Frost

"Hans hemlighet räddade hennes liv... Nu måste hon kämpa för att rädda hans."

Frost (Shiver) av Maggie Stiefvater är den första boken i "Wolves of Mercy Falls"-serien publicerad av B Wahlströms bokförlag. Böckerna i serien är Shiver (Frost), Linger (Feber), For ever (För evigt) och Litter (ej utkommen än).

"I åratal har Grace betraktad vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg fascinerar henne - vargen som räddade livet på henne som barn. Hennes varg.
Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frosten och vintern tvingar honom att förvandlas igen.
Ödet för dem båda samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att få stanna hos Grace."Jag hade blandade förhoppningar för boken innan jag läste den. Handlingen verkade rätt bra men jag var lite osäker på författaren. Nu kan jag skriva med säkerhet att jag hade fel angående henne.

När jag började läsa tyckte att att texten var väldigt tung och jobbig att läsa. Det kändes som om det var svårt att ta sig igenom boken, trots att den inte var svår att förstå. Den var helt enkelt allmänt seg. Men strax efter jag läst cirka hundra sidor började berättelsen växa för mig. Texten kändes som om den flöt på mer och jag började få djupare känslor för karaktärerna. Handlingen blev starkare och mer intressant.

Jag tycker att Stiefvater hade en cool skrivteknik och en läcker disposition. Jag vet hur det här låter, men på något sätt kändes det som en blandning av Michael Grant och Simona Ahrnstedt. Sättet Stiefvater delade in berättelsen mellan Grace och Sam gjorde det roligt att läsa vidare och växlingarna mellan dem skapade mystik och förståelse på samma gång.

En sak som jag älskade med boken var hennes nya varulvsidé. I andra paranormal jag har läst så har varulvarna antingen förvandlat sig till varg med egen vilja eller vid fullmåne, men jag blev riktigt imponerad över att Stiefvater lyckats ändra varulvsidén så pass mycket för mig. Istället för att göra stereotypvarulvar skrev hon om hur människan i sig påverkas av temperaturen och om hen då är biten förvandlas hen vid för låg temperatur. Detta tyckte jag var en härlig idé som håller liv i varulvarna samtidigt som de blir mer moderna och speciella med denna "uppgradering".

Jag har däremot delade känslor om omslaget. Det känns läckert och lite gammaldags samtidigt som jag tycker att det är enormt fult - hur hänger egentligen det ihop? Men det skildrar ju handlingen vilket antagligen är huvudsaken. Men för mig är omslagen minst lika viktigt som författarens sätt att skriva, beskrivningarna och handlingen.

Så trots att boken kunde vara seg på vissa ställen ser jag ärligt talat fram emot att läsa del två, Feber. Jag har både Feber och För Evigt här hemma men ska läsa några andra böcker i mellan för att få lite variation här på bloggen. För att sammanfatta recensionen skriver jag att det är en bok med en trög start men som kraschar rätt in i ditt hjärta direkt när den fått fart. Helt enkelt en mysig bok om hopp, vänskap och kärlek.

Första meningen: "Jag minns att jag låg i snön, en liten röd flck av kallnande värme, omgiven av vargar."
Sista meningen: "'Sam', sa hon, och jag omfamnade henne."
Bästa karaktären: Isabel
Betyg: 5,5/10

Författare:


Monstrets Dotter

Fire; Monstrets Dotter, den andra delen i De Utvalda serien av Kristin Cashore handlar om den unga kvinnan Flamma, ett godhjärtat monster med eldfärgat hår. Monster är färgglada, förföriska och fruktade. Som det sista mänskliga monstret känner Flamma både skyldighet att förbli den slutliga samtidigt som behovet av samhörighet växer inom henne. Behöver verkligen att vara den sista betyda att vara ensam?

Den svenskt översatta boken ges ut av Semic bokförlag.

Flamma var femton år när hennes far dog. Efter hans död är hon den sista överlevande – den enda med förmågan att förföra, kontrollera och styra vem hon vill. Kan en sådan gåva användas till att göra gott?
Flammas skönhet slår alla med häpnad. Med tankekraft kan hon få vad hon vill. Men allt hon önskar sig är att bli sedd som den hon verkligen är. Sin egen kraft är hon rädd för. Helst vill hon slippa använda den. Men landet är i kris. När hon kommer till kungens hov för att hjälpa till i jakten på förrädare i riket måste hon lära sig att lita på sitt eget omdöme. Och så möter hon kärleken…”

Precis som första delen Graceling, Tankeläsaren, är Monstrets Dotter mycket bra och gripande. Berättelsen är unik och stannar kvar i minnet långt efteråt.

Texten var enkelt skriven men ändå välutvecklat vilket gör att berättelsen flyter på och skapar en historia man vill följa. Cashore anknyter lite kort till första boken trots att Monstrets Dotter är självbärande, vilket skapar en bättre känsla av att böckerna hör samman.

Trots att Monstrets Dotter, precis som Tankeläsaren, hade några händelselösa kapitel blir det inte tråkigt och ledsamt att läsa boken utan Cashores sätt att skriva och hennes underbara beskrivningar gör att man vill fortsätta läsa.

Det var tack vare flera faktorer som jag gillade Fire (Monstrets Dotter) bättre än Graceling (Tankeläsaren). En av den var att Monstrets dotter utspelades på längre tid på samma plaster. I Graceling reste huvudkaraktären mycket och jag tyckte det blev jobbigt att följa det som hände, trots att det var bra skrivet och en bra handling. I Monstrets Dotter var det enklare att följa vad alla karaktärerna gjorde. Och på tal om karaktärer så gillade jag bättre hur Cashore byggde karaktärerna i Mostrets Dotter än Tankeläsaren. Jag älskar verkligen Flamma, hon var stark hon mäktig men kändes ändå som en riktig person. Hennes tankegångar och handlingar gjorde mig mer sympatisk inför henne än huvudkaraktären i Tankeläsaren som jag tyckte var lite överdriven och övermodig. Flamma kändes mer verklig; att man vill vara normal passar in som beskrivning på många människor i världen. Jag tyckte alltså att man lättare kunde relatera till Flamma.

Jag tyckte även att Monstrets Dotter påverkade mig mer känslomässigt än Tankeläsaren. I Tankeläsaren kändes det bara som om huvudkaraktären skulle utföra ett uppdrag och att hon mötte hinder på vägen, men i Monstrets Dotter fick jag mer medkänsla för karaktärerna och det kändes som om det var mer till beskrivningarna än bara uppdraget. Visst, det fanns en röd tråd, men jag gillar att Kristin Cashore konsenterade mer på karaktärerna i Monstrets Dotter.

Slutgiltigen vill jag även påpeka att jag älskar miljön som Monstrets Dotter utspelade sig i. Det kändes lite som en lättare variant av Avatar; med alla färgglada djur och liknande.

Jag tycker verkligen att Monstrets Dotter är en bok som alla som kallar sig bokälskare ska läsa. Den har spänning, romantik, sorg, dramatik och humor! Den är lätt att smälta och att komma in i men svår att släppa taget om. Om du vill ha ett sätt att fly undan verkligheten in i en annan värd har du nu hittat hjälpmedlet; men var beredd att när du väl har Monstrets Dotter i dina händer, kommer du inte kunna släppa taget.

Själv längtar jag tills jag får tag i en kopia av den tredje och avslutande delen i De Utvalda serien av Kristin Cashore; Hemligheternas Rike (Bitterblue.) Vad jag har hört ska den knyta samman med den första boken Tankeläsaren (Graceling) och handla om drottning Bitterblue.

Första stycket: ”Larch tänkte ofta att om det inte hade varit för hans nyfödde son, skulle han aldrig ha överlevt sin hustru Mikras död. Dels berodde det på att spädbarmet behövde en far som klev ur sängen på morgongen och kämpade sig igenom dagen, dels på pojken själv. En så godmodig baby, så lugn. Hans gurglingar och jollranden var så musikaliska, ögonen lika djupt bruna som hans döda mors.”

Sista stycket: ”Det var en oförglömlig melodi, påträngande, ett hjärtskärande rop över allt i världen som rasade samman. Medan svart aska steg mot den skimrande himlen grät Flammas fiol för de döda, och för de levande som stannar kvar och tar farväl.”

Antal sidor:
495
Bästa händelse:
När Flamma befinner sig på Cutters egendom.
Bästa karaktär:
Brigan.
Mest minnesvärda citat:
’Är det brukligt, i dessa kungadömen du föll ifrån, att en kvinna sluter förbund med ett onaturligt barn som har mördat hennes vän?’”
Betyg:
7,5/10

Författare:


Blod & Choklad

Blod & Choklad är en fristående bok av författarinnan Annette Curtis Klause. I Sverige är det förlagen Bonnier Carlsen som publicerat den översatta boken.

"Det finns människor och så finns det vargar. Och så finns det de andra. De som är både och. Varulvarna.
Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg.
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.
Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.
Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad?"Jag ska börja med att skriva att boken var väldigt ytlig. Det kändes som om författaren bara skrapade på utsidan av känslorna som fanns och inte gick närmare på djupet medan hon samtidigt beskrev hur vacker huvudpersonen var hela tiden. Det kändes som om författaren menar att utseendet bestämmer hur ett förhållande ska vara. Detta var förstås ett minus för boken.

Jag tyckte att boken var bra, lättläs och läsvärd, men att det inte hände särskillt mycket. Det kändes som om boken bara handlade om att huvudpersonen försökte hitta en kille. Om Klause hade gått djupare in på känslor och karaktärer och mer intriger än bara huvudpersonens egna problem hade boken blivit mycket bättre tror jag.

Jag ogillar verkligen karaktärerna också. Kanske är det så Klause ville ha det, att man skulle få kraftiga känslor emot dem, för det kändes som om alla i boken var hycklare. De sade att en sak var fel och gjorde sedan det själva. Jag tycker att många av karaktärerna var okänsliga och verkade overkliga. Trots att det ändå är en paranormal så kändes det överdrivet på många ställen, orealistiskt.

Dock så tycker jag att huvudpoängen var bra: att finna sig själv. Klause gjorde sin åsikt tydlig om att man ska vara den man är, vilket var ett stort plus för boken. Den fick mig att tänka om lite angående att man ska vara sig själv och inte försöka anpassa sig för alla andra. Dessutom tycker jag att titeln på boken är rätt vitsig och läcker eftersom hon ska välja mellan att vara varulv eller människa; välja mellan blod eller choklad.

Boken har även gjorts till film. Jag har tyvärr inte sett filmen men jag tror att handlingen skulle göra sig bättre på vita duken än nedskrivet.

För att sammanfatta så var boken bra, gripande samtidigt som den var för ytlig för min smak. Den är verkligen värd att läsa, men kanske inte en bok man läser om och om igen. Det låter säkert som om jag är emot den här boken och att jag tyckte att den var jättedålig, men så är det verkligen inte. Jag tycker att den var bra och jag rekomenderar den för en engångsläsning.

Betyg: 5/10

Favoritkaraktär: Gabriel.
Karaktär jag gillar minst: Esmé.
Författare:


Heroes säsong 2

Fakta:
Andra säsongen av Heroes är regisserad av Tim Kring och vi får återse Jack Coleman, Masi Oka, Milo Ventimiglia, Hayden Panettiere, Greg Grunberg, Zachary Quinto, Ali Larter och Adrian Pasdar i huvudrollerna. Säsongen är 588 minuter lång och består av 11 avsnitt. Säsongen spelades in 2007 och rekommenderas från 11 år. Säsong 2 består av en volym; Generations.
 
Handling:
"Säsongen tar plats fyra månader efter händelserna på Kirby Plaza. Här måste karaktärerna kämpa emot Företaget och deras forskning om Shanti-viruset. Vi får följa Företagets grundares förflutna och hur de fick fram sin forskning om viruset. Hjältarna måste återigen sammanföras, för att försöka stoppa en dödlig stam av viruset från att släppas ut - vilket kan leda till en global pandemi."
 
Recension:
För att läsa recensionen för övriga säsonger, klicka här. Jag måste erkänna att jag är beroende av Heroes. Trots att den andra säsongen inte lever upp till den första säsongens höga klass så var den fantastisk. Den är fylld med djupare mystik, många oväntade tvistar och överraskningar. Karaktärerna har utvecklats enormt och det är en fröjd att få följa deras nya liv, och skådespelarna känns också mer vana i sina roller - vilket gör att vi får upptäcka många nya sidor hos dem.

 Hjältarna försöker hitta och förstöra viruset.

Serien är otroligt spännande, men det finns också mycket humor och romantik. Jag kan till och med påstå att både säsong 1 och säsong 2 har fått mig väldigt nära till tårar då serien lätt berör.
 
Kristen Bell kommer in som en ny huvudskådespelare i serien.

Handlingen är inte lika stark som i första säsongen, men den är fortfarande fantastisk och unik. Jag gillar även att vi får träffa på en hel del nya skådespelare och huvudkaraktärer; några exempel är Kristen Bell (Veronica Mars) som Elle Bishop, Stephen Tobolowshy (Deadwood) som spelar Bob Bishop, Dania Ramirez (X-men: the last stand) som spelar Maya Herrera, Dana Davis (Franklin & Back) som spelar Monica Dawson samt David Anders (Alias) som spelar Takezo Kensei. Inte nog med att dessa nya karaktärer alla bjuder på väldigt fascinerande och enastående berättelser att följa; utan vi får också ta del av en hel del häftiga nya krafter. Även gästskådespelarna, exempelvis Dianna Agron (Glee) och Katie Carr (Raising Helen) är otroliga.
 
Claire har blivit kidnappad.

Det enda jag kan klaga lite grann på är att Mohinders roll börjar växa lite smått i denna säsong; och han är den karaktären jag finner minst intressant. Men annars är allt guld värt. För trots att säsong 2 inte var lika bra som den föregående säsongen så håller den fortfarande en otroligt stark standard. Heroes är en serie som jag rekommenderar starkt.

City of Fallen Angels

"Connected by blood or faith?"

City of Fallen Angels är en bok av Cassandra Clare med högt tempo. Det är den fjärde delen av hittils sex delar i serien The Mortal Instruments. Serien handlar om Clare och hennes pojkvän Jace och skuggvärlden de lever i. The Mortal Instruments är mycket värd att läsa för de som gillar tempo, spänning, dramatik, romantik och komik.

"Clary is back in New York and life is good; she's training to be a Shadowhunter and is finally able to call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. When Jace inexplicably begins to pull away from her, Clary is forced to acknowledge that she herself has set in motion a chain of events that could lead to the loss of everything she loves. Even Jace."


En enormt bra bok! Väldigt spännande och det går väldigt snabbt att läsa den! Engelskan är enkel och Cassandra Clare fångar läsaren effektivt och från första sidan. I City of Glass skulle serien egentligen att slutat, vilket man tydligt märker i den boken, men City of Fallen Angels är inte sämre för det - snarare tvärt om. Som alla andra i serien har den tempo - men det här är den boken (hittils) som slutar mest spännande. Man vill så gärna läsa nästa direkt!!! Clare är en fantastisk författare som skapar en underbar fantasivärld som man lätt dras in i. City Of Fallen Angels har så gott som allt, från vanliga tonårsproblem till att överleva demonattacker. City of Fallen Angels är enligt mig en bok med mer handling kring huvudpersonerna i sig, d.v.s Simon, Jace, Clary... de andra böckerna i serien tyckte jag kretsade mer om The Mortal Instruments. Jag kan inte säga om det är positivt eller negativt med den förändringen, men jag tycker faktigst att det är bra med variation - några böcker om The Mortal Instrumets och några om mer personliga händelser är perfekt. I City of Fallen Angels drar Clarys och Jaces relation tätare, samtidigt som Clary börjar förlora Jace. För någonting är fel med Jace, någonting som kommer att förändra allt...
Boken är väldigt spännande och mycket värd att läsa. Den är min favorit i serien hittils, betydligt mycket bättre än City of Bones, Ashes och Glass.
Nästa bok i serien är City of Lost Souls, och därefter City of Heavenly Fire. Längtar tills de släpps!

Andra recensioner:
"A tale edged by lightning, driven by power and love." // Tamore Pierce.
"Cassie's writing makes my toes curl with envy. She is the rare writer who can write fast-paced dramatic fantasy with gorgeous language and memorable characters that you will grow to love and worry about, as well as really funny bits that will make you honestly laugh... It is rare to find someone who can do any one of those things well; to find someone who can do them all is just dangerous." // Holly Black.
"The story's sensual flavor comes from the wealth of detail: demons with facial piercings, diners serving locusts and honey, pretty gay warlocks and cameo appearances from other urban fantasies' characters... Lush and fun. // Kirkus Reviews.

Första stycket: "'Just coffee, please.' The waitress raised her penciled eyebrows. 'You don't want anything to eat?' She asked. Her accent was thick, her attitude disappointed. Simon Lewis could not blame her; she'd probably been hoping for a better tip than the one she was going to get on a single cup of coffee. But it wasn't his fault vampires didn't eat. Sometimes, in restaurants, he ordered food anyway, just to preserve the appearance of normalcy, but late Tuesday night, when Veselka was almost empty of other costomers, it didn't seem worth the bother. 'Just the coffee.'
Betyg: 7/10
Favoritkaraktär: Jace
Författare:

Heroes säsong 1

Fakta:
Första säsongen av Heroes är 1010 minuter lång och består av 23 avsnitt. I huvudrollerna får vi se Hayden Panettiere, Jack Coleman, Milo Ventimiglia, Masi Oka, Greg Grunberg, Sendhil Ramamurthy, Thomas Dekker, James Kyson, Adrian Pasdar, Zachary Quinto, Ali Larter, Cristine Rose och Ashley Crow. Serien, regisserad av Tim Kring, spelades in 2006 och rekommenderas från 11 år. Säsong 1 består av en volym; Genesis.

Handling:
"Tänk om superhjältar fanns på riktigt. Tänk om du vaknade upp en dag och upptäckte att du kunde flyga, se in i framtiden eller läsa andra människors tankar. Det är precis vad som händer huvudpersonerna i Heroes. Vi möter bland annat cheerleadern Claire som är mer eller mindre osårbar, konstnären Isaac som ser framtiden, den japanske programmeraren Hiro som kan manipulera tiden och kongresskandidaten Nathan som kan flyga - och många flera. Serien berättar hur de upptäcker och reagerar på sina krafter, hur krafterna påverkar deras liv och hur de använder dem för att försöka förhindra en katastrof som kan utplåna New York City."
 

Recension:
Heroes har länge varit en av mina favoritserier. Den har mycket av allt och passar de flesta. Serien utspelar sig i vårt samhälle och tar upp vardagsproblem som de flesta kan relatera till; problem i skolan eller på jobb, ekonomi, vänskap och så vidare. Men samtidigt har den en otroligt unik idé när det kommer till det övernaturliga. Man får följa när karaktärerna upptäcker sina krafter och hur de hanterar sina nya situationer, samt hur de förs samman för att förhindra att New York ödeläggs. 

 

Du kan se trailern för Heroes säsong 1 ovan.

 

Serien är väldigt realistisk även när det kommer till det övernaturliga, och jag känner aldrig att den blir överdriven. Den har både mystik, romantik och mycket humor, samtidigt som tempot är högt och spänningen ständig. Det är väldigt lätt att bli beroende av serien.

 

 Hiro lyckas teleportera sig till New York.
 

Heroes finns otroligt många fantastiska skådespelare - och de lyckas med konsten att inte spela rollen, utan att leva den. Det är storartat att se deras samspel och jag tycker att de allesammans lyckas med sina karaktärer. Karaktärerna är ständigt intressanta att följa eftersom de allesammans utvecklas under seriens gång och inte stannar densamma under en lång tid.

 

 Claire är beredd att offra livet för sin familj.
 

Heroes är alltså en otroligt charmig och spännande "måste-se" serie som passar de flesta. Serien är unik, mystisk och nervkittlande, och jag ser otroligt mycket fram emot att se fortsättningen.


Desperate Housewives säsong 1 - 7

Åldersgräns: 11 år
Release datum: 30-11-2005 --> 09-10-2012
Kända medverkande: Brenda Strong, Andrea Bowen, Cody Kasch, Eva Longoria, Felicity Huffman, James Denton, Teri Hatcher, Mark Moses, Marcia Cross, Jesse Metcalfe, Richardo Chavira, Nicollette Sharidan m.f.
Genré: Drama, komedi
Antal säsonger: 8
Handling: "Efter en dag fylld av våffelgräddning och tvättvikning skjuter den perfekta hemmafrun Mary Alice ihjäl sig själv. Efter sig lämnar hon sina vänner på Wisteria Lane med en rad obesvarade frågor. Framför allt undrar grannfruarna vem som sänt Mary Alice det illavarslande brevet med texten "Jag vet vad du gjorde" som de hittar bland hennes kläder..."


Konstigt nog så älskar jag Desperate Housewives serien! Jag brukar gilla fantasy och paranormal serier som Heroes eller någon kriminalare som NCIS, men jag har aldrig gillar såpaoperor förut. Men när jag började se Desperate Housewives ändrades det. Första säsongen började rätt dåligt och jag trodde att jag hade funnit en skitserie, men halvvägs igenom så fastnade jag för serien och därefter vad jag fast. Efter det satt jag som fastnålad, avsnitt efter avsnitt, säsong efter säsong.Trots att jag anser att serien och dess karaktärer är ytliga och överdriva tycker jag att serien är väldigt underhållande och spännande. Den är pulsökande och karakätrerna har sina små egenskaper som gör den komisk. Klumpiga och lite osmarta men godhjärtade Susan. Den till det yttre perfekta men på det inre vraket Bree. Det alldagliga modern med allt för mycket jobb Lynette. Och den vackra och bortskämda Gabrielle. De har alla charmiga egenheten som tar serien till toppen.Precis som i The Big Bang Theory så är det mest karaktärerna som gör serien. Visst händelserna är viktiga men om inte karaktärerna skulle ha haft sina egenskaper som de har hade den fallig pladask. Karaktärerna är otroligt charmanta och kan få mig som tittare både att asgarva och gråta.Serien är som sagt är rolig, dramatisk och för en gångs skull härligt överdriven. Rekomenderar verkligen serien även om du inte gillar såpaoperor och drama serier som jag inte gör, för den är som man säger; One of a kind. Desperate housewives är en otroligt bra serie som passar alle, oberoende av kön och ålder. Vill du ha dramatik? Här har du det!


Awakened

"Choose a side."

Länge har jag sett fram emot att läsa Awakened, Uppvaknandet, av P.C och Kristin Cast - den åttonde delen i House of Night serien - och nu har jag äntligen läst den! Den spännande och hjärtkrossande berättelsen fortsätter i samma ögonblick som den sjunde bokens spännande avslut slutade, och spänningen håller genom hela boken.

"Ûbervampyren Neferet är tillbaka i Tulsa och är åter den som bestämmer i Nattens Hus. Högsta prioritet på hennes att-göra-lista är att döda Zoey, en gång för alla. Men Zoey lever skyddad av vampyrerna på den skotska ön Skye. Hur ska Neferet locka hem henne? Kanske kan man göra något riktigt överdjävligt mot någon av Zoeys äckligt lojala små vänner? För många andra väntar förändringar, insikter väcks som leder till nya vägar. Ond blir god och god blir ond. Vem kommer att byta sida?"Boken var helt underbar att läsa och jag kunde inte släppa taget om den! Den börjar och slutar spännande och inget i mellan är vindstilla. I boken finns det enligt mig mycket mer förödelse och srog i än de föregående böckerna, och det märks att Mörker håller på att ta över. Vänskapsbanden klipps av och alla måste fråga sitt hjärta vilken sida man står på, och för vissa betyder det förändringar som påverkar de alla. Ond blir god och god blir ond.

I denna bok får man säga farväl till ett flertal karaktärer, men man får även tillbaka en person man trodde för alltid skulle vara borta. Inte för att han återvänder som sig själv utan är en skapelse av den vita tjuren; Mörkret själv, med syfte att tjäna Tsi Sgili. Jag började nästan att gråta när person nummer 1 dog och när P.C Cast beskrev sorgen för de kvarlämnade så väl. Död nummer 2 kändes inte alls lika hjärtekrossande, men den skapade mer irritation, ångest och hat mot den som utbringade dådet, och med den anledningen denna personen hade. Bokens tempo gick lite långsammare än föregående böcker men det hände ändå saker hela tiden, ny information blossade upp, fler dikter från proffesian kom till världen och fler parallellhandlingar kom. Man fick läsa inviduellt om nästan alla huvudpersonerna. Kalona får en helt annan roll än i tidiagre böcker, likasom hans son Refaim. Hemligheter avslöjas, svek spinns om, kärlek väcks till liv och hat från gamla gamla tider får katastrofala konsekvenser mot dess offer. Slaget mellan Ljus och Mörker är påväg.

Det enda negativa med boken är att den är såpass kort på dens 337 sidor, och man vill bara fortsätta att läsa. I denna händer så himla mycket saker som får ens hjärna att snurra runt av tankar om fortsättningen. Den slutade alltför spännande! Jag kommer, bildligt talat förhoppningsvis, riva upp långa skåror i väggarna på grund av otåligheten inför nästa bok; Destined, som jag kommer att vilja läsa på svenska. Alla i boken får ett nytt perspektiv och du kommer att bli förvånad över hur alla förändras och hur svek inte endast är Neferets speciellitet, utan att andra också börjar lita mer på Mörker och hämnd. I slutet offrar Neferet en kär person till Zoey, för att sedan använda dess blod till att skapa det ultimata vapnet för att döda Zoey och hennes vänner. Mörkret själv har själv hjälpt till att skapa vapnet, som i formen av en människa ska attackera. Men en kär gammal väns själ vilar djupt där inne..

Dessutom har Kalona fått inflytning på Stark. Han har upptäckt att tack vare att han gav sin odödlighet till honom så kan hans ande besöka James och ta över hans kropp. Vad kommer han göra? Kommer han ta tillfället i akt och vara med sin själsfrände A-Ya, eller kommer han utföra det dåd Neferet bett honom om, och offra det som betyder mest? Allt detta och mycket mer i denna underbara del av House Of Night serien; AWAKENED, en bok med allt: spänning, sorg, dramatik, ondska, mytologi, legender, romantik, humor och åtrå...

Första stycket: "En oroväckande känsla av missnöje väckte Neferet. Innan hon helt hade lämnat det diffusa tillståndet mellan dröm och verklighet trevade hon efter Kalona med sina långa, eleganta fingrar. Armen hon rörde vid var muskulös. Hans hud kändes slät, stark och behaglig under hennes fingertoppar. Den lilla fjäderlätta beröringen var allt som behövdes. Han vände sig ivrig mot henne."

Sista stycket: "Jag blundade och lät Stark trösta mig medan jag grät av smärta, ånger och saknad, tills jag bara hade kärlek kvar. Alltid kärlek.

Författare:


Man About Town

"Whats hard to win is even harder to hold on to!"

Regissör: Mike Binder
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-daatum: 12-13-2008
Kända medverkande: Ben Affleck, John Cleese, Adam Goldberg m.f.
Genré: Komedi, Drama.

"Jack Giamoro är den amerikanska drömmen förkroppsligad. Som Hollywoods mest efterfrågade talangscout tillhör han filmstadens absoluta grädda. Snabba bilar, välfyllda bankkonton och en vacker hustru, you name it, Jack’s got it. Men när han på en och samma dag förlorar sin dagbok – som är full med konfidentiellt Hollywoodskvaller och avslöjar hustruns snedsprång, dalar Jacks tillvaro från ”bling-bling” till absolut ingenting."Filmen var rätt rolig på vissa delar men den var verkligen ingen film för mig. Den var inte direkt tråkig, men det kändes som om det knappt hände någonting och att när det väl skedde något så var det för tillgjort. John Cleese är ju alltid rolig och förhöjde filmen men förutom det tyckte jag att filmen inte var något mer än tidsfördriv. Spänningen nådde inte ända fram, humorn var ofta lam och hämnen var tillgjord.Nej, filmen berörde mig inte känslomässigt och jag rekomenderar den inte. Den var helt enkelt inte minnesvärd. Men det finns förstås värre filmen som är dötråkiga, och om man jämför med dem var Man About Town en härlig rulle.

Betyg: 3/10


The Vampire Diaries

"The past is never far behind."

The Vampire Diaries är en serie av L.J Smith. Hittils finns 9 böcker i serien och några spin-off böcker (Stefans Diaries-serien, finns hittils sex stycken böcker i den serien). Böckerna är:

The Awakening
The Struggle
The Fury
The Reunion
The Return: Nightfall
The Return: Shadow souls
The Return: Midnight
The Hunters: Phantom
The Hunters: Moonsong

"Elena Gilbert is a high school golden girl, the one boys want and girls want to be. And Elena is used to getting what she wants. But when she meets handsome, haunted Stefan, he struggles to resist her because of his dark secret: Stefan is a vampire. Stefan is torn by guilt over his past, but he also has a dark, dangerous vampire brother, Damon. Soon Elena finds herself torn between two vampire brothers-and in terrible danger."

Jag tycker att The Vampire Diaries serien är okay. Jag har läst bättre böcker, men L.J Smith är en fantastisk författare och i serien finns mycket av allt: Spänning, sorg och romantik. Den är helt klart värd att läsa ;) Jag ska läsa om serien inom snar framtid och då kommer jag skriva en mer välgrundad recension för varje bok, kommer inte ihåg så mycket av serien just nu :) Böckerna finns som en tv-serie vid samma namn, men nästan allt - viss handling, karaktärer, välidgt mycket - är förändrat. Just nu har jag bara skrivit en grundling recension för första boken, klicka på dens titel för att se den.
Den första boken är sämst enligt mig men serien blir bättre ju längre du läser. 

Första meningar:
The Awakening: "Dear Diary, something awaful is going to happen today."

The Struggle: "Damon! Icy wind whipped Elena's hair around her face, tearing at her light sweater."

The Fury: "Elena stepped into the clearing."

The Reunion: "'Things can be just like they were before' said Caroline warmly, reaching out to squeeze Bonnie's hand.

The Return Nightfall: "Ste-fan? Elana was frustrated."

The Return Shadow Souls: "'Dear Diary', Elena whispered, 'how frustrating is this?'

The Return Midnight: "Dear Diary, I'm so frightened I can hardly hold this pen."

The Hunters Phantom: "Elena Gilbert stepped onto a smooth expanse of grass, the spongy blades collapsing beneath her feet."

Jag har inte läst The Hunters Moonsong.

VARNING: ÄR DU ETT FAN AV DAMON FRÅN TV-SERIEN SÅ LÄS INTE BÖCKERNA, DITT HJÄRTA KOMMER ATT KROSSAS.

Författare:
 


Min Samling (video)

Har fått förfrågningar om att få se min boksamling så idag gjorde jag en kort book shelf tour :) Hoppas alla blir nöjda (trots att min röst låter helskum och att jag bara babblar på haha. Ta hänsyn till att jag inte direkt är en värdsvan videoskapare. ) So here you go, enjoy.

Jersey Girl

Regissör: Kevin Smith
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: Barntillåten 
Release-datum: 15-12-2004
Kända medverkande: Jason Biggs, Jennifer Lopez, Will Smith, Liv Tyler, Ben Affleck m.f.
Genré: Komedi

"Ollie Trinké är en skärpt presschef i musikbranschen och han har en vacker, gravid hustru, en snabb bil och en penthouselägenhet på Manhattan. Men plötsligt står han där utan jobb och hustru, men med en liten dotter som han inte har den blekaste aning om hur han ska ta hand om. Detta för honom tillbaka till hans barndomshem i det oglamorösa New Jersey, där hans varmhjärtade, men lätt alkoholiserade, pappa står redo att bistå med råd och dåd. Men i New Jersey finns även en videobutik där den vackra, men mycket rättframma, Maya jobbar. Hon får den ambitiöse Ollie att sätta saker och ting i sina rätta perspektiv."Jersey Girl är en mysig må-bra-film. Trots att ingen större händelse skedde så flöt filmen på och blev inte tråkig. Jag gillar nästan alla skådespelare; Smith, Lopez, Tyler och jag tycker att de alla gjorde ett bra jobb. Jag kommer absolut att se om filmen då den var härligt gjord och lättsam och fick mig att känna mig bra. Så jag rekomenderar den här filmen men måste ändå säga att den inte passar dem som vill ha actionfyllt och spänning då detta inte alls är i den stilen. En mysig film helt enkelt med lätt komik.Finns inte så mycket mer att säga om den. Det enda negativa med filmen var att slutet var för plötsligt, jag hade gärna velat veta mer om vad som skulle hända.

Betyg: 5/10


Hush Hush

"A fallen angel and a deathly vow."

Hush Hush serien är av Becca Fitzpatrick och består hittills av tre delar, men det kommer säkert fler. Alla böckerna finns översatta till svenska. Böckerna är:
Hush Hush (Fallen Ängel)
Crescendo (Förlorad Ängel)
Silence (Noras Val)

"Nora's never been particularly attracted to the boys at her school. Not until Patch came along. With his easy smile and eyes that seem to see inside her, she is drawn to him against her better judgement. But after a series of terrifying encounters, Nora's not sure who to trust. Patch seems to be everywhere she is and knows more about her than her closest friends.And when she tries to seek some answers, she finds herself near a truth that is way more unsettling than anything Patch makes her feel. For Nora is right in the middle of a centuries-old battle between the immortal and those that have fallen - and sooner or later, she's going to have to pick sides..."Jag känner inte ett så jättestarkt sug efter att läsa fortsättningen. Boken var bra; men jag tycker att den var lite lam och verkade nästan inte kunna stå på sina egna ben - som om författaren var rädd för att sticka ut. För det märks att hon har mer att ge. Boken var endast okay. Jag har läst den andra delen, Crescendo, som visade sig vara mycket bättre, men den första boken var för seg och tråkig för min del. Men det kanske är en sådan bok man måste läsa fler gånger för att gilla, vad vet jag ;P Tyvärr har jag ingenting mer att säga om Hush Hush då den inte påverkade mig. Men läs gärna recensionen för Crescendo.

Författare:

Torment

Fakta:
Torment är den andra delen i Fallen-serien av Lauren Kate. Dess efterföljare är Passion och Rapture. För Fallens recension, klicka här.
 
Handling:
"Hell on earth. That's what it's like for Luce to be apart from her fallen angel boyfriend, Daniel. It took them an eternity to find one another, but now he has told her he must go away. Just long enough to hunt down the Outcasts - immortals who want to kill Luce. Daniel hides Luce at Shoreline, a school on the rocky California coast with unusually gifted students: Nephilim, the offspring of fallen angels and humans. At Shoreline, Luce learns what the Shadows are, and how she can use them as windows to her previous lives. Yet the more Luce learns, the more she suspects that Daniel hasn't told her everything. He's hiding something - something dangerous. What if Daniel's version of the past isn't actually true? What if Luce is really meant to be with someone else?"
 
 
Recension:
Återigen - vilket otroligt vackert omslag! Älskar klänningen, texten, bakgrunden - allting är så vackert.
 
Lauren Kate har otroligt mycket fantasi och Fallen-serien blir bättre och bättre. Jag älskar reinkarnationerna, änglarna och nephilim - det är så otroligt intressant att läsa! Det är nästan så att jag glömde bort att det är insta-love och kärlekstriangeldraman med bara för att jag blir så fascinerad av Kate's fantasi.
 
Ibland blir dock boken lite seg vilket känns tråkigt eftersom jag älskar karaktärerna och idén med boken. Dessutom bridog den svåra engelskan till att jag inte fastnade lika mycket för Torment som jag hoppats. En annan negativ sak är att Torment likar väldigt mycket Soulmate av L.J. Smith. Visst, en mycket bättre version men icke desto-mindre alltför många likheter.
 
Eftersom Torment är en blandning av intressanta paranormala varelser samt YA romantik så är den fortfarande otroligt bra. När den dessutom utspelar sig på en internatskola så höjs betyget ytterligare (vet inte varför men jag älskar böcker som utspelar sig i skolor, som Hex Hall, Vampire Academy, House of Night o.s.v.). Dock känner jag att detta inte är en serie jag vill läsa om och om igen, men jag uppskattade ändå läsningen och eftersom omslaget är så fantastiskt så är bara det en anledning till att köpa boken.
 

Night World

"Love has never been so dangerous before."

Night World serien består av tio böcker av L.J Smith (författaren till The Forbidden Game och The Vampire Diaries). Hittils har nio stycken utkommit på engelska och tre stycken på svenska. Den sista delen kommer ut 2014, vilket är ett ganska långt hopp från att den nionde kom ut för några år sedan. Detta är böckerna:

1) Secret vampire (Att lura döden)
2) Daughters of darkness (Nattens döttrar)
3) Spellbinder (Förhäxad)
4) Dark Angel
5) The Chosen
6) Soulmate
7) Huntress
8) Black Dawn
9) Witchlight
10) Strange Fate (ej utkommen)

"Love has never been so dangerous... The Night World isn't a place. It's all around us. It's a secret society of vampires, werewolves, witches, and other creatures of darkness that live amongst us. They are beautiful. They are deadly and are irresistable to humans. Your high school teacher could be one, and so could your boyfriend... The Night World laws say it's okay to hunt humans; it's okay to kill them. There are only two things you can't do with them: 1) Never let them find out the Night World exists. 2) Never fall in love with one of them. These are stories about what happens when the rules get broken..."


L.J Smith är en fantastisk författare och i Night World serien bevisar hon det. De första böckerna är helt okay men ju längre in i serien du kommer destu mer beroende blir du. Alla böckerna är jättebra och de är sammanlänkade på ett sätt man inte kan tro när man börjar med serien. De flesta tror att böckerna är fristående, men jag som läst alla utom den sista vet att det är viktigt att ha läst alla för att förstå allt. Den enda boken jag tycker är mindre bra på grund av sitt slut är Dark Angel - allting slutade för enkelt, för snabbt. Men serien är toppen och rekomenderas starkt till alla som älskar fantasy. Enligt mig är Night World serien en av L.J. Smiths bästa serie; mycket bättre än Vampire Diaries och och till och med lite bättre som The Forbidden Game. Serien är väldigt spännande med högt tempo och väldigt lättläst, så det borde inte vara något större problem för någon att läsa böckerna på engelska; vilket jag verkligen rekomenderar då de svenska versonerna inte förmedlar samma känslor och inte är alls lika bra.

Betyg: 5/10.

Första styckena:

Secret Vampire: "It was on the first day of summer vacation that Poppy found out she was going to die. It happened on Monday, the first real day of vacation. Poppy woke up feeling gloriously weightless and thought; No school. Sunlight was streaming in the window, turning the sheer hangings around her bed filmy gold. Poppy pushed them aside and jumped out of bed - and winced."

Daughters of Darkness:"'Rowan, Kestrel and Jade,' Mary-Lynnette said as she and Mark passed the old Victorian farmhouse. 'Huh?'. 'Rowan. And Kestrel. And Jade. The names of the girls who're moving in.' Mary-Lynnette tilted her head toward the farmhouse - her hands were full of lawn chair. 'They're Mrs Burdock's nieces. Don't you remember I told you they were coming to live with her?'."

Spellbound: "Expelled. It was on of the scariest words a high school senior could think of, and it kept ringing in Thea Harman's mind as her grandmother's car approached the school building. 'This,' Grandma Harman said from the front passenger seat. 'is your last chance. You do realize that, don't you?'".

Dark Angel
: "Gillian Lennox didn't mean to die that day. She was mad though. Mad because she had missed her ride home from school, and because she was cold, and because it was two weeks before Christmas and she was very very lonely. She walked by the side of the empty road, which was about as winding and hilly as every other country road in south-western Pennsylvania, and viciously kicked offending clumps of snow out of her way."

The Chosen
: "It happened at Rashel's birthday party, the day she turned five years old. 'Can we go in the tubes?' She was gaving her birthday at a carnival and it had the biggest climbing structure of tubes and slides she had ever seen. Her mother smiled. 'Okay, kitten, but take care of Timmy. He's not as fast as you are.' They were the last words her mother ever said to her."

Soulmate: "The werewolves broke in while Hannah Snow was in the psychologist's office. She was there for the obvious reason. 'I thin I'm going insane,' she said quietly as soon as she sat down. 'And what makes you think that?' The psychologist's voice was neutral, soothing. Hannah swallowed. Okay, she thought, lay it on the line. Skip the paranoid feeling of being followed and the ulta-paranoid feeling that someone was trying to kill her, ignore the dreams that woke her up screaming. Go to the really weird stuff."

Huntress: "'It's simple,' Jez said on the night of the last hunt of her life. 'You run. We chase. if we catch you, you die. We'll give you three minutes head start.' The skinhead gang leader in front of her didn't move. e had a pasty face and shark eyes. He was standing tensely, trying to look tough, but Jez could see the little quiver in his leg muscles. Jez flashed him a smile. 'Pick a weapon,' she said. Her toe nudged the pile at her feet. There was a lot of stuff there - guns, knifes, baseball bats, even a few spears. 'Hey, take more than one. Take as many as you want. My treat.' There was a stifled giggle from behind her and Jez made a sharp gesture to stop it. Then there was silence."

Black Dawn: "Maggie Neely woke up to the sound of her mother screaming. She'd gone to bed as usual, with Jack the Great Dane sprawled heavily across her feet and the three cats jockeying for position around her head. her cheek was resting on her open geomtery book; there were homework paper scattered among the blankets, along with fragments of potato chips and an empty bag. She was wearing her jeans and a flowered pajama top plus the only two socks she's been able to find last night; on red velveteen anklet and one blue cotton slouch sock. Those particular socks would eventually mean the difference between life and death for her, but at the moment Maggie had no idea of that. She was simply startled and disoriented from being wakened suddenly. She'd never heard this kind of screaming before, and she wondered how she could be so certain it was her mother doing it."

Witchlight: "The mall was so peaceful. There was no hint of the terrible thing that was about to happen. It looked like any other shopping mall in North Carolina on a Sunday afternoon in December. Modern. Brightly decorated. Crowded with customers who knew there were only ten shopping days until Christmas. Warm, despite the chilly gray skies outside. Safe. Not the kind of place where a monster would appear."

Författare:


Fallen

Fakta:
Fallen är första delen i Fallen quadrilogin av Lauren Kate.Övriga delar är Torment, Passion och Rapture. Det finns även en tilläggsbok kallad Fallen In Love.
 
Handling;
"What if the person you were meant to be with could never be yours? 17-year-old Lucinda falls in love with a gorgeous, intelligent boy, Daniel, at her new school, the grim, foreboding Sword & Cross ...only to find out that Daniel is a fallen angel, and that they have spent lifetimes finding and losing one another as good and evil forces plot to keep them apart. Get ready to fall..."

 
Recension:
Måste börja med att skriva att jag bedårar omslaget! Lite goth-aktigt, och många känslor i en enda bild. För att vara ärlig var det omslaget som fick mig att köpa boken.
 
Jag gillar faktigst hur boken är upplagd. Den utspelar sig på en internatskola, vilket jag älskar. Sedan är storyn väldigt bra. Boken är vävd i mycket mystik och den var otroligt intressant. Jag älskar reinkarnationer och jag blev väldigt intresserad av fallna änglar efter detta. Fallen var en första boken jag läste om den varelsen.
 
Fallen kändes väldigt mysig att läsa. Den hade lagom tempo och kunde höja pulsen ibland, men mestadels var den lugn och fascinerande. Visst ogillar jag insta-love, men det fungerade faktigst helt okej med Fallen eftersom man ändå fick en förklaring till det.
 
Dock tyckte jag att boken kunde vara lite svårläst ibland. Jag kunde ha stora problem att förstå vad som hände, men det var bara under få korta stunder.
 
Sammanfattningsvis var Fallen en bra och intressant bok jag verkligen fastnade för. Den hade sina brister men övervägande var den bra. Jag rekomenderar den för er som gillar romance och spänning med en udd av en sådan där läskig känsla.

Fallen - serien

"Another love, another death."

The Fallen-serie är en quadrilogi (d.v.s fyra böcker) av Lauren Kate. Böckerna i serien är Fallen, Torment, Passion och Rapture. Serien handlar om en fallen ängel vars kärlek till en reinkarnation orsakar hennes död.

Det finns även en spin-off bok, och jag vet inte om det är början till en spin-off serie. Boken heter Fallen in Love och utspelar sig mellan Passion och Rapture.

"What if the person you were meant to be with could never be yours? 17-year-old Lucinda falls in love with a gorgeous, intelligent boy, Daniel, at her new school, the grim, foreboding Sword & Cross ...only to find out that Daniel is a fallen angel, and that they have spent lifetimes finding and losing one another as good and evil forces plot to keep them apart. Get ready to fall..."

Fallen serien är riktigt bra. Lauren har använt mycket fantasi och är mycket bra på att beskriva händelserna och att komma på nya saker. Ibland kan det dock kännas lite tråkigt att läsa böckerna då de är lite sega ibland och på vissa ställen är engelskan mycket svår, men det är sådant man får ta. Hittils tycker jag att Passion har varit bäst - men jag har inte läst Rapture än då den inte kommit ut än. ;) Dock tycker jag att Fallen serie liknar för mycket Soulmate av L.J Smith som jag tror har kopierat lite grann ur denna serie till sin bok. Även The Immortals-serien av Alyson Noel har vissa saker jag håller ihop med Fallen. :P Men de är värda att läsa :) Jag har inte läst spin-off boken Fallen in Love så jag kan inte ge någon kommentar till den, men jag har hört att den inte bara ska handla om Lucinda och Daniel, utan att den ska ha flera mini-kärlekshistorier som handlar om andra karaktärer som varit med i böckerna. Serien är väldigt bra och jag tycker att alla som gillar fantasy eller romantik (eller båda) borde läsa dessa böcker då de höjer pulsen rejält på flera ställen. Jag älskar verkligen böcker som utspelar sig på internatskolor! :D Dessutom är omslagen otroligt vackra! Dock kanske det inte är en serie man läser om och om igen.

Andra recensioner: "Sexy and fascinating and scary... I loved loved loved it!" // P.C Cast (House of Night)

Första stycket ur Fallen: "Around midnight, her eyes at last took shape. The look in them was feline, half determined and half tentative - all trouble. Yes, they were just right, those eyes. Rising up to her fine elegant brow, inches from the dark cascade of hair."

Första stycket ur Torment: "Daniel stared out at the bay. His eyes were as gray as the thick fog enveloping the Sausalito shoreline, as the choppy water lapping the pebble beach beneath his feet. There was no violet to his eyes now at all; he could feel it. She was to far away."

Första stycket ur Passion: "A shot rang out. A broad gate banged open. A pounding of horses' hooves echoed around the track like a massive clap of thunder."

Första stycket ur Rapture kommer senare.

Författare:


Vill ha vill ha vill ha!

Här är ytterligare några böcker och filmer som är på min önskelista! ^^
Böckerna är Wither och Fever av Lauren DeStefano, Lögner av Sara Shepard och Bitterblue av Kristin Cashore.
Filmerna är Dark Shadows, Game of Thrones season 1, I am Number Four och The Last Samurai.
Har du läst/sett någon av dem? ^^ Hur ser din önskelista ut?

Wizard's First Rule

"There is nowhere to hide, nowhere is safe. Here magic makes love twice as sweet, and betrayal and loss twise as bitter."

Wizard's First Rule är den första boken i The Sword of Truth serien av Terry Goodkind. Hittils finns det 12 böcker i serien och en spin-off bok kallad Debt of Bones, som utspelar sig före den första boken. De två första böckerna har blivit till en tv-serie kallad Legend of the Seeker med två säsonger; en per bok.
Böckerna finns översatta till svenska, men uppdelade till fler böcker. De i serien är:

1) Wizard's First Rule ("Sökaren" & "Trollkarlens första regel".)
2) Stone of Tears ("Tårarnas sten" & "Färden till lerfolket" & "Profeternas palats".)
3) Blood of the Fold ("Blodets församling" & "Trollkarlens fästning".)
4) Temple of the Winds ("Drömvandrarens hämnd" & "Vindarnas tempel" & "Månens budskap".)
5) Soul of the Fire ("De tre klangerna" & "Eldens själ" & "Det stulna svärdet".)
6) Faith of the Fallen ("De fallnas tro" & "Palatset i Altur'Rang".)
7) The Pillars of Creation ("Hål i världen" & "Skapelsens pelare".)
8) Naked Empire ("De värnlösa" & "Statyns hemlighet".)
9) Chainfire ("I Kahlans spår" & "Utraderingen".)
10) Phantom ("Skepnaden" & "I det fördolda".)
11) Confessor ("Bekännarna" & "Midlands sista strid".)
12) The Omen Machine (Ej ute på svenska ännu.)

"One man, Richard Cypher, hold the key to the fate of three nations, to the fate of humanity. But until he learns the Wizard's First Rule his chances of succeeding in his task are slim. And his biggest problem is admitting that magic exists at all...
A novel of incomparable scope and rimming with atmospheric detail: this is a world where heart hounds stalk the magical boundaries between countrier, and worlds, for unwary human prey, blood-sucking flies hunt on behalk of their underworld masters, and where artist can draw more than just your likeness."WOW. Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Inte var den bara den bästa fantasyboken jag läst, utan det var absolut den bästa boken någonsin som jag haft i mina händer.

Andra böcker brukar ta ett tag att komma in i, de är oftast lite sega i början och har oftast en mer spännande final så att man ska fortsätta med serien. Wizard's First Rule är helt annurlunda. Redan från första sidan är det fullt ös och det slutar inte fören vid det sista ordet. Inte en tråkig stund, jag hann knappt andas ut fören näste händelse kom. Så otroligt spännande! Jag hade inte stora förhoppningar innan och tyckte att den lät lite små tråkig, och när jag dessutom såg att den var 764 sidor lång kände jag hur modet sjönk. Men jag kunde inte släppa ner boken! Den var aldrig seg på något ställe utan hade ett högt tempo genom hela boken och ökade pulsen effektivt.

Goodkind är otrolig på att beskriva! Han målar upp bilder som verkligen påverkar än känslomässigt; allt från att få ökad puls och skratta till att vilja spy. Han beskriver så väl in i minsta detalj (men inte så att det blir segt) så att man känner sig själv utsatt för det som sker karaktärerna.

Jag måste dock varna dem som är lite känsliga, för den här boken är varken för de mindre eller de klentrogna. Boken är mycket våldsam och som jag skrev över beskrivs det in i minsta detalj. Vid vissa scener var jag tvungen att ta pauser för att få ner pulsen och minska illamåendet.

Innan jag började med boken trodde jag att boken skulle vara ganska svår att förstå. Det verkade vara i samma stil som andra svårlästa böcker, exempelvis Lord of the Rings, och därför kände jag mig inte direkt manad till att läsa den. Hur kul är det att läsa en bok man inte förstår? Men Goodkind är mycket bra med sin engelska. Trots att han kan använda svåra ord ibland så bygger han upp meningarna med perfektion vilket gör att men inte behöver förstå alla ord för att förstå meningarna. Därför är det en bra bok för även de som anser sig vara mindre bra på engelska; för jag tycker verkligen att du ska läsa den på orginalspråket.

Jag älskar alla karaktärerna och hur Goodkind har byggt upp dem; Richard, Zedd, Chase, Kahlan, Rahl och alla andra. De känns så verkliga och man påverkas kraftigt av det som händer dem.

Jag vill avsluta min recension med att skriva att jag tycker att alla borde läsa den här boken. Wizard's First Rule är en bok även de som inte gillar fantasy i vanliga fall skulle gilla. Den har det mesta; romantik, våld, magi, läskiga varelser och händelser, spänning, humor och mysterier. Det är verkligen med hela mitt hjärta som jag skriver att Wizard's First Rule absolut är den allra bästa high fantasyn som jag någonsin läst.

Första meningen: "It was an odd-looking vine."
Sista meningen: "'Because she knows more about the underworld than anyone alive.'"
Sidor: 764.
Mest spännande händelsen: Vistelse i D'Hara med Mord-Sith Mistress Denna.
Betyg: 10/10

Författare:


The Vampire Academy - serien

"They come first."

Vampire Academy serien är av Richelle Mead och består av sex delar som är:
Vampire Academy (Törst)
Frostbite (Fruset Blod)
Shadowkiss (Skuggkysst)
Bloodpromise (Löftet)
Spirit Bound (Andens Kraft)
Last Sacrifice (Yttersta Offret)

Alla delar har översatts till svenska. Richelle Mead har även påbörjat en spinoff serie i samma värld fast med karaktärerna som bara varit side-kicks förut. Serien heter Bloodlines. Denna finns inte på svenska än. Böckerna som serien Bloodlines hittils innehåller är Bloodlines och The Golden Lily och The Indigo Spell.

"St. Vladimirs Academy isnt just any boarding schoolits a hidden place where vampires are educated in the ways of magic and half-human teens train to protect them. Rose Hathaway is a Dhampir, a bodyguard for her best friend Lissa, a Moroi Vampire Princess. Theyve been on the run, but now theyre being dragged back to St. Vladimirsthe very place where theyre most in danger. . . . Rose and Lissa become enmeshed in forbidden romance, the Academys ruthless social scene, and unspeakable nighttime rituals. But they must be careful lest the Strigoithe worlds fiercest and most dangerous vampiresmake Lissa one of them forever." // Vampire Academy
Vampire Academy och House of Night serien är ganska lika. Förutom handlingarna är den största skillnaden att House of Night är mer utdragen. I Vampire Academy är det nästan alltid spännande, det händer nästan alltid någonting. Romantik, spänning, sorg och skratt finns det gott om. Vampire Academy är en riktigt bra serie och ett måste för dig som vill bli beroende ;) Du kommer inte kunna stoppa undan böckerna förren du läst ut dem. När man väl har börjat är det väldigt svårt att hålla sig ifrån böckerna och det känns som att sitta på nålar hela tiden. Varje bok slutar otroligt spännande, speciellt Andens Kraft! Läs dem, och läs dem nu! :)

För att läsa mer ingående om varje bok, klicka på länkarna ovanför.

Annan recension: "Coola, sexiga, spännande och spektakulära romaner. Minst av allt blodfattiga." // Östgöta Correspondenten.

Författare:

House of Night

"Two options; abandon everything to live at the House of Night, or die."

House of Night serien är skriven av P.C och Kristin Cast och planeras att bli 12 böcker. Hittills finns det tio böcker på engelska och åtta böcker på svenska. Böckerna är:

1) Marked (Vampyrens märke)
2) Betrayed (Sveket)
3) Chosen (Utvald)
4) Untamed (Svart Ängel)
5) Hunted (Jagad)
6) Tempted (Frestad)
7) Burned (Bränd)
8) Awakened (Uppvaknandet)
9) Destined (Ödet)
10) Hidden (Gömd)

Tillhörande serien finns två faktabokliknande böcker och tre i en spin-off serie. Dessa böcker är 'Nyx in the House of Night Mythology' och 'The Fledgling Handbook 101'. I spin-off serien är böckerna: 'Dragons oath', 'Lenobias vow' och 'Neferets curse'.

Spoiler för er som inte läst de första sju böckerna:
"Zoey has returned, mostly whole, from the Otherworld to her rightful place as High Priestess at the House of Night. Her friends are just glad to have her back, but after losing her human consort, Heath, will Zoey--or her relationship with her super-hot Warrior, Stark--ever be the same? Stevie Rae is drawn even closer to Rephaim, the Raven Mocker with whom she shares a mysterious and powerful Imprint, but he is a dangerous secret that isolates her from her school, her red fledglings, and even her best friends. When the dark threat of Neferet--who is coming closer and closer to achieving her twisted goal of immortality--and Kalona returns, what will it take to keep the House of Night from being lost forever, and what will one desperate girl do to keep her heart from being irreparably broken?" 
// från Awakened


Endast de sju första böckerna är med på bilden. För att se alla, klicka på någon av länkarna ovan för att komma till en inriktad bok.

House of Night serien är en av de bästa paranormalserierna jag läst. Den har enormt mycket spänning och humor så att man bara vill fortsätta läsa tills den tar slut - och långt efter det! Dock kan den bli lite utdragen och tjatig på vissa ställen då historien är uppdelad i tolv delar. Zoeys problem är lite långtråkiga.
Berättelsen utspelar sig på en internatskola för vampyrer - vilket jag tycker är en underbar plats för många mystiska händelser. Dessa böcker är ett måste för alla paranormalläsare men du får vara beredd att bli beroende. Det är härligt att se utvecklingen mellan böckerna; i första boken handlar det om en fajt mellan skolans bitch medan det utvecklas till att rädda världen från Ondskan. Böckerna är väldigt spännande och så himla roliga! Jag gillar Zoeys vänner och på sättet de skiljer sig från varandra; två gay, två "tvillingar" och en odöd död.. Det blir många roliga samtal mellan vännerna. Jag tycker det är bra gjort att göra så att den man minst förväntat sig skulle vara "the bad guy" visade sig vara det. Älskar verkligen serien och tycker att alla ska läsa den, kille eller tjej, fantasyälskare eller inte. Den har någonting för alla; komik, spänning, tonårsproblem, killar, sex och så klart att hindra ondskan att ta över världen. Det är en härlig blandning av onda Tsi Sgili, vampyrer, änglar, människor och reinkarnationer.
Cast skriver på ett lättsamt, ett självklart sätt, vilket gör att man lättare smälter och tar in det som händer i boken. Det är med heder i behålla som jag kan skriva: en underbar serie!

För att läsa mer inriktat om böckerna klicka på länkarna ovanför.

De planerar att göra en film baserad på HoN ungefär samtidigt då filmen VA planeras, när Twilightkrisen är över.

Annan recension: "Coola, sexiga, spännande och spektakulära romaner. Minst av allt blodfattiga." // Östgöta Correspondenten.

PS: Ej lämplig för mindre. Våld och intimitet.

Författare:

The Forbidden Game

"The Game is reality."

The Forbidden Game är en triologi av L.J. Smith. Böckerna i serien är The Hunter, The Chase och The Kill. Böckerna finns inte på svenska ännu.

"It all started with a board game. But what was supposed to be an evening of friends, fun, and games, becomes a night of danger, drama, and obsessive love. Because when Jenny and her friends try to play the Game, it comes to life. Suddenly they are in a dark world where Julian, the gorgeous guy who sold Jenny the game, rules as Prince of the Shadows. Julian is in charge, making their darkest nightmares reality. And he will do anything to claim the beautiful Jenny as his prize. The Game is real, and these friends must play through - and the only way to win is to face their most secret fears. To lose the Game is to lose your life. And that is only the beginning..."När jag började med boken tyckte jag den verkade vara en av de bästa böckerna jag någonsin läst. När jag kom in i boken sjönk dock den känslan lite grann. Boken var fortfarande bra, men jag hade trott att den var bättre. Men The Forbidden Game är helt klart värd att läsa! Serien är mycket spännande då man får följa Jenny och hennes kompisar genom flera mardrömslika spel som Skuggprinsen Julian tvingat in dem i. Böckerna är spännande och på vissa ställen finns det humor. Det är mycket fart i dem och engelskan är lättläst.

Betyg: 5,5/10.

Första stycket av "The Hunter":
"Jenny glanced back over her shoulder. They were still behind herm on the other side of the street but definitely following. They matched their pace to hers; when she slowed to pretend to look in a store window, they slowed too.

Första stycket av "The Chase":
"It wasn't much the hunting. It was the kill.That was what brought Gordie Wilson out to the Santa Ana foothills on a sunny May morning like this. That was why he was cutting school even though he wasn't he'd get away with forgin his mom's signature on another re-admit. It wasn't the wildflower-splashed hills, the sky blue lupines, or the fragrant purple sage. It was the wet, plopping sound when lead met flesh."

Första stycket av "The Kill":
"The flight attendant started toward them, and the back of Jenny's neck begane to prickle.Her little fingers tingled."

Författare:

Recensionsexemplar

Idag blev min samling aningen större. Trots att jag har 25 olästa böcker här hemma som jag köpt själv så ville jag ha mer och ansökte därför efter recensionsex, och idag kom 6 av de utlovade böckerna i brevlådan. Eftersom de är recensionsex så är alla på svenska.
Böckerna är:
Frost // Maggie Stiefvater (B Wahlströms)
Feber // Maggie Stiefvater (B Wahlströms)
För evigt // Maggie Stiefvater (B Wahlströms)
De Utvalda 2 Monstrets dotter // Kristin Cashore (Semic)
3096 dagar // Natascha Kampusch (Albert Bonnier Förlag)
Blod och choklad // Annette Curtis Klause (Bonnier Carlsen)Ser fram emot att läsa dem och jag ska försöka skynda mig med recensionerna. Men det är mycket i skolan och dessutom är jag bara halvägs igenom den 800 sidors långa boken Wizards First Rule (med minimal texttyp). Så det kanske dröjer 2 veckor innan jag läst ut WFR men sedan ska jag skynda mig igenom de andra böckerna eftersom de har stor text och är på svenska. Och förhoppningsvis är jag inte lika stressad över skolan då. Men jag hoppas alla förlagen som vill ha sina recensioner står ut med att vänta lite på mig. Det kommer att vara värt mödan - jag lovar.

Min samling ^^

Det här är ett collage jag nyss gjorde över alla mina böcker och filmer (om man inte räknar med de 5 stycken som jag använder just nu, som därför inte står i någon hylla). Det ökar dock kontinuerligt så det lär snart vara fler haha :)
Hur ser din bok-eller-filmsamling ut? ^^

The Pacifier

Regissör: Adam Shankman
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 21-09-2005
Åldersgräns: Barntillåten
Kända medverkande: Vin Diesel, Brad Garrett, Brittany Snow, Chris Potter, Faith Ford, Lauren Graham, Max Thieriot, Carol Kane,  m.f.
Genré: Action, Komedi
"En vetenskapsman, som jobbar med ett topphemligt projekt, mördas av mörka krafter på hög nivå. Den specialtränade elitsoldaten Shane Wolfe får i uppdrag att skydda vetenskapsmannens familj och det som till en början ser ut som ett "barnvaktsuppdrag" får honom snart att önska att han befann sig i hetluften bakom fiendens linjer."
 

 
En lätt överdriven men rolig komedi. Jag gillar Vin Diesel, från bland annat Fast and Furious, och även i denna komedi rulle gjorde han ett mycket bra jobb. Jag gillade nästan alla skådespelare i filmen och tyckte att det trots allt fanns en röd tråd genom handlingen. Jag rekomenderar verkligen filmen eftersom den passar hela familjen och lär få dig att skratta.Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga om filmen utan att spoila, så jag avslutar med att skriva att det är en bra film att se en regning kväll. Jag håller inte alls med dem som säger att de tror att Diesel bara var med för att han höll på att ge upp om sin karriär, jag tyckte att han gjorde ett bra jobb.

Betyg: 6.5/10

Underbara böcker jag så gärna vill ha!

Lika hemskt som vanligt att vilja ha så många böcker men inte ha råd att köpa allesammans. Finns så många böcker som är så vackra och verkar vara så bra! Här är några av dem. För att se kanske 50 fler 'vill-ha-böcker' se liknande inlägg på Övrigt-kategorin.
* Stone of Tears // Terry Goodkind
* Betvingade // Simona Ahrnstedt
* Infinity // Sherrilyn Kenyon
* Die for Me // Amy Plum
* Shatter Me // Taherem Mafi
* Döden i dina ögon // Rachel Ward
* Paranormalcy // Kiersten White
* Between the sea and the sky // Jaclyn Dolamore
* Exodus // Julie Bertagna 
* Hidden// P.C Cast and Kristin Cast

RSS 2.0