Half - Blood

Fakta:
Half-Blood är den första boken i Covenant-serien av Jennifer L. Armentrout. Andra delar i serien är Daimon (prequel), Pure, Deity, Elixir (prequel), Apollyon samt Sentinel. Armentrout har även skrivit den kända Lux-serien.
 
Handling:
"The hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two hemotoi - pure bloods - have godlike powers. Children of hematoi and mortals - well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures. Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets. But she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule #1: relationships between pures and halfs are forbidden. Unfortunately, she's crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden isn't her biggest problem - staying alive long enough to graduate the Covenant and become a sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck. Could you kill the one you love?"
 
Recension:
Jag vet inte riktigt vad jag ska börja - jag har så många känslor angående Half-Blood. Jag älskhatar verkligen boken och sådana känslor är väldigt svåra att förklara.
 
Som ni säkert hört tidigare så var boken var extremt lik Vampire Academy av Richelle Mead. Och då menar jag inte bara några likheter här och var, utan allting från bokens uppbyggnad, hur alla levde, handlingen, alla händelserna, hur deras värld såg ut - allt var densamma som i Meads berättelse, med enda skillnaden att det handlar om halvgudar istället för halvvampyrer (men både daimon och strigoi dricker blod så...). En total rip-off med ändrade namn skulle jag säga. Och detta är jag kluven i. Självklart blev inte boken unik, vilket är synd, men jag älskar ju Vampire Academy så boken blev fortfarande bra. Men det känns lite som att sätta betyg på Vampire Academy igen, vilket är lite orättvist mot Mead tycker jag.
 
Boken var väldigt förutsägbar. Både för att det som hände i Vampire Academy hände i Half-Blood, vilket ledde till att jag visste vad som skulle hända, men även av andra anledningar. Vissa saker förstod jag redan efter tjugo sidor, som huvudkaraktären inte listade ut förren i slutet av boken. Så det var lite trist att inte få överraskningsmoment, men för att vara ärlig tror jag att detta kommer bli bättre i Pure.
 
Trots att jag läst prequeln Daimon känner jag att det var jobbigt att komma in i Half-Blood. Varför vet jag inte riktigt, kanske var det just för att det kändes som en rip-off av VA. Jag måste dock medge att detta blev bättre ju längre jag läste, och trots att det fortfarande fanns många likheter så var det ingenting jag fastnade vid.
 
Jag älskade karaktären Aiden - min nya bokförälskelse. Han var verkligen den perfekta killen i det förbjudna kärleksdramat. Med honom blev boken charmig och romantisk. Alexandria däremot... jag gillade henne i boken Daimon men i Half-blood kände jag att hennes karaktär blev för mycket.
 
Allt som allt var Half-Blood en riktigt bra bok med mycket spänning och tempo. Problemet var mest att den var en Vampire Academy rip-off. Men förutom det var boken romantisk, rolig samt rörande och jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen av serien. 
 
 
 
 
Favoritkaraktär: Aiden
Sidantal: 281
 
Rekomenderar till: er som gillar VA.
Rekomenderar inte till: er som söker en unik läsning.
 
Första meningen: "My eyes snapped open as the freakish sixth sense kicked my fight or flight response into overdrive."
 
Antal böcker lästa 2013:42
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback