The Subtle Knife

Fakta:
The Subtle Knife är den andra delen i His Dark Materials trilogin av Philip Pullman. Första delen är The Golden Compass och sista delen är The Amber Spyglass.
 
Handling:
"Universums gränser har öppnats och Lyra tar språnget in i en annan värld. Det visar sig vara en skrämmande och hemsökt plats, där själsslukande vålnader drar fram på gatorna och man kan höra det avlägsna bruset av änglars vingar i skyn. Där träffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks på ett underligt sätt sammanlänkade, och tillsammans ger de sig ut för att söka efter ett hemligt och mäktigt föremål som många skulle kunna döda för att få äga..."
 
 
Recension:
Jag storgillade verkligen första boken i serien och hade därför extremt höga förhoppningar på tvåan, förhoppningsvis skulle den till och med vara bättre. Men jag blev extremt besviken på Pullman. Dock tycker jag omslaget är rätt gulligt.
 
Serien är inte längre unik, utan har tagit an samma form som andra 'typiska' low-grade fantasy. Det var just The Golden Compass's unika sida som fick mig på fall, och när den försvann förlorades även mitt intresse.
 
Jag gillar inte att boken är ur fler synvinklar, i första var det endast ur Lyras. Men i denna kanske det är ur fem olika synvinklar och jag tycker bara att Lyras är intressant. Dessutom när de kommer tillen värld som liknar vår egen blir det tråkigt eftersom det var deras värld jag blev så fascinerad av.
 
Dessutom hände det inte alls lika mycket i tvåan som det gjorde än ettan. Blir ledsen på serier som man från början tror är bra men som man sedan tycker att man slösat bort pengar på. Men förhoppningsvis blir den sista delen, The Amber Skyglass, lika bra som ettan (eller bättre), eftersom jag har den här hemma och någon gång kommer läsa den. Men eftersom jag just nu är så besviken kommer den inte ligga högt upp på prioriteringslistan. Men hoppas att serien fixar till sig och att den stumma känslan och låga tempot bara var för att det var en så kallad 'mittenbok' i trilogin. Början och slutet brukar oftast vara bäst.
 
Betyg: 4/10

Favoritkaraktär: Mrs Coulter
Sidantal: 311
Första meningen: "Will drog sin mamma i handen och sade: ' kom nu då, kom nu...'
Författare:

Antal lästa böcker 2012:
84

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback