Scream Queens, säsong 1

Längd: 9 hrs 30 mins.
Antal avsnitt: 13 stycken.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Komedi, rysare.
Releasedatum: 2016-10-03.
Skådespelare: Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin, Keke Palmer, Billie Lourd, Jamie Lee Curtis, Glen Powell, Skyler Samuels, Oliver Hudson etc.
Filmbolag: 20th Century Fox.
 
"En mystisk mördare utklädd till röd djävul sprider skräck inom studentföreningen Kappa Kappa Tau på Wallace-universitetet. Ingen går längre säker. Spänni-ngen tilltar när alla inser att vem som helst kan vara mördaren eller nästa mordoffer."
 
 
Det tog mig lång tid att komma in i Scream Queens. Faktum är att mitt första intryck var ”vad är det här för skit?”. Men otroligt nog vande jag mig vid seriens unika stil och till min stora förvåning hade jag till slut riktigt svårt att slita mig. Det är till största del Emma Roberts (Nerve) förtjänst. Hon är helt briljant i sin roll och levererar sina kvicka repliker med bravur. Tillsammans med charmiga Glen Powell (The Expendables 3) och lysande Jamie Lee Curtis (Freaky Friday) gör hon säsongen riktigt sevärd och får de andra skådespelarna att upplevas som rekvisita.
 
Channel härskar över sina minioner. 
 
Scream Queens är inte en handlingsdriven serie. Det är inte en serie som man följer för mordmysteriets skull. Berättelsen är svag och utdragen, och de många villospåren gör att tittaren förlorar intresset av att ta reda på vem den skyldige är. Men det som gör Scream Queens värd att se är de satiriska skämten. Från början hade jag svårt för seriens sinne för humor. Den är nämligen väldigt överdriven, på gränsen till löjlig. Men sättet den är gjord på är oerhört intelligent. Skarpa skämt levereras i ultrarapid och replikerna är ofta så bisarra att man omöjligen kan undvika att skratta. Ju mer jag tittade, desto mer underhölls jag och till sist kom jag på mig med att njuta helhjärtat. 
 
En seriemördare avrättar föreningens medlemmar en efter en. 
 
Som helhet är den första säsongen av Scream Queens en riktigt unik upplevelse. Fast serien har fler svagheter än jag kan räkna till ser jag med genuin entusiasm fram emot fortsättningen. Emma Roberts är fenomenal och tillsammans med den absurda komiken gör serien intryck.
 

Ice Age 5: Scratattack

Längd: 1 hr 34 mins.
Genre: Animerat, familj, komedi.
Åldersgräns: Barntillåten.
Releasedatum: 2016-11-25.
Regissör: Mike Thurmeier, Galen Chu.
Skådespelare: Ray Romano, Denis Leary, Jennifer Lopez, John Leguizamo, Queen Latifa, Simon Pegg.
Filmbolag: 20th Century Fox.
 
"Scrats eviga jakt på det svårfångade ekollonet gör att han slungas ut i universum, där han råkar utlösa en kedja av kosmiska händelser som hotar att förändra och förstöra hela Ice Age-världen. För att rädda sig själva lämnar Sid, Manny, Diego och resten av flocken sina hem och ger sig iväg på en äventyrlig resa."
 
Ice Age 5: Scratattack har en enkel handling som inte tillför särskilt mycket till franch-isen. Några av händelserna upplevs som fantasilösa och mycket av det som sker känns upprepande. Ändå kan jag inte undgå att helhjärtat njuta av filmen.
 
Jakten på ekollonet får kosmiska konsekvenser. 
 
Dags att erkänna: jag är 21 år gammal och jag kan inte få nog av Ice Age-filmerna. Jag fängslas av de vackra animeringarna, den medryckande musiken och det fina budskapet. Men allra mest älskar jag de förtjusande karaktärerna. Sid, Crash, Eddie, Buck och de andra är oerhört charmerande och deras värmande humor fick mig att skratta flera gån-ger om. Det må vara en okomplicerad och stereotypisk film, men den fick mig helt enk-elt att må bra. 
 
Manny godkänner inte dotterns blivande make. 
 
Fast Ice Age 5: Scratattack är ett överflödigt och bristfullt tillskott till serien kan jag inte neka att den underhöll mig. Det är inte en revolutionerande och hysteriskt rolig berätt-else, men filmen är tillräckligt roande för att väcka entusiasm och glädje. 
 

Warcraft: the beginning

Regissör: Duncan Jones.
Längd: 2 hrs 3 mins.
Genre: Fantasy, äventyr.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-10.
Skådespelare: Travis Fimmel, Paula Patton, Dominic Cooper, Ben Foster, Toby Kebbell etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"Riket Azeroth står inför ett krig när det invaderas av skräckinjagande orker som är på flykt från sin egen döende värld. När en portal mellan de båda världarna öppnas måste en armé kämpa mot total ödeläggelse och en annan för att undvika att utrotas. Mitt i kriget möts osannolika hjältar från vardera sida."
 
Warcraft: the beginning är en visuellt tilltalande film med genomtänkt estetik. Den imp-onerar med skarpa färger, slående miljöer och läckra effekter. Dessvärre har filmen alldeles för många inslag av CGI. Fast animeringarna är snygga framstår de som plasti-ga i kombination med filmens verkliga element. Exempelvis orkerna upplevs som oerh-ört tillgjorda och ser inte särskilt övertygande ut.
 
Filmen är riktigt vacker. 
 
Tyvärr är filmens handling relativt svag. Berättelsen stressas igenom, och händelserna dumpar information på tittaren innan scenen hastigt ersätts av en annan. Det påskyndade upplägget gör att det som sker inte får någon större inverkan på varken karaktärer eller publik. Det gör dessutom att många logiska luckor uppstår, samtidigt som de många namnen på personer och städer som blinkar förbi blandas till ett förvirrande töcken för oss som inte redan är insatta i franchisen.
 
Många av animeringarna ser fejk ut. 
 
Dessvärre kan jag inte heller påstå att jag imponerades av skådespelarna. Många av dem överspelar och framför sina repliker krystat. De har även en påtaglig avsaknad av kemi sinsemellan. Kombinationen av filmens höga tempo, svaga manus och mediokra skådes-pelarprestationer gör dessutom att tittaren aldrig fastnar för eller börjar bry sig om kara-ktärerna. Flera av dem har bra bakgrundshistorier, men inte tillräckligt mycket fokus läggs på dem för att ett intresse ska väckas.
 
Skarpa färger och läckra effekter är det gott om. 
 
Som helhet är Warcraft: the beginning inte en dålig film, men den lyckades inte heller engagera mig tillräckligt för att intresset skulle behållas ända till slutet.
 

Let it snow

OriginaltitelLet it snow.
Serie: Fristående.
Längd: 333 sidor.
Bokförlag: Bonnier Carlsen.
Författare: Maureen Johnson, Lauren Myracle, John Green.
 
"Det är julaftonskväll och Gracetown har blivit begravt i snömassor. En ensam tjej hoppar av tåget som fastnat i snön och pulsar fram till den nattöppna restaurangen vid spåret. Tobin och Greven gräver fram ett twister och ger sig ut i stormen i en episk kapplöpning mot tvillingarna Reston. Till slut hamnar alla vilsna själar på samma fik där baristan Addie försöker laga sitt kro-ssade hjärta vid espressomaskinen. Och hitta en försvu-nnen minigris."
 
 
Let it snow är en stämningsfull roman som försätter läsaren i julstämning. Den lättsam-ma och mysiga boken värmer långt in på själen och lyser upp i det annars dystra höstm-örkret.
 
Romanen består av tre berättelser som allesammans tilltalar på olika sätt. Jag tyckte mest om den första historien, nämligen Jubilee-expressen av Maureen Johnson. Den är vitsig, underhållande och underbart söt. Jag fastnade för karaktärerna och älskade deras härligt knäppa personligheter. 
 
Mittenberättelsen, Cheerleaderstormen, är enligt mig bokens svagaste del och jag hade förväntat mig så mycket mer av John Green. Jag tyckte mycket om karaktärernas sarkasm och humor, men historien i sig höll inte måttet. Handlingen var enformig och inte mycket hände.
 
Den avslutande berättelsen, Grisarnas skyddshelgon av Lauren Myracle, fungerar väl. Visserligen är huvudkaraktären för självupptagen och gnällig för att få min respekt, och hennes utveckling sker för snabbt för att upplevas som trovärdigt. Men Myracle berättar historien på ett sådant sätt att jag ändå fängslades. Dessutom blev jag helt förälskad i tekoppsgrisen Gabriel. 
 
I sin helhet är Let it snow en riktigt mysig och söt bok som passar perfekt nu när julen närmar sig. Fast romanen saknar tyngd och innehåller många klyschor kan mitt hjärta inte undgå att smälta för de glättiga romanserna. Den stämningsfulla atmosfären fick mina ögon att tindra och gav mig stor längtan efter julen.
 

Nytt i samlingen, #188

Igår kom ett paket från 20th Century Fox. Jag fick även två presenter av min underbara mamma. 
 
 
Av 20th Century Fox fick jag Ice Age: Scratattack, vilket är franchisens femte del. Den släpps 21 november och handlar om att Scrat slungas ut i rymden, samtidigt som Man-ny, Diego, Sid och Buck tvingas att avvärja ett meteornedslag. Precis som tidigare görs rösterna av bland annat Denis Leary, John Leguizamo, Simon Pegg, Queen Latifah och Jennifer Lopez. Stort tack, 20th Century Fox.
 
Min mamma överraskade genom att köpa mig Livet efter dig och Now you see me 2, vilket är två av årets mest efterlängtade filmer! 
 
Livet efter dig (org. Me before you) baseras på boken med samma namn av Jojo Moyes. Du kan läsa min recension av boken här. Den handlar om Louisa, som börjar arbeta för rullstolsbundna Will. Efter att hon får reda på hans chockerande planer bestämmer hon sig för att visa honom att livet är värt att leva. Filmen släpptes 24 oktober och i huvud-rollerna syns Emilia Clarke och Sam Claflin.
 
I Now you see me 2, som även den släpptes 24 oktober, får vi återigen följa de fyra illu-sionisterna på deras kupper. Jag är ett mycket stort fan av första filmen och har oerhört höga förhoppningar på fortsättningen. Huvudrollerna spelas av bland annat Mark Ruff-alo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan och Morgan Freeman.

Outlander, säsong 1 volym 2

Längd: 8 hrs 55 mins.
Antal avsnitt: 8 avsnitt.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Drama.
Releasedatum: 2015-09-28.
Skådespelare: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Tobias Menzies, Graham McTavish etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"Claires och Jaimes relation sätts på prov och Claire inser att det finns ett öde som är värre än döden när hon tvingas kämpa för att rädda både Jaimes hjärta och hans själ."
 
 
 
Outlander har växt oerhört mycket från den första volymen. På kort tid har serien utvecklats från att vara medioker till fenomenal. Tempot har ökat, stämningen tätnat och spänningen blivit mer påtaglig. Säsongens andra volym är i allra högsta grad beroende-framkallande och visar vart skåpet ska stå.
 
Claire måste ta kontroll över sitt eget öde. 
 
Den andra volymen av Outlander är förvånansvärt mörk. Fast serien har humoristiska inslag är flera av volymens avsnitt  riktigt råa, och säsongens nervkittlande avslut ”To Ransom a Man’s Soul” tar brutaliteten till en helt ny nivå. Till seriens fördel är dock våldet aldrig meningslöst. Det finns inte där bara för sakens skull. Istället har grymheten ett syfte, som hjälper karaktärerna att utvecklas och som för handlingen framåt. Det syftet ger scenerna kraft och stor känslomässig inverkan, vilket på sikt gör händelserna betydligt mer skrämmande än intetsägande våld som i exempelvis American Horror Story. Volymens enda märkbara svaghet är att den ibland upplevs som upprepande.
 
Jaimes liv blir till ett helvete. 
 
Dessutom är volymen mycket visuellt tilltalande. Den har ett vackert foto, häpnadsväck-ande vyer och slående kostymer och sminkningar. Vidare passar skådespelarna som handen i handsken i sina roller. Balfes (Money Monster) och Heughans (Emulsion) kemi till varandra lyser igenom skärmen och Menzies (Atonement) utgör en fenomenal skurk. Även sidskådespelarna presterar starkt och tack vare att samtliga skådespelare lyckas ge sina karaktärer en tilldragande komplexitet bryr sig tittaren genuint om dem allesamma-ns.
 
I tron att hon är en häxa tillfångatas Claire. 
 
Den andra volymen av Outlander är i sin helhet riktigt bra. Genom nervkittlande spänn-ing, fantastiska skådespelare och ett oväntat mörkt koncept trollbinder den början till slut.
 

Olyckornas tid

Författare: Moïra Fowley-Doyle.
OriginaltitelThe Accident Season.
Serie: Fristående.
Längd: 285 sidor.
Bokförlag: Natur&Kultur.
 
"Det händer vid samma tid varje år. Så länge Cara kan minnas har olyckornas tid varit en del av hennes liv. Varje oktober drabbas hennes familj av mystiska olyc-kor: skrubbsår, brutna ben, till och med dödsfall. Trag-edier som förföljer Cara, systern Alice och styvbrodern Sam, men som ingen vill prata om. Olyckornas tid är här, och varje hemlighet är en möjlig olycka. Men det här året börjar Cara ställa frågor."
 
 
Olyckornas tid grundas på en oerhört stark idé. Konceptet är fantastiskt kreativt och den stämningsfulla atmosfären griper tag. Därtill flyter språket på bra och mystiken är fäng-slande. Trots det är inte läsningen särskilt underhållande. Tempot är långsamt och det tar lång tid innan handlingen kommer igång ordentligt. Boken är dessutom förutsägbar.
 
Jag hade svårt att fastna för karaktärerna. Deras personligheter kommer inte fram orden-tligt, vilket gör att de upplevs som färglösa och platta. Fowley-Doyle fick inte mig att känna något för dem och fast olyckorna var intressanta att följa brydde jag mig aldrig om vem som drabbades. 
 
Allt som allt är Olyckornas tid okej och jag kan definitivt tänka mig att läsa mer av Fowley-Doyle i framtiden. Konceptet är nyskapande och i grund och botten är det en riktigt intressant läsning. Men eftersom boken utvecklas långsamt och har oengagerade karaktärer lyckades den inte trollbinda mig.  
 

The Witch

Regissör: Robert Eggers.
Längd: 1 hr 32 mins.
Genre: Rysare, skräck.
Åldersgräns: 15 år.
Releasedatum: 2016-10-17.
Skådespelare: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"William och Katherine lever med sina hem barn på en lantgård i utkanten av en djup och ogenomtränglig vil-dmark. Men när den nyfödde sonen försvinner spårlöst och grödorna drabbas av missväxt sprids tvivlen och misstron inom familjen. Familjen trasas sönder och de faller offer för en ondska som är omöjlig att fly ifrån."
 
Recensenterna har hyllat The Witch och sagt att det är en obehaglig, surrealistisk rysare som verkligen griper tag. Men filmen är allt annat än fängslande. Den svaga handlingen ger berättelsen en ostadig utgångspunkt, som tillsammans med det långsamma tempot väcker en känsla av att ingenting händer. Det blir i längden oengagerade och tråkigt.
 
Familjens barn beter sig underligt. 
 
The Witch är långt ifrån skrämmande. Händelserna är överdrivna och upplevs snarare som komiska än obehagliga. Även den överdramatiska musiken bidrar till filmens hum-oristiska effekt, och gång på gång himlade jag på ögonen åt de tillspetsade, stegrande tonerna. Det enda som tilltalade mig med filmen var skådespelarna, som trots det matta manuset levererade starkt.
 
Som goda kristna ber familjen innan maten. 
 
I sin helhet är The Witch en färglös och monoton rysare som inte lyckas göra det den är ämnad för: skrämmas.
 

Nytt i samlingen, #187

Idag anlände paket från 20th Century Fox, Modernista samt ett egenbeställt från Adlib-ris. ♥
 
 
Av 20th Century Fox fick jag filmen Independence Day: Resurgence, med Liam Hems-worth, Jeff Goldblum, Maika Monroe och William Fichtner i huvudrollerna. Filmen ut-spelas 20 år efter Independence Day och handlar om att Jorden attackeras av rymd-varelser. Filmen släpps 7 november. Stort tack, 20th Century Fox!
 
Modernista förlag skickade mig Skolans hjälte, vilket är den första boken i Den oturs-förföljde Max Crumbly-serien av Rachel Renée Russell. Det är en spin-off på Nikkis Dagbok-serien av samma författare. Boken handlar om Max, som måste hantera en mobbare på sin nya skola. Jag tycker om Nikkis dagbok-böckerna eftersom de är så söta, och hoppas på att Max Crumbly håller sig på samma mysiga nivå. Stort tack, Modern-ista!
 
Från Adlibris hade jag beställt fyra böcker: A torch against the night, Six of crows, Wint-ergirls och A monster calls.
 
A torch against the night av Sabaa Tahir är den andra delen i fantasyserien An Ember in the Ashes. Den handlar om slaven Laia och soldaten Elias som går ihop för att bekämpa ett imperium. Six of crows är den första delen i en duologi av Leigh Bardugo, författaren bakom Grisha-serien. Romanen handlar om Kaz, som erbjuds en chans att genomföra en dödlig kupp som kan göra honom omåttligt rik. 
 
Wintergirls är en fristående contemporary av Laurie Halse Anderson. Boken handlar om anorektikerna Lia och Cassie som tävlar om att vara smalast. Men när Cassie omkom-mer måste Lia kämpa med sin skuld och för att tillfriskna från sin dödliga sjukdom.
 
Sist men inte minst köpte jag A monster calls av Patrick Ness. Det är en fristående roman som handlar om Conor, som besöks av ett monster. Och det vill ha det farligaste av allt: sanningen. A Monster Calls har även blivit till en film med Liam Neeson, Sigo-urney Weaver, Felicity Jones och Lewis MacDougall i huvudrollerna.

Harry Potter och det fördömda barnet

Författare: J.K. Rowling m.f.
SerieHarry Potter #8.
Längd: 376 sidor.
Bokförlag: Rabén&Sjögren.
OriginaltitelHarry Potter and the Cursed Child.
 
"Medan Harry brottas med ett förflutet som ständigt gör sig påmint, måste hans son Albus slåss mot ett arv han aldrig velat ta del av. Det förflutna och nutiden smälter samman på ett olycksbådande sätt och både far och son blir medvetna om den obekväma sanningen: ibland kommer mörket från platser man inte väntat sig."
 
 
Harry Potter och det fördömda barnet är förvånansvärt bra. Det tog ett tag för mig att komma in i romanen ordentligt, men efter första akten överväldigades jag den varma, nostalgiska känslan. Det är underbart att vara tillbaka i Harry Potters värld och att återigen följa de välbekanta karaktärerna. Fast Det fördömda barnet är mycket olik de ursprungliga böckerna är den ett mycket välkommet tillskott till serien.
 
Boken är skriven i manusform, vilket jag hade förväntat mig skulle göra läsningen tung och ansträngande. Men läsningen flöt på oväntat smidigt och textens utformande blev inte ett problem. Det är dock bra att vara beredd på att formatet medför en del berättar-tekniska skillnader. Händelserna passerar väldigt fort och romanen har få beskrivningar, detaljer och sidospår. Romanen består därtill mestadels av repliker, och läsaren får inte ta del av karaktärernas outsagda tankar och känslor.
 
Berättelsen är i sig relativt ytlig och innehåller onödigt drama som löses för enkelt. Dessutom uppstår många logiska luckor, både i förhållande till föregående böcker men också genom motsägelser och sammanträffanden. Därtill finns en lucka på 19 år där vi inte vet vad som har hänt. Som läsare har vi inte tagit del av karaktärernas utvecklingar och de känns inte riktigt sig lika. Det gäller speciellt Harry, som inte framstår som den person vi tidigare lärt känna. 
 
Något som jag dock tycker mycket om är bokens starka koppling till originalserien. Det fördömda barnet utforskar på ett intelligent sätt vad som hade hänt och hur världen hade sett ut om vissa händelser från böckerna inte inträffat. Det är oerhört intressant, och det fascinerade mig att se de parallella verkligheterna. Dessvärre ger det även romanen en opersonlig ton, eftersom handlingen grundas på gamla, avslutade handlingsspår.
 
En av romanens styrkor är den nya karaktären, Scorpius Malfoy. Hans charmiga person-lighet och kvicktänkta repliker satte ett bestående leende på mina läppar. Dessutom är vänskapen mellan honom och Albus så genuin och värmande.
 
Harry Potter och det fördömda barnet är en intressant och läsvärd bok. Romanen tillför inte särskilt mycket till serien, men det är fantastiskt att återigen vara tillbaka i J.K. Rowlings magiska värld. 
 

Extant, säsong 2

Längd8 hrs 38 mins.
Antal avsnitt: 13 stycken.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Drama, science fiction.
Releasedatum: 2016-10-03.
Skådespelare: Halle Berry, Jeffrey Dean Morgan, Kate Burton, Pierce Gagnon, Grace Gummer etc.
Filmbolag: Paramount.
 
"Efter makens död och robotsonen Ethans försvinnande skickas Molly Woods till ett vilohem. Hon är övertygad om att hon är utsatt för en konspiration och rymmer. Molly lyckas spåra både Ethan och sin son, alienhy-briden Adhu. Regeringen fruktar att hybriderna kom-mer att utplåna mänskligheten och beslutar att skapa kraftfulla robotsoldater för att bekämpa dem."
Den andra säsongen av Extant gör mig kluven. Å ena sidan är världen oerhört häftigt uppbyggd. Den har en intressant bakgrundshistoria och häpnadsväckande teknologi. Robotarna är fascinerande och engagerar tittaren till att fortsätta titta. Men serien är samtidigt klyschig och väldigt förutsägbar, och inslagen av aliens känns överflödigt.
 
Molly samarbetar med JD Richter för att ta reda på sanningen. 
 
Halle Berry (X-Men) och Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead) presterar riktigt bra och seriens stjärna, barnskådespealren Pierce Gagnon (Looper), fortsätter att imponera. Dock saknar deras karaktärer djup på grund av ett svagt framställt manus. Ett intresse för karaktärerna finns, men deras platta personlighetsdrag gör att åskådaren inte blir kä-nslomässigt involverad.
 
Molly måste omfamna den hon egentligen är. 
 
Den andra säsongen av Extant är också seriens sista. Därför blev jag missnöjd över att säsongen avslutas med en öppen cliffhanger och många obesvarade frågor. Jag hade ön-skat att serien skulle få ett ordentligt och tillfredsställande avslut, men de oavslutade och spänningsskapande händelserna blev snarare antiklimatiskt. Om säsongen hade slutat ett par minuter tidigare skulle uppgörelsen upplevas som mer slutgiltig och gett en känsla av fullbordan.
 
Den vänskapliga relationen utvecklas till något mer. 
 
Extant bygger på en stark grundidé och har det mesta tittaren kan önska sig. Men fast serien är långt ifrån dålig tar den inte för sig tillräckligt mycket för att anknyta starka band till sina åskådare. Serien är spännande utan att bli nervkittlande, underhållande utan att bli rolig och bra utan att bli fantastisk.
 

Nytt i samlingen, #186

Igår kom ett paket från Universal Sony. 
 
 
Paketet innehöll den andra säsongen av tv-serien Outlander, som släpps 31 oktober. Den fortsätter där den första säsongen slutade och följer Claire och Jamie när de kämpar mot tiden för att förhindra ett dömt uppror i de Skotska högländerna. Jag tittar på den första säsongen just nu och är helt förälskad. Serien blir allt bättre och bättre och därför ser jag oerhört mycket fram emot fortsättningen. Stort tack, Universal Sony! 

Me Before You

Författare: Jojo Moyes.
SerieMe Before You #1.
Längd: 369 sidor.
Bokförlag: Penguin Books.
Svensk titelLivet efter dig.
 
"Louisa Clark har en stadig pojkvän, nära familj och har aldrig varit utanför sin lilla by. Hon börjar arbeta för Will, som är rullstolsbunden efter en olycka. Will har alltid levt stort, med viktiga affärsmöten Jorden runt och extrema sporter. Olyckan har gjort honom bitter, men Lou vägrar att hantera honom med silkes-vantar. Snart betyder hans lycka mer än något annat. När hon får reda på att Will har chockerande planer bestämmer hon sig för att visa honom att livet fortfar-ande är värt att leva."
 
Me Before You är ett berörande men samtidigt hjärtevärmande drama. Boken har en beh-aglig rytm och ett fint budskap som väcker tankar kring vad det innebär att verkligen leva. Därtill är karaktärerna lätta att relatera till och som läsare engageras man verkligen av deras berättelse. Fast karaktärernas tankar och känslor hade kunnat utforskas mer på djupet är de så pass genomtänkta och trovärdiga att det är svårt att inte tycka om dem.
 
Jag gillar dessutom att Me Before You inte är en renodlad kärlekshistoria. Inslag av rom-antik finns, men är inte bokens kärna. Istället fokuserar romanen på vänskaplig kärlek, livsglädje och tuffa ämnen så som exempelvis dödshjälp. Det gör boken oerhört intress-ant, samtidigt som sättet som dessa områden hanteras på har en kraftfull effekt.
 
Boken har dock sina brister. Berättelsen är relativt förutsägbar och innehåller inte direkt några oväntade vändningar. Moyes beskriver dessutom många av händelserna snarare än visar för läsaren, vilket ibland framstår som tungt och monotont. Därtill hade jag hopp-ats på att boken skulle vara ännu sorgligare, och fast jag berördes och ögonen tårades gjorde avsaknaden av kraftiga känslostormar mig besviken.
 
Me Before You är i sin helhet en gripande roman. Genom sitt fina språk, starka budskap och förmåga att beröra fylls läsaren av livsglädje samtidigt som det är svårt att hindra tå-rarna från att rinna.
 

A Hologram for the King

Regissör: Tom Tykwer.
Längd: 1 hr 37 mins.
Genre: Komedi, drama.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-03.
Skådespelare: Tom Hanks, Alexander Black, Sarita Choudhury, Sidse Bebett Knudsen, Jane Perry etc.
Filmbolag: Noble Entertainment.
 
"Den misslyckade affärsmannen Alan Clay reser till Saudiarabien i ett sista desperat försök att undvika ko-nkurs, betala sin dotters college-avgifter och slutligen åstadkomma något bra. Han försöker pitcha sin idé till kung Abdullah om en ny holografisk teknik för att få kontraktet för kungadömets IT-tjänster."
 
 
A Hologram for the King är ett okej drama. Det är en vacker film, med lysande skåde-spelare och en härligt komisk underton. Kulturkrockarna underhåller och ger filmen en lättsam stämning. Dock lär tittaren inte känna karaktärerna ordentligt och trots att filmen endast är 97 minuter upplevs den vara utdragen.
 
Kulturkrockarna utmanar Alan. 
 
Filmen har en del riktigt roande och minnesvärda scener. Men som helhet är den relativt händelselös. A Hologram for the King saknar nämligen en omfattande handling och betydande konflikter, vilket gör att den känns aningen monoton. I sin sista akt byter dramat dessutom spår, och den malplacerade sista halvtimmen passar inte in. Det gör snarare att filmen upplevs vara inkonsekvent, med ett slut avskärmat från resten av berättelsen.
 
Saudiarabien har många regler som Alan inte känner till. 
 
I sin helhet är A Hologram for the King ett behagligt drama, som roar smått utan att väcka ett helhjärtat intresse.
 

Nytt i samlingen, #185

Idag kom paket från Rabén&Sjögren, Universal Sony samt Paramount. 
 
 
Från Rabén&Sjögren fick jag den illustrerade utgåvan av Harry Potter och hemligheter-nas kammare. Böckerna i Harry Potter-serien kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta eftersom de startade mitt intresse för läsning. Därför känns det oerhört roligt att böckerna nu kommer ut i nya utgåvor som både tilltalar oss trogna Harry Potter-fans och samtidigt kan locka till sig en ny generation läsare. Utgåvan är dessutom riktigt vacker och ser jättefin ut i hyllan. 
 
Av Universal Sony fick jag skräckfilmen The Witch. Den handlar om en familj som på 1600-talet splittras av mörk magi. Rysaren är regisserad av Robert Eggers och i huvud-rollerna syns bland annat Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson och Kate Dickie. 
 
Slutligen fick jag även Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows av Paramou-nt, med bland annat Megan Fox, Noel Fisher och Laura Linney i huvudrollerna. Den handlar om sköldpaddsbröderna som tillsammans med April O'Neil försöker hindra Shr-edder från att ta över världen.
 
Stort tack, Rabén&Sjögren, Universal Sony och Paramount. ♥

The Walking Dead, säsong 6

Längd: 12 hrs 36 mins.
Antal avsnitt: 16 stycken.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Rysare, thriller, sci-fi.
Releasedatum: 2016-09-26.
Skådespelare: Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Josh McDernitt, Melissa McBride, Normal Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Danai Gurira etc.
 
"Fast hoppet om säkerhet i Alexandria är förlorat upp-täcker Rick och de andra i gruppen en ny värld som är större än de kunnat föreställa sig. För att berättiga sin tillvaro måste de själva bli hotet, lika fasansfullt som motståndarna de tidigare mött."
 
 
The Walking Dead är en fantastiskt kraftfull serie och trots att den sjätte säsongen håller en väldigt ojämn nivå njuter jag av att äntligen vara tillbaka i den postapokalyptiska världen. Det är en serie som vågar ta för sig, och säsongens laddade stämning, intensiva spänning och förmåga att få det att krypa i huden håller mig fängslad.
 
För att överleva måste Ricks grupp själva bli monstren. 
 
Jag har svårt för hur avsnitten i säsongens början är disponerade. Ibland visas exempel-vis karaktärernas olika synvinklar av en händelse i separata avsnitt, trots att parallellerna överlappar. Det hade blivit bättre om de olika perspektiven vävts samman. Andra avsnitt slutar i spännande cliffhangers, men efterföljs av stillsamma återblickar av något som ägde rum flera månader innan. Det blir antiklimatiskt, och fast avsnitten i sig är engag-erande skapar deras placering stor frustration.
 
Sminkningarna ser fantastiska ut. 
 
Avsnitten innehåller dessutom en del överflödiga och händelselösa scener som får säso-ngen att upplevas vara onödigt utdragen. Därtill är de relativt missvisande, och säsongen gör upprepade försök att vilseleda tittaren. Inte nog med att det leder till ett minskat för-troende för det man ser. Ansatserna att lura åskådarna är dessutom relativt genom-skinliga och som tittare förstår man ofta att det som visas inte är hela sanningen.
 
Fast han agerar tuff är Daryl en av de mest omtänksamma karaktärerna. 
 
Jag har därtill blandade känslor om säsongsfinalen. Å ena sidan är avslutet otroligt spän-nande. Samtidigt anser jag att det var ett stort misstag att avsluta med en cliffhanger. Hela säsongen har laddat inför uppgörelsen och därför gör det implicita tillvägagångs-sättet att scenen förlorar kraft. När serien väl tar vid igen i säsong 7 kommer händelsen att vara passé och efterverkningarna kommer att ha förlorat sin potential till att beröra.
 
Den spännande avslutningen förstörs av cliffhangern. 
 
Fast den sjätte säsongen av The Walking Dead har en hel del svagheter finns det inte ord för hur mycket jag älskar den. Den må vara utdragen och vilseledande, men det komp-enseras av en intensiv spänning, spänd atmosfär,  charmerande karaktärer och engagera-de skådespelare. Säsongen är allt annat än dålig: det är snarare att serien håller en så pass hög nivå att minsta fel framhävs, likt ett blinkande ljus i natten.
 

Breven från ön

Författare: Jessica Brockmole.
OriginaltitelLetters from Skye.
Serie: Fristående.
Längd: 264 sidor.
Bokförlag: Bazar.
 
"Poeten Espeth har aldrig sett världen bortom sitt hem i Skottlands avlägsna Isle of Skye. Så när hon får ett brev från ett fan, collegestudenten David, blir hon för-undrad. De börjar brevväxla och snart fördjupas både förtroenden och känslor, och de vågar avslöja både sina vildaste drömmar och djupaste hemligheter. Men så bryter första världsbriget ut och plötsligt har förut-sättningarna förändrats."
 
 
 
 
Breven från ön är en söt och enkel roman berättad i brevform. Det är ett intressant format som ger boken ett charmigt och säreget koncept. Men brevformatet gör även att läsaren distanseras från karaktärerna. Eftersom vi enbart tar del utav det urval händelser och tankar som gestaltas i breven lär läsaren inte känna karaktärerna ordentligt, vilket gör att de uppfattas som platta och ointressanta. 
 
Boken växlar mellan två olika tidsperioder och vartannat kapitel utspelas 1912 och vartannat 1940. Parallellen som utspelar sig 1912 tilltalade mig mest, men båda tillför viktiga aspekter till berättelsen. Dessutom länkar de båda tidsperioderna snyggt samman framåt bokens slut. Men båda parallellerna innehåller en del klyschiga vändningar och som helhet är boken rätt förutsägbar. Den upplevs varken vara djup eller insiktsfull, utan snarare som ett lättsamt tidsfördriv.
 
Ytterligare något som jag reagerade på är språket. Eftersom boken är skriven i form av hundra år gamla brev anser jag att det är viktigt att använda ett språk som fångar den rädda andan för tidperioden. Men språket i Breven från ön är inte tidsenligt. Förr i tiden talade människor mer poetiskt, elegantare och artigare, men i boken är språket inte spec-iellt olikt hur vi uttrycker oss idag.
 
Breven från ön är en okej bok, med en intressant berättelse som inte riktigt fångar upp läsarens engagemang.
 

X-Men: Apocalypse

Regissör: Bryan Singer.
Längd: 2 hrs 24 mins.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-17.
Genre: Action, Science fiction.
Skådespelare: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Evan Peters, Sophie Turner, Tye Sheridan etc.
Filmbolag: 20th Century Fox.
 
"Världens mäktigaste mutant har efter tusentals år vak-nat upp i en värld som styrs av människor och är nu fast besluten att förinta hela mänskligheten. I en desp-erat kamp för att rädda människorna går X-Men in i en strid som kommer att avgöra hela världens öde."
 
X-Men: Apocalypse utmärks av ett högt tempo, imponerande action och spektakulära effekter. Det är en visuellt banbrytande film, med grymma effekter och fenomenala sminkningar och kostymer. Därtill gör kombinationen av spänning och humor att tiden flyger förbi. X-Men: Apocalypse är utan tvekan årets starkaste superhjältefilm.
 
Apocalypse värvar fyra mäktiga mutanter. 
 
Vi vet redan att enastående McAvoy (Wanted), Fassbender (Inglourious Basterds) och de andra briljanta skådespelarna som varit med i tidigare filmer kan sina grejer. Law-rence (The Hunger Games) levererar som alltid stadigt och Peters (American Horror Story) är oförglömligt charmig. De som överraskar är däremot de nya ansiktena. Turner (Game of Thrones), Sheridan (Mud), Shipp (House of Anubis), Smit-McPhee (The Road) och Munn (Magic Mike) passar förvånansvärt bra i sina roller och gör stort intry-ck. 
 
Vi får se Jean, Scott och Kurt som ungdomar. 
 
Men filmen har svagheter: en del repliker är klyschiga, mycket i Magnetos parallell upp-repas från tidigare filmer och boven har alldeles för allsmäktiga krafter och oinspirerade motiv för att bli riktigt intressant. Därtill bemöts filmens förödelse för nonchalant av karaktärerna. Visst är det riktigt häftigt att se u-båtar sprängas och städer pulveriseras, men när ingen i filmen tycks bry sig om katastroferna gör inte heller tittaren det.
 
De visuella effekterna och Evan Peters insats gör Quicksilver-scenerna makalösa. 
 
X-Men: Apocalypse är en mäktig och intelligent avslutning på trilogin. De häpnadsväck-ande effekterna och talangfulla skådespelarna gjorde att jag njöt av varje sekund. X-Men: Apocalypse är inte perfekt, men den är så pass underhållande att jag kan tänka mig att se den om och om igen.
 

Nytt i samlingen, #184

Idag anlände ett paket från Norstedts och ett egenbeställt paket från CDON.
 
 
Av Norstedts förlag fick jag boken Morgonstjärnan (org. Morning star). Det är den tredje delen i dystopiska Rött uppror-trilogin av Pierce Brown, som handlar om Darrow, som infiltrerar härskarna med syftet att krossa dem inifrån. Stort tack, Norstedts.
 
Från CDON hade jag beställt den tredje säsongen av The 100, den sjunde säsongen av The Vampire Diaries samt femte och sjätte säsongen av NCIS: Los Angeles. Jag passade på nu när CDON har 50 % rabatt och fick dem för totalt 446 kr. 

Captain America: Civil War

Regissör: Anthony Russo, Joe Russo.
Längd: 2 hrs 28 mins.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-03.
Genre: Action, science fiction.
Skådespelare: Chris Evans, Robert Downey Jr, Scar-lett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Emily VanCamp, Jeremy Renner etc.
Filmbolag: ©Marvel.
 
"När regeringens påtryckningar om att hålla tillbaka Avengers sår split mellan Captain America och Iron Man förvandlas bästa vänner till bittra fiender. Mot en kuliss av dubbelspel, gäckande skurkar och nya allier-ade utbryter ett slag hela mänsklighetens framtid.
 
Styrkan i Captain America: Civil War ligger främst i de fantastiska skådespelarna. Den stjärnspäckade filmens rollinnehavare presterar exemplariskt och deras sätt att levande-göra sina karaktärer genom trovärdiga kroppsspråk och rappa repliker gör det omöjligt att inte fastna. Därtill har filmen grymma effekter, häftiga gadgetar och välkoreografer-ad action.
 
Ett inbördeskrig utbryter inom Avengers-teamet. 
 
Filmens 148 minuter är dock en betydande svaghet. Captain America: Civil War är all-deles för lång och efter ett tag känns de många actionscenerna likartade och upprepande. Trots att filmen håller en konstant hög kvalité är den inte tillräckligt stark och omväx-lande för att hålla igång så länge utan att förlora lite av tittarens intresse. Därtill ligger så mycket fokus på oenigheterna mellan Captain America och Iron Man att filmens skurk hamnar i skymundan och känns oviktig. 
 
Läckra gadgtar, effekter och superkrafter präglar filmen. 
 
Allt som allt är Captain America: Civil War en välgjord och spännande film som borde ha lyssnat mer till talspråket ”less is more”.
 
 
- Alla bilder är copyrightskyddade av Marvel och Disney. 

Hatad och älskad

Genre: Självbiografi.
Serie: Fristående.
Längd: 112 sidor.
Bokförlag: Calidris.
Författare: Alexandra Nilsson, Ylva Enström.
 
"Alexandra Nilsson gjorde sig känd som femtonåring genom att trycka på sina bloggläsares knappar. Hon festade, bråkade, bantade och bloggade sen om kaoset utan hämningar. Idag, tio år senare, vill hon göra slut med den gamla, kaosälskande Kissie. Hon berättar om baksidan av hennes framgång, om hur vuxna i media-världen ständigt utnyttjade henne, och om hur hon till slut lyckades göra sig fri."
 
 
 
 
Jag har avsiktligt tagit avstånd från bloggen Kissies i det förflutna. Skribentens omogna beteende och vana att trycka ner andra är inte något som jag är villig att visa mitt stöd för. Men intrycket av den kända bloggaren förändrades efter att ha läst Hatad och älsk-ad. Boken ger inblick i delar av Kissies liv och skapar förståelse för hennes uppträdan-de. Romanens innehåll ursäktar inte hennes tidigare agerande, men gör att läsaren symp-atiserar för den härliga personen bakom alter egot Kissie.
 
Hatad och älskad är en riktigt intressant bok. Alexandra Nilsson (bloggaren bakom Kissies) har sänkt garden och skriver med en fängslande genuinitet. På bara några få sidor lyckas hon sammanfatta sitt liv och med en nyfunnen sårbarhet ger hon en grip-ande insikt i vad kändisskapet kan medföra. Med sina egna erfarenheter som utgångs-punkt diskuterar Nilsson även tankeväckande ämnen som näthat och feminism.
 
Den engagerande läsningen tyngs dessvärre av långa, kompakta stycken som ofta strä-cker sig över flera sidor. Därtill saknar romanen en tydlig disposition. Men eftersom Hatad och älskad är en bok man läser för att ta del av berättelsen om Kissie, snarare än att underhållas, kommer Nilsson undan med utformingen.
 
Hatad och älskad är en intressant och läsvärd bok som låter läsaren lära känna en allt mognare Kissie. Förändring sker inte över en natt, men genom denna bok har Alexandra Nilsson tagit ett steg mot att lämna den provocerande festprissen bakom sig och istället bli en förebild.
 

NCIS: Los Angeles, säsong 4

Skapare: Shane Brennan.
Antal avsnitt: 24 avsnitt.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Kriminalare, drama, action.
Releasedatum: 2014-03-26.
Skådespelare: Chris O'Donnell, Daniela Ruah, Linda Hunt, LL Cool J, Eric Christian Olsen, Barrett Foa, Renée Felice Smith etc.
Filmbolag: 20th Century Fox.
 
"Teamet stöter på problem när gruppledaren Callen anklagas för mord. Hetty Lange konfronteras med sitt förflutna och en hemlighet som kan skada Sam Hannas närstående uppdagas."
 
 
NCIS: Los Angeles inleddes halvdant men har för varje säsong blivit allt starkare. I den fjärde säsongen är serien bättre än någonsin och genom adrenalinpumpande action, grymma effekter och intelligenta handlingsparalleller sätts ribban högt för nästkomman-de säsonger.
 
De enda karaktärerna som jag ännu inte fastnat för är Callen och Sam. 
 
Det är främst tre saker som utmärker säsongen. Den första är utvecklingarna av karakt-ärerna. Säsongen knyter starkare känslomässiga band mellan tittare och karaktärer och för första gången känner jag att jag genuint bryr mig om många av dem. Dessutom är det engagerande att se relationerna mellan dem förändras.
 
Säsongen är oväntat spännande. 
 
Den andra anledningen är säsongens skurkar, mer specifikt Sidorov och Janvier. De spelas av Timothy Murphy respektive Christopher Lambert, som båda två är makalösa. Deras minspel och kroppsspråk är fantastiska och med små medel lyckades de fängsla mig. Fast de endast är gästskådespelare ger de ett så pass stort intryck att hela upplevel-sen förhöjs.
 
Kemin mellan Deeks och Kensi växer sig starkare. 
 
Den tredje anledningen till att säsongen särskiljer sig från tidigare delar är den förvån-ansvärt spännande säsongsfinalen. Det sista avsnittet har ett högt tempo och är oväntat brutalt. Därtill gör den gigantiska cliffhangern i slutscenen att jag genast vill se fortsätt-ningen.
 
Talangfulla Kim Raver (24) gästar serien. 
 
Jag är riktigt imponerad av seriens fjärde säsong. Visst är den ofta förutsägbar och alla avsnitt håller inte samma nivå, men i sin helhet är säsongen riktigt bra. Skådespelarna levererar och kombinationen av spänning och värmande humor är mycket tilltalande. NCIS: Los Angeles har verkligen ryckt upp sig.
 

Nytt i samlingen, #183

Idag kom paket från 20th Century Fox och Rabén&Sjögren. 
 
 
Av 20th Century Fox fick jag X Men: Apocalypse. Huvudrollerna spelas av bland annat James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Rose Byrne, Nicholas Hoult, Evan Peters och Sophie Turner. Jag är ett stort fan av X Men-filmerna och hoppas verkligen på en episk avslutning till prequel-trilogin.
 
Av filmbolaget fick jag även den andra säsongen av scifi-serien Extant, med Halle Berry i huvudrollen. Fast jag var måttligt imponerad av den första säsongen ser jag fram emot fortsättningen då jag har hört att den ska vara mycket bättre. Jag fick även den femte säsongen av American Horror Story samt den första säsongen av Scream Queens. Det som gör mig taggad inför Scream Queens är alla kända skådespelare som är med. Huvudrollerna spelas nämligen av Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin, Jamie Lee Curtis och Ariana Grande.
 
Av Rabén&Sjögren fick jag Harry Potter och det fördömda barnet, vilket är ett manus till en pjäs som tar vid där originalserien slutade. Bokförlaget var även gulliga och skickade med ett paket Bertie Botts Bönor. Det är gelébönor där smakerna varierar från äpple och sockervadd till kräk och ruttet ägg. Det är alltid roligt när förlagen skickar med något extra och det ska bli spännande (och lite läskigt) att testa godiset.
 
Stort tack 20th Century Fox och Rabén&Sjögren!

Edge of Winter

Regissör: Rob Connolly.
Längd: 1 hr 25 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Releasedatum: 2016-10-10.
Genre: Drama, thriller.
Skådespelare: Joel Kinnaman, Tom Holland, Percy Hynes White, Rossif Sutherland, Rachelle Lefevre etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"Två bröder fastnar i skogen under en brutal snöstorm tillsammans med deras pappa. När faderns desperation över att förlora sina barn växer upptäcker bröderna att den de trott varit deras beskyddare kan vara deras största hot."
 
 
Edge of Winter är ett spänt och engagerande drama. Det är en atmosfärisk film, som utvecklar händelserna på ett diskret men trovärdigt sätt. Den laddade stämningen stegrar successivt och håller kvar tittarens intresse till slutet. Som psykologisk thriller har den inte ett särskilt högt tempo, men det är inte nödvändigtvis till filmens nackdel, då det ger skådespelarna möjlighet att ta större plats.
 
Elliot lär sina söner att skjuta med gevär. 
 
Joel Kinnaman (The Killing) briljerar i rollen som den psykiskt sjuka pappan Elliot. Han skildrar faderns kärlek och desperation på ett utomordentligt sätt och vinner således både tittarens sympati och avsky. Även Rossif Sutherland (Reign) och barnskådespel-arna Tom Holland (The Impossible) samt Percy White (The Grand Seduction) gör bra ifrån sig. Dessvärre saknar karaktärerna djup och tillsammans med den enkla handlingen blir det en relativt ytlig berättelse.
 
Vilse i skogen söker familjen efter skydd från stormen. 
 
Fast Edge of Winter är långt ifrån fantastisk förtjänar filmen inte kritiken som riktats mot den. Skådespelarna gör mycket bra ifrån sig och filmens laddade atmosfär håller tittaren fängslad. Det är ett klart godkänt drama.
 

Ur Askan

Författare: Leigh Bardugo.
OriginaltitelRuin and Rising.
SerieGrisha #3.
Längd: 344 sidor.
Bokförlag: Gilla böcker.
 
"Skuggmästaren har intagit huvudstaden och gjort sig själv till kung över Ravka. Solbringaren Alina gömmer sig i underjorden bland uråldriga tunnlar och grottor, tillsammans med Mal och spillrorna av sin en gång så kraftfulla Grisha-armé. De förbereder sig för jakten på eldfågeln, främjaren som kan göra Alina tillräckligt stark för att mäta sig med Skuggmästaren, och som är Ravkas enda hopp om fred och räddning."
 
 
 
Ur askan är en bra avslutning på trilogin. Det är en spännande bok som ytterligare utforskar den fascinerande världen. Dessutom utvecklas karaktärerna. Fast jag tyckt om protagonisterna sedan första boken fastnar jag för dem mer än någonsin. Till och med seriens antagonist, Skuggmästaren, är omöjlig att inte hysa sympati för.
 
Mitt problem med Grisha-serien är dock avsaknaden av en stark, framåtdrivande hand-ling. Alla trilogins böcker har imponerande avslutningar, men själva uppladdningarna är händelselösa. Samma sak gäller Ur askan: mittpartiet är relativt monotont och jag hade helt enkelt velat få ut mer av berättelsen. 
 
Dessutom tycker jag inte om när döda karaktärer kommer tillbaka till liv, eftersom den spänning och sorg som läsaren har upplevt vid dödsscenen förvandlas till antiklimax. Dessvärre har Bardugo valt att ge livet åter till en fallen protagonist, vilket ger ett all-deles för klyschigt och sötsliskigt lyckligt slut.
 
Ur askan är en bra bok, med intressanta karaktärer och en fascinerande värld. Dock utnyttjar den inte sin fulla potential och som läsare kände jag mig inte helt tillfredsställd när sista sidan var läst. 
 

The Nice Guys

Regissör: Shane Black.
Längd: 1 hr 55 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Releasedatum: 2016-10-10.
Genre: Action, komedi.
SkådespelareRussell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Kim Basinger etc.
Filmbolag: Noble Entertainment.
 
"Den misslyckade privatdetektiven Holland March och den inhyrda torpeden Jackson Healey tvingas samar- beta för att lösa ett fall med en försvunnen ung kvinna, samt det till synes orelaterade dödsfallet av en porr-stjärna. Under deras utredning avslöjar de en konspir-ation, kopplad till de högsta makthavarna."
 
Jag förstår inte riktigt varför The Nice Guys har fått så många goda omdömen. Konc-eptet är intetsägande och handlingen ofokuserad samt utdragen. Dessutom är det svårt att fastna för karaktärerna på grund av deras ytliga uppbyggnader. De utvecklas inte un-der filmens gång och som tittare börjar man aldrig bry sig om dem. 
 
Trots bra skådespelare är karaktärerna ointressanta. 
 
Fast det är tydligt att The Nice Guys verkligen försöker att underhålla faller de flesta skämten platt. Visst, filmen lockar fram en del skratt, men ofta dödas stämningen av att den blir för mycket. Det är uppenbart att varje händelse och replik är framställd med syftet att vara rolig, och det blir helt enkelt krystat. Istället för att lägga energi på att skapa en bra story har allt fokus lagts på humorn, vilket i slutändan inte blir särskilt roligt.
 
Humorn faller ofta platt. 
 
Som tur är lyfter skådespelarnas ypperliga prestationer filmen. Russel Crowe (Gladi-ator) och Ryan Gosling (The Notebook) är duktiga var och en för sig, men tillsammans är de ostoppbara. De har en glödande kemi till varandra och deras samspel håller kvar tittarens intresse.
 
Crowe och Gosling bildar en bra duo. 
 
I sin helhet är The Nice Guy en överskattad komedi. Fast den har sina gyllene stunder är den för ordinär för att ge något större intryck.
 

Nytt i samlingen, #182

Idag var som lilla julafton, då paket anlände från både Bonnier Carlsen, Disney, Univer-sal Sony och Noble Entertainment. 
 
 
Från Bonnier Carlsen kom tre böcker. Kallelsen och spelet är de två första delarna i den dystopiska Endgame-trilogin av James Frey. De handlar om tolv spelare som har tränats för att vara med i Endgame: en tävling där världen står på spel. Let it snow är en contemporary som följer flera sammankopplade kärleksberättelser. Boken är skriven av inte mindre än tre bästsäljande författare, nämligen John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle.

Av Disney fick jag Captain America: Civil War. I den vänds Captain America och Iron Man mot varandra och går från att vara vänner till bittra fiender.

Från Universal Sony anlände två filmer. Warcraft the beginning är en fantasyfilm som baseras på spelet med samma namn. I huvudrollerna syns bland annat Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster och Dominic Cooper. Edge of Winter är ett drama som handlar om en man som tvingas kämpa igenom en brutal snöstorm för att rädda sina barn. Bland annat Joel Kinnaman och Tom Holland syns i huvudrollerna.

Av Noble Entertainment fick jag A Hologram for the King, med Tom Hanks i huvudroll-en. Den handlar om en amerikan som åker till Saudi-Arabien för att sälja ett hologram till en rik monark. 
 
Stort tack Bonnier Carlsen, Disney, Universal Sony och Noble Entertainment!

Nytt i samlingen, #181

Idag kom ett paket från Natur&Kultur och ett från Noble Entertainment. 
 
 
Av Natur&kultur fick jag två böcker: Olyckornas tid och De levande. Olyckornas tid är en fristående roman av debutanten Moïra Fowley-Doyle. Den handlar om Cara som försöker lista ut varför hennes vars drabbas av olycka varje oktober. De levande är den fjärde delen i svenska Blodregn-serien av Mats Wahl. Stort tack, Natur&Kultur!
 
Av Noble Entertainment fick jag actionkomedin The Nice Guys, med Russell Crowe och Ryan Gosling i huvudrollerna. Filmen har betyget 7,4 på IMDb och handlar om ett oma-ka par som undersöker en porrstjärnas självmord. Jag har hört mycket gott om denna och hoppas på att bli riktigt underhållen. Stort tack, Noble Entertainment!

Sedan du försvann

Författare: Morgan Matson.
OriginaltitelSince you've been gone.
Serie: Fristående.
Längd: 347 sidor.
Bokförlag: Modernista.
 
"Det var Sloane som lyckades dra Emily ur hennes skal och få livet att kännas spännande. Men precis innan det som skulle bli den mest episka sommaren någonsin för-svinner Slaone. Allt hon lämnar kvar är en Att göra-lista med tretton Sloane-aktiga uppdrag som Emily nor-malt aldrig skulle fått för sig att göra. Men tänk om uppdragen kan hjälpa henne att återfinna sin bästa vän?"
 
 
 
Sedan du försvann är en otroligt fin och värmande sommarläsning. Morgan Matson har fantiserat ihop en riktigt intressant berättelse och bara konceptet i sig fängslar. Därtill är det svårt att inte fastna för karaktärerna. Jag relaterar starkt till protagonisten Emily och känner igen mig i hennes dåliga självförtroende. Därför är det otroligt inspirerande att ta del utav hennes starka utveckling. Successivt börjar hon öppna upp sig och ju fler pun-kter hon prickar av på sin lista, desto mer tar hon för sig av det livet har att erbjuda. För varje kapitel växer hon som person och genom hennes tilltagande självkänsla förespr-åkar boken för att våga agera utanför sin bekvämlighetszon och ta risker.
 
De nutida handlingsparallellerna kombineras med frekventa tillbakablickar. Jag är pers-onligen inte särskilt förtjust i tidshopp eftersom det bryter det kronologiska narrativet, men här fungerar det. Tillbakablickarna tillför så pass mycket väsentlig bakgrundsinfor-mation om karaktärerna att handlingen hade känts tom utan dem.
 
Men trots att Sedan du försvann är en riktigt bra roman har den brister. För det första hade boken kunnat kortas ned lite grann. För det andra blev jag frustrerad av avslutet. Emilys utveckling tar ett steg tillbaka och hon blir återigen sitt osäkra jag. Samtidigt avslöjas bakgrunden till bokens stora konflikt, och jag blev mycket besviken av att upptäcka att motsättningen inte hade uppstått om vännerna bara kommunicerat bättre och varit ärliga med varandra från början.
 
I sin helhet är Sedan du försvann en trevlig roman, som trots en del ofullkomligheter fängslar läsaren och håller kvar intresset till sista sidan.
 

Remember

Regissör: Atom Egoyan.
Längd: 1 hr 30 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Releasedatum: 2016-10-03.
Genre: Drama, thriller.
Skådespelare: Christopher Plummer, Martin Landau, Henry Czerny, Dean Norris etc.
Filmbolag: Scanbox.
 
"Zev, vars familj mördades av nazisterna, rymmer från ålderdomshemmet för att leta rätt på mannen bakom dådet. Vännen Max övertygar Zev om att det enda rätta är att söka upp den skyldige och döda honom. Max har namnet på mördaren. Problemet är att det finns fyra personer med detta namn, och Zev lider av långt fram-skriden demens."
Remember är ett oerhört gripande och laddat drama. Det är en spännande och mystisk film, med berörande handling och inslag av mörk humor. Christopher Plummer (A Bea-utiful Mind) är helt enastående i rollen som Zev, och lyckas utan problem bära upp filmen på sina axlar. Hans makalösa porträttering träffar tittaren rakt i hjärtat och gör det omöjligt att inte bli känslomässigt involverad i det som sker.
 
Max uppmuntrar Zev till att hämnas. 
 
Den hjärtknipande berättelsen har framställts med största omsorg. Manuset är genom-tänkt, handlingen intelligent och scenerna har en detaljrikedom som häpnar. Dessutom är den skickliga kombinationen av hämndmissionen och Zevs sjukdom riktigt fäng-slande. Filmens framåtdrivande faktor är det tankeväckande uppdraget, men genom att lägga så pass stor tyngd på hur Zev påverkas av sin demens berörs tittaren på ett djupare plan.
 
Efter att ha skaffat en pistol letar Zev efter den skyldige. 
 
Den spända atmosfären kulminerar i en oväntad och oerhört kraftfull slutvändning. Dessvärre löper filmen på aningen för länge. Ett slut efter den dramatiska vändpunkten skulle ha blivit effektfullt. Istället fortsätter filmen tre, fyra minuter till och avslöjar sådant jag hellre hade kommit underfund med på egen hand. Trots att det bara är några få minuter extra, avgjorde de skillnaden mellan ett hänförande och antiklimatiskt avslut.
 
På vägen tvingas Zev konfrontera sitt förflutna. 
 
Remember är ett kraftfullt drama som verkligen berör. Genom sin gripande handling och Christopher Plummers fantastiska insats är det en film som stannar kvar hos tittaren länge. 
 

Nytt i samlingen, #180

Igår kom paket från Calidris förlag samt filmbolaget Scanbox. 
 
 
Från Calidris fick jag Hatad och älskad, skriven av bloggaren Alexandra Nilsson. Det är en självbiografisk roman, där vi får lära känna människan bakom Kissie och läsa om bloggvärldens baksida. Stort tack, Calidris!
 
Av Scanbox fick jag DVD-filmen Remember, med Christopher Plummer i huvudrollen. Dramat handlar om  pensionären Zev, vars hela familj mördades av nazisterna, och som nu rymmer från åldersdomshemmet för att leta rätt på mannen som låg bakom dådet. Jag såg filmen igår och kan konstatera att den är riktigt, riktigt bra. Recensionen dyker upp i morgon. Stort tack, Scanbox!

Bad Neighbours 2

Regissör: Nicholas Stoller.
Längd: 1 hr 32 mins.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-03.
Genre: Komeid.
Skådespelare: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Ike Barinholtz, Chloë Grace Moretz, Kiersey Clemons etc.
Filmbolag: Universal.
 
"Med sitt andra barn på väg är Mac och Kelly Radner redo att flytta till ett villaområde. Men när de gör sig klara att sälja huset flyttar en partyglad och helvild kvinnlig studentförening in i huset bredvid. Mac och Kelly tvingas slå sig ihop med Teddy, för kvinnorna i Kappa Nu ger inte upp i första taget."
 
Bad Neighbours 2 är precis vad man kan förvänta sig av den här typen av film: varken mer eller mindre. Det är en stereotypisk och relativt fantasilös komedi, som ger sig på ett halvhjärtat försök att förespråka feminism. Detta slår dock slint då tjejerna som gestaltas festar, dricker alkohol och tar droger, vilket inte är särskilt tilltalande.
 
Mac och Kelly teamer up med forna fienden Teddy. 
 
Filmen har en svag handling och innehåller många överdrivna klyschor. Men trots detta roas tittaren ändå av rappa repliker, satiriska inslag och skådespelarnas härliga minspel och kroppsspråk. Seth Rogen (This is the end), Rose Byrne (X-men: first class), Zac Efron (17 again) och Chloë Grace Moretz (Carrie) presterar allesammans exemplariskt och trots filmens vulgära stil ger de komedin en viss klass.
 
Den kvinnliga studentföreningen sätter käppar i hjulet för paret. 
 
I sin helhet är Bad Neighbours 2 en helt okej film som håller sig inom de typiska ramar- na för moderna komedier.
 

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Antal avsnitt: 10 stycken.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Drama, kriminalare, biografi.
Releasedatum: 2016-09-05.
Skådespelare: Sarah Paulson, John Travolta, Sterling Brown, Kenneth Choi, Bruce Greenwood, David Sch- wimmer, Cuba Gooding, Courtney Vance etc.
Filmbolag: 20th Century Fox.
Regissör: Scott Alexander, Larry Karaszewski.
 
"Se den sanna skildringen av O.J. Simpsons mordrätte- gång utifrån juristernas perspektiv. Serien utforskar de kaotiska förhandlingarna bakom lyckta dörrar och hur åklagarsidans övermod, försvarets skarpsinne och ovä- ntade vändningar i rättssalen ledde till ett av de mest uppmärksammade domsluten någonsin."
Den första säsongen av American Crime Story är fenomenal. Det är ett komplext och tankeväckande drama, full av intensiva psykologiska intriger och oväntade vändningar. Serien är så pass gripande och spännande att jag, som vanligtvis brukar bli uttråkad av juridikcentrerade tv-serier, inte kunde slita mig från skärmen.
 
O.J. ankagas för dubbelmord och anlitar de bästa advokaterna. 
 
Eftersom jag föddes -95 är jag en av dem som varken följt eller ens hört talas om Simp- sons rättegång tidigare. Serien ger dock så pass bra insikt i fallet att ingen förkunskap behövs. American Crime Story vägleder tittaren med en tydlig röd tråd som gör det enkelt att hänga med. De juridiska termerna som används har taktfulla förklaringar, vilket ökar seriens autenticitet och gör att det aldrig blir svårt att förstå vad som pågår.
 
Aldrig tidigare har det funnits så mycket bevis mot en mordmisstänkt. 
 
Utöver de domstolsförhandlingar och utredningar som står i seriens centrum väcker American Crime Story många tankar med sina återkommande teman om moral och fördomar. Seriens sätt att ifrågasätta rasism och kvinnoförnedring gör den oerhört laddad, samtidigt som den berör tittaren på ett djupare plan. Serien har därtill en mång- fald av karaktärer och genom att ge åskådaren insikt i samtliga parter väcks sympati för alla sidor.
 
Trots personliga påhopp kämpar Marcia för att fälla O.J.
 
Jag är riktigt imponerad av skådespelarna. De mest utmärkande är enastående Sarah Paulson (American Horror Story), John Travolta (Grease), David Schwimmer (Friends) och Courtney B. Vance (Law & Orde: Criminal Intent) men samtliga, oavsett storleken på deras roller, ger berättelsen ett upplyft med sina gripande och trovärdiga prestationer. Deras insatser är rent utav hänförande, och tillsammans med det genomtänkta manuset bildar de otroligt fängslande karaktärer.
 
Försvarssidan tar till fula knep för att vinna juryns förtroende. 
 
American Crime Story: The People v. O.J. Simpson är lysande. Avsnitten blir successivt bättre hela tiden och den laddade spänningen får tittaren att hålla andan. Denna feno- menala säsong visar vart skåpet ska stå och sätter ribban högt inför seriens andra säsong, som kommer att handla om förödelsen orsakad av orkanen Katrina.
 

Olympens blod

Författare: Rick Riordan.
Originaltitel: The Blood of Olympus.
SerieOlympens hjältar #5.
Längd: 472 sidor.
Bokförlag: Bonnier Carlsen.
 
"Äventyret går mot sitt slut för Percy Jackson och hans kompisar. Moder Jord har visat sig vara en blindgalen mördargudinna som fått nog av människor och hon växer sig allt starkare. Gaia behöver bara låta blodet från två halvgudar falla på helig mark för att ta makten över himmel och jord."
 
 
 
 
 
 
Jag beundrar verkligen Rick Riordans sätt att skriva. Hans lättsamma språk ger texten ett behagligt flyt som gör att sidorna flyger förbi. Dessutom gör hans insikt i grekisk mytologi boken lärorik, samtidigt som hans användning av humor förgyller läsningen. Faktum är att Riordan är en av ytterst få författare som lyckats underhålla mig så pass att jag skrattat rätt ut. 
 
Karaktärerna är härliga och deras rappa dialoger är underbara att ta del utav. Dessvärre är jag besviken på att boken enbart berättas ur ett fåtal protagonisters synvinklar. Jason, som jag är minst intresserad av, tar mycket plats i boken medan mina favoriter hamnar i bakgrunden. Vi får visserligen läsa ett par kapitel ur charmanta Leos synvinkel, men Percy, Annabeth och Hazel har nedgraderats till sidkaraktärer och berättar inte någon av bokens händelser ur sina perspektiv. Tyvärr gjorde denna avsaknad att mitt intresse inte fångades upp på samma sätt som tidigare. Därtill irriterades jag av att många av frågorna som väckts i deras berättarperspektiv i föregående delar lämnades obesvarade.
 
Precis som de tidigare böckerna i serien är Olympens blod actionpackad och spännande. Jag blev dock inte särskilt berörd. Den känslofyllda Dödens port väckte höga förvän- tningar som Olympens blod tyvärr inte lyckades uppnå. Den sista striden avklaras för enkelt och har alldeles för få konsekvenser. Jag hade hoppats på att serien skulle gå ut med ett ”bang!”, men det malplacerade och orealistiskt lyckliga slutet gav mig istället en antiklimatisk känsla.
 
Olympens blod är inte Riordans starkaste roman, men en väl fungerande avrundning på serien. Det som finns med i boken är lysande utfört, men på grund av det som saknas är jag inte helt tillfredsställd.
 

Nytt i samlingen, #179

Idag kom ett paket från Universal och ett från Albert Bonnier. 
 
 
Från Universal fick jag filmen Bad Neighbours 2. Filmen handlar Mac och Kelly som väntar sitt andra barn och är redo att flytta till ett villaområde. Men när de gör sig klara att sälja huset får de reda på att de nya grannarna är en partyglad och helvild studentförening. Filmen släpptes 3 oktober 2016 och i huvudrollerna syns bland annat Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz och Selena Gomez.
Stort tack, Universal!
 
Av Albert Bonnier fick jag två böcker. Ensam kvar (org. The Last One) av Alexandra Oliva handlar om Zoo, som deltar i ett TV-program där deltagarna skickas ut i skogen för att möta utmaningar som testar deras uthållighet. Avskärmade från resten av samhället är de inte medvetna om det fruktansvärda som pågår utanför. 
 
Rök (org. Smoke)  av Dan Vyleta utspelas i ett fiktivt England under 1900-talet, där människor som begår onda handlingar markeras av rök som väller ut ur deras kroppar. Aristokraterna ryker inte, vilket markerar deras dygder och rätt att regera, medan de lägre klasserna är indränkta med synd och sot. Boken följer tre personer som upptäcker att allting de blivit lärda är en lögn. 
Stort tack, Albert Bonnier!

Crash

Regissör: Paul Haggis.
Längd: 1 hr 48 mins.
Åldersgräns: 7 år.
Releasedatum: 2006-02-15.
Genre: Drama, thriller.
Skådespelare: Don Cheadle, Sandra Bullock, Matt Dillon, Jennifer Esposito, Brendan Fraser, Terrence Howard, Daniel Dae Kim, Ludacris, Thandie Newton, Michael Peña etc.
 
"En het dag i Los Angeles sker en bilolycka. Detta för samman en rad människors liv. Alla inblandade tvingas göra val som ställer deras moral på sin spets och som medför konsekvenser som de sedan får leva med resten av sina liv."
 
Crash är ett berörande drama som utforskar konsekvenserna av fördomar och rasism. Det starka budskapet berättas genom en multilinjär struktur, där de olika parallellerna intelligent vävs samman till en tankeväckande helhet.
 
Brännpunkten ligger på att visa följderna av rasism. 
 
De fängslande karaktärerna och framåtdrivande dialogerna gör Crash till en karaktärs- driven film. Skådespelarna presterar lysande och ger sina roller fascinerande djup som gör dem oerhört intressanta att följa. Trots att handlingen i sig är aningen monoton och omfattar några överflödiga scener gör de fiktiva personerna att tittarens engagemang aldrig falnar. Därtill har Crash en del oväntade vändningar som kryddar den annars still- samma berättelsen. 
 
Den stjärnspäckade filmen visar upp många begåvade skådespelare. 
 
Allt som allt är Crash ett starkt drama, som trots sina tolv år på nacken fortfarande är kusligt aktuell.
 

Alice through the looking glass

Regissör: James Bobin.
Längd: 1 hr 53 mins.
Åldersgräns: 11 år.
Releasedatum: 2016-10-10.
Genre: Familj, äventyr, fantasy.
Skådespelare: Mia Wasikowska, Helena Bonham Car- ter, Johnny Depp, Anne Hathaway, Sacha Baron Coh- en, Rhys Ifans, Matt Lucas, Lindsay Duncan etc.
Filmbolag: ©Disney.
 
"Alice återvänder till världen Underlandet. Väl där ger hon sig av på en farlig resa bak i tiden för att rädda Den gale hattmakaren, och upptäcker hur tidigare händelser har format livet för hennes vänner (och fiender)."
 
Alice through the looking glass är oerhört visuellt tilltalande. De häpnadsväckande eff- ekterna ger tillsammans med färgstarka vyer och utsökta detaljer ett riktigt imponerande foto. Den vackra miljön bidrar även till att filmen blir stämningsfull och behaglig att se på.
 
Den Galne Hattmakaren behöver Alices hjälp. 
 
Som väntat är skådespelarnas insatser enastående. Kraftfulla Helena Bonham Carter (The King’s Speech), vackra Anne Hathaway (Les Misérables) och härligt besynnerliga Johnny Depp (Pirates of the Caribbean) gör med sina ojämförliga minspel att tittaren fängslas. Jag blev dessutom mycket imponerad av Sacha Baron Cohen (Borat), som berikade filmen med värmande humor. Även Timothy Spall (Enchanted) och den avlidne Alan Rickman (Die Hard) gör stor inverkan med sina röster, fast de aldrig syns i bild.
 
Syskonen Iracebeth och Mirana återupplever det förflutna. 
 
Alice through the looking glass är dock svagare än sin föregångare. Berättelsen är rela- tivt innehållslös och handlingen har en del sidospår som gör den ofokuserad. Filmen omfattar dessutom många klyschor, och det stundtals svajande tempot gör att den ibland upplevs vara utdragen.
 
Efter ett besök av Absolem återvänder Alice till Underlandet. 
 
Trots sina innehållsliga brister är Alice through the looking glass en trevlig familjefilm som bjuder på makalösa visuella effekter och enastående skådespelarprestationer.
 
 
- Alla bilder är copyrightskyddade av ©Disney. 

Limitless, säsong 1

Längd: 15 hrs 2 mins.
Antal avsnitt: 22 stycken.
Åldersgräns: 15 år.
Genre: Kriminalare, science fiction.
Skådespelare: Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Mastrantonio, Tom Degnan etc.
Releasedatum: 2016-09-19.
Filmbolag: Paramount.
 
"Efter att ha testat ett nytt preparat kan Brian utnyttja sin fulla hjärnkapacitet, vilket gör honom till den sm- artaste personen i världen. Han börjar hjälpa FBI-agenten Rebecca med hennes fall samtidigt som han försöker lista ut varför han tycks vara en ende i världen som är immun mot de dödliga biverkningarna."
 
Limitless grundar sig på en riktigt intressant idé, men på grund av det dåliga utförandet fångades aldrig mitt intresse upp. Fast konceptet känns unikt är säsongen som helhet allt annat än originell. Avsnitten är nämligen enformiga, upprepande och fyllda av klyschor och bekväma sammanträffanden som får tittaren att himla med ögonen.
 
Brian Finch börjar arbeta för FBI. 
 
Jag upplever dessutom att serien fördummar åskådarna. Information bör planteras obemärkt, och ibland är ett implicit tillvägagångssätt bättre än att konstatera det upp- enbara. Misslyckas det, som här, känner publiken sig dumförklarad och tittaruppl- evelsen blir tröttsam. Den påtagliga informationsdumpningen känns krystad, eftersom man i verkliga livet inte skulle påpeka sådant alla redan är medvetna om.
 
Piper ämnar att mörda senatorn. 
 
Därtill hade jag svårt för karaktärerna. Protagonisten är barnslig och sidkaraktärerna är för vagt uppbyggda för att engagera. Dock tycker jag om flera av skådespelarna. Jen- nifer Carpenter (Dexter) känns naturlig i sin roll och det är roligt att se Bradley Cooper (The Silver Linings Playbook) dyka upp i några av avsnitten.
 
Trots lögnerna mellan dem bildar Brian och Rebecka ett bra team. 
 
Något som jag faktiskt tycker om är humorn. Limitless är förvånansvärt skämtsamt och den lättsamma komiken ger serien en härligt värmande ton. Jag imponerades även av det visuella. Animeringarna är snyggt gjorda och fotot estetiskt tilltalande. Dessutom mat- erialiseras Brians tankar med pop up-grafik, vilket var ett intressant inslag.
 
NZT-tabletterna gör Brian till världens smartaste person. 
 
Limitless tar vid där filmen från 2011 avslutade och fortskrider som en relativt typisk kriminalare. Fast klyschorna och upprepningarna gör säsongen tröttsam har jag för- ståelse för varför så många har charmats. 
 

Månadssammanfattning: september 2016

September har varit en riktigt stressig månad och allt skolarbete har både tagit mycket energi och tid. Som tur är har inte bloggen drabbats särskilt mycket och trots att jag sett och läst mindre än vanligt blir månadens sammanfattning inte alltför tunn.
 
Se recensionerna genom att klicka på bilderna, som är placerade i betygsordning.
 

 

 
 
 Nya böcker:
 • Finns det en, finns det flera av Mhairi McFarlane - R
 • Rebellerna av Julie Kagawa - R
 • Just one day av Gayle Forman
 • Just one year av Gayle Forman
 • Just one night av Gayle Forman
 • All the bright places av Jennifer Niven
 • Ingenting och allting av Nicola Yoon - R
 • Olympens blod av Rick Riordan - R
 • Breven från ön av Jessica Brockmole - R
 • Sedan du försvann av Morgan Matson - R
 • Berättelser om en (inte så glamourös) TV-stjärna av Rachel Russell - R
 • Hord av Ann Aguirre - R
 • James och jättepersikan av Roald Dahl - R
 • Jojjes ljuvliga medicin av Roald Dahl - R
 • Naddap dlöks av Roald Dahl - R
Nya filmer:
 • Sisters - R
 • Whiskey tango foxtrot - R
 • Triple 9 - R
 • Crash
 • The angry birds movie - R
 • Alice through the looking glass - R
Nya serier:
 • Outlander, säsong 2 volym 2
 • NCIS: Los Angeles, säsong 4 
 • The last kingdom, säsong 1 - R
 • The big bang theory, säsong 9
 • American crime story, säsong 1 - R
 • Limitless, säsong 1 - R
 • Empire, säsong 2 - R
 • The Walking Dead, säsong 6 

RSS 2.0