Välj säsong

 
 
 

NCIS säsong 9

Fakta:
I nionde säsongen av NCIS får vi återse Cote de Pablo, David McCullum, Mark Harmon, Michael Weatherly, Peauley Perrette och Sean Murray i huvudrollerna. Säsongen rekommendera från 15 år och släpptes 2012. Säsongen är 984 minuter lång och består av 24 avsnitt.

Handling:
"NCIS teamet är tillbaka med Jethro Gibbs (Mark Harmon) i spetsen för att fortsätta sitt riskfyllda arbete med att utreda komplicerade militärfall och upprätthålla den nationella säkerheten i landet. Detta orädda team gör allt för att få fram sanningen bortom alla tvivel och sätter rättvisan framför allt. NCIS är en av de mest uppskattade polisserierna, mycket beroende på sin blandning mellan varm humor och stenhård action."
 
Recension:
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i deckare eller kriminalare men NCIS är definitivt ett undantag; det är en serie jag älskar. Det är för att serien har så gott som allt; spännande action, sorligt drama och romantisk komik. Serien väcker många känslor och det är inte ovanligt att man som tittare skrattar genom ett avsnitt. 

 Anthony Dinozzo och hans chef Gibbs.
 
Karaktärerna är rent av underbara och har sina speciella, charmanta egenskaper. Gruppen har en underbar gemenskap och när jag ser på NCIS känner jag mig på något vis hemma. Nionde säsongen har lite lägre tempo än vanligt, men just karaktärerna och deras underbara relationer till varandra är vad som gör serien så bra. DiNozzo och Scuito är de som oftast bjuder på skratt, men även David, Gibbs och de andra har väldigt betydelsefulla roller för serien.
 
Ziva David, gruppens nyaste medlem, som kommit från Mossad.
 
Jag klassificerar NCIS som en av mina favoritserier och hittills har det inte kommit ett enda avsnitt jag ogillat. Självfallet finns det de avsnitt man uppskattar mer, men NCIS blir helt enkelt aldrig tråkig. Avsnitten brukar sluta väldigt bra och säsongen i sig slutade otroligt spännande och känslosamt. Cliffhangern gjorde att jag direkt kände ett sug efter fortsättningen. Kort sagt rekommenderar jag alltså NCIS till dig som gillar action och komik blandat till en härlig mix.

Samma Blogg, Ny Design

Efter att ha suttit halva dagen (sedan klockan ett tills nu vid sex) och fixat och donat med min blogg har jag äntligen kommit till min slutgiltiga desigt (för den här gången. Vad tycker du?
 
 
Jag hoppas verkligen att du uppskattar den här mer än den förra (som jag personligen tyckte var tråkig).
För att förtydliga: allting är detsamma, kategorierna, inläggen, recensionerna; det är bara layouten och designen; d.v.s. utseendet som har förändrats.
 
Vilken uppskattar du mest?
 
Den gamla med murbruksbakgrund, drakheader och blågrönt tema?
 
Eller den nya med lilamönstrad bakgrund, natur header med magisk port och lilarosa tema?
 
Uppskattar verkligen feedback efter mitt hårda slit. ;)
Kram på er!

Udda Verklighet

Fakta:
Udda verklighet är den första delen i  Nene Ormes svenska debuttrilogi som utspelar sig i Malmö. Boken är publiserad av Styxx Fantasy bokförlag.
 
Handling:
"I hela sitt liv har Udda plågats av hallucinationer och onda drömmar. Men en natt händer något som förändrar hennes liv och hennes vrldsbild för alltid. Hon drömmer om en kvinna som flyr för sitt liv på spårområdet vid Malmö Central. Det blir upptakten till en jakt genom Malmös gator och hus, genom nutid och dåtid, där fiende och vän är svåra att skilja åt och där ett enda felsteg kan betyda skillnaden mellan liv och död. Udda upptäcker en annan verklighet, långt ifrån det vardagliga livet i Malmö. En värld som befolkas av hamnskiftare, orakel och magiska lotsar - rivaliserande grupper som alla är mycket intresserade av den sanndrömmande Udda."
 
 
Recension:
För det första gillar jag verkligen omslaget; det är en läcker komplott av en vacker soluppgång, en värdsbild och den härliga skriften undertill med en fågel ovanpå. Tycker helt enkelt att det är coolt disponerat.
 
Jag är en sådan person som inte gillar att läsa böcker skrivna av svenska författare men eftersom Udda verklighet har fått så mycket uppmärksamhet så tänkte jag att jag skulle ge den en chans. Och jag förstår verkligen varför den är så populär, även om jag kanske inte delar fanens intresse för boken.
 
Jag gillade boken, så missförstå mig inte om recensionen låter negativ. Tempot varierade; på vissa ställen var det jättehögt och på andra fanns det knappt tempo. Likaså varierade spänningen. Detta adderat med att boken inte hade några större vändningar eller tvister gjorde att den kunde bli lite tråkig ibland.
 
Boken är i genrén urban fantasy men jag tycker att den hade lite för mycket deckarinslag. Det känns som om de flesta svenska författarna får sina inspirationer från deckare; vilket jag ogillar enormt då deckare är enligt mig den tråkigste genrén.

Eftersom boken var såpass kort så fick man inte riktigt lära känna karaktärerna ordentligt, men detta förstorades också av att många hade liknade karaktärsdrag (som jag tolkade det).
 
Enligt bokens början har Udda levt hela sitt liv med sin 'gåva' men på något sätt fick jag känslan av att hon precis upptäckt den eftersom hela handlingen baseras på hur de ska se om hon drömmer sanning. Därför känns det inte särskilt trovärdigt att läsa.
 
Eftersom boken hade ett ganska slutgiltigt avslut och inte öppet som jag gillar gjorde det att det känns som om boken är fristående och inte början till en serie. Det gör att jag inte känner behovet av att läsa nästa bok i serien; Särskild.

Men det var något med boken som jag verkligen fastnade för. De första hundrafemtio sidorna satt jag som fastklistrad och jag kände att Ormes kommit på något unikt. Men den känslan höll inte genom hela, tyvärr. Betyget skulle ha varit betydligt högre utan den ständiga deckarkänslan.
 
En bra bok som jag rekomenderar, men för er mer vana läsare som har läst bra böcker med städig spänning och högt tempo kan ni finna den lite tråkig. Men det är en snabb läsning då den är lättläst och kort.
 
Betyg: 4,5/10

Favoritkaraktär: Hemming
Sidantal: 254
Första meningen: "Luften brinner i hennes lungor och benen lyfter knappt från asfalten när hon slänger sig in i en portuppgång."
Författare:

Midnattsgränden

Fakta:
Midnattsgränden är den tredje boken i serien Vampyrerna i Morganville av Rachel Caine, publiserad av Styxx Fantasy bokförlag. De föregående böckerna i serien är Glashuset och Döda Flickors Dans. Boken är den svenska versionen av Midnight Alley.
 
Handling:
"Döden lurar i Morganville...
Claire har bundit sig till Amelie, den mäktigaste vampyren i Morganville, i förhoppning om att det ska ge skydd åt henne och vännerna i Glashuset. Men Amelie har egna planer och sätter Claire som lärling hos den galne Myrnin, vampyren som bor i Morganvilles mörkaste gränd och som dödat fler människor under de senaste åren än alla andra vampyrerna tillsammans. Han har mycket att lära Claire - om hon överlever lektionerna..."
 
Recension:
Som vanligt diggar jag verkligen omslaget. Mystiskt och dramatiskt med enkla färgstänk och resten svartvitt. Läckert.
 
Midnattsgränden var väldigt lätt att komma in i då man direkt kastades in i handlingen där Döda Flickors Dans slutade.
 
Jag har alltid tyckt att serien är okej. Men varje bok har varit bättre än den förra och denna är inte ett undantag. Det hände mer i Midnattsgränden än i föregående böcker vilket ökade tempot och gjorde boken mer spännande. Boken hade, precis som de föregående, även humor som fick mig att fnissa till flera gånger.
 
Jag har aldrig gillat huvudkaraktären, Claire. Jag anser att hon är för... perfekt? Hon får A i alla ämnen, hon är söt o.s.v. Jag gillar karaktärer brister, de blir mycket mer intressanta att läsa om.
 
Boken följer seriens vanliga stuk; det händer inte någonting jättestort, tempot är mellan (trots att det aldrig finns en riktigt seg scen) och texten är lättsam. Därför anser jag att Vampyrerna i Morganville passar för yngre läsare men även för läsare som inte upplevt mörkare böcker (som jag älskar). Isåfall är serien perfekt.
 
Jag fastnade ändå för boken då man lärde känna alla karaktärerna mer och slutet från Döda Flickors Dans utvecklades och jag gillade verkligen hur Claire relation med Amelie (och Myrnin) togs till en ny version; och att man fick se helt nya sidor av karaktärerna och fler personligheter syndes.
 
Det märks verkligen att Caine är en bra författare, och översättningarna är bra, vilket gör boken lättläst. Någonting med boken fick mig att inte kunna lägga den ifrån mig. Det tog mig två dagar att läsa ut den, trots att jag har haft enormt mycket läxor till skolan.
 
Sammanfattningsvis var boken spännande men inte alltför pulshöjande och våldsam vilket passar yngre eller de som inte söker böcker med mörka handlingar. En lättläst serie med tempo som man fastnar för. Rekomenderas verkligen. Jag ser fram emot den fjärde boken; översättningen av Feast for Fools.
 
Betyg: 6,5/10

Favoritkaraktär: Myrnin
Sidantal: 314
Första meningen: "I samma ögonblick som telefonen ringde i Glashuset sa Claires sjätte sinne att det måste vara hennes mamma."
Sista meningen: "'Visst är det trevligt med släktträffar?'"
Författare:

My Soul to Take

Fakta:
My Soul to Take är den första boken i Soul Screamers serien av Rachel Vincent. I serien finns det sju huvudböcker och tre prequelböcker. Böckerna är i serien är My Soul to Lose (pre), Reaper (pre), Never to Sleep (pre), My Soul to Take, My Soul to Save, My Soul to Keep, My Soul to Steal, If I Die, Before I Wake och With All My Soul.
 
Handling:
"She's always felt different, but now Kaylee discovers why. The screams that cannot be denied mean that someone near her will die - and she can never save them. Because saving one life means taking another..."
 
 
Recension:
Tidigare har jag läst den första prequeln My Soul to Lose; som var väldigt kort. Den gjorde att jag fastnade för serien och ville fortsätta.
 
Jag tycker handlingen är väldigt kreativ och intressant gjort. Det är inget som jag har läst om tidigare, och som därefter inte är uttjatat redan innan man börjat läsa. Jag finner även karaktärerna intressanta och är villig att ta reda på mer om deras egenskaper men fastnade inte direkt för någon.
Men boken nådde inte ända fram. Tempot var rätt segt och det kändes genom hela boken som om något saknades. Dessutom var den rätt förutsägbar på många ställen vilket blir ett stort minus,
Därför är jag enormt kluven. Jag gillar idén och om bara tempot skulle gå upp i nivå och om det skulle vara mindre onödiga händelser/beskrivningar så tror jag att jag skulle älska den. Men tyvärr så var tempot som det var och därför kommer boken att få ett rätt dåligt betyg. Handling; check. Förutseelser: nepp. Tempo: nepp. Rachel Vincent behöver förbättra sitt skrivande för att få mig fast, men jag har My Soul to Save här hemma så jag ska ge serien en andra chans någon gång.
Ett förslag till dig som vill ha någonting nytt, men ingenting som höjer pulsen, tyvärr.
Betyg: 4,5/10
Favoritkaraktär: Ingen
Sidantal:258
Första meningen: "'Come on!' Emma whispered from my right, her words floating from her mouth in a thin white cloud."
Sista meningen: "And no matter what happened next, I was damn well going to earn her sacrifice."
Författare:

Välj säsong

 
 
 

The Vampire Diaries säsong 3

Fakta:
Denna recension är då om den tredje säsongen om den populära Vampire Diaries som baseras på bokserien med samma namn av L.J. Smith. Seriens genré är romantik men även paranormal thriller. Säsongen kan du köpa här.
 
Handling:
"Medan Stefan lyder Klaus minsta vink växer en skuldbetyngd relation fram mellan Damon och Elena. Och när den ursprungliga vampyrfamiljen uppstår ur sina kistor för att lösa en tusenårig maktkamp blir Mystic Falls slagfältet för ett världskrig mellan vampyrer. Elena befinner sig mittemellan de två sidorna och, som alltid, mellan Damon och Stefan."
 
Recension:
Alltså åå! Såg ut säsongen för några minuter sedan och kan fortfarande inte samla mig. Jag grät genom hela sista avsnittet! Jisses vad sorgligt och brutalt det var! Serien blir bara bättre och bättre trots att den genom hela har varit sjukt bra! Tredje säsongen var verkligen bäst; spänningen och romantiken ökade ytterligare ett steg. Jag gillar att Klaus, Elijah och de andra Orginalerna får större roller, och att inte allt kretsar kring Katherine hela tiden (trots att jag älskar henne som karaktär började det bli lite enformigt). Det som sker blir mer världsomsättande och påverkar inte bara en person.
 
Elena dansar med Damon på Originalens bal, där Esther har en hemsk plan.
 
Säsongen var proppfylld med mysterier och oförutsedda händelser. Den hade romans, ja visst, men garanterat mer action och spänning. Jag satt som på nålar genom hela säsongen och varje gång jag var tvungen att stänga av (sova kan ju vara bra) kunde jag inte tänka på någonting annat alls. Varje avsnitt slutar så enormt spännande. Jag älskar verkligen alla karaktärerna. Klaus, Rebekah, Damon, Caroline, Tyler... alla. Men i triangelsdramat är jag med i Team Damon! Speciellt efter säsong tre. Karaktärerna är så välgjorda, och jag är glad över att de inte liknar karaktärerna från Vampire Diaries böckerna, utan har sina egna personligheter och förhållanden.
 
Vi får höra fascinerande historier om Originalens härkomst.
 
I denna säsong får hen reda på mer om det som har hänt i tidigare säsonger utan att man visste om det, och nya mysterier och intriger byggs upp. Jag vet faktigst inte riktigt vad jag ska skriva mer; jag är fortfarande i chock från allt som hände i sista avsnittet. Serien har påverkat mig enormt, men speciellt känslomässigt. Jag har skrattat, gråtit och skrikit åt karaktärerna. Serien är riktigt riktigt bra och tredje säsonger slog revolt. Väldigt högt tempo, väldigt spännade och många starka känslor. Rekomenderar för alla vampyr/varulvälskare men även till er som älskar pulshöjande spänning. Inte bara för ungdomar utan serien Vampire Diaries passar garanterat alla åldrar och kön. Och säsong 3 är definitivt bäst hittills!
 

Glow

Fakta:
Glow är den första boken i sci-fi serien Sky Chasers av Amy Kathleen Ryan. Andra boken, Spark, släpptes 17 juli i år. Sci-fi är en underkategori i dystopier.
 
Handling:
"Teenagers Waverly and Kieran believe their future is written in the stars. They are part of the first generation born in space. They are in love. They have never seen a stranger before... until the day they are wrenched apart and suddenly find themselves fighting for their lives."
 

Omslaget finns i två delar. Detta, som jag tycker är finare, och ett annat som matchar omslaget för Spark.
 
Recension:
Jag fann det oerhört svårt att komma in i boken. Den var väldigt seg och det hände inte särskillt mycket. Det var inte förren vid sida 280 som jag började komma in i den, spänningen ökade o.s.v. Men sedan, trettio sidor senare, gick det tillbaka till det sega.
 
Jag kände verkligen att det inte hände någonting betydelsefullt. Jag kunde enkelt föreställa mig vad som skulle hände och det fanns inga tvister eller vändningar. Det finns så många onödiga beskrivningar i boken och viktare beskrivningar saknas. Exempelvis så tar det upp mycket plats när Ryan beskriver hur Kieran tar fram Oboy, blandar, och rör och dricker långsamt. Ja vet redan hur man gör Oboy och behöver inte det förklarat över en sida.
 
Hen får läsa ur både Waverlys och Kierans synvinkel, men jag fann Kierans kapitel mycket segare och betydelselösa än Waverlys som det ändå hände någonting på.
 
Det syns tydligt att Ryan använt dispositionen som kallas "justera text" i boken. Jag vet att många använder den, men det brukar inte märkas lika tydligt. För dig som inte vet vad det innebär så menas det att varje rad ska börja och sluta med ett ord på samma plats på raden. Så vissa rader ser ut som vanligt medan vissa       ser         ut          så         här för att fylla upp plats på raden med en massa mellanslag.
 
Det kändes ändå som om boken hade kunnat bli bättre. Jag känner att handlingen har det där lilla extra som hade kunnat bli en storsäljare som den bara var skriven annurlunda och med mer tempo.
 
Jag kommer inte att fortsätta med serien, tänker inte skaffa mig boken Spark. För att vara ärlig så är jag inte ett dugg intresserad av att läsa fortsättningen då jag inte fick något känslomässigt band till någon karaktär och inte heller finner boken intressant. När dessutom bokens omslag skiljer sig så från omslaget jag själv har blir det ett garanterat nej.
 
Om du gillar sci-fi så kanske du gillar detta, jag vet inte. För mig var det min första sci-fi bok vilket får mig att tappa hoppet på andra sci-fi böcker jag velat ha (ex. Across the universe). Men om det är din stil kanske du kan ge den en chans, men om du förut försökt med sci-fi utan att fastna så avråder jag dig från att läsa Glow. Jag fastnade åtminstone inte för den.
 
Låt er inte heller luras att det är romantik i. Nope. Nepp. Nada.
Betyget jag ger ger jag endast för att den hade kunnat ha potensial, inte för att den har det.
 
Betyg: 4/10

Favoritkaraktär: Amanda
Sidantal: 385
Första meningen: "The other ship hung in the sky like a pendant, silver in the ether light cast by the nebula."
Sista meningen: "'We're gong to have to be brave.'"
Författare:

Bok jag väntar på #3

Just nu är jag sjuk så jag kommer inte att läsa på ett tag men jag ska passa på att göra det här tidsinställda inlägget som publiseras den 18 september (för dig blir det idag). Förhoppningsvis när du läser detta är jag frisk och kry igen.
 
Dagens framtida release som jag längtar till är...

SCARLET // MARISSA MEYER

Scarlet är då andra boken av fyra i Lunar Chronicles quadrilogin. Serien följer cyborgen Cinder och varje bok är en retelling av en känd saga. Scarlet ska då vara en retelling av Rödluvan.
 
Handling (innehåller spoiler från Cinder):
"Cinder, the cyborg mechanic, returns in the second thrilling installment of the bestselling Lunar Chronicles. She's trying to break out of prison--even though if she succeeds, she'll be the Commonwealth's most wanted fugitive.
Halfway around the world, Scarlet Benoit's grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn't know about her grandmother or the grave danger she has lived in her whole life. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother's whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner."
 
Jag storgillade verkligen första boken i serien och har därför stora förhoppningar på denna. Scarlet släpps den 5 Februari 2013.

Lost säsong 1 - 6

Fakta:
Lost är en sci-fi och drama tv-serie bestående av sex säsonger. Totalt har serien 121 avsnitt och varje avsnitt är 40-120 minuter långt, men oftast kring 50.
 
Handling:
"Efter att deras plan, Oceanic 815, krashat på en öde ö måste dess fyrtio överlevare till slut inse att ingen hjälp kommer. De måste lära sig att jaga och skaffa mat, bygga skydd och att ta hand om varandra. Men den tillsynes öde ön har spår efter andra levande varelser, och efter en rad pulshöjande händelser måste överlevanrna inse den skrämmande faktan: de är inte ensamma. En mängd frågor väcks. Vilka är De Andra? Kommer de någonsin bli räddade? Var deras krash på ön endast en slump eller ett ödets nyck? Snart får de alla lära sig, via den hårda vägen, att ön har speciella krafter och att ord som slump inte finns i ordlistan. Mysterier väcks till liv och de överlevande börjar långsamt förstå vad de, var och en, är ämnade till att göra. 200 passangerare. 40 överlevare. Hur många överlever ön?"
 
Recension:
Alltså vilken serie! När jag hade köpt min samlarbox med Lost ångrade jag mig nästan. Den var otroligt dyr och efter tre skivor var jag bara uttråkad. Men sedan hände någonting; efter de där extremt sega första skivorna var resten av serien fantastisk.
 
 
Serien är otroligt mystisk och ibland blir man väldigt oförstående; men mycket avslöjas i den allra sista säsongen (trots att många obesvarande frågor förblir). Spänningen håller sig genom hela serien och den är fullproppad med action, romantik och extremt mycket humor. Den har även vissa sci-fi ingredienser men inte så att det tog över. Serien var för det mesta mycket realistisk.
 
 
Om du har sett de första säsongerna och tror att du vet det mesta som skett i Lost så garanterar jag dig att du är helt fel ute. Ingenting är som det ser ut att vara, det får man reda på i allra sista avsnittet. I de senare säsongerna förstår man att det man förr trott var slump var någonting helt annat.
 
 
Jag förstår mig på alla karakäternas handlingar, trots att mycket de gör är otroligt fel. Men ingen är en typisk steroetyp utan alla har både godhet och ondska i sig. Jag kan med gott samveta skriva att jag älskade alla karaktärerna i serien.
 
 
Dock var musiken och effekterna i serien väldigt dålig och förstörde en hel del. Om musiken hade varit bättre hade serien garanterat fått högre betyg. Och slutet! Vilket slut! Så otroligt sorgligt om man förstår det som sker bland mystiken. Jag storgrät när jag förstod hur det låg till och det kändes som om allt hade varit förjäves.
 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men serien har verkligen alla känslor inblandade. Jag kunde skratta högt många gånger, gråta och bli väldigt ledsen vid andra scener, och ha ett hoppade hjärta vid spänning och romantik. Tror att denna serie passar alla, om man orkar ta sig förbi de första skivorna. Serien blir bättre och bättre ju längre du tittar; sista avsnittet är fantastiskt!
 

Lost är en serie om ödet, att våga tro, och att kämpa för både sin överlevnad och sitt sinne. Men även om att kunna skilja mellan lögner och sanning, gott och ont, och att, i slutändan, finna frid.
 
Betyg: 8/10

Must be seen on cinema!

Är det någon mer än jag som dör av längtan efter The Hobbit del 1?
Då jag erkänner att jag är världens största Lord of the Rings fan kan jag knappt vänta till premiären! Av de tre orginalfilmerna har jag bioversionerna, förlängda versionerna, jag har Arwens aftonstjärna halsband, jag har böckerna och jag har inrett min mobil efter Lord of the Rings - och jag ser verkligen fram emot att få lägga till Hobbiten på listan.
 
Här är trailern:
 
 
Visst säger den inte så mycket om filmen men jag får ändå gåshud när jag ser den; varje gång. Längtar ihjäl mig! Så roligt att alla skådespelare från tidigare filmerna (bland annat Cate Blanchett, Ian McKellen, Orlando Bloom, Andy Serkis m.m.) är med i ännu en film. Förhoppningsvis är den riktigt bra, men jag tror inte att den kan uppnå samma fantastiska kvalité som de övriga tre; trots att Peter Jackson är otrolig. Synd bara att de rev ner alla städerna de byggt upp så vackert; nu lär de ju ha behövt bygga upp allt igen!
 
För er få som inte sett Lord of the Rings trilogin (FYYY!) och för er som bara gillar att se dem så finns trailerna till dem här:

Lotr 1: The Fellowship of the Rings
 
Lotr 2: The Two Towers
 
Lotr 3: The Return of the King
 
Gillar du också Lord of the Rings? Längtar du till The Hobbit?

Officiella boktrailer #1

Många av er har hört talas om, eller läst, dessa böcker; man har ni sett den officiella boktrailern för boken? Vissa tycker jag personligen är rätt dåliga, medan vissa skildrar boken exakt. Här är några exempel på kända trailers.
 
 DIVERGENT
Tycker att den inte säger någonting om boken och dessutom är den rätt tråkig. Trailern alltså; inte boken.
 
THE IMMORTAL RULES
Den här tycker jag mer om, skildrar bättre bokens handling.
 
FALLEN:

Den här är även den rätt händelselös.
 
GLOW:

Den här säger inte ett dugg om boken.
 
SHATTER ME:

Den här tycker jag är rätt bra och berättar om handlingen.
 
Det får räcka för dagen men fler boktrailer kommer senare.

Bok jag väntar på #2

Här är det andra inlägget jag publiserar som handlar om en bok som inte släppts ännu i butik och som jag tänker skaffa mig direkt när den har release.
 
Även denna bok var lätt att välja. Trots att jag börjat tröttna på serien ser jag ändå fram emot:
HIDDEN // P.C. Cast & Kristin Cast.
 För det första måste jag skriva att jag avgudar alla omslagen. Alla utom Untamed finns även i andra omslag.
 
Som sagt var började jag vid Awakened tröttna lite på serien men jag vill ändå fortsätta med den. Totalt ska det bli tolv böcker i serien men det finns även en spin-off serie med hittils tre böcker (om Dragon/Anastasia, Lenobia och Neferet) men kommer att få minst en bok till (om Kalona) och även en faktabok kallad Fledgling Handbook 101. Men jag var bokstavligen besatt av de första böckerna i serien.
 
Hidden är då den tionde boken i House of Night serien av P.C. Cast och Kristin Cast.
Serien liknar Vampire Academy och handlar i stort sett om en vanlig tonåring som får reda på att hon är vampyr. Men hon är dessutom ingen vanlig vampyr, utan en med speciella krafter. Världen är medveten om vampyrers existens och det finns så kallade Nattens Hus där vampyrelever undervisas.
 
Jag läser dock serien på svenska så det komer dröja länge innan Gömd släpps.
 
Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare böcker:
"Neferet’s  true nature has been revealed to the Vampyre High Council, so Zoey and  the gang might finally get some help in defending themselves and their  beloved school against a gathering evil that grows stronger every day.  And they’ll need it, because Neferet’s not going down without a fight. Chaos reigns at the House of Night."
 
Hidden (HoN #10) har sin release den 16 Oktober 2012 på engelska.

Betvingade

Fakta:
Betvingade är en fristående romansberättelse av Simona Ahrnstedt som skrivit succén Överenskommelser. Betvingade är Ahrnstedts andra publiserade bok.
 
Handling:
"Östergötland 1349. I en tid då inget är säkert, och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld, blir stormannadottern Illiana Henriksdoter överfallen och bortförd när hon badar i en skogstjärn.
Markus Järv, ökänd riddare och kunens närmaste man, väntar på en kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför Markus mager och blek, han märker också att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.
Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv."
 

Recension:
Det första jag lägger märke till är det slående omslaget. Precis som omslaget för Överenskommelser är det häpnadsväckande vackert och välgjort. Jag uppskattar även de små detaljerna som inte syns på datornskärmen; exempelvis silverslingorna i Illianas hår.
 
Jag blev direkt inkastad i Betvingade's handling. Ett intresse väcktes omedelbart; ett intresse av att få reda på mer om både tiden där boken utspelar sig och om alla karaktärerna. Och med bokens höga tempo och lättlästa språk behölls intresset sida för sida.
 
Boken Överenskommelser kom att bli min absoluta favoritbok skriven av en svensk författare och därmed hade jag skyhöga förhoppningar på Betvingade. Överenskommelser var så unik och fängslande; någonting jag ville ha mer av. Och fram till en viss punkt i boken var Betvingade minst lika unik. Men någonting hände sedan. Tempot var kvar, likaså spänningen, men den historiska dramatiken kändes inte lika unik som den gjort i början eller som i Överenskommelser. Det kan vara jag som har läst för många böcker och därför finner spår av detta överallt; men jag kände att boken har påverkats för mycket av nutidens samhälle. Den är oskuldsfulla, strikta stilen från starten byttes ut till nymodiga "Fitfy Shades"-scener. Missuppfatta mig inte; boken var fortfarande fantastisk, jag hade bara förväntat mig någonting annat utav den. Jag saknade helt enkelt den gammaldagsa känslan som jag fick ut av Överenskommelser (som ändå utspelade sig femhundra år efter Betvingade).
 
Men jag njöt ändå av läsningen. För även om jag blev lite besviken på den historiska delen så var det andra saker som förbättrats från Överenskommelser. Jag märker hur Ahrnstedts språk har utvecklats och att tempot var högre i Betvingade vilket är ett stort plus. Jag gillar verkligen hur Betvingade, som ändå är en historisk bok, berättas på ett nymodigt sätt; det blir mer levande på något vis. Och trots att det blev lite "Fifty Shades" enligt mig så gillade jag de hetare scenerna.
 
Boken är väldigt beskrivande; vilket jag älskar. Och Ahrnstedt lyckas beskriva med rätt disposition och med rätt tempo; för ofta kan många beskrivningar bli tråkigt, men i Betvingade blev handlingen bara mer intressant av dem. Det märks att Ahrnstedt är mycket kunnig om det hon skriver om vilket gör berättelsen trovärdig och otroligt intresseväckande.
 
En annan sak som jag tycker har förbättrats från Överenskommelser är tidsintervallet. Jag tycker att det ibland kan vara okej om en bok utspelar sig över en längre tid, men oftast saktas tempot ned mer då. I Överenskommelser var tidsspannet mer utbrett, medan Betvingade var mer kompakt. Detta gjorde då att tempot ökade och att varje händelse blev mer noggrant detaljerat utformad.
 
För att sammanfatta var Betvingade en enormt bra och känslosam bok, dock inte lika unik som Ahrnstedts debut. Sidorna flög förbi och boken var utläst på ungefär två skoldagar. Jag rekomenderar verkligen både Betvingade och Överenskommelser till alla, i dem finns både mycket att lära och analysera; och båda två är otroligt romantiska och spännande. Garanterat pulshöjande. Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen; Simona Ahrnstedt är den enda svenska författaren jag någonsin gillat, och personligen tror jag att hon enkelt kan slå igenom på internationell nivå. Håller tummarna för en tredje bok!
 
Betyg: 8/10

Favoritkaraktär: Illiana
Sidantal: 357
Åldersrekomendation: 15+
Första meningen: "Genua April, 1349 Brev till Roland Birgersson från Birger Sverkersson."
Sista meningen: "'Ja', svarade Illiana. 'Allt är bra."
Författare:

Omslag avslöjat!

Nu för alla Soul Screamers älskare: omslaget för den sjunde boken i serien har visats offentligt! Boken släpps 1 April 2013 och är då den allra sista och slutgiltiga delen i serien! Titeln till boken är "With All My Soul" och författaren är the one and only; Rachel Vincent.
 
Vad tycker du om omslaget? Själv tycker jag det är rätt vackert; livfullt, gyllende, och exotiskt på något sätt.
Personligen har jag bara läst Soul Screamers prequeln men jag har bok ett och två här hemma. Dessutom vet jag att många älskar den här serien och därför ville jag visa det slutgiltiga omslaget för sista boken.
 
För er som inte vet handlar Soul Screamers om en tjej som skriker varje gång någon i näriheten ska dö. Och med skriker menar jag ett smärtsamt öronbedövande ski som inte slutar förren personen i fråga har dött. Men som sagt; jag har bara läst prequeln så jag kan inte berätta så mycket mer om serien.
 
Älskar omslagen till alla böckerna i serien men uppsakttar faktigst de vitaktiga framför de med balklänningarna. Själv har jag varken eller, jag har en bok med de flera böcker och därför är omsalget annurlunda.

Tips från Bloggare! #1

Jag har bett om blogginläggstips till iHeartFantasy och har fått tips av bland annat från Jennifer (klicka här för att komma till hennes blogg). Hon hade flera förslag över vad hon ville ha mer på bloggen och jag ska ta åt mig allt. Därför börjar jag med att berätta vilka mina favoritkärlekspar i böcker är.
 
 
Mina favoriter är...
Tucker och Clara från Unearthly av Cynthia Hand.
Hermione och Ron från Harry Potter av J.K. Rowling.
Damon och Elena från Vampire Diaries av L.J. Smith.
Rose och Adrian från Vampire Academy av Richelle Mead.
Heath och Zoey från House of Night av P.C & Kristin Cast.
Aragorn och Arwen från Lord of the Rings eller Eówyn och Faramir av J.R.R. Tolkien.
Kahlan och Richard från Sword of Truth av Terry Goodkind.
Alexia och Lord Maccon från Parasollprojektioratet av Gail Carriger.
Four och Tris från Divergent av Veronica Roth.
Julian och Grace från Fantasy Lover av Sherrilyn Kenyon.
Katniss och Peeta från The Hunger Games av Suzanne Collins.
Beth och Wrath från Dark Lover av J.R. Ward.
Allie och Zeke från Blood of Eden av Julie Kagawa.
Calla och Ren från Nightshade av Andrea Cremer.
Lucinda och Daniel från Fallen av Lauren Kate.
Lena och Julian från Pandemonium av Lauren Oliver.
Tess och Alec från Fateful av Claudia Grey.
Sookie och Eric från True Blood av Charlaine Harris.
 
Vilka är dina favoritkärlekspar och från vilken bok?
 

Bok jag väntar på #1

För att spendera tid här på bloggen ska jag lite då och då publisera ett inlägg med fakta om en bok, ny eller fortsättning i en serie, som jag väntar på, d.v.s. som inte har släppts i butiker och som jag vill ha. Detta gäller alltså inte böcker jag väntar på som jag beställt och inte heller böcker jag väntar på att jag ska ha råd till, utan endast böcker som inte släppts än.
Endast en bok visas per inlägg. Det är inte säkert att inläggen publiseras varje dag.
PS: Boken måste ha ett färdigt omslag för att få befinna sig bland dessa. Exempelvis boken jag längtar mest till, Divergent #3 har inget omslag och kommer därför inte med alls förren detta skett.
 
Jag behövde inte fundera länge för att bestämma mig för vilken bok som första inlägget ska handla om.
 
REQUIEM // Lauren Oliver
 
Älskar alla omslagen men Delirium passar inte ihop med de andra angående färg...
Requiem är då, som du förstår från bilden, den tredje och avslutande delen av Delirium serien av Lauren Oliver. Till serien finns även en spin-off bok kallad Hana. Jag längtar enormt mycket till requim då jag blev enormt känslomässigt påverkad av Delirium, men speciellt av Pandemonium. Är väldigt spänd inför slutet!
 
Tänk på att eftersom detta är tredje boken i serien spoilas handlingen:

"Now an active member of the resistance, Lena has been transformed. The nascent rebellion that was under way in Pandemonium has ignited into an all-out revolution in Requiem, and Lena is at the center of the fight.
After rescuing Julian from a death sentence, Lena and her friends fled to the Wilds. But the Wilds are no longer a safe haven—pockets of rebellion have opened throughout the country, and the government cannot deny the existence of Invalids. Regulators now infiltrate the borderlands to stamp out the rebels, and as Lena navigates the increasingly dangerous terrain, her best friend, Hana, lives a safe, loveless life in Portland as the fiancée of the young mayor. Requiem is told from both Lena’s and Hana’s points of view. The two girls live side by side in a world that divides them until, at last, their stories converge."
 
För er som vill veta vad serien handlar om utan att läsa spoilerna om tredje bokens handling så är Delirium en dystopi som utspelar sig i ett framtida samhälle där kärlek anses vara en dödlig sjukdom som dessutom är förbjuden och straffbar av staten. All kärlek eller hjälpsamhet mot någon annan, mor, son, vän, hund, anses vara ett tecken på smitta som måste stoppas. Vid arton års ålder vaccineras alla från att kunna älska.
 
Requiem släpps den 5 Mars 2013 och jag dör av längtan!

TVD är här!

Nu har jag precis kommit fem från skolidrotten och är helt slut! Först skulle vi springa genom skogen och när vi efter femtio minuter kom tillbaka skulle vi göra sjuttio utfall, sjuttio sit-ups, sjuttio armhävningar och trettiofem rygglyft. Och då var idag ändå en rätt chill idrott...
 
Anyway. Måste vila ett tag nu med mycket dricka men sedan måste jag plugga matte (håller på med derivata och konstanten e), kemi (ganska basic egentligen), svenska (har presentation IMORGON!!!) och fysik (jobbar med elektricitet). Efter det ska jag antagligen läsa ur Betvingade; som jag by the way älskar hittills!
 
Men poängen med detta inlägg är i grund och botten att min Vampire Diaries box kom idag! D.v.s. säsong 3. Nu är det bara NCIS 9 som kommer nästa vecka sedan har allt jag beställt kommit.
 
Jag ska bara se klart säsong 6 av LOST (kanske 15 avsnitt kvar) och sedan publiseras en recension över alla LOST säsongerna. Men efter det så ska jag börja se på TVD säsong 3. Och ja; jag kommer att skriva en enskilld recension för säsong 3 trots att jag redan skrivit recensioner för tidigare säsonger. Men då jag sträcktittar på alla LOST säsonger känns det onödigt att skriva 6 olika recensioner... Hmm.. Eller det kanske jag gör förresten..? Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Vad tycker du?
Att jag ska skriva en recension som sammanfattar alla säsonger?
Att jag ska skriva ett inlägg som recensionerar varje säsong var och en för sig?
Eller att jag ska skriva ett inlägg per recension och säsong?
 
Dock kanske jag inte minns lika mycket från exempelvis säsong 2 och 3 som 1,4,5 och 6 men det löser sig säkert.
 
Jag känner att jag bara 'babblar' nu och att jag behöver få någonting gjort... så kommentera gärna och invänta framtida recensioner! De närmaste recensionerna blir alltså LOST (tv-serie) och Betvingade (bok).
Och ge gärna förslag på vad jag kan göra för inlägg förutom recensioner; de tidsinställda tar slut den 14 september tror jag... Kram på er!

Unearthly

In the beginning, there's a boy standing in the trees...

Fakta: 
Unearthly är den första boken av tre i Cynthia Hand's trilogi. De andra böckerna är Hallowed och Boundless som släpps den 22 januari 2013. Unearthly är en bok om kärlek och ödet, och striden mellan att följa reglerna och följa sitt hjärta.
 
Handling:
"Clara Gardner has recenly learned that she's part angel. Having angel bloog run thorugh her veins not only makes her smarter, stronger, and faster than humans (a word, she realizes, that no longer applies to her), but it means she has a purpose, something she was put on this earth to do. Figuring what that is, though, isn't easy.
Her visions of a raging forest fire and an alluring stranger lead her to a new school in a new town. When she meets Christian, who turns out to be the boy of her dreams (literally(, everything seems to fall into place - and out of place at the same time. Because there's another guy, Tucker, who appeals to Clara's less angelic side.
As Clara tries to find her way in a worlds she no longer understands, she encounters unseen dangers and choices she never thought she'd have to make - between honesty and deceit, love and duty, good and evil. When the fire from her vision finally ignites, will Clara be ready to face her destiny?"
 
 
Recension:
Jag har läst enormt många recensioner av Unearthly, varav de flesta älskat den. Själv är jag mer tveksam. Visst var den bra, men inte bra.
 
Jag gillar verkligen upplägget och idén med boken. Hur Hand har puzzlat ihop bitarna med ängelblod o.s.v. Jag gillar även att det finns rätt mycket mystik kring handlingen (speciellt vid slutet).
 
Men egentligen hände det inte särskillt mycket i boken. Tempot var rätt långsamt och jag väntade hela tiden på det stora genombråttet. Jag tyckte att boken var mer lättsam och mysig än spännande och fantastisk. Så det beror på vad man är på för humor, men jag tycker att en bok både kan ha högt tempo och vara mysig.
 
Jag kunde ofta gissa mig till vad som skulle hända, vilket blir ett minus. Dock måste jag medge att vissa oförutspådda händelser tog plats, men inte många.
 
Så för att sammanfatta var det en helt okej bok men ingenting speciellt som fick mig att tänka efter. Men är man på rätt läshumör för en mysig och en lugn bok så passar den. Hade bara önskat för liiite fler händelser. Men Unearthly var åtminstone bättre än andra ängelböcker jag läst, så som, Hush Hush, Cresendo, Fallen, Torment och Passion.
 
Men jag kommer iallafall att fortsätta med serien, trots att slutet inte hade den önskevärda tvisten som får en att vilja fortsätta läsa. Mer för att jag är nyfiken på vissa relationer i boken. Jag rekomenderar Unearthly men inte för dem som letar något med ständiga händelser och högt tempo. Jag ska köpa Hallowed så snart jag kan, men jag kommer inte att prioritera den framför många andra böcker.
 
Betyg: 6,5/10

Favoritperson: Maggie Gardner (tror jag att hon heter).
Sidantal: 435
Åldersrekomendation: 7+
Första meningen: "The first time, November 6 to be exact, I wake up at two a.m. with a tingeling in my head llike tiny fireflies dancing behind my eyes."
Sista meningen: "One thing I do know is that we can never go back."
Författare:

Filmhyllan #8

Då har vi kommit fram till det slutgiltiga inlägget med bilder på mina filmer. Och bara för att det är sista inlägget ska jag publisera tre bilder istället för två.
 

* Girls Just Wanna Have Fun
* Mamma Mia!
* Chloe
* Seven Pounds
 * Scoop
* Twister
* Snabba Cash
* World Trade Center
* Änglavakt
 * I Skuggan av Värmen
* Män Som Hatar Kvinnor
* Flickan Som Lekte Med Elden
* Luftslottet Som Sprängdes
* The Proposal
* Match Point
* It's Complicated
* Fame säsong 1+2
* Mona Lisas Leende
* Änglar och Demoner
* Den bästa av mödrar
* Desperate Hours
* Unfaithful
Av dessa är mina favoriter Mamma Mia!, Seven Pounds (såå sorlig) och Fame boxarna.
 

* Michael Jackson
* Da Vinci Koden
* Spanglish
* Släkten är Värst
* Flyga Drake
* Kärleken checkar in
* Grease
* Déjavu
* När mörkret faller
* Dream Girls
* Två stycken tränings dvd av något slag...
* Notting Hill
* Seven Years in Tibet
* What happens in Vegas
* Desperado
*Heartbreak Hotel
* Briged Jones Diary 1+2
* Vantage Point
* Någon träningsvideo...
* Quantum of Solace
* Arkiv X
* 2012
* The Girl with the Dragon Tatoo
Av dessa är mina favoriter Notting Hill och Släkten är Värst.
 

Och till slut boxen fom var så stor att den fick en egen bild: Megaboxen med alla sex säsongerna av tv-serien LOST. Tar upp 1/3 av en av hyllorna...
Så det var alla mina filmer (för tillfället) men snart lär det fyllas på. Antagligen har nu Vampire Diaries säsong 3 och NCIS säsong 9 kommit (detta är ju ett tidsinställt ilägg från 31 Augusti).
Vad tycker du om likande inlägg i framtiden fast med böcker? Eller var det tråkigt och onödigt med dessa? Skulle jag kanske bara ha valt ut mina favoriter och lagt ut dem istället? Kommentera gärna - vill så gärna ha tips för en bättre blogg. =)

Tack Simona!

Jag blev fantastiskt glad när jag kom hem från skolan och märkte att ett paket från Simona Ahrnstedt låg i brevlådan idag! Och i paketet låg då hennes bok Betvingade!
Så jag vill passa på att tacka dig, Simona, för båda böckerna du skickat till mig. Jag mejlar dig när recensionen är skriven!
 

För det första är omslaget helt freakin' fantastiskt, både själva uppbyggnaden och färgerna. Det du inte ser är att hon har glittrande silvertrådar som hårslingor. Älskar verkligen omslaget!
 
Dessutom verkar handlingen vara otroligt spännande. Älskade Ahrnstedts första bok, Överenskommelser, och hoppas att Betvingade är minst lika gripande, unik och pulshöjande.
 
Ska bara läsa ut Unearthly av Cynthia Hand innan jag dyker in i den historiska och romantiska medeltidsvärlden i Betvingade.
 
Handling:
"Östergötland 1349. I en tid då inget är säkert, och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld, blir stormannadottern Illiana Henriksdoter överfallen och bortförd när hon badar i en skogstjärn.
Markus Järv, ökänd riddare och kunens närmaste man, väntar på en kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför Markus mager och blek, han märker också att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.
Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv."

Filmhyllan #7

Det näst sista inlägget där jag visar alla mina filmer (förutom Vampire Diaries 3 och NCIS 9).


* Black Swan
* Priest
* No Strings Attached
* The Ugly Truth
* Creep School Box
* Två Tigerbröder
* The Expandables
* Girl Interrupted
* Changeling
* Jersey Girl + Man about Town
* Game of Thrones säsong 1
* True Blood 1-4
Jag älskar serierna Game of Thrones och True Blood men måste nog skriva att favoriten av dessa filmerna är Changeling - så fruktansvärt hemsk. Gråter genom hela filmen.


* Nobels Testamente
* Den Gröna Milen
* En Geishas Memoarer
* Inception
* The Life of David Gale
* Banckok Hilton
* Påve Johanna
* Inside Man
* The Butterfly Effect
* Familjen är Värre
* Stekta Gröna Tomater
* Million Dollar Baby
* Shall we Dance?
* Step up 3
* Step Up 2
* Sanctum
* Anger Managment
* Unthingable
* Inside Ring
* Ghost Protocol
* The Heartbreak Kid
* Sex And the City 1+2
* Ondskan
* Djävulen bär Prada
* Love and other drugs
* I sam Sam
* Super 8
* The Tourist
 
Nu blev det många filmer på en gång och här jag har flera favoriter. De är; sorliga filmen Den gröna Milen (ursh så hemsk!), vackra men hemska En Geishas Memoarer, coola Inception, sorliga Sanctum och spännande The Tourist.

Filmhyllan #6

Det sjätte och nästnäst sista inlägget av mina filmer. Endast 7 bilder kvar nu.
 

* Simpsons säsong 8-13 (tidigare säsonger syns i förra inlägget)
* The Simpsons Filmen
* Rango
* NCIS säsong 1-6 (sjätte säsongen syns knappt, jag vet. Senare säsonger syns på bilden nedan)

Favoriterna här är NCIS boxarna.

* NCIS säsong 7-8
* Heroes säsong 1-4
* Desperate Housewives säsong 1-7

 Favoriterna här är Heroes boxarna.
Vilka är dina favvosar? =)

Välj säsong: Game of Thrones

 
 
 

Vad som är på väg...

För länge sedan, flera månader sen, gjorde jag en beställning från cdon.se. Nu har allting kommit utom två produkter: The Vampire Diaires säsong 3 vars release-datum flyttades fram till 12 september och NCIS som har sin release den 19 september. D.v.s. TVD kommer att komma nu efter helgen och NCIS veckan därefter. Dessutom har Simona Ahrnstedt skickat sin bok Betvingade till mig, som antagligen kommer att komma ungefär samtidigt som The Vampire Diaries om några dagar. Dessutom har jag beställt fyra recensionsexemplar från ett bokförlag men det är ju inte säkert att de skickar dem för det.
 
Många av er visste säkert detta, men ville bara förtydliga det. Dessutom ville jag visa er det nya NCIS omslaget. Det fanns ett liknande omslag förut men de ändrade det till detta slutgiltiga omslag. Och när jag ändå håller på passar jag på att visa omslaget för TVD3 också. Och for once in a lifetime så visar jag även de två seriernas baksidor...
 
Jag håller redan på att fundera och göra listor över vad jag ska köpa härnäst; trots att jag inte kommer att ha råd med någonting förren januari/februari 2013 då jag köpte saker för mer än 2500:- över sommarlovet. Men det finns ju så mycket jag vill ha!
 
För er som inte vet så är NCIS en romantisk och väldigt spännandeoch rolig kriminalserie medan Vampire Diaries är en paranormal kärleksserie om bland annat vampyrer, varulvar och häxor. Personligen gillar jag NCIS mer än Vampire Diaries. Längtar dock tills dem båda kommer!
 
Ska alldeles strax börja på säsong 6 (allra sista) av LOST. Har bara ett och ett halvt avsnitt kvar på säsong 5. En otroligt spännande serie! Efter jag sett den ska jag börja se TVD3.
 
Jag skulle verkligen uppskatta om några av er skriver en kommentar där ni berättar vad ni vill se mer av på bloggen. Självklart uppdaterar jag med recensioner så snabbt jag kan, men jag måste ju läsa boken/se filmen också så det tar ju ett tag. När jag inte kan recensera; vad vill du läsa/se då?

Filmhyllan #5

Det femte inlägget med mina filmhyllor: bara tre kvar sedan!
 

* The Hunger Games
* Tonårsliv
* Solsidan säsong 1+2
* War of the Worlds
* 127 timmar
* Nisse Hults Historiska Snedsteg
* Bad Teacher
* Alexander
* Kung Fu Panda
* Red Riding Hood

Av dessa är Hunger Games definitivt favoriten men Solsidan är ju så hysteriskt rolig, likasom Nisse Hult och Kung Fu Panda.


* Breaking Dawn (Twilight #4)
* Harry Potter 1-8)
* Simsons 1-8 (har fler säsonger men syns inte på denna)

Favoriten är Dödsrelikerna del 2 (Harry Potter 8).
Vilka är dina favoritfilmer/serier?

Filmhyllan #4

Äntligen inlägg fyra av åtta av mina filmer här hemma!
 

* Vänner Mega Box Season 1-10
* Härskarringen Extended
* Två Tornen Extendeed
* Konungens Återkomst Extended
* Never Let Me Go
* Dumpa honom!
* Love Actually
* The Karate Kid
* Knight and day
* The Last Song
* The Perfect Man
* Remember Me
* Mean Girls
* Eragon
* Den andra systern Boleyn
* Stolthet och fördom
 
Här var filmer mer min stil, och jag älskar så många av dem. Vänner så såklart väldigt roligt men jag älskar Lord of the Rings Extended. Never Let Me Go var fascinerande och jag gillar Love Actually väldigt mycket medan jag älskar Karate Kid och The Last Song. Även Den Andra Systern Boleyn och Stolthet och Fördom är riktigt riktigt bra.
 

* Avatar
* Salt
* Vägen
* The Duchess
* Fame the Movie
* Hancock
* Dumma mej
* High school musical 3
* Wanted
* Mr. and Mrs. Smith
* The Back-up Plan
* Trassel
* Dear John
* Pirates of the Caribbean 1-4
* Twilight 1-4 (vet inte om fjärde syns, kommer isåfall med på nästa)

 Många favoriter här med. Älskar Avatar, Salt och Mr. And Mrs Smith och Pirates of the Caribbean och storgillar Vägen, Wanted och Dumma Mej. Vilka är dina favoriter?

Filmhyllan #3

Detta är inlägg nummer 3 av 8 med bilder 5 och 6 av 17 med mina filmer.


Vi fortsätter med barnfilmerna (och några andra).
* På andra sidan häcken
* Guldkompassen
* Isprinsessan
* Mumien
* Australia + Titanic
* Charlies Änglar 2
* Lilla Jönssonligan på Kollo
* Härmed förklarar jag er Chuck och Larry
* Gustaf 2
* Stuart Little 1+2
* Pongo och de101 Dalmatinerna
* Djungelboken
* Lady och Lufsen
* Basil Mus
* Sjönheten och Odjuret
* Aladdin
* Lejonkungen 1+2
* Ringaren i Notre Dame
* Tarzan
* Mulan 1+2
* Lilo och Stitch
* Skattkammarplaneten

Av dessa filmerna är Titanic garanterat favoriten.
 

* Bolt
* Anastasia
* Sinbad
* Alvin och Gänget
* Hannah Montana the Moie
* Hannah Montana Concert
* Hanna Montana volym 1 + 2
* Sherdil
* Superhjältarna
* Spu Kids 1+2
* Hjälp jag är en fisk
* Mosters Inc
* Spirit
* Asterix tecknad x2
* Lucky Luke x5
* Toy Story 2
* Fievel

 Av dessa barnfilmerna är Sherdil favoriten men gillar även Hjälp jag är en fisk och Sinbad.
Har du några barnfilmsfavoriter?
Filmer mer passande för tonåringar och äldre kommer imorgon.

Blood of the Fold

Fakta:
Blood of the Fold är den tredje delen av tolv i Sword of Truth serien av Terry Goodkind. Till serien finns en prequelbok kallad Debt of Bones som utspelar sig innan Wizard's First Rule, och en prequelserie kallad The The Legend of Magda Searus varav första boken är The First Confessor. Många tror att Sword of Truth serien slutar vid bok nummer elva, Confessor, men en serien fortsätter i en ny serie kallad Kahlan's and Richard's Love, varav den första boken i den serien (och trettonde boken i Sword of Truth då denna fortsätter sekunder efter Confessor) är The Omen Machine.
 
Handling:
"The envious and evil denizens of the Old World once more launch an attack on the sovereignty of the New World, threatening the security of humanity and all that Richard Cypher holds dear.
Using methods both fair and foul, the order of The Blood of the Fold win over the hearts and minds of men and women to their cause.
Only Richard Cypher, wielder of the Sword of Truth, stands in their way. For in this land of fabolous myth and wild magic, ultimately only the truth has the power to conquer darkness... and at the heart of the Blood of the Fold stands a lie which distorts all that its followers believe to be sacred."
 

Recension:
Som vanligt älskar jag Sword of Truth omslagen, så vackra vyer!
 
Sword of Truth serien är hittills min favoritserie inom fantasy. Bok nummer ett och två fick båda väldigt bra betyg av mig. Men Blood of the Fold nådde inte ända fram.
 
Handlingen har börjat dras ut, och spänningen, mystiken och skräcken jag fick av att läsa de två första böckerna fanns inte där. Visst fanns många bra scener, men de var inte tillräckliga.
 
Jag blev helt enkelt inte lika mycket känslomässigt berörd av den här boken. Vissa saker rös jag av, och ibland stannade mitt hjärta till, men jämfört med de tidigare böckerna i serien var det ingenting. Jag hade garanterat förväntat mig mer av den.
 
Vissa av karaktärerna från Stone of Tears och Wizard's First Rule som jag tyckte var väldigt intressanta och hade gjärna läst vidare om, var inte alls med i denna vilket gjorde mig mycket besviken och upprörd, men även förvirrad att karaktärerna bara försvann. När även dialogerna var längre och segare, och tempot hade saktas ner så kände jag mig inte ett dugg manad att läsa vidare.
 
Jag tyckte tråkigt nog även att Goodkinds språk försämrats i boken när han använder talspråk i konversationerna, men kanske vill han ha det som karaktärsdrag?
 
Jag hoppas verkligen att Goodkind bara gjorde ett snedsteg angående Blood of the Fold, för jag vill så gärna fortsätta med nästa bok i serien; Temple of the Winds. Så jag hoppas verkligen att tempot kommer igång igen för annars kommer inte denna serie stanna som min favoritfantasy.
 
Trots att boken är rätt tjock så är Blood of the Fold den kortaste boken i serien. Många av böckerna är över tusen sidor.

På vissa ställen ville jag åtminstone ge boken en åtta, men på många kände jag att den inte ens skulle vara värd en fyra. Urs så besviken jag är! Jag som älskat Sword of Truth serien så mycket! Håller tummarna för bok nummer fyra (men känner mig för tillfället inte särskillt taggad att läsa den...).
 
Betyg: 5,5/10

Favoritkaraktär: Gratch
Sidantal: 632
Första meningen: "At the exact same instant, the six women suddenly awoke, the lingering sound of their screams echoing around the cramped officer's cabin."
Föregångare: Stone of Tears
Efterföljare: Temple of the Winds
Författare:

Filmhyllan #2

Detta är det andra inlägget av åtta där jag visar alla de filmer jag har. Vampire Diaries 3 och NCIS 9 är borträknande då de anländer senare.
 

Vi börjar med fler barnfilmer. De mer spännande filmerna kommer senare i nästa inlägg.
* Musse Piggs Jul
* Svansjön 1+2+3
* Bratz x2
* Egen Häst
*Älskade Chica
* Monocerius
* Asterix och Bautastensmällen
* Mio min Mio
* El Dorado
Som Hund och Katt
* Gamla Narnia 1-4 (Gamla Narnia 2 = Nya Narnia 2+3)
* Aladdin 1-3
* Tin Tin x4
* Scooby Doo x6

Av Dessa är nog Silvertronen (Gamla Narnia 4) min favorit, men några av de andra är också mysiga.* Transformers 1+2 Boxed Set
* Asterix och Obelix 1+2
* Zuper Zebran
* Flicka
* Freaky Friday
* Den olycksagliga berättelsen om syskonen Baudelaires liv
* Running Free
* Shrek + Shrek 1,5 + Shrek 2 + Shrek 4
* Mästerkatten
* National Treasure
* Madagaskar
* Black Beauty 1+2
* Jurassic Park 1+2+3
* Hitta Nemo
* Feast of Love
* E.T
* Casper
* Kalle och chokladfabriken
* Hur man blir av med en kille på 10 dagar
* The Pacifier

Av dessa är Transformers, Running Free, National Treasure och Jurassic Park mina favvosar, men det är ingen här jag tycker är riktigt wow.

Det blev mer barnfilmer idag med men i övermorgon tror jag att filmerna jag brukar titta på kommer med.

Filmhyllan #1

Som ni som följer iheartfantasy vet så är jag inte bara besatt utav böcker utan även film. Jag har rätt många hyllor här hemma sprängfyllda med film och dvdboxar. Allt från thrillers till tecknade barnfilmer. Självklart behåller jag endast sådana som är bra eller som har nostalgiska betydelser för mig men det är rätt många. Den enda filmerna jag någonsin sålt var Jennifers Body med Megan Fox och Försoning med Kiera Knightley. Vilket jag nu ångrar.
 
Anyway, för att spendera tid och ge mig mer tid att läsa ut Blood of the Fold av Terry Goodkind ska jag nu, från den 4 september till några dagar framåt, visa vilka filmer det är jag äger. Så detta gäller inte favoritfilmer utan bara de filmer jag köpt. Och vissa tittar jag absolut inte längre på men de kommer med ändå.
 
Som ni kommer förstå när ni ser bilderna så är mitt rum rätt fullt; med dessa filmer och boxar plus alla böcker.
Jag kommer att publisera två bilder från hyllorna per dag tills de tar slut.
 
Filmer/boxar ej inberäknade: The Vampire Diaries säsong 3 och NCIS säsong 9 är beställda men har inte kommit ännu och är därför inte med.
 
Ursäkta om det kanske inte syns ordentligt på bilderna. Och som sagt var: väldigt blandade genrér; thrillers, drama, komedi, äventyr, barnfilmer....
Totalt är det 17 bilder som divideras över 8 dagar.
 

Så på bild nummer ett så har vi då...
* Fantastic 4 / Fantastic 4 Silver Surfer Boxed Set
* The Box
* X-men Quadrilogi (X-men 1+2+3+4)
* X-men First Class
* Sagan om Ringen
* Sagan om de två Tornen
* Sagan om Konungens Återkomst
* A Cinderella Story
* Beyond Borders
* The Edge of Love
* Freedom Writers
* Crocodile Dundee
* Crocodile Dundee 2
* Lara Croft Tomb Raider
* Lara Croft Tomb Raider The Cradle of Life
* Step Up
* Big Bang Season 1
* -:- Season 2
* -:- Season 3
* -:- Season 4
* -:- Season 5

Av dessa är Beyond Borders min favorit. Big Bang är de roligaste och Sagan om Ringen och X-men de mest spännande och actonfyllda. Men jag älskar även Tomb Raider och Freedom Writers.

Här kom lite mer filmer från min barndom. =)

* The Vampire Diaries Season 1
* The Vampire Diaires Season 2
* Landet för Länge Sedan
* Narnia Häxan, Lejonet och Klädskåpet
* Narnia Prins Caspian
* Narnia Skeppet Gryningen
* Ice Age
* Ice Age 2 istiden har aldrig varit hetare
* Ice Age 3 det våras för dinosaurerna
* A bugs life
* Bambi
* Barbie x13 (orkar inte räkna upp alla)
* Rudolf 1+2
* Tummelisa

Av dessa är The Vampire Diaries mina favoriter men Landet för Länge Sedan älskar jag då den medför mycket nostalgi. Men självklart är Ice Age väldigt rolig och vissa av barnfilmerna mysiga.
Gillar du också film? Har du någon riktigt mysig barnfilm som du älskar tack vare nostalgin?

Älskade Tv-Serier #3

För att se recensioner av följande, se kategorin Tv-serier.
Sista inlägget om vilka mina favoritserier är, och nu kommer de i toppen! Topp fyra är följande...
 
4) På fjärde plats är...
LOST


En drama-och-äventyrsserie som handlar om ett gäng överlevare som störtat med sitt plan på en till synes öde ö. Men ön har många fruktansvärda hemligheter, och då ingen i omvärlden vet om vart de landat, tvingas de ta itu med de mest fasansfulla uppgifter. 250 passagerare. 40 överlevde krashen. Hur många överlever ön?
Måste dock medge att de första tre DVDskivorna av första säsongen var riktigt riktigt dåliga, men efter det tar serien fart och tempot saktar aldrig ner, inte eller spänningen eller mystiken.
Huvudkaraktärerna: Överviktiga Hurley, betrageren James, Kate som var på rymmen, Före-detta torteraren Sayid, Bortskämda Shannon, Gravida Claire, Undantryckta Sun, Drogmissbrukaren Charlie, Doktorn Jack och många fler.
 
3) På trejde plats är...
HEROES
 


En thrillerdrama-och-paranormalserie som fokuserar på karaktärer med speciella krafter. Kan vara rätt creepy ibland så ingenting för de klenmodiga. Högt tempo genom hela serien (möjligen inte de två första avsnitten av säsong 1, och säsong 2 är lite segare). Finns totalt fyra säsonger. Första säsongen handlar om när de upptäcker sina krafter och hur de hanterar dem. Men de är alla sammanlänkade genom mysterier och hemligheter. Det finns dem som vill fånga in och experimentera på de speciella, och de tar inte ett nej som ett svar. För äldre tonåringar och vuxna.
Huvudkaraktärer: Teleporteraren Hiro Nakamura, Flygaren och politiken Nathan Petrelli, Peter Petrelli som tar till sig andras krafter, Jessica/Nikki med övernaturlig styrka, Tracy Strauss som kontrollerar vatten och kan skapa is, Mohinder Suresh kraftlös vetenskapsman, Tankeläsande Matt Parkman, Claire Bennet som inget sår kan skada, Isaac Mendez som kan måla framtiden, Sylar; superskurk eller missförstådd (?) och Noah Bennet; sammanlänkingen och hemlighetsmakaren.
 
2) Andraplatsen går till...
GAME OF THRONES
 

Game of Thrones är en thrillerdrama-och-äventyrsserie som utspelar sig i en annan värld fylld med magi. Det är i en rid med riddare och kungar och stora slag. Serien har högt tempo och enormt mycket dramatik och spänning, men även romantik och mycket sorg. Ingenting för känsliga tittare. En serie för äldre tonåringar och vuxna.
Huvudkaraktärer: det finns många och jag älskar dem allesammans, men de har så annurlunda namn så jag minns faktigst inte vad de heter.
 
1) Vinnaren på min favvolista med tv-serien är...
TRUE BLOOD
 

True Blood är en vampyrserie med mycket drama, sorg och sex. Många kända skådespelare är med i de olika säsonerna för att fullända den. Personligen var jag inte så förtjust i de tre första säsongerna, de var inte mer än okej, men efter säsong fyra som var WOW så började jag älska serien. Min favoritkaraktär är Eric Northman, bland annat för att han spelas av våran svenska Alexander Skarsgård. Rekomenderas inte för ynge, utan snarare för 15+. Mycket våld och sex i serien.
Huvudkaraktärer: Sookie Stackhouse, tankeläsande halvfe servitris. Eric Northman, tuff vampyr van vid att få som han vill, med ett mörkt förflutet. Bill, enligt mig en falsk vampyr som spelar för att få det han vill ha. Jason Stackhouse, alltid beroende av något; sex eller droger. Tara, indragen i allt pågrund av Sookie och... för att inte spoila; se slutet på säsong 4.
Längtar enormt mycket tills säsong 5 släpps på DVD!

The Big Bang Thoery säsong 5

 Fakta:
The Big Bang Theory säsong 5 är en engelskspråkig komedi tv-serie med bland annat skådespelarna Jim Parsons, Simon Helberg, Kaley Cuoco, Johnny Galecki och Kunal Nayyar men även med flera kända gästskådespelare, bland annat Christine Baranski. Säsongen är 476 minuter lång och består av 24 avsnitt. Den släpptes i oktober 2012 och rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"Utifrån sett är Sheldon, Raj, Howard och Leonard helt vanliga män som umgås snygga Penny. Men vid en närmare titt är detta amerikanska gäng allt annat än normala. Blyga och försiktiga Leonard som aldrig verkar få en riktig flickvän, Howard som bor hemma med sina mamma och förväntar sin nya flickvän att göra allt åt honom, Raj som endast kan prata med kvinnor om han är full, och värst av alla, Sheldon Cooper; smartast av dem alla men med stora sociala problem. Detta är säsongen då handlingen kretsar kring relationer, med alla karaktärer inblandade i nya kärlekskretsar. Till och med Dr. Cooper som man aldrig kunnat tänka sig ha mänsklig kontakt får en flickvän."
 
Recension:
För det första så älskar jag omslaget, minst lika läckert som fjäde säsongens. Jag har alltid varit ett stort fan av The Big Bang Theory har har redan recensierat de fyra första säsongerna, som jag älskat. Men på något sätt kändes inte den femte säsongen lika bra, kraftfull, som de föregående. Det känns som om många karaktärer börjar tappa deras personligheter (detta gäller både Raj, Sheldon och Howard) vilket är väldigt synd då det varit karaktärerna som skapade serien.
 
Amy pressar sin vänskap med Penny och Bernadette.

Dessutom tycker jag att händelserna och skämten liknar de som varit i de tidigare säsongerna. Kanske är det bara jag som reagerar annorlunda på en ny säsong, eller så börjar The Big Bang Theory tappa greppet. Men serien kommer definitivt att alltid ha ett ställe i mitt hjärta, för det är trots allt den roligaste serien som jag någonsin sett. Jag hade bara önskat att karaktärernas personligheter hade förstorats istället för att nästan försvinna. Att Sheldon var så udda var ju en av de roliga grejorna i serien och om han då blir normal så känns det inte alls lika kul längre. Nu är det ju inte Sheldon som är jobbig längre utan Amy Farrah Fowler (som jag by the way ogillar då det känns som om hon håller på att ta över Sheldons roll). Och på något sätt sä känns gänget inte lika härligt nördigt längre.
 
Leonard följer med till ett bröllop med Amy.
 
Nu vet jag att denna recensionen lät negativ, men jag älskade verkligen säsong fem även om jag hade förväntat mig mer. Jag såg ut hela säsongen på en dag då det bara fanns tjugofyra avsnitt och varje avsnitt är väldigt kort, men också för att den är så otroligt bra. Serien är fortfarande värd att se, det garanterar jag dig, men efter fyra superb säsonger hade jag förväntat mig att säsong fem kanske hade blivit en tiopoängare. Hoppas bara att säsong 6 kommer att bli som de fyra första säsongerna, och att alla karaktärer återfår sina underbara personligheter. Och att Amy försvinner...
 

Älskade Tv-Serier #2

För att se recensioner av följande, se kategorin Tv-serier.
Här är det andra inlägget om mina favorit tv-serier. Sista inlägget kommer imorgon. Dagens kandidater är...
 
7) På plats nummer sju är...
THE VAMPIRE DIARIES


The Vampire Diaries är en thrillerdrama med många paranormala ingredienser; exempelvis vampyrer och varulvar. Serien handlar om människan Elena som blir kär i en vampyr vars bror vill ha henne för han själv. Mycket drama och romantik blandat med spänning.
Huvudkaraktärer: Bortskämda Elena, vampyren Stefan som lådsas vara god men som snarare är ond, och vampyren Damon som lådsas vara ond men som är god.

6) På sjätte plats är...
THE NAVAL CRIMINAL INVESTIGATE SERVICE


Naval Criminal Investigate Serivice, även kallad NCIS, är en dramathriller/kriminalare. Men trots detta finns mycket vänskap och romantik inblandat. En serie med högt tempo fylld med personliga faror och hemligheter hos agenterna.
Huvudkaraktärer: Datanörden Timothy McGee, extremt duktiga rättstekniska goth Abigail Scuito, ledaren Leroy Jethro Gibbs som drabbats personligt av sitt yrke, kvinnoälskaren och filmnörden Anthony DiNozzo, och Mozzad-agenten Ziva David som under hela sitt liv blivit tränad till lönnmördare.
 
5) På plats nummer fem är...
THE BIG BANG THEORY

En ny komediserie som snart har sin release av den femte säsongen. Serien handlar om ett gäng unika amerikanare och deras vardag. Måste erkänna att denna serie är den roligaste jag nådonsin sett.
Huvudkaraktärer: Självgoda Howard Wolowitz som bara tänker på tjejer och har aldrig en olämplig kommentar till hands, Sheldon Cooper vars IQ är bland det högsta någonsin skådat, men som är socialt störd och endast förstår saker som kan förklaras med en formel, Normala men lite osmarta Penny som försöker få nördarna ut i den verkliga världen, Blyga och osäkra Leonard Hofstader och till slut Rajesh Kuthrapooli som endast kan tala med kvinnor med alkohol i sig.
 
 Så det var nummer 7-5 på min favoritlista av tv-serier. Uppskattar du sådanna inlägg?

Välj säsong

 
 
 
 

Löwensköldska Ringen

Fakta:
Löwensköldska Ringen är den första boken av två i en serie av Selma Lagerlöf. Boken är en svensk klassiker och  är en av hennes mest populära berättelser.
 
Handling:
"Löwensköldska ringen var nästan lika känd som generalen själv och det var många som tyckte att det var synd och skam att allt det där guldet och rubinen skulle begravas under mark. Det var nästan en för stor frestelse för människor. Till slut är det också någon som inte kan bärga sig. En mörk natt har någon öppnat graven och ringen är borta. Den förbannelse som vilar över den stulna ringen kastar sina skuggor långt fram i tiden."Vi skulle läsa den här boken till skolan då vi för tillfället har Lagerlöf-tema. Men om vi säger så här... boken var inte direkt min stil.
 
Trots att det är en svensk klassiker så gillade jag inte boken. Den var seg och bytte lätt spår vilket gjorde att jag snabbt glömde bort handlingen. Långa konversationer och inget tempo gjorde den ointressant.
 
Jag tycker att boken var väldigt ologiskt. Lagerlöfs blandning av verkligehet och paranormalt blev bara förvirrande. Det tillsammans med det gamla språket gjorde det bara jobbigt att läsa. Den var helt enkelt osammanhängande hade hade onödiga detaljer som den hade klarat sig bättre utan.

En annan sak som irriterade mig var att berättarrösten hela tiden växlade mellan allvetande till jag-form. Detta störde jag mig enormt mycket på.
 
Jag gillar inte heller bokens tidsintervaller. Ibland kan det gå några kapitel på en dag och ibland har det gått trettio år när du byter sida. Det blev som sagt förvirrande.
Visst var slutklämmen lite bättre än resten av boken, men absolut inte tillräckligt för att bygga upp helheten.
 
Nej, denna svenska klassiker hade jag helst avstått från att läsa, en av de sämre romanerna jag läst. Däremot känner jag att jag vill läsa Jane Austens och Nicholas Sparks klassiker.
 
Betyg: 2,5/10

Favoritkaraktär: -
Sidantal: 103
Första meningen: "Nog vet jag, att det förr i världen fanns gott om folk, som inte visste vad rädsla vill säga."
Sista meningen: "En fattig flicka får ta sig till vara för att rata en god plats."
Författare:


RSS 2.0