The Dressmaker

Regissör: Jocelyn Moorhouse.
Genre: Drama.
Längd: 1 hr 53 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Caroline Goodall.
Releasedatum: 10 oktober 2016.
 
"Tilly är en världsberömd skräddare, men hon bär på smärtsamma minnen från sin uppväxt på landsbygden. Så en kväll står hon plötsligt på busstationen hemma i byhålan Dungatar, rättar till couturedräkten och muttrar: 'Jag är tillbaka, era jävlar'."
 
 
 
The dressmaker är en briljant utformad hämndhistoria. Detta viljestarka drama går sin egen väg, och bryter loss från mängden på ett uppfriskande sätt. Filmen har enastående foto, utsökta kostymer och härligt stolliga karaktärer som charmar sig in i tittarens hjärta. Samtliga skådespelare excellerar, men stjärnan är tveklöst mästerliga Kate Winslet, som strålar starkare än solen.
 
Tilly vill hämnas på de som drev henne från hemstaden. 
 
Den förvånansvärt mångsidiga filmen är som ett unikt hopplock av en handfull olika genrer. The dressmaker skiftar nämligen kraftigt mellan tårdrypande drama, passionerad romantik, skojfrisk komedi och blodigt vendetta. Det är en mörk må bra-film, strösslad med mystik och humor. The dressmaker följer ingen mall, utan beger sig in på outforskat område och skriker om uppmärksamhet. Att den ibland är svår att ta seriöst gör ingenting – alltihopa är så pass väl utfört att varenda scen underhåller eller berör.
 
Den begåvade sömmerskan syr mästerliga verk med en baktanke. 
 
Enastående The dressmaker fick både tårarna att rinna och skratten att klinga högt. Det är ett välkomponerat drama som ingen borde missa!
 

Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

Skämtar du!??!??!
Jag kan bara inte ta mig igenom filmen, den är ju så seg och tråkig =)

Svar: Tålamod, Lina, tålamod. ;)
Melanie

2017-08-14 @ 13:31:02
URL: http://www.themoviefreak.se
Postat av: Lena

Gillade denna otroligt mycket. När DU VET VAD hände på slutet satt jag bara och gapade. Jag var inte alls beredd på det.

Svar: Haha förstår dig precis – blev också riktigt överraskad! x)
Melanie

2017-08-14 @ 17:56:03
URL: http://nouw.com/moonshinelullaby
Postat av: Lina - The Movie Freak

SV: Men 40 min in och inget händer, längre än så har jag inte kommit trotts 3 försök. Tyder inte ens den har varit rolig vid den tidpunkten.

Svar: Tålamod är en filmnörds bästa vän. ;)
Melanie

2017-08-15 @ 18:19:08
URL: http://www.themoviefreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback