MÅNADENS BÄSTA OCH SÄMSTA: AUGUSTI 2020
BÖCKER
Antal lästa böcker: 11 stycken (4 på engelska, 7 på svenska)
Antal lästa sidor: 2660 sidor
Genomsnittlig längd: 242 sidor/bok
Genomsnittlig läsmängd: 86 sidor/dag
Antal nya böcker: 12 stycken (6 recex)
Lästa böcker (bäst till sämst)
1. Makten
FILMER
Antal filmer som jag recenserat: 3 stycken
Antal nya filmer: 3 stycken (3 recex)
Sedda filmer (bäst till sämst)
2. The Hunt
3. Emma
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Wrap Ups & Book Hauls & Shelf Tours
BORTPRIORITERAD MEN INTE BORTGLÖMD!
Jag vill bara be om ursäkt för den dåliga uppdateringsfrekvensen på sistone. Bloggen har blivit allvarligt bortprioriterad, men jag försäkrar er om att den - och ni - inte är bortglömd! Livet har helt enkelt kommit i vägen bara.
För det första läser jag just nu en rätt tjock bok, vilket tar tid. Och jag vill inte läsa en massa småböcker på sidan om bara i syfte att ha recensioner att skriva.
För det andra har jag fokuserat på Instagram de senaste månaderna, och haft allmänt mycket att göra på ett personligt plan. Det är en dålig ursäkt, jag vet, men icke desto mindre sant.
Jag vill med detta inlägg mest försäkra er om att bloggen fortfarande är i bruk och kommer att uppdateras inom kort!
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Övrigt
MAKTEN
FAKTA
Författare: Naomi Alderman.
Originaltitel: The Power.
Genre: Dystopi, science fiction.
Traumatiskt innehåll: Misshandel, djurslakt, sexuella övergrepp, våldtäkt, hemmavåld, dödsfall, alkoholkonsumtion, droganvändning, grafiskt våld.
Nyckelord: Övermänskliga krafter, maktmissbruk, kvinnostyrd värld.
Serie: –
Målgrupp: Vuxna.
Längd: 393 sidor.
Publiceringsår: 2018 (org. 2016).
Bokförlag: Modernista.
HANDLING
En mäktig kraft slår rot i världen och ger tonårsflickor monumentalfysisk styrka som kan skapa smärta och död. En liten justering av verkligheten, och en hel värld sätts i gungning.
RECENSION
Jag är kluven när det kommer till Makten. Halva mig älskar boken. Helhjärtat. Villkorslöst. Men den andra halvan gör inte det.
Vad jag älskade
Makten har en fascinerande premiss och är fenomenalt skriven, med gripande språk och några riktigt slag-rätt-i-magen-teman. Och det är en riktigt kraftfull läsning.
Jag var dessutom uppslukad av hela ”ombytta roller”-konceptet. Det är genuint skrämmande att läsa ett kapitel och tänka ”wow, jag är glad att allt är påhittat” och senare inse att det är vardagen för många av dagens kvinnor och att vi har normaliserat det. Skiftet i maktbalansen mellan man och kvinna i boken ger ett helt nytt perspektiv och bidrar med en nödvändig väckarklocka.
Vad jag inte gillade
Boken är emellertid något underlig, och jag förstod inte alltid vad som försiggick. Jag fick dessutom känslan av att Alderman ville göra en poäng så gärna att hon nästan glömde bort handlingen. Konceptet med kvinnor i maktposition utforskas grundligt, men det finns ingen gripande handling kopplad till den, vilket är synd.
Överlag
Jag tyckte om Makten. Den är tankeväckande och rätt engagerande. Jag önskar bara att handlingen varit starkare.
BETYG: 7/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 7 - 8,5, Bokrecensioner: Dystopier och sci-fi;
BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN
FAKTA
Regissör: Christian Ryltenius.
Genre: Familj, äventyr.
Längd: 1 tim.
Åldersgräns: Barntillåten.
Skådespelare: Morgan Alling, Tomas Bolme, Peter Haber, Steve Kratz, Rolf Lydahal.
Nyckelord: Bamse, drakar, hjälteskap.
Releasedatum: 2 december 2019.
Distributör: Nordisk film.
HANDLING
Lille Skutt och Skalman ger sig ut på jakt efter nya dunderklockor, den hemliga ingrediens som gör vanlig honung till Farmors berönda dunder-honung. Under tiden har Reinard Räv tagit fram en listig plan, för att ta över Bamses plats som stadens hjälte.
RECENSION
Bamse och Dunderklockan är, precis som förväntat, en bra och riktigt mysig film. Välbekanta karaktärer, bra tempo och oerhört snygga animationer gör det till en trivsam film för hela familjen. Filmen är dessutom lagom lång på sina 60 minuter; en liten pralin.
Bamse och Dunderklockan är emellertid inte riktigt lika klockren som sina föregångare Tjuvstaden och Häxans dotter. För det första tar Bamse som karaktär inte lika stor plats i denna, utan mer fokus ligger på Skutt och Skalman. Filmen saknar också den klassiska uppgörelsen mellan Bamse och boven, om man är ute efter det. Vidare försöker filmen förmedla några väldigt fina budskap, men av anledningar som jag inte kan sätta fingret på faller det något platt.
Ett budskap som är mindre bra för barn, som är filmens målgrupp, är det faktum att en storvuxen karaktär görs narr av på ett konsekventfritt sätt för att hon äter mycket. Det ger inte riktigt rätt signaler.
Överlag tycker jag om Bamse och Dunderklockan. Fast jag är 25 år älskar jag att koppla av till den här typen av filmer, och trots brister kan jag inte annat än att säga att den är helmysig.
BETYG: 6/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Filmbetyg 5 - 6,5, Filmrecensioner, Filmrecensioner: Familj, tecknat;
TOWER OF DAWN
FAKTA
Författare: Sarah J. Maas.
Svensk titel: –
Genre: Fantasy.
Traumatiskt innehåll: Dödsfall, spindlar.
Nyckelord: Läkeprocess, krigsförberedelser.
Serie: Throne of Glass #6.
Målgrupp: Unga vuxna.
Längd: 660 sidor.
Publiceringsår: 2017.
Bokförlag: Bloomsbury USA Childrens.
HANDLING
Chaol och Nesryn har anlänt till Antica för att forma en allians med regenten, vars armé är Erileas sista hopp. Men de har också kommit dit med ett annat syfte: att söka läkehjälp för att hela de sår som Chaols fick under striden vid Rifthold.
RECENSION
Tower of Dawn skiljer sig från de andra böckerna i Throne of Glass-serien på så sätt att boken följer karaktären Chaol istället för Celaena. Det störde mig dock inte. Tvärt om så uppskattade jag en paus from den tidigare protagonisten.
Tro det eller ej, men Chaol var faktiskt rätt intressant att läsa om. Mycket tack vare hans skador. Jag fann det intressant att läsa om hans försvårade levnadssätt, hans konstanta behöv av assistens och hela läkeprocessen. Det kändes väl efterforskat och bra genomfört.
Jag gillade även den nya karaktären, Yrene: både hennes bakgrundberättelse och hennes samspel med Chaol. Och trots att deras relation utvecklas på ett förutsägbart sätt, tyckte jag om att se dem tillsammans, munhuggandes.
Men jag älskade inte Tower of Dawn. Tempot är långsamt och boken känns något innehållslös. Den kunde definitivt ha varit kortare. Dessutom är Nesryns kapitel rätt tråkiga, och något med Maas språk är helt enkelt inte särskilt gripande för mig. Dessutom innehåller boken två av mina mest hatade troper: onödig och otrovärdig insta-kärlek, samt det klassiska skurktalet, där boven i fråga väljer att förklara sina planer istället för att bara attackera.
Överlag tycker jag att Tower of Dawn var okej. Inte en nödvändig del i serien, men inte värdelös heller.
BETYG: 6/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 5 - 6,5, Bokrecensioner: Fantasy;
THE WALKING DEAD VOL. 19: TÄRNINGEN ÄR KASTAD
FAKTA
Författare: Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn.
Originaltitel: March to War.
Genre: Dystopi.
Traumatiskt innehåll: Dödsfall, misshandel, grafiskt våld.
Nyckelord: Postapokalyps, zombier, serietidning, grafisk roman.
Serie: The walking dead #19.
Målgrupp: Vuxna.
Längd: 144 sidor.
Publiceringsår: 2017 (org. 2013).
Bokförlag: Apart.
HANDLING
Rick, Ezekiel, Gregory, Negan. Varje man håller sitt samhälles öde i sina händer. Och krig syns på horisonten.
RECENSION
Vid det här laget börjar man se ett mönster med THE WALKING DEAD-volymerna. Och vanligtvis när något stort och spännande har hänt, följts det upp av en mindre tempofylld volym där karaktärerna bearbetar och diskuterar alltsammans. Så när TÄRNINGEN ÄR KASTAD började långsamt tänkte jag att det skulle bli en tråkig buildup. Men halvvägs igenom volymen exploderar det!
Den sista halvan av TÄRNINGEN ÄR KASTAD är oerhört spännande, och gör mig extremt taggad över fortsättningen. Främsta anledningen till att volymen blev så bra är tack vare Negan. Alltså, vilken fantastisk karaktär! Missförstå mig inte. Han är psyko, brutal och obehaglig, och med ett frustrerande medeltida tankesätt. Ingen person som jag skulle vilja träffa i verkligheten. Men han är så jäkla intressant, och hans svarta humor och rättframt sätt gör honom så himla underhållande. Jag ser väldigt mycket fram emot en showdown mellan honom och Rick i nästa volym.
Allt som allt är första halvan av TÄRNINGEN ÄR KASTAD ”meh”, men andra halvan är riktigt bra. Om du har läst och gillat tidigare volymer, ska du definitivt läsa denna.
BETYG: 6/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 5 - 6,5, Bokrecensioner: Dystopier och sci-fi, Sponsrade recensioner;
THE HUNT
FAKTA
Regissör: Craig Zobel.
Genre: Skräck, action.
Längd: 1 tim 27 min.
Åldersgräns: 15 år.
Skådespelare: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz, Wayne Duvall, Emma Roberts, Ethan Suplee, Christopher Berry.
Nyckelord: Katt- och råttalek, dödligt spel.
Releasedatum: 3 augusti 2020.
Distributör: Universal Sony.
HANDLING
I skuggan av en mörk konspirationsteori på internet samlas ett gäng elitister för första gången på en avlägsen herrgård för att jaga människor. Men deras stor plan är på väg att gå om intet eftersom en av de jagade, Crystal, vänder deras planer emot dem. Hon eliminerar dem en efter en, och kampen leder till en mystisk kvinna.
RECENSION
Jag är väldigt kluven gentemot THE HUNT.
Ena halvan av mig tycker om den. Jag är nämligen oerhört förtjust i konceptet och älskar katt- och råtta-lekar och dödliga spel. Och första halvan är riktigt bra. Spännande och ärligt talat rätt oförutsägbar. Och det är himla kul att se karaktärernas kamp för överlevnad.
Jag var emellertid inte beredd på filmens ton. Jag trodde att det skulle vara en vanlig skräckfilm, alltså med fokus på att ingjuta just skräck. Och ja, folk dör till höger och vänster, men det blir aldrig obehagligt. Tvärt om så skämtas det hej vilt, så pass mycket att jag personligen klassificerar THE HUNT som komedi snarare än skräck. Hade jag varit beredd på detta tror jag att jag hade tyckt om filmen mer, men nu blev det lite käftsmäll eftersom jag var redo på att bli skrämd.
Sen är det också tråkigt att sista halvan faller in i en väldigt förutsägbar cykel, nästan så att det blir tråkigt. För potential finns, men den utnyttjas inte hela vägen.
Överlag är THE HUNT en helt okej ”skräckis”. Men jag hade gärna velat ha lite färre skämt och lite mer spänning för att intresset skulle hålla i sig.
BETYG: 6/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Filmbetyg 5 - 6,5, Filmrecensioner, Filmrecensioner: Skräck;
THE KISS QUOTIENT
FAKTA
Författare: Helen Hoang.
Svensk titel: Kyssfaktorn.
Genre: Romantik.
Traumatiskt innehåll: Prostitution, tvångsbeteende, social ångest, cancer.
Nyckelord: Eskorthyrning, relationsutbildning, autism.
Serie: The kiss quotient #1.
Målgrupp: Vuxna.
Längd: 314 sidor.
Publiceringsår: 2018.
Bokförlag: Berkley.
HANDLING
Det är dags för Stella att stadga sig. Men man och barn är inte särskilt lockande för en framgångsrik och förmögen kvinna som hon, som också råkar ha aspergers. Att analysera data är enkelt, men att dejta är knepigt. För att komma över sin brist på erfarenhet anlitar Stella en manlig eskort som ska lära henne hur man blir en bra flickvän.
RECENSION
Jag tyckte verkligen om den här boken. The Kiss Quotient är lättsam. Rolig. Och har en del riktigt… hm… tilldragande sexscener. Faktum är att det här är precis det som jag letar efter när jag är sugen på något hett.
Men viktigast av allt: karaktärerna är toppen. Särskilt Stella, som är rent utav bedårande. Jag älskar hur rättfram och obekväm hon är, och upplevde henne som både genuin och relaterbar. Jag tyckte också om det faktum att hon har brister. Det gör henne desto mer inspirerande.
Vidare har The Kiss Quotient bra representation för såväl autism som vietnames kultur, vilket jag verkligen uppskattade. Jag gillar också fokuset på samtyckte och att läsa av sin partners behov och gränser. Det är uppfriskande, i och med att många romantiska romaner förskönar övergrepp och icke-samtycke (vad sjutton kallas det?).
Några saker störde mig dock. Boken är rätt förutsägbar och många av händelserna är störande lägliga. Och fast själva resan underhöll mig, tycker jag att slutet knyter ihop alltsammans lite väl snyggt. Sen blev jag också lite frustrerad på mängden kommunikationsproblem i boken. Jag hatar verkligen när karaktärers problem kan lösas genom att bara prata med varandra.
Överlag är The Kiss Quotient en bra och snabbläst bok, som inte tar sig själv på alltför stort allvar.
BETYG: 7/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 7 - 8,5, Bokrecensioner: Romance och erotik;
NÄR ALLT ÄR ÖVER
FAKTA
Författare: Clare Mackintosh.
Originaltitel: After the End.
Genre: Litterär fiktion, contemporary.
Traumatiskt innehåll: Cancer, sjuka barn, panikattack, homofobi, skilsmässa, arbetslöshet, otrohet, dödsfall.
Nyckelord: Rättsfall, barnsjukdom, relationsproblem.
Serie: –
Målgrupp: Vuxna.
Längd: 394 sidor.
Publiceringsår: 2020 (org. 2019).
Bokförlag: Lind&Co.
HANDLING
Max och Pip är det perfekta paret, och lyckan är total när de får sonen Dylan. Det visar sig dock tidigt att Dylan lider av en aggressiv form av cancer. Vid tre års ålder har han kraftiga hjärnskador och är illa däran. En dag får föräldrarna ett ohyggligt besked: Dylan kommer aldrig kunna leva ett fullvärdigt liv. Max och Pip ställs inför ett omöjligt beslut, och är för första gången inte överens.
RECENSION
Clare Mackintosh är en begåvad författare. NÄR ALLT ÄR ÖVER är hennes fjärde roman, men den första som inte är en thriller. Istället tacklar om på genren litterär fiktion, och gör det riktigt bra.
Mackintoshs språk är som vanligt fantastiskt. Och berättelsen i sig är välutvecklad, genomtänkt och fullt trovärdig. Vilket är förståeligt, med tanke på att boken baseras på författarens egna erfarenheter. I sin helhet är det en väldigt bitterljuv berättelse. Kärleksfull och rolig, men onekligen hjärtekrossande.
Om du har läst något av Mackintosh i det förflutna, så vet du att hon alltid integrerar någon form av kontroversiell och oväntad tvist i sina böcker. Och fast jag inte är helt säker på hur jag känner för tvisten i NÄR ALLT ÄR ÖVER, älskar jag det faktum att hon behöll sitt karaktäristiska signalement och vågade gå dit, trots genrebytet.
Det finns saker som jag inte är så förtjust i dock. Tempot är relativt långsamt, och föräldrarnas konstanta velande är förståeligt men rätt tröttsamt. Sen är själva dispositionen något hoppig, och jag blev inte helt tillfredsställd av slutet.
Överlag tyckte jag om NÄR ALLT ÄR ÖVER. Det är inte en ny favorit, men jag är glad att jag läst boken.
BETYG: 7/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 7 - 8,5, Bokrecensioner: Contemporary, Sponsrade recensioner;
EMMA
FAKTA
Regissör: Autumn de Wilde.
Genre: Drama, komedi.
Längd: 2 tim.
Åldersgräns: 11 år.
Skådespelare: Anya Taylor-Joy, Angus Imrie, Letty Thomas, Gemma Whelan, Bill Nighy, Aidan White, Edward Davis, Rupert Graves.
Nyckelord:
Releasedatum: 20 juli 2020.
Distributör: Universal Sony.
HANDLING
Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad, där det inte händer så mycket. Hon måste navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken, som varit där hela tiden.
RECENSION
Jag vet inte om det är något fel på mig, för alla verkar älska den här filmatiseringen. Men jag tyckte inte alls om den. Jag har inte sett versionen med Gwyneth Galtrow från -96 och kan därför inte säga om den är bättre, men jag kan säga att jag läst boken och inte gillade den heller. Och ärligt talat vet jag inte varför. Jag tycker helt enkelt att både filmen och boken var extremt tråkiga.
Filmen marknadsförs som en komedi, men varken jag eller någon annan hemma i soffan skrattade en enda gång. En person blev till och med chockad när han fick höra vilken genre EMMA tillhör, just för att den inte är underhållande någonstans. Det som filmen gör bra är det utseendemässiga. Vacker vy, vackra kostymer och extremt snyggt foto gör den till en fröjd för ögat. Men för övrigt saknar den djup och komplexitet, och jag längtade ärligt talat tills EMMA skulle vara slut.
Överlag tyckte jag inte alls om filmen. Men vad vet jag? Alla andra verkar ju älska den, so by all means, ge den en chans.
BETYG: 4/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Filmbetyg 3 - 4,5, Filmrecensioner, Filmrecensioner: Drama, Filmrecensioner: Komedi;
THE SLIPPERY SLOPE
FAKTA
Författare: Daniel Handler (pseudonym: Lemony Snicket).
Svensk titel: Den slippriga sluttningen.
Genre: Äventyr, barnfiktion, gotisk fiktion.
Traumatiskt innehåll: Kidnappning, barnarbete.
Nyckelord: Pengajakt, räddningsuppdrag, överlevnad.
Serie: A series of unfortunate events #10.
Målgrupp: Äldre barn.
Längd: 337 sidor.
Publiceringsår: 2003.
Bokförlag: HarperCollins Publishers.
HANDLING
Ett handslag, råa morötter, husdjur och många andra saker gör sig bäst om de inte är slippriga. Tyvärr stöter Violet, Klaus och Sunny på många slippriga saker som de helst hade velat undvika. Samtidigt som Violet och Klais i dödlig fart är på väg ner för Mortuusberget, är Sunny på väg upp med den lika dödliga greve Olaf.
RECENSION
Jag är verkligen i en älska-hata-relation med den här serien. THE SLIPPERY SLOPE är den tionde delen, och som förväntat uppskattade jag den samtidigt som jag störde mig sönder.
Saker jag gillade:
- De kreativa dialogerna och de absurda vändningarna som fick mig att skratta.
- Den nya, frostiga miljön som erbjöd många möjligheter till nya skämt.
Saker jag inte gillade:
- De tjatiga orddefinitionerna och den pratiga stilen.
- De många onödiga sidospåren som inte erbjuder något av värde.
- Det faktum att handlingen rör sig i cirklar och aldrig leder någonstans.
Överlag är boken något underhållande. Men att den är den tionde delen i serien har satt sina spår. Det känns som att jag läser samma bok för tionde gången. Handlingen har sträckts ut på alldeles för långa, och vid det här laget introduceras inte mycket nytt.
BETYG: 4,5/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 3 - 4,5
THE QUEEN OF NOTHING
FAKTA
Författare: Holly Black.
Svensk titel: –
Genre: Fantasy.
Traumatiskt innehåll: Dödsfall, fångenskap, krig, tortyr.
Nyckelord: Hovintriger, feer.
Serie: The Folk of the Air #3.
Målgrupp: Unga vuxna.
Längd: 305 sidor.
Publiceringsår: 2019.
Bokförlag: Little, Brown and Company.
HANDLING
Makt är lättare att skaffa än hålla kvar. Det lärde sig Jude när hon släppte sin kontroll över den galna kungen Cardan. Som drottning i exil, försöker hon återhämta sig från Cardans svek. Och hon måste riskera allt när hon tar sig tillbaka till hovet för att återta tronen.
RECENSION
THE FOLK OF THE AIR-serien har varit en himla resa. Första boken tog mig verkligen med storm, och jag är själv förvånad över att jag kan säga att jag älskar serien. Och THE QUEEN OF NOTHING är inget undantag. Tempot är högt, karaktärerna härliga, språket fantastiskt och allt är bara väldigt underhållande.
Men.
THE QUEEN OF NOTHING är den delen i trilogin som jag tycker minst om. Bra men sämst, liksom. Detta för att det som hände kändes lite… lat. Viktiga händelser sker bakom kulisserna och återberättas för läsaren, och slutet känns väldigt… lägligt och enkelt. Boken förblev gripande, men kändes helt enkelt något underväldigande.
Allt som allt är THE QUEEN OF NOTHING en bra avslutning på trilogin. Men jag hade hoppats på mer.
BETYG: 6,5/10
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 5 - 6,5, Bokrecensioner: Fantasy;
VÄNSKAPS-ASK FRÅN NOVELLIX
FAKTA
Författare: Sara Stridsberg, Rachel Cusk, Lisa Taddeo, Chimamanda Ngozi Adichie.
Originaltitel: –
Genre: Litterär fiktion.
Traumatiskt innehåll: Dödsfall, kidnappning, ätstörning, självmordstankar, klasskillnader, alkoholkonsumtion.
Nyckelord:
Serie: –
Målgrupp: Vuxna.
Längd: 113 sidor.
Publiceringsår: 2019.
Bokförlag: Novellix.
HANDLING
Berättelser om lojalitet och om att dela allt. Om svikna löften och kärlek, omtanke och besvikelse.
RECENSION
Vänskaps-asken från Novellix innehåller fyra stycken noveller:
- Vi var rovdjur av Sara Stridsberg
- Det är så man gör av Rachel Cusk
- Surburban weekend av Lisa Taddeo
- Apollo av Chimamanda Ngozi Adichie
Och ärligt talat håller de allihopa en förvånansvärt hög kvalité.
Noveller är en hit-eller-miss för mig. I och med att de är väldigt korta (duh), är det svårt att få med en komplett berättelse som griper tag. Men här lyckas alla fyra författarna. Novellerna är stämningsfulla, vackert skrivna, tankeväckande och riktigt kraftfulla. Förvånansvärt mörka, men ändå varma på något sätt. När jag såg ordet "vänskap" i titeln tänkte jag på kramar och fluff, men det här är så mycket mer. Novellerna tar upp psykisk ohälsa, klasskillnader och andra komplexa frågor, och gör det riktigt snyggt. Alla har något helt eget att berätta, alla är korta men ändå med ett tillfredsställande djup.
Om jag måste välja en favorit så är det nog Vi var rovdjur. Det är så man gör är nog den som jag gillar minst. Men alla novellerna är bra, och bildar tillsammans en riktigt läsvärd novellsamling.
BETYG: 6,5
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Bokbetyg 5 - 6,5, Sponsrade recensioner;
MÅNADENS BÄSTA OCH SÄMSTA: JULI 2020
Antal lästa böcker: 12 (3 på engelska, 9 på svenska)
Antal lästa sidor: 4125 sidor
Genomsnittlig längd: 344 sidor/bok
Genomsnittlig läsmängd: 133 sidor/dag
Antal nya böcker: 31 stycken (4 recex)
Lästa böcker (bäst till sämst)
1. The Toll av Neal Shusterman
2. Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russell
3. Jag glömmer dig aldrig av Sarah Dessen
4. Jagad av klanerna av Michelle Paver
5. Moon of the crusted snow av Waubgeshig Rice
6. Demonernas port av Michelle Paver
7. Klaras dröm av Pia Hagmar
8. Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi McFarlane
9. Beatrice av Lina Bengtsdotter
10. Little women av Louisa May Alcott
11. Gaffeln, häxan och draken av Christopher Paolini
12. Artemis Fowl av Eoin Colfer
FILMER
Antal filmer som jag recenserat: 3 stycken
Antal nya filmer: 3 stycken (3 recex)
Sedda filmer (bäst till sämst)
1. Framåt
TV-SERIER
Antal tv-serier som jag recenserat: 2 stycken
Antal nya tv-serier: 0 stycken (0 recex)
Sedda tv-serier (bäst till sämst)
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Wrap Ups & Book Hauls & Shelf Tours
FÖDELSEDAGS-GIVEAWAY
Jag lottar ut TRE böcker på mitt instagramkonto @bookbringer i samband med att jag fyller 25 år. Böckerna i fråga är: Daisy Jones & the Six, Eragon och Min mörka Vanessa. På instagram står instruktioner för hur du går tillväga för att delta!
Tävlingen pågår mellan 1-8 augusti 2020.
Kommentera inlägget här |
Permalink / Kategori: Tävlingar
©MELANIE CASPÀR.
Sök i bloggen
SENASTE
- MÅNADENS BÄSTA OCH SÄMSTA: AUGUSTI 2020
- BORTPRIORITERAD MEN INTE BORTGLÖMD!
- MAKTEN
- BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN
- TOWER OF DAWN
- THE WALKING DEAD VOL. 19: TÄRNINGEN ÄR KASTAD
- THE HUNT
- THE KISS QUOTIENT
- NÄR ALLT ÄR ÖVER
- EMMA
ARKIV
- November 2024
- Oktober 2024
- September 2024
- Augusti 2024
- Juli 2024
- Juni 2024
- Maj 2024
- April 2024
- Mars 2024
- Februari 2024
- Januari 2024
- December 2023
- November 2023
- Oktober 2023
- September 2023
- Augusti 2023
- Juli 2023
- Juni 2023
- Maj 2023
- April 2023
- Mars 2023
- Februari 2023
- Januari 2023
- December 2022
- November 2022
- Oktober 2022
- September 2022
- Augusti 2022
- Juli 2022
- Juni 2022
- Maj 2022
- April 2022
- Mars 2022
- Februari 2022
- Januari 2022
- December 2021
- November 2021
- Oktober 2021
- September 2021
- Augusti 2021
- Juli 2021
- Juni 2021
- Maj 2021
- April 2021
- Mars 2021
- Februari 2021
- Januari 2021
- December 2020
- November 2020
- Oktober 2020
- September 2020
- Augusti 2020
- Juli 2020
- Juni 2020
- Maj 2020
- April 2020
- Mars 2020
- Februari 2020
- Januari 2020
- December 2019
- November 2019
- Oktober 2019
- September 2019
- Augusti 2019
- Juli 2019
- Juni 2019
- Maj 2019
- April 2019
- Mars 2019
- Februari 2019
- Januari 2019
- December 2018
- November 2018
- Oktober 2018
- September 2018
- Augusti 2018
- Juli 2018
- Juni 2018
- Maj 2018
- April 2018
- Mars 2018
- Februari 2018
- Januari 2018
- December 2017
- November 2017
- Oktober 2017
- September 2017
- Augusti 2017
- Juli 2017
- Juni 2017
- Maj 2017
- April 2017
- Mars 2017
- Februari 2017
- Januari 2017
- December 2016
- November 2016
- Oktober 2016
- September 2016
- Augusti 2016
- Juli 2016
- Juni 2016
- Maj 2016
- April 2016
- Mars 2016
- Februari 2016
- Januari 2016
- December 2015
- November 2015
- Oktober 2015
- September 2015
- Augusti 2015
- Juli 2015
- Juni 2015
- Maj 2015
- April 2015
- Mars 2015
- Februari 2015
- Januari 2015
- December 2014
- November 2014
- Oktober 2014
- September 2014
- Augusti 2014
- Juli 2014
- Juni 2014
- Maj 2014
- April 2014
- Mars 2014
- Februari 2014
- Januari 2014
- December 2013
- November 2013
- Oktober 2013
- September 2013
- Augusti 2013
- Juli 2013
- Juni 2013
- Maj 2013
- April 2013
- Mars 2013
- Februari 2013
- Januari 2013
- December 2012
- November 2012
- Oktober 2012
- September 2012
- Augusti 2012
- Juli 2012
- Juni 2012
- Maj 2012
- April 2012
- Mars 2012
- Februari 2012
- Januari 2012
- December 2011
- November 2011
- Oktober 2011
- September 2011
- Augusti 2011