Christine

Regissör: Antonio Campos.
Genre: Biografi, drama.
Längd: 1 hr 59 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Rebecca Hall, Michael C. Hall, Tracy Letts, Maria Dizzia, J. Smith-Cameron.
Releasedatum: 2017–03–27.
Distributör: Universal Sony.
 
"Den smarta Christine vill jobba med direktsänd TV. Hon är en ambitiös reporter med ett öga för nyanser och ett socialt patos, och hon hamnar hela tiden i konflikt med sin chef som trycker på för att få upp tittarsiffrorna. Christine blir allt mer desillusionerad och till slut tar hon ett mörkt och oväntat beslut."
 
Christine skildrar en intressant berättelse, som på grund av ett svagt manus inte stimulerar tittaren. Filmen utmärker sig inte, och pågår så pass länge att den upplevs som utdragen, enformig och torr. Inte heller fängslar det tänkvärda konceptet om psykisk ohälsa lika mycket som det hade kapacitet för.
 
Ambitiösa Christine pressas för att få upp tittarsiffrorna. 
 
Christine ämnar ge en trovärdig och vördnadsfull tolkning av den smått irriterande och osympatiska reportern Christine Chubbuck, som 1974 begick självmord i live-TV. Rebecka Hall framställer den orofyllda kvinnan på ett insiktsfullt sätt, och visar hur depression kan se ut och hur den kan påverka på både individnivå och i en bredare kontext. Men som tittare är det svårt att förstå sig på Christine och hennes tankegångar. Förändringen från sansad till självmordsbenägen känns abrupt, och brytningspunkten upplevs inte som trovärdig i sammanhanget.
 
Christine kämpar för att hitta en intressant story. 
 
Som helhet är Christine för långrandig och innehållslös i min smak. Filmen grundas på en tankeväckande berättelse, men engagerar inte tillräckligt för att intresset ska hållas kvar ända till slutet.
 

Kommentarer
Postat av: emmy

hej
jag undrar om man måste se marvel filmerna i en viss ordningen eller inte? Visa säger det och visa inte, hur gör du? Kan man se t.ex antman först och sen doctor strange osv

Svar: Det beror på vilken Marvel-film det gäller. De som har direkta efterföljare (ex. Iron Man, Avengers etc) behöver du se i ordning för att förstå, men exempelvis Doctor Strange är fristående från de andra. På sin höjd missar du en liten referens, men det är ingenting som skadar tittarupplevelsen. Jag ser inte dem i ordning. :)
Melanie

2017-04-02 @ 01:32:17
Postat av: Lina - The Movie Freak

Här tycker vi olika som vanligt ;)
Jag tycker dels att filmen är något bättre än dig, bra men inte mer, och gillar synen av den psykiska ohälsan eftersom den inte är så öppen, vilket faktiskt skildrar sanningen i många fall.

Svar: Hahah, men härligt att du ändå tyckte om den. :)
Melanie

2017-04-04 @ 00:43:44
URL: http://www.themoviefreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback