Den allvarsamma leken

Regissör: Pernilla August.
Genre: Drama.
Längd: 1 hr 51 min.
Åldersgräns: 7 år.
Skådespelare: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Michael Nyqvist, Mikkel Boe Følsgaard, Sven Nordin.
Releasedatum: 2017-01-20.
 
"Arvid och Lydia inleder en romans, men på grund av sociala omständigheter glider de ifrån varandra. De finner ett tryggt liv med någon annan och gifter sig på varsitt håll. Tio år senare träffas de igen. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk och de inleder en passionerad affär som kräver större offer än vad de båda kan ana."
 
Tyvärr var Den allvarsamma leken inte en film i min smak. Konceptet är oerhört uttjatat, tempot långsamt och jag engagerades aldrig av den bleka handlingen. Dessutom är skådespelarna riktigt stela. De saknar gnista, och hela deras framförande faller platt. Detta leder i sin tur till att karaktärerna förlorar den lilla trovärdighet manuset hade gett dem.
 
Arvid och Lydia inleder en förbjuden romans. 
 
En annan svaghet är att alldeles för stort fokus ligger på hur allt ser ut, snarare än innehållet. Det är tydligt att skaparna har koncentrerat sig på att filmen ska utstråla stilfullhet och elegans, men missat att resten är ytligt, ointressant och intetsägande. Långa sekvenser består enbart av passionerade blickar och lidelsefulla kontakter mellan parets fingrar, vilket både blir tråkigt och opersonligt. Klyschorna radar upp sig efter varandra och filmen förblir tröttsamt uttryckslös. 
 
Arvids ekonomi och status gör att paret glider ifrån varandra. 
 
Som helhet är Den allvarsamma leken en besvikelse. Jag började aldrig bry mig om vare sig handlingen eller karaktärerna, och vad paret ser i varandra förblir en gåta.
 

Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

Den funderade jag på att köpa till fullpris men skippade och tur var nog det, och handlingen låter ju identisk med den som vi ser i The Notebook...

Svar: Ja, jag tänkte också på det när jag läste på baksidan men The Notebook är ungefär en triljon gånger bättre. :)
Melanie

2017-03-21 @ 12:12:25
URL: http://www.themoviefreak.se
Postat av: Lina - The Movie Freak

SV: Det är svårt att slå The Notebook, det är nog en av mina absoluta favoriter när det kommer till romantiskt drama.

2017-03-21 @ 18:44:05
URL: http://themoviefreak.se/
Postat av: petra

finns det någon naken scen i filmen? Där man ser allt? jag köpt filmen men ej sätt den än

Svar: Lite naket finns det, men det blir aldrig vulgärt eller generande intimt. Det mesta hålls på en väldigt stilfull nivå och sexscenerna är inte särskilt explicita. :)
Melanie

2017-03-22 @ 17:01:36

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback