livet verkligen är.
 
 Så där vad de tv-serier som är 'sämst' av mina favoriter. Vilka har dessa platser på din lista? Eller har du kanske inte tio favoriter? Vad tycker du om dessa inlägg; onödiga eller intressanta?

Mina Favoriter #4

Sista inlägget om mina favoritböcker kommer inte att sorteras efter genré som de tidigare inläggen, utan varelser. Så dessa inlägg kan vara blandade över de tidigare genrérna jag skrivit om. Dagens inlägg handlar om Varulvar och Vampyrer. Och nu skriver jag endast om böcker som har dessa varelser som huvudhandling, inte att de bara är med i bakgrunden så som i Twilight, Själlös m.m.
 
Varulvar:
 
3) -
Tyvärr har jag inte läst mer än två böcker där varulvar och deras pack är i centrum. Visst har jag läst flera dussin böcker med varulvar, men då har en annan varelse varit i centrum.
 
2) Blod & Choklad // Annette Curtis Klaus.
En rätt dålig bok som fokuserar på helt fel saker och inte är minnesvärd men i brist på konkurrenter så hamnar den ändå på andra plats.
 
1) Nightshade // Andrea Cremer.
En riktigt bra varulvsbok med rätt mängd spänning och romantik.
 
 
Vampyrer:
3) Living Dead in Dallas // Charlaine Harris
Med skillnad från varulvsböcker så har jag absolut läst många fler böcker med vampyrer i huvudhandlingen. Allt från Twilight till True Blood och lite smått och gott därimellan. Men den andra True Blood boken, Living Dead in Dallas, känner jag förtjänar tredje platsen. Men jag måste nog medge att jag tycker att tv-serien är bättre än böckerna.
 
2) Andens Kraft // Richelle Mead
Den näst sista, och femte, boken i Vampire Academy serien anser jag förtjänar andraplatsen.
 
1) The Immortal Rules // Julie Kagawa
Rå och mörk; precis som en vampyrbok ska vara. Utan tvekan toppar första Blood of Eden boken listan.
 


Då var det slut på inläggen med mina favoriter. Vilka är dina favoritvampyr/varulvsböcker?
Ge gärna tips om vad för inlägg ni vill ha här på bloggen! Kämpar för att försöka nå alla era krav och önskemål.

Mina Favoriter #3

Så här kommer näst sista inlägget om mina favoritböcker i varje genré. Dagens genrér är Urban Fantasy och Dystopier.
 
Urban Fantasy:
 
3) Döda Flickors Dans // Rachel Vincent.
Andra boken i Vampirerna i Morganville serien. En rätt seg serie men som ändå håller måttet.
 
2) Själlös // Gail Carriger.
En hysteriskt rolig och historisk paranormal. Förtjänar verkligen andraplats.
 
1) Vampire Academy // Richelle Mead.
En serie som liknar House of Night; fylld med tempo, spänning och romantik.

 
Dystopier:
Min favoritgenré!

3) Pandemonium // Lauren Oliver
Det stod mellan den här och The Immortal Rules men det fick till slut bli Deliriums efterföljare. Älskar denna framtidsversion; att kärlek är förbjuden och ses som en dödlig sjukdom.
 
2) The Hunger Games // Suzanne Collins
Älskar hela serien men tror nog att jag uppskattade den första boken mest. Collins byggde upp deras hemska samhälle så fantastiskt bra!
 
1) Divergent // Veronica Roth
Utan att tveka det minsta valde jag Divergent på första platsen. Jag kunde inte släppa taget om boken! Älskade även efterföljaren, Insurgent, men gillade Divergent aningen mer.

 
Vad är dina favoriter ur dessa genrér?

Mina Favoriter #2

Del två av mina favoritböcker. Idag handlar det om High Fantasy och Low-Grade Fantasy.
 
Low-Grade Fantasy:
 
3) Hex Hall // Rachel Hawkins
En helt okej serie, men eftersom jag inte brukar läsa Low-Grade Fantasy så platsar den på tredje plats.
 
2) Graceling // Kristin Cashore
Graceling förtjänar verkligen andraplatsen, trots att den skulle behöva mer action.
 
1) Harry Potter // J.K. Rowling.
Och på första plats kommer då favoriten Harry Potter. Och den förtjänar det verkligen; jag älskar verkligen denna serie av Rowling.

 
High Fantasy:
3) Eragon // Christopher Paolini.
En seg men fantasifull serie. Jag har dock inte orkat tagit mig igenom hela serien än.
 
2) Lord of the Rings // J.R.R. Tolkien.
Jag är besatt av Sagan om Ringen filmerna och jag älskar böckerna, men de är rätt komplicerade och sega. Men jag tänkte först ge den förstaplatsen ändå.
 
1) Wizard's First Rule // Terry Goodkind.
Första Sword of Truth boken som baserar Legend of the Seeker serien har verkligen förtjänat förstaplatsen. Är inne på tredje boken i serien nu.
 
 
Imorgon kommer näst sista inlägget om mina favoritböcker.

Mina Favoriter #1

Nu hade jag tänkt att ta upp vilka mina favoritböcker i olika kategorier är. Vissa av dessa kategorier är underkategorier av andra, men det får bli som det blir. Jag kommer att ta upp två stycken kategorier varje dag fram till torsdag då sista av dessa inlägg publiseras.
 
Kategorierna kommer att vara Contemporary och liknande+ Dark Romance (idag), High Fantasy + Low-Grade Fantasy (tisdag/imorgon), Urban Fantasy + Dystopier (onsdag), Vampyrer + Varulvar (torsdag),
 
Contemporary & liknande:

3) Fifty Shades of Grey // E.L. James.
På tredje plats kommer då första Fifty Shades boken. Trots att jag inte gav den något betyg så har den förtjänat tredje plats; speciellt då jag inte är så jätteförtjust i Contemporary så det fanns inte så mycket att välja mellan.
 
2) Överenskommelser // Simona Ahrnstedt.
En välförtjänt andraplats till Överenskommelser; den enda boken av en svensk författare jag någonsin tyckt om. Ahrnstedt är verkligen en toppenförfattare.

1) Before I Fall // Lauren Oliver.
Och förstaplatsen får till Before I Fall av författarinnan till Delirium och Pandemonium. Älskade verkligen Before I Fall.
 
 
Dark Romance:
 
3) Dark Lover // J.R. Ward
En segare version av Fantasy Lover, med vampyrer istället för grekiska gudar.
 
2) Fateful // Claudia Gray.
Jag verkligen älskade Fateful och jag älskade Gray! Eftersom jag supergillar Titanic var det en häftig upplevelse att läsa en panormal romansbok som utspelar sig på skeppet.
 
1) Fantasy Lover // Sherrilyn Kenyon.
Kenyon är verkligen min nya favoritromansförfattare; som blandar historia och myter med romans.
 
 
Vilka är dina favorit böcker inom Contemporary och Dark Romance?

Utmaning

Fakta:
Jag blev utmanad av Tessan att skriva ner åtta stycken fakta eller vanor om mig själv. Vilket jag verkligen ser som en utmaning då jag tycker att det inte finns så mycket att berätta.
 
Om mig 1-8:
1) Mitt liv är musik. Jag lever för musiken och skulle dö inombords om den inte existerade. Jag älskar hur musiken påverkar dina sinnen, gör dig både lugn och upprymd. Texten i låtar är otroligt viktigt för mig; jag lyssnar endast på musik som har en större betydelse, symbolik eller påverkar mig enormt känslomässigt. Jag lyssnar inte på kärlekslåtar som inte har något större budskap. Jag älskar att sjunga, även om det kanske inte är lika kul att lyssna på när jag gör det. Det går inte en dag, eller timme, utan att jag har musiken inom mig. Jag kan relatera varenda ord/mening du säger till en låt som verkligen betyder något för mig.
 
2) Min favoritgenré på böcker är dystopier. Jag har tröttnat enormt mycket på Dark Romance och Urban Fantasy och föredrar därför framtidsversioner av samhället så som Delirium, Hungerspelen, Partials och till och med Wither framför sliskiga vampyrkärleksböcker.
 
3) Jag är en planerande vanemänniska. Jag ogillar större förändringar och föredrar en lugn vardag. Mina dagar ser oftast desamma ut och jag brukar vilja planera i förväg hur dagen ska se ut. Ofta planerar jag även antal sidor jag måste läsa.
 
4) På grund av ovanstående punkt och lite annat är jag alltid otroligt stressad. Min puls är ständigt på topp och jag kan aldrig riktigt slappna av. Jag känner hela tiden press från någonting; skolan, ansvar att uppdatera bloggen och familjen.
 
5) Jag går Naturvetenskapsinriktningen andra året på gymnasiet Rinman i Eskilstuna. Jag vill alltid ha toppbetyg och blir väldigt ledsen och besviken när det inte händer. Jag gick ut grundskolan Internationella Engelska Skolan med toppbetyg i alla ämnen och förväntade mig därför att gymnasiet inte skulle vara något större problem. Men betygen första gymnasieåret var medelmåttiga.
 
6) Jag är världens största Lord of the Rings nörd. Älskar böckerna, älskar filmerna, regissören, skådespelarna, Howard Shore, musiken, författaren, ja allt. Jag samlar även på Sagan om Ringen saker och har bland annat Arwen's aftonstjärna halsband. Jag har både bioversionerna av Lotr och Extended versions. Jag kan lite alviska och nynnar hela tiden på sånger från Sagan om Ringen.
 
7) Jag har en egen kattuppfödning tillsammans med min mamma. Vi föder upp raskatter av Russian Blue och har hittils fått fem kullar, varav den femte går hemma just nu. Jag har en blogg till kattuppfödningen med, dock uppdateras den inte särskillt ofta. Klicka här för att komma till den. 
 
8) Jag drömmer mycket. Om det perfekta livet som jag skulle vilja ha. Ha gott om pengar. Ha en underbar pojkvän. Ha ett toppenjobb. Problemet är att det är en sak och drömma och en sak att verkligen få det att hända. =)
 
Regler:
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn.
Nominerade:
Boktycke
Boktjejerna
Sofie
Bokhora

Dark Lover

Fakta:
Dark Lover är den första boken i 'The Black Dagger Brotherhood' serien av J.R. Ward. Serien har hittills 11 böcker i serien (Dark Lover, Lover Eternal, Lover Awakened, Lover Revealed, Lover Unbound, Lover Enshrined, Lover Avenged, Lover Mine, Lover Unleashed, Lover Reborn och Lover at Last.
 
Handling:
"The only purebred vampire lekt on the planet, Wrath, has a score to settle with the slayers who murdered his parents centuries ago. But when one of his most trusted fighters is killed - orphaning a half-breed daughter unaware of her heritage or her fate - Wrath must usher the beautiful female into the world of the undead...
Racked by the restlessness in her body that wasn't there before, Beth Randall is helpless againt the dangerously sexy man who comes to her at night with shadows in his eyes. His tales of brotherhood and blood frighten her. But his touch ignites a dawning hunger that threatens to consume them both..."

 
Dark Lover är den första boken jag läst av J. R. Ward. Det liknade till viss del Dark Hunter serien av Sharrilyn Kenyon, men nådde inte lika långt som den. Visst var den bra, men den påverkade mig inte lika mycket känslomässigt som exempelvis Fantasy Lover.
 
Men trots detta var den mycket bra. Den hade sin handling, sina härliga karaktärer och sin romantik. Jag föredrog att läsa ur Beths eller Wraths synvinkel men det var helt okej ur andra karaktärers synvinkel också. Jag gillar brödraskapet som Ward har byggt upp, och jag bara älskar dess medlemmar. De mest intressanta enligt mig är Zsadist och Wrath.
Jag älskar alla namn på dem i brödraskapet, att hon har tagit passande ord som identifierar karaktären och satt som namn. Beth däremot tycker jag passar mer till en äldre dam.
 
Varje bok i serien följer en ny medlem i brödraskapet vilket jag finner mycket intressant och lockande. Jag ska definitivt fortsätta med serien.
 
Jag är trots allt riktigt trött på Dark Romance böcker, men Dark Lover höll måttet. Den var otroligt rolig (jag skattade högt flera gånger) och romantisk och trots att jag kanske hade hoppats på lite mer action och tempo så är den mycket väl godkänd och rekomenderas för er som gillar Dark Romance.
 
Betyg: 8/10

Favoritkaraktär: Wrath eller Zsadist
Sidantal: 393
Första meningen: "Darius looked around the club, taking in the teeming, halfnaked bodies on the dance floor."
Sista meningen: "'Please, if you would,' the butler said, 'no throwing the linens. Peaches, anyone?'"
Författare:

Prioriterade Böcker Collage #5

Det sista inlägget om prioriterade vill-ha böcker. Jag har hittills visat sexton böcker via dessa inlägg och idag kommer de sista fyra styckena från min lista.
 
Dagens böcker:
 
 
Lover Eternal:
Läser den första boken i denna serie av J.R Ward just nu: Dark Lover. Hittills har jag inte kommit så långt men känner på mig att jag kommer vilja ha fortsättningen Lover Eternal. Genré: Dark Romance / Urban Fantasy.
 
Night Pleasures:
Läste Fanstasy Lover av Sherrilyn Kenyon nyligen vilket är första boken i denna serie och älskade den. Kenyon toppade listan av mina favoritförfattare och jag brinner verkligen för att få tag i denna fortsättning snabbt. Genré: Dark Romance.
 
The Unbecoming of Mara Dyer:
Jag har hört att denna bok ska vara väldigt bra. Det handlar om Mara som vaknar upp på ett sjukhus utan något minne av hur hon kom dit och man får läsa om hur hon försöker tänka tillbaka tror jag. Låter i alla fall väldigt spännande. Genrén är jag dock osäker på, men har för mig att den har paranormala ingredienser.
 
Matched:
Har hört att den liknar Delirium av Lauren Oliver (som jag älskar) men möjligen lite segare. Men hur som helst så ser jag fram emot att läsa ännu en dystopi om grymma regeringar som kontrollerar allt.
 
Så det var veckans sista inlägg om prioriterade böcker. Förhoppningsvis så är jag nu nästan klar med Dark Lover av J.R Ward så att recensionen kommer alldeles strax.

Prioriterade Böcker Collage #4

Det näst sista inlägget om prioriterade köpa-böcker. Sista kommer i morgon klockan 10.00.
 
Dagens fyra böcker:
 
 
Clockwork Angel:
Den första boken i prequelserien The Infernal Devices av The Mortal Instruments av Cassandra Clare. Eftersom jag gillade de tre första Mortal Instruments böckerna vill jag ge denna serie en chans. Men fjärde och femte boken har tappat sin spänning så jag hoppas på att denna håller måttet. Genré: Urban Fantasy.
 
Dragon's Oath:
Jag har alltid älskar House of Night och trots att den börjar bli lite utdragen så måste jag ge prequelserien en chans. Prequelserien är en trilogi av samma författare (P.C Cast & Kristin Cast) som handlar om Dragon, Anastansia, Lenibia, Neferet och de andra lärarna. Genré: Urban Fantasy / Dark Romance.
 
Plague:
Fjärde boken i Michael Grant's Gone serie. En väldigt bra dystopiserie som jag längtar efter fortsättningen på!
Alla vuxna har försvunnit och de överlevande barnen måste lära sig att ta hand om sig själva samtidigt som de kämpar mot Mörkret.

Wolfsbane:
Gillade verkligen första boken i serien, Nightshade, av Andrea Cremer. Trots att jag är sjukt trött på varulvar och sådant tjafs så fick den en åtta av mig. Så längtar efter den spännande fortsättningen. Genré: Dark Romance.
 
Imorgon klockan 10.00 kommer det sista inlägget om prioriterade böcker.

Prioriterade Böcker Collage #3

Tredje inlägget om prioriterade böcker. Imorgon kommer ytterligare fyra stycken klockan 10.00.
 
Dagens böcker är:
 
Bloodlines:
Första boken i Richelle Meads spin-off serie av Vampire Academy. Eftersom jag läst, och älskat, Vampire Academy så känner jag att jag måste läsa spin-off serien. Dock har den fått rätt så dåliga recensioner, men vi får hoppas på det bästa! Genrén är Urban Fantasy.
 
The Body Finder:
Nästan alla bokbloggare har läst The Body Finder av Kimberly och jag känner att det är dags för mig med. Jag tror att det handlar om en tjej som känner av när folk omkring henne dör eller något liknande. Tror att det är en bladning mellan deckare och urban fantasy.
 
Temple of the Winds:
Fjärde boken i Terry Goodkinds älskade Sword of Truth serie. En av mina absoluta favoritserier så jag hoppas att även denna håller måttet. Genré: Fantasy.
 
Across the Universe:
En Sci-fi bok av Beth Revis som jag har hört är väldigt bra. Ser fram emot min första Sci-fi (när jag väl får tag i den).
 
Nästa inlägg kommer imorgon klockan 10.00. Försöker skynda med Dark Lover för att skriva recension.
 

Prioriterade Böcker Collage #2

Som jag skrev igår så har jag gjort några tidsinställda inlägg nu när skolan börjat. De utkommer klockan 10.00 varje dag under denna skolvecka. Vi får se hur jag löser det med nästa vecka.
Nu kommer i alla fall fyra nya böcker från min prioriterings-lista:
 
 
Dagens böcker är:
Survive:
Av Alex Morel. Det är en Dark Contemporary bok som handlar om en tjej som försöker ta självmord på ett plan, men när planet kraschar och bara hon och en kille överlever försöker killen att få henne att värdera sitt liv och kämpa för att överleva. Verkar som en väldigt bra bok!
 
False Memory:
Av Dan Krokos. Jag vet inte särskilt mycket om denna bok, förutom att det ska handla om en person vars minnen inte är sina egna - vilket bara det verkar jättespännande. Så längtar tills jag får reda på mer om denna. Jag vet inte riktigt om det är en dystopi eller urban fantasy eller vilket genré den tillhör...
 
The Last Song:
Så gott som alla vet vilken The Last Song av Nicholas  Sparks är. Själv har jag sett filmen (och gråter varje gång) och älskar den; och jag har hört att Sparks är fantastisk. Eftersom jag har sett många filmer som baseras på hans böcker känner jag att det är dags att ta att läsa dem själv och då anser jag att The Last Song är en bra start. Det är en Contemporary.
 
This is Not a Test:
Ännu en Contemporary och dystopi på samma gång; av Courney Summers. Handlar om en tjej som vill ta självmord men att det sedan sker en zombieapakolyps vilket hon är en av de få som överlever. Verkar väldigt bra tycker jag.
 
Det blev några contemporary idag. Fyra till böcker kommer imorgon klockan 10.00 - missa inte det.

Prioriterade Böcker Collage #1

Eftersom jag är medveten att skolan kommer ta sin tid så har jag gjort några tidsinställda inlägg som publiseras ett varje dag under kanske fem dagars tid. Då får jag lite mer tid på mig att läsa ut Dark Lover och skriva recensionen. Under varje av dessa inlägg kommer jag lägga upp fyra böcker som ligger högt upp på min "vill-ha-lista" och skriva lite kort information om dem.
 
 
Denna dag är det fyra böcker:
 
Fifty Shades Darker:
Det är andra boken i Fifty Shades trilogin av E.L James. Fifty Shades of Grey (bok nummer ett) var det första boken jag någonsin struntat i att ge ett betyg. Men trots detta är jag nyfiken på fortsättningen. Denna serie är inom Vuxen Contemporary.
 
Glitch:
Glitch är första boken på en framtida serie av Heather Anastasiu inom genrén dystopier. Verkar väldigt intressant tycker jag.
 
Shatter Me:
Shatter Me (Rör Mig Inte) är en bok av Tahereh Mafi som har fått väldigt många och bra recensioner. Det handlar om en tjej vars kontakt är dödlig. Vet inte riktigt vad handlingen är men den verkar väldigt bra.
 
A Game of Thrones:
Det är är nog boken jag längtar efter mest. A Game Of Thrones är den första boken i serien A Song of Ice And Fire av George R. R. Martin. Det är en high-fantasy bok (i stil med Lord of the Rings) som verkar exceptionellt bra.
 
Imorgon klockan 10.00 kommer fyra fler böcker som jag så gärna vill ha!
Tycker du att någon av dessa verkar bra eller har du läst någon av dessa ovanstående? Kommentera gärna!

20 Augusti

20 augusti (imorgon) börjar jag i skolan. Och jag vill bara be om ursäkt i förväg.
 
Eftersom jag går Naturvetenskapslinjen andra året på gymnasiet har vi väldigt många läxor och prov och det är väldigt viktigt att hinna med i svängarna. Därför kommer min läsning att drabbas mycket hårt, tyvärr.
 
Under sommaren har jag läst tre gånger om dagen, minst. En gång på morgonen (vilket jag inte kommer hinna med då jag måste upp tidigt till skolan), minst en gång mitt på dagen (vilket jag inte kommer hinna då jag är i skolan) och precis innan jag går och lägger mig (vilket även den kan drabbas då jag kommer vara utmattad de flesta kvällar efter plugget). Jag ska verkligen försöka hinna med att uppdatera och läsa så ofta jag kan, men jag vill ändå förvarna att en bok som under lovet tar en dag kan ta upp till flera veckor under skolveckorna.
 
Hoppas ändå på att hinna läsa lite varje dag, men det är inget som jag tar för givet.
 
Hoppas du ändå är en trogen bloggare som inte kommer att sluta besöka mig för det. Kolla gärna igenom äldre inlägg i de olika kategorierna eller ge förslag via en kommentar på saker jag snabbt kan lägga ut på bloggen via tidsinställning så att bloggen är och förblir intressant. Tack för hjälpen.
 
Jag kan även kontaktas via min e-mejl: kattflikkan@gmail.com
 
PS: Följande fem dagar har jag ställt in ett inlägg per dag om de böcker jag prioriterar att köpa så snart jag har råd (dock inte i inbördes ordning). Allt från contemporary och romance till dystopier och fantasy.
 

Paranormalcy

Fakta:
Paranormalcy är den första boken i Kiersten Whites trilogi. De två resterande böckerna heter Supernaturally och Endlessly.
 
Handling:
"Evie's always though of herself as normal. Sure, her best friend is a mermaid, her ex-boyfriend is a faerie, she's falling for a shapeshiper and she's the only person who can see through paranormals' glamours, but still. Normal.
Only now paranormals are dying and Evie's dreams are filled with haunting voices and mysterious prophecies. She begins to susptect there is a link between her abilities and the sudden rash pf deaths, and even worse, that she is at the centre of a dark prophecy promising destruction to all paranormal creatures."
 
 
Recension:
För det första måste jag nämna att jag avskyr omslaget (till hela serien). Hur kan en tjej i klänning säga någonting viktigt eller symboliskt för boken? Dessutom ser kvinnan på omslaget ut att kunna somna när som helst, och detta gäller även för Supernaturally och Endlessly.
 
Men till själva recensionen. Boken var... t.r.å.k.i.g! Jag gillar inte sättet White skriver på och inte heller bokens handling. Den är seg och ytlig och helt enkelt väldigt ointressant.
 
Efter 250 sidor blev det lite bättre då man fick läsa mer om Lend men boken höll fortfarande inte måttet. Jag gillar faktigst ingen av karaktärerna särskillt mycket då ingen har några speciella karaktärsdrag. Jag finner även att huvudpersonen Evie är extremt fånig som exempelvis istället för svordomar säger "bleep". Hon är typisk stereotypstjej, rosa fluff och allt det där, vilket blir väldigt tråkigt att läsa om.
 
Dessutom tycker jag att det blev för mycket paranormalt i det paranormala. Älvor, varulvar, vampyrer, sjöjungfrur m.m. För mig fungerar det helt enkelt inte. Men kanske är det för att jag är sjukt trött på genrén?
 
Så boken var ingenting för mig. Dåliga karaktärer, dålig handling, dåligt tempo, dålig författare. Jag är osäker om jag kommer fortsätta med serien. Jag brukar ändå vilja ha alla böcker i en påbörjad serie även om den är dålig, men nu tvekar jag. Finns så många bra böcker där ute som jag hellre prioriterar.
Så, nepp, rekomenderar inte. Tog mig enormt lång tid att läsa trots att den var så kort eftersom jag hela tiden kände att jag inte hade någon lust att läsa fortsättningen.
 
Betyg: 4,5/10

Favoritkaraktä: Lend
Sidantal: 335
Första meningen: "'Wait - did you - you just yawned!'"
Sista meningen: "I wasn't cold anymore."
Författare:

Nytt i brevlådan!

För ett par dagar sedan kom säsong ett och två av Solsidan och även megaboxen med alla Lost säsongerna i brevlådan (största boxen jag någonsin sett =O)
 
 
Och idag kom The Hunger Games filmen som jag förbeställt! Blir mycket titta på tv av nu när allting kommer på en gång! Filmen släpps i butikerna om två dagar, alltså den 18, men eftersom jag förbokat den så fick jag den lite tidigare =D
 
 
Se trailern för Hungerspelen här.
Nu är det bara Vampire Diaries # 3, Big Bang #5 och NCIS #9 kvar sedan har allting kommit =)

Fantasy Lover

Fakta:
Fantasy Lover är den första delen i Dark Hunter serien av Sherrilyn Kenyon. Dark Hunter serien innefattar bland annat mini-serierna Were Hunter, Dream Hunter, Chronicles of Nick m.f. Förutom Dark Hunter har Kenyon skrivit många många serier, även under namnet Kinley MacGregor. I Dark Hunter serien finns hittills 27 böcker som är, i ordning, Fantasy Lover, Night Pleasures, Night Embrace, Dance with the Devil, Kiss of the Night, Night Play, Seize the Night, Sins of the Night, Unleash the Night, Dark Side of the Moon, Dream Hunter, Devil May Cry, Upon the Midnight Clear, Dream Chaser, Acheron, One Silent Night, Dream Warrior, Bad Moon Rising, Infinity, No Mercy, Invincible, Retribution, The Guardian, Infamous, Time Untime, Inferno, Dark Bites och till slut Styxx. Men än är serien inte slut då Kenyon fortfarande skriver på fortsättningen.
Finn alla böcker Kenyon skrivit genom att klicka här.
 
Handling:
"Being trapped in a bedroom with a woman is a rand thing. Being trapped in hundreds of bedrooms over two thousand years isn't. And being cursed into a book as a love-slave for eternity can ruin even a Spartan warrior's day.
As a love-slave, I knew everything about women. How to touch them, how to savor them, and most of all, how to pleasure them. But when I was summoned to fulfill Grace Alexander's sexual fantasies, I found the first woman in history who saw me as a man with a tormented past. She alone bothered to take me out of the bedroom and into the world. She taught me to love again.
But I was not born to know love. I was cursed to walk eternity alone. As a general, I had long ago accepted my sentence. Yet now I have found Grace - the one thing my wounded heart cannot survive without. Sure, love can heal all wounds, but can it break a two-thousand-year-old curse?"
 
 
 
Recension:
Åå vad jag älskade den här boken! En helt fantastiskt underbar bok, och förhoppningsvis början till en underbar serie!
 
Jag älskade hur Fantasy Lover var så mytomspunnen och historisk trots att den utspelade sig på 2000-talet. Älskade verkligen hur de gamla grekiska gudarna hade sin stora roll, och hur Kenyon byggde upp Julians fångelskap. Allting verkade så realistiskt trots att inget av detta skulle kunna ske i verkligheten.
 
Fantasy Lover var enormt beroendeframkallande. Jag kunde verkligen inte sätta ner boken utan ville bara läsa mer och mer. När den väl tog slut visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Vill fortsätta läsa serien men mina pengar är för tillfället slut. Har redan fått ångest av att vilja ha meeeer.
 
Boken var otroligt het och intim utan att gå till överdrift som exempelvis Fifty Shades of Grey. Dessutom med Fantasy Lover's fantastiska handling och historia och karaktärer så passade det in för bokens 'välbefinnande'.

Sherrilyn Kenyon är absolut min nya favoritförfattarinna! Jag måste verkligen ha resten av Dark-Hunter serien så snart som möjligt (hur nu det ska gå till). Jag vet faktigst inte vad jag mer kan skriva utan att spoila boken för er, men jag måste ändå skriva: LÄS DEN NU. NU! Otrolig handling, sexiga karaktärer, heta scener och fantastiska historiska uppbyggelser skapar denna näst intill perfekta bok: Fantasy Lover. Ett otroligt romantsikt val.
 
Lägg dock märke till att den här serien är för äldre ungdomar och vuxna.
 
Betyg: 9/10

Sidantal: 337
Favoritkaraktär: Finns så många favoriter!! Skriver väl Grace då. Eller Julian. Eller... Äh strund samma.
Första meningen: "Possessed of supreme strength and of unrivaled courage, he was blessed by the gods, feared by mortals, and desired by all women who saw him."
Sista meningen: "And she loved him that way."
Efterföljare: Night Pleasures
Författare:

Nightshade

Fakta:
Nightshade är den första delen i Andrea Cremers quadrilogi. De tre resterande böckerna är Wolfsbane, Bloodrose och Snakeroot. Det finns även två prequels kallade Rift och Rise. Nightshade är en "Paranormal Romance", d.v.s. en bok som kretsar till kärleksdilemman och liknande men har paranormala ingredienser.

Handling:
"Calla Tor has always known her destiny: After graduating from the Mountain School, she'll be the mate of sexy alpha wolf Ren Laroche and fight with him, side by side, ruling their pack and guarding sacred sites for the Keepers. But when she violates her masters' laws by saving a beautiful human boy out for a hike, Calla begins to question her fate, her existence, and the very essence of the world she has known. By following her heart, she might lose everything - including her life. Is forbidden love worth the untimate sacrifice?"
 
 
Recension:
För det första måste jag skiva att jag älskar omslaget! Den lila färgen, hennes coola hår, glödande ögon, blommorna... allt! Wow helt enkelt! Gillar dessutom den inbundna bokens utformning, att sidorna ser uråldriga ut. Har aldrig sett någonting liknande angående produktion.
 
För det andra älskar jag Andrea Cremer's skrivstil. Det är enkelt och får en att fastna lätt. Skapar ett enkelt flyt och sätter en in i karaktärernas situationer.
 
Jag gillade verkligen den här boken. Jag måste medge att jag är trött på formbytare och kärlekstriangeldramor, men trots att Nightshade hade båda av dessa som huvudhandling så var den enormt bra! Och slutet var underbart!
 
Tempot var i lagon takt, absolut inte segt, men inte heller så att det hände någonting nytt på varje sida. Man kunde helt enkelt återhämta andan ett tag innan det hände någonting nytt.
 
Jag älskar karaktärerna; Cilla, Shay, Ren... ja så gott som alla. Det fanns så mycket känslor kring dem allesammans och de var så realistiska. Det var som om alla hade olika, kluvna, sidor av deras åsikter och känslor, vilket gjorde att det blev lättare att få medlidande för dem allesammans.
 
Jag var lite orolig över att Nightshade skulle få lite twilightkänsla över sig, med triangeldramat och allt (istället för Edawrd-Bella-Jacob att det skulle bli Ren-Calla-Shay). Men så blev det garanterat inte. Inte för att kritisera möjliga Twilightälskare som läser detta, men eftersom karaktärerna från Nightshade var så mycket mer levande och realistiska medan karaktärerna från Twilight enligt mig bara har en tanke och åsikt i taget och är extremt orealistsiska så var det inte ett dugg likt. Nightshade är 100 gånger bättre än Twilight, det händer så mycket mer. Det går inte ens att jämföra.
 
Jag var även lite orolig över varulvarna. Jag är så trött på vampyrer och varulvar och har därför börjat läsa fler dystopier. Men det var faktigst helt okej. Varulvarna tog inte överhanden över storyn utan höll sig i bakgrunden samtidigt som den skapade ett intressant och mystisk intresse över dess historia och sett att leva. Jag fastnade väldigt mycket för deras flockbeteenden och hur deras vargsida delade den mänsliga sidan.
 
Så för att summera var boken väldigt intressant, mystisk och spännande med mycket romantik och svåra val. Rekomenderar verkligen! Ska garanterat fortsätta läsa serien och längtar tills jag får tag i Wolfsbane. Tror jag även kommer läsa prequelt Rift.

Enda anledningen till att boken inte får högre betyg är att det kändes som om någonting saknades, jag vet inte riktigt vad.
 
Betyg: 8/10

Sidantal: 452
Favoritkaraktär: Ren Laroche
Karaktär jag gillar minst: Sabine
Första meningen: "I'd always welcomed war, but in battle my passion rose unbidden."
Sista stycket: "Despair threatened to drag me down, but I fought back, clinging to a single flickering thought. Shay loves me. He would risk everything to find his way back to my side and set me free. Because that's what love is, isn't it? It has to be."
Författare:

Frozen

Fakta:
Frozen även kallad Skinned är den första delen i The Cold Awakening trilogin av Robin Wasserman. De två andra delarna i denna dystopitrilogi är Shattered, även kallad Crashed, och Torn, även kallad Wired.

Handling:
"The Download was supposed to change the world. It as supposed to mean the end of aging, the end of death, the birth of a new humanity. But it wasn't supposed to happen to someone like Lia Kahn. And it wasn't supposed to ruin her life.
Lia knows she should be grateful that she didn't die in the accident. The Download saved her, but it also changed her, forever. She can deal with being a freak. She can deal with the fear in her parent's eyes and the way her boyfriend flinches at her touch. But she can't deal with what she knows, deep down, every time she forces herself to look in the mirror: She's not the same person she used to be. Maybe she's not even a person at all."
 
 
Recension:
Dystopier är min favoritgenré och jag hade stora förhoppningar på Frozen. Den har fått många bra recensioner och handlingen verkade fantastisk.
 
Jag älskar verkligen Wasserman's idé med boken, hela Frozen's värld är så cool. Att man kan ladda ner sina minnen till en dator och leva för evigt som en maskin, det är en liktigt miljonidé till bok.
 
Boken var mycket känslosam, men ändå kände jag ingenting för huvudkaraktären. Jag tyckte att hon var dryg och bortskämd. De känslor jag kände var för hennes upplevelse, från människa till maskin, inte för att jag tyckte synd om henne.
 
Trots att jag tyckte att språket var bra och att världen var toppen så fastnade jag inte för boken. Den var seg och det hände ungefär ingenting i boken. Den handlade helt enkelt om hur Lia försökte anpassa sig till sitt nya liv. Fler intriger, mer mystik och fler händelser hade skapat en toppenbok med toppenbetyg. Men istället blev den tråkig.
 
Jag är osäker om jag vill fortsätta läsa serien. Eftersom jag gillar idén så skulle jag vilja fortsätta läsa nästa bok för att det är intressant att läsa denna dystopi, inte för att den är bra eller för att jag längtar. Så om jag läser om den så blir det långt fram i framtiden då Shattered inte kommer att vara högt prioriterad. Men åh så kluvna känslor jag har: jag älskar ju trots att Lias värld!
Dock gillar jag återcirklingåtercirkuleringen till början i slutet.
 
Betyg: 5,5/10 (varför hände det ingenting?)

Favoritkaraktär: Auden
Karaktär jag gillar minst: Lia eller Zoie
Sidantal: 345
Första stycket: "Lia Kahn is dead. I am Lia Kahn. Therefor - because this is a logic problem aven a dim-witted child could solve - I am dead. Except here's the thing: I'm not."
Sista stycket: "Lia Kahn is dead. I am Lia Kahn. Except, I finally realized, here's the thing. Maybe I'm not."
Författare:

True Blood säsong 4

Fakta:
True blood säsong 4 är 628 minuter lång och består av 12 avsnitt. Den släpptes 2012 och rekommenderas från 15 år. Språket är både engelska och svenska. I huvudrollerna får vi se Alexander Skarsgård, Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutna Wesley, Fiona Shaw, Kevin Alejandro, Marshall Allman, Kristin Bauer van Straten m.f. Trailern kan du se här. Säsongen baseras på boken Dead to the world av Charlaine Harris.
 
Handling: "En ny övernaturlig kraft r på uppgång i Bon Temps - magi - och livet för invånarna kommer aldrig att bli sig likt igen. Då den karismatiska häxan Marnie (Fiona Shaw) erbjuder lockande krafter hamnar Sookie (Anna Paquin) i en invecklad kärlekstriangel mellan en hämndlysten Bill (Stephen Moyer) och den f.d. vikingen Eric (Alexander Skarsgård). Tidigare allianser smulas sönder, nya relationer bildas och ingen går säker i säsong 4."

Recension:
Jag har alltid gillat True blood och precis som jag skrivit tidigare så blir serien bättre och bättre! Fjärde säsongen var slående. De erotiska scenerna har minskat drastiskt och ersatts av konstant spänning, men fortfarande finns mycket sex kvar. Jag älskade verkligen den fjärde säsongen av serien. Den hade väldigt högt tempo, många intressanta nya skådespelare (exempelvis Fiona Shaw) och mycket spänning och mystik. Efter varje avsnitt ville jag se mer. Karaktärerna har utvecklats väldigt mycket och många intriger har skapats under seriens gång. I fjärde säsongen är serien obehagligare än någonsin, och den har kvar sin råa känsla från tidigare.
 
Sookie och Eric får en helt ny relation till varandra.
 
Den fjärde säsongen lyckades få med många fler känslor än tidigare. Karaktärerna visar nya sidor som gör dem mer kompletta och lättare att visa sympati för. Jag tycker fortfarande att det är otroligt charmigt att de talar svenska i serien ibland och Skarsgård gör en lysande prestation. Hans karaktär, Eric, tar en oväntad vändning som Skarsgård fixar galant! Erics relation med Sookie växer och blir hjärtekrossande romantisk.
 
Pam får lite bekymmer i säsongen.
 
 
Det enda jag har att klaga lite på är början på det första avsnittet, som är lite överdrivet och ser småfånigt ut eftersom effekterna är uselt gjorda. Det börjar också bli lite väl många övernaturliga varelser också, med både formskiftare, vampyrer, varulvar, feér, häxor och så vidare. Men fjärde säsongen gör ändå att True Blood räknas som en av mina favoritserier, eftersom utvecklingen av handlingen, karaktärerna och spänningen var hög. True Blood är en serie som aldrig blir tråkig och som både lyckas vara otroligt sexig, våldsam och rolig. Ena stunden skrattar man och den andra hoppar man högt i luften. Den oförutsägbara delen i serien gör den till mycket sevärd.

Game of Thrones säsong 1

Fakta:
Första säsongen av Game of thrones släpptes 3 juni 2012. I huvudrollerna får vi se bland annat Sean Bean, Mark Addy, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Lena Headey och Emilia Clarke. Detta äventyrsdrama är 538 minuter långt och består av 10 avsnitt. Serien rekommenderas från 15 år. Serien baseras på A song of ice and fire-serien av George R. R. Martin.
 
Handling:
"In a land where summers span decades and winters can last a lifetime, trouble is brewing. From the scheming south and the savage eastern lands, to the frozen north and the ancient Wall that protects the realm from the darkness beyond, powerful families are engaged in a deadly cat-and-mouse game for control of the Seven Kingdoms of Westeros. As betrayal, lust, intrigue and supernatural forces shake the four corners of the Kingdoms, their bloody struggle for the Iron Throne will have unforeseen and far-reaching consequences. Winter is coming. Let the Game of Thrones begin."

Recension:
Jag hade inte några förhoppningar på serien eftersom jag oftast inte brukar gilla serier som utspelar sig i äldre tider med kungar och så vidare... Men jag måste skriva att Game of thrones är otroligt unik och jag älskade verkligen den! Den har det mesta och passar därför alla. Den har mycket humor och spänning, men samtidigt många sexscener samt fantasyingredienser.

Sean Bean och Michelle Fairley spelar föräldrarna i Stark-familjen.

Serien är rätt långsam men lyckas ändå bli otroligt händelsefylld. Det finns en ständig känsla av mystik i avsnitten och som tittare sitter man och undrar ända fram till slutet hur allt ska gå. Och när sista avsnittets eftertexter börjar rulla ber man efter mer.
 
Viserys säljer systern Daenerys till Khal Drogo.

Handlingen är exemplarisk, musiken fantastisk och miljön den fagraste jag sett, men det är ändå karaktärerna och skådespelarna som tar priset. Startfältet av skådespelare är det starkaste jag någonsin sett. När man ser serien tänker man inte ens på att de spelar, utan de gör det så levande och realistiskt att det känns som att allting sker i verkligheten. Alla är verkligen fantastiska, och därför vill jag inte peka ut några favoriter, eftersom de allesammans förtjänar all beröm de kan få.

Lena Headey spelar drottning Cersei.
 
Serien var verkligen över förväntan. Den berörde mig, fick mig att gråta, skratta och att sitta som på nålar i soffan. Trots att det finns humor, spänning och romantik finns där också många viktiga meddelanden och budskap till tittaren, och trots att serien klassificeras som fantasy så finns många fler verklighetskopplingar än de flesta serier idag. Serien förlöjligar och visar hur samhället verkligen ser ut, och jag kan lova dig, att det är minst sagt underhållande att se! Game of thrones är en vacker, spännande och rent av fantastisk serie som jag rekommenderar till alla. Jag måste dock varna dig om du är väldigt känslig: en del av seriens charm är att den är brutal. 

Välj säsong: NCIS - New Orleans

 

City of Lost Souls

"Can the lost be reclaimed?"
 
Fakta:
City of Lost Souls är den femte boken i Cassandra Clare's The Mortal Intruments serie. De tidigare böckerna i serien är City of Bones, City of Ashes, City of Glass och City of Fallen Angels. Box nummer sex utkommer år 2014 och ska heta City of Heavenly Fire. Cassandra Clare har även skrivit en prequel serie till The Mortal Intruments kallad The Infernal Devices med hittills tre böcker; Clockwork Angel, Clockwork Prince och Clockwork Princess. Den serien följer inte samma karaktärer som The Mortal Instruments.
 
Handling:
"Jace is now a servant of evil, bound for all eternity to Sebastian. Only a small band of Shadowhunters believe he can be saved. To do this they must defy the Clave. And they must act without Clary. For Clary is playing a dangerous game utterly alone. The price of losing is not just her own life, but Jace's soul. Clary is willing to do anything for Jace, but can she still trust him? Or is he truly lost? What price is too high to pay, even for love?"
 
 
Recension:
Jag har alltid gillat The Mortal Intruments. Men jag måste skriva att den här bokens största bedrift är dess vackra omslag.
 
De tre första böckerna i serien gillade jag, de hade lagom av det mesta. Visst, de har aldrig varit en av mina favoritserier, men ändå mer än okej. Fjärde boken började spåra ut ur handlingen lite, men jag störde mig inte så mycket på den. Men i City of Lost Souls gick handlingen förlorat helt.
 
Efter 250 fick boken lite högre tempo men boken var rakt igenom seg och hade inte särskillt många händelser. Dessutom har den tidigare spännande handlingen växlat till ingen handling alls. Allt kretsar kring Jace i den nya trilogin. Trån Fallen Angels till Heavenly Fire finns bara en handling; Jace. Det gör storyn mycket tråkig och seg och jag som vanligtvis läser en bok på en eler två dagar max läste denna på ungefär en vecka. Jag fastnade inte alls för storyn och längtade bara tills boken skulle ta slut. Vad har hänt med Cassandra Clare? Varför fokuserar hon på helt fel saker?
 
City of Lost Souls var garanterat sämst (hittills) i serien. Egentligen vill jag nu inte längre fortsätta läsa serien men eftersom jag har köpt de fem första så kommer jag åtminstone vilja ha resten stående i bokhyllan. Läsningen får vänta.
 
Nog om City of Lost Souls men nu om City of Heavenly Fire. Vilken författare väntar i två år tills hon släpper nästa bok? Det ska ta ett halvår eller max ett år för annars tappar läsaren intresset. Efter två år kommer jag så gott som glömt bort serien, speciellt efter City of Lost Souls som gjorde mig så besviken. Det är endast för att jag ar böckerna stående i min bokhylla som jag om två år kommer minnas att det finns en fortsättning. Där tycker jag att Clare får skylla sig själv om hon förlorar läsare. Man väntar helt enkelt inte i två hela år.
 
Nej, från att ha storgillat The Mortal Intruments till att det blev bottennapp. Det får mig att undra om det är serien som börjar spåra ur eller Clare? Jag har funderat på att börja läsa The Infernal Devices men om det är Clare som har tappat sin skrivförmåga och fantasi har jag ingen större lust till det.
 
Jag trodde faktigst inte att jag skulle behöva skriva någonting sånt här men jag rekomenderar verkligen inte att du fortsätter med serien. Läs den första trilogin (Bones, Ashes och Glass) men läs inte fortsättningen. Väcker inga känslor alls utan får dig att vilja somna. Vill verkligen inte skriva så, men känner mig närapå tvungen. Men kanske bara hade för höga förhoppningar?
 
Betyg: 5/10 (och ja, jag gav ett generöst betyg på grund av tidigare handling)

Favoritkaraktär: Magnus
Sidantal: 540
Första meningen: "Simon stood and stared numbly at the front door of his house."
Siste meningen: "I am coming."
Författare:


Välj säsong

 
 
 
 

Nu är dem här!

Nu har nästan hela beställningen kommit; bara Hungerspelen filmen och de tre tv-serierna (NCIS 9, TVD 3 och TBBT 5) kvar eftersom de inte haft sin release ännu. Men alla böckerna har kommit i alla fall! Och mina kläder kom också nu (linne + korsett) om någon undrar.
 
Böckerna är:
 
Glow // Amy Kathleen Ryan
En sci-fi rymddystopie om kärlek tror jag. Verkar i alla fall intressant. Älskar även omslaget till denna.
 
Paranormalcy // Kiersten White
En paranormalromans med varulvar, feer och vampyrer. Fått bra recensioner. Dock tråkigt omslag.
Partials // Dan Wells
En dystopi där mänskligheten hotas. Fått bra recensioner och verkar riktigt spännande. Häftigt omslag, lockande.
 
Blood of the Fold // Terry Goodkind
Har läst de tidigare i serien (båda har fått toppbetyg) så har höga förhoppningar på denna fantasy. Som vanligt älskar jag Sword of Truth omslagen.
 
Unearthly // Cynthia Hand
Ännu en ängelparanormal låter inte lockande men den har fått väldigt bra recensioner. Helt okej men ganska tråkigt omslag.
 
City of Lost Souls // Cassandra Clare
Har gillat de tidigare fyra böckerna så hoppas på en spännande fortsättning.
PS. Stör mig dock på formatet. De tre första böckerna  har jag i en storlek, den fjärde boken är mindre än de tidigare, som ett vanligt pocket, och denna blev större än de tre första, större än ett normalt storpocket - ser rätt muppigt ut i bokhyllan. Lagom, lagom, lagom, liten, stor. >< Men omslaget är i alla fall vackert.
 
Har du läst någon av dessa böcker? Själv ska jag börja med City of Lost Souls; rätt val?
Har kanske tjugofem olästa böcker här hemma och jag kommer inte köpa några fler (om jag inte råkar få ett presentkort någonstans) förren jag läst ut dem.

Nytt i film-och-bokvärlden!

Jag hade tråkigt så jag sökte runt lite på nya böcker och serier och filmer som skrivs/spelas in just nu och hittade mycket intressant. Ny information om Pirates of the Caribbean, Harry Potter, NCIS, The Vampire Diaires, The Big Bang Theory, True Blood och Solsidan!
 
* År 2013 kommer den femte Pirates of the Caribbean filmen ut, kallad 'Beyond the Seas World'. Huvudpersonen blir såklart Jack Sparrow och filmen kommer inte att vara antknyten till de fyra tidigare filmerna. Även en sjätta och avslutande film kommer att spelas in direkt efter den femte och även den vara fristående.
 
 
* J.K. Rowling har pratat om att skriva ännu flera Harry Potter böcker, bland annat där Dudley ska vara tillsammans med en häxa, möjligtvis Cho Chang. Böckerna ska i så fall fortsätta den tidigare Harry Potter serien där Dödsrelikerna slutade.
 
 
* Mark Harmon (Leroy Jethro Gibbs) har signerat ett nytt kontrakt för sin huvudroll i tv-serien NCIS. Kontraktet ska gälla till 2013-2014 och därför täcka upp minst ytterligare två-tre säsonger i serien (d.v.s. totalt 11-12 säsonger). Även Michael Weatherly (Anthony DiNozzo), Sean Murray (Timothy McGee) och Pauley Perette har skrivit på liknande kontrakt för serien. Cote de Pablo's (Ziva's) kontrakt räcker till och med 2013 men ser annurlunda ut eftersom hon inte började i serien förren säsong 3. Själva studion har kontrakt till 2014.
 
 
* Nina Dobrev (Elena Gilbert), Ian Somerhalder (Damon Salvatore) och Paul Wesley (Stefan Salvatore) har skrivit varsina kontrakt för tv-serien The Vampire Diaries som säger att det kommer att bli minst 6 säsonger i tv-serien.
 
 
* Skådespelarna från The Big Bang Theory har förhandlat om kontrakt och lönecheckar vilket har lett till att serien kommer att få minst sju säsonger totalt. De tre huvudpersonerna Jim Parson (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny) och Johnny Galecki (Leonard Hofstader) har dock endast skrivit kontrakt för totalt sex säsonger, så antingen får de skiva nya kontrakt senare eller så kommer skådespelarna att tas bort/bytas ut. Men antagligen lär nya kontrakt skrivas.
 
 
* Nya kontrakt har skrivits av skådespelarna från True Blood vilket ger oss en femte säsong. Om det blir en sjätte säsong är dock oklart men mycket möjligt.
 
 
* För oss som gillar humor och svenska serien blir det ju kul att veta att kontrakten har skrivits för tre nya säsonger av Solsidan! D.v.s. totalt minst fem säsonger i denna tv-serie. Men eftersom säsong 3 började spelas in i April 2012 så kan det dröja ett tag innan de börjar visas på tv.
 

Hunger

Fakta:
Hunger är den andra delen i Michael Grants Gone-serie. Boken finns översatt till svenska med samma titel. Böckerna i serien är Gone, Hunger, Lies, Plauge, Fear och Light och varje titel säger en hel del om bokens handling.
 
Handling:
"106 hours and 29 minutes
Suddently it's a world without adults and normal has crashed and burned. When life as you know it ends at 15, everything changes.
An uneasy calm has settled over Perdido Beach. But soon fear explodes into desperation as starvation sets in. More and more kids are developing strange powers, and just as righteningly, so are the animals in the FAYZ. And in the background, in an abandoned mineshaft, lies the greatest danger of all - and he too needs to be fed..."
 

Det engelska och det svenska omslaget.
 
Recension:
Jag måste börja med att skriva att Hunger var mycket bättre än Gone.Jag kom snabbare in i Hunger än i Gone och tempot var högre. Men trots detta var det inte förren vid de sista 100 sidorna som jag var riktigt fast. Det hände massor av spännande saker genom hela boken men jag ansåg att boken var rätt seg och att detta gjorde att jag inte sträckläste den.
 
En sak som ökar spänningen är kapitlernas nedräkning, precis som i Gone. Varje bok har en nedräkning där någonting stort händer, och detta gör att spänningen och mystiken ökar.
 
Karaktärerna var mer välutvecklade i Hunger och många fick nya intryck från den första boken. Detta gjorde att karaktärerna kändes mer levande, mer mänskliga, mer realistiska. Dessutom kom fler karaktärer till tals och jag kan nog till och med skriva att jag gillar de nya karaktärerna mer än de gamla.
 
Hunger var dessutom mer creepy än Gone. Barnen svälter och gör allt för att få mat och djuren blir allt mer skrämmande då evolutionen har snabbats på för dem. Och jag älskar mystiken kring The Darkness.
 
Jag älskar verkligen handligen och idén med boken, och när jag verkligen sätter mig in i barnens situation går det kalla kårar längs min ryggrad. För trots att den kan vara lite småseg så är den hemsk på sitt allra egna sätt, men inte hemsk på ett dåligt och läskigt sätt utan hemsk på ett underbart och nervkittlande sätt.
 
Och slutet...! Vilket slut! Det sista stycket var så otroligt sorgligt och påverkade mig verkligen känslomässigt. Hela boken påverkade mig mer än Gone.
 
Jag älskar Michael Grants sätt att skriva, att växla mellan karaktärer och sammanväva deras öden. Och han beskriver så välmålande utan att överarbeta detaljer och det kallas talang.
 
Så trots att boken var rätt seg hade den många spännande och nya händelser och jag kan definitivt säga att jag älskar den, även om den kanske inte är min favoritbok. Men jag har nästa bok Lies här hemma så jag kommer garanterat att fortsätta med serien! Utan segheten skulle boken fått mycket högre betyg, så vi får hoppas att tempot förbättras till Lies och resten av serien.
 
Betyg: 7/10

Favoritkaraktär: Brittney
Sidantal: 586
Första meningen: "Sam Temple was on his board."
Sista stycket: "In a hole. Lightless. Soundless. Not even the sound of a beating heart. Nothing moved but the pale slug that shared this terrible place with her. 'Pray for me, Tanner' Brittney begged. 'Pray for me.'"
Författare:

RSS 2.0