Kallad av Mörkret

Fakta:
Kallad av mörkret är den första delen i Blodsjägarna-trilogin av Rhyannon Byrd. Det är den svenska översättningen av Last Wolf Standing i Bloodrunners-serien. Boken publiseras i Sverige av Harlequin Teen AB bokförlag. Övriga delar är Jagar i mörkret (Last Wolf Hunting), I skydd av mörkret (Last Wolf Watching) samt Dark Wolf Rising och Dark Wolf Running som inte är översatta till svenska.
 
Handling:
Fem sekunder tidigare hade Mason Dillinger kunnat svära på att det var en omöjlighet att en kvinna som var hans rätta  hans utvalda  ens existerade, och att han dessutom skulle finna henne på ett trångt café. Men trots det är den söta doften av dödliga Torrance Watson nog för att tända en eld djupt inom honom. Han måste göra henne till sin, men vet samtidigt att det är något som hans flock aldrig skulle tillåta. Och vad värre är: den lömske varulv som han jagat har sett vad Torry betyder för Mason, och har nu gjort henne till sitt villebråd. Tvingad att skydda henne från den grymme lönnmördaren ställs Mason inför sin svåraste utmaning någonsin. Har han mod att gå emot sin flock och besegla blodsbandet som gör Torry till hans  ett bevis på illojalitet som få överlever  eller leva en evighet utan kärlek?"
 
Recension:
Jag fick Kallad av mörkret och resten av böckerna i Blodsjägarna-trilogin av Harlequin bokförlag och hade absolut inga förväntningar. Jag hade sett omslaget till boken tidigare någonstans, men aldrig hört något om boken eller författaren.
 
Boken började extremt bra. Intensivt, passionerat och spännande. De trettio första sidorna kände jag att detta kunde bli månadens bästa bok. Men någon gång på vägen tappades handlingen bort och Byrd fokuserade nästan bara på det romantiska förhållandet mellan huvudkaraktärerna. Det blev lite mycket koncentration på deras kärlek på varandra och jag kände att en del av den spänningen jag kännt i början gick förlorad. Den kändes helt enkelt inte särskilt unik längre utan bara en i mängden bland alla dark romance böcker. Men dock gillade jag att den liknade en blandning av Dark Hunter serien av Sherrilyn Kenyon och The Twilight Saga av Stephenie Meyer. Men det blev lite för mycket Twilight för min smak.
 
Dock uppskattar jag skrivstilen Rhyannon Byst hade. Språket är enkelt och trots vissa grammatiska missar kände jag att det var enkelt att komma in i boken och dess handling. Och genom hela hade boken ändå ett lagom tempo, trots att det inte hände särskillt mycket ibland.
 
Jag ser alltså fram emot fortsättningen av serien, eftersom Kallad av mörkret ändå var bättre än vad jag trott och jag tror att efterföljaren kan vara ännu bättre. Den slutade inte i någon cliffhanger, men samtidigt finner jag världen Byrd byggt upp väldigt intressant. Karaktärerna var lite lama och jag kände inte särskillt mycket för dem, men jag tycker ändå att boken bra, trots att jag kanske inte vill läsa om den. Romantisk och passionerad utgör Kallad av mörkret en helt acceptabel dark romance.

Favoritkaraktär: Torrance
Sidantal: 349
 
Rekomenderar till: er som gillar romantiska böcker med inte allt för mycket spänning.
Rekomenderar inte till: er som söker böcker med högt tempo och många spännande händelser.
Första meningen: "Avkomman från en förening mellan människan och lykan - även kallad varulven - kan endast vinna erkännande inom sin rättmätiga flock genom något som kallas blodsjakten."
 
Omslag för engelska böcker:

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback