Bloodlines

Fakta:
Bloodlines är första delen i spin-off serien för Vampire Academy av Richelle Mead. Det ska totalt bli sex delar, men hittills finns bara fyra stycken: Bloodlines, The Golden Lily, The Indigo Spell och The Fiery Heart.
 
Handling:
"Sydney belongs to a secret group who dabble in magic and serve to bridge the world of humans and vampires. But when Sydney is torn from her bed in the middle of the night, she fears she's still being punished for her complicated alliance with dhampir Rose Hathaway. What unfolds is far worse. The sister of Moroi queen Lisssa Dragomir is in mortal danger, and goes into hiding. Now Sydney must act as her protector. The last thing Sydney wants is to be accused of sympathizing with vampires. And now she has to live with one..."
 
 
Recension:
Ni som har följt min blogg vet att jag älskar Vampire Academy serien och även andra böcker av Richelle Mead. Dock måste jag medge att jag är besviken på Bloodlines.
 
För det första är huvudpersonen den jag fann minst intressant i VA serien: Sydney. Bara det gör att jag lättare blir uttråkad av boken, eftersom jag inte tycker att Sydney är intressant eller rolig att läsa om. Däremot är Adrian med vilket gör det till en mer lättsam och rolig läsning (jag längtar till The Fiery Heart där man läser ur Adrian PoV).
 
Men det känns ändå härligt att läsa Vampire Academy, även om det är en spin-off. Det var länge sedan jag lästa om den världen och det kändes nästan nostalgiskt. Mead skriver fortfarande bra men det som är problemet med Bloodlines är bristen på spännande händelser, och att det som händer inte är särskillt intressant. Det känns lite som om boken handlar om att Sydney är Jills barnvakt. Jag saknar romantiken och den extremt tempofyllda spänningen från orginalserien. Den här var mer stillsam och mysig. Och det fungerar det med, men det skapar inte ett högt betyg.
 
Så jag rekomenderar Bloodlines för VA-älskare, för er som vill återuppleva den underbara värld Mead skapat, men söker ni samma spänning och romantik som i VA, så bör ni leta någon annan stans. Men jag själv komer garanterat att fortsätta läsa serien, mestadels för att jag vill läsa den fjärde boken ur Adrians PoV. Resten av böckerna är även dem ur Sydneys PoV, så dem ser jag inte direkt fram emot lika mycket.
 
Betyg: 5/10

Favoritkaraktär: Adrian eller Eddie
Sidantal: 421
Första meningen: "I couldn't breathe."

Antal böcker lästa 2012: 89

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback