Book Wrap Up: December

Hello guys! Would you like me to write my reviwes in english so the blog become more international or är svenska helt okej? Haha. I alla fall. Detta är min book wrap up för december. Det blev totalt 9 böcker denna månaden, vilket var helt okej.
 
 
I videon pratar jag väldigt snabbt bara för att jag var tvungen att göra om videon (jag råkade raddera ursprungsvideon!) och jag har lite annat att göra så jag stressade igenom den - sorry. Dessutom ser jag helt förskräcklig ut (osminkad och nyvaken) - jag vet - så inga haters, okej?

Har du läst några bra böcker denna månad? Idag är det nyår! Ha ett gott nytt år, och håll tummarna för att 2013 blir ännu bättre än detta år!

Unknown

Fakta:
Unknown är en actiondrama regisserad av Jaume Collet-Serra. I filmen finns många kända skådespelare, bland annat Liam Neeson, Frank Langella, Diane Kruge, Stipe Erceg, January Jones  m.m. Orginalspråket är engelska och filmen är 108 minuter lång och från 15 år. Den släpptes den 19 oktober 2011.
 
Handling:
"Doktor Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka bara för att upptäcka att hans fru inte känner igen honom och att en annan man har tagit hans identitet. Med hjälp av en osannolik bundsförvant kastas doktor Harris in i ett mysterium som ifrågasätter hans mentala hälsa, hans identitet och hur långt han är beredd att gå för att avslöja sanningen."
 

Recension:
Jag blev glatt förvånad av Unknown. Jag hade inte hört talas om denna film innan, men jag fick den i julklapp och tyckte den var riktigt bra! Jag älskar skådespelarna, jag har sett dem alla från många olika filmer, allt från Taken och National Treasure till X-men. Och självklart gjorde de ett riktigt bra jobb även i denna film.
 
 
Unknown var oförutsägbar och spännande och hade även ett lagom tempo. Jag satt hela tiden och gissade vad som skulle ske, för att sedan varje gång bli väldigt förvånad. Dock blev jag rätt uttråkad under biljakterna och liknande, men med den spänningen och de bra skådisarna så gjorde det inte särskillt mycket.

Jag rekomenderar filmen Unknown till dig som gillar action och oförutsägbara slut. Men personligen hade jag velat ha ytterligare av ovisshet, spänning, romantik och kanske en gnutta komik för den perfekta actionrullen.
 
Betyg: 6/10

Bästa böckerna 2012

2012 har varit ett helt okej år, dock har det inte blivit så mycket läsning av, endast 89 (möjligtvis 90 om jag hinner läsa ut The Last Song) under årets gång. Början av året gick extra segt eftersom jag inte var särskillt inne i bloggen då, och brydde mig inte särskillt mycket om att läsa många böcker snabbt. Det är inte förren nu på senare månader som bokantalet har ökat till ungefär tio böcker per månad. Förut var det kanske en eller två per månad. Målet var för mig minst 100 böcker i år, så det blev ett misslyckande. Sätter upp samma mål för 2013.
 
I alla fall, så har de flesta böckerna 2012 varit okej eller riktigt dåliga. Men några böcker har varit riktigt riktigt bra. Och här ska jag visa de top 15 böckerna för år 2012. De står i ordning, den som står först (Wizard's First Rule) är på plats nummer 15, Överenskommelser på 14 o.s.v. Klicka på bilden för att komma till recensionen.
 
  
  
  
  
  

Bäst i år var alltså Divergent av Veronica Roth. Ser verkligen fram emot den avslutande delen i trilogin som kommer nu i 2013. En contemporary/romance bok lyckades faktigst komma på tredje plats. Nästan alla andra böcker jag uppskattat har varit dystopier eller med någonting paranormalt. Dock glömde jag bort att nämna något av Sherrilyn Kenyons verk på min top 15-lista, hon ska definitivt vara med. Hon kanske hamnar mellan A Game of Thrones och Nightshade med sin bok Dance with the Devil.  Vilka har varit de bästa böckerna som du läst i år?

Ice Age 4 Jorden Skakar Loss

Fakta:
Jorden Skakar Loss är den fjärde Ice Age filmen, som är en animerad komedi på 87 minuter. Den släpptes 28 November 2012 och har orginalspråket engelska.
 
Handling:
"Ekorren Scrats eviga jakt på det fördömda ekollonet, som han har suktat efter sedan urminnes tider, får oanade konsekvenser – en vidsträckt jordbävning som utlöser tidernas största äventyr för Manny, Diego och Sid. I kaosets kölvatten återförenas Sid med sin grälsjuka mormor, och hjorden stöter på ett ruffigt gäng sjöpirater som är fast beslutna att stoppa deras hemfärd."


Recension:
Jag har alltid gillat Ice Age och Jorden Skakar Loss var inget undantag. Man får återse Manny, Sid och Diego men även många nya karaktärer får sin början i denna fjärde installation av filmserien.
 
Många av de nya karaktärerna var hysteriskt roliga; bland annat Sids farmor (eller var det mormor..?) som jag garanterat vill se mer av. Dock saknar jag de två pungråttorna, som självklart var med, men som har haft större roller i föregående filmer.
 
 
Trots att filmen är anpassad för barn (vilket märks då det ibland kan bli lite segt) är den fylld med humor som garanterat passar äldre, både tonåringar och vuxna. Jag satt och skrattade genom filmen åt allt det galna de underbara karaktärerna gjorde. Jag hoppas verkligen att det kommer en femma!
 
Dock kan jag inte ge alltför högt betyg eftersom jag ändå måste jämföra med andra filmer jag sett. Men Ice Age humor lovar jag att alla gillar!
 
Betyg: 6/10

Älska mig igen

Fakta:
Älska mig igen är en film regisserad av Michael Sucsy med bland annat Rachel McAdams och Channing Tatum som huvudrollerna. Orginalspråket är engelska och filmen är 99 minuter lång. Den är i genrén romantisk dramatik (från 7 år) och baseras på en verklig historia, författad av Kim Carpenter. Filmen släpptes 5 september 2012.
 
Handling:
"Vad skulle du göra om kvinnan du älskar bokstavligen inte känner igen dig längre?

Paige och Leo är ett ungt förälskat konstnärspar som bor i Chicago. En nattlig bilolycka slår i ett ögonblick sönder deras lycka. Leo klarar sig oskadd men Paige hamnar i koma. När hon äntligen vaknar har hon inget minne av deras tid tillsammans. Hon minns dock de tidigare åren som juridikstuderande och tror att hon fortfarande är förlovad med den charmige affärsmannen Jeremy, som ännu har ett gott öga till henne. Allt eftersom tiden går inser Leo att Paiges minne inte kommer att förbättras. Fast besluten att inte förlora henne för evigt beslutar han sig för att göra allt som står i hans makt att vinna hennes hjärta. Igen."

Recension:
Filmen liknar till stor del de jag sett som baseras på Nicholas Sparks romaner, skillnaden är väl till det största att Sparks alltid hade ett dramatiskt avslut.

Filmen var väldigt mysig och romantisk, jag tyckte den liknade lite en feel-good film trots att det kanske inte var det som är poängen. Jag gillar både Tatum och McAdams från andra filmer och preci som vanligt skötte de sina roller exceptionellt.Dock kunde den bli lite seg i mellan åt, och jag känner inte ett behov till att läsa boken, men filmen var verkligen sevärd och det fanns många gömda djupa meningar som berättar om hur mänskligheten verkligen ser ut. Och dessutom så är det ju en passionerad kärlekshistoria - sådant går nästan aldrig fel.

Betyg: 6/10

Book Haul: Julböcker

Nu över julen snart över och strax tar det nya året vid. På julafton fick jag både böcker, filmer, kläder och annat och här i denna video ska jag visa vilka böckerna var. Kommentera gärna vad du fick för julklappar.
 
 
Försök att borse från att jag ser otroligt trött och osminkad ut i videon; ville hålla det simpelt eftersom jag har så mycket annat att göra just nu. Men ser verkligen fram emot att läsa alla dessa böckerna! . En Book Wrap Up för December kommer som vanligt i slutet av månaden eller början av Januari nästa år. Dessutom gör jag snart min megabeställning jag har sparat till i ett halvår - i början av Januari slår det till! Ha en fortsatt trevlig jul och ett gott nytt år. Tänd några ljus i julmörkret och mys med dina nära och kära.

Bloodlines

Fakta:
Bloodlines är första delen i spin-off serien för Vampire Academy av Richelle Mead. Det ska totalt bli sex delar, men hittills finns bara fyra stycken: Bloodlines, The Golden Lily, The Indigo Spell och The Fiery Heart.
 
Handling:
"Sydney belongs to a secret group who dabble in magic and serve to bridge the world of humans and vampires. But when Sydney is torn from her bed in the middle of the night, she fears she's still being punished for her complicated alliance with dhampir Rose Hathaway. What unfolds is far worse. The sister of Moroi queen Lisssa Dragomir is in mortal danger, and goes into hiding. Now Sydney must act as her protector. The last thing Sydney wants is to be accused of sympathizing with vampires. And now she has to live with one..."
 
 
Recension:
Ni som har följt min blogg vet att jag älskar Vampire Academy serien och även andra böcker av Richelle Mead. Dock måste jag medge att jag är besviken på Bloodlines.
 
För det första är huvudpersonen den jag fann minst intressant i VA serien: Sydney. Bara det gör att jag lättare blir uttråkad av boken, eftersom jag inte tycker att Sydney är intressant eller rolig att läsa om. Däremot är Adrian med vilket gör det till en mer lättsam och rolig läsning (jag längtar till The Fiery Heart där man läser ur Adrian PoV).
 
Men det känns ändå härligt att läsa Vampire Academy, även om det är en spin-off. Det var länge sedan jag lästa om den världen och det kändes nästan nostalgiskt. Mead skriver fortfarande bra men det som är problemet med Bloodlines är bristen på spännande händelser, och att det som händer inte är särskillt intressant. Det känns lite som om boken handlar om att Sydney är Jills barnvakt. Jag saknar romantiken och den extremt tempofyllda spänningen från orginalserien. Den här var mer stillsam och mysig. Och det fungerar det med, men det skapar inte ett högt betyg.
 
Så jag rekomenderar Bloodlines för VA-älskare, för er som vill återuppleva den underbara värld Mead skapat, men söker ni samma spänning och romantik som i VA, så bör ni leta någon annan stans. Men jag själv komer garanterat att fortsätta läsa serien, mestadels för att jag vill läsa den fjärde boken ur Adrians PoV. Resten av böckerna är även dem ur Sydneys PoV, så dem ser jag inte direkt fram emot lika mycket.
 
Betyg: 5/10

Favoritkaraktär: Adrian eller Eddie
Sidantal: 421
Första meningen: "I couldn't breathe."

Antal böcker lästa 2012: 89

Dagboken

Fakta:
Dagboken är en roman av Nicholas Sparks. Den finns under orginaltiteln The Notebook och även som film med bland annat Rachel McAdams som huvudroll.

Handling:
"En man och en kvinna sitter på en bänk. Han har en dagbok i sitt knä och han läser för henne; han läser en historia om en kärlek - den största... Den utspelar sig i North Carolina år 1946. Fjorton år tidigare träffade han flickan han aldrig kunnat glömma. Nu har Noah återvänt hem till North Carolina efter andra världskrigets terror, och han tänker på Allie som fick honom att inse att kärlek vid första ögonkastet faktigst är möjligt. De var unga, passionerade - och kom från olika världar. Han fattig, hon rik. Kanske hade historien kunnat sluta där. Men så återvänder Allie. Förlovad med en framgångsrik man och med bröllopet runt hörnet är det något hon måste fråga Noah om..."
 


Recension:
Jag måste börja med att skriva att jag länge velat läsa en bok av Nicholas Sparks. Jag har sett nästan alla filmer som baseras på hans böcker och jag har älskat dem allesammans. Så när jag fick en för tidig julklapp bestående av Dagboken av min mamma blev jag otroligt lycklig. Jag fick den igår, och jag är redan klar med den. Den var så gripande så jag kunde inte släppa taget om den vilket resulterade i att det bara dröjde en dag att läsa ut den.

Boken var verkligen underbar. Allt från Sparks skrivteknik till handlingen. Boken var väldigt kompakt, d.v.s. det fanns inte en massa dösidor som boken skulle klara sig utan, nej i Dagboken var varje sida viktig för handlingen - vilket jag älskade. Den var otroligt mysig att läsa och väldigt romantisk. Men samtidigt var den enormt känslosam; det var inte bara en gång jag fick tårar i ögonen, och framåt slutet grät jag faktigst. Böcker brukar inte ha denna effekt på mig och jag anser att Sparks är otroligt skicklig som lyckades förmedla så pass starka känslor genom hans ord. Boken skildrar både på ett hemskt och vackert sätt hur livet verkligen ser ut.

Boken var definitivt bättre än filmen, och då älskade jag ändå filmen och jag har sett den flera gånger. Den var annorlunda disponerad och karaktärerna hade helt andra personligheter. Så om du gillade filmen så kommer du verkligen älska boken! Själv har jag även denna bok hemma men på engelska, så jag ska läsa den igen och jämföra mellan orginalspråket och översättningen - troligen är den ännu bättre på engelska, för jag kände ibland att det var lite konstigt översatt.

Jag tycker att alla bör läsa något av Sparks verk - själv har jag bestämt mig för att läsa så många jag kan och har råd med. För efter denna känsloladdade och tempofyllda läsning vill jag bara ha mer av Nicholas Sparks. Rekomenderas starkt, både boken och författaren är helt fantastisk! Sparks platsar definitivt på listan av favoritförfattare och är garanterat bäst av de manliga författarna jag läst något av.

Betyg: 7,5/10

Första meningen: "Vem är jag?"
Sidantal: 215
Författare:

Antal lästa böcker 2012: 88

Rösta rösta rösta!

Hejsan alla underbara läsare! Ni är medvetna om att jag är med i en tävling där man kan vinna ett presentkort på 15000:- om man vinner och 1000:- om man kommer 2-5. Totalt är 3700 bloggare med. Just nu ligger jag på 7 plats och behöver många röster till för att vara en av de fem fösta! För att rösta på mig, klicka på bilden nedan. Och om du är extra gullig kan du dela länken  http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=45 för att få fler att rösta.
 
Rösta på mitt bidrag!
 
Tävlingen går ut på att man ska skriva en recension för en film eller tv-serie. Skulle vara enormt gulligt av er om ni röstar och delar! Klick klick klick!
 
För att komma till recensionen, klicka här.

3096 Dagar

Fakta:
3096 Dagar är Natascha Kampuschs egen roman om den mörkaste delen av sitt liv, när hon som tioåring blev kidnappad och sedan hölls fången i över åtta år. Detta är alltså inte bara en påhittad fiktion, utan Kampusch återberättar sin egna historia.
 
Handling:
"Den 2 Mars 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch överfallen och bortförd på väg till skolan. I över åtta ör hölls hon inspärrad i ett specialbyggt källarutrymme hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Fullständigt avskärmad från yttervärlden tvingades hon dagligen utst fysisk och psykisk misshandel, utan att veta om hon någonsin skulle bli fri igen. När hon som artonåring slutligen lyckades fly var hennes barndom över."
 
 
Recension:
Alltså detta var jag inte beredd på. Jag hade inte särskilt stora förhoppningar på den här boken, men jag måste verkligen säga att jag är motbevisad.
 
Boken berörde mig verkligen. Genom hela mådde jag dåligt över hur Natascha behandlades och illamåendet sitter fortfarande kvar nu när jag skriver recensionen. Kampusch beskriver så väl allt från hennes liv innan överfallet till dagen hon blir bortförd, hela sin fångenskap och till slut hennes flykt åtta år senare. Verkligen en otroligt känslosam bok. Hon fick mig att inse att för henne bildade kidnappningen inte bara solida murar runt om henne i form av källaren, utan även osynliga inre murar som höll henne minst lika fången. Hon beskriver sina åtta år tillsammas med gärningsmannen så väl och när hon pratar om hur hon fick diagnosen Stockholmssyndromet förstår jag verkligen hennes frustration, nu när jag näst hennes bok.
 
Jag rekomenderar verkligen den här boken för alla. Trots att boken är en självbiografi av något slag liknar den mer en thriller. Det är inte direkt min typ av bok, men jag känner ändå att jag alltid kommer att bära med mig Kampuschs erfarenheter inom mig. Jag tycker att alla bör läsa denna, för jag lovar att den inte lämnar dig oberörd och du kommer garanterat att ändra ditt sätt att se på saker och ting.
 
Angående betyget så känns det lite fel att betygsätta en sådan hemsk händelse i en människas liv, och därför ger jag inget betyg. Boken var bra men jag vill inte sätta poäng på någon annans lidande, trots att det gjorde en bra bok.
 
Betyg: -
Första meningen:
"Mamma tände en cigarett och drog ett djupt bloss."
Sidantal: 253
Författare:

Antal lästa böcker 2012: 87

Välj säsong

 
 
 

Kiss of the Night

Fakta:
Kiss of the Night är den femte boken i Sherrilyn Kenyons Dark Hunter serie. I serien finns omrking trettio böcker, inberäknat Dream Hunter, Were Hunter och Nick Chronicles som alla tillhör Dark Hunter.
 
Handling:
"What do you get when you have one immortal Viking warrior no one can remember five minutes after he leaves their presence, a princess on the run for her life, and one seriously annoyed demigod? Basically, you get my life. It started out simple enough. One night I went to save a woman in trouble. The next thing I knew, the doorway to hell had opened and out stepped Daimons - vampires the likes of which I'd never seen before. Led by the son of Apollo, they are out to end the curse that has banished them all to darkness. The only problem with that is they have to kill Cassandra Peters to do it and if she dies, so dies the sun, the earth and all who dwell here. Life's just a bowl full of cherries, ain't it?

Brought together by fate, it's now my job to protect a daughter of the very race I have been hunting for centuries. Neither of us dares to trust the other. But she is the only one who remembers me... More than that, with her courage and strenth, she is the only one who has ever touched a heart that I thought had died centuries ago. The only way for a Dark-Hunter to regain his soul is through the love of a woman. But what happens when that woman isn't exactly human?"
 
 
Recension:
Precis som tidigare böcker i Dark Hunter serien är Kiss of the Night otroligt bra. Kenyon är exceptionell på att skriva och komma på nya idér, för trots att alla böckerna har den typiska Dark Romance stilen så är varje bok unik.
 
Vissa säger att varje Dark Hunter bok är fristående, men så är det inte. Karaktärerna från de föregående böckerna har stor roll i de efterföljande. Jag älskar detta, att varje bok har en ny huvudperson samtidigt som de gamla finns med. Det sammanlänkar böckerna på ett bra sätt.
 
Boken är, precis som de andra i serien, väldigt intim och romantisk, samtidigt som det inte går till övergräns utan även finns mycket spänning och tempo. Men trots det rekomenderar jag att du inte läser serien om du är yngre är femton år. Det är trots allt en Adult serie, inte en YA.
 
Jag gillar verkligen karaktärerna i Kiss of the Night. I några av de tidigare böckerna har det varit så mycket av karaktärens förflutna som tog del av boken, vilket jag lätt blir uttråkad av. Men i Kiss of the Night utspelades det mesta i nutid. Och jag älskar hur denna boken var upplagd (jag kan inte skriva på vilket sätt för då spoilar jag). Trots att jag har tröttnat på Dark Romance så kan jag inte tröttna på Dark Hunter serien. Visst kan de första sidorna känna lite motiga, men väl inne i boken kan jag inte släppa tagit. Rekomenderar Kenyons böcker starkt.
 
Betyg: 7,5/10
Favoritkaraktär: Cassandra
Sidantal: 361
Första meningen: "Atlantis: Fabled."
Föregångare: Dance with the Devil
Efterföljare: Sins of the Night
Författare:

Antal böcker lästa 2012:
86

The Lucky One

Fakta:
The Lucky One är en film baserad på Nicholas Sparks roman, regiserad av Scott Hicks. Bland annat Zac Efron, Taylor Schilling och Blythe Danner är med som huvudkaraktärer. Den är ca 96 minuter lång och släpptes på DVD den tionde oktober 2012. Det är en dramafilm/romans på engelska.

Handling:
"Efter tre tjänstgöringar i Irak börjar den amerikanske marinsergeanten Logan Thibault (Efron) söka efter den okända kvinna vars foto han tror fungerade som en lyckoamulett under kriget."
 


Recension:
Verkligen känsloladdad men inte alls lika sorglig som tidigare Nicholas Sparks filmer jag sett, så som Dear John, The Last Song och The Notebook.
 
 
Superb handling och älskvärda skådespelare och karaktärer. Återigen måste jag skriva att jag måste läsa Sparks böcker etersom jag älskar alla filmerna jag sett som baseras på dem. Frågan är vilken man ska börja att läsa? Ska åtminstone köpa en Nicholas Sparks bok i min nästa beställning.
 
 
Väldigt romantisk och en bra feel-good film. Fällde dock inga tårar som i övriga NS-filmer jag sett, men den var mycket bra ändå. Rekomenderas verkligen.
 
Betyg: 7/10

Bok jag väntar på #5

Ännu en bok som släpps i början av 2013 är Hemlös av Gail Carriger, den tredje delen i Parasollprotektoratet. Tidigare böcker är Chanslös och Själlös. Boken publiseras av Styxx Fantasy bokförlag i maj.
 
 
Handling:
"Alexia Maccon har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt 'obekväma tillstånd'. Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på Tempelriddarorden. De sägs ha kunskap om övermänniskor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?"
 
Jag gillade verkligen första boken i serien men andra boken, Chanslös, var jag inte så förtjust i. Men jag ser ändå fram emot Hemlös.

No och jag

Fakta:
No och jag är en fristående bok av Delphine De Vigan som jag läste till svenskan i skolan. De Vigan är en fransförfattare och No och jag är hennes fjärde roman.
 
Handling:
"Lou Bertignac - en överintelligent tjej på 13 år - är minst, yngst och bäst i klassen. Hon är det enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas, som är längst, sämst men coolast i klassen. När Lou förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare d'Austerlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj."
 
 
Recension:
Detta var en bok som vi var tvugna att läsa till svensklektionen. Den utspelar sig i Paris med de två huvudkaraktärerna No och Lou. No är hemlös och lever i ett samhälle där den starkaste vinner, djurens lagar lyder, det är otryggt och våldsamt. Hon måste flytta från härberge till härberge och är hela tiden omgiven av okända människor. Lous samhälle däremot utgörs av skolan och familjen, och trots att hon är utstött så har hon råd att drömma. En dag slås deras samhällen samman när de blir vänner.
 
Poängen med boken är bra, att visa hur olika samhällena kan vara i en och samma stad, visa olika kontraster på livet. Men för att vara helt ärlig hände det inte särskilt mycket. Så är det dock oftast med böcker man måste läsa till skolan, men jag skulle önska att man någon gång skulle läsa en riktigt bra bok.
 
Boken är fylld med känslor men inte starka sådana. Det blev lite lamt, De Vigan ville hela tiden beröra, men det blev för klickéigt och ointressant och inte ett dugg berörande.
 
Jag rekomenderar boken för er som vill läsa om skilda världar och om hur det kan vara att inte ha något hem, men om det är spänning, romantik och tempo du söker är inte No Och Jag boken du söker.
 
Betyg: 4,5/10

Favoritkaraktär: Lucas
Sidanal: 223
Första meningen: "Mademoiselle Bertignac, jag hittar inte ert namn på listan över dem som ska hålla föredrag."
Författare:

Antal böcker lästa 2012:
85

The Subtle Knife

Fakta:
The Subtle Knife är den andra delen i His Dark Materials trilogin av Philip Pullman. Första delen är The Golden Compass och sista delen är The Amber Spyglass.
 
Handling:
"Universums gränser har öppnats och Lyra tar språnget in i en annan värld. Det visar sig vara en skrämmande och hemsökt plats, där själsslukande vålnader drar fram på gatorna och man kan höra det avlägsna bruset av änglars vingar i skyn. Där träffar hon Will, som just fyllt tolv och redan har ett mord på sitt samvete. Lyras och Wills öden tycks på ett underligt sätt sammanlänkade, och tillsammans ger de sig ut för att söka efter ett hemligt och mäktigt föremål som många skulle kunna döda för att få äga..."
 
 
Recension:
Jag storgillade verkligen första boken i serien och hade därför extremt höga förhoppningar på tvåan, förhoppningsvis skulle den till och med vara bättre. Men jag blev extremt besviken på Pullman. Dock tycker jag omslaget är rätt gulligt.
 
Serien är inte längre unik, utan har tagit an samma form som andra 'typiska' low-grade fantasy. Det var just The Golden Compass's unika sida som fick mig på fall, och när den försvann förlorades även mitt intresse.
 
Jag gillar inte att boken är ur fler synvinklar, i första var det endast ur Lyras. Men i denna kanske det är ur fem olika synvinklar och jag tycker bara att Lyras är intressant. Dessutom när de kommer tillen värld som liknar vår egen blir det tråkigt eftersom det var deras värld jag blev så fascinerad av.
 
Dessutom hände det inte alls lika mycket i tvåan som det gjorde än ettan. Blir ledsen på serier som man från början tror är bra men som man sedan tycker att man slösat bort pengar på. Men förhoppningsvis blir den sista delen, The Amber Skyglass, lika bra som ettan (eller bättre), eftersom jag har den här hemma och någon gång kommer läsa den. Men eftersom jag just nu är så besviken kommer den inte ligga högt upp på prioriteringslistan. Men hoppas att serien fixar till sig och att den stumma känslan och låga tempot bara var för att det var en så kallad 'mittenbok' i trilogin. Början och slutet brukar oftast vara bäst.
 
Betyg: 4/10

Favoritkaraktär: Mrs Coulter
Sidantal: 311
Första meningen: "Will drog sin mamma i handen och sade: ' kom nu då, kom nu...'
Författare:

Antal lästa böcker 2012:
84

Bok jag väntar på #4

Nu är det snart ett nytt år som kommer med många nya bokutsläpp som vi bokälskare ser fram emot. En av dem är boken Den Mörka Staden av Carrie Ryan! Det är den tredje och sista delen i De Vassa Tändernas Skog serien. Boken på engelska heter The Dark and the Hollow Places och handlar om en zombieapokalyps. Även det svenska omslaget har släpps. Boken publiseras av Styxx Fantasy bokförlag i april 2013.
 
 
Handling:
"En gång i tiden var Mörka staden strålande och levande. Nu är det en ruin, dess stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga. I staden bor Annah, som inte kan glömma sin tvillingsyster Abigail som hon lämnade på en stig i De Vassa Tändernas Skog och aldrig mer återfann. Abigail som är Annahs spegelbild, den andra delen av henne själv. Så den dag ser Annah på avstånd en ung kvinna som ser ut precis som hon själv och bestämmer sig för att göra allt för att finna henne."
 
Någon mer än jag som längtar?

Har du sett registret?

Har du svårt att hitta boken du söker på bloggen, eller letar du efter en bok du inte vet titeln på? Kolla då i mitt författarregister som är en lista på alla författare och böcker jag recenserat sedan jag öppnade iHeartFantasy i slutet av 2011.
 
Författarna är i alfabetisk ordning och simpla länkar finns för att du enkelt ska kunna klicka dig till boken du söker. För att komma till registret går du in på kategorin Övrigt (författarregister) eller klicka här. Du kan även klicka på genrékategorierna, men där syns bara se senaste recenserade böckerna för den genrén, inte alla.

Den Tomma Stolen

Fakta:
Den Tomma Stolen (org: The Casual Vacancy) är J.K. Rowlings första vuxenroman. Tidigare har hon skrivit Low-Grade Fantasy serien Harry Potter. Det är bokförlaget Wahlström & Widstrand som publiserat boken på svenska.
 
Handling:
"När Barry Fairbrother oväntat avlider försätter dödsfallet den sömniga småstaden Pagford i chock. Med sitt kullerstensbelagda torg och sin klosterruin från 1600-talet verkar staden vara en engelsk idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever... Och den tomma stol Barry efterlämnat i kommundelsnämnden utlöser snart den värsta maktkamp byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som kantas av passioner, dubbelspel och pinsamma avslöjanden?"
 
 
Recension:
För det första måste jag skriva att jag alltid bedårat Rowling, och kommer alltid att göra. Hennes Harry Potter böcker kommer bli legendariska. Men, tyvärr blir antagligen inte hennes nya verk lika populär.
 
Självklart skriver Rowling fantastiskt, perfekta meningsuppbyggnader, hon får in dialekter och hon vet helt enkelt sin grej. Men för mig blev Den Tomma Stolen en total flopp.
 
Den började och slutade otroligt bra, men de resterande femhundra sidorna var utdragna och tråkiga, utan att någonting speciellt hände. Visst förmedlar Rowling många känslor och bygger upp en realistisk bild av samhället, men den blev så otroligt seg och händelselös. Efter två hundra sidor funderade jag till och med på att sluta läsa helt och hållet (men jag höll ut).
 
Jag visste redan från början att Den Tomma Stolen inte skulle likna Harry Potter, men jag tänkte att med Rowlings talang för att skriva skulle den ändå bli fantastisk. Tyvärr var det inte min typ av bok, jag måste ha tempo och ständig spänning, vilket denna tyvärr inte hade. Men jag rekomenderar den för dem som gillar J .K. Rowling och för dem som föredrar att läsa om maktkamper i vårat nutida samhäller, och att se olika perspektiv på hur vi egentligen lever.
 
Betyg: 3/10
Favoritkaraktär: Krystal
Sidantal: 526
Första meninen: "Barry Fairbrother hade ingen lust att gå ut och äta middag."
Författare:

Antal böcker lästa 2012:
83

Dance with the Devil

Fakta:
Dance with the Devil av Sherrilyn Kenyon är den fjärde delen (av trettio) i Dark Hunter serien. Den är ur Zareks synvinkel.
 
Handling:
"A Dark-Hunter is a soulless guardian who stands between mankind and those who would see mankind destroyed. Yeah, right. The only part of that Code of Honor I got was eternity and solitude. Insanity is a condition many say I suffer from after being alone for so long. But I don't suffer from my insanity - I enjoy every minute of it. Ican't trust anyone... not even myself. The only thing I trust is my ability to do the wrong thing in any situation and to put a hurt on anyone who gets in my way. I endured a lifetime as a Roman slave, and 900 years as an exiled Dark-Hunted. Now I'm tired of enduring. I want the truth about what happened the night I was exiled - I have nothing to lose and everything to gain. Astrid, star, is an exceptional woman who can see straight to the truth. Brave and strong, she is a point of light in the darkness. She touches me and I tremble. She smiles and my cold heart shatters. They say even the most damned man can be forgiven. I never believed that until the night Astrid opened her door to me and made this feral beast want to be human again. Made me want to love and be loved. But how can an ex-slave whose soul is owned by a Greek goddess ever dream of touching, let along holding, a fiery star?"
 
 
Recension:
Som de flesta vet så älskar jag Dark-Hunter serien och Dance with the Devil var inte ett undantag. Boken börjar precis när föregående bok slutade, men med en ny karaktär. Men tidigare karaktärer börjer som sidkaraktärer.
 
Jag har genom tidigare böcker varit mycket intresserad av Zarek. Han var så unik och annurlunda, och jag ville veta vad som format honom. Och gissa om jag blev glad när jag läste att fjärde boken handlade om honom!
 
Boken var känslosam då Kenyon är extremt duktig på att förmedla känslor. Jag tyckte extremt synd om Zarek när man fick reda på mer om hans liv, men ville hela tiden ha reda på mer.
 
Boken har högt tempo som inte saktar ner förren den är slut. Beskrivningarna, karaktärerna, handlingen, miljön - allt är fantastiskt. Jag gillar att Dance With The Devil var olik tidigare böcker i serien, den hade en mer unik känslo och jag tycker nog att det är den bästa boken hittills i Dark Hunter.
 
Jag rekomenderar varmt den här boken för dig. Den har verkligen allt. Grekisk mytologi, extrem spänning, intimitet och romans, sorg och hopp. Serien borde verkligen passa alla, för trots att det är inom Dark Romance så liknar den inte andra böcker i genrén. Serien är extremt egen och unik och varje bok har en ny karaktär och en ny handling, så den blir inte långtråkig. Rekomenderas, rekomenderas, rekomenderas!
 
Betyg: 8/10

Favoritkaraktär: Zarek eller Artemis
Sidantal: 343
Första meningen: "Zarek leaned back in his seat as the helicopter took off."
Föregående: Night Embrace
Efterföljare: Kiss of the Night
Författare:

Antal böcker lästa 2012:
82

RSS 2.0