A walk to remember

Fakta:
A walk to remember är en fristående bok av Nicholas Sparks. Boken finns även som film och är på 240 sidor.
 
Handling:
"Every April, when the wind smells of both the sea and lilacs, Landon Carter remembers 1958, his last year at Beaufort High. Landon had dated a girl or two, and even once sworn that he’d been in love. Certainly thelast person he thought he’d fall for was Jamie, the shy, almost ethereal daughter of the town’s Baptist minister… Jamie, who was destined to show him the depths of the human heart—and the joy and pain of living."

Recension:
Det här var den åttonde boken jag läst av Nicholas Sparks - en av mina absoluta favoritförfattare. Men levde de upp till mina förväntningar? Nope. De övriga sju böckerna jag läst av Sparks har allesammans varit älskvärda, känslosamma och helt enkelt slående och imponerande. Så när jag efter ett tag insåg att A walk to remember inte alls liknade hans tidigare verk kunde jag inte undgå från att känna mig besviken.
 
Misstolka mig inte, jämfört med andra böcker i allmänhet så var boken fortfarande bra, men inte alls i Sparks-klass. Jag hade förväntat mig en episk och sorlig kärlekshistoria men fann i stället en rätt seg och händelselös bok. För att vara ärlig hände nästan ingenting i boken och tempot segade sig fram. Visst var boken känslofylld, men den blev aldrig känslosam.
 
Boken liknar inte alls filmen. Jag vet att man brukar ändra lite småsaker vid filmatrisering men det här kändes som två separata och olika berättelser. Visst hade boken sina positiva delar, men jämfört med filmen så var den mycket sämre. Och när jag säger att de är olika så menar jag verkligen det: karaktärer i filmen finns inte i boken, vem Landon är som person, hur alla beter sig kring Jamie, hur Landon och Jamie träffades - allting är ändrat. Och det är extra sorgligt när det är ändringarna som filmen gjort som gjorde att filmen är bättre än boken.
 
A walk to remember är alltså den sämsta boken jag hittills läst av Sparks. Som bok är den bra men jag hade förväntat mig så mycket mer av Nicholas Sparks. Men Sparks är fortfarande en fantastisk författare som använder ett väldigt vackert språk. Hans text i alla hans böcker är storslagen och till och med A walk to remember är värd att minnas. För trots att jag aldrig fällde några tårar till just den här boken så känner jag att jag ändå alltid när mig något av Nicholas Sparks.

Genomsnittlig bokkänsla:

 Det finns helt enkelt allt för många dåliga böcker i världen, och jag önskar verkligen att Sparks inte sänker sig till dem. Inte för att boken var dålig, den var helt okej, men att gå från 10 till 6 poäng är en rejäl sänkning.
 
Favoritkaraktär: Jamie
Rekommenderar till: er som vill ha en bokmotsvarelse till filmen.
Rekommenderar inte till: er som vill njuta till fullo av Sparks fantastiska böcker.
Första meningen: "When I was seventeen, my life changed forever."
Andra omslag:
 
 

G. I. Joe: The Rise of Cobra

Fakta:
G. I. Joe: The rise of Cobra är en film regisserad av Stephen Sommers med bland annat Channing Tatum, Christopher Eccleston Arnold Vosloo i huvudrollerna. Filmen, som spelades in 2009, rekommenderas från 11 år. Den är på 113 minuter. En efterföljare vid namnet G. I Joe: Retaliation släpptes i augusti 2013.
 
Handling:
"När allt annat slår fel ... slår de till! De kallas G.I. Joe och är en topphemlig insatsstyrka bestående av världens bästa elitsoldater. Efter att ett högteknologiskt hemligt vapen blivit stulet av den mystiska och hänsynslösa Cobra-organisationen måste G.I. Joe-gruppen kämpa mot klockan för att hindra Cobra från att använda vapnet och förvandla vår planet till kaos."

Recension:
Tittar man bara på omslaget så ser G. I. Joe: the rise of cobra ut som en typisk superhjältefilm; åtminstone från min synvinkel. Men där hade jag fel. Det är mer en actionfilm än superhjältefilm skulle jag säga.
 
Ninja-slagsmål mellan två bröder.
 
Det första jag lade märke till i filmen var att det fanns otroligt många häftiga prylar och coola gadgetar. Det var allting från avancerade svävare till snygga dräkter och läckra vapen. Det var en känsla av exklusivitet, på något sätt, och det är alltid lika roligt att få se saker som inte finns i vårat samhälle idag, men som kanske kommer existera i framtiden.
 
Glada över att få testa de nya super-dräktarna.
 
Det fanns rätt bra effekter med i filmen också. Effekterna var ju även en del av den häftiga teknologin så de går lite hand i hand. Ibland kändes det till och med som om filmen var ett levande datorspel, vilket jag tycker var läcker gjort. Dock kunde det bli lite overkligt ibland, men det var ingenting stort som jag störde mig på.
 
Någon har fuffens för sig.
 
Karaktärerna kändes möjligen lite platta och typiskt "filmiga" men skådespelarna bär upp det. Det finns många bra kändisar med i G. I. Joe: the rise of cobra. Bland annat Dennis Quaid (Thomas, Vantage point), Channing Tatum (John, Dear John), Christopher Eccelston (Claude, Heroes), Arnold Vosloo (Imhotep, The mummy), Jonathan Pryce (Gov. Weatherby Swan, Pirates of the Caribbean), Ray Park (Edgar, Heroes), Joseph Gordon-Levitt (John, The dark knight rises) och många fler. De lyckas bra med sammarbetet och spelar sina roller väl, gör karaktärerna mer färgglada.
 
Och så fick Eiffeltornet lida av nanomiterna.
 
Filmen är fylld med action men trots det så kan den bli lite smårolig. Det finns även med lite tvister som man som tittare är oförberedd på och filmen slutar i en spännande cliffhanger. Sammanfattningsvis var filmen bra, med mycket läcker ny teknik och bra skådespelare. Handlingen kändes kanske inte unik men ändå nyskapande i sitt utförande. Jag ska definitivt se fortsättningen och är mycket spänd över att få se om den lyckas toppa sin föregångare. G. I Joe: the rise of cobra är inte en superhjältefilm, utan passar snarare dig som söker en blandning av sci-fi och action.
 

Nya böcker från Rabén&Sjögren

Idag låg ett paket i brevlådan från Rabén&Sjögren, trots att jag inte efterfrågat något. Paketet innehöll två böcker från samma serie, som jag inte har hört talas om. Om du har läst någon av dem så skriv gärna vad du tyckte, för själv vet jag ingenting om böckerna.
 
 
Trots att de tillhör samma serie så fick jag första boken, Skuggan, i pocketformat, och andra boken, Samlingen, i inbundet - vilket är lite störande. Men eftersom jag inte efterfrågat dem så spelar det ärligt talat inte så stor roll för mig. Med tanke på omslagen verkar det vara lite thriller-aktigt, men jag håller tummarna för paranormala ingredienser också! Författarna till böckerna är Petrus Dahlin och Lars Johnasson och serien heter The world of voodoo.

Morning Glory

Fakta:
Morning glory är komedi regisserad av Roger Michell med bland annat Rachel McAdams, Harrison Ford och Diane Keaton i huvudrollerna. Filmen som är på 103 minuter rekommenderas från 7 år och spelades in 2010.
 
Handling:
"Av en händelse råkar Becky Fuller få jobb på "Daybreak" (det minst sedda av de nationella morgonprogrammen), och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsankaret Mike Pomeroy. Dessvärre vägrar Pomeroy behandla stapelvarorna inom morgon-tv, såsom kändisskvaller, väder och mode. Inte heller vill han jobba med sin bisittare Colleen Peck, en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv som inte har några problem med att täcka morgon-"nyheter". Då Mike och Colleens egon kolliderar, först bakom kameran och sedan under sändning, börjar samtidigt Beckys kärleksaffär med kollegan Adam Bennett att knaka i fogarna. Plötsligt måste Becky kämpa för att rädda hennes förhållande, hennes rykte, hennes jobb och i slutändan hela tv-programmet."

Recension:
Morning glory är en sådan films om är bra att se en gång, men som man inte vill se om och om igen. Den är väldigt lättsam och tittaren behöver inte tänka särskillt mycket på vad som händer. Filmen är allmänt mysig och perfekt att se en regnig dag.
 
 
För att vara en komedi är filmen ovanligt tråkig, dock. Åtminstone fram till slutet. De sista kanske tjugo minuterna är väldigt skrattlockande, men för mig var Morning glory ändå inte en komedi eftersom man inte skrattat tidigare.

Det stora pluset för filmen är skådespelarna. Det är speciellt tre stycken som står ut i mängden. Bland annat Rachel McAdams (The notebook) som gör ett himla bra jobb med sitt kroppsspråk. Hon passar till sin roll mycket väl. Även Harrison Ford (Indiana Jones) gör ett himla bra jobb, och han får sin karaktär att framstå på rätt sätt. Diane Keaton (Smother) visar även hon att hon kan sitt skådespelari. Dock tycker jag att Jeff Goldblum (Jurassic Park) gjorde ett sämre jobb än vad han brukar göra i sina filmer, jag blev lite besviken på honom.
 
 
Men tyvärr står inte filmen ut i mängden. Det är en komedi med alltför få skratt helt enkelt. Jag skulle snarare säga att det är en mysig feel-good film, men definitivt inte en komedi. Och som jag skrev tidigare, så är det en film som är bra att se en gång, men absolut inte upprepande. Hade hela filmen varit som de sista tjugo minuterna hade jag gillat den betydligt mycket mer.

Ännu en ny film

Film nummer 380 i hyllan blev Arthur - en film jag många gånger har fått rekommenderad. Det finns många bra kändisar med och jag har inte hört mycket mer än lovord om filmen. Den fick jag av min härliga kompis Towe, som helt oanmält dök upp med filmen i sin hand. Tack, Towe! <3
 

Har skyhöga förhoppningar på Arthur! Har du sett den?

Nytt från älskade Noble Entertainment

Idag när jag kom hem från jobbiga skolan lättades mitt humör upp av att det låg ett paket i brevlådan från underbara Noble Entertainment filmbolag. Och i paketet låg två filmer som jag är väldigt excalterad över att se.
 
 
Broken city släpptes igår på DVD, VOD och Blu-Ray, medan Snitch släpps 4 september. I Broken city spelar bland annat Mark Wahlberg, Russel Crowe och Catherine Zeta-Jones, och i Snitch har vi Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Nadine Velazquez och Harold Perrineau i huvudrollerna.
 
Ser snyggt ut i filmhyllan - som nu består av 379 filmer/serier. Sakta men säkert börjar jag nå mitt mål, som är en filmhylla med 500 filmer. Recensioner kommer inom kort.

Dödens stad

Fakta:
Dödens stad är den avslutande delen i Legenden om Morwhayle-trilogin av Peter Bergting. Boken publiceras av Semic bokförlag och är på 271 sidor. Tidigare delar är Häxmästaren och Demonprinsessan.
 
Handling:
"Artiel och Malda skildes åt som små och har vuxit upp med helt olika förutsättningar. Arteil bodde med sin far i en lugn småstad medan hans syster växte upp hos den ondskefulle häxmästaren i hans döda stad. I den spännande fortsättningen måste syskonen kämpa tillsammans för att läka den sårade världen. De måste också ta reda på vad det magiska demonsvärdet vill. Och hur ska det gå för varulven, bargesten och draken?
 
Recension:
Den här serien har aldrig enligt mig varit mer än okej, och Dödens stad når inte heller den högre upp än så. Alla böckerna i serien är väldigt lika varandra och jag ser ingen större utveckling hos varken karaktärerna eller Bergtings skrivande. Det blir lite som att läsa samma bok om och om igen men med små ändringar och det är för utråkande för att jag ska kunna sätta ett bra betyg.
 
Bergting skriver bra och använder även illustrationer till att stödja sina ord, men det jag lade märke till i Dödens stad är att han upprepande gånger skriver grammatiska och språkliga fel. Jag känner också att Bergting inte har tänkt igenom sin berättelse så noga som han kunnat. Magin har från första början känts alldeles för övermäktig och som läsare vet man inte riktigt dens gränser eftersom det inte finns några tydliga ramar. Genom serien har döda återuppstått, avhuggna huvuden fortsatt leva och så vidare, och för min smak blir det för mycket.
 
Jag känner även att handlingen är otillräcklig. Den har inte förändrats särskillt mycket från första boken och jag skulle vilja ha mer tvister och överraskningar. Inga känslor väcks hos mig och trots att de är färgstarka så har jag inte fastnat för karaktärerna. Boken i allmänhet är för orealistisk och har för många sammanträffanden. Men ändå ett helt okej avslut på en okej trilogi.
 
 
 
Favoritkaraktär: Briar

Rekommenderar till: dig som söker en lättsam fantasy.

Rekommenderar inte till: dig som söker en logisk och spännande bok.

Första meningen: "Draken Gorgobestor dök ner genom molnen."

Andra omslag:
-
 
 
 
 
 
 

Divergent official teaser trailer

För ett par dagar sedan släpptes en officiell teaser på ungefär en minut till Divergent. Jag älskade boken och jag extrema förhoppningar på filmen. Jag tycker att trailern är bra, trots att jag kanske inte är så nöjd med casten av skådespelarna.
 
 
Jag gillar inte valen av Four och Tris - de passar inte alls bilden jag har av dem från boken. Hon som spelar Tris ser för flick-aktig ut, lite för klen och ... ja för liten. Jag hade föreställt mig en äldre och tuffare tjej. Men däremot älskar jag att Kate Winslet ska spela min favoritkaraktär Jeanine! Jag tycker verkligen att hon passar perfekt som henne! Vad tycker du om trailern och valet av skådespelare?

Thor

Fakta:
Thor är en film regisserad av Kenneth Branagh med bland annat Chris Hemsworth, Stellan Skarsgård och Natalie Portman i huvudrollerna. Filmen, som rekommenderas från 11 år, spelades in 2011 och har en efterföljare (Thor 2: the dark world) som spelas in 2013. Thor är 115 minuter lång.
 
Handling:
"Det finns många hjältar i världen ... men bara en är en gud. När den arrogante krigaren Thor förvisas till jorden från Asgård måste han kämpa hårt för att återfå sina förlorade krafter. När han jagas av en invasionsstyrka som kommit för att förinta honom måste den fallne åskguden ge sig in i striden och lära sig vad som krävs för att bli en äkta hjälte."

Recension:
Jag hade hört väldigt mycket olika åsikter kring Thor innan jag såg den. Vissa tycker att det är den bästa Avengers-filmen medan andra tycker att den är skamlig. Personligen står min åsikt lite i mitten tror jag.
 
 
Jag tycker att sminkningarna i filmen är bra, och det finns en hel del häftiga effekter, men samtidigt så ser exempelvis kostymerna fåniga ut och jag kan helt enkelt inte ta superhjältarna på allvar. Även Asgård ser lite tillgjord ut vilket sänker filmens betyg.
 
För övrigt så hade filmen tempo men inte spänning eftersom den var förutsägbar. Den kändes även för overklig för min smak, jag vill ha mer logik än magi i mina filmer, som exempelvis i X-men där det övernaturliga förklaras som genmutation. Men för att vara en superhjältefilm så var den ändå bra.
 
 
Thor lyckades stundtals även bli lite smårolig, speciellt med det faktum att guden Thor kom till människornas värld och inte riktigt visste hur han skulle bete sig. Jag gillar även att skaparna har relaterat filmen upprepande gånger till Iron man, det gör att Avengers-filmerna blir mer sammanlänkade.
 
 
Jag tycker att skådespelarna sköter sig rätt bra. Det är inte några exceptionella insatser direkt, men jag har inget stort att klaga på heller. Den som gör bäst jobb är ändå Crhis Hemsworth (Star Trek) eftersom han på ett komiskt sätt lyckas skildra sin karaktär Thor. Jag gillar även att våran svenska Stellan Skarsgård (Pirates of the Caribbean) är med - för trots att han inte har en slående karaktär i filmen så gör han ett bra jobb. Även Natalie Portman (Dark Swan) lyckas - trots att jag aldrig gillat henne - helt okej med sin roll.
 
 
Sammanfattningsvis är Thor en helt okej superhjältefilm, men för overklig för min smak. Spänningen kom inte heller riktigt igång och den var rätt förutsägbar, men ändå kan jag inte skriva att filmen var dålig. Den hade någonting, som jag har svårt att sätta fingret på, som gjorde att jag ändå vill se fortsättningen, Thor 2: the dark world.

Melanies bokiga bekännelser

Det fungerar så här: 

Själva meningen med "bokiga bekännelser" är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av - glöm bara inte att namnge inlägget som "'ditt namn' bokiga bekännerlse". När man väl har "bekänt" så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte. 
 
Själv blev jag taggad av fantastiska Madeleine från Maddes bokblogg.

Mina bekännelser:

1) Jag är emot e-böcker!
Med skillnad från de flesta andra bokbloggare så avskyr jag att läsa e-böcker - oavsett om den läses på läsplatta eller dator. Jag måste ha ett fysiskt exemplar av boken som ser fint ut i bokhyllan, annars läser jag inte boken - inte ens om jag blir erbjuden e-böcker av olika författare/bokförlag. Däremot kan jag göra undantag vid kortare noveller.
 
 
2) Jag lånar aldrig böcker!
Jag lånar verkligen aldrig böcker, varken av bibliotek eller av kompisar. Visst tvingas jag till det när vi måste läsa något till skolan, men annars aldrig. Jag har även problem med att låna ut böcker - inte för att jag inte litar på att mina vänner återlämnar böckerna helskinnade, utan för att jag helt enkelt saknar boken varje gång jag ser tomrummet i bokhyllan. Mysko - jag vet.
 
3) Jag har en läsregel!
Jag har av någon irrationell anledning helt omedvetet satt en läsregel som går ut på att när jag väl sätter mig ner och läser så ska jag läsa minst femtio sidor. Den regeln bryter jag aldrig, inte ens när jag är stressad eller trött, vilket oftast resulterar i att jag bara blir ännu tröttare. Jag har även en regel att jag läser varje morgon och kväll - trots att jag oftast bara vill somna direkt.
 
 
4) Jag lämnar aldrig böcker oavslutade!
Jag avslutar alltid - alltid! - boken jag läser, hur tråkig eller dålig den än är. Jag vet att många ger upp med sin bok efter ungefär hundra sidor om den inte är bra, men jag kan helt enkelt inte. Det är helt enkelt för att det känns som slöseri med pengar om jag köpt boken själv, och ett brytande av förtroende om jag fått boken av ett förlag/en författare. Därför läser jag alltid ut boken.
 
5) För två år sedan läste jag aldrig engelska böcker!
För två år sedan avskydde jag att läsa engelska böcker - jag köpte översatta böcker hela tiden. Nu är det snarare tvärt om eftersom jag starkt ogillar att läsa svenska och svensköversatta böcker medan jag njuter av det engelska språket. Den allra första boken jag läste på engelska var Fallen av Lauren Kate och efter den var jag nästan upp (eftersom jag var väldigt ung då och jag tyckte språket var avancerat) men sedan läste jag The deathly hallows på engelska och efter det var jag fast vid språket. Harry Potter var, by the way, den första serien som jag blev bokbesatt av.
 
 
Eftersom jag inte vet vilka som har gjort den här taggen så taggar jag alla som läser det här inlägget. Vilka är dina bokiga bekännelser? Kommentera nedan eller skriv ett eget inlägg!

Clash of the Titans

Fakta:
Clash of the Titans är en film regisserad av Louis Leterrier med bland annat Ralph Fiennes, Liam Neeson och Sam Worthington i huvudrollerna. Filmen som är på 124 minuter rekommenderas från 15 år. Den spelades in 2010 och har en efterföljare med titeln Wrath of the Titans.
 
Handling:
"Perseus, som är född av en gud men uppvuxen som människa, kan inget göra för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden som är underjordens härskare. Perseus har inget kvar att förlora och anmäler sig som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att besegra Hades, innan han kan ta makten från Zeus och släppa lös helvetet på jorden. Perseus och hans krigare kämpar mot oheliga demoner och fruktansvärda bestar och kommer bara att överleva om Perseus accepterar sin kraft som gud, utmanar ödet och skapar sitt eget livsöde."
 
Recension:
Jag hade absolut inte någon förhoppning alls på Clash of the titans. Inte för att den verkade dålig, utan mest för att jag inte hört så mycket om den. Men oj vad glad jag är över att ha sett den!
 
 Medusa i modern tappning.

Tempot är högt genom så gott som hela filmen och Clash of the titans lyckas nästan - nästan - hålla ifrån sig sliskig romans. Det var bara fram till slutet som känslan "åå-nu-måste-vi-slänga-in-lite-romantik-oxå" dök upp hos mig som tittare. Men annars var filmen toppen. Mycket action och spänning.
 
Ett gäng krigare på jakt efter hämnd.

Men det jag blev mest imponerad av var effekterna! Det finns verkligen grymma effekter med i filmen och det var flera gånger jag utropade "Wow!". Mycket är såklart datoranimerat men det ser ändå verkligt ut. Filmen är extremt välgjord och tack vare just effekterna tjänade filmen några extra poäng av mig.
 
Ralph Fiennes som en sviken Hades. Och så har han fått häftiga vingar.
 
Ett annat gigantiskt plus från min sida är att den har en otroligt snygg och häftig skildring av den grekiska mytologin. Ni vet att jag älskar grekisk mytologi och därför är rätt insatt i ämnet, och jag brukar vara rätt kritisk mot skildringar till sådant jag gillar - men Clash of the Titans lyckades riktigt bra. Inte bara tog de med de viktigaste gudarna, utan även små detaljer från myterna som många av misstag hoppar över. Allt från betalningen som sker vid dödsfloden Styx till Olympus uppbyggnad. Riktigt snyggt gjort. Gillar verkligen att man känner igen myterna och vet hur saker och ting ska gå till, samtidigt som filmen har en personlig touch. Jag gillar även idén med att människorna vet att gudarna existerar - det är en fakta, inte en tro - och jag uppskattade att få hoppa över "jisses, det finns gudar!"-tjafset.
 
 Hades är inte glad... Men när har man hört att han är det?
 
Men en av de bästa sakerna med filmen är förstås alla fantastiska skådespelare. Innan jag såg Clash of the Titans visste jag bara att Sam Worthington (Jake Sully, Avatar) skulle spela huvudrollen. Han är en väldigt begåvad skådespelare och med tanke på att filmen hade mytologisk bakgrund så ville jag ge den en chans. Men det jag inte visste var att så gott som vartenda ansikte man fick se var någon man kände igen...
 
 Och så har vi "Taken"-kungen Neeson som spelar Zeus.
 
Bland annat - och då räknar jag bara upp en bråkdel av alla... - är Liam Cunningham (Davos, Game of Thrones) med, tillsammans med Ralph Fiennes (Voldemort, Harry Potter) med sin fantastiska väsande "Voldy-röst", Gemma Arterton (Gretel, Hansel and Gretel), Mads Mikkelsen (Tristan, King Arthur), Danny Huston (William Stryker, X-men orgins: Wolverine), Alexa Davalos (Kyra, The chronicles of Riddick) - ja, listan kan göras lång. Poängen är att det är en fröjd att se alla dessa underbara skådespelare samarbeta.
 
En mycket realistisk version av Pegasus.
 
Sammanfattningsvis blev jag glatt överraskad över hur bra Clash of the Titans ändå var. För trots att det inte blev en ny favorit så kommer jag säkert se den om och om igen. Effekterna var sjukt bra och jag älskar mytologin i det hela. Det är högt tempo och mycket action i filmen, och de många fantastiska skådespelarna gör ett riktigt bra samarbete. Det enda negativa var de fem minuternas romantik som kändes lite påtvingad, men jag ska definitivt skaffa mig hem fortsättningen: Wrath of the Titans.

Iron Man

Fakta:
Iron man är den första delen i den populära superhjätetrilogin regisserad av Jon Favreau. Bland annat Robert Downey Junior, Gwyneth Paltrow och Jeff Bridget spelar huvudrollerna i denna 121 minuter långa actionfilm. Filmen spelades in 2008 och rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"Filmen följer en miljardär och vapentillverkare, Tony Stark, som konfronteras med sina forna synder efter att ha blivit skadad av ett av sina egna vapen. Utrustad med en högteknologisk skyddsdräkt blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan över hela världen."
 
Recension:
Tidigare har jag ärligt talat bara sett snuttar av Iron man, men jag har aldrig sett hela filmen förren nu. Jag har aldrig varit ett riktigt fan av superhjältefilmer. Jag känner att de ofta blir överdrivna och jag brukar inte direkt gilla när saker och ting - som exempelvis robotar - ser overkliga ut. Men trots att robotarna i den här filmen inte ser ett dugg verkliga ut så måste jag erkänna att jag tyckte att filmen var helt okej.
 
 
Filmen börjar spännande och tittaren kastas direkt in i händelserna - vilket är ett stort plus. Jag kände helt enkelt aldrig under filmen att den blev seg. Den kunde även bli smått underhållande med vitsiga kommentarer eller roliga småhändelser.
 
 
Det jag gillar med Iron man är att huvudkaraktären - med skillnad från de flesta andra superhjältefilmer - inte föddes/utvecklades till att bli hjälte, utan jag gillar att han skapade sin "hjälte-karaktär". Sedan finns det förstås klichéer kring ämnet, men det är inte så farligt.
 
 
Jag tycker att skådespelarna i filmen lyckades väl. Robert Downey Jr. passar väl i sin roll och han lyckas med sin roll väldigt bra. Alla skådespelarna lyckas tillsammans göra en annars överdriven och omöjlig superhjälterulle till en häftig och småspännande film. Jag vill definitivt se de två andra delarna i trilogin.

Solitary

Fakta:
Solitary är den andra delen i Escape from Furnace serien av Alexander Gordon Smith. Serien har totalt fem böcker, samt två noveller. Solitary är på 225 sidor.
 
Handling:
"We thought we’d made it, we thought we were free. But we should have known there was no way out of Furnace. All we did was slip deeper into the guts of the prison: into solitary confinement, where the real nightmares live - the warden, the Wheezers, and something much, much worse. The clock’s ticking. Because if we don’t escape soon they will turn us into freaks - like them. For ever. In the darkness of the hole your worst nightmares come to life."
 
Recension:
Som ni vet så älskade jag första boken i serien - Lockdown. Den blev en av de totalt fyra böckerna som fått toppbetyg här på bloggen. Därför hade jag förstås skyhöga förväntningar på Solitary, och jag måste skriva att även om den inte riktigt nådde dem så känner jag att jag älskar serien mer och mer.
 
Det som fick mig att bokstavligen älska Lockdown var att den var så obehagligt läskig det kan bli. Jag har aldrig känt att jag blivit skrämd av en bok, inte förren jag läste Lockdown i alla fall. Men trots att Solitary fortfarande är hemsk och mörk så hade den inte samma obehagliga känsla över sig. Kanske är det för att Alex i boken är väldigt isolerad, men jag kände att det blev ett minus att den inte var lika läskig som sin föregångare. Men mörk är den definitivt - Escape from Furnace är den mörkaste serien jag läst - och spänningen är det inget fel på.
 
Boken tar vid där Lockdown slutade och läsaren kastas rätt in i första bokens chockerande händelser, men Smith lyckas ändå skickligt väva in ett inledningskapitel som ökar sympatin för Alex's karaktär. Tempot är högt och spänningen är total. Närmare mitten blir boken dock lite segare. Men för min del blev den inte sämre för det - jag gillade faktigst Alex's isolering eftersom den kändes så annorlunda från hans tidigare situationer. Och framåt slutet så snabbade tempot och spänningen till igen.
 
Boken var precis som sin föregångare känslosam - men det är just den mörka berättelsen som är i fokus. Man lär känna karaktärerna bättre och jag fastnade verkligen för dem allesammans. Läsaren känner ett automatiskt medlidande till dem eftersom Alexander Gordon Smith är expert på att skapa en realistisk och hemsk miljö - vilket gör att fängelset under helvetet känns mer än verkligt.
 
Solitarys slut var på något sätt både förutsägbart och med en överraskande cliffhanger och jag kan verkligen inte uttrycka hur mycket jag längtar till nästa del i serien - Death sentence. För trots att Solitary inte alls nådde upp i samma klass och obehagliga spänning som Lockdown så är det en mycket välskriven och spännande och mörk bok som inte går att ogilla. Jag är väldigt uppspelt över att få reda på mer av Furnaces hemligheter och hade jag mer än någon krona för tillfället skulle jag klicka hem resten av serien redan nu!
Favoritkaraktär: Zee
 
Rekommenderas till: er som söker en spännande och mörk bok.
Rekommenderas inte till: dig som vill ha en lugn och ljus bok.

Första meningen: "I have a confession."
Andra omslag:
 
 

Grey's anatomy säsong 2

Fakta:
Grey's anatomy säsong 2 är den andra delen av hittills nio i tv-serien regisserad av Shonda Rhimes. Några av skådespelarna som spelar huvudkaraktärerna är Chandra Wilson, Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, James Pickens, Katherine Heighl, Sandra Oh med flera. medan några gästskådespelare bland annat är Jaden Smith, Frances Fisher och Jeffrey Morgan. Säsongen spelades in år 2006 och har totalt 27 avsnitt (1152 minuter). Serien rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"Det blir ett intensivt år för läkarna på Seattle Grace Hospital; Meredith och Dereks förhållande blir mer och mer ansträngt när Dereks fru anländer, Alex vågar äntligen visa vad han känner för Izzie, och sjukhusets personal hotas av en potentiellt explosiv situation. Nya vänskapsband bildas medan gamla bryts."

Recension:
Jag vet att jag ligger rätt mycket efter med serien eftersom jag så gott som precis har börjat med att titta på säsongerna. Det finns ju trots allt nio säsonger och jag har bara sett två - men det känns ändå som om jag börjar komma ikapp. Kortfattat kan jag om andra säsongen skriva att den var mycket bättre än första.
 
 
Jag måste medge att början av säsongen är rätt seg och händelselös. Misstolka mig inte - den var definitivt aldrig tråkig utan den förblev intressant, men det hände helt enkelt inte så mycket. Då var den mysig att se, och lärofylld, men ungefär vid mitten av säsongen började det komma riktigt tempofyllda och spännande avsnitt. Det kunde bli väldigt intensivt och jag kan försäkra dig om att jag till två (eller tre) avsnitt inte kunde sluta gråta, just för att den blev så känslosam. Slutet var mycket bättre (och sorgligare) än första säsongens slut, som lämnade mig oberörd, och jag känner nu ett ständigt drag till att fortsätta se serien.
 
 
Det jag gillar med serien är att mitt uppe i alla kärleksdraman så är den ändå väldigt realistisk. Människor dör, gör slut med varandra, bråkar och blir sams igen. Det känns inte förskönat och just den verklighetstrogna känslan gör också att det är svårt att förutspå händelserna i förväg. Annars i filmer brukar man ju tänka: "han kan ju inte dö, han är ju viktig för serien", men i Grey's anatomy är sådant mycket mer oklart.
 
 
I första säsongen kände jag att jag inte var så förtjust i alla skådespelare. Visst gjorde de ett bra jobb, men jag fick inte några känslor från dem. Men nu i andra säsongen var det helt annorlunda. Speciellt Katherine Heighl (a.k.a Izzie Stevens) har växt för mig. I andra säsongen lyckades hon uttrycka sig på ett helt annat sätt, och det var faktigst tack vare Heighls skådespeleri som jag grät. Jag börjar förstås vänja mig vid de andra skådespelarna också - trots att det finns dem jag fortfarande inte är så förtjust i.
 
 
Serien i allmänhet är väldigt lärorik eftersom den trots allt utspelar sig på ett sjukhus. Just att få se den stressiga miljön där de arbetar tillsammans med alla medicinska begrepp gör att jag tar in mig informationen på ett helt annat sätt än i skolan. Säsong två var väldigt dramatisk och känslosam och trots att jag inte trott det när jag såg säsong 1 så fanns även spänning med. Serien är oförutsägbar och skådespelarna gör ett riktigt bra jobb ifrån sig.
Favoritkaraktär: Addison Shepard.

12 utökningar i filmhyllan!

För två dagar sedan gick jag ner till filmbutiken i centrum (där de säljer filmer för 14:-/st) och utökade min filmhylla. Sedan lade jag också märke till att ett filmpaket hade kommit till posten - så det blev ytterligare utökning. Och ett par timmar efter dem kommit med posten så kom min mamma hem med en film till mig.
 

Som ni ser på bilden blev det 8 filmer från filmbutiken samt 3 stycken säsonger av en tv-serie från posten - så totalt 11 stycken. Och eftersom jag blivit stamkund hos filmbutiken så fick jag även rabatt på filmerna. Men filmen jag fick av mamma syns inte på denna bild eftersom jag fick den några timmar efter bilden togs. Men en bild längre ner finns. Så det blev totalt 12 nya filmer i filmhyllan den 22 augusti.
 
 
Det var bland annat Little fockers (12:-) och Thor (12:-) som jag köpte.
 
 
Och även You, me and Dupree (12:-) och Illusionisten (12:-).
 
 
Sedan köpte jag även Inglourious basterds (12:-) tillsammans med Death race (12:-).
 
 
Och också G. I. Joe (12:-) samt Old dogs (12:-) köptes hem.
 
 
Och sedan kom de tre första säsongerna av Glee på posten, varav jag köpte dem för cirka 66:-/st.

Totalt betalade jag 300:- för 8 filmer och tre säsonger av Glee (95:- för bara filmerna), vilket jag tycker är ett väldigt bra pris!
 
 
Och filmen jag fick av mamma var Oblivion med Tom Cruise och Morgan Freeman. Har höga förhoppningar på den!
 
Eller jag har lättare sagt höga förhoppningar på alla filmerna jag fått hem. Har du sett någon av filmerna - eller känner du dig allmänt sugen på att se någon av dem?

The Return of the King

Fakta:
The return of the king (sve. Konungens återkomst) är den avslutande boken i J. R. R. Tolkiens trilogi om The lord of the rings. Innehållande del fem och del sex i serien är boken på 372 sidor, med ytterligare 215 sidors efterskrift (d.v.s. "appendix") och register (d.v.s. "index"), och även 28 sidor med kartor, sammanfattning från tidigare böcker o.s.v. Boken publicerades första gången år 1955, och baserar filmtrilogin med samma namn regisserad av Peter Jackson.
 
Handling:
"The armies of the Dark Lord are massing as his evil shadow spreads ever wider. Men, Dwarves, Elves and Ents unite forces to do battle againt the Dark. Meanwhile, Frodo and Sam struggle further into Mordor in their heroic quest to destroy the One Ring."

Recension:
Jag har alltid varit ett stort fan till Lord of the rings filmerna och därför bestämde jag mig för att läsa böckerna. Första boken gillade jag inte - antagligen för att jag inte hunnit vänja mig vid Tolkiens ovanliga skrivteknik ännu - medan jag älskade den andra boken. Och jag måste säga att The return of the king hamnar någon stans mellan de två.
 
Precis som i tidigare böcker så får man läsa boken ur olika perspektiv. Del nummer fem läses ur Aragorns/Pippins/Merrys/Éowyns/Faramirs/Mithrandirs synvinklar medan del nummer sex läses ur Frodos/Sams perspektiv. Men olikt andra böcker så läses inte händelserna parallellt med varandra, utan man får läsa så gott som hela berättelsen ur del fems perspektiv först, och sedan dras man återigen tillbaka till början av boken för att få läsa ur den sjätte delens synvinkel. Detta är emot skrivreglerna vilket gör att Tolkiens skrivteknik blir unik och intressant. Att läsa klart ur den ena synvinkeln ändrar faktigskt perspektivet över händelserna och läsaren tror att hen vet mer än vad hen egentligen gör. Pluspoäng till Tolkien.

Jag har alltid gillat Frodo/Sam-perspektivet mest, just tack vare deras unika relation till varandra. De andra synvinklarna är även segare, så när man kommer till Frodo/Sam så ökar tempot rätt rejält. Men en sak jag blev besviken på angående The return of the king var att det var väldigt kort om Frodos/Sams resa. De sista 100 sidorna ur deras perspektiv var efter deras uppdrag, och det fann jag inte lika intressant att läsa om. Jag hade alltså velat ha mer Frodo/Sam-spänning.
 
Eftersom boken har några år på nacken så används gammal engelska. Personligen känner jag att det inte är något problem med att förstå engelskan, men dock blir tempot rätt segt just på grund av språket. Detta är en rätt stor nackdel eftersom tempot är en av bokens viktigaste ingredienser. Visst blir texten väldigt vacker, men trots att det inte är svårförståligt så blir det helt enkelt jobbigt att läsa ibland.

Jag älskar att berättelsen om Lord of the Rings symboliserar Tolkiens egna liv. Det är inte många som vet det, men anledningen till att Tolkien skrev böckerna i första taget var för att alla hans vänner dog i krig och han lovade dem att föra vidare deras berättelse - och det gjorde han i form av dessa fantasyböcker. För mig, blir det därför sorligare att läsa eftersom jag vet att många karaktärer symboliserar hans döda vänner, och de uppoffringar de tvingades göra.

Sammanfattningsvis var boken bra, episk och legendarisk. Men jag hade haft väldigt höga förhoppningar i och med att jag älskade den andra boken i trilogin, och därför nåddes de inte när Frodo/Sam perspektivet var så kort, och resten av boken så seg. Men texten var som vanligt vacker och berättelsen har för evigt nästlat sig fast i mitt hjärta. Det känns faktigst sorgligt att ha läst ut trilogin som har påverkat mig så mycket, och därför tar jag nu till ett vädligt passande citat från The return of the king, som ett salut till Lord of the Rings, Tolkien och alla hans vänner som givit oss berättelsen;

"How do you pick up the threads of an old life? How do you go on, when in your heart, you begin to understand, there is no going back? There are some things that time cannot mend. Some hurts that go too deep... that have taken hold."
 
Favoritkaraktär: Sam Gamgee eller Sméagul.
 
Rekommenderar till: Er som söker en oförglömlig, episk berättelse.
Rekommenderar inte till: dig som har problem med ett mer avancerat språk.

Första meningen: "Pippin looked out from the shelter of Gandalf's cloak."
 
Andra omslag: 
 
 

Ny bok av ny sponsor

Igår fick jag för första gången ett recex av Bazar bokförlag. Boken jag fick heter Önskemånglarens dotter: Mörk ängel, vilket är den svenska översättningen av Daughter of smoke and bone. Författaren är Laini Taylor. Jag är väldigt nyfiken på den här boken jag har hört väldigt mycket positivt om den!
 

Har du läst boken? Vad tyckte du om den i så fall?
 

The Road

Fakta:
The road är en film regisserad av John Hillcoat med bland annat Viggo Mortensen och Kodi Smit i huvudrollerna. Denna dramafilm är på 111 minuter och släpptes på DVD, Blu-Ray och VOD den 1 januari 2011. Filmen rekommenderas från 15 år.
 
Fakta:
"En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan är bitande, nästintill outhärdlig, och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor vars enda mål är att överleva. Kärleken mellan far och son ställs mot en hopplöst skrämmande framtid, en framtid som skapats av människan."
 
Recension:
Jag såg The road för två år sedan, men ännu är minnet färskt. The road är en väldigt stark film. Den utspelar sig i ett "post-apocalyptic" samhälle, det vill säga i en tid efter en stor katastrof. Människorna börjar utrotas och världen dör. Berättelsen om far och son som rör sig genom landet för att finna något levande är inte bara en gripande och realistisk historia, utan även en berättelse som känns oroväckande tillgänglig för vår egen framtid.
 
 
Jag måste medge att man inte fick reda på så mycket till bakgrund kring apokalypsen. Vi får reda på att den har hänt och vi ser världen efter den, men varför och hur den skedde är fortfarande oklart. Men eftersom filmen handlar om överlevnad och inte världens undergång så gör det inte mig så mycket.
 
 
Den här dystopiska filmen är väldigt verklighetstrogen och världen är ytterst lik dagens samhälle (men mer förfallen och färre människor). Framtiden i filmen är hemsk att se, men den utstrålar en slags styrka med hjälp av karaktärerna. Det är inte särskilt många karkaktärer med: det är sonen, hans far och de få människor som de träffar på sin färd. Men just sonen och pappan är otroligt älskvärda. De är väldigt starka psykiskt och har personligen fått mig att vilja kämpa mer. De är osjälviska och har ett hopp som inte brinner ut i första taget. Trots att filmen i mellanåt kunde bli seg och lite småtråkig så var det karaktärerna som höll filmen uppe. De gjorde den känslofylld och oförglömlig.
 
 
De lyckas skildra hur hungersnöd och ensamhet påverkar oss, tillsammans med den effekt som fruktan och stress har. The road skildrar hur en människa långsamt kan brytas ner, tills det bara är hoppet kvar som håller hen uppe. Filmens slut var starkt och sorgligt och vid det laget kände jag att jag ville se mer. Slutet är öppet och därför satt jag länge och funderade på vad som skulle hända härnäst.
 
 
Men det bästa med filmen är såklart min personliga favorit - Viggo Mortensen! För er som inte vet så spelar han Aragorn i Lord of the Rings, så såklart är jag överlycklig över att ha honom som huvudpersonen i filmen. Han presterar inte lika episkt som i Sagan om Ringen trilogin men hans skådespelari är ändå klanderfritt. Kroppsspråket och hur han säger sina repliker väcker starka känslor i filmen.
 
 
Sammanfattningsvis har The road en stark och gripande berättelse. Filmen kan bli seg och lite tråkig ibland men världen är väldigt verklighetstrogen och karaktärerna är fantastiska. Filmen har ett otroligt bra budskap och känslorna ligger alltid vid ytan. The road är definitivt en film jag kommer att se igen, och den skulle fått högre betyg om det hade funnits ett högre tempo. Den kunde bli smått obehaglig ibland och jag tycker att regissören har lyckats riktigt bra med att skapa en film jag inte kommer att glömma i första taget.

Min födelsedagsbeställning

Jag firade min födelsedag med att beställa hem fyra nya böcker och nu (11 dagar senare) så har paketet från Adlibris kommit! Det var väldigt svårt att välja vilka fyra böcker som skulle beställas (min lista är ju på över 600 stycken!) men tyvärr hade jag inte råd med fler.
 
 
Så det fick bli The Elite (The Selection #2) av Kiera Cass, A Walk to Remember av Nicholas Sparks (älskar ju hans böcker!), The Program av Suzanne Young samt Solitary (Escape from Furnace #2) av Alexander Gordon Smith. Så av dessa fyra böcker är två efterföljare som jag ser väldigt mycket fram emot att läsa - eftersom jag gav The Selection (The Selection #1) 8,5/10 poäng medan Lockdown (Escape from Furnace #1) fick 10/10. Så jag har riktigt höga förhoppningar på dessa! Sedan med min Nicholas Sparks-historik så är förväntningarna i topp där också. Jag har dock inte läst något av Suzanne Young än men har hört mycket positivt om henne och The Program verkar sjukt bra!
 
 
Kostnad:
A walk to remember av Nicholas Sparks (pocket): 69:-
The elite av Kiera Cass (häftad): 69:-
Solitary av Alexander Smith (häftad): 69:-
The program av Suzanne Young (inbunden): 121:-
// Totalt: 328:-

Mycket mer än så

Fakta:
Mycket mer än så (org. Along for the ride) är en fristående bok av Sarah Dessen. Boken, som är på 413 sidor, publiceras av Rabén&Sjögren bokförlag.
 
Handling:
Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.

Innan hon ska börja på college får hon ett erbjudande om att tillbringa sommaren hos sin pappa och hans nya familj i en liten stad vid kusten, och hon tar tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Det blir sommaren som förändrar allt."

Recension:
Det här är min tredje Dessen-bok och jag har börjat märka lite saker som gör att jag gillar henne mindre och mindre. För trots att Sarah Dessen skriver bra så blir det aldrig känslosamt för mig, och när hon dessutom följer samma mall till alla sina böcker och aldrig går utanför ramarna blir det väldigt förutsägbart och tråkigt. I de tre böckerna jag läst av henne känner jag att böckerna är uppbyggda på samma sätt, med samma budskap och samma slut och jag börjar tröttna lite nu.

Boken i sig är rätt söt men jag känner inte att den har det där extra. Jag skrattar inte, jag gråter inte, jag blir inte ens rörd. Dessen lyckas alltså inte väcka känslor med sina ord, utan borde lära sig mer av exempelvis Nicholas Sparks eller Lauren Oliver som lyckas skriva riktigt bra och känslosamma contemporary. Och jag känner att boken inte leder fram till någonting speciellt. Andra böcker brukar leda fram till något stort men här känns slutet lite antiklimatiskt eftersom handlingen känns obetydlig. Det blir tröttsamt.
 
Dock gillar jag karaktärerna. De känns alla realistiska och äkta vilket gör att jag kan relatera till dem och känna en samhörighet. Men tyvärr tycker jag att Dessen inte lyckas gå in på djupet. Vi läser om vad de gör nu men det finns inte några känslor kring det eftersom vi inte lärt känna karaktärerna tillräckligt väl.
 
Så ja... kanske är Sarah Dessen inte något för mig - eller så har jag lyckats välja att läsa de böcker som har bristerna. Men jag känner att det alltid har saknats något i hennes böcker, och Mycket mer än så är inget undantag. Jag tar inte åt mig något budskap eftersom Dessen bara skrapar på ytan. Alltsom allt så är det väl en okej och lättsam bok men som saknar några riktigt viktiga ingredienser. Har du dock gillat Dessen tidigare lär du gilla Mycket mer än så minst lika mycket, men för mig kändes den lite... off. Hade Mycket mer än så varit min första Dessen-bok hade jag garanterat gillat den mer.
Favoritkaraktär: Heidi
Rekommenderar till: dig som söker en lättsam och rätt händelselös sommarbok.
Rekommenderar inte till: dig som vill få känslor av boken.
Första meningen: "Alla mejlen började likadant."
Engelska omslag:
 
 
 
 

Morgondagen...

I morgon börjar skolan igen. Trots att sommarlovet var lika långt som vanligt så känns det som om det varit jättekort - och jag inte direkt fram emot skolstressen igen. Förra året gick jag nästan in i väggen på grund av all stress och i år - sista året på gymnasiet - har jag fyra/fem kurser fler att läsa än förra året. Dessutom har inte min skola råd att behålla alla klasser så de slår ihop oss till större klasser (och jag tyckte redan att våran var för stor) och vi får nya lärare i nästan alla kurser, även de oavslutade.
 
 
Men, det jag vill säga med det här är att uppdateringen på bloggen kan bli lite sämre ett tag. Självklart recenserar jag böcker och nya filmer direkt när jag är klar med läsningen/tittningen, men jag kommer inte hinna att publicera lika många "mellaninlägg", som nyheter och så vidare. Därför finns det en risk för att bloggen står ouppdaterad några få dagar i streck - men recensionerna lovar jag blir desamma, i både mängd och kvalité. <3

The Scorpion King: The Rise of a Warrior

Fakta:
The Scorpion King: The Rise of a Warrior (org. Rise of the Akkadian) är den andra delen i The Scorpion King-trilogin, men fungerar som en prequel till den första filmen. Filmen är regisserad av Russel Mulcahy med bland annat Michael Cupon och Karin David som huvudrollerna. Detta actionäventyr är på 109 minuter och rekommenderas från 15 år. Den spelades in 2008.
 
Handling:
"När unga Mathayus blir vittne till sin faders död svär han att hämnas på den onde militärchefen som dräpt honom. Styrd av vrede tar han sig ner i underjorden för att få tag i ett magiskt svärd som ska göra honom oslagbar så att han kan hämnas sin far."
 
Recension:
Hu och hå. Trots att jag storgillar första filmen i trilogin så måste jag skriva att The scorpion king: the rise of a warrior inte är en film för mig. För det första är filmen en vandrande kliché - så typiskt B-film det går att komma. Handlingen är inte direkt unik: en ung och snygg man (som såklart är bäst på att slåss) beger sig ut efter ett magiskt svärd för att bekämpa ondskan, och självklart har han en vacker kvinna vid sin sida som i hemlighet är förälskad i honom. Absolut ingenting med handlingen är unikt och det gör att filmen inte bara blir förutsägbar, utan även extremt tråkig.
 
 
Sedan är filmen även otroligt dålig gjord. Monstrena ser väldigt fejkade och overkliga ut och det synns verkligen att det är datorgjort eftersom pixlarna hackar. Effekterna är väldigt dåligt gjorda och det finns en extremt överanvändning av slowmotion i striderna. Det gjorde att slagsmålen som borde vara fyllda med adrenalin och spänning blev tråkiga dem med.
 
Filmen är väldigt osannlik och orealistisk, inte bara för att allting ser fejk ut, utan också för att man inte vet magins begränsningar. Hela tiden dyker nya magiska konster upp och den känns helt enkelt för mäktig.
 
 
Skådespelarna... Usch! Amatörer! Otroligt dåligt minspel, kroppsskråk och dialog. Det känns som om många är med i en film för första gången för de känns alla så omogna. Ingen passar riktigt för rollerna de fått och det blir ett ytterligare stort minus. Den enda skådespelaren jag egentligen tyckte gjorde ett bra jobb var Tom Wu, som spelade sidkaraktären Fong. De som spelade huvudrollerna hade alltså sämst skådespelarförmåga, och filmen kändes på grund av det väldigt fejkad.
 
 
Nej, The scorpion king: the rise of a warrior levde verkligen inte upp till mina förväntningar. Första filmen hade inte bara en legendarisk actionstil utan den var också fylld med fantastiska skådespelare som utförde sitt jobb väl. Den här filmen kändes snarare som en testfilm innan en riktig skulle utföras. Dåliga effekter, amatörskådespelare och väldigt klichéig blev den här filmen allt annat än lyckad. Och nu när jag letade efter lite information om filmen såg jag att den fanns på en "de allra sämsta filmerna"-lista. Jämförelsevis var den här filmen som en mycket sämre version av Mumien.

Nytt i filmhyllan

Idag när min mamma kom hem från affären hade hon med sig två filmer till mig: Kon-Tiki som är en nysläppt äventyrsfilm, samt tredje säsongen av Grey's anatomy. Det känns som om jag börjar komma ifatt serien nu, med tanke på att den nu är inne på sin nionde säsong.
 
 
Jag har inte ens sett andra säsongen ännu så därför kan jag inte börja med tredje säsongen av Grey's anatomy genast, men det känns bra att ha den här hemma för att kunna fortsätta direkt efter andra säsongens sista avsnitt. Jag har även hört väldigt mycket positivt om Kon-Tiki men har inte riktigt fått grepp om vad den handlar om - men det lär jag få reda på snart! Har du sett Kon-Tiki eller Grey's anatomy säsong 3? Vad tyckte du om den i så fall?

Filmer jag tycker att fler borde se

Jag blev taggad att välja ut några filmer jag antingen älskat eller tycker har ett viktigt buskap, som inte många jag känner har sett, men som jag tycker fler borde se. Det vill säga, filmer som borde vara mer kända än vad de är. Och jag har valt ut tre filmer till den här taggen - vilket var väldigt svårt eftersom jag vet många filmer jag varmt vill rekommendera. Och för dig som undrar - ja, jag älskar filmer som väcker känslor och därför är alla nedanför snyftarfilmer.
 
 1) Changeling
 
Handling: Det här är en film med Angelina Jolie i huvudrollen som handlar om en mamma vars barn blir kidnappat. Efter en lång väntan får hon tillbaka ett barn - men ingen tror på henne när hon säger att det inte är hennes son. Hon blir insatt på mentalsjukhus och blir utpressad av regeringen samtidigt som hennes sökande efter hennes fortfarande försvunna son fortsätter. Och när hon får reda på sanningen, faller allting sönder.
 
Motivering: Den här filmen tycker jag att fler borde se både för att den har ett bra buskap, kring falskhet och korrupta regeringar, men mestadels för att det är en sjukt gripande film med många fantastiska skådespelare. Men jag varnar dig redan nu: den är otroligt sorglig och obehaglig, men helt klart värd att se. Jag förstår verkligen inte varför den här filmen inte har fått mer uppmärksamhet, kring allting som händer världen häröver så borde den vara i centrum av allt. Betyg: 9/10.
 
 
 
2) Never let me go
 
Handling: Det här är en film med Kiera Knightley i huvudrollen som handlar om tre vänner som bor på en slags internatskola. Där utförs dagligen hälsokontroller och barnen får inte gå utanför skolområdet. De har aldrig träffat sina föräldrar, men har stora drömmar för framtiden. Men när de växer upp rasar skolans vackra idyll och avslöjar en hemsk verklighet, och de tre vännerna förstår att de inte har tillräckligt med tid kvar för att få uppleva sina drömmar.

Motivering: Den här filmen är, trots dens lite sega tempo, sjukt känsloladdad. Den har ett djupt, symboliskt och minnesvärt buskap. Det är en stark men hemsk film som påverkar tittaren varesig den gillar filmen eller inte, och jag kan lova dig att den inte lämnar dig densamma. Betyg: 8/10.
 
 
 

3) Beyond borders
 
Handling: Det här är en film med Angelina Jolie och Clive Owen som handlar om en rik kvinna som väljer att resa till flyktinglägren. Hennes vistelse där förändrar hennes liv föralltid, när hon ser det våld, den svält och den död som väntar henne där. Hon lär sig att hur mycket blod som än spills, hur mycket död barnen än ser, och hur mycket tårar hon än fäller, så överlever hoppet alltid.

Motivering: Den här filmen är möjligtvis inte lika känslosam som de tidigare nämnda, men den tar upp otroligt viktiga och nutida aspekter som fattigdom och svält. Det är en riktigt stark film som verkligen alla borde se. Skådespelarna är fantastiska och när man ser den här filmens version av flyktinglägren får man verkligen en känsla av hur många har det än idag. Filmen är sorglig, gripande och känsloladdad så den rekommenderar jag starkt. Betyg: 8/10.
 
 
 Några andra starka filmer är The boy in the striped pyjamas, Seven pounds, The memoairs of an geisha och Sanctum.
 
Den jag taggar till att göra "filmer jag tycker fler borde se"-taggen är Lina från afreaklikeme!

Vampire Academy trailer

Nu har den första riktiga filmtrailern för Vampire academy: blood sisters kommit ut. Du kan se den på Yahoos hemsida: här, eller nedan.
 
 
 
Själv tycker jag inte att trailern är superbra men jag vill fortfarande se filmen. Jag tror att eftersom böckerna är så pass bra kommer det att bli svårt att leva upp till dem. Men jag har förhoppningarna uppe! Vad tyckte du om trailern?

Enders spel

Fakta:
Enders spel (org. Ender's game) är första boken i Ender's saga serien på totalt fyra böcker och fyra mellanböcker. Serien är skriven av Orson Scott Card, och har även en spin-off serie kallad Shadow. Boken publiceras av Modernista bokförlag.
 
Handling:
"För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine. Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan, för rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invaderande utomjordingarna. Är Ender den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Enders två äldre syskon är precis lika speciella som han, men på olika sätt. Tillsammans har de tre de förmågor som krävs för att bygga upp en ny värld. Om världen överlever, vill säga."
 
Recension:
När jag började med läsningen verkade boken mycket lovande och jag kände att jag genast blev intresserad. Början hade väldigt stor potential och jag älskade konceptet med barn som utbildas till soldater. Men tyvärr kändes resten av boken platt.
 
Det som jag stör mig mest på angående boken är att det är otroligt många händelseupprepningar. Samma saker började och slutade på samma sätt hela tiden genom bokens gång och jag blev väldigt uttråkad. Boken gick i stort sett ut på att barn skulle spela krigsspel.

Det jag storgillar med boken var att man i början av varje kapitel fick läsa ur de vuxnas synvinklar och höra vad de hade för planer för Ender. Det ökade spänningen när man visste att de hade något lurt för sig.

Karaktärerna var färglösa utan tydliga personligheter och huvudkaraktären betedde sig inte rätt för sin ålder. Unnder bokens gång är han 6 till 12 år gammal men han tänker och talar som en vuxen. Det enda som Card har lagt till är att Ender hela tiden gråter. Men han kändes helt enkelt inte realistsik eftersom han aldrig betedde sig barnsligt. Han är för perfekt, trots sina 6 år så förlorar han aldrig en strid och för mig känns inte det verkligt. Och det gjorde att boken inte väckte några känslor för karaktärerna.
 
Jag medger att boken är välskriven och genomtänkt men takten är väldigt seg och den så kallade tvisten i slutet var väldigt förutsägbar. Världen boken utspelar sig i förklaras inte tillräckligt och man får inte se tillräckligt mycket av utomjordingarna. Orson Scott Card har även lagt in fullt meningslösa paralleller med Enders syster och bror i boken, och det bidrog med absolut ingenting.
 
Men trots att boken var tråkig och seg känner jag att den hade potential och ett väldigt bra koncept - därför blir den ändå okej. Jag ser väldigt mycket fram emot filmen för förhoppningsvis har de ändrat handlingen så pass att det inte blir så många upprepningar. I så fall kan jag nog kunna tänka mig att älska den.
 
Favoritkaraktär: Valentine

Rekommenderar till: er som söker en sci-fi bok fylld med krigsspel.
Rekommenderar inte till: er som vill ha varierade händelser.

Första meningen: "'Jag har sett genom hans ögon, jag har lyssnat genom hans öron, och jag försäkrar att det är han."

Engelska omslag:
 
 
 
 

Återbesök hos filmbutiken...

Tja... jag börjar förstå att det inte är det bästa för min mentala hälsa att besöka filmbutiken så pass ofta. Det finns ju så många filmer och de är så billiga! Men idag spenderade jag bara 98:- (tack och lov!) och det blev totalt 8 filmer. Dock fick jag den åttonde filmen på köpet bara för att han som arbetar där är så extremt trevlig och börjar känna igen mig som stamkund...
 
 
Filmerna jag köpte är i genrerna drama, komedi, thriller och action. Och titlarna är Flickan från ovan, Mr. Beans semester, Wedding crashers, The cave, The scorpion king 2, Iron man, Daybreakers och Den innersta kretsen. Vet inte om det syns på bilden men The cave har sjukt snyggt omslag i 3D, och jag skulle ha köpt filmen för omslaget även om jag inte trott filmen var bra. Mr. Beans semester har jag ju sett miljarder gånger men av någon anledning aldrig köpt. Har sjukt höga förhoppningar på Flickan från ovan eftersom Peter Jackson (Lord of the Rings) är regissören och för att det är bra skådisar med.
 
 
Filmen jag fick gratis var Daybreakers - en film jag länge varit intresserad av. Av de åtta filmerna jag fick hem hade jag sett tre stycken (Mr. Beans semester, The scorpion king 2, Iron man) men jag vill gärna se dem igen och därmed recensera dem efteråt. Har du sett någon av dessa åtta filmer? I så fall - var den bra?

Nytt i brevlådan 13 aug

Igår kom både ett litet paket från Cdon som jag beställde efter min födelsedag, samt ett paket med ett recex från Noble Entertainment.
 
 
Paketet från Cdon innehöll den andra kompletta säsongen av Grey's anatomy medan recensionsexemplaret från Noble Entertainment är Deadfall, vilket släpps idag på DVD, VOD och Blu-Ray.
 

Ser väldigt mycket fram emot att se dessa, men kanske dröjer ett tag eftersom jag har rätt många osedda filmer/serier här hemma. Och mer blir det då jag hade tänkt att bjuda på några stycken filmer på Tradera, samt återvända en sista gång till filmbutiken nere på stan som säljer sina filmer för 14:- / st. Av någon anledning har min filmkänsla blivit större än min bokkänsla - men jag antar att det går i vågor. Men oroa dig inte för att jag kommer sluta läsa - not a chance! Ett bokpaket från Adlibris är på G.
 
Har du sett andra säsongen av Grey's anatomy och tycker du att Deadfall verkar intressant? Det tycker i alla fall jag, speciellt med tanke på att det är bra skådespelare med!

Nu är jag tillbaka igen

Nu är jag tillbaka efter min korta bloggpaus. Och jag vill passa på att tacka alla underbara människor som har visat mig stort stöd och som har fått mig att le via sina kommentarer på bloggen/facebook/sms/mejl.
 
Som ni vet tog jag pausen för att jag blev sårad av en kommentar men nu när jag läst vad ni andra har att säga så har jag bestämt mig. Hen kan sprida hur många rykten hen vill och försöka ta mina besökare för att hon blev sur över att inte ha vunnit tävlingen jag höll, men så länge jag har er trogna besökare så ska jag fortsätta kämpa. Det är ni fantastiska läsare som håller mig uppe och ni har visat mig att ni är underbara människor.
 
Och bara för att klargöra; jag tar gärna emot kritik - uppmuntrar till och med det - men uppskattar om ni inte förklarar min blogg som skit på kuppen. ;) Tack igen till allesammans.
xoxo

Min film- och seriesamling

Jag är en stolt shoppaholic och älskar att skaffa hem nya nördiga saker. Här kan du se vilka filmer och tv-serier som jag har i min samling. En del av dem är osedda hyllvärmare, medan andra är riktiga favoriter. Listan är i alfabetisk ordning och räknar inte med ordet "the", vilket gör att exempelvis (The) Last Song står under L.
 
Senast uppdaterad: 2017-12-29
Antal: 1477 stycken.
 
#

·      (The) 100 säsong 1 (2014)

·      (The) 100 säsong 2 (2015)

·      (The) 100 säsong 3 (2016)

·      101 dalmatiner (1996)

·      10 Cloverfield Lane (2016)

·      127 Timmar (2010)

·      12 Monkeys säsong 1 (2015)

·      12 Years A Slave (2013)

·      13 Hours (2016)

·      2012 (2009)

·      20th Century Women (2016)

·      22 Bullets (2010)

·      2 Fast 2 Furious (2003)

·      2 Guns (2013)

·      24: Legacy säsong 1 (2016)

·      24: Live Another Day (2014)

·      24: Redemption (2008)

·      24 säsong 1 (2001)

·      24 säsong 2 (2002)

·      24 säsong 3 (2003)

·      24 säsong 4 (2005)

·      24 säsong 5 (2006)

·      24 säsong 6 (2007)

·      24 säsong 7 (2009)

·      24 säsong 8 (2010)

·      30 Rock säsong 1 (2006)

·      3 Days To Kill (2014)

·      47 meters down (2017)

·      47 ronin (2013)

·      50/50 (2011)

·      (The) 5th Wave (2016)

·      99 Homes (2014)

A

·      Abduction (2011)

·      About Time (2013)

·      A Bugs Life (1998)

·      (The) Accountant (2016)

·      Ace Ventura: den galopperande detektiven (1994)

·      Ace Ventura: den galopperande detektiven rider igen (1995)

·      A Cinderella Story (2004)

·      Ack Värmland säsong 1 (2015)

·      A cure for wellness (2016)

·      A Dangerous Method (2011)

·      A dog’s purpose (2017)

·      (The) Affair säsong 1 (2014)

·      Aftermath (2017)

·      A Hologram for the King (2016)

·      Aladdin (1992)

·      Aladdin: Jafars Återkomst (1994)

·      Aladdin: Rövarnas Konung (1996)

·      Alcatraz: The Complete Series (2012)

·      Alexander (2004)

·      Alice i Underlandet (2010)

·      Alice Through the Looking Glass (2016)

·      Alien (1979)

·      Alien 3 (1992)

·      Alien: Covenant (2017)

·      Alien: Resurrection (1997)

·      Aliens (1986)

·      A Little Bit Of Heaven (2011)

·      Allegiant (2016)

·      Allied (2016)

·      All Is Lost (2013)

·      All I want for christmas is you (2017)

·      Allt För Min Syster (2009)

·      Alphas season 1 (2011)

·      Alvin och Gänget (2007)

·      Alvin och Gänget: gasen i botten (2015)

·      (The) Amazing Spider-Man (2012)

·      (The) Amazing Spider-Man 2 (2014)

·      Amelie från Montmartre (2001)

·      American Crime Story säsong 1 (2016)

·      American Honey (2016)

·      American Horror Story säsong 1 (2011)

·      American Horror Story säsong 2 (2012)

·      American Horror Story säsong 4 (2014)

·      American Horror Story säsong 5 (2015)

·      American made (2017)

·      American Pie (1999)

·      American Pie 2 (2001)

·      American Pie presents Band Camp (2005)

·      American Pie presents Beta House (2007)

·      American Pie presents the Book of Love (2009)

·      American Pie presents the Naked Mile (2006)

·      American Pie: Reunion (2012)

·      American Pie: The Wedding (2003)

·      American Sniper (2014)

·      America’s sweethearts (2001)

·      A monster calls (2016)

·      Anastasia (1997)

·      Anger Management (2003)

·      (The) Angry Birds Movie (2016)

·      Angry Birds Toons säsong 1, volym 2 (2013)

·      Animal kingdom säsong 1 (2016)

·      Argo (2012)

·      Aristocats (1970)

·      Arrival (2016)

·      Arthur (2011)

·      (The) Assassin (2015)

·      Assassin’s Creed (2016)

·      Asterix 12 Stordåd (1976)

·       Asterix och Bautastensmällen (1989)

·      Asterix och Britterna (1986)

·      Asterix och Obelix: Möter Caesar (1999)

·      Asterix och Obelix: Uppdrag Kleopatra (2002)

·      A street cat named Bob (2016)

·      Austenland (2013)

·      Australia (2008)

·      Avatar (2009)

·      A Walk Among the Tombstones (2014)

·      A Walk to Remember (2002)

·      Away From Her (2006)

B

·      Babel (2006)

·      Baby-bossen (2017)

·      Baby driver (2017)

·      (The) Back-Up Plan (2010)

·      Bad Neighbours 2 (2016)

·      Bad Teacher (2011)

·      Ballet Shoes (2007)

·      Bambi (1942)

·      Bangkok Dangerous (2008)

·      (The) Bank Job (2008)

·      Barbie: En Perfekt Jul (2011)

·      Barbie Fairytopia: Mermadia (2006)

·      Barbie i en Julsaga (2008)

·      Barbie i Fairytopia (2005)

·      Barbie i Svansjön (2003)

·      Barbie och De Tolv Dansande Prinsessorna (2006)

·      Barbie och Diamantslottet (2008)

·      Barbie och Nötknäpparen (2001)

·      Barbie och Pegasus Förtrollning (2005)

·      Barbie presenterar Tummelisa (2009)

·      Barbie: Prinsessan och Tiggarflickan (2004)

·      Barbie som Rapunzel (2001)

·      Barbie som Öprinsessan (2007)

·      Batman Begins (2005)

·      Battle Royale (2000)

·      Battlestar Galactica miniserie & säsong 1 (2003-2004)

·      Battlestar Galactica säsong 2 (2005)

·      Battlestar Galactica säsong 3 (2006)

·      Battlestar Galactica säsong 4 & Razor (2007)

·      Battlestar Galactica: The Plan (2009)

·      Baywatch (2017)

·      Beautiful Creatures (2013)

·      Before the flood (2016)

·      Belle (2013)

·      Belle & Sebastian (2013)

·      Berlin syndrome (2017)

·      Berätta Inte För Någon (2006)

·      Berättelsen om Askungen (2015)

·      Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet (2005)

·      Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och Skeppet Gryningen (2010)

·      Berättelsen om Narnia: Prins Caspian (2008)

·      Berättelsen om Pi (2012)

·      (The) Best Exotic Marigold Hotel (2011)

·      (The) Best of Me (2014)

·      Better Call Saul säsong 1 (2015)

·      Beverly hills cop (1984)

·      Beverly hills cop 2 (1987)

·      Beverly hills cop 3 (1994)

·      Beyond Borders (2003)

·      (The) Bible säsong 1(2013)

·      (The) Big Bang Theory säsong 1 (2007)

·      (The) Big Bang Theory säsong 2 (2008)

·      (The) Big Bang Theory säsong 3 (2009)

·      (The) Big Bang Theory säsong 4 (2010)

·      (The) Big Bang Theory säsong 5 (2011)

·      (The) Big Bang Theory säsong 6 (2012)

·      (The) Big Bang Theory säsong 7 (2013)

·      (The) Big Bang Theory säsong 8 (2014)

·      (The) Big Bang Theory säsong 9 (2015)

·      (The) Big Bang Theory säsong 10 (2016)

·      (The) Big C säsong 1 (2010)

·      (The) Big C säsong 2 (2011)

·      (The) Big C säsong 3 (2012)

·      (The) Big C säsong 4 (2013)

·      Big Daddy (1999)

·      Big Little Lies (2017)

·      (The) Big Short (2015)

·      Bilar (2006)

·      Bilar 2 (2011)

·      Bilar 3 (2017)

·      Billions säsong 1 (2016)

·      Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)

·      Black Beauty (1971)

·      Black Beauty (1994)

·      Blackfish (2013)

·      Black Hawk Down (2011)

·      (The) Blacklist säsong 1 (2013)

·      Black Sails säsong 1 (2014)

·      Black Sails säsong 2 (2015)

·      Black Sails säsong 3 (2016)

·      Black Swan (2010)

·      Blade runner (1982)

·      Bland män och får (2015)

·      Bleed for this (2016)

·      (The) Blind Side (2009)

·      Blood diamond (2006)

·      Blue Jasmine (2013)

·      Boardwalk empire säsong 1 (2010)

·      Boardwalk empire säsong 2 (2011)

·      Boardwalk empire säsong 3 (2012)

·      Boardwalk empire säsong 4 (2013)

·      Boardwalk empire säsong 5 (2014)

·      Body of Lies (2008)

·      Boktjuven (2013)

·      Bolt (2008)

·      (The) Bounty Hunter (2010)

·      (The) Bourne Identity (2002)

·      (The) Bourne Legacy (2012)

·      (The) Bourne Supremacy (2004)

·      (The) Bourne Ultimatum (2007)

·      (The) Box (2009)

·      (The) Boy Next Door (2015)

·      Bratz Rock Angels (2005)

·      Bratz: Videon (2004)

·      Breaking bad: the final season (2013)

·      Breaking Bad säsong 1 (2008)

·      Breaking Bad säsong 2 (2009)

·      Breaking Bad säsong 3 (2010)

·      Breaking Bad säsong 4 (2011)

·      Breaking Bad säsong 5 (2012)

·      Brick Mansions (2014)

·      Bridesmaids (2011)

·      Bridget Jones’s Baby (2016)

·      Bridget Jones Dagbok (2001)

·      Brimstone (2016)

·      Broken City (2013)

·      Brooklyn (2015)

·      Brudens Bäste Man (2008)

·      Bränd (2015)

·      Bröllop i Italien (2012)

·      Bröllop och jäkelskap (2002)

·      Bröllopskaos (2014)

·      (The) Bucket List (2007)

·      Burying the Ex (2014)

·      By the Sea (2015)

C

·      (The) Call (2013)

·      Call Girl (2012)

·      Calvary (2014)

·      Captain America: Civil War (2016)

·      Captain Fantastic (2016)

·      Captain Phillips (2013)

·      Carol (2015)

·      Carrie (2013)

·      Casper (1995)

·      (The) Cave (2005)

·      Central Intelligence (2016)

·      Changeling (2008)

·      Changing Lanes (2002)

·      Charlies Änglar (2000)

·      Charlies Änglar: Utan Hämningar (2003)

·      Chicago Fire säsong 1 (2012)

·      Child 44 (2015)

·      Children of Men (2006)

·      (The) Choice (2016)

·      Christine (2016)

·      (The) Circle (2017)

·      Clash of the Titans (2010)

·      Clockers (1995)

·      Closed Circuit (2013)

·      Cloud Atlas (2012)

·      Cold Comes the Night (2013)

·      Collateral beauty (2016)

·      Colonia (2015)

·      Come and find me (2016)

·      Community säsong 1 (2009)

·      Community säsong 2 (2010)

·      Community säsong 3 (2011)

·      Community säsong 4 (2013)

·      Community säsong 5 (2014)

·      Community säsong 6 (2015)

·      Concussion (2015)

·      (The) Confirmation (2016)

·      (The) Conjuring (2013)

·      Contagion (2011)

·      Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014)

·      (The) Counselor (2013)

·      Cracks (2009)

·      Crash (2004)

·      Creepschool säsong 1 (2004)

·      Crimson Peak (2015)

·      Crocodile Dundee (1986)

·      Crocodile Dundee 2 (1988)

·      (The) Crown säsong 1 (2016)

D

·      Dagboken: Jag Sökte Dig och Fann Mitt Hjärta (2004)

·      (The) Danish Girl (2015)

·      (The) Dark Knight (2008)

·      Darkland (2017)

·      Dark Shadows (2012)

·      Da Vinci-Koden (2006)

·      Dawn of the Planet of the Apes (2014)

·      Daybreakers (2009)

·      (The) Day the Earth Stood Still (2008)

·      Deadfall (2012)

·      Deadpool (2016)

·      Dear John (2010)

·      Death Race (2008)

·      Deep Blue Sea (1999)

·      Deepwater horizon (2016)

·      Definitely, maybe (2008)

·      Demolition (2015)

·      Den allvarsamma leken (2016)

·      Den Andra Systern Boleyn (2008)

·      Den Innersta Kretsen (2006)

·      Den lilla sjöjungfrun (1989)

·      (The) Departed (2006)

·      Desierto: border sniper (2015)

·      Desperate Housewives säsong 1 (2004)

·      Desperate Housewives säsong 2 (2005)

·      Desperate Housewives säsong 3 (2006)

·      Desperate Housewives säsong 4 (2007)

·      Desperate Housewives säsong 5 (2008)

·      Desperate Housewives säsong 6 (2009)

·      Desperate Housewives säsong 7 (2010)

·      Desperate Housewives säsong 8 (2012)

·      Det Levande Slottet (2004)

·      Det Regnar Köttbullar (2009)

·      Det Regnar Köttbullar 2: Det Stora Matkriget (2013)

·      Dexter säsong 1 (2006)

·      Dexter säsong 2 (2007)

·      Dexter säsong 3 (2008)

·      Dexter säsong 4 (2009)

·      Dexter säsong 5 (2010)

·      Dexter säsong 6 (2011)

·      Dexter säsong 7 (2012)

·      Dexter säsong 8 (2013)

·      (The) Diary of a Teenage Girl (2015)

·      Die Hard (1988)

·      Die Hard 2 (1990)

·      Die Welle (2008)

·      (The) Dictator (2012)

·      Divergent (2014)

·      Divorce säsong 1 (2016)

·      Django Unchained (2012)

·      Djungelboken (1967)

·      Doctor Strange (2016)

·      Dolda tillgångar (2016)

·      Don’t breathe (2016)

·      Downton Abbey: A Journey To The Highlands (2012)

·      Downton Abbey: A Moorland Holiday (2014)

·      Downton Abbey säsong 1 (2010)

·      Downton Abbey säsong 2 (2011)

·      Downton Abbey säsong 3 (2012)

·      Downton Abbey säsong 4 (2013)

·      Downton Abbey säsong 5 (2014)

·      Downton Abbey säsong 6 (2015)

·      Downton Abbey: The Finale (2015)

·      Downton Abbey: The London Season (2013)

·      Downton Abbey: Winter At (2011)

·      (The) Duchess (2008)

·      (The) DUFF (2015)

·      Du Gör Mig Galen! (2012)

·      Dumma Mej (2010)

·      Dumma Mej 2 (2013)

·      Dumma Mej 3 (2017)

·      Dum och Dummare (1994)

·      Dum och Dummare 2 (2014)

·      Dumpa Honom! (2009)

·      Dunkirk (2017)

·      Dracula Untold (2014)

·      Draktränaren (2010)

·      Draktränaren 2 (2014)

·      (The) Dressmaker (2015)

·      (The) Driftless Area (2015)

·      (The) Drop (2014)

E

·      Easy A (2010)

·      Eat pray love (2010)

·      Eddie the Eagle (2016)

·      Edge of Darkness (2010)

·      (The) Edge of Love (2008)

·      (The) Edge of Seventeen (2016)

·      Edge of Tomorrow (2014)

·      Edge of Winter (2016)

·      Eldflugornas Grav (1988)

·      Elementary säsong 1 (2012)

·      Elena från Avalor: redo att leda (2016)

·      Elena och Avalors hemlighet (2016)

·      Elle (2016)

·      Elysium (2013)

·      Emil i Lönneberga (1971)

·      Emil och griseknoen (1973)

·      Emperor (2012)

·      Empire säsong 1 (2015)

·      Empire säsong 2 (2016)

·      Empire säsong 3 (2017)

·      (The) Empress (2006)

·      Ender’s Game (2013)

·      Endless Love (2014)

·      En Familj (2013)

·      En Fisk Som Heter Wanda (1988)

·      (The) English Patient (1996)

·      En man som heter Ove (2015)

·      Enough Said (2013)

·      En Oväntad Vänskap (2011)

·      En Prinsessas Dagbok (2001)

·      En Prinsessas Dagbok 2 (2004)

·      En underbar jävla jul (2015)

·      Eragon (2006)

·      Escape Plan (2013)

·      E. T. (1982)

·      Everest (2015)

·      Everything everything (2017)

·      Evil Dead 2 (1987)

·      Ex_Machina (2015)

·      Exfrun (2017)

·      Exodus: Gods and Kings (2014)

·      (The) Expandables (2010)

·      Extant säsong 1 (2014)

·      Extant säsong 2 (2015)

·      Eye in the Sky (2015)

F

·      Face/Off (1997)

·      The Fall säsong 1 (2013)

·      Fame (2009)

·      Familjen är Värre (2004)

·      Family Guy säsong 1 (1999)

·      Family Guy säsong 14 (2015)

·      Fantastic 4 (2005)

·      Fantastic 4 (2015)

·      Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007)

·      Fantastiska vidunder och var man hittar dem (2016)

·      Far from the Madding Crowd (2015)

·      Fargo säsong 1 (2014)

·      Fargo säsong 2 (2015)

·      Fargo säsong 3 (2017)

·      Farsan (2010)

·      Farväl till maffian (2013)

·      Fast & Furious (2009)

·      Fast & Furious 5 (2011)

·      Fast & Furious 6 (2013)

·      Fast & Furious 7 (2015)

·      Fast & Furious 8 (2017)

·      (The) Fast and the Furious (2001)

·      (The) Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

·      Fathers and Daughters (2015)

·      Fear the walking dead säsong 1 (2015)

·      Fear the walking dead säsong 2 (2016)

·      Fear the walking dead säsong 3 (2017)

·      Feast of Love (2007)

·      Fievel i Vilda Västen (1991)

·      Fifty Shades Darker (2017)

·      Fifty Shades of Grey (2015)

·      Final Call (2004)

·      (The) Finest Hours (2016)

·      Flesh and Bone säsong 1 (2015)

·      Flicka (2006)

·      Flickan från Ovan (2009)

·      Flight (2012)

·      Flightplan (2005)

·      Florence (2016)

·      (The) Flowers of War (2011)

·      Footloose (2011)

·      (The) Forest (2016)

·      Forrest Gump (1994)

·      Freaky Friday (2003)

·      Free fire (2016)

·      Freedom Writers (2007)

·      Freeheld (2015)

·      Friends säsong 1 (1994)

·      Friends säsong 2 (1995)

·      Friends säsong 3 (1996)

·      Friends säsong 4 (1997)

·      Friends säsong 5 (1998)

·      Friends säsong 6 (1999)

·      Friends säsong 7 (2000)

·      Friends säsong 8 (2001)

·      Friends säsong 9 (2002)

·      Friends säsong 10 (2003)

·      Friends With Benefits (2011)

·      From Paris with Love (2010)

·      Frost (2013)

·      (The) Frozen Ground (2013)

·      (The) Fugitive (1993)

·      Fury (2014)

·      Fyra Bröllop och En Begravning (1994)

·      Fyren mellan haven (2016)

·      Förr Eller Senare Exploderar Jag (2014)

·      Försoning (2007)

·      Förtrollad (2007)

G

·      Game of Thrones säsong 1 (2011)

·      Game of Thrones säsong 2 (2012)

·      Game of Thrones säsong 3 (2013)

·      Game of Thrones säsong 4 (2014)

·      Game of Thrones säsong 5 (2015)

·      Game of Thrones säsong 6 (2016)

·      Game of Thrones säsong 7 (2017)

·      Get out (2017)

·      Ghostbusters (2016)

·      Ghost in the shell (2017)

·      Ghost Rider (2007)

·      Ghost whisperer säsong 1 (2005)

·      Ghost whisperer säsong 2 (2006)

·      Ghost whisperer säsong 3 (2007)

·      Ghost whisperer säsong 4 (2008)

·      Ghost whisperer säsong 5 (2009)

·      G. I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

·      Gilmore Girls: A year in the life (2016)

·      Gilmore Girls säsong 1 (2000)

·      Gilmore Girls säsong 2 (2001)

·      Gilmore Girls säsong 3 (2002)

·      Gilmore Girls säsong 4 (2003)

·      Gilmore Girls säsong 5 (2004)

·      Gilmore Girls säsong 6 (2005)

·      Gilmore Girls säsong 7 (2006)

·      Gimme Shelter (2013)

·      Girl, Interrupted (1999)

·      Girls säsong 1 (2012)

·      Gisslan (2005)

·      Glee säsong 1 (2009)

·      Glee säsong 2 (2010)

·      Glee säsong 3 (2011)

·      Glee säsong 4 (2012)

·      Glee säsong 5 (2013)

·      Glee säsong 6 (2014)

·      Going in style (2017)

·      Gold (2016)

·      Gone Girl (2014)

·      Gone In 60 Seconds (2000)

·      (The) Good Lie (2014)

·      Good Luck Chuck (2007)

·      (The) Good Wife säsong 1 (2009)

·      (The) Good Wife säsong 2 (2010)

·      (The) Good Wife säsong 3 (2011)

·      (The) Good Wife säsong 4 (2012)

·      (The) Good Wife säsong 5 (2013)

·      (The) Good Wife säsong 6 (2014)

·      (The) Good Wife säsong 7 (2015)

·      Good Will Hunting (1997)

·      Gossip Girl säsong 1 (2007)

·      Gossip Girl säsong 2 (2008)

·      Gossip Girl säsong 3 (2009)

·      Gossip Girl säsong 4 (2010)

·      Gossip Girl säsong 5 (2011)

·      Gossip Girl säsong 6 (2012)

·      (The) Grand Budapest Hotel (2014)

·      Grandma (2015)

·      Gran Torino (2008)

·      Gravity (2013)

·      Grease (1978)

·      (The) Great Gatsby (2013)

·      (The) Great Wall (2016)

·      (The) Green Mile (1999)

·      Grey’s Anatomy säsong 1 (2005)

·      Grey’s Anatomy säsong 2 (2005)

·      Grey’s Anatomy säsong 3 (2006)

·      Grey’s Anatomy säsong 4 (2007)

·      Grey’s Anatomy säsong 5 (2008)

·      Grey’s Anatomy säsong 6 (2009)

·      Grey’s Anatomy säsong 7 (2010)

·      Grey’s Anatomy säsong 8 (2011)

·      Grey’s Anatomy säsong 9 (2012)

·      Grey’s Anatomy säsong 10 (2013)

·      Grey’s Anatomy säsong 11 (2014)

·      Grey’s Anatomy säsong 12 (2015)

·      Grey’s Anatomy säsong 13 (2016)

·      Grinchen (2000)

·      Guardians of the galaxy (2014)

·      Guardians of the galaxy vol. 2 (2017)

·      Guldkompassen (2007)

·      Gumman som blev liten som en tesked (1967)

·      Gustaf 2 (2006)

·      Gåsmamman säsong 1 (2015)

H

·      Hachiko (2009)

·      Hacksaw Ridge (2016)

·      Hail Caesar! (2016)

·      Halvvägs till Himlen säsong 1 (2013)

·      Hancock (2008)

·      (The) Handmaiden (2016)

·      Hannah Montana: En Stjärnas Hemlighet (2008)

·      Hannah Montana: Pop Star Profile (2009)

·      Hannah Montana The Movie (2009)

·      Hannibal säsong 1 (2013)

·      Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)

·      Harry Potter och De Vises Sten (2001)

·      Harry Potter och Den Flammande Bägaren (2005)

·      Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 (2010)

·      Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 (2011)

·      Harry Potter och Fenixorden (2007)

·      Harry Potter och Fången från Azkaban (2004)

·      Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)

·      Harry Potter och Hemligheternas Kammare (2002)

·      Hart of Dixie säsong 1 (2011)

·      Hart of Dixie säsong 2 (2012)

·      Hart of Dixie säsong 3 (2013)

·      Hart of Dixie säsong 4 (2014)

·      (The) Hateful Eight (2015)

·      (The) Haunted Mansion (2003)

·      Hawaii Five-0 säsong 1 (2010)

·      Hawaii Five-0 säsong 2 (2011)

·      Hawaii Five-0 säsong 3 (2012)

·      Hawaii Five-0 säsong 4 (2013)

·      Hawaii Five-0 säsong 5 (2014)

·      Hawaii Five-0 säsong 6 (2015)

·      Heartbreakers (2001)

·      (The) Help (2011)

·      Her (2013)

·      Heroes Reborn (2015)

·      Heroes säsong 1 (2006)

·      Heroes säsong 2 (2007)

·      Heroes säsong 3 (2008)

·      Heroes säsong 4 (2009)

·      Herr Peabody & Sherman (2014)

·      High Rise (2015)

·      High school musical (2006)

·      High school musical 3: sista året (2008)

·      Hitta Nemo (2003)

·      Hitta Doris (2016)

·      Hjälp! säsong 1 (2006)

·      Hjälp! säsong 2 (2007)

·      Hjälp Jag Är En Fisk! (2000)

·      Hobbit: En Oväntad Resa (2012)

·      Hobbit: Femhäraslaget (2014)

·      Hobbit: Smaugs Ödemark (2013)

·      Homeland säsong 1 (2011)

·      Homeland säsong 2 (2012)

·      Homeland säsong 3 (2013)

·      Homeland säsong 4 (2014)

·      Homeland säsong 5 (2015)

·      Homeland säsong 6 (2016)

·      (The) Homesman (2014)

·      Hopplös och Hatad av Alla (2008)

·      Horrible Bosses (2011)

·      (The) Host (2013)

·      Hours (2013)

·      House M. D. säsong 1 (2004)

·      House M. D. säsong 2 (2005)

·      House M. D. säsong 3 (2006)

·      House M. D. säsong 4 (2007)

·      House M. D. säsong 5 (2008)

·      House M. D. säsong 6 (2009)

·      House M. D. säsong 7 (2010)

·      House M. D. säsong 8 (2011)

·      House of Cards säsong 1 (2013)

·      House of Cards säsong 2 (2013)

·      House of Cards säsong 4 (2015)

·      Hotel Transylvania (2012)

·      Hotel Transylvania 2 (2015)

·      How Do You Know (2010)

·      How I Live Now (2013)

·      How I Met Your Mother säsong 1 (2005)

·      How I Met Your Mother säsong 2 (2006)

·      How I Met Your Mother säsong 3 (2007)

·      How I Met Your Mother säsong 4 (2008)

·      How I Met Your Mother säsong 5 (2009)

·      How I Met Your Mother säsong 6 (2010)

·      How I Met Your Mother säsong 7 (2011)

·      How I Met Your Mother säsong 8 (2012)

·      How I Met Your Mother säsong 9 (2013)

·      How to Get Away with Murder säsong 1 (2014)

·      Hulk (2003)

·      Hundraettåringen som smet från notan och försvann (2016)

·      Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)

·      (The) Hunger Games (2012)

·      (The) Hunger Games: Catching Fire (2013)

·      (The) Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)

·      (The) Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (2015)

·      Hur Man Blir Av Med En Kille På Tio Dagar (2003)

·      (The) Huntsman: Winter’s War (2016)

·      Husdjurens hemliga liv (2016)

·      Härmed Förklarar Jag Er Chuck och Larry (2007)

·      Härskarringen: Sagan om De Två Tornen (2002)

·      Härskarringen: Sagan om Konungens Återkomst (2003)

·      Härskarringen: Sagan om Ringen (2001)

I

·      I am Bolt (2016)

·      I am Legend (2007)

·      I am Sam (2001)

·      Ice Age (2002)

·      Ice Age 2: Istiden Har Aldrig Varit Hetare (2006)

·      Ice Age 3: Det Våras För Dinosaurerna (2009)

·      Ice Age 4: Jorden Skakar Loss (2012)

·      Ice Age 5: Scratattack (2016)

·      I, Daniel Blake (2016)

·      If I Stay (2014)

·      Illusionisten (2006)

·      I Love You, Man (2009)

·      I Love You Phillip Morris (2009)

·      I Min Vildaste Fantasi (2010)

·      (The) Imitation Game (2014)

·      (The) Impossible (2012)

·      In A World… (2013)

·      Inception (2010)

·      (The) Incredible Hulk (2008)

·      Independence Day (1996)

·      Independence Day: Resurgence (2016)

·      Inferno (2016)

·      Inglourious Basterds (2009)

·      Insidan Ut (2015)

·      Inside Man (2006)

·      Insidious: Chapter 2 (2013)

·      Insurgent (2015)

·      Interstellar (2014)

·      In Time (2011)

·      Into The Blue (2005)

·      (The) Invention of lying (2009)

·      I robot (2004)

·      Iron Man (2008)

·      Isprinsessan (2005)

·      It comes at night (2017)

·      It’s Complicated (2009)

J

·      Jackie (2016)

·      Jack Reacher: Never Go Back (2016)

·      Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

·      Jakten På Lycka (2006)

·      Jakten till månen (2015)

·      Jane Got a Gun (2016)

·      Jane the Virgin säsong 1 (2014)

·      Jason Bourne (2016)

·      Jennifer’s Body (2009)

·      Jersey Girl (2004)

·      Johnny English (2003)

·      Joy (2015)

·      (The) Judge (2014)

·      Julie & Julia (2009)

·      (The) Jungle Book (2016)

·      Juno (2007)

·      Jurassic Park (1993)

·      Jurassic Park 3 (2001)

·      Jurassic Park: The Lost World (1997)

·      Jurassic World (2015)

·      Justified säsong 1 (2010)

·      Justified säsong 2 (2011)

·      Justified säsong 3 (2012)

·      Justified säsong 4 (2013)

·      Justified säsong 5 (2014)

·      Justified säsong 6 (2016)

·      Jönssonligan & Den Svarta Diamanten (1992)

·      Jönssonligan & DynamitHarry (1982)

·      Jönssonligan Dyker Upp Igen (1986)

·      Jönssonligan Får Guldfeber (1984)

·      Jönssonligan På Mallorca (1989)

·      Jönssonligans Största Kupp (1995)

K

·      Kalle och Chokladfabriken (2005)

·      (The) Karate Kid (2010)

·      Kejsarens nya stil (2000)

·      Kick-Ass (2010)

·      Kick-Ass 2 (2013)

·      (The) Kids Are All Right (2010)

·      Kikis Expressbud (1989)

·      Kikis Expressbud (2014)

·      Kill Bill (2003)

·      Kill Bill 2 (2004)

·      Killers (2010)

·      King Arthur: Legend of the Sword (2017)

·      King Kong (2005)

·      Kingpin (1996)

·      Kingsman: The Secret Service (2014)

·      Knatte, Fnatte och Tjatte på Äventyr volym 1 (1987)

·      Knight and Day (2010)

·      Knowing (2009)

·      Kong: Skull Island (2017)

·      Kontakt (1997)

·      Kon-Tiki (2012)

·      Kopps (2003)

·      Kubo och de två strängarna (2016)

·      Kung Fu Panda (2008)

·      Kung Fu Panda 2 (2011)

·      Kung Fu Panda 3 (2016)

·      Kvinnan i Guld (2015)

·      Kvinnan på tåget (2016)

·      Kärleken är störst (2016)

L

·      Labor Day (2013)

·      Labyrinth (1986)

·      (The) Lady in the Van (2015)

·      Lady och Lufsen (1955)

·      La la land (2016)

·      Landet För Länge Sedan (1988)

·      Laputa – slottet i himlen (1986)

·      (The) Last Kingdom säsong 1 (2015)

·      (The) Last Samurai (2003)

·      (The) Last Song (2010)

·      Last Vegas (2013)

·      Learning to Drive (2014)

·      (The) Ledge (2011)

·      (The) Leftovers säsong 1 (2014)

·      (The) Leftovers säsong 3 (2017)

·      Legion säsong 1 (2017)

·      Lejonkungen (1994)

·      Lejonkungen 2: Simbas skatt (1998)

·      Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv (2004)

·      Leon (1994)

·      Les Misérables (2012)

·      Lethal weapon säsong 1 (2016)

·      Life (2017)

·      Lilla Jönssonligan på kollo (2004)

·      Lilo och Stitch (2002)

·      Limitless säsong 1 (2015)

·      Lion (2016)

·      Little Fockers (2010)

·      Little House in the Prairie säsong 1 (1974)

·      Little House on the Prairie säsong 2 (1975)

·      Little House on the Prairie säsong 3 (1976)

·      Little House on the Prairie säsong 4 (1977)

·      Little House on the Prairie säsong 5 (1978)

·      Little House on the Prairie säsong 6 (1979)

·      Little House on the Prairie säsong 7 (1980)

·      Little House on the Prairie säsong 8 (1981)

·      Little House on the Prairie säsong 9 (1982)

·      Little House on the Prairie TV-movies (1983)

·      Live by night (2016)

·      Livet efter dig (2016)

·      (The) Lobster (2015)

·      Logan (2017)

·      Lol (2012)

·      (The) Lone Ranger (2013)

·      (The) Longest Ride (2015)

·      (The) Long kiss goodnight (1996)

·      Looper (2012)

·      Lost säsong 1 (2004)

·      Lost säsong 2 (2005)

·      Lost säsong 3 (2006)

·      Lost säsong 4 (2008)

·      Lost säsong 5 (2009)

·      Lost säsong 6 (2010)

·      (The) Lost city of z (2016)

·      Lotta flyttar hemifrån (1993)

·      Love & Other Drugs (2010)

·      Love, Rosie (2014)

·      Love Actually (2003)

·      Love Happens (2009)

·      Loving (2016)

·      Lucky Luke: Billy the Kid (2002)

·      Lucky Luke: Bröderna Dalton Jagar Ett Arv (2003)

·      Lucky Luke: Dalton City (2002)

·      Lucky Luke: Trollkarlen (2005)

·      (The) Lucky One (2012)

·      Lucy (2014)

·      Lånaren Arrietty (2010)

M

·      Madagaskar (2005)

·      Madicken på Junibacken (1980)

·      Mad Max: Fury Road (2015)

·      Maggie’s plan (2015)

·      Maleficent (2014)

·      Mamma Mia! (2008)

·      Man About Town (2006)

·      Manchester by the sea (2016)

·      Mandela: vägen till frihet (2013)

·      Manolos magiska resa (2014)

·      Man on a Ledge (2012)

·      Mao’s Last Dancer (2009)

·      Margin Call (2011)

·      Mars säsong 1 (2016)

·      (The) Martian (2015)

·      Master & Commander (2003)

·      Master of Sex säsong 1 (2013)

·      Matrix Reloaded (2003)

·      Matrix Revolutions (2003)

·      Max Payne (2008)

·      The Maze Runner (2014)

·      Me and Earl and the dying girl (2015)

·      Mean Girls (2004)

·      (The) Meddler (2015)

·      Meningen Med Livet (1983)

·      (The) Mentalist säsong 1 (2008)

·      (The) Mentalist säsong 2 (2009)

·      (The) Mentalist säsong 3 (2010)

·      (The) Mentalist säsong 4 (2011)

·      (The) Mentalist säsong 5 (2012)

·      (The) Mentalist säsong 6 (2013)

·      (The) Mentalist säsong 7 (2014)

·      Micke & Veronica (2014)

·      Micke och Molle (1981)

·      Mig äger ingen (2013)

·      Mike and Dave need wedding dates 2016)

·      Miles ahead (2015)

·      Min Bäste Väns Bröllop (1997)

·      (The) Mindy Project säsong 1 (2012)

·      Min Granne Totoro (1988)

·      Minioner (2015)

·      Min lilla syster (2015)

·      Minority Report (2002)

·      Mio Min Mio (1987)

·      Miss Congeniality (2000)

·      Mission Impossible (1996)

·      Mission Impossible II (2000)

·      Mission Impossible III (2006)

·      Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)

·      Mission Impossible: Rogue Nation (2015)

·      Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (2016)

·      Modig (2012)

·      Money Monster (2016)

·      Monocerus: Den Mystiska Enhörningen (2007)

·      Monsters Inc (2001)

·      Monsters University (2013)

·      Monster trucks (2016)

·      (The) Monuments Men (2014)

·      Moonlight (2016)

·      Morgan (2016)

·      Morning Glory (2010)

·      Morran & Tobias – som en skänk från ovan (2016)

·      Morran och Tobias (2014)

·      (The) Mortal Instruments: Stad av Skuggor (2013)

·      Mortdecai (2015)

·      Motive säsong 1 (2013)

·      Mr. and Mrs. Smith (2005)

·      Mr. Beans Semester (2007)

·      Mr. Robot säsong 1 (2015)

·      Mud (2013)

·      Mulan (1998)

·      Mulan 2 (2004)

·      Mumien (1999)

·      (The) Mummy (2017)

·      Munich (2005)

·      Musse Piggs Magiska Jul (2002)

·      Mustang (2015)

·      My Best Friend’s Girl (2008)

·      My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)

·      My Little Pony: Slottet bland Molnen (1986)

·      My Name is Khan (2010)

·      My Sassy Girl (2008)

·      Män Som Hatar Kvinnor (2009)

·      Mästerdetektiven Basil Mus (1986)

·      Mästerkatten (2011)

N

·      Narnia 1: Häxan och Lejonet (1988)

·      Narnia 2: Caspian och Skeppet Gryningen (1989)

·      Narnia 3: Silvertronen (1990)

·      Nashville säsong 1 (2012)

·      Nashville säsong 2 (2013)

·      Nashville säsong 3 (2014)

·      National Treasure (2004)

·      Natt på Museet (2006)

·      Natt på Museet 2 (2009)

·      Natt på Museet: Gravkammarens Hemlighet (2014)

·      NCIS säsong 1 (2003)

·      NCIS säsong 2 (2004)

·      NCIS säsong 3 (2005)

·      NCIS säsong 4 (2006)

·      NCIS säsong 5 (2007)

·      NCIS säsong 6 (2008)

·      NCIS säsong 7 (2009)

·      NCIS säsong 8 (2010)

·      NCIS säsong 9 (2011)

·      NCIS säsong 10 (2012)

·      NCIS säsong 11 (2013)

·      NCIS säsong 12 (2014)

·      NCIS säsong 13 (2015)

·      NCIS säsong 14 (2016)

·      NCIS: Los Angeles säsong 1 (2009)

·      NCIS: Los Angeles säsong 2 (2010)

·      NCIS: Los Angeles säsong 3 (2011)

·      NCIS: Los Angeles säsong 4 (2012)

·      NCIS: Los Angeles säsong 5 (2013)

·      NCIS: Los Angeles säsong 6 (2014)

·      NCIS: Los Angeles säsong 7 (2015)

·      NCIS: Los Angeles säsong 8 (2016)

·      NCIS: New Orleans säsong 1 (2014)

·      NCIS: New Orleans säsong 2 (2015)

·      Nebraska (2013)

·      (The) Neverending Story (1984)

·      Never Let Me Go (2010)

·      New Girl säsong 1 (2011)

·      New Girl säsong 2 (2012)

·      New in Town (2009)

·      New Year’s Eve (2011)

·      (The) Next Three Days (2010)

·      (The) Nice Guys (2016)

·      (The) Night of (2016)

·      Nights in Rodanthe (2008)

·      Nikita säsong 1 (2010)

·      Nikita säsong 2 (2011)

·      Nikita säsong 3 (2012)

·      Nikita säsong 4 (2013)

·      Nisse Hults Historiska Snedsteg (2006)

·      Noah (2014)

·      Nocturnal animals (2016)

·      Non-Stop (2014)

·      (The) Normal Heart (2014)

·      No Strings Attached (2011)

·      Now You See Me (2013)

·      Now You See Me 2 (2016)

·      Nya hyss av Emil i Lönneberga (1972)

·      Nyckeln Till Frihet (1994)

·      När Harry Mötte Sally (1989)

·      När Marnie var där (2014)

O

·      (The) Oath (2016)

·      Oblivion (2013)

·      (The) O. C. säsong 1 (2003)

·      (The) O. C. säsong 2 (2004)

·      (The) O. C. säsong 3 (2005)

·      (The) O. C. säsong 4 (2006)

·      Ocean’s eleven (2001)

·      Ocean’s twelve (2004)

·      Ocean’s thirteen (2007)

·      (The) Odd Couple, säsong 1 (2015)

·      Old Dogs (2009)

·      (The) Office: Julfesten (2003)

·      (The) Office säsong 1 (2001)

·      (The) Office säsong 2 (2002)

·      Olympus Has Fallen (2013)

·      Om du lyssnar noga (1995)

·      Om en pojke (2002)

·      Once upon a time in Mexico (2003)

·      Once Upon a Time säsong 1 (2011)

·      Once Upon a Time säsong 2 (2012)

·      Once Upon a Time säsong 3 (2013)

·      Once Upon a Time säsong 4 (2014)

·      Once Upon a Time säsong 5 (2015)

·      Once Upon a Time säsong 6 (2016)

·      Orange Is The New Black säsong 1 (2013)

·      (The) Originals säsong 1 (2013)

·      Orphan black säsong 1 (2013)

·      (The) Other Woman (2009)

·      (The) Other Woman (2014)

·      (The) Ottoman Lieutenant (2017)

·      Ouija: Origin of Evil (2016)

·      Outcast säsong 1 (2016)

·      Outlander säsong 1 volym 1 (2014)

·      Outlander säsong 1 volym 2 (2015)

·      Outlander säsong 2 (2016)

·      Out of Africa (1985)

P

·      (The) Pacifier (2005)

·      Pang i Bygget: Avsnitt 1-6 (1976)

·      Pang i Bygget: Avsnitt 7-12 (1979)

·      Pang i Bygget: Extramaterial (2000)

·      Paper Towns (2015)

·      Parkland (2013)

·      Passengers (2016)

·      Patch Adams (1998)

·      Patriot Games (1992)

·      Penny Dreadful säsong 1 (2014)

·      Percy Jackson och Kampen om Åskviggen (2010)

·      (The) Perfect Man (2005)

·      (The) Perks of Being a Wallflower (2012)

·      Person of interest säsong 1 (2011)

·      Person of interest säsong 2 (2012)

·      Person of interest säsong 3 (2013)

·      Person of interest säsong 4 (2014)

·      Person of interest säsong 5 (2015)

·      Peter och draken Elliot (2016)

·      (The) Pianist (2002)

·      Piff & Puff: Räddningspatrullen volym 1 (1989)

·      Pingvinerna Från Madagaskar (2014)

·      Pinocchio (1940)

·      Pippi Collection (1969)

·      Pirates of the Caribbean: Död Mans Kista (2006)

·      Pirates of the Caribbean: På Främmande Tidvatten (2011)

·      Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (2017)

·      Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans Förbannelse (2003)

·      Pirates of the Caribbean: Vid Världens Ände (2007)

·      Pitch Perfect (2012)

·      Pitch Perfect 2 (2015)

·      Planet Earth säsong 1 (2006)

·      Pocahontas (1995)

·      Point Break (2015)

·      Pongo och De 101 Dalmatinerna (1961)

·      Ponyo på klippan vid havet (2008)

·      Precious (2009)

·      (The) Prestige (2006)

·      Pretty Little Liars säsong 1 (2010)

·      Pretty Little Liars säsong 2 (2011)

·      Pretty Little Liars säsong 3 (2012)

·      Pretty Little Liars säsong 4 (2013)

·      Pretty Little Liars säsong 5 (2014)

·      Pretty Little Liars säsong 6 (2015)

·      Pretty Little Liars säsong 7 (2016)

·      (The) Pretty One (2013)

·      Pride and Prejudice and Zombies (2016)

·      Priest (2011)

·      Prinsessan Mononoke (1997)

·      Prison break säsong 1 (2005)

·      Prison break säsong 2 (2006)

·      Prison break säsong 3 (2007)

·      Prison break säsong 4 (2008)

·      Prison break säsong 5 (2017)

·      Prisoners (2013)

·      Private practice säsong 1 (2007)

·      Private practice säsong 2 (2008)

·      Private practice säsong 3 (2009)

·      Private practice säsong 4 (2010)

·      Private practice säsong 5 (2011)

·      Private practice säsong 6 (2012)

·      Project Almanac (2014)

·      Prometheus (2012)

·      (The) Proposal (2009)

·      (The) Purge: Election Year (2016)

·      På Andra Sidan Häcken (2006)

·      På rymmen med Pippi Långstrump (1970)

Q

·      Quantico säsong 1 (2015)

·      Quarry säsong 1 (2016)

R

·      Raka Spåret till Chicago (1987)

·      Rango (2011)

·      Rasmus på luffen (1981)

·      Ratchet & Clank (2016)

·      Ratter (2015)

·      Raw (2016)

·      Red (2010)

·      Red Riding Hood (2011)

·      Reign säsong 1 (2013)

·      Reign säsong 2 (2014)

·      Reign säsong 3 (2015)

·      Remember (2015)

·      Remember Me (2010)

·      (The) Revenant (2015)

·      Revenge säsong 1 (2011)

·      Revenge säsong 2 (2012)

·      Revolutionary Road (2008)

·      Ricki and the Flash (2015)

·      Ride Along (2014)

·      Ringaren i Notre Dame (1996)

·      Rings (2017)

·      Rise of the Planet of the Apes (2011)

·      Robin Hood (2010)

·      Rogue Assassin (2007)

·      Rome säsong 1 (2005)

·      Rome säsong 2 (2006)

·      Ronja Rövardotter, säsong 1 (2014)

·      Room (2015)

·      Rudolf Med Den Röda Mulen (1998)

·      Rudolf Med Den Röda Mulen 2 (2002)

·      (The) Ruins (2008)

·      Run All Night (2015)

·      Runaway bride (1999)

·      Running Free (1999)

S

·      Safe Haven (2012)

·      Sagan om My Little Pony (1986)

·      Sagan om Ringen Extended: Härskarringen (2004)

·      Sagan om Ringen Extended: Sagan om de Två Tornen (2004)

·      Sagan om Ringen Extended: Sagan om Konungens Återkomst (2004)

·      (The) Salesman (2016)

·      Salt (2010)

·      San Andreas (2015)

·      Sauls son (2015)

·      Sausage Party (2016)

·      Saving Private Ryan (1998)

·      Schindler’s List (1993)

·      Scooby Doo (2002)

·      Scooby Doo 2 (2004)

·      Scooby Doo i vilda västern (2017)

·      Scooby Doo och Arabiska Nätter (1994)

·      Scooby Doo och Den Motvillige Varulven (1989)

·      Scooby Doo och Legenden Om Vampyren (2003)

·      Scooby Doo på Zombieön (1998)

·      Scoop (2006)

·      (The) Scorpion King 2: Rise Of a Warrior (2008)

·      Scream Queens säsong 1 (2015)

·      (The) Search (2014)

·      (The) Second Best Exotic Marigold Hotel (2015)

·      Secret in Their Eyes (2015)

·      (The) Secret Life of Walter Mitty (2013)

·      Self/less (2015)

·      (The) Selfish Giant (2013)

·      Sense and sensibility (1995)

·      Serena (2014)

·      Seventh Son (2014)

·      Sex and the City 2 (2010)

·      Sex and the City säsong 1 (1998)

·      Sex and the City säsong 2 (1999)

·      Sex and the City säsong 3 (2000)

·      Sex and the City säsong 4 (2001)

·      Sex and the City säsong 5 (2002)

·      Sex and the City säsong 6 (2003)

·      (The) Shallows (2016)

·      Shameless säsong 1 (2011)

·      Shameless säsong 2 (2012)

·      Shanghai (2010)

·      Shanghai Noon (2000)

·      Shanghai Knights (2003)

·      (The) Shannara Chronicles säsong 1 (2016)

·      Sherdil (1999)

·      Sherlock Holmes (2009)

·      Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

·      Sherlock säsong 1 (2011)

·      Sherlock säsong 2 (2012)

·      Sherlock säsong 3 (2013)

·      Sherlock: the Abominable Bride (2016)

·      She’s Funny That Way (2014)

·      Shooter (2007)

·      Shrek (2001)

·      Shrek + 3D (2004)

·      Shrek 2 (2004)

·      Shrek 4: Nu och För Alltid (2010)

·      Shrek Den Tredje (2007)

·      Sicario (2015)

·      (The) Simpsons: filmen (2007)

·      (The) Simpsons säsong 1 (1989)

·      (The) Simpsons säsong 2 (1990)

·      (The) Simpsons säsong 3 (1991)

·      (The) Simpsons säsong 4 (1992)

·      (The) Simpsons säsong 5 (1993)

·      (The) Simpsons säsong 6 (1994)

·      (The) Simpsons säsong 7 (1995)

·      (The) Simpsons säsong 8 (1996)

·      (The) Simpsons säsong 9 (1997)

·      (The) Simpsons säsong 10 (1998)

·      (The) Simpsons säsong 11 (1999)

·      (The) Simpsons säsong 12 (2000)

·      (The) Simpsons säsong 13 (2001)

·      (The) Simpsons säsong 14 (2002)

·      Sing (2016)

·      Sisters (2015)

·      Slumdog Millionaire (2008)

·      Släkten Är Värst (2000)

·      Sinbad (2003)

·      Six feet under säsong 1 (2001)

·      Six feet under säsong 2 (2002)

·      Six feet under säsong 3 (2003)

·      Six feet under säsong 4 (2004)

·      Six feet under säsong 5 (2005)

·      Skattkammarplaneten (2002)

·      Skrållan, Ruskprick och Knorrhane (1967)

·      Skärgårdsdoktorn säsong 1 (1997)

·      Skärgårdsdoktorn säsong 2 (1998)

·      Skärgårdsdoktorn säsong 3 (2000)

·      Skönheten och Odjuret (1991)

·      Skönheten och Odjuret (2017)

·      Smother (2007)

·      Smurfarna: den försvunna byn (2017)

·      Små Citroner Gula (2013)

·      Snitch (2013)

·      Snobben: the Peanuts movie (2015)

·      Snowden (2016)

·      Snow White and the Huntsman (2012)

·      Snålvatten och jäkelskap (2001)

·      Snövit och de sju dvärgarna (1937)

·      Solsidan säsong 1 (2010)

·      Solsidan säsong 2 (2011)

·      Solsidan säsong 3 (2012)

·      Solsidan säsong 4 (2013)

·      Solsidan säsong 5 (2014)

·      Som Hund och Katt (2002)

·      Sommaren Med Göran (2009)

·      Sons of Anarchy säsong 1 (2008)

·      Sons of Anarchy säsong 2 (2009)

·      Sons of Anarchy säsong 3 (2010)

·      Sons of Anarchy säsong 4 (2011)

·      Sons of Anarchy säsong 5 (2012)

·      Sons of Anarchy säsong 6 (2013)

·      Sons of Anarchy säsong 7 (2014)

·      Sova Med Fienden (1991)

·      Speed (1994)

·      Spider-man (2002)

·      Spiderman: homecoming (2017)

·      Spionernas bro (2015)

·      Spirited Away (2001)

·      Spirit: Hästen från Vildmarken (2002)

·      Split (2016)

·      Spotlight (2015)

·      Spy (2015)

·      Spy Kids (2001)

·      Spy Kids 2 (2002)

·      Star Trek (2009)

·      Star Trek Beyond (2016)

·      Star Trek Into Darkness (2013)

·      Star Wars: Episode I – det mörka hotet (1999)

·      Star Wars: Episode II – klonerna anfaller (2002)

·      Star Wars: Episode III – mörkrets hämnd (2005)

·      Star Wars: Episode IV – stjärnornas krig (1977)

·      Star Wars: Episode V – rymdimperiet slår tillbaka (1980)

·      Star Wars: Episode VI – jedins återkomst (1983)

·      Stekta Gröna Tomater (1991)

·      Step Up (2006)

·      Step Up: Revolution (2012)

·      Still Alice (2014)

·      Stitch - Experiment 626 (2003)

·      Stolthet och Fördom (2005)

·      Storkarna (2016)

·      (The) Strain säsong 1 (2014)

·      (The) Strain säsong 2 (2015)

·      (The) Strain säsong 3 (2016)

·      (The) Stranger Inside (2007)

·      Street Kings (2008)

·      Stuart Little (1999)

·      Stuart Little 2 (2002)

·      Suffragette (2015)

·      Suits säsong 1 (2011)

·      Sully (2016)

·      Supergirl säsong 1 (2015)

·      Supergirl säsong 2 (2016)

·      Superhjältarna (2004)

·      Supernatural säsong 1 (2005)

·      Supernatural säsong 2 (2006)

·      Supernatural säsong 3 (2007)

·      Supernatural säsong 4 (2008)

·      Superswede (2017)

·      Surviving Christmas (2004)

·      SvampBob Fyrkant filmen (2004)

·      SvampBob: Äventyr på Torra Land (2015)

·      Svanprinsessan (1994)

·      Svanprinsessan och Den Förtrollade Skatten (1998)

·      Svanprinsessan och Slottets Hemlighet (1997)

·      S. W. A. T (2003)

·      Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

·      Swiss Army Man (2016)

·      Swordfish (2001)

T

·      T2 Trainspotting (2017)

·      Taken (2008)

·      Taken 2 (2012)

·      Taken 3 (2014)

·      (The) Taking of Pelham 123 (2009)

·      Tarzan (1999)

·      Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

·      Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

·      (The) Terminal (2004)

·      Terminator: Genisys (2015)

·      Terminator: The Sarah Connor Chronicles säsong 1 (2008)

·      Terminator: The Sarah Connor Chronicles säsong 2 (2009)

·      (The) Theory of Everything (2014)

·      These Final Hours (2013)

·      (The) Thing (2011)

·      Third person (2013)

·      This Is The End (2013)

·      This is us säsong 1 (2016)

·      Thor (2011)

·      Tintin: Faraos Cigarrer (1991)

·      Tintin i Solens Hajsjön (1972)

·      Tintin och De Blå Apelsinerna (1964)

·      Tintin: Solens Tempel (1969)

·      Tintins Äventyr: Enhörningens Hemlighet (2011)

·      Titanic (1997)

·      Tjorven, Båsman och Moses (1964)

·      Tjorven och Mysak (1966)

·      Tjorven och Skrållan (1965)

·      Toast (2010)

·      Tom and Jerry: Kalle och chokladfabriken (2017)

·      Tomb Raider (2001)

·      Tomb Raider: the Cradle of Life (2003)

·      Tomten är far till alla barnen (1999)

·      Tonårsliv (2004)

·      Total Recall (2012)

·      Toy Story 2 (1999)

·      Transformers (2007)

·      Transformers: Age of Extinction (2014)

·      Transformers: Dark of the Moon (2011)

·      Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

·      Transformers: The last knight (2017)

·      (The) Transporter Refueled (2015)

·      Trassel (2010)

·      Triple 9 (2016)

·      Trogen Tjur Sökes (2001)

·      Trolls (2016)

·      Trolltyg i tomteskogen (1980)

·      Trubbel i Paradiset (2009)

·      True Blood säsong 1 (2008)

·      True Blood säsong 2 (2009)

·      True Blood säsong 3 (2010)

·      True Blood säsong 4 (2011)

·      True Blood säsong 5 (2012)

·      True Blood säsong 6 (2013)

·      True Blood säsong 7 (2014)

·      True Detective säsong 1 (2014)

·      (The) Truman Show (1998)

·      Trumbo (2015)

·      Tsatsiki, farsan och olivkriget (2015)

·      Tulip fever (2017)

·      Tummelisa (1994)

·      Tut (2015)

·      Två Tigerbröder (2004)

·      Twilight (2008)

·      (The) Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 (2011)

·      (The) Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 (2012)

·      (The) Twilight Saga: Eclipse (2010)

·      (The) Twilight Saga: New Moon (2009)

·      Two and a Half Men säsong 1 (2003)

·      Two and a Half Men säsong 2 (2004)

·      Two and a Half Men säsong 3 (2005)

·      Two and a Half Men säsong 4 (2006)

·      Two and a Half Men säsong 5 (2007)

·      Two and a Half Men säsong 6 (2008)

·      Two and a Half Men säsong 7 (2009)

·      Two and a Half Men säsong 8 (2010)

·      Two and a Half Men säsong 9 (2011)

·      Two and a Half Men säsong 10 (2012)

·      Two and a Half Men säsong 11 (2013)

·      Two and a Half Men säsong 12 (2014)

·      Two Weeks Notice (2002)

·      Tyrant säsong 1 (2014)

·      Törnrosa (1959)

U

·      (The) Ugly truth (2009)

·      Unbroken (2014)

·      Under the Dome säsong 1 (2013)

·      Under the Dome säsong 2 (2014)

·      Under the Dome säsong 3 (2015)

·      Unfriended (2014)

·      Unknown (2011)

·      Up in the air (2009)

·      Upp (2009)

·      Ursäkta Vad Är Klockan? (1986)

V

·      Vaiana (2016)

·      Valentine’s Day (2010)

·      (The) Vampire Diaries säsong 1 (2009)

·      (The) Vampire Diaries säsong 2 (2010)

·      (The) Vampire Diaries säsong 3 (2011)

·      (The) Vampire Diaries säsong 4 (2012)

·      (The) Vampire Diaries säsong 5 (2013)

·      (The) Vampire Diaries säsong 6 (2014)

·      (The) Vampire Diaries säsong 7 (2015)

·      (The) Vampire Diaries säsong 8 (2016)

·      Van Helsing (2004)

·      Varning För Jönssonligan (1981)

·      Veronica Mars säsong 1 (2004)

·      Veronica Mars säsong 2 (2005)

·      Veronica Mars säsong 3 (2006)

·      Victor Frankenstein (2015)

·      Vikings säsong 1 (2013)

·      Vikings säsong 2 (2014)

·      Vikings säsong 3 (2015)

·      Vikings säsong 4 volym 1 (2016)

·      Vikings säsong 4 volym 2 (2017)

·      Vi på Saltkråkan (1964)

·      (The) VVitch: A New-England Folktale (2015)

·      Vågen (2015)

·      Vägen (2009)

·      Vägen till El Dorado (2000)

·      Välkommen Till Familjen (2005)

W

·      (The) Walk (2015)

·      (The) Walking Dead säsong 1 (2010)

·      (The) Walking Dead säsong 2 (2011)

·      (The) Walking Dead säsong 3 (2012)

·      (The) Walking Dead säsong 4 (2013)

·      (The) Walking Dead säsong 5 (2014)

·      (The) Walking Dead säsong 6 (2015)

·      (The) Walking Dead säsong 7 (2016)

·      Walking With Dinosaurs: the movie (2013)

·      Wanted (2008)

·      Watchmen (2009)

·      Water for Elephants (2011)

·      War and Peace (2016)

·      Warcraft: the Beginning (2016)

·      War for the planet of the apes (2017)

·      War Horse (2011)

·      Warm Bodies (2013)

·      War of the Worlds (2005)

·      Wayward Pines (2015)

·      (The) Way Way Back (2013)

·      We bought a zoo (2011)

·      Wedding Crashers (2005)

·      Weeds säsong 1 (2005)

·      Weeds säsong 2 (2006)

·      Weeds säsong 3 (2007)

·      Weeds säsong 4 (2008)

·      Weeds säsong 5 (2009)

·      Weeds säsong 6 (2010)

·      Weeds säsong 7 (2011)

·      Weeds säsong 8 (2012)

·      Welcome to Sweden (2014)

·      Welcome to the Rileys (2010)

·      We’re the Millers (2013)

·      Westworld säsong 1 (2016)

·      What Maisie knew (2012)

·      What to Expect (2012)

·      Whiplash (2014)

·      Whiskey Tango Foxtrot (2016)

·      White House Down (2013)

·      (The) White Princess säsong 1 (2017)

·      (The) White Queen (2013)

·      (The) Wizard of Lies (2017)

·      (The) Wizard of Oz (1939)

·      (The) Whole Truth (2016)

·      Why him? (2016)

·      Wild (2014)

·      Wild Target (2010)

·      Winter’s Bone (2010)

·      (The) Wolf of Wall Street (2013)

·      (The) Wolverine (2013)

·      Wonder woman (2017)

·      Woodlawn (2015)

·      (The) World’s End (2013)

·      Wrath of the Titans (2012)

X

·      (The) X Files säsong 10 (2016)

·      X-men (2000)

·      X-men 2 (2003)

·      X-men: Apocalypse (2016)

·      X-men: Days of Future Past (2014)

·      X-men: Days of Future Past The Rogue Cut (2014)

·      X-men: First Class (2011)

·      X-men: The Last Stand (2006)

·      X-men Origins: Wolverine (2009)

·      xXx: Return of Xander Cage (2017)

Y

·      Yes Man (2008)

·      Youth (2015)

·      You, me and Dupree (2006)

·      Your name (2016)

Z

·      Zoo säsong 1 (2015)

·      Zoo säsong 2 (2016)

·      Zoolander no. 2 (2016)

·      Zootropolis (2016)

·      Zuper-Zebran (2005)

Å

Ä

·      Älska Mig Igen (2012)

·      Änglavakt (2010)

Ö


Edge of Darkness

Fakta:
Edge of darkness är en dramathriller regisserad av Martin Campbell, med Mel Gibson och Ray Winstone i huvudrollerna. Filmen, som är 112 minuter lång, släpptes 23 juni 2010 och rekommenderas från 15 år.
 
Handling:
"När polisen Thomas Cravens 24-åriga dotter mördas på hans tröskel tror alla att Craven själv var det tilltänkta offret. Sakta men säkert får Craven emellertid reda på att hans dotter bar på en livsfarlig hemlighet och snart har han kastat sig ut i en brutal hämndaktion som leder långt upp i maktens korridorer.Mel Gibson spelar sin första huvudroll på åtta år i denna hårdföra och intelligenta actionthriller som rör sig i gränslandet mellan politiska konspira-tioner, internationella kopplingar och iskall hämnd!"

Recension:
Jag hade hört rätt mycket om Edge of darkness innan jag köpte den, och trots att Mel Gibson inte är en personlig favorit så kan jag ju inte neka att han är en duktig filmlegend. Därför hade jag rätt stora förhoppningar på filmen, och trodde att den skulle likna actionfavoriten Taken. Men istället för isande spänning, häftiga effekter och hjärtekrossande motiv fann jag istället en rätt seg actionrulle.
 
 
När man ska se en actionfilm är en av förväntningarna att tempot ska vara högt och att det ska hända mycket på lite tid - det är helt enkelt sådant en actionfilm ska stå för. Men trots att Edge of darkness började bra så var den rätt seg och det hände inte lika mycket som jag hade förväntat mig. Filmen var också förutsägbar och jag kunde lista ut delar av mysteriet som avslöjades i slutet av filmen. Därför blev filmen inte lika spännande och mystisk som jag förväntat mig.
 
 
Jag vet att många tror att musiken i en film inte spelar någon stor roll men jag kan informera er om att musiken är minst lika viktig som skådespelarnas insats. Och jag kan inte klaga på att musiken i Edge av darkness var dålig, men det fanns alldeles för lite av det. Det fanns väldigt många tysta scener med endast prat och lite musik i bakgrunden hade fått igång känslorna och spänningen väldigt effektivt. Istället kändes det platt och långtråkigt med dessa scener eftersom de i stort sett gick ut på att två äldre män bara stod och snackade. Hade musik funnits där hade deras samtal blivit intressantare, väckt spänning och ökat tempot.
 
 
Visst kunde filmen överraska ibland och jag medger att jag vid ett tillfälle hoppade till i soffan. Men för övrigt var denna film med hög potential rätt seg och inte alls en sådan actionfilm jag letat efter. I hopp om att finna en ny Taken blev jag rent av besviken. Men ändå - en helt okej film att se en gång, om du inte har allt för höga krav på att finna en tempofylld och spännande actionfilm. Helt enkelt en platt film med kreativ handling.
 

Scarlet

Fakta:
Scarlet är den andra delen i The lunar chronicles quadrilogin skriven av Marissa Meyer. Denna 452 sidors bok är en retelling av den klassiska sagan om Rödluvan och börjar där den första boken, Cinder, slutade. Dess efterföljare, Cress och Winter kommer baseras på Rapunzel och Snövit. Det finns även två noveller som tillhör serien, kallade Glitch samt The queen's army.
 
Handling:
"Scarlet Benoit's grandmother is missing. The police have closed her case. The only person Scarlet can turn to is Wolf, a street fighter she does not trust, but they are drawn to each other. Meanwilve, in New Beijing, Cinder will become the Commonwealth's most wanted fugitive - when she breaks out of prison to stay one step ahead of vicious Queen Levana. As Scarlet and Wolf expose one mystery, they encounter Cinder and a new one unravels. Together they must challenge the evil queen, who will stop at nothing to make Prince Kai her husband, her king, her prisoner..."
 
Recension:
Som ni vet älskade jag Cinder och då är det ju klart att jag hade höga förhoppningar på Scarlet. Är det en bra bok? Ja, den är fantastisk. Höll den upp till förväntningarna? Nja, inte riktigt.
 
Som ni vet så får vi träffa på lite nya karaktärer i Scarlet. En av dem är såklart Scarlet själv, tillsammans med Wolf - varav de två symboliserar Rödluvan och vargen. Sedan träffar vi även en ny karaktär kallad Thorne. Bland de nya karaktärerna är nog Thorne min favorit, just för att han har en så bra humor. 
 
En skillnad från Cinder är att Scarlet läses ur fyra olika perspektiv. Mestadels är boken ur Scarlets och Cinders synvinklar, men några kapitel ur Kais och Levanas synvinkel kommer också med. Jag tycker att Cinder fungerade bättre med sitt enda perspektiv eftersom jag tyckte att det var svårt att komma in i Scarlets synvinkel. Men när man väl vande sig vid den annorlunda berättarrösten så gick det ändå bra, trots att ingenting slår Cinders berättarröst.

Dock känner jag att det inte fanns lika mycket känsla i Scarlet som i Cinder. I Cinder bygges väldigt många känslor upp - genom roliga kommentarer, romantiken mellan Cinder och Kai och det faktum med att Cinder blev väldigt dåligt behandlad. Det gjorde att det blev en berg-och-dal-bana av känslor. Jämfört med det kändes Scarlet lite platt, för det var mer action som var i fokus. Och trots att tempot var högt och att det aldrig blev tråkigt så rörde sig handlingen långsamt framåt. Jag kände att många scener var lite onödiga att ha med eftersom de inte utvecklade berättelsen tillräckligt.
 
Boken grep alltså inte tag i mig lika snabbt som i Cinder, men efter ungefär halva boken kände jag att jag inte kunde sluta läsa. Då hade jag vant mig vid Scarlets berättarröst, och att boken helt enkelt var annorlunda uppbyggd med känslorna, och då fastnade jag återigen vid berättelsen. Det finns mer action i den här, och trots att Cinder aldrig har en scen med Kai så finns det fortfarande romantik - den här gången mellan Scarlet och Wolf. Dock är jag inget fan av deras relation eftersom den kändes rätt typiskt YA. Men karaktärerna är underbara - starka och vet vad de vill och Cinders perspektiv glänser.
 
Jag känner att jag hade enklare att lista ut Scarlets och Wolfs mysterium eftersom jag läst The queen's army, vilket jag ser som en positiv sak eftersom novellen då lyckades ge mig en "aha"-upplevelse när jag läste Scarlet. Dock känner jag att deet börjar bli lite väl mycket paranormalt - med både cyborgs, lunarer och den där vargliknande armén. Men hittills har Meyer lyckats mer än väl att väva allting samman så jag har tillit på att hon får det att fungera. Och trots att man vet hur sagan går till finns många tvister och överraskningar med.
 
Boken slutade i en cliffhanger (möjligvis inte lika stor som i Cinder) och jag är otroligt spänd inför fortsättningen. Det kanske låter som om jag har klagat i recensionen så jag vill bara säga att Scarlet är en otroligt bra bok och serien är fortfarande en av mina favoriter. Meyer lyckas skapa en otroligt bra retelling-serie där man inte bara känner igen den klassiska sagan, utan också får uppleva ett unikt nytänkande, annorlunda övernaturliga varelser, slående karaktärer och en spännande handling. Jag älskade verkligen Scarlet och har världens förhoppningar på Cress.
 
Favoritkaraktär: Cinder
 
Rekommenderar till: er som söker en fartfylld och unik retelling.

Rekommenderar inte till: er som inte vill ha förmånga paranormala ingredienser.
 
Första meningen: "Scarlet was descending toward the alley behind the Rieux Tavern when her portscreen chimed from the passenger seat, followed by an automated voice:"

Andra omslag:
-
 
 
 

Bloggpaus

Jag tar en kort paus från bloggen - bara i några dagar, förhoppningsvis. Jag har ställt in tidsinställda recensioner fram till 13 augusti så efter det borde jag vara tillbaka på fötter igen. Om ni undrar om anledningen så har jag fått en kommentar här på bloggen som bröt ner mig och jag känner att jag behöver en paus från allting. Jag är inte sådan att jag tar allting personligt - och jag tar gärna emot kritik - men den här gången blev det bara för mycket. Till alla er trogna läsare där ute - saknar er redan, och vi hörs snart. Stora kramar.
 
För er som undrar så började det med det här inlägget, där jag svarade på en kommentar snabbt för att jag var stressad. Och ja, jag håller med om att jag kanske svarade lite kort, men så blir det helt enkelt ibland.
 
 
Och sedan nu när jag utsett en vinnare fick jag den här kommentaren av samma person:


Så jag känner helt enkelt att jag tar en kort paus i ett par dagar. Vi hörs igen den 14 augusi.

Nya omslag!

 


Nu har äntligen omslaget till den tredje boken i The lunar chronicles kommit ut! Och personligen tycker jag att det var riktigt vackert - mycket finare än omslaget till Scarlet i alla fall. 
 
Gillar att alla böckerna har någon röd detalj och att de följer samma omslagsserie. Alla är ju retellings och därför är det läckert gjort att omslaget visar vilken saga den baseras på. Cinder hade ju skon som man kopplar ihop med Askungen, Scarlet hade den röda manteln så att man tänker på Rödluvan och nu då Cress som har ett omslag med Rapunzels långa fläta. 
 
Jag längtar extremt mycket tills Cress släpps men det är såååå långt kvar! Den släpps den 4 februari 2014...
 
Vad tycker du om omslaget? Enligt mig är det finast hitills i serien!
 
 
 
 
 
 
 
Även omslaget för Ignite me har nu släppts! Det är den tredje och avslutande delen i Shatter me trilogin av Tahereh Mafi. Tidigare delar i trilogin ser ut så här:
 
 
Jag gillar verkligen omslagsserien och drar en lättnads suck över att de inte har bytt den. Dock säger ju omslaget inte säskillt mycket om boken, men för mig gör det faktigskt ingenting i det här fallet.
 
Men själv har jag de svenska böckerna och där är det helt andra omslag. De är inte lika vackra som de engelska böckerna men de säger däremot mer om bokens handling.
 
Vad tycker du om Ignite mes omslag?
 
 
 
 
 
Sedan har Veronica Roth börjat publicera mellanböcker till trilogin Divergent. Som ni redan vet finns mellanboken Free Four men nu lanserar Roth såkallade "Divergent-stories". De är till för att vänja läsaren vid Tobias berättarröst eftersom den sista och avslutande delen i Divergent-trilogin berättas ur både Tris och Fours synvinklar. 
 
"Divergent-stories" är uppdelat i fyra delar på 50 sidor var, varav den första - The transfer - släpps som e-bok 3 september 2013. Men oroa dig inte - när alla fyra delar har släppts som internetböcker kommer en fysisk pocketversion med alla fyra delar samlade att släppas. Tråkigt nog sker inte detta förren 11 februari 2014, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
 
Med skillnad från Free Four som utspelar sig mellan Divergent och Insurgent så utspelar sig "Divergent-stories" innan första boken. Den handlar om Tobias när han gjorde sitt val och Roth har sagt att "Divergent-stories" kommer att ge ljus åt okända personligheter och relationer som Tobias haft.
 
De övriga delarna i "Divergent-stories" är The initiate, The son och The traitor. Finns det någon mer än jag som längtar?

Och vinnaren är...

Den 1 augusti anordnade jag en tävling där du kunde vinna en valfri bok utav fyra utvalda. Och nu har jag dragit lott om vem som har vunnit. 
 
 
Grattis till Jessica - du har vunnit boken Vingar av glas av Sofie Johansson. Mejla mig din adress till kattflikkan@gmail.com så skickar jag boken till dig omgående.

Nytt recensionsexemplar från Modernista <3

För några dagar sedan fick jag ett nytt recex från Modernista bokförlag: Enders spel (org. Enders game) av Orson Scott Card. Har länge velat se filmen och har väldigt stora förhoppningar på boken!
 
 
Sedan fick jag även underbara blommor den dagen och var tvungen att ta kort:
 

Har du läst boken, Enders spel? Är den i så fall lika bra som den verkar vara?

From Paris with Love

Fakta:
From Paris with love är en actionfilm regisserad av Pierre Morel (Taken) och med skådespelarna John Travolta (Grease), Jonathan Rhys Meyers och Kasia Smutniak (La passione) i huvudrollerna. Filmen som är 88 minuter lång rekommenderas från 15 år. Filmen släpptes på DVD, Blu-Ray och VOD den 28:e juli 2010.
 
Handling:
"På den amerikanska ambassaden i Paris drömmer James Reese (Meyers) som ett actionfyllt liv som CIA-agent. Men när drömmen går i uppfyllelse blir det med ett mardrömslikt bihang: Charlie Wax (Travolta) – partnern från helvetet! Wax skjuter först och frågar aldrig och när Paris blir målet för en stor terrorattack går Charlie Wax till motattack med avtryckarfingret på bazookan!"

Recension:
Den här filmen var faktiskt helt okej - möjligtvis inte så pass bra jag hade förväntat mig med tanke på att det är samma skapare som till Taken men fortfarande en bra rulle.
 
Filmen kunde bli smått överdriven ibland eftersom det var väldigt mycket action och pistolfajter. Men spänningen kompenserades av att det emellanåt blev lättsamt tack vare småroliga scener och kommentarer. Handlingen i grund och botten var rätt intetsägande och simpel men skådespelarna lyckades sätta liv i filmen.
 
 
Travolta och Meyers samarbetade riktigt bra i filmen och skapade en kontakt mellan huvudkaraktärerna som är svår att finna. Jag har inte sett Travolta i någon film sedan Grease men jag tycker att han har hunnit utvecklats enormt sedan dess. Han har blivit skickligare och tuffare.
 
 
Det fanns en hel del tvister och vändningar i filmen men den kunde emellanåt bli lite förutsägbar. Men med karaktärerna och de småroliga scenerna fick filmen ändå en hel del charm. Morel som regissör är väldigt skicklig med sammansättning och klippning och jag måste skaffa mig fler av hans verk. Taken kommer att förbli en favorit men From Paris with love var ändå sevärd.
 

Sammanfattningsvis var filmen bra men inte i närheten så bra som Taken. Den hade väldigt mycket action och våld så söker du en bra actionrulle har du funnit rätt. Vill du dock ha mer välutvecklade karaktärer, djupare mystik eller någonting känslosamt så är det här nog inte filmen för dig. Men en helt okej actionfilm.
 

Nya filmer 9 augusti <3

Idag återvände jag till filmbutiken i centrum som säljer sina filmer för 14:- styck. Denna gång köpte jag inte lika många som förra gången, men fem nya DVD:filmer fick jag i alla fall hem. Ska också dit på onsdag igen eftersom ägaren får en ny leverans då.
 
 
Det blev återigen en blandad kompott av komedi, romantik och thrillers. Filmerna jag köpte var My sassy girlEdge of darkness, Abduction, Sherlock Holmes och Morning glory. De kostade totalt 70:-. Jag har tidigare sett My sassy girl samt Sherlock holmes men jag ville ha dem på DVD också. Har du sett någon av dessa?
 
 
Nu ska jag ta och beställa lite filmer/tv-serier/böcker från internet. Sedan får det räcka för den här veckan. ;)

Gryningstimmar

Fakta:
Gryningstimmar (org. Twilight illusions) är den tredje fristående delen i Vingslag i natten (org. Wings in the night) serien av Maggie Shayne. Det är även den fyrtiosjunde delen i Silhouette Shadows serien. Boken är på 333 sidor och publiceras av Harlequin bokförlag.
 
Handling:
"Det råder inga tvivel om att han som kallas Damien är Mörkrets härskare. Han är den störste av dem alla den äldste och starkast av de odöda. Men han har en svaghet som hotar att förgöra hans kraft ... Blodtörsten, behovet som rivit i honom under årtusenden, är hans största fiende, och när den vackra Shannon en mörk natt dyker upp i hans ensamma liv blir den starkare än någonsin. Damien försöker med alla krafter stå emot, men någon känner till hans svaghet någon som vill förgöra honom för alltid."
 
Recension:
Gryningstimmar började mycket lovande och jag greps av handlingen direkt. Det kändes intressant att läsa om en kvinnlig privatdeckare. Men när jag läst ungefär femtio sidor förstod jag med besvikelse att det skulle bli en typisk Harlequin paranormal romance som håller sig strikt till mallen. Och jag hade rätt. Den är otroligt lik alla andra övernaturliga och romantiska böcker som finns. Och det blir till slut riktigt tråkigt att läsa om.
 
Självklart börjar boken med insta-kärlek och så förstår de såklart att de inte kan vara tillsammans o.s.v. Berättelsen är helt enkelt inte unik utan använder sig av samma formel som alla andra. Och eftersom jag läst om det väldigt många gånger så blir den inte bara förutsägbar utan också tråkig och ointressant. Och det fanns inga större händelser som höjde tempot utan det gick rätt segt.

Och tyvärr fastnade jag inte för karaktärerna. De kändes för primitiva och simpla och underutvecklade helt enkelt. Även de håller sig för bra till mallen - jag vill ha intressanta och unika karaktärer, inte några som känns platta.
 
Det här är första boken jag läst av Shayne och jag vet inte om jag vill läsa något mer av henne. Den var definitivt inte dålig, och hon använder sig av ett simpelt språk. Men just att ingenting är unikt är väldigt förutsägbart och irriterande. Dessutom är jag sjukt trött på insta-kärlek.
Favoritkaraktär: -
Rekommenderar till: dig som söker en typisk paranormal romance.
Rekommenderar inte till: dig som söker någonting unikt och spännande.
Första mening: "Det här är en gammal historia fortfarande värd att berättas, om en man som älskade och förlorade..."
Engelska omslag:
 
 

Nya saker <3

Som ni vet så fyllde jag år i går och då fick jag såklart lite presenter, dagen i ära. Jag tog en bild som ger en liten översikt (dock syns inte allt) över dem.
 
 
På bilden syns två stycken orkidéer, en ansiktskräm, en urgullig nyckelring med en fluffig nalle (älskar sådana!), första säsongen av Once upon a time, lite linnen, ett underlägg i form av ett collage av barnbilder på mig, en iMac med tillhörande apple-tangentbord och apple-datormus (som till och med är touch - väldigt high tech! xD). Tror jag fick med allt. Och så pengar såklart - att köpa körkort, böcker och filmer för. Ska ner om några dagar igen och köpa fler filmer för 14:- / st nere på stan, och så ska jag inviga det nya privilegiet att beställa själv från internet.
 
Dock kanske jag kan glömma att uppdatera bloggen ibland så här i början av mitt nya år eftersom det är mycket att vänja sig vid och fixa med på min nya dator. Har ju trots allt alltid varit en PC-människa och då är omvandlingen till Mac rätt stor. Men sakta och säkert börjar jag vänja mig med den. Kommer dock att bli väldigt svårt att redigera bloggens utseende i framtiden eftersom ingenting ser ut som det brukar - varjen typsnitt eller bakgrund... Och iMacen har inte ens simpla saker så som Paint - och det brukar jag använda till bilderna i menyn  (d.v.s. "läser nu" och "sponsorer") så jag vet inte riktigt hur jag ska göra i framtiden.
 
Och idag - alltså efter min födelsedag - kom min mamma hem med en ny film till mig, som jag inte riktigt vet vad den handlar om men ändå har hört talas om.
 
 
Filmen är Torka aldrig tårar utan handskar. Verkar riktigt bra faktigst! Och bara för skojs skull lägger jag ut en bild på hur jag såg ut på min födelsedag! Det är trots allt inte varje dag man fyller 18. Och ja - jag gör en lätt grimage på bilden. ;) Eighteen and proud.

 
Uppdaterar bloggen med en bokrecension i morgon bitti. Ni får alla ha det bra fram till dess! <3

Good Luck Chuck

Fakta:
Good luck Chuck är en film inspelad 2007, regisserad av Mark Helfrich. Bland annat Dane Cook och Jessica Alba spelar huvudrollerna. Denna romantiska komedi rekommenderas från 7 år och är 101 minuter lång.

Handling:
"Dömd till att tumla runt i sänghalmen med nya, vackra kvinnor varje natt? Det måste vara den bästa förbannelsen någonsin! Varenda singelkvinna i stan står på kö utanför Charlie *Chuck* Logans sovrumsdörr. Förbannelsen som vilar över Charlie gör att de efter en natt med honom garanterat kommer att möta sitt livs kärlek. Han är helt enkelt en inkörsport till ett perfekt liv! Men när Charlie blir förälskad i den vackra Cam får han uppleva ”förbannelsens” baksida. Nu måste han hålla sig ifrån kvinnan han vill ha för att inte förlora henne för alltid. Kommer Charlie äntligen att ha tur i kärlek?"

Recension:
Den här filmen är faktiskt rätt överdriven - och det är en del av dess charm. Det är många upprepningar, handlingen är i stort sett överdramatiserad och karaktärerna är nästan förlöjligade - på ont och gott.
 
 
Vissa karaktärer, som exempelvis Chucks vän, är otroligt jobbig på grund av hans överdrivna tillstånd. Allt han pratar om är sex och det blir väldigt uttjatat. Men Cam däremot har en överdrivenhet som är komisk. Hon hamnar alltid i trubbel och har en ofattbar otur. Det som är roligt med filmen är just hennes klumpighet - utan den hade jag nog inte gillat filmen alls. Alltså var filmen måttligt rolig, men tack vare Cam höll det åtminstone genom filmen.
 

Skådespelarna är skapliga och den som gör bäst jobb är ändå Jessica Alba (från Fantastic four). Hon lyckas levandegöra sin karaktär men samtidigt var det ingenting utmärkande. Helt okej skådisar för en helt okej film helt enkelt.
 
 
Filmen har rätt mycket sex med vilket i längden blir rätt tråkigt. Handlingen förlorades lätt med alla Chucks ligg och trots att poängen i grund och botten var bra så hade den varit bättre om det fanns mindre upprepningar. Man kan förstå att han har sex ofta utan att se allt. Det fanns helt enkelt med väldigt onödiga scener istället för att utveckla handlingen och karaktärerna.
 

Filmen var lite smågullig och charmig men definitivt ingenting speciellt. Jag gillade dock inblandningen av pingviner - det var en fascinerande och söt detalj. Det är en film som är mysig att se en gång och som är värd de 14 kronorna jag betalade för den, men ingenting att hurra över.
 

Happy birthday to me <3

 
 
För arton somrar sedan föddes jag här i E-tuna. Idag fyller jag alltså 18 år så jag kommer inte att uppdatera bloggen med någon recension idag. Jag har helt enkelt fullt upp med annat. Lite läskigt känns det att äntligen bli myndig men samtidigt är jag upprymd över det.
 
Men jag önskar dig en jättebra dag - och jag lovar att uppdatera bloggen med en recension i morgon bitti!
 
<3 / Melanie
 
 
 
 
 
 

Du har väl inte missat tävlingen?

För några dagar sedan anordnade jag en tävling här på bloggen. Du har väl inte missat den? För att läsa vad du kan vinna och hur du anmäler dig, klicka här. Tänk på att tävlingen avgörs den 11 augusti - så du får skynda dig!

Insurgent (svenska)

Fakta:
Insurgent är den svenska översättningen av boken med samma namn av Veronica Roth. Det är andra delen i Divergent trilogin och publiceras av Modernista bokförlag. Boken är på 381 sidor och vann Goodreads choice 2012.
 
Handling:
"Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga. Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär."

Recension:
Jag läste den här boken på engelska för rätt länge sedan men fick den på svenska av Modernista så jag tänkte att eftersom det ändå inte är så långt kvar tills tredje delen i trilogin kommer så kan jag ju läsa om boken för att fräscha upp minnet.
 
Jag vill börja med att skriva att originalspråket är otroligt mycket bättre än översättningen. Halva upplevelsen försvinner på grund av underliga översättningar. Ordet "faction" hade jag förväntat mig översättningen "distrikt" eller åtminstone "faktion" av, men den översattes till det skumma ordet "falang". Och sedan - kanske bara för att jag läst de engelska böckerna - störde jag mig på falangernas namn. "Amity" blir "De fredfulla" o.s.v. och trots att det är rätt översatt så får jag inte alls samma känsla av det.
 
Bortsätt från översättningen så var boken fortfarande otroligt bra, men inte alls lika bra som första gången jag läste den och jag gav den 9/10. Kanske är det för att jag har mer dystopierfarenhet nu, kanske är det på grund av översättningen, eller så är boken helt enkelt en sådan som man bara ska läsa en gång. Men hur som helst kände jag inte pulsen komma igång lika mycket som förra gången. Men anyway...

Jag älskar karaktärsutvecklingen från första boken i trilogin och jag tycker att Roth lyckas förmedla hur ett enda val kan påverka dig som person och man får ett helt nytt perspektiv på karaktärerna. Många tycker att Tris blir deprimerande, svag och tråkig i Insurgent men jag tycker snarare att hennes karaktär har växt sig starkare. Hon är inte skjutglad utan förstår konsekvenserna av sina handlingar, men samtidigt kan hon kasta sig in i faror för att skydda dem hon älskar.

I Insurgent blir det mer kärleksgnabb mellan Tobias och Beatrice vilket både är underhållande och lite uttjatat. Jag har älskat deras förhållande redan från början och det är inte någon skillnad nu, men jag stör mig på att de inte kan lite på varandra efter allt de har gått igenom.

Boken är spännande men även rolig och väldigt underhållande. Tempot är stadigt och det blir aldrig segt. Trots att jag inte blev överraskad den här gången jag läste den (jag har ju trots allt läst boken förut) så minns jag att jag blev chockad flera gånger under första läsningen.

Veronica Roth är en riktigt bra författare som länge låg i topp på min "favorit-författare-lista". Hon skriver väldigt simpelt och lättförståeligt men samtidigt är texten välskriven och bra planerad. Boken är definitivt läsvärd men vill du ha hela "WOW-upplevelsen" ska du nog ta och läsa den på engelska eftersom jag inte riktigt fastnade lika mycket för boken på grund av översättningarna. Boken med originalspråket är garanterat värt 9/10 men den här får ett lite lägre betyg. Jag ser otroligt mycket fram emot filmerna med Kate Winslet som min favoritkaraktär - Jeanine.
Favoritkaraktär: Jeanine
Rekommenderar till: dig som känner dig som känner dig osäker på engelskan.
Rekommenderar inte till: dig som vill hela läsupplevelsen.
Första meningen: "Jag vaknar med hans namn i min mun."
Engelska omslag:
 
 

I went a little crazy...När jag kollade i brevlådan så låg ett nytt recensionsexemplar från Kalla kulor bokförlag där. Boken heter Den nya människan och är skriven av Boel Bermann. På baksidan står det:
 
"År 2014 föds inga barn längre. Världen är i chock, lamslagen över  vad som sker. Efter en tid börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens. En brutal incident på arbetsplatsen ställer hennes tillvaro på ända. Rakel flyr, bort från ångest och sviken kärlek. Men i jakten på tröst i tillfälliga förbindelser och  berusning händer det som verkligen inte får hända."

Tycker att den verkar rätt bra faktiskt! Du kan höra Boel läsa första kapitlet här.
Men sedan när jag gick ner på stan - för att handla en födelsedagspresent till min faster - fastnade jag i en filmbutik. De sålde alla sina filmer - nya och gamla - för 14: - styck!!! Och ja... det ena ledde till det andra och det slutade med att jag köpte 11 stycken filmer (för totalt 154: -). Klart värt pengarna.
 

Filmerna är The ledge, From paris with love, Good luck chuck, Love happens, Robin hood, Star trek, S.w.a.t, Bounty hunter, Valentine's day, Clash of the titans och Smother.
 

Har du sett någon av filmerna? I så fall - var den bra? Och hur tycker du att boken verkar?

Hansel and Gretel: witch hunters

Fakta:
Hansel and Gretel: witch hunters är en film regisserad av Tommy Wirkola. Bland annat Jeremy Renner, Gemma Arterton och Famke Janssen spelar huvudrollerna i denna retelling av Hans och Greta. Filmen, som släpptes på DVD den 3 juli 2013, rekommenderas från 15 år. Den är på 84 minuter och inom action genren. Du kan se trailern här.
 
Handling:
"Som barn var de nära att dödas av en häxa som de till slut lyckades förgöra. Nu, flera år senare, är Hansel och Gretel professionella häxjägare som är ute efter blod och vedergällning. Med sina vapen, sin styrka och attityd fruktar de ingen – fram tills den dag då de ställs inför en ännu större kraftmätning."

Recension:
Innan jag såg Hansel and Gretel: witch hunters så hade jag hört både positiva och negativa saker om den. Därför vågade jag inte ha alltför höga förhoppningar på filmen. Men jag känner mig nu överraskad över hur mycket jag gillade den.


För det första utspelar sig filmen i en äldre miljö samtidigt som det finns coola gadgetar och häftiga vapen. Det ger en lite steampunk känsla till filmen. Å ena sidan får man ett lugn av den gammaldagsa känslan, samtidigt som det är läckert med de föremål som inte existerar idag.
 

Sedan har filmen grymma effekter och urläcker magi. Tempot är högt och det händer mycket på kort tid. Mycket action och våld finns med och det snålas inte på fejkblodet. Det är helt enkelt en mörk version på den klassiska sagan, och filmen uppfyller verkligen kraven som en retelling har.
 

Musiken och ljudeffekterna är kraftfulla och passar bra in i handlingen. Det enda som egentligen är lite malplacerat är romantiken, som känns lite påtvingad, men annars är det action nästan rakt igenom. Filmen var spännande men samtidigt underhållande och rolig.
 

Jag fastnade för många av karaktärerna och jag känner att de alla hade utmärkande karaktärsdrag. Jag gillar även att det fanns flera varelser med än människor och häxor - exempelvis det gulliga trollet Edward. Sminkningarna är otroligt bra gjorda - speciellt för häxorna - och ibland känner man inte ens igen skådespelarna.
 

Och på tal om skådespelarna så var det en som utmärkte sig. Självklart var huvudskådespelarna som spelar Hansel och Gretel duktiga men det var inte de jag fastnade för. Utan det var min gamla favorit Famke Janssen (som är med i bland annat X-men och Taken), som är en otrolig skådespelerska, som skötte sin roll utmärkt och gjorde filmen till vad den är. Trots att hon aldrig spelat en likande roll tidigare - speciellt inte med de begränsningar som sminkningen tillförde - så använde hon sig av kroppspråk som gjorde hennes karaktär Muriel levande. Jag tror att om någon annan spelat rollen så hade jag inte alls gillat filmen lika mycket som jag gjorde.


Förutom romantiken så var det enda negativa - som jag kommer på för tillfället - att ondskan och godheten kändes lite stereotypisk, d.v.s. att någon var rakt igenom ond eller god och att man direkt såg vilken sida karaktären var på. Filmen var även lite förutsägbar på vissa håll men tack vare den ständiga actionen, spänningen och dess underhållning blev filmen ändå väldigt bra. Famke Janssen gjorde ett otroligt bra jobb och tillsammans med skickliga effekter och älskvärd magi blev det en film jag definitivt kan tänka mig att se igen.

Bärnstenskikaren

Fakta:
Bärnstenskikaren (org. The amber spyglass) är den tredje och avslutande delen i Den mörka materian (org. His dark materials) av Philip Pullman. Bokens föregångare är Guldkompassen (org. The golden compass) och Den skarpa eggen (org. The subtle knife). Boken är på 507 sidor.
 
Handling:
"Allting började egentligen när Lyras farbror, lord Asriel, återvände till England med berättelser om mysterier och faror och upptäckten av en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimrande ridåer kunde ana en annan värld. Kanske är barriären mellan olika världar av någon anledning förtunnad här. Lyra som är lika nyfiken som hon är orädd blir indragen i ett nervpirrande äventyr. Det för henne på svindlande färder mellan olika världar: Guldkompassens universum som är Lyras eget, vårt universum och ett tredje som är härjat av vålnader och där hon träffar Will."

Recension:
Första boken i trilogin, Guldkompassen, är riktigt bra. Filmatriseringen är otroligt dålig dock, så har du sett filmen så bli inte avskräckt att läsa boken. Menandra och tredje boken är inte ens i närheten av samma kvalité av första boken. Det jag gillade med Guldkompassen var all vetenskap och trots att mycket var påhittat kändes världen otroligt verklig. Men i de senare böckerna blir det för mycket tycker jag. Inte alls samma spänning lyckas uppnås och karaktärerna tar ett steg tillbaka.

Jag tycker att Lyra har gått från tuff till gnällig. Hennes relation med Will känns väldigt overklig och fejkad. De andra karaktärerna, som exempelvis mrs. Coulter som varit underbart elak under trilogins gång, börjar tråkigt nog mjukna till och det känns som om det skulle kunna utvecklas ett kram-party när som helst. Under första boken fanns intriger och spänning, onda människor och hemska planer, men i Bärnstenskikaren känner sig bara karaktärerna missförstådda. Det känns helt enkelt inte realistiskt med att de elaka karaktärerna blir snälla. Och självklart har Pullman ökat antalet karaktärer till den sista delen i trilogin och därför blir det för mycket. Redan innan fanns det många karaktärer och nu blandade jag bara ihop alla. Jag visste egentligen bara vilka de fyra mest centrerade personerna var, alla de andra blandades bara ihop.

I första boken fanns det ett mysterium men det var ändå en enda handlingsparallell - men nu i Bärnstenskikaren tar Pullman upp alldeles för många parallellser och det blir svårt att hålla koll på allt. Men trots de olika parallellerna så är boken seg. Så jag skulle inte säga Bärnstenskikaren är händelselös men på grund av tempot så blir den så pass långtråkig och ointressant ibland att händelserna helt enkelt går förbi omärkbart.

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag dig verkligen att läsa Guldkompassen eftersom det är en fantastisk bok, men resten av trilogin är inte alls lika bra. Bärnstenskikaren var seg och med för många karaktärer och paralleller. De redan existerande karaktärerna tog ett stort steg tillbaka och mitt slutord är att Bärnstenskikaren var ett riktigt dåligt avslut på en trilogin som började mycket lovande med stor potential.
 
Favoritkaraktär: mrs. Coulter
Rekommenderar till: er som strikt vill avsluta trilogin.
Rekommenderar inte till: er som har förhoppningar på att boken kommer vara lika bra som föregångarna.
Första meningen: "I en dal skuggad av rhododendronbuskar, nära snögränsen, med en fors som var mjölkvit av det porlande smältvattnet och med duvor och hämplingar som flög in och ut mellan de väldiga tallarna, låg en grotta till hälften dold av klippan ovanför och de styva, tunga bladen som låg samlade nedanför."
Engelska omslag:
 

Fame säsong 1 och 2

Fakta:
Fame är en tv-serie bestående av två stycken säsonger. Tv-serien spelades in 1982 av regissören Christopher Gore. Bland annat Albert Hague, Carlo Imperato, Debbie Allen, Erica Gimpel och Gene Anthony Ray finns i huvudrollerna. Serien är inom genren musikaliskt drama och rekommenderas från 11 år. Första säsongen är på 738 minuter medan den andra är på 1061 minuter.

Handling:
"The Art School was always their dream. They want to dance, they want to sing, to play music, to act but above all they want to live their lives while they are still young and full of energy. Leroy, Danny, Jesse, Chris, Coco and all the others try hard because they know that they've got a long way to go till they reach fame and riches. Fame costs and here (the Art School) is where they start paying for it."

Recension:
Min mamma växte upp med tv-serien Fame men själv dröjde det väldigt många år innan jag valde att se serien. Jag har aldrig varit ett stort fan av äldre filmer eller serier och därför var jag väldigt negativt inställd till Fame eftersom den spelades in på 80-talet. Men för att sammanfatta recensionen kan jag skriva att jag älskar serien.

Helt allmänt - och lite okorrekt - skulle man kunna säga att Fame är som en äldre Glee, men jag tycker ändå att det är väldigt mycket som skiljer serierna åt. Och trots att Fame är äldre känner jag att den har fler älskvärda aspekter än det jag hittills sett av Glee. Visst kan Fame bli lite småseg ibland, lite utdragen, eftersom varje låt som spelas nästan är helt oklippt. Nu för tiden när någon sjunger eller liknande i en film så ser man bara snuttar av det, men i Fame får man alltid höra så gott som hela låten. Och eftersom det är en musikalisk serie så blir det en hel del låtar - och därmed kan det ibland bli lite långtråkigt att sitta fem minuter i sträck och titta på när någon spelar cello eller liknande.
 

Men trots den bristen finns mycket gott som gör att Fame överväger till en bra serie. För det första är den musiken som spelas underbar - väldigt vacker och tempofylld och man fylls av glädje av att lyssna på musiken. Dansen är energifylld och härlig att se på och jag älskar de pjäser som eleverna på skolan håller.

Men det jag älskar mest - och detta är det som gör att serien blir så pass bra som den är - är karaktärerna och deras relationer till varandra; gemenskapen helt enkelt. Eleverna är underbara, lärarna är fantastiska och "elev-lärar-relationen" är både unik och underhållande. Deras vänskapsband känns obrytbara och karaktärerna har väldigt bra humor. Om jag inte skulle ha fullt upp med att drömma att det fanns en skola som Hogwarts hade jag istället velat vilja gå på School of the Arts.


Jag gillar verkligen handlingen, att eleverna kämpar och gör sitt bästa för att nå toppen och bli minnesvärda. Sammanfattningsvis är Fame en riktigt bra serie som jag rekommenderar till dig som söker en härlig musikalisk tv-serie. För trots att den kan bli seg är humorn bra och karaktärerna och deras relationer underbara.
 

The Raven Boys

Fakta:
The raven boys är den första delen i The raven cycle trilogin av Maggie Stiefvater. Boken är på 454 sidor och dess efterföljare, The dream thieves, släpps 17 september 2013.
 
Handling:
"Blue has spent the majority of her sixteen years being told that if she kisses her true love, he will die. When Blue meets Gansey’s spirit on the corpse road she knows there is only one reason why – either he is her true love or she has killed him. Determined to find out the truth, Blue becomes involved with the Raven Boys, four boys from the local private school (lead by Gansey) who are on a quest to discover Glendower – a lost ancient Welsh King who is buried somewhere along the Virginia ley line. Whoever finds him will be granted a supernatural favour. Never before has Blue felt such magic around her. But is Gansey her true love? She can’t imagine a time she would feel like that, and she is adamant not to be the reason for his death. Where will fate lead them?"

Recension:
Jag vill inleda med att skriva att de flesta som läst The raven boys har älskat den, så basera inte ditt framtida bokköp med bara den här recensionen som grund. Med det sagt kan jag fortsätta med att skriva att jag inte gillade The raven boys.

Jag har aldrig varit ett stort fan av Maggie Stiefvater. Innan The raven boys hade jag bara läst The wolves of Mercy Falls av henne och den var okej. Intresseväckande men inte mer än okej. Men i The raven boys lyckades inte Stiefvater skapa en värld som intresserade mig, jag blev helt enkelt inte fascinerad av läsningen.

Stiefvater skriver inte särskilt utmärkande och trots att många säger att hon skriver vackert så håller jag inte med. Vackert för mig är George R. R. Martin eller Nicholas Sparks, definitivt inte Maggie Stiefvater. Hon använder ett väldigt simpelt språk och det tar väldigt lång tid att lära känna karaktärerna. Men trots det är det karaktärerna som är bokens starka sida. För även om man som jag inte fastnade för dem så är de det mest intresseväckande med boken.

Boken var rätt seg och händelselös. Handlingen kom inte igång direkt och jag kände att boken blev tråkig. För trots att Stiefvater lyckades med sina överraskningsmoment så klarar jag helt enkelt inte av att läsa händelselösa böcker - hur bra karaktärerna än är.

Sammanfattningsvis var The raven boys okej, men inte mer än så. Världen är inte särskilt fascinerande och Stiefvater har inte någon utmärkande skrivteknik. Inte mycket händer och boken skulle falla platt utan de intressanta karaktärerna. Jag är rätt säker på att jag inte kommer att läsa efterföljaren; The dream thieves.
 
Favoritkaraktär: Gansey

Rekommenderar till: tidigare fans av Maggie Stiefvater.

Rekommenderar inte till: er som söker spänning eller romantik.

Första meningen: "Blue Sargent had forgotten how many times she'd been told that she would kill her true love."

Andra omslag:
 

Välj säsong: Pretty Little Liars

 
 
 
 

TÄVLING!

Fyra dagar efter min egen födelsedag (den 7:de) publicerades den 11 augusti 2011 det allra första inlägget här på iHeartFantasy. I samband med bloggens tvåårsdag och min artonårsdag så anordnar jag en tävling där du kan välja ditt pris bland några utvalda böcker! Men tänk på att läsa reglerna noga innan du anmäler dig i tävlingen.

PRISER

   
 
REGLER

1) Lämna en kommentar till det här inlägget där du skriver vilken bok du vill vinna.
 
2) Skriv i samma inlägg svaret på frågan: vad var rubriken till det allra första inlägget som publicerades på bloggen?

3) För att få en extralott lägger du in nedanstående bild tillsammans med en länk till det här inlägget på din blogg eller hemsida. Tänk på att länken måste vara i samma kommentar som din anmälan.


Vinnaren annonseras 11 augusti 2013 och måste mejla mig på kattflikkan@gmail.com senast 18 augusti, annars upplöses vinsten.

Har du några frågar så skriv dem gärna i en separat kommentar.

Lycka till!

Välj säsong: Homeland

 
 
 

I brevlådan 1 augusti

Idag kom ett paket från HomeEnter som jag beställde för ungefär en vecka sedan. Jag brukar inte köpa från HomeEnter eftersom deras filmer är asdyra (den här filmen kostade ungefär 60: - mer där än på Cdon) men eftersom jag för ungefär ett halvår sedan tog del av ett erbjudande (6 filmer för priset av 1) så var man tvungen att köpa en film till fullt pris. Men nu har jag det gjort!
 

Filmen jag köpte var Hansel & Gretel: witch hunters. Den här filmen har fått blandade tycken - vissa recensioner jag läst har varit väldigt negativa medan vissa prisar filmen. Förhoppningsvis kommer jag att gilla den!
 
Har du sett Hansel & Gretel: witch hunters? I så fall, vad tyckte du? Jag har i alla fall hört att skådespelarna är bra.

Book Wrap Up: Juli 2013

Och så är juli månad slut. Nu under sommarlovet flyger tiden fram och snart börjar skolan igen (vilket jag inte längtar till direkt). Men vi får njuta så länge det varar.

Berätta gärna hur din läsning gick den här månaden! De böckerna jag läste var..;


Antal böcker lästa i juli 2013: 20 stycken (3 noveller, 5 recex)
Antal påbörjade serier: 6 stycken
Antal avslutade serier: 1 stycken

Bästa boken för juli: The eternity cure av Julie Kagawa (10/10).
Största överraskningen för juli: The selection av Kiera Cass (8,5/10).

Sämsta boken för juli: Prinsen av Tiffany Reisz (3/10).
Största besvikelsen för juli: The knife of never letting go av Patrick Ness (4,5/10).

Antal nya böcker i bokhyllan: 10 stycken nya (8 recex).
Antal nya filmer i filmhyllan: 11 stycken nya (3 recex).

Medelbetyg för månadens böcker: 6/10

Månadssammanfattning:
Vissa böcker, som The eternity cure, The selection och the rescue var fantastiska medan vissa, som Prinsen, The knife of never letting go, The raven boys och Beautiful creatures var närmare dötråkiga. Det gör att månaden endast hamnar på:
 

RSS 2.0