The Fugitive

Regissör: Andrew Davis.
Genre: Action, thriller.
Längd: 2 hr 10 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Jeroen Krabbé, Juliane Moore.
Inspelningsår: 1993.
 
"Dr. Richard Kimble blir felaktigt dömd för mordet på sin fru och är fast besluten att bevisa sin oskuld. Sam Gerard är en obeveklig spårhund till polischef. De är villebråd och jägare."
 
 
 
 
The Fugutive är klassisk 90-talsaction personifierad. Soundtracket och manusets stil utmärker tiden då filmen gjordes – ändå lyckas den mätas med moderna verk. Skillnaden är främst att The Fugitive inte gömmer sig bakom mängder specialeffekter och CGI. Istället står de kompetenta skådespelarna på egna ben, och handlingen får göra jobbet.
 
Kimble jagas av polisen. 
 
En del scener saknar driv och ibland känns filmen lite utdragen. Ändå är det spännande att följa jakten på Kimble. Konceptet är enkelt att förstå, och filmen som helhet är lättsmält och okomplicerad. Visserligen är handlingen uttjatad vid det här laget, och några rejäla klyschor närvarar, men det är att förvänta vid en film som denna. Ett lyckat koncept har ju en tendens att återanvändas.
  

Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

Du har väll inte blivit sjuk? En film från 93, det anser ju du vara gammalt ;)

Nu har jag inte sett just denna men jag älskar filmerna från 90-talet just för att de, som du säger, står på egna ben och förlitar sig på manus och skådespelar och inte CGI..vilket alla filmer idag tyvärr gör. Filmen jag såg på bio igår, Valerian and the City of a Thousand Planets, var helt uppbyggd på specialeffekter och även om filmen är jävligt snygg så blir det tråkigt. Vad hände med konsten att skapa saker och scener för hand?

Svar: Håller med. Ta LOTR som exempel, där nästan allt gjordes för hand. <3
Melanie

2017-08-04 @ 20:53:40
URL: http://www.themoviefreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback