Nytt i samlingen, #221

Den här veckan verkar temat för det nya vara "blått", av någon anledning. 
 
 
Från Albert Bonnier fick jag thrillern Andras döttrar (org. Good as gone) av Amy Gentry. Boken handlar om Julie, som vid tretton års ålder kidnappas. Många år senare ringer det på dörren till familjen, och en kvinna som presenterar sig som Julie stiger på. Men snart börjar Julies mamma mot sin vilja tvivla på om flickan verkligen är deras försvunna dotter.
 
Från Lind&co fick jag Jag ser dig (org. I see you) av Clare Mackintosh. Detta är en av mina mest efterlängtade romaner för året, då jag älskade Mackintoshs debut Jag lät dig gå. Jag fullkomligt njöt av den spända stämningen, mystiken och det faktum att jag blev totalt grundlurad. Jag har hört att denna bok håller samma nivå, och ser mycket fram emot att ta del utav Mackintoshs förbluffande vändningar på nytt.
 
Från Opal kom Gryningsstjärna av Charlotte Cederlund. Det är den andra delen i Idijärvi-trilogin, som följer samen Áili. Jag tyckte om första boken och är nyfiken på hur serien fortskrider.
 
Från Gilla böcker fick jag Vända världen rätt (org. Holding up the universe) av Jennifer Niven, vilket är en fristående roman om Libby. Libby har dubbats till Amerikas fetaste tonåring, och ingen ser förbi hennes vikt. Efter sin mammas död träffar hon Jack, och plötsligt känns världen inte lika ensam längre. Jag har hört mycket gott om den, och det verkar vara en tankeväckande roman precis i min smak.
 
Jag köpte dessutom lite böcker från Adlibris. The heart of betrayal och The beauty of darkness, vilket är de avslutande delarna ur fantasyserien The remnant chronicles av Mary E Pearson. The names they gave us, vilket sägs vara en berörande berättelse om att hantera tragedier, samt Royce rolls som verkar vara en lättsam och underhållande sommarläsning.
 
Jag har också fått ett par filmer under veckan, nämligen A cure for wellness från Fox och Måste gitt från Universal Sony.
 
Glad midsommar, allesammans!

Kommentarer
Postat av: Elina

Härlig hög! Andras döttrar lät verkligen lovande, ser fram emot recension på den.

Svar: Så roligt att höra! <3
Melanie

2017-06-27 @ 20:50:00
URL: http://marklarsbooks.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback