Mina Filmer #176

Film #332
 (Tonårsliv)
Betyg: 5,5/10

Glee säsong 3

Fakta:
I den tredje säsongen av Glee får vi återse Lea Michele, Jane Lynch, Mathew Morrison, Dianna Agron, Cory Monteith och resten av Glee-castet i huvudrollerna. Säsongen är 922 minuter lång och består av 22 avsnitt. Den släpptes på DVD 2012 och är barntillåten.
 
Handling:
"Nationals-tävlingen hägrar sig för Gleeksen - och examen! Medan New Direction får nya yngre medlemmar, påbörjar äldre medlemmar ett spännande men ovisst liv på egen hand. Glee, som innehåller fängsslande sång-och dansnummer, fortsätter att förtjäna sin plats i hjärtat hos tittare runt om i världen. Följ med dina favoritkaraktärer när de får problem med pojkvänner och råkar ut för problem men ändå dansar sig fram genom livet."

Fakta:
Jag hade verkligen tröttnat på Glee innan jag såg denna säsong, och jag såg inte alls fram emot att se den. Och den känslan hölls kvar ett bra dag. Men när det var ungefär två skivor kvar (av totalt sex stycken) så insåg jag att säsongen trots allt visade sig vara över mina förväntningar, och jag såg faktiskt fram emot de sista avsnitten.
 
Rachel och Santana sjunger en duett.
 
Det konstiga med detta är att alla problem som Glee har haft från och med första avsnittet, fortfarande finns kvar. Men trots det så gillar jag den tredje säsongen mycket mer än dess föregångare. Det fanns helt enkelt något som skilde den från de tidigare säsongerna.
 
I säsong tre får vi bland annat möta några nya karaktärer, bland annat en kille från Irland med härlig dialekt. Enligt mig var de nya karaktärerna mycket mer färgstarka än många av de gamla, och därför blev det mer uppfriskande att få följa dem också. Jag är bland annat sjukt trött på Rachel Berry; både hennes personlighet och röst. Hon känns för gnällig och ovarierad för min smak. Däremot gillar jag Sue, Santana och Brittney.
 
Nykomlingen Sugar (till vänster) har fått Gleegänget till vänner.
 
Det finns rätt många bra gästskådespelare med i den här säsongen. Vi får återse några gamla stjärnor från tidigare säsonger, exempelvis Idina Menzel (älskar hennes röst!), Lauren Potter, Dot-Marie Jones, Max Adler och Jonathan Groff men det kommer många nya in i bilden också, så som Lindsay Lohan, Matt Bomer, Whoopi Goldberg, Jeff Goldblum, NeNe Leakes, Grant Gustin, Valerie Mahaffey, Tamlyn Tomita och Ricky Martin. Jag gillar variationen de nya gästskådespelarna ger, samtidigt som det alltid är roligt att skådespelare man känner igen från mycket annat finns med.
 
 Blaine blir får en slushie blandat med bergssalt i ansiktet.

Musiken i säsongen är rätt bra och omväxlande. Vi har allt från Flashdance-musik till Whitney Houston eller Michael Jackson och Elvis Presley. Grease, West Side Story, Rihanna, Christina Aguilera, Katy Perry, Lady Gaga, Michael Bublé, Kelly Clarkson, Kesha, Taylor Swift, Nicki Minaj, Celine Dion, Queen, Madonna, The Beatles... ja variationen är stor, vilket uppskattas stort från mitt håll.
 
Santana, Mercedes och Brittney uppträder.

Dock stör jag mig på att jag inte har skrattat någon gång över hela serien, trots att det är en komedi. Visst tyckte jag att tredje säsongen var bättre än de andra säsongerna, men den var definitivt inte rolig. Mysig, ja. Underhållande, visst. Men inte rolig. Men jag känner ändå att humorn visade sig lite smått i vissa scener och därför håller jag tummarna för att den fjärde säsongen blir ännu bättre.
 
Gleegänget uppträder för ett speciellt par.
 
Sammafattningsvis var den tredje säsongen av Glee en stor förbättring till föregående säsonger. Den har bra gästskådespelare, bra musik och trots att den liknar tidigare säsonger rätt mycket så börjar det dras nya paralleller. Jag hade önskat att serien var mer unik, roligare och med högre tempo, men just nu vill jag inte klaga för mycket eftersom jag trots allt uppskattade säsongen mycket mer än vad jag trodde innan. Jag hade bestämt mig för att inte se säsong 4, men efter säsong 3 kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta med serien.

Mina Filmer #175

Film #331
 (Fame: the movie)
Betyg: 5/10

Mina Filmer #174

Film #330
 (Mumien)
Betyg: 5,5/10

Överraskning från Harlequin

Igår låg ett överraskande paket från Harlequin i brevlådan, innehållande sju böcker! Alla verkar vara inom "passion"-temat. Tidigare har jag bara läst böcker av en av författarna.
 
 
Jag fick bland annat Härskarinnan av Tiffany Reisz, den fjärde delen i Original sinners serien. Hittills har jag läst de två första böckerna, och de var okej.
 
Jag fick även två böcker av kända Nora Roberts, någon jag aldrig läst ett verk av tidigare. Böckerna jag fick var På ett villkor samt En dans på rosor. Jag håller tummarna för att dem är lika bra som jag hört.
 
Jag fick även Det förbjudna av Nicola Cornick, en bok jag inte hört talas om tidigare. Det är en fristående bok i en serie.
 
Sedan fick jag Under förtrollning av Tawny Weber och Dina fantasier... och mina av Leslie Kelly. Jag fick även en antilogi kallad Underkastelsens 12 nyanser.
 
 
När jag har läst klart The hobbit lär jag börja med någon av dessa. Sedan kommer jag antagligen sälja dem, så om du är intresserad av någon av dem kan du få den till bra pris. :) Säljer jag Härskarinnan lär jag dock vilja bli av med resten av Reisz's serie också. Håller tummarna för att böckerna är bra!

Mina Filmer #173

Film #329
 (50/50)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #172

Film #328
 (Total recall)
Betyg: 6,5/10

Mina önskningar inför jul

Julen närmar sig med hög fart, det enda som fattas är snön. Min önskelista till familj och vänner består av mycket, men nedanstående är nog de jag önskar mig mest, och håller tummarna för. Dock tror jag inte att jag kommer få någon av nedanstående, men något presentkort kan det nog bli. :) The Hobbit: an unexpected journey har jag redan, men jag skulle hemskt gärna vilja ha den i extended edition.
 
Böcker
 
 
Filmer
   
 
Boxar
  
 
 
Vad består din önskelista av?

Mina Filmer #171

Film #327
 (Dark shadows)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #170

Film #326
 (Flight)
Betyg: 2,5/10

Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv

Fakta:
Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv är den första delen i Dork Diaries serien av Rachel Renée Russell. Boken har 282 sidor, och sex stycken efterföljare, samt några mellanböcker. Den publiceras av Modernista bokförlag.
 
Handling:
"I Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv får vi följa fjortonåriga Nikki Maxwell som i sin dagbok skildrar sitt liv med alla dess utmaningar. Vi får veta hur det är när hon flyttar till en snobbig ny skola, för en storslagen kamp med sin mamma om att få en iPhone, om hennes entusiasm för teckning och konst, och om hennes hatkärlek till den nya skolans drottning, en tjej vid namn MacKenzie som blir Nikkis rival i skolans konsttävling. Nikki skriver och ritar i sin dagbok om sina vänner, förälskelser, om sin familj och om att vara populär eller inte i skolan."
 
Recension:
Jag hade absolut inga förhoppningar alls på Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv men jag måste säga att jag blev förvånad. Jag kan inte påstå att den var wow men den var definitivt bättre än vad jag trott.

Det finns egentligen inte mycket till handling i boken men den är ändå väldigt gullig. Den har inte mycket text på varje sida och är väldigt lättförstålig och enkel. Det blev helt enkelt en snabb läsning, vilket ärligt talat kändes bra. Russel gjorde boken levande med illustrationer; både i serieform och vanliga bilder. De stärkte berättelsen och hjälpte mig som läsare att få ett annat intryck än vad jag skulle ha fått utan dem.
 
Självklart är boken varken spännande eller romantisk, men den är istället väldigt lugn och lättsam, och det var en läsning som jag uppskattade. Den hade även inslag av humor.

Nikki som karaktär är rätt avskyvärd. Hon är otroligt bortskämd, ohövling, gnällande, irriterande och ytlig. Hon tar aldrig ansvar över sina problem och skyllar allt på alla omkring henne. Dock förbättrades mitt omdöme mot henne efter ungefär halva boken, och jag irriterades inte lika mycket på henne, men många av hennes problem kändes fortfarande väldigt löjliga.
 
Dock skulle jag inte rekommendera den här boken för allt för unga, eftersom boken nästan uppmuntrar ett ytligt och materialistiskt beteende. Men för lite äldre tonåringar passar boken bättre. 

Jag gillar dagbokstrukturen trots att den inte var särskilt logisk eller välplanerad. Mycket av det som händer sker i nutid vilket är rätt konstigt eftersom Nikki inte kan ha skrivit dagboken under själva händelsen. Men det var ingenting jag lade märke till under läsningen, utan jag kom på det nu medan jag skriver recensionen, så det var ingenting som störde mig.
 
Sammafattningsvis så var boken mycket bättre än vad jag trott. Den var lite smågullig, och väldigt lättläst. Illustrationerna var fina och bidrog till berättelsen, och drogs den bedrägliga Nikki så blev det en läsning jag uppskattade. Jag kan defintivit tänka mig att läsa fortsättningen.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
 
Favoritkaraktär: Brianna

Rekommenderar till: dig som vill ha en lättsam och humoristisk läsning med illustrationer.

Rekommenderar inte till: dig som stör dig på böcker i dagboksform eller på irriterande karaktärer.

Första meningen: "Ibland undrar jag om min mamma är HJÄRNDÖD."
 
 
 
 
 

Mina Filmer #169

Film #325
 (The bourne legacy)
Betyg: har inte sett ännu eftersom jag inte har tidigare filmer.

Mina Filmer #168

Film #324
 (Sherlock Holmes: A game of shadows)
Betyg: har inte sett ännu.

KoMo

Fakta:
KoMo är en fristående bok skriven av Pontus Joakim Olofsson, publicerad av Styxx Fantasy bokförlag. Boken består av 430 sidor.
 
Handling:
"I en nära framtid vaknar Kattarina Krasznapolski upp efter fyra år i en läkemedelsframkallad fantasi där hon trott sig vara läkare på en psykiatrisk klinik i Zürich. I själva verket har hon varit en av patienterna, en djupt deprimerad kvinna som inte sett någon annan utväg än att underkasta sig en extremt tung behandling för att slippa ifrån sitt liv. Frågan är varför? Kattarina minns inte åren innan behandlingen – hon vet inte vem hon är, vad hon är eller ens när hon är, och avtändningen från de hallucinatoriska mediciner hon tagit gör att hennes hjärna spelar henne spratt. En sak vet hon dock: hon måste få veta vad som hände för fyra år sen. Timme för timme, dag för dag, minne för minne återvinner hon sitt förflutna: ett doftande magnoliaträd, ett par sandaler i läder, en färgglad insekt, någon vid namn Kristin. För varje bit som läggs till pusslet växer bilden av en fascinerande kvinna fram, en kvinna som upplevt både lycka och framgång. Men i Kattarinas berättelse finns också mörka undertoner som snart ska leda till slutet − eller till början."
 
Recension:
KoMo var en bok som det inte fanns några recensioner alls om på Goodreads när jag fick den av Styxx Fantasy. Därför visste jag inte alls vad andra tyckt om den, utan jag utgick helt och hållet från texten på baksidan. Innan jag läste boken hade jag intrycket av att man skulle få följa en spännande psykologisk resa hos huvudpersonen som försöker få tillbaka sitt minne, men så är inte fallet i boken. Den var definitivt inte lika intressant som jag hade förväntat mig, och för första gången kan jag säga att jag är besviken på en film publicerad av Styxx Fantasy.
 
Personligen tyckte jag att det var jobbigt att komma in i bokens handling. Jag som läsare fick aldrig riktigt lära känna huvudkaraktären Kattarina. Detta ändrades inte under läsningens gång och bristen på djup hos karaktärerna gjorde att jag inte fastnade för dem och att jag inte heller brydde mig om vad som hände med dem. Författaren fokuserar istället på att försöka övertala läsaren att hans många orelevanta beskrivningar behövs.
 
Men trots att Olofsson inriktar sig mot samhället så tycker jag fortfarande att det är väldigt otydligt hur det ser ut, och hur det styrs. Eftersom KoMo utspelar sig i en annan tid än våran egen så krävs helt enkelt en bättre bild över livet i det samhället boken utspelar sig i.
 
Boken i helhet var tråkig, långsam och rätt händelselös. Den enda gången jag kände att det började hända något var i slutet, men det var inte tillräckligt för att förbättra min åsikt om boken. Sammanfattningsvis så var boken helt okej och jag tror att många kan gilla den om man inte är så noga med samhällets beskrivningar eller karaktärerna, men för mig var det helt fel bok. Jag fastnade helt enkelt inte för den, och föredrar böcker med betydligt högre tempo.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
Favoritkaraktär: KoMo

Rekommenderar till: dig som kan utesluta mindre utvecklade karaktärer eller samhälle och njuta av själva berättelsen.

Rekommenderar inte till: sig som vill ha en djup handling.

Första meningen: "Jag är i mitt arbetsrum på kliniken, alla dagens patientsamtal är avklarade, men jag har ännu inte tagit itu med pappersarbetet."
 
 
 
 
 

Mina Filmer #167

Film #323
 (Freedom Writers)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #166

Film #322
 (Priest)
Betyg: 6/10

Wrath of the titans

Fakta:
Wrath of the titans, efterföljaren till Clash of the titans, är regisserad av Jonathan Liebesman. Bland annat Liam Neeson, Ralph Fiennes, Bill Nighy och Sam Worthington spelar huvudkaraktärerna. Filmen är 99 minuter lång, släpptes 2012 och rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"Ett decennium efter segern över monstret Kraken försöker Perseus att leva ett fridfullt liv som fiskare och enda förälder till sin unge son. Men så utbryter ett krig mellan gudarna och de sedan länge fängslade titanerna som leds av den grymme Kronos. Zeus tillfångatas och Perseus blir återigen tvungen att ge sig ut i strid för att finna honom och göra slut på titanernas strävan att ta herraväldet över jorden."
 
Handling:
Jag hade rätt höga förhoppningar på den här filmen eftersom jag storgillade dess föregångare, men den första tanken som slog mig var att trots att det gått tio år mellan filmernas handlingar så har inte huvudkaraktären synlig åldrats ett dugg. Efter det, så började regissörens misstag ställa sig på kö.
 
Perseus slåss mot Kronos.
 
Filmen har några välgjorda coola effekter, men jag blev inte lika häpnadsväckt som i första filmen. Det fanns tre aspekter som jag gillade men första filmen: effekterna, skådespelarna och mytologin. Wrath of the titans lyckas upprätthålla en av dem: skådespelarna.
 
Vi får träffa på cykloper.

Nighy, Fiennes och Neeson är helt klart de bästa skådespelarna i filmen och det är de som håller den uppe. Rosamund Pike däremot, gör mig väldigt besviken och hennes karaktär känns platt. Jag gillar dock fortfarande att det finns mycket mytologi med i filmen, men det känns inte lika välplanerat och filmens olika lösa trådar sammanlänkas inte lika bra som i första filmen. Även handlingen förlorades lite bland alla effektfulla monster, och filmen blev snarare lite överdriven.
 
Zeus hålls fången i Tartaros av sin son Ares, bror Hades och pappa Kronos.
 
Sammanfattnigsvis så var filmen bra, men den har förlorat många av de unika ingredienserna som fanns med i dess föregångare. Den var helt enkelt inte lika självklar som första filmen. Dock är skådespelarna fortfarande utomordentliga och filmen var lite småspännande, men just att monstrena tog över handlingen gjorde filmen smått överdriven. Men jag är i alla fall glad över att ha sett den och jag kan tänka mig se den igen.

Mina Filmer #165

Film #321
 (Bad teacher)
Betyg: 5,5/10

Mina Filmer #164

Film #320
 (The back-up plan)
Betyg: 5,5/10

Once upon a time säsong 1

Fakta:
Första säsongen av Once upon a time har bland annat Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Jared Gilmore och Josh Dallas spelar huvudrollerna i denna 946 minuter långa säsong (består av 22 avsnitt) som släpptes 2012. Den rekommenderas från 11 år.

Handling:
"Storybrooke är en sömnig liten ort där alla sagofigurer du någonsin hört talas om sitter fast mellan två världar. När Emma Swan fyller 28 år träffar hon Henry, den son hon adopterade bort för 10 år sedan. Henry tror att Emma är Snövits dotter som enligt en gammal spådom ska bryta en ond förbannelse. Emma är inte övertygad, men följer honom till Storybrooke där hon hamnar i bråk med Regina Mills, som är Henrys adoptivmor och enligt honom också Den Onda Drottningen!
 
Recension:
Jag hade rätt höga förhoppningar på den här säsongen, och jag måste nog säga att de både hölls och krossades. Kort sagt så kommer jag definitivt att fortsätta se serien (speciellt med den cliffhanger som fanns i slutet), men helt ärligt så blev jag lite besviken.
 
Robert Carlyle spelar Rumpelstiltskin, a. k. a. Mr. Gold.
 
Det jag måste börja med för att få ut det från mitt system är att skriva om Robert Carlyle. Alltså shit vilket fantastiskt jobb den skådespelaren gör. För dig som är osäker på vem det är så kan jag berätta att han även är känd för sin roll som Durza i Eragon. Där var han en av de bästa skådespelarna, och det är han utan tvekan även i Once upon a time. Hans kroppsspråk är otroligt, han använder sig av väl utförda dialekter och levandegör sin karaktär på ett sätt jag aldrig trott varit möjligt. Ord räcker inte till. Han lyckas skildra otroligt många olika sidor hos sin karaktär, medan andra skådespelare misslyckas att visa en enda bra sida. Han förmedlar, kärlek, sorg och lycka tillsammans med att han är den som gör serien mystisk. Utom honom hade den här säsongen definitivt inte nått den klass den gjorde.
 
Den klassiska berättelsen om Pinocchio finns såklart med.
 
En annan mycket begåvad skådespelare, dock inte lika bra som Carlyle som spelade Rumpelstiltskin, var Lana Parrilla som spelade Regina, eller mer känd som Den Onda Drottningen. Hon lyckades få ett stort medlidande från mig och i min synvinkel var hon inte ett dugg ond, utan bara en person som genomgått och överlevt mycket. Och detta är väldigt svårt för en skådespelare att förmedla; ofta är allt svart på vitt, ont eller gott, men Lana Parrilla lyckas skapa både ett hat och en kärlek till hennes karaktär. Vi älskar helt enkelt att hata henne. Tillsammans med Carlyle bygger de upp serien.
 
Regina Mills spelas av Lana Parrilla.
 
Dock hade jag velat ha en lite större och mer episk tvist mellan gott och ont. Det är en bra och unik idé med att sagofigurerna är fast i våran värld utan magi, men efter ett tag blir det lite lamt med en häxa utan några krafter. Det blir mer likt en dramaserie. Jag stör mig även på att ondskan aldrig riktigt konfronteras. 

Snövit och Rödluvan i en ny tappning.
 
En annan sak med första säsongen av Once upon a time är att spänningen ofta byggdes upp för att sedan förloras. Det togs helt enkelt aldrig ända ut. Slagsmålen såg rätt fejk ut och det var aldrig att jag drog efter andan. Och många scener man trott var viktiga nämdes aldrig mer igen, vilket blev till en besvikelse. Jag gillar dock att serien har mystik - men jag skulle vilja ha mer.
 
Emma Swan får på sin födelsedag besök av sin bortadopterade son.
 
Av karaktärerna har jag redan berättat att det är Rumpelstiltskin och Regina som är bäst utförda, men jag måste också nämna att Emma Swan är rätt ointressant, tråkig och platt, vilket är rätt ovanligt för en huvudkaraktär. Jag fann även Prince Charming (David) otroligt velig och störande.
 
"The mad hatter" sitter fångad i Underlandet.
 
Jag gillar att det fanns många bra gästskådespelare i varje avsnitt. Det fanns de man kände igen från bland annat Lost, Game of thrones, True blood, Heroes och The vampire diaries. Tillsammans med de igenkännande sagorna blir hela serien väldigt mysig och nostalgisk och den lyckas verkligen levandegöra de klassiska berättelserna man så väl känner igen.
 
Snövit och Prince Charming gifter sig.
 
Dock fanns det några obesvarade frågor som jag ärligt talat misstänker att man inte får svar på, vilket jag stör mig på. Det skapades väldigt ofta nya trådar och sedan glömdes de helt enkelt bort. Jag var även besviken med slutet. Det upplöstes lite väl simpelt och snabbt enligt mig och jag hade trott att det skulle sluta mer storslaget. Men det fanns där en cliffhanger vilket gjorde att jag genast ville se mer.
 
Belle spelas av Lost-stjärnan Emilie de Ravin.
 
Eftersom det nästan fanns fler tillbakablickar än nutid så blev det inte lika spännande. Ärligt talat finner jag tillbakablickarna mer intressanta att se än nutiden, men eftersom jag som tittare redan vet att det hänt så blir jag inte särskilt oroad över karaktärernas situationer. Men som sagt, de bästa avsnitten är dock de med mycket tillbakablickar: speciellt när det gäller Rumpestilskin som har ett sorligt förflutet.
 
Den onde drottningen har just låst in Prince Charming.
 
Avslutningsvis kan jag definitivt säga att säsongen var bra. Robert Carlyle och Lana Parrilla utförde sina roller fantastiskt medan andra inte var i näriheten av samma skickliga utförande. Effekterna var rätt dåligt gjorda tillsammans med vissa kostymer, men sminkningarna var riktigt bra. Jag hade velat ha en lite mörkare berättelse med mer mystik och logik men jag misstänker att det kommer i nästa säsong. Jag ser väldigt mycket fram emot att se fortsättningen, och håller tummarna för att min favorit - Rumpelstiltskin - kommer att återses många gånger till. Förbättras kvalitén på serien har den, tack vare honom, chans att bli en ny favoritserie.

Mina Filmer #163

Film #319
 (Alice i Underlandet)
Betyg: 7,5/10

Mina Filmer #162

Film #318
 (War of the world)
Betyg: 5/10

Nya filmer från Micke

Underbara Micke från mickemovie.bloggagratis.se skickade mig två filmer som han visste att jag behövde till min samling. Så himla generös och omtänksam! <3
 
 
Filmerna var två uppföljare till filmer jag storgillat: Wrath of the titans som är fortsättningen på Clash of the titans, samt Sherlock Holmes: a game of shadows som fortsätter där Sherlock Holmes slutade. Ser väldigt mycket fram emot att se dessa filmer, så STORT tack till dig, Micke! <3

Mina Filmer #161

Film #317
 (Beautiful creatures)
Betyg: 3/10

Mina Filmer #160

Film #316
 (Winter's bone)
Betyg: har inte sett ännu

Kappan

Fakta:
Kappan är en klassisk långnovell skriven av ryske Nikolaj Gogol. Den publicerades först 1842 och består av 71 sidor.
 
Handling:
Nikolaj Vasiljevitsch Gogol (1809-1852) var en av det gamla Rysslands främste och märkligaste författare. Denna korta text är hans mest kända och spridda verk. Här möter läsaren en av de för sig självt mumlande och halvhögt gestikulerande människorna i Sankt Petersburg, återgiven i en kallt kuslig rytm, en människa vars enda älskling i världen är den åtråvärda kappan och vars enda vilja är att vara. Ännu efter snart 170 år får den grymma historien om en stulen kappa våra ögon att tåras. Och genom tårarna skrattar vi igenkännande åt den tafatte Akakij Akakijevitj. Berättelsen är förvillande enkel och samtidigt ett av Gogols djupaste verk."
 
Recension:
Jag läste den här "boken" till min svenskkurs i skolan, och jag måste säga att jag blev förvånad. Det händer inte ofta att jag uppskattar skolläsningen men den här novellen var helt okej. Den var självklart inte spännande eller något sådant, men den hade ett djupare budskap och en karaktär som jag faktigst uppskattade att följa.
 
Eftersom boken är skriven i Ryssland så finns en del avancerade namn med som jag definitivt inte kunde hålla reda på. Några exempel är Pavsikachij och Varachasij. För mig är namnen nästan likadana så jag höll bara reda på vem huvudpersonen (Akakij Akakijevitj som jag kallar AA) var.
 
Jag måste medge att början av novellen var tråkig. Mestadels var det för att Gogol krånglade till för sig själv med sina jobbiga meningsuppbyggnader. Han använder ofta kanslispråk med inskjutna meningar och vissa meningar kunde bli sjukt långa - upp till två sidor för en enda mening! Gogol retarderar lite väl ofta helt enkelt, men man vande sig efter ungefär tjugo sidor att han avgick från handlingen med onödig information. Jag som läsare lärde mig att se förbi det och se själva innehållet istället.
 
"Boken" innehåller satirer lite här och var, vissa mer självklara än andra. Boken är realistiskt skriven bortsett från dess slut och Gogol tilltalar läsaren direkt genom sina förklaringar. I mellanåt kunde läsningen bli rätt tung trots det simpla språket, just på grund av alla inhopp, men där fanns en djup symbolism, och om man förstår den så uppskattar man läsningen mycket mer. Men även om man inte ser samhällskritiken så kan Kappan vara en bra novell för dig som söker en småsorglig läsning.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
 
Favoritkaraktär: Akakij

Rekommenderar till: sig som vill läsa en satirisk klassiker.

Rekommenderar inte till: dig söker spänning.
 
Första meningen: "På departementet..."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #159

Film #315
 (Mr. & Mrs. Smith)
Betyg: 7,5/10

Mina Filmer #163

Film #319
 (Alice i Underlandet)
Betyg: 7,5/10

Mina Filmer #158

Film #314
 (Berättelsen om Pi)
Betyg: 6,5/10

Dead and Gone

Fakta:
Dead and gone är den nionde delen i True Blood serien av Charlaine Harris, som baserar tv-serien med samma namn. Boken har 312 sidor. Totalt i serien finns tretton böcker och tolv mellanböcker.
 
Handling:
"The vamps have been out for years, and now the weres and shifters have decided to follow the lead of the undead and reveal their existence to the ordinary world. Sookie Stackhouse already knows about them, of course - her brother turns into a panther at the full moon, she's friend to the local were pack, and Sam, her boss at Merlotte's bar, is a shapeshifter. "The great revelation goes well at first - then the horribly mutilated body of a were-panther is found in the parking lot of Merlotte's, and Sookie agrees to use her telepathic talent to track down the murderer. But there is a far greater danger than this killer threatening Bon Temps: a race of unhuman beings, older, more powerful, and far more secretive than the vampires or the werewolves, is preparing for war. And Sookie is an all-too-human pawn in their ages-old battle ..."
 
Recension:
Jag gillar verkligen inte den här bokserien. Tv-serien kan beskrivas med ett ord: fantastisk, medan böckerna snarare är motsatsen. Och den här är inte ett undantag. Den, precis som sina föregångare, tråkade ut mig.
 
Språket är som alltid bra, men det räcker inte till. Karaktärerna har inte utvecklats särskilt mycket och att de inte bryr som om alla som dör blir både orealistsikt och trist. I allmänhet händer det inte särskilt mycket i Dead and gone. Vi får bland annat vara med när Sookie betalar sina räkningar. Intressant? Nej. Det finns några få spännande händelser men helheten fångade inte mitt intresse.
 
Boken klassificeras som en "dark romance" men själv finner jag inte mycket romantik eller passion. Jag skulle säga att den är en seg deckare med paranormala inslag som inte skiljer sig mycket från de tidigare böckerna i serien. Alla handlar om att någon dör och att Sookie måste använda sina "krafter" för att ta reda på vem mördaren var. Det var okej i den första boken, men att upprepa en liknande historia nio böcker i rad börjar nu kännas väldigt uttråkande. Det känns som att Harris slängde undan många möjligheter till att fördjupa sig i olika händelser. När jag läste kändes det som att spänningen byggdes upp för att sedan plötsligt försvinna helt. Jag fastnade helt enkelt inte.
 
Tv-serien är intensiv, spännande och romantisk medan böckerna är väldigt lugna och rätt tråkiga, så det går knappt att jämföra dem båda. Jag skulle rekommendera bokserien till dig som vill ha mer bakgrundsinformation om karaktärerna, men vill du ha spänning så se tv-serien istället. Sammanfattningsvis var Dead and gone seg och tråkig och karaktärerna platta. Att karaktärer dör kastas undan och glöms sidan efter och möjligheter till en spännande fördjupning förintades. De unika dragen serien en gång hade har helt försvunnit och nu kan jag bara säga att jag längtar tills jag läst ut alla True blood-böcker jag har hemma.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
Favoritkaraktär: Eric Northman
 
Rekommenderar till: dig som vill ha bakgrundsinformation till karaktärerna i tv-serien.
 
Rekommenderar inte till: dig som vill ha spänning eller romantik.
 
Första menignen: "'Caucasian vampires should never wear white,' the television announcer intoned."
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #157

Film #313
 (Black swan)
Betyg: 6,5/10

Mina Filmer #156

Film #311 - 312
 (Fantastic 4 / Fantastic 4: rise of the silver surfer)
Betyg: 6/10

The Walking Dead säsong 1

Fakta:
The walking dead är regisserad av Frank Darabont. Bland annat Jon Bernthal, Andrew Lincon och Laurie Holden spelar huvudrollerna i denna 383 minuter långa säsong. Säsongen består av 6 avsnitt och spelades in 2010. Den rekommenderas från 15 år.
 
Handling:
"Polisen Rick Grimes har legat i koma efter en olycka i arbetet. När han vaknar upp har världen förändrats. En zombieepidemi har brutit ut och de flesta människor är döda eller har förvandlats till “Walkers” som ständigt letar efter levande kött. Ricks familj är spårlöst försvunnen och han måste ge sig iväg för att leta efter sin fru och son. I utkanten av Atlanta har en grupp överlevare slagit läger och gör sitt bästa för att klara sig trots knappa resurser. I den nya, våldsamma världen försöker de överleva och samtidigt förbli civiliserade människor."
 
Recension:
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om första säsongen för The walking dead. Jag ser verkligen seriens potential men samtidigt har den alldeles för många - och betydelsefulla - brister.
 
Jag kan börja med det positiva. Den dystopiska världen är bra uppbyggt och trots att man kan känna igen stora stereotyper lite här och var så är det välgjort. Inte bara samhället, utan även karaktärernas bakgrunder och utseendet på zombierna. Och för att vara en zombie-serie så är det inte heller mycket fokus på zombierna, utan det är karaktärerna som är i centrum. Detta kan dock ses som både positivt och negativt eftersom det efter ett tag utan zombies kan bli lite tråkigt.
 
En halv zombie sträcker sig mot Rick.
 
Nu till seriens största brist: musiken. Eller lättare sagt avsaknaden av musik. Det finns nästan ingen musik alls i serien vilket gör att serien blir tråkig och känslolös. Musik är viktigare än vad man tror och ärligt talat är det musiken - och inte händelserna - som höjer pulsen. Det gjorde att säsongen aldrig blev spännande. När jag såg säsongen så lade jag märke till alla välgjorde händelser och jag blev otroligt besviken att regissören inte har lagt till musik. Istället för att bli uttråkad hade jag kunnat sitta som på nålar och bli skrämd av zombierna: allt som krävdes var musik. Det gjorde att jag inte kände någon längtan till att fortsätta se serien. Tystnaden förstör heltt enkelt.
 
Rick och hästen mot en armé av zombies.
 
En annan negativ sak är att kameran rätt ofta skakar ovanligt mycket. Jag fick till och med huvudvärk för att kameran inte var still under karaktärernas samtal. Sedan, om man ska vara petig, så hade jag också velat ha lite mer monsturösa zombies. Att säsongen också endast består av sex avsnitt gör att det finns många obesvarade frågor och det känns som att det saknas mycket från serien.
 
"Don't open, dead inside."
 
Alltså: jag tycker att serien var bra och den har grym potential, men regissören tar inte vara på sina möjligheter. Säsongen är alldeles för tyst och filmningen skulle kunna förbättras. Jag ska dock fortsätta med serien åtminstone en säsong till och jag håller tummarna hårt för att de brister som serien har försvinner. För ärligt talat så har The walking dead potential till att bli en ny favorit-serie.

Mina Filmer #155

Film #310
 (Arthur)
Betyg: 6,5/10

Mina Filmer #154

Film #309
 (The bounty hunter)
Betyg: 5,5/10

Grey's anatomy säsong 6

Fakta:
Grey's anatomy säsong 6 har bland annat Patrick Dempsey, Ellen Pompeo, Chandra Wilson och Sandra Oh. Säsongen är 1010 minuter lång och består av 24 avsnitt, varav det sista avsnittet även finns i förlängd version. Säsongen släpptes 2010 och rekommenderas från 11 år. 
 
Handling:
"Räkna med mer konkurrens, fler läkare och mycket mer drama! Meredith, Derek, Izzie, Cristina och resten av dina favoritkaraktärer står inför en ny utmaning när Seattle Grace slås samman med ett konkurrerande sjukhus. Relationer krossas och byggs upp, operationer misslyckas, drömmar förstörs och liv tas i sjätte säsongen av Grey's Anatomy."
 
Recension:
Säsong 6 av Grey's anatomy var en klar förbättring av föregående säsonger. Jag vill fortfarande ha mer stora draman och läckra operationer istället för kärleksdraman, men serien börjar arta sig nu. Tidigare har jag stört mig på O'Malley och Stevens, men nu med att George är borta för gott och att Izzie blir en sidkaraktär som försvinner i mitten av säsongen, kan jag ärligt säga att jag mer eller mindre gillar alla karaktärer som finns kvar.
 
Vännerna är på begravning efter förra säsongens händelser.
 
Det jag gillar med serien är att det finns många bra gästskådespelare i varje avsnitt. I säsong 6 är några exempel Mandy Moore (A walk to remember), Demi Lovato (Camp rock), Nora Zeketner (Heroes) och Missi Pyle (Friends). Vi får även vara med om ett återbesök från Addison Shepard (Kate Walsh) vilket uppskattas stort. De kvarstående huvudkaraktärerna - mestadels Sloan, Karev, "lilla" Grey och Bailey - genomgår stora karaktärsutvecklingar vilket gör att det känns som att serien rör sig framåt. Dramat mellan Meredith och Derek har dock och lov minskat; men inte upphört, men man kan ju inte få allt. Istället har ett nytt drama uppståt: mellan Christina, Owen och Teddy. Detta gjorde mig lite irriterad. Jag gillar dem som individer men inte som kärleksdrama. Det är lite väl tröttsamt. Även dramat mellan Torres och Robbins var lite utmattande.
 
Thanksgiving är här och vännerna samlas för en trävlig kväll tillsammans.
 
Men trots att säsongen precis som sina föregångare var lite tradig och långdragen ibland så var det de två sista avsnitten ("Sanctuary" och "Death and all his friends") som gjorde störst skillnad. Jag har tyckt från början att serien är lite småseg och händelselös, men det stämde inte med avsnitt 23 och 24. De, speciellt avsnitt 23, var intensiva och spännande. Jag blev chockad flera gånger om och jag känner att detta är så nära perfekt som Grey's anatomy kan komma. De avsnitten var riktigt bra och känslosamma; någonting jag kallar för äkta drama. Om hela säsongen, eller åtminstone fler avsnitt, haft samma styrka skulle den ha fått ett betydligt högre betyg, men tyvärr var resten lite småluddigt och jag saknar mer spännande operationer och händelser. Men de två sista avsnitten var som sagt fantastiska. För första gången kan jag säga att serien överraskade. Orealistisk, ja, men överraskande och spännande.
 
 Dramatiken ökar vid säsongens slut.
 
Sammanfattningsvis var säsongen rätt bra, men serien har fortfarande många brister. Men nu har de sämre karaktärerna klippts bort från serien och bara de intresseväckande finns kvar. Tempot var rätt lugnt genom hela serien och den hade många bra gästskådespelare. Pulsen kom dock igång till det spännande dramat som uppstod i de sista avsnitten. Efter dem har jag väldigt höga förhoppningar för fortsättningen.
 

Mina Filmer #153

Film #308
 (Valentine's day)
Betyg: 5,5/10

Mina Filmer #152

Film #307
 (Smother)
Betyg: 3/10

Ny lay-out

Jag bestämde mig för att ta bort mitt rosa tema här på bloggen, både för att det var lite väl "flick-aktigt", men även för att vintern närmar sig och jag ville ha en design med kallare färger och fler ljus. Därför valde jag en bakgrund på rymdens stjärnor och designade resten av layouten utefter det. Tycker du att det är en förbättring eller försämring?
 
 
Kolla gärna runt på bloggen och upptäck nya funktioner du inte sett tidigare. Ett tips är att kolla in menyn som finns ovanför inläggen. <3

Flickan från ovan

Fakta:
Flickan från ovan (org. The lovely bones) är en film regisserad av Peter Jackson. Bland annat Stanley Tucci, Susan Sarandon, Rachel Weisz, Mark Wahlberg och Saoirse Ronan spelar huvudrollerna. Filmen är 130 minuter lång och släpptes 2010. Den rekommenderas från 15 år.
 
Handling:
"När den 14-åriga Susie Salmon blir mördad lämnar hon ett oavslutat liv efter sig. Nu befinner hon sig på en märklig men vacker plats mellan liv och död där hon måste hjälpa sin far att få fast hennes mördare och skydda sin familj innan hon äntligen kan gå vidare. Detta är en film fylld av hisnande spänning, hopp och kärlekens helande kraft."
 
Recension:
Jag hade hört både ditt och datt om Flickan från ovan, men de flesta har sammanfattningsvis tyckt att det är en bra men udda film. Och det håller jag verkligen med om. Jag är otroligt kluven angående vad jag tycker om filmen, och jag har väldigt svårt att bestämma mig för att jag gillade eller ogillade den.
 
Susie har träffat en vän i livet efter detta.
 
Först och främst måste jag nämna att filmen börjar väldigt spännande, vilket är ett stort plus. Att filmen även hade otroligt många bra och kända skådespelare var ju inte heller det ett minus. Några exempel är Rachel Weisz som spelar Evelyn i The mummy som gör ett riktigt bra jobb, Susan Sarandon som man känner igen från bland annat Cloud atlas, lyckades göra hennes karaktär väldigt underhållande vilket gav filmen ett par skratt också och Mark Wahlberg från Broken city gör sin roll som pappan väldigt bra och levande.
 
 Susan Sarandon spelar Susie's underhållande coola mormor.
 
 
Stanley Tucci hade en annorlunda roll från vad jag har sett honom i tidigare. I andra filmer så som Djävulen bär prada eller till och med The hunger games har han haft en rätt komisk men ändå väldigt omtyckt roll, och därför blev jag förvånad över att han spelar mördaren. Det förstörde honom lite för mig eftersom jag älskade honom tidigare och nu ser jag honom bara som en snuskgubbe. Men ett bra jobb gjorde han definitvt och jag hoppas att jag börjar gilla honom snart igen. En extra loge måste dock gå till Saoirse Ronan som jag alltid ogillat. Jag har sett bland annat The host med henne och jag har alltid tyckt att hon inte kan ta ut svängarna och att hon är otroligt platt och tråkig, men i Flickan från ovan gjorde hon ett rätt bra jobb ifrån sig.
 
 Susie's mamma har tagit ett tufft beslut.
 
Filmen var väldigt bra regisserat och den var otroligt skickligt filmad, och Peter Jackson har återigen bevisat hur begåvad han varit. Den negativa kritiken jag kommer uppge nedan är definitivt inte hans fel, utan jag tror att boken som baserar filmen var väldigt svår att filmatrisera. Och som vanligt var det roligt att få se Peter Jackson i filmen som alltid, det gör den på något sätt mer personlig för honom, som hans signatur på att filmen är gjord av honom. Hittills har han varit med i alla filmer jag sett att han gjort (förutom de animerade såklart) och jag tycker att det är en läcker detalj.
 
 En mördare gömmer sig i mörkret.
 
Effekterna är underbara och filmen är otroligt vackert filmad. Jag älskade de läckra vyerna och hur de smälte samman i varandra. Filmen kunde i vissa filmer beröra mig som tittare och den hade nog blivit en riktig sorglig film om det inte växlade perspektiv hela tiden; att se Susie's efterliv kunde ibland bli långdraget.
 
 Susie's pappa sörjer sin dotter.
 
Berättarperspektivet i filmen är ovanligt och väcker ett intresse. För hur ofta ser man en film där någon redan död berättar händelserna? Jag vet att det finns, men det händer inte ofta. Händelserna i filmen är otroligt symboliska och egentligten skulle man se den flera gånger och analysera dem för att förstå händelserna på djupet. Detta kan förstås vara någonting negativt. Filmen kunde bli väldigt förvirrande och underlig, och rätta ordet att beskriva den kunde för det mesta vara "konstig". Man ska inte behöva se en film upprepande gånger för att förstå det som sker, men det är nästan ett krav för Flickan från ovan. Filmen kändes inte riktigt fullständig och det fanns rätt många obesvarade frågor kvar efter filmens slut. Men Jackson lyckades ändå samla ihop allt och göra ett bra avslut.
 
 Susie har kommit till platsen mellan livet och döden.
 
Sammanfattningsvis så älskade jag samtliga skådespelare och filmen var väldigt bra regisserad. Filmen var vackert filmad med bra effekter, och jag hade älskat filmen om den inte hade varit så pass udda och förvirrande. I grund och botten är filmen rätt hemsk, men den obehagliga faktorn tas bort av de komsika stunerna och de vackra vyerna.

Mina Filmer #151

Film #306
 (Mission impossible: ghost protocol)
Betyg: 5/10

Mina Filmer #150

Film #305
 (Änglavakt)
Betyg: 5,5/10

Mina favoritfilmer A - Ö

Jag har blivit förfrågad vilka mina favoritfilmer på varje bokstav är, och därför tänkte jag tillägna ett inlägg till det. Det innebär att jag måste välja en favorit för varje bokstav, även om jag har hundra eller noll favoriter på den bokstaven. Det var svårare än vad jag trodde, men jag gjorde mitt bästa!
 
Om titeln har ett "the" i början tas det bort, exempelvis The english patient skulle ha hamnat under E. Och detta gäller endast filmer, för annars skulle nästan alla favoriter bli tv-serier som Game of thrones, True blood och liknande.
 
#: 2012 från 2009
A: Avatar från 2009
B: Beyond borders från 2003
C: Changeling från 2008
D: Den andra systern Boleyn från 2008
E: En geishas memoarer från 2005
F: (The) Flowers of war från 2011
G: (The) Green mile från 1999
H: (The) Hunger games från 2012
I: Inception från 2010
J: Jurassic Park från 1993
K: (The) Karate kid från 2010
L: (The) Last song från 2010
M: Mr. and mrs. Smith från 2005
N: Never let me go från 2010
O: Oblivion från 2013
P: Pirates of the Caribbean: död mans kista från 2006
Q: tror inte att jag sett någon film på Q.
R: Remember me från 2010
S: Sagan om konungens återkomst extended från 2004
T: Titanic från 1997
U: (The) Ugly truth från 2009 (ingen favorit)
V: Vägen från 2009 (ingen favorit)
W: Water for elephants från 2011
X: X-men: the last stand från 2006
Y: You, me and Dupree från 2006 (ingen favorit)
Z: Zuper-sebran från 2005 (ingen favorit)
Å tror inte att jag sett någon film på Å
Ä: Älska mig igen från 2012 (ingen favorit)
Ö: tror inte att jag sett någon film på Ö
 
Jag taggar Lina från afreaklikeme samt Micke från mickemovies att räkna upp deras favoritfilmer på varje bokstav: det är svårare än vad man tror!

Mina Filmer #149

Film #304
 (Good luck Chuck)
Betyg: 4/10

Mina Filmer #148

Film #303
 (Robin Hood)
Betyg: 6/10

Ser fram emot MALEFICENT!

Ett biobesök jag ser sjukt mycket fram emot är Maleficent. Nyligen släpptes en teaser-trailer till filmen av Disney, och även om trailern inte säger så mycket om filmen så längtar jag ihjäl mig!
 
 
Det finns tre anledningar till att jag ser fram emot filmen. Första är att Angelina Jolie spelar huvudkaraktären Maleficent, och hon är en av mina favoritskådespelare. Nummer två är att jag älskar retellings, och nummer tre är att det är en återberättelse av sagan om Törnrosa, men hur den onda féns synvinkel. Jag hoppas verkligen att de har gjort filmen bra för jag vill inte bli besviken! Vill du se filmen?

Mina Filmer #147

Film #302
 (Love happens)
Betyg: 2,5/10

Mina Filmer #146

Film #301
 (Old dogs)
Betyg: 3/10

Flocken

Fakta:
Flocken (org. Pride) är den tredje delen i Rachel Vincent's Shifters-serie bestående av sex delar. Flocken är på 477 sidor och publiceras av Harlequin bokförlag.
 
Handling:
"I'm on trial for my life. Falsely accused of infecting my human ex-boyfriend--and killing him to cover up the crime. Infecting a human is one of three capital offenses recognized by the Pride--along with murder and disclosure of our existence to a human. I'm two for three. A goner. Now we've discovered a rogue stray terrorizing the mountainside, hunting a wild teenage tabbycat. It's up to us to find and stop him before a human discovers us. With my lover Marc's help, I think I can protect the vulnerable girl from both the ambitious rogue and the scheming of the territorial council. If I survive my own trial..."
 
Recension:
Jag har läst de första två böckerna av Rachel Vincents Soul screamers serie men Flocken var den första delen i den här serien jag läste. När jag fick recensionsexemplaren hade Harlequin inte de första två böckerna kvar eftersom de är rätt gamla, så jag fick helt enkelt börja mitt i. Men det var ärligt talat inget problem. Visst skulle jag ha en djupare förståelde över vad som har hänt om jag läst de tidigare böckerna, men jag kände mig aldrig förvirrad under läsningens gång.
 
Att Rachel Vincent kan skriva är inget snack om saken, men precis som med hennes Soul screamers serie så är tempot inte så jättehögt. Men med skillnad från den så är Flocken även rätt tråkig, förutsägbar och fylld med klichéer. Karaktärerna har inte något större djup och utvecklas inte. Det känns helt enkelt som en vanlig paranormal YA-bok, vilket inte attraherar mig särskillt mycket. Gillar du böcker så som Insnärjd av Gena Showalter så tror jag dock att du kommer att uppskatta läsningen.
 
Jag tycker att romansen i boken är rätt tråkig och den är inte ett dugg passionerad, som exempelvis Ezeikels och Allisons i Blood of Eden. Jag saknar de kraftfulla ingredienserna i boken, så som tempo, spänning och passion. Istället finns här en lunkande takt med rätt odramatiska händelser. För trots att Vincent skriver bra så lyckas hon inte få mig intresserad, och inte heller lyckas hon skapa en bok man längtar till att läsa, tyvärr.
 
Jag gillar inte heller idén med "were-cats". Det är precis som varulvar men att de blir katter istället för vargar. Jag är så sjukt trött på varulvar, vampyrer, feer och liknande att intresset sjönk exponentiellt när jag fick reda på att det handlade om liknande varelser. Den enda serien som jag någonsin har accepterat att det är vanliga paranormala varelser i och älskat trots den faktoren är Blood of Eden av Julie Kagawa - alla andra får en djup suck när de blandar in sådana varelser.
 
Sammanfattningsvis var boken okej: inte dålig, men inte heller bra. Tempot hade kunnat vara bättre, och likaså spänningen och romantiken. Vincent skriver bra men det räcker inte till.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
 
 
Rekommenderar till: dig som söker en typisk YA dark romance.
 

Rekommenderar inte till: dig som vill ha något unikt och passionerat.
 

Första meningen: "Miss Sanders, berätta för oss varför du dödade din pojkvän."
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #145

Film #300
 (2012)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #144

Film #299
 (The ledge)
Betyg: har inte sett ännu

Grey's anatomy säsong 5

Fakta:
Grey's anatomy säsong 5 är från 2009 av Shonda Rhimes med bland annat Ellen Pompeo, Katherine Heighl, Sandra Oh och Patrick Dempsey i huvudrollerna. Säsongen är 995 minuter lång och består av 24 avsnitt. Den rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"A military doctor piques Cristina's interest after he helps her when she gets injured. Meredith and Derek attempt to work on their "happily ever after" and the attendings are stressed over Seattle Grace's ranking of number twelve. Izzie deals with seeing her dead ex-husband and George continue to show his 007-qualities."
 
Recension:
Den här säsongen började rätt bra och smått dramatiskt, vilket jag verkligen uppskattade. Men precis som tidigare säsonger så fanns där inga stora händelser i säsongen. Dock är jag väldigt glad över att det inte var lika mycket relationsdraman som tidigare (Meredith och Derek gjorde trots allt bara slut en eller två gånger i den här säsongen!) men det kan också vara jag som har vant mig.
 
Dr. Callie Torres tillsammans med hennes flickvän.
 
Jag är en sådan person som älskar mystik, spänning och passion och jag önskar att Grey's anatomy kunde få in mer sådant. För trots att mängden relationsdraman har sjunkigt så är det fortfarande alldeles för mycket kvar. Säsongen velar fram och tillbaka mellan svaga och starka avsnitt, men det kommer aldrig ett kraftfullt avsnitt laddat med drama. Vissa avsnitt kunde bli rätt långsamma men efter ett tag artade det sig. Säsongen som hethet var inte särskilt spännande men jag har rätt höga förhoppningar på fortsättningen, speciellt med tanke på att jag gillade slutet.
 
Dr. Izzie Stevens tillsammans med en karaktär som aldrig verkar försvinna!
 
Jag är fortfarande väldigt besviken över att serien inte visar särskilt många medicinska saker. Kärleksdrama efter kärleksdrama blir för mig inte dramatiskt utan jag hade velat se större katastrofer fyllda med häftiga operationer och blod. I de tidigare säsongerna har det funnits några få sådana, inberäknade bomhot och båtkrasch, och det var dem jag fann mest intresssanta.
 
Meredith är sur på Derek och klagar inför Cristina.
 
Jag är väldigt glad över att dramat mellan Meredith och Derek har börjat svalna men några av de andra förut unika relationerna börjar nu bli rätt tröttsamma. Ett exempel är Callie Torres. Trots att hon har bytt relationers så ser dem likadana ut och jag hoppas verkligen på något nytt på den fronten i nästa säsong. Men det jag stör mig allra mest på - och som jag blir hur sjukt uttråkad av som helst - är att Denne Duquette aldrig verkar lämna serien! Det är så sjukt tråkigt att följa en person som har varit död i över tre säsonger. Bort, bort, bort!
 
Säsongens rätt så överraskande slut.
 
Jag gillar dock att man får återse Kate Walsh (Addison Shepard) i säsongen trots att hon tekniskt sett är ute ur serien. Jag tycker även att Patrick Dempsey, Sandra Oh, Ellen Pompeo, Justin Chambers och Chandra Wilson gör ett utmärkt jobb med sina karaktärers utveckling. Dock finner jag fortfarande T. R. Knight väldigt tråkig.
 
Sammanfattningsvis så var säsong 5 av Grey's anatomy bättre än säsong 4, men det finns mycket som fortfarande saknas. Det finns fortfarande för mycket relationsdraman och för få medicinska draman och jag skulle vilja ha mer mystik och spänning. Jag gillar de nya karaktärerna som har tillkommit seriens gång och är faktigskt för ovanlighetens skull glad över att få säga adjö till några av de gamla. Jag ser fram emot att se fortsättningen.

Mina Filmer #143

Film #298
 (You, me and Dupree)
Betyg: 4/10

Officiell trailer till DIVERGENT!

Som alla ni läsare vet har min en av mina absoluta favoritböcker precis blivit filmatriserad och nu har den officiella trailern äntligen släppts! Självklart pratar jag om Divergent: baserad på succéboken av Veronica Roth!
 
 
Skådespelarna för Tris och Four passar inte riktigt enligt mig men Kate Winslet är perfekt för Jeanine! Ser verkligen fram emot filmens premiär och trots att jag inte direkt är hypad över trailern så ser jag sjukt mycket fram emot filmen! Andra boken, Insurgent, ska även den spelas in så vi får ju hoppas att trilogin blir komplett med en filmatrisering av även Allegiant. Vill verkligen inte bli besviken på filmerna eftersom jag älskar böckerna. Vad tycker du om trailern? Tror du filmen blir bra?

Mina Filmer #142

Film #297
 (The green mile)
Betyg: 8,5/10

Mina Filmer #141

Film #296
 (Morning glory)
Betyg: 4/10

Mina Filmer #140

Film #295
 (From Paris with love)
Betyg: 4/10

Mina Filmer #139

Film #294
 (Sherlock Holmes)
Betyg: 6,5/10

Mina Filmer #138

Film #286 - 293
 (Harry Potter 1 - 8)
Betyg: 7,5/10

Mina Filmer #137

Film #285
 (The proposal)
Betyg: 6/10

Dumma mej 2

Fakta:
Dumma mej 2 är regisserad av Pierre Coffin och Chris Renaud. Bland annat Al Pacino och Russel Brand har gjort rösterna till filmens karaktärer. Filmen är 89 minuter lång och släpptes 2013. Den är barntillåten.
 
Handling:
"Nu när den ständigt företagsamme Gru har lämnat sitt liv som superbrottsling för att ta hand om Margo, Edith  och Agnes, har Gru, Dr. Nefario och Minionerna lite tid över. Men precis när Gru har börjat anpassa sig till rollen som förortspappa, knackar en ultra-hemlig organisation, som jobbar med att bekämpa ondskan runt om i världen, på dörren. Nu är det upp till Gru och hans nya partner, Lucy Wilde, att ta reda på vem som är ansvarig för ett spektakulärt brott och ställa honom inför rätta. För vem är mer lämpad än världens största ex-skurk för att ta fast den som tänker ta över den rollen...
 
Recension:
Jag älskade den första Dumma mej filmen och därför måste jag tyvärr medge att jag är lite besviken på dess efterföljare. Jag vill inte att du ska tro att jag tyckte den var dålig - för det var den definitivt inte - men i skuggan av dess storslagna föregångare så gör den magplask.
 
Gru klär ut sig till en älv-prinsessa till Agnes födelsedag.

Den är helt enkelt inte lika klockren som första filmen. Jag tycker att handlingen är svag och rätt ointressant. Första filmen hade en unik och lockande handling, på något sätt storslagen. Men denna kändes rätt platt och förutsägbag. Ingenting speciellt.
 
Minioner kidnappas under mystiska omständigheter.
 
Självklart finns en bov med i dramat, men för att vara ärlig var den skyldige rätt tråkig. Inte nog med att man fick reda på väldigt snabbt vem det var, utan han var helt enkelt inte rolig, med skillnad från härliga Vektor från Dumma mej. Jag är inte heller särskilt förtjust i de klichéerna som finns, bland annat att Margo blir kär, eller att Gru helt och hållet är "the good guy".
 
En scen tagen från Harry Potter?
 
En annan sak jag satt och undrade över var att det har gått ett bra tag mellan händelserna i filmen (tre år..?) men ändå ser alla karaktärer exakt likadana ut. Borde inte åtminstone barnen ha utvecklats under den tiden? Dock älskar jag minionerna och det är definitivt dem som håller Dumma mej 2 uppe. Deras sätt att prata och tänka är rent av bedårande, och trots att de inte är lika söta och roliga som i första filmen så gillade jag verkligen dem.
 
Minioner förvandlas från gula gullungar till lila monster.
 
Kort sagt var filmen bra men inte alls på samma nivå som första filmen. Jag älskade minionerna men hade hoppats på en starkare handling. Dumma mej 2 bjöd på ett par skratt och resten av filmen var helt enkelt gullig. Den var inte lika genomtänkt med detaljer som föregångaren, men gillade du första filmen rekommenderar jag att du ser fortsättningen.

Mina Filmer #136

Film #284
 (Edge of darkness)
Betyg: 4/10

Mina Filmer #135

Film #283
 (Abduction)
Betyg: har inte sett ännu

The Vampire Diaries säsong 4

Fakta:
The vampire diaries säsong 4 är regisserad av Julie Plec. Huvudkaraktärerna spelas av Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Candice Accola, Katerina Graham och Steven R. McQueen. Säsongen släpptes 6 november 2013 och är 1012 minuter lång, samt består av 23 avsnitt. Serien rekommenderas från 15 år.
 
Handling:
"Dags för sista året i skolan och Elena står inför sin värsta mardröm: den traumatiska förvandlingen från människa till vampyr. När Damon vägleder Elena i det övernaturliga exploderar deras undertryckta kärlek. Stefan jagar efter ett vampyrbotemedel medan världen runt omkring dem faller offer för ondskefulla krafter."

Recension:
Den fjärde säsongen levde inte upp till mina förväntningar. Den var fortfarande acceptabel men serien börjar bli alldeles för överdriven nu. Mystiken är död och nu känns serien oftast väldigt fånig. Jag hoppas verkligen att det är en temporär svacka; annars finns en risk att jag inte kommer att följa serien längre.
 
 Caroline och Elena är på en skolbal.

Kort sagt var säsongen smått spännande, men jag saknar mycket av mystiken som fanns i de tidigare säsongerna. Mina favoritsäsonger är fortfarande säsong 2 och säsong 3, just för att de hade så många hemligheter och intriger, och jag känner att det saknades i denna säsong. Säsong 4 fokuserar mest på Elena, vilket jag ibland fann långtråkigt. Mina favoritkaraktärer är Katerina, Elijah, Klaus och Caroline, och jag föredrar när avsnitten växlar mellan de olika karaktärerna, inte centrerar kring en enda. Det fick jag bevisat när avsnittet "The originals" bara fokuserade på min favoritkaraktär Klaus: och jag tyckte att det var urtråkigt. Jag hade trott att det skulle vara superbra när min favorit var centrum, men det blev det inte. Alltså hade jag i helhet velat ha lite mer blandade paralleller, ungefär som i säsong 3.
 
 Klaus undersöker ett problem med en häxa.

Jag gillar inte att karaktärerna utvecklas åt fel håll. I andra och tredje säsongen var det orginalen som var kraftfulla, skräckinjagande och skoningslösa, men i denna säsong är de alldeles för mänskliga och mesiga för min smak. Det gör det lite antiklimatiskt att det hela tiden kommer en ny bov istället för att fokusera på samma ett tag. Dock är jag väldigt ledsen över att serien förlorar orginalen, för tillsammans med Elenas triangeldrama blev det en härlig blandning att se vampyrernas ursprung och Klaus underbara relation med Caroline. För dig som inte vet, har skådespelarna till Rebekah, Elijah och Klaus fått en helt egen spin-off tv-serie kallad The originals som presenteras i The vampire diaries avsnittet med samma namn. Det gör att de måste hoppa av från denna serie, och jag är lite oroad över att serien kan bli ännu tråkigare utan dem. 
 
 Damon och Stefan försökerr hjälpa Elena med hennes mänsklighet.
 
Jag tycker att Plec börjar ta sig lite vatten över huvudet. Jag har alltid funnit idén med dubbelgångare unik och otroligt intressant, men sista avsnittet av säsong fyra fick mig bara att sucka. Även allt prat kring botemedlet gör att jag tröttnar lite. Det är lite för många sammanträffanden för min smak, men det kompenseras förstås av Plecs naturliga förmåga att överraska tittaren.
 
 Seriens klimax slutar med ett slag mellan dubbelgångarna Katerina Petrova och Elena Gilbert.
 
Men som vanligt finns många roliga stunder tillsammans med romantik, mystik och spänning. Jag älskar fortfarande The vampire diaries och hoppas att serien återgår till sin forna glans efter denna säsong. Allt som allt var det en bra säsong, men inte alls lika känslofylld eller spännande som tidigare säsonger. The vampire diaries är en serie som hittills hållt sig stark rakt igenom och jag är nyfiken på vad Julie Plec hittar på här näst. Jag kan kort sagt konstatera att jag är beroende av den här serien, och hoppas verkligen att den överdrivna känslan försvinner.

Mina Filmer #134

Film #282
 (My sassy girl)
Betyg: 4/10

Mina Filmer #133

Film #281
 (Illusionisten)
Betyg: 4,5/10

Tron på ett mirakel

Fakta:
Tron på mirakel (org. True believer) är en av Nicholas Sparks sjutton böcker. Den publiceras av Fenix bokförlag och är på 277 sidor.

Handling:
"Jeremy Marsh ölskar sitt liv: pulsen i New York, arbetet som journalist, kvinnorna som flockas kring honom... Uppdraget i den sömniga småstaden Boone Creek ser han som avkoppling, och artikeln han ska göra research inför tycks bli en enkel sak. Ljusfenomen har setts på den lilla stadens kyrkogård, och skeptikern Jeremy tänker sticka hål på teorin att det skulle röra sig om något övernaturligt. Biblotekarien Lexie är en typisk småstadskvinna - och dessutom barnbarn till traktens sierska - och hon går med på att hjälpa Jeremy med hans artikel. Trots olikheterna uppstår snart känslor mellan dem, men kan kärleken verkligen överbygga dem?"

Recension:
Jag är så himla besviken på Tron på ett mirakel. Nicholas Sparks har jättelänge varit en av mina favoritförfattare, hans böcker har alltid varit känsloväckande och fått höga betyg av mig. Men Tron på ett mirakel gjorde mig så otroligt frustrerad och jag saknar verkligen den Sparks jag bedårade.

Karaktärerna var platta och alldeles för klichéfyllda för min smak, det är allt jag har att säga om dem. Jag tycker att det var ett intressant tillägg med spöklegender men inte alls tillräckligt fascinerande för att hålla fast mig vid läsningen. Boken var från början till slut väldigt seg och jag kom att undra varför jag ens fortsatte läsa.
 
Annars när jag läst någon av Sparks underbara böcker, exempelvis Safe haven, så har det känts som att Sparks ansträngt sig mycket mer än de flesta andra författare, med både språk, karaktärer och handling. Men det kändes ärligt talat som att han snabbskrivit Tron på ett mirakel utan någon större eftertanke. Självklart påverkades detta faktum även med att  översättningen av Fenix-bokförlag är usel. Jag har aldrig gillat det bokförlaget på grund av deras översättningar och efter denna bok har jag bestämt mig för att aldrig mer läsa något publicerat av dem.
 
Jag saknade även det traditionella tragiska slutet som Sparks står för. Varje gång jag läst en bok av honom har det funnits ett djup och väldigt mycket känslor inblandade. Han brukar ta upp psykologiska aspekter, sjukdomar och livets gång, men Tron på ett mirakel hade inget av det. En del av mig under till och med om det verkligen är Nicholas Sparks som skrivit boken, för den är inte ens i näriheten av den klass som hans andra böcker är i.
 
Sammanfattningsvis var boken en stor besvikelse. Handlingen var otillräcklig, tempot segt och karaktärerna platta. Översättningen var inte bra och Sparks skyndar genom sitt berättande och hoppar över det symboliska djup man ofta finner i hans historier. Detta är alltså inte en bok jag rekommenderar, men det betyder inte att du ska ge upp angående Nicholas Sparks. Han är en fantastisk författare, och han har skrivit några av mina absoluta favoritböcker.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
 
Favoritkaraktär: ingen.

Rekommenderar till: dig som vill ha ditt Sparks-läsande komplett.
 
Rekommenderar inte till: dig som söker någonting djupt och romantiskt.

Första meningen: "Jeremy Marsh satt tillsammans med den övriga studiopubliken och kände sig ovanligt iögonfallande."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #132

Film #280
 (Daybreakers)
Betyg: har inte sett ännu

Fortsättningen på en riktigt rolig barnfilm!

Idag när min mamma kom hem från handlingen hade hon med sig Dumma mej 2. Jag älskade första Dumma Mej-filmen och har skyhöga förhoppningar på fortsättningen. Jag älskar de bedårande minionerna och hoppas på många roliga (och gulliga) stunder med dem!
 
 
Har du sett Dumma mej 2? Tyckte du att den var bättre eller sämre än den första filmen? Längtar till att se denna!

Mina Filmer #131

Film #279
 (Den innersta kretsen)
Betyg: 1/10

Framflyttad release för Pirates of the Caribbean #5

Som ni vet var det beräknat att Pirates of the Caribbean: dead men tell no tales skulle släppas 10 juli 2015, men på grund av olika komplikationer har den istället release 2016. Det kommer alltså vara 5 års mellanrum mellan releasen av Pirates of the Caribbean: on stranger tides och denna, medan resten har släppts med ett intervall på ett till tre år.
 
 
Det finns ännu inte ett färdigt manus men det har blivit bekräftat att både häxor och spöken kommer att finnas med. Det sägs även att filmen kommer börja med ett giftemål mellan Penelope Cruz's karaktär, Angelica, och Jack Sparrow. Det tros även sluta med ett mysterium kring Bermuda-triangeln. 
 
Den enda skådespelaren som dock blivit bekräftad att vara med är Johnny Depp, men det är troligt att även Cruz och Geoffrey Rush kommer förbli huvudpersoner. 
 
Trots att jag personligen känner att det börjar låta som att regissören börjar ta sig vatten över huvudet, men jag ser fortfarande riktigt mycket fram emot filmen.
 

Mina Filmer #130

Film #274 - 278
 (The twilight saga 1 - 5)
Betyg: 4,5/10

Mina Filmer #129

Film #273
 (Du gör mig galen!)
Betyg: 6,5/10

Mina Filmer #128

Film #222
 (Flickan från ovan)
Betyg: har inte sett

Mina Filmer #127

Film #221
 (Never let me go)
Betyg: 7/10

Mina Filmer #126

Film #220
 (Shrek den tredje)
Betyg: har inte sett

Mina Filmer #125

Film #219
 (Cloud atlas)
Betyg: 7/10

Rörd av generös bloggare <3

Idag när jag kom hem låg ett paket i brevlådan, vilket gjorde mig smått förvirrad eftersom jag inte har beställt något, och bolagen brukar för det mesta säga till innan de skickar något. Men jag tog för givet att det ändå var ett recensionsexemplar. Men när jag hade öppnat paketet halvvägs blev jag väldigt nyfiken, för aldrig har jag varit med om att paketets innehåll är vackert inslaget:
 

Det visade sig vara en film från filmbloggaren Micke. Jag blev inte bara förvånad av detta, utan också väldigt rörd. Vi har ju aldrig träffats i verkligheten utan bara pratat lite kort mellan bloggarna och det han gjorde var en otroligt omtänksam gest. Att han gjorde något generöst mot mig utan att känna mig gjorde mig lite paff; inte bara för att min lilla blogg blev ihågkommen på det sättet, utan att han till och med mindes vad jag saknade i min samling.
 
 
Om du läser det här, Micke, så vill jag verkligen tacka dig, det var väldigt generöst av dig och jag uppskattar det verkligen. You made my day. <3

Underbart innehåll i brevlådan!

Igår blev jag överlycklig för två paket jag beställd kom i brevlådan, varav jag förbokade den ena för flera månader sedan, och jag har väntat på den i ungefär ett års tid för att Sverige är så segt på att släppa ut filmer och serier. Men nu är allting här, och jag kan avslöja att det är fem olika säsonger av varierade tv-serier!
 
I det första paketet fanns sakerna jag beställde förra veckan. Det var bland annat:
 
 
Femte och sjätte säsongen av tv-serien Grey's anatomy. Trots att jag är lite besviken på serien så ser jag sjukt mycket fram emot att se fortsättningen.
 
I samma paket kom även:
 
 
En box med de två första säsongerna av The walking dead. Jag har inte sett något av denna serie alls tidigare, så jag är nyfiken på att se om den är så bra som alla säger. Zombies är inte direkt min grej, men jag har hört rekommendationer om den från personer som gillat True blood och Game of thrones, och eftersom jag älskar dem både tänkte jag att jag skulle ge denna serie en chans.
 
Och så innehållet i paketet jag förbokade för länge sedan:
 

Jag vet att många av er som inte sett serien tycker att den verkar lite småfånig, men du anar inte hur mycket jag har skrattat och gråtit till den. Det är en serie som har allt och jag är sjukt spänd på att få se denna säsong. Självklart är jag extremt spoilad och vet det mesta som händer i säsong fyra och fem, men jag är ändå otroligt hypad över att se fortsättningen. Jag har svårt att uttrycka mig med ord hur jag känner inför att se denna, istället gör jag min lilla "happy-dance". Tur att ingen ser mig. ;)

Totalt kostade det:
Grey's anatomy säsong 5: 149:-
Grey's anatomy säsong 6: 199:-
The walking dead säsong 1 + 2 boxed set: 229:-
The vampire diaries säsong 4: 379:-
Frakt: 29:-
________________________________
Totalt: 985:-

Mina Filmer #124

Film #216 - 218
 (Transformers 1 - 3)
Betyg: 5/10

Förvrängd

Fakta:
Förvrängd är den tredje delen i Insnärjd-serien av Gena Showalter. Tidigare delar är Insnärjd och Befriad. Boken är på 354 sidor.

Handling:
"Aden Stone har haft en helvetisk vecka. Han har blivit: Torterad av rasande häxor, hypnotiserad av en hämndlysten fe, spionerad på av den mäktigaste vampyren någonsin, och, just det; dödad - två gånger. Hans vampyrflickvän, Victoria, har hjälpt honom tillbaka till livet, men han har aldrig varit så fullständigt utom kontroll. Ett mörker inom honom hotar att ta över ... att förändra honom. Och eftersom det var meningen att han skulle dö förföljs han nu av döden, vilken dag som helst skulle kunna vara hans sista. Förr i tiden skulle de tre själarna som är fångade i hans huvud ha kunnat hjälpa honom, men ju mer mörkret inom honom växer desto svagare blir själarna. Och ju mer Aden börjar likna en vampyr desto mänskligare blir Victoria ... tills allt de någonsin känt och älskat hotas. Livet kan inte bli så mycket värre ... eller kan det det?"

Recension:
Jag är tråkigt nog besviken på Förvrängd. Jag gillade verkligen första boken, och andra delen var okej, men Förvrängd känns inte ens som om den är i samma serie. Trots att den är skriven av fantastiska Showalter, som använder ett enkelt språk som flyter på bra, så är boken tråkig och på gränsen till händelselös.

Handlingen har blivit förbytt. Jag hade verkligen fastnat för den unika handlingen i ursprungsboken, men det finns inte ett spår av den i Förvrängd. Istället finns här klichéer och tråkiga, irrealistiska romanser. Seriens djup har bytts ut mot ytligheter.
 
Jag saknar även ursprungskaraktärera - alla har förändrats alldeles för mycket! Vissa karaktärer går från huvudkaraktärer till att vara meningslösa, medan andra går från att vara älskvärda till idioter. Jag känner att serien har förändrats totalt med både handlingen och karaktärerna, och jag är osäker på om jag gillar dess nya jag.
 
Sammanfattningsvis så var Förvrängd helt okej, men jämfört med de tidigare böckerna var den riktigt dålig. Handlingen och karaktärerna har blivit helt utbytta, och trots att Showalter är duktig så är hon ute på hal is här när hon börjar härma alla andra YA-böcker istället för att hålla sig till sin egen stil.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
 
Favoritkaraktär: vet faktiskt inte längre.

Rekommenderar till: dig som inte stör dig på att läsa en sämre fortsättning på en bra serie.
 
Rekommenderar inte till: dig som vill ha en helt igenom stark serie.

Första meningen: "Aden Stone tittade ner på flickan som sov på stenplattformen."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #123

Film #215
 (Star trek)
Betyg: 6,5/10

Mina Filmer #122

Film #214
 (S. W. A. T)
Betyg: inte sett

Den innersta kretsen

Fakta:
Den innersta kretsen (org. The good shepherd) är en film regisserad av Robert De Niro med bland annat  Alec Baldwin, Angelina Jolie och Matt Damon i huvudrollerna. Filmen spelades in 2006 och rekommenderas från 15 år. Den är 161 minuter lång.
 
Handling:
"Efter avlagd examen gör den unge Edward Wilson blixtkarriär inom underrättelsetjänsten och hans metoder införs som standardprocedurer i CIA. Men jobbet som spion är hårt. Edward måste hela tiden välja mellan hem och karriär vilket tär hårt på hans familj. Han blir alltmer på det klara med att han inte kan lita på någon. När grisbuktsinvasionen av Kuba 1961 misslyckas står det klart för honom att någon i CIA har läckt livsfarlig information. Snart upptäcker Edward att läckan finns alldeles för nära honom själv."
 
Recension:
Jag kan inte ha blivit mer besviken på den här filmen. Den har extrem potential med handling, regissör och skådespelare och så blir det en flopp! Detta är definitivt en av de sämsta filmerna jag sett i år.

Trots att filmen närmar sig tre timmars längd så händer väldigt lite. Med en väldigt förvirrande början, som aldrig förklaras, fortsätter förbryllingen fram till slutet. Karaktärerna har inget djup, handlingen vet jag fortfarande inte vad den var, och scenerna var sjukt dåligt klippta. De hänger helt enkelt inte samman till en film, utan är enskilda scener som inte hänger ihop. Filmen är minst sagt underlig.
 
Matt Damon och Angelina Jolie i deras roller som man och hustru.
 
Visst finns det otroligt begåvade skådespelare med, exempelvis Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin, Michael Gambon, Eddie Redmayne, John Turturro med flera, men ingen av dem hade en chans att räcka till. Filmens alla misstag är utan tvekan De Niros ansvar som regissör, inte skådespelarna eller de duktiga medarbetarna. Trots att jag gillar De Niro som skådespelare måste jag säga att jag aldrig mer tänker se en film regisserad av honom, och jag rekommenderar dig att göra det samma. Jag satt och halvsåg genom sista halvan av filmen och det är tre timmar av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka.
 
Edward lär sin son bygga skepp i flaskor.

Filmen är tråkig, händelselös och seg och historiskt sett är den allvarligt talat rent värdelös. Jag finner ärligt talat inget positivt med The good shepard, trots att en av mina favoritskådespelare är med. Jag fann en riktigt bra recension av Jim Emerson som i en enda mening beskriver filmen perfekt: "Imagine a spy movie -- a spy movie! -- with no intrigue, no suspense, and scarcely any characters, even though there are lots of parts and plenty of good actors to play them." Kort sagt, spendera din tid på en bättre film.

Mina Filmer #121

Film #213
 (Thor)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #120

Film #212
 (Love actually)
Betyg: 7/10

Register över bokrecensioner, A-C

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Alchemist står under A. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.
 
#
10 år i frihet av Natascha Kampusch.
3096 dagar av Natascha Kampusch.
30 dejter på 30 dagar (Förälskade bibliotekarier #1) av Sarah Title.
4.50 från Paddington av Agatha Christie.
 
A 
A Clash of Kings (A Song of Ice and Fire #2) av George R. R. Martin.
Across the Universe (Across the Universe #1) av Beth Revis.
A darker shade of magic (Shades of magic #1) av Victoria Schwab.
A dog's purpose (A dog's purpose #1) av W. Bruce Cameron.
A Game of Thrones (A Song of Ice and Fire #1) av George R. R. Martin.
A Game of Thrones volym 1 (A Song of Ice and Fire #1) av George R. R. Martin.
A Game of Thrones volym 2 (A Song of Ice and Fire #1) av George R. R. Martin.
Alchemist, The av Paulo Coelho.
Alex (Delirium #3,5) av Lauren Oliver.
Alice i Zombielandet (Berättelsen om Underlandet #1) av Gena Showalter.
Alla hjärtans mirakel av Simona Ahrnstedt.
All American Girl (All American Girl #1) av Meg Cabot.
Allegiant (Divergent #3) av Veronica Roth.
Allt det vackra är inte förstört av Danielle Younge-Ullman.
Allt jag inte sa av Yrsa Walldén.
Allt och lite till av Sarah Dessen.
All Together Dead (The Southern Vampire Mysteries #7) av Charlaine Harris.
Allt ska brinna av Sofia Nordin.
A Million Suns (Across the Universe #2) av Beth Revis.
A monster calls av Patrick Ness & Siobhan Dowd.
Andens kraft (Vampire Academy #5) av Richelle Mead.
Andras döttrar av Amy Gentry.
An Ember in the Ashes (An Ember in the Ashes #1) av Sabaa Tahir.
Animal farm av George Orwell.
Anna Dressed in Blood (Anna #1) av Kendare Blake.
Anna och den franska kyssen (Anna och den franska kyssen #1) av Stephanie Perkins.
Artemis av Andy Weir.
Assassin's Blade, The (Throne of Glass #0,5) av Sarah J. Maas.
Assassin Study (Study #1,5) av Maria V. Snyder.
As They Slip Away (Across the Universe #0,5) av Beth Revis. 
A Storm of Swords (A Song of Ice and Fire #3) av George R. R. Martin.
Athena (Athena #1) av Marta Söderberg.
Athenas tecken (Olympens hjältar #3) av Rick Riordan.
Awakening, The (The Vampire Diaries #1) av L. J. Smith.
A Walk to Remember av Nicholas Sparks.
 
B
Baby doll av Hollie Overton.
Bad beginning, The (A series of unfortunate events #1) av Lemony Snicket.
Badortsmysteriet (Hercule Poirot #8) av Agatha Christie.
Bambi (Herkules #3) av Mons Kallentoft & Markus Lutteman.
Barden Beedles berättelser (Hogwartsbiblioteket) av J.K. Rowling.
Beautiful Creatures (Beautiful Creatures #1) av Kami Garcia & Margaret Stohl.
Before I Fall av Lauren Oliver.
Befriad (Insnärjd #2) av Gena Showalter.
Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv (Nikkis dagbok #1) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så) evig lycka (Nikkis dagbok #8) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så) graciös isprinsessa (Nikkis dagbok #4) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så lycklig) hjärtekrossare (Nikkis dagbok #6) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så) populär partytjej (Nikkis dagbok #2) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så smart) fröken besserwisser (Nikki #5) av Rachel Russell.
Berättelser om en (inte så) talangfull popstjärna (Nikkis dagbok #3) av Rachel Russell.
Berövad av Liz Coley.
Besvärjelser och beskydd av Maria Friedner.
Betvingade av Simona Ahrnstedt.
Between shades of grey av Ruta Sepetys.
Björnstad (Björnstad #1) av Fredrik Backman.
Blod & choklad av Annette Curtis Klause.
Blod & stjärnstoft av Laini Taylor.
Blodröd måne av Cassie Beasley.
Blodröd väg (Dustlands #1) av Moira Young.
Blodsmagi (The Blood Journals #1) av Tessa Gratton.
Blodsväkaren (The Blood Journals #2) av Tessa Gratton.
Bloodlines (Bloodlines #1) av Richelle Mead.
Blood of the Fold (Sword of Truth #3) av Terry Goodkind.
Blood Rights (House of Comarré #1) av Kristen Painter.
Blottad (House of Night #11) av P. C. Cast & Kristin Cast.
Blue Moon (The Immortals #2) av Alyson Noêl.
Blunda och hoppa av Sarah Dessen.
Blå tråd (The Giver Quartet #2) av Lois Lowry.
Boktjuven av Markus Zusak.
Boundless (Unearthly #3) av Cynthia Hand.
Boy - tales of childhood av Roald Dahl.
Breathe (Breathe #1) av Sarah Crossan.
Bree Tanners andra liv (Twilight #3,5) av Stephenie Meyer.
Breven från ön av Jessica Brockmole.
Bronsnyckeln (Magisterium #3) av Cassandra Clare och Holly Black.
Brott och straff av Fjodor Dostojevskij.
Bränd (House of Night #7) av P. C. Cast & Kristin Cast.
Budbäraren (The Giver Quartet #3) av Lois Lowry.
Bytet (Shifters #4) av Rachel Vincent.
Bärnstenskikaren (Den mörka materian #3) av Philip Pullman.
 
C
Cal av Bernard Mac Laverty.
Call, The (The call #1) av Peadar O'Guilin.
Caraval (Caraval #1) av Stephenie Garber.
Catching Fire (The Hunger Games #2) av Suzanne Collins.
Champion (Legend #3) av Marie Lu.
Chanslös (Parasollprotektoratet #2) av Gail Carriger.
Children of blood and bone: Solstenen (Legacy of Orïsha #1) av Tomi Adeymi.
Cikada av Shaun Tan.
Cinder (The Lunar Chronicles #1) av Marissa Meyer.
City of Lost Souls (The Mortal Instruments #5) av Cassandra Clare.
Clockwork Angel (The Infernal Devices #1) av Cassandra Clare.
Club Dead (The Southern Vampire Mysteries #3) av Charlaine Harris.
Cress (The Lunar Chronicles #3) av Marissa Meyer.
Crooked kingdom (Six of crows #2) av Leigh Bardugo.
Crown, The (The Selection #5) av Kiera Cass.

Register över bokrecensioner, U-Ö

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Witch of Duva står under W. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

U

Udda verklighet (Udda #1) av Nene Ormes.

Uglies (Uglies #1) av Scott Westerfeld.

Unbecoming of Mara Dyer, The (Mara Dyer #1) av Michelle Hodkin.

Underbara helvete (Beautiful #1) av Jamie McGuire.

Underkastelsens 12 nyanser av Saskia Walker, Tiffany Reisz, Portia Da Costa m. f.

Under lysande måne (Sagan om klanen Oturi #3) av Lian Hearn.

Under ägget av Laura Marx Fitzgerald.

Undret av R. J. Palacio.

Unearthly (Unearthly #1) av Cynthia Hand.

Unga kvinnor (Unga kvinnor #1) av Louisa May Alcott.

Unravel me (Shatter me #2) av Tahereh Mafi.

Unwind (Unwind #1) av Neal Shusterman.

Uppfylld (Dan and Elle #1) av Megan Hart.

Uppkopplad - en guide till sociala mediers möjligheter av Felicia Margineanu.

Uppstigandet (The Dove Chronicles #1) av Karen Bao.

Uppstigningens brunn del 1 (Mistborn #2) av Brandon Sanderson.

Uppstigningens brunn del 2 (Mistborn #2) av Brandon Sanderson.

Uppvaknandet (House of Night #8) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Uppvaknandet (Alvhilda #1) av Pernilla Lindgren.

Ur askan (Grisha #3) av Leigh Bardugo.

Utpost (Enklav #2) av Ann Aguirre.

Utvald (House of Night #3) av P. C. Cast & Kristin Cast.

 

V

Vakuum av Mia Öström.

Vampyrens märke (House of Night #1) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Varma kroppar av Isaac Marion.

Vassa föremål av Gillian Flynn.

Vattnet drar (Vattnet drar #1) av Madeleine Bäck.

Vem bryr sig? av Therése Lindgren.

Vem som helst utom Ivy Pocket (Ivy Pocket #1) av Caleb Krisp.

Vi hade ju bara en paus av Lindsey Kelk.

Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde & Peter Bergting.

Vit som snö (Lumikki Andersson #2) av Salla Simukka.

Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland.

Väldigt bra liv av J.K. Rowling.

Välkommen till LA, baby av Moa Eriksson.

Vända världen rätt av Jennifer Niven.

Världen efter (Penryn & tidernas slut #2) av Susan Ee.

Världens viktigaste kyss av David Levithan.

 

W

Warcross (Warcross #1) av Marie Lu.

War horse (War horse #1) av Michael Morpurgo.

Wide window, The (A series of unfortunate events #3) av Lemony Snicket.

Wink Poppy Midnight av April Tucholke.

Winter (The Lunar Chronicles #4) av Marissa Meyer.

Wintergirls av Laurie Halse Anderson.

Witch of Duva, The (Grisha #0,5) av Leigh Bardugo.

Wither (The Chemical Garden #1) av Lauren DeStefano.

Wizard's First Rule (The Sword of Truth #1) av Terry Goodkind.

Wolfsbane (Nightshade #2) av Andrea Cremer.

 

Y

Yttersta offret (Vampire Academy #6) av Richelle Mead.

Yuko av Jenny Milewski.

 

Z

Zack (Herkules #1) av Mons Kellentoft & Markus Lutteman.

 

Ä

Älskad och hatad av Alexandra Nilsson & Ylva Engström.

Ängeln (The Original Sinners #2) av Tiffany Reisz.

Änglafall (Penryn och tidernas slut #1) av Susan Ee.

Änglarnas kamp (Hush hush #4) av Becca Fitzpatrick.

 

Ö

Ödet (House of Night #9) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Öppet hav (En ö i havet #4) av Annika Thor.

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt.

Över näktergalens golv (Sagan om klanen Oturi #1) av Lian Hearn.


Register över bokrecensioner, S-T

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Selection står under S. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

S

Saeculum av Ursula Poznanski.

Safe haven av Nicholas Sparks.

Sagor om Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin (Petter och Lotta #1-3) av Elsa Beskow.

Saker ingen ser av Anna Ahlund.

Saknad av Karin Alvtegen.

Saknad: Jennie 3 år (Janie Johnson #1) av Caroline B. Cooney.

Sammansvärjningen (Sveket #2) av Ursula Poznanski.

Scarlet (The Lunar Chronicles #2) av Marissa Meyer.

Screaming staircase, The (Lockwood & Co. #1) av Jonathan Stroud.

Sedan du försvann av Morgan Matson.

Se dig inte om (Jennifer Jones #2) av Anne Cassidy.

Selection, The (The Selection #1) av Kiera Cass.

Shades of Earth (Across the Universe #3) av Beth Revis.

Shadowland (The Immortals #3) av Alyson Noêl.

Shadow Souls (The Vampire Diaries #6) av L. J. Smith.

Shatter me (Shatter me #1) av Tahereh Mafi.

Sirenen (The Original Sinners #1) av Tiffany Reisz.

Sista riket (Mistborn #1) av Brandon Sanderson.

Själarnas bibliotek (Miss Peregrines besynnerliga barn #3) av Ransom Riggs.

Själlös (Parasollprotektoratet #1) av Gail Carriger.

Ske din vilja (The Tudors #1) av Anne Gracie & Elizabeth Massie.

Skolans hjälte (Den otursförföljde Max Crumbly #1) av Rachel Renée Rusell.

Skuggan (The World of Voodoo #1) av Petrus Dahlin & Lars Johansson.

Skuggan av Anna av Rebecca James.

Skuggkysst (Vampire Academy #3) av Richelle Mead.

Sköldpaddor hela vägen ner av John Green.

Slaget om Salajak (Krönikan om Jarmaland #1) av Johan Theorin.

Slutet (Sveket #3) av Ursula Poznanski.

Soldaterna (Sagan om Talon #3) av Julie Kagawa.

Solitary (Escape from Furnace #2) av Alexander Gordon Smith.

Som jag bäddar får jag ligga av Ebba Lovin.

Sonen (Den utvalde #4) av Lois Lowry.

Sovande jättar (Themisfilerna #1) av Sylvain Neuvel.

Splintered (Splintered #1) av A. G. Howard.

Spring Before I Met You, The (The Lynburn Legacy #0,5) av Sarah Rees Brennan.

Spökstaden (Besynnerliga barn #2) av Ransom Riggs.

Stad av aska (The Mortal Instruments #2) av Cassandra Clare.

Stad av glas (The Mortal Instruments #3) av Cassandra Clare.

Stad av skuggor (The Mortal Instruments #1) av Cassandra Clare.

Stanna hos mig av Ayọ̀bámi Adébáyọ̀.

Stars Above (The Lunar Chronicles #4,5) av Marissa Meyer.

Starcrossed (Starcrossed #1) av Josephine Angelini.

Stjärnmärkt (Systrarna Cahill #2) av Jessica Spotswood.

Stone of Tears (Sword of Truth #2) av Terry Goodkind.

Stormens öga (Grisha #2) av Leigh Bardugo.

Struggle, The (The Vampire Diaries #2) av L. J. Smith.

Stulna liv (Virtnetspelen #2) av James Dashner.

Subtle Knife, The (His Dark Materials #2) av Philip Pullman.

Succubus Blues (Georgina Kincaid #1) av Richelle Mead.

Succubus on Top (Georgina Kincaid #2) av Richelle Mead.

Summer Before I Met You, The (The Lynburn Legacy #0,6) av Sarah Rees Brennan.

Sunt förnuft, vilt hjärta av Veronica Almer.

Svarta fåglar (Svarta fåglar #1) av Mikael Salmson och Lars Sundström.

Svart ängel (House of Night #4) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Sveket (House of Night #2) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Sveket (Sveket #1) av Ursula Poznanski.

Switched (Trylle #1) av Amanda Hocking.

Synda (Historical #1) av Sylvia Day.

Syndig (Pretty Little Liars #5) av Sara Shepard.

Systrarna av Silverdalen av Pascale Vallin Johansson.

Systrars öde (Systrarna Cahill #3) av Jessica Spotswood.

Så lärde jag mig att älska min kropp av Linda-Marie Nilsson.

Särskild (Udda #2) av Nene Ormes.

Sätt mig i brand (Rör mig inte #3) av Tahereh Mafi.

 

T

Tankeläsaren (De utvalda #1) av Kristin Cashore.

Temple of the Winds (Sword of Truth #4) av Terry Goodkind.

These broken stars (Starbound #1) av Amie Kaufman & Meagan Spoooner.

Throne of Glass (Throne of Glass #1) av Sarah J. Maas.

Tid att ta farväl av S.D. Robertson.

Till alla killar jag har gillat (Till alla killar jag har gillat #1) av Jenny Han.

Tills döden skiljer oss åt (The Walking Dead #1) av Robert Kirkman & Tom Moore.

Timglaset (Everlife #1) av Gena Showalter.

Tisteltankar av Anette Eggert.

Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood.

To kill a kingdom av Alexandra Christo.

Torment (Fallen #2) av Lauren Kate.

Tors hammare (Magnus Chase #2) av Rick Riordan.

Tron på ett mirakel (Jeremy Marsh & Lexie Darnell #1) av Nicholas Sparks.

Twilight (Twilight #1) av Stephenie Meyer.

Twilight - volume 1 (Twilight graphic series #1) av Stephenie Meyer.

Two Towers, The (The Lord of the Rings #2) av J. R. R. Tolkien.

Tyst av Hannah Harrington.

Törst (Vampire Academy #1) av Richelle Mead.


Register över bokrecensioner, O-R

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Program står under P. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

O

Obsidian (Lux #1) av Jennifer L. Armentrout.

Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman.

Och så var de bara en av Agatha Christie.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre av Fredrik Backman.

Of Mice and Men av John Steinbeck.

Olyckornas tid av Moïra Fowley-Doyle.

Olympens blod (Olympens hjältar #5) av Rick Riordan.

Om jag får stanna av Kajsa Gordan.

Ondskans gäst (Krewe of Hunters #8) av Heather Graham.

Ondskans son (Half Bad #1) av Sally Green.

Ondskan vaknar (Mörkrets demoner #1) av Kami Garcia.

One, The (The Selection #3) av Kiera Cass.

Onyx (Lux #2) av Jennifer L. Armentrout.

Opal (Lux #3) av Jennifer L. Armentrout.

Oraklets gåta (Apollon #1) av Rick Riordan.

Ordbrodösen av Anna Arvidsson.

Ordningen upprätthålls alltid av Pär Thörn.

Ormgudinnans besvärjelse (Bronsdolken #3) av Michelle Paver.

Otroligt (Pretty Little Liars #4) av Sara Shepard.

Outtalat (The Lynburn Legacy #1) av Sarah Rees Brennan.

 

P

Pandemonium (Delirium #2) av Lauren Oliver.

Papperssjälar av Emma Johansson.

Pappersstäder av John Green.

Paranormalcy (Paranormalcy #1) av Kiersten White.

Par i brott (Tommy och Tuppence #2) av Agatha Christie.

Paris for One av Jojo Moyes.

Partials (Partials #1) av Dan Wells.

Passion (Fallen #3) av Lauren Kate.

Pengar av Victoria Benedictsson.

Perfekt (Pretty Little Liars #3) av Sara Shepard.

Pivot Point (Pivot Point #1) av Kasie West.

Pojken som kallades det (Dave Pelzer #1) av Dave Pelzer.

Poppy Pym och den förhäxade pjäsen (Poppy Pym #2) av Laura Wood.

Poppy Pym och faraos förbannelse (Poppy Pym #1) av Laura Wood.

Power Study (Study #3,5) av Maria V. Snyder.

Pratar så fort jag kan av Lauren Graham.

Prinsen (The Original Sinners #3) av Tiffany Reisz.

Prodigy (Legend #2) av Marie Lu.

Program, The (The Program #1) av Suzanne Young.

P.S. Jag gillar dig fortfarande (Till alla killar jag har gillat #2) av Jenny Han.

På drift (The Walking Dead #2) av Robert Kirkman m.fl.

På kudde av gräs (Sagan om klanen Oturi #2) av Lian Hearn.

Pälsen av Hjalmar Söderberg.

 

Q

Queen's Army, The (The Lunar Chronicles #1,5) av Marissa Meyer.

Quidditch genom tiderna (Hogwartsbiblioteket #2) av J.K. Rowling.

 

R

Rasande stjärna (Dustlands #3) av Moira Young.

Raven Boys, The (The Raven Cycle #1) av Maggie Stiefvater.

Rebellerna (Talon #2) av Julie Kagawa.

Rebellhjärta (Dustlands #2) av Moira Young.

Rebel spring (Falling kingdoms #2) av Morgan Rhodes.

Reckless (Mirrorworld #1) av Cornelia Funke.

Requiem (Delirium #3) av Lauren Oliver.

Reptile room, The (A series of unfortunate events #2) av Lemony Snicket.

Rescue, The av Nicholas Sparks.

Return of the King, The (The Lord of the Rings #3) av J. R. R. Tolkien.

Reunion, The (The Vampire Diaries #4) av L. J. Smith.

Rivalerna (Beautiful Idols #1) av Alyson Noël.

Room av Emma Donoghue.

Rosensällskapet (Den unga eliten #2) av Marie Lu.

Rot & Ruin (Benny Imura #1) av Jonathan Maberry.

Ruby Red av Linzi Glass.

Ryttarna (Blodregn #1) av Mats Wahl.

Rädda mig inte (Rör mig inte #2) av Tahereh Mafi.

Röd drottning (Röd drottning #1) av Victoria Aveyard.

Röd som blod (Lumikki Andersson #1) av Salla Simukka.

Rör mig inte (Rör mig inte #1) av Tahereh Mafi.

Rött uppror (Rött uppror #1) av Pierce Brown.


Register över bokrecensioner, M-N

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Notebook står under N. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

M

Magikernas tid (Magikernas tid #1) av Cressida Cowell.

Magin (Yelena Zaltana #2) av Maria V. Snyder.

Matchad (Matchad #1) av Ally Condie.

Maybe someday (Maybe #1) av Colleen Hoover.

Me Before You (Me Before You #1) av Jojo Moyes.

Message in a Bottle av Nicholas Sparks.

Middagsmörker (Idijärvi #1) av Charlotte Cederlund.

Midnattsgränden (Vampyrerna i Morganville #3) av Rachel Caine.

Midnattskronan (Glastronen #2) av Sarah J. Maas.

Midnattsljus (Idijärvi #3) av Charlotte Cederlund.

Midnattsstjärnan (Den unga eliten #3) av Marie Lu.

Midnight (The Vampire Diaries #7) av L. J. Smith.

Midnight Sun (Twilight #1,5) av Stephenie Meyer.

Miraklet av Emma Donoghue.

Miriam om natten av Maria Nygren.

Mischling av Affinity Konar.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (Besynnerliga barn #1) av Ransom Riggs.

Mitt magiska finger av Roald Dahl.

Mitt perfekta liv av Sarah Dessen.

Mjölk och honung av Rupi Kaur.

Mockingjay (The Hunger Games #3) av Suzanne Collins.

Monstrets dotter (De utvalda #2) av Kristin Cashore.

Monstrumologen (Monstrumologen #1) av Rick Yancey.

Mordet på Orientexpressen (Hercule Poirot #10) av Agatha Christie.

Morgonstjärnan (Rött uppror #3) av Pierce Brown.

Morrigan Crows magiska förbannelse (Nevermoor #1) av Jessica Townsend.

Mot framtiden av Clara Henry.

Moxie av Jennifer Mathieu.

Mycket mer än så av Sarah Dessen.

My Soul to Lose (Soul Screamers #0,5) av Rachel Vincent.

My Soul to Save (Soul Screamers #2) av Rachel Vincent.

My Soul to Take (Soul Screamers #1) av Rachel Vincent.

Mörkare (Femtio nyanser enligt Christian #2) av E. L. James.

Mörkrets löfte (Apollon #3) av Rick Riordan.

Mörk ängel (Önskemånglarens dotter #1) av Laini Taylor.

 

N

Naddap dlöks av Roald Dahl.

Nattfjärilen (Maleficium #1) av Saskia Walker.

New World, The (Chaos Walking #0,5) av Patrick Ness.

Night After I Lost You, The (The Lynburn Legacy #1,5) av Sarah Rees Brennan.

Night Children, The (Escape from Furnace #0,5) av Alexander Gordon Smith.

Night Circus, The av Erin Morgenstern.

Night Embrace (Dark Hunter #3) av Sherrilyn Kenyon.

Nightfall (The Vampire Diaries #5) av L. J. Smith.

Night Play (Dark Hunter #6) av Sherrilyn Kenyon.

Night Pleasures (Dark Hunter #2) av Sherrilyn Kenyon.

Nightshade (Nightshade #1) av Andrea Cremer.

Night Star (The Immortals #5) av Alyson Noêl.

Night World (Night World #1-9) av L. J. Smith.

Ni kommer sakna mig av Moa Herngren.

Ni vann aldrig av Lisa Jonsson & Pernilla Karlsson.

Nivå: Dödlig (Virtnetspelen #1) av James Dashner.

No och jag av Delphine de Vigan.

Noras val (Hush hush #3) av Becca Fitzpatrick.

Nordiska myter av Neil Gaiman.

Notebook, The (The Notebook #1) av Nicholas Sparks.

Någon måste stoppa Ivy Pocket (Ivy Pocket #2) av Caleb Krisp.

Näckrosdammen (En ö i havet #2) av Annika Thor.

När andetagen blir till luft av Paul Kalanithi.

När drömmen slår in (Systrarna & kärleken #1) av Sofia Fritzson.

När vi föll (After #3) av Anna Todd.

När vi möttes (After #1) av Anna Todd.

När vi tvekade (After #2) av Anna Todd.

När äventyret väntar (Systrarna & kärleken #2) av Sofia Fritzson.


Register över bokrecensioner, J-L

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Last Song står under L. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

J

Jagad (House of Night #5) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Jagar i mörkret (Blodsjägarna #2) av Rhyannon Byrd.

Jag ger dig solen av Jandy Nelson.

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh.

Jag utan dig av Kelly Rimmer.

Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry.

Jag, En av David Levithan.

Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews.

Jag ser dig av Clare Mackintosh.

Jag var här av Gayle Forman.

Jag är inte perfekt, tyvärr av Michaela Forni.

Jojjes ljuvliga medicin av Roald Dahl.

Jorvik kallar (Ödesryttarna #1) av Helena Dahlgren.

Järnprovet (Magisterium #1) av Holly Black & Cassandra Clare.

 

K

Kallad av mörkret (Blodsjägarna #1) av Rhyannon Byrd.

Kallelsen (Endgame #1) av James Frey.

Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart.

Kappan av Nikolaj Gogol.

Katherineteorin av John Green.

Kemisten av Stephenie Meyer.

Kiss of Deception, The (The Remnant Chronicles #1) av Mary E. Pearson.

Kiss of the Night (Dark Hunter #5) av Sherrilyn Kenyon.

Kleptomania (Arvet efter Kaiser #1) av Kristina Hård.

Knife of Never Letting Go, The (Chaos Walking #1) av Patrick Ness.

Komma fram av Rainbow Rowell.

KoMo av Pontus Joakim Olofsson.

Kopparhandsken (Magisterium #2) av Holly Black & Cassandra Clare.

Korpmåne av Therese Henriksson.

Krigarens död (Gregor från Ovanjord #5) av Suzanne Collins.

Krigarens svärd (Magnus Chase #1) av Rick Riordan.

Krigarna (Blodregn #2) av Mats Wahl.

Kungar & drottningar (Drakhjärta & hamnskiftare #3) av Jerker Hultén.

Kungens fånge (Röd drottning #3) av Victoria Aveyard.

Kvinnan i fönstret av A.J. Finn.

Kyssfaktorn av Helen Hoang.

Kärlekens magiska regler (Practical magic #1) av Alice Hoffman.

Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed.

Köttets lustar (The walking dead #4) av Robert Kirkman m.fl.

 

L

Language of thorns, The (Grishaverse #0,5) av Leigh Bardugo.

Last Song, The av Nicholas Sparks.

Layers av Ursula Poznanski.

Legend (Legend #1) av Marie Lu.

Legend av Richard Matheson.

Legionen (Sagan om Talon #4) av Julie Kagawa.

Let it snow av John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle.

Leon (Herkules #2) av Mons Kallentoft & Marcus Lutteman.

Level 2 (The Memory Chronicles #1) av Lenore Appelhans.

Lies (Gone #3) av Michael Grant.

Little Android, The (The Lunar Chronicles #0,6) av Marissa Meyer.

Livbåten av Charlotte Rogan.

Livet i en skokartong av Liv Marit Meberg.

Living Dead in Dallas (The Southern Vampire Mysteries #2) av Charlaine Harris.

Liv och död (Twilight #5) av Stephenie Meyer.

Livsblod (Everlife #2) av Gena Showalter.

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr.

Lockdown (Escape from Furnace #1) av Alexander Gordon Smith.

Lola och pojken i huset bredvid (Anna och den franska kyssen #2) av Stephanie Perkins.

Lord of the Flies av William Golding.

Love hurts 2 (Love hurts #2) av Kim W. Andersson.

Love, Simon (Creekwood #1) av Becky Albertalli.

Lyras färd (Boken om stoft #1) av Philip Pullman.

Löftet (Vampire Academy #4) av Richelle Mead.

Lögner (Pretty Little Liars #1) av Sara Shepard.

Lönnmördare (Drakhjärta & hamnskiftare #2) av Jerker Hultén.

Löwnsköldska ringen (Löwensköldska ringen #1) av Selma Lagerlöf.


Register över bokrecensioner, H-I

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Heir står under H. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.

 

H

Half-Blood (Covenant #1) av Jennifer L. Armentrout.

Hallowed (Unearhtly #2) av Cynthia Hand.

Harry Potter and the chamber of secrets (Harry Potter #2) av J.K. Rowling.

Harry Potter och hemligheternas kammare (Harry Potter #2) av J.K. Rowling, Jim Kay.

Harry Potter and the sorcerer's stone (Harry Potter #1) av J.K. Rowling.

Harry Potter och det fördömda barnet (Harry Potter #8) av J.K. Rowling.

Hate u give, The av Angie Thomas.

Havets djup (En ö i havet #3) av Annika Thor.

H.C. Andersen av Sofi Poulsen (redaktör).

Heart of Betrayal, The (The Remnant Chronicles #2) av Mary E. Pearson.

Heir, The (The Selection #4) av Kiera Cass.

Helgonet (The Original Sinners #5) av Tiffany Reisz.

Hemligheternas rike (De utvalda #3) av Kristin Cashore.

Hemlös (Parasollprotektoratet #3) av Gail Carriger.

Herregud & Co av Royne Mercurio.

Herr och fru Slusk av Roald Dahl.

Heta möten (Dare #1) av Cara Lockwood.

Hex Hall (Hex Hall #1) av Rachel Hawkins.

Hjärtat fortsätter att slå av Maj Lundgren.

Hjärtlös av Marissa Meyer.

Hobbit, The (The Lord of the Rings #0,5) av J. R. R. Tolkien.

Hord (Razorland #3) av Ann Aguirre.

Host, The (The Host #1) av Stephenie Meyer.

Hundra omistliga ting av Lucy Dillon.

Hunger (Gone #2) av Michael Grant.

Hunger Games, The (The Hunger Games #1) av Suzanne Collins.

Huset på udden av Agatha Christie.

Härskarinnan (The Original Sinners #4) av Tiffany Reisz.

Hästen och hans pojke (The Chronicles of Narnia #5) av C. S. Lewis.

Häxan och lejonet (The Chronicles of Narnia #1) av C. S. Lewis.

Häxmästaren (Legenden om Morwhayle #1) av Peter Bergting.

Häxorna av Roald Dahl.

Högt spel (Six of Crows #1) av Leigh Bardugo.

 

I

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren.

Ice Study (Study #3,6) av Maria V. Snyder.

Idag är allt av Nicola Yoon.

I dina ögon av Sarah Dessen.

I djupt vatten av Paula Hawkins.

I dödens labyrint (The Maze Runner #1) av James Dashner.

I dödens stad (The Maze Runner #3) av James Dashner.

I ett rosa skimmer av Brianna Wolfson.

I helvetet vet alla vem jag är av Fredrik Hardenborg.

I huvudet på Colin Fischer av Ashley Miller & Zack Stentz.

I ljusets makt (Grisha #1) av Leigh Bardugo.

Illuminae (The Illuminae Files #1) av Amie Kaufman & Jay Kristoff.

Indigo Spell, The (Bloodlines #3) av Richelle Mead.

Ink (Paper Gods #1) av Amanda Sun.

Insnärjd (Insnärjd #1) av Gena Showalter.

Insurgent (Divergent #2) av Veronica Roth.

Inte för nära av Colleen Oakley.

Inte vem som helst av Nina Lacour.

Inuti huvudet är jag kul av Lisa Bjärbo.

Iron King, The (The Iron Fey #1) av Julie Kagawa.

I skydd av mörkret (Blodsjägarna #3) av Rhyannon Byrd.

I solstormens spår (The Maze Runner #0,5) av James Dashner.

Isskeppet (Trolldomsakademien #2) av Peter Bergting.

I tryggt förvar (The Walking Dead #3) av Robert Kirkman m. fl.

I vansinnets öken (The Maze Runner #2) av James Dashner.


Register över bokrecensioner, F-G

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Forever Song står under F. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.
 
F
Fairest (The Lunar Chronicles #3,5) av Marissa Meyer.
Falla sönder (Rör mig inte #1,5) av Tahereh Mafi.
Fallen (Fallen #1) av Lauren Kate.
Fallen ängel (Hush hush #1) av Becca Fitzpatrick.
Falling kingdoms (Falling kingdoms #1) av Morgan Rhodes.
Fallna änglars stad (The Mortal Instruments #4) av Cassandra Clare.
Fandom av Anna Day.
Fangirl av Rainbow Rowell.
Fantastiska vidunder och var man hittar dem: filmmanuset av J.K. Rowling.
Fantasy Lover (Dark Hunter #1) av Sherrilyn Kenyon.
Farlig förmåga (Systrarna Cahill #1) av Jessica Spotswood.
Fateful av Claudia Gray.
Fault in Our Stars, The av John Green.
Feber (Wolves of Mercy Falls #2) av Maggie Stiefvater.
Felfri (Pretty Little Liars #2) av Sara Shepard.
Fellowship of the Ring, The (The Lord of the Rings #1) av J. R. R. Tolkien.
Fem små grisar (Hercule Poirot #24) av Agatha Christie.
Femtio nyanser av frihet (Femtio nyanser #3) av E. L. James.
Femtio nyanser av honom (Femtio nyanser #1) av E. L. James.
Femtio nyanser av mörker (Femtio nyanser #2) av E. L. James.
Fiery Heart, The (Bloodlines #3) av Richelle Mead.
Finns det en, finns det flera av Mhairi McFarlane.
First Pillar, The (Everville #1) av Roy Huff.
Flickvänsmaterial av Yrsa Walldén.
Flocken (Shifters #3) av Rachel Vincent.
Flora Banks förlorade minne av Emily Barr.
Forbidden av Tabitha Suzuma.
Forbidden Game, The (The Forbidden Game #1-3) av L. J. Smith.
Forever Song, The (Blood of Eden #3) av Julie Kagawa.
Foundation (Enclave #0,5) av Ann Aguirre.
Four (Divergent #0,5) av Veronica Roth.
Frankenstein av Mary Shelley.
Frestad av Megan Hart.
Frestad av P. C. Cast & Kristin Cast.
From Dead to Worse (The Southern Vampire Mysteries #8) av Charlaine Harris.
Frost (Wolves of Mercy Falls #1) av Maggie Stiefvater.
Frozen (The Cold Awakening #1) av Robin Wasserman.
Fruset blod (Vampire Academy #2) av Richelle Mead.
Från och med du av Mhairi McFarlane.
Främlingen (Outlander #1) av Diana Gabaldon.
Fuckboy av Cecilia Salamon.
Fury, The (The Vampire Diaries #3) av L. J. Smith.
Fången från Skottland (Sagan om Lord John Grey #3) av Diana Gabaldon.
Född till hjälte (Percy Jackson #1) av Rick Riordan.
Födelsemärket (Mellody Looh #1) av Gabriella P. Kjeilen.
För att väcka hon som drömmer av Johanna Nilsson.
Förbannade kärlek av Colleen Hoover.
För dig blottad (Crossfire #1) av Sylvia Day.
För dig fångad (Crossfire #4) av Sylvia Day.
För dig nära (Crossfire #3) av Sylvia Day.
För dig sedd (Crossfire #2) av Sylvia Day.
För evigt (Wolves of Mercy Falls #3) av Maggie Stiefvater.
Förlorad ängel (Hush hush #2) av Becca Fitzpatrick).
Förskalv / Efterskalv (After #1-2av Sylvia Day.
Försoning (House of Night #12) av P. C. Cast & Kristin Cast.
Förvrängd (Insnärjd #3) av Gena Showalter.
 
G
Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat (Ivy Pocket #3) av Caleb Krisp.
Giftet (Yelena Zaltana #1) av Maria V. Snyder.
Glashuset (Vampyrerna i Morganville #1) av Rachel Caine.
Glaspärleresan (Landet Innanför #1) av Maud Mangold.
Glassvärdet (Röd drottning #2) av Victoria Aveyard.
Glitches (The Lunar Chronicles #0,5) av Marissa Meyer.
Glow (Sky Chasers #1) av Amy Kathleen Ryan.
Glöm mig av Alex Schulman.
Golden Boy av Abigail Tarttelin.
Golden Compass, The (His Dark Materials #1) av Philip Pullman.
Golden Lily, The (Bloodlines #2) av Richelle Mead.
Gone (Gone #1) av Michael Grant.
Grace av Anthony Doerr.
Gravity (The Taking #1) av Melissa West.
Gregor - dödens labyrint (Underjord #2) av Suzanne Collins.
Gregor från ovanjord (Underjord #1) av Suzanne Collins.
Grejen med kärlek (FBI/US attorney #7) av Julie James.
Gryningsstjärna (Idijärvi #2) av Charlotte Cederlund.
Gryningstimmar (Vingslag i natten #3) av Maggie Shayne.
Guardian, The av Nicholas Sparks.
Gyllene sonen (Rött uppror #2) av Pierce Brown.
Gå vidare av Rainbow Rowell.
Gökungen av Frances Hardinge.
Gömd (House of Night #10) av P. C. Cast & Kristin Cast.

Register över bokrecensioner, D-E

Böckerna är alfabetiskt arrangerade och titlarna länkar till respektiva recension. Ordet The är inte inberäknat, så exempelvis (The) Elite står under E. Beakta att åsikterna förändras med tiden: ju nyare en recension är desto mer tillförlitlig är omdömet.
 
D
Daimon (Covenant #0,5) av Jennifer L. Armentrout.
Dance with the Devil (Dark Hunter #4) av Sherrilyn Kenyon.
Danny bäst i världen av Roald Dahl.
Darkest minds, The (The darkest minds #1) av Alexandra Bracken.
Dark Flame (The Immortals #4) av Alyson Noêl.
Dark Lover (The Black Dagger Brotherhood #1) av J. R. Ward.
Da vinci-koden (Robert Langdon #2) av Dan Brown.
Dead and Gone (The Southern Vampire Mysteries #9) av Charlaine Harris.
Dead as a Doornail (The Southern Vampire Mysteries #5) av Charlaine Harris.
Dead to the World (The Southern Vampire Mysteries #4) av Charlaine Harris.
Dead Until Dark (The Southern Vampire Mysteries #1) av Charlaine Harris.
De andra sagornas bok av Emma Lundqvist.
Dear John av Nicholas Sparks.
Death Sentence (Escape from Furnace #3) av Alexander Gordon Smith.
De dödas skepp (Magnus Chase #3) av Rick Riordan.
De dödas strand (De vassa tändernas skog #2) av Carrie Ryan.
Definitely Dead (The Southern Vampire Mysteries #6) av Charlaine Harris.
De förlorade (Den sista illusionen #1) av Henrik Fexeus.
De hemliga tecknen (Gregor från ovanjord #4) av Suzanne Collins.
De kommer ändå inte tro mig av Ulla M. Nissen.
Delirium (Delirium #1) av Lauren Oliver.
Demonglass (Hex Hall #2) av Rachel Hawkins.
Demon king, The (Seven realms #1) av Cinda Williams Chima.
Demonprinsessan (Legenden om Morwhayle #2) av Peter Bergting.
Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long.
Den fantastiska räven av Roald Dahl.
Den femte vågen (Den femte vågen #1) av Rick Yancey.
Den försvunne hjälten (Olympens hjältar #1) av Rick Riordan.
Den fängslade guden (Olympens hjältar #2) av Rick Riordan.
Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black.
Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George.
Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry.
Den mörka staden (De vassa tändernas skog #3) av Carrie Ryan.
Den mörkaste delen av skogen av Holly Black.
Den mörkaste passionen (Underjordens härskare #5) av Gena Showalter.
Den nya människan av Boel Bermann.
Den röda pyramiden (Kanekrönikan #1) av Rick Riordan.
Den sista stjärnan (Den femte vågen #3) av Rick Yancey.
Den skrikande trappan (Lockwood & co. #1) av Jonathan Stroud.
Den store Gatby av F. Scott Fitzgerald.
Den tomma stolen av J. K. Rowling.
Den unga eliten (Den unga eliten #1) av Marie Lu.
Den utstötte (Bronsdolken #1) av Michelle Paver.
Den utvalde (The Giver Quartet #1) av Lois Lowry.
Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart.
De odödligas regler (Edens blod #1) av Julie Kagawa.
Destination: Chile (Äventyr för ensamma hjärtan #3) av Katy Colins.
Destination: Indien (Äventyr för ensamma hjärtan #2) av Katy Colins.
Destination: Thailand (Äventyr för ensamma hjärtan #1) av Katy Colins.
Destroy me (Shatter me #1,5) av Tahereh Mafi.
Det blå stoftets magi (Castra #1) av Jenny A. Sandgren.
Det handlar om oss av Åsa Ringdahl.
Det lånade mörkrets riddare (Det lånade mörkrets riddare #1) av Dave Rudden.
Det mörka ödet (Half Bad #2) av Sally Green.
Det oändliga havet (Den femte vågen #2) av Rick Yancey.
De skandalösa av Simona Ahrnstedt.
Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane.
De vassa tändernas skog (De vassa tändernas skog #1) av Carrie Ryan.
Diabolic (Diabolic #1) av S. J. Kincaid.
Dimensioner (Nova #1) av Sofie Berthet.
Ditt livs affär av Fredrik Backman.
Divergent (Divergent #1) av Veronica Roth.
Djupa ro av Lisa Bjärbo.
Dockskelettet av Holly Black.
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.
Dolda tillgångar av Margot Lee Shetterly.
Drakarna (Sagan om Talon #1) av Julie Kagawa.
Drakhjärta & hamnskiftare (Drakhjärta & hamnskiftare #1) av Jerker Hultén.
Drama (Georgian #1) av Sylvia Day.
Du glömde säga hej då av Sarah Dessen.
Du känner mig så väl av David Levithan & Nina LaCour.
Du är aldrig ensam av Sarah Dessen.
Döda flickors dans (Vampyrerna i Morganville #2) av Rachel Caine.
Dödens märken (Dödens märken #1) av Veronica Roth.
Dödens port (Olympens hjältar #4) av Rick Riordan.
Dödens stad (Legenden om Morwhayle #3) av Peter Bergting.
Döden är inget skämt av Karl Modig.
Dödliga avslöjanden (Mörkrets demoner #2) av Kami Garcia.
Dödlig kod (Maze runner #0,6) av James Dashner.
 
E
Earth, my butt and other big round things, The (Virginia Shreves #1) av Carolyn Mackler.
Echo & Noah (Pushing the Limits #1) av Katie McGarry.
Efter Alaska av John Green.
Elden (Yelena Zaltana #3) av Maria V. Snyder.
Eldhäxan (Trolldomsakademien #1) av Peter Bergting.
Eldsandarnas ö (Bronsdolken #2) av Michelle Paver.
Eleanor & Park av Rainbow Rowell.
Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman.
Eldtronen (Kanekrönikan #2) av Rick Riordan.
Elite, The (The Selection #2) av Kiera Cass.
Eliza och hennes monster av Francesca Zappia.
En annan (Jag, En #2) av David Levithan.
En dag kommer jag tillbaka av Sharon Guskin.
En dans på rosor (The Stanislaskis #6) av Nora Roberts.
Enders spel (Ender's saga #1) av Orson Scott Card.
En enda natt (En enda natt #1) av Simona Ahrnstedt.
En förtrollad ö (Three sisters island #1) av Nora Roberts.
En gång för alla av Sarah Dessen.
En julsaga av Charles Dickens.
Enklav (Enklav #1) av Ann Aguirre.
Ensam kvar av Alexandra Oliva.
Ensam på Mars av Andy Weir.
En väktares bekännelser (En väktares bekännelser #1) av Elin Säfström.
En ö i havet (En ö i havet #1) av Annika Thor.
Eon (The Two Peals of Wisdom #1) av Alison Goodman.
Eragon (Arvtagaren #1) av Christopher Paolini.
Erebos av Ursula Poznanski.
Eternity Cure, The (Blood of Eden #2) av Julie Kagawa.
Ett folk utan land (Lumatere Chronicles #1) av Melina Marchetta.
Ett litet liv av Hanya Yanagihara.
Ett veck i tiden (Time Quintet #1) av Madeleine L'Engle.
Everlasting (The Immortals #5) av Alyson Noêl.
Evermore (The Immortals #1) av Alyson Noêl.
Everneath (Everneath #1) av Brodi Ashton.
Exit väst av Mohsin Hamid.

Grey's anatomy säsong 4

Fakta:
Grey's anatomy säsong 4 är regisserad av Shonda Rhime. De vanliga skådespelarna Chandra Wilson, Ellen Pompeo, James Pickens Jr, Justin Chambers, Katherine Heighl, Patrick Dempsey, T. R. Knight och Sandra Oh är med, och vi får även återse Kate Walsh. Säsongen är 487 minuter lång och består av 17 avsnitt. Den släpptes 2008 och rekommenderas från 11 år.
 
Handling:
"The season continues the story of a group of surgeons and their mentors in the fictional Seattle Grace Hospital, describing their professional lives and the way they affect the personal background of each character. Having just returned from her honeymoon with Meredith, Cristina searches for Burke, but he is nowhere to be found. Meredith, Cristina, Izzie and Alex spend their first day as residents with their own groups of interns. Among the interns are George, repeating his intern year after failing his exams, as is Lexie Grey, Meredith's half-sister whom she has never met. Now that Derek's relationship with Meredith has reached an emotional impasse, he looks to his fellow doctors for friendship; Bailey wrestles with her place within the hospital now that her former interns report to new Chief Resident Callie; and Richard resumes his position as Chief of Surgery."
 
Recension:
Jag är ärligt talat besviken på den här säsongen. Den var definitivt inte dålig, så misstolka mig inte om jag börjar låta allt för negativ, men serien har gått från WOW till "eh". Det jag tidigare älskat med serien är de häftiga trauman och skräckinjagande katastroferna, och därför blev jag väldigt besviken över att se att det mesta som händer i säsong 4 endast är relationsdraman. Visst, sådant kan vara kul att se ibland, men anledningen till att jag sett på Grey's anatomy har varit för att jag är intresserad av de blodiga och lärdomsfulla sjukhusfallen, och jag känner att det blir rätt tråkigt att se avsnitt efter avsnitt med karaktärer som gör slut med varandra och blir tillsammans igen. Men med relationsdraman menar jag förstås mellan ett kärleksfullt par: draman mellan vänner är enligt mig mycket roligare att se.
 
 Gänget håller ett minnestal för en patient.
 
Dock älskar jag den nya karaktären Lexie Grey. Jag tycker det är coolt med hennes fotografiska minne och hon är en av de mest optimistiska och omtänksamma karaktärerna enligt mig. Hon spelas av Chyler Leigh som skulle behöva lite mer kraft i sitt skådespeleri, men som annars lyckas riktigt bra. Dock börjar jag tröttna på Katherine Heighl's roll som Izzie Stevens. Jag älskade henne i andra säsongen då hon gjorde ett av sina bästa skådespelarscener, men i den här säsongen stör jag mig mest på henne. Jag har aldrig heller gillat George O'Malley spelad av  T. R. Knight och fjärde säsongen gjorde ingen större skillnad för hans karaktär. Dock är jag glad att Isaiah Washington inte längre är med i serien då jag alltid ansåg att han var obeskrivligt dålig. Jag hoppas även att Erica Hahn utvecklas i nästa säsong eftersom jag finner henne tråkig, och att dramat mellan Derek Shepherd och Meredith Grey upphör.
 
En av seriens bättre scener: med mycket blod.
 
Jag måste dock säga att trots att serien har tagits över av relationsdraman så fanns några häftiga trauman med. Bland dem fanns motorsågar, cement och hjärnoperationer iblandat, och jag fann det både intressant och spännande att följa dem patienterna.
 
Det lyckliga paret... eller?
 
Sammanfattningsvis så håller jag mina tummar hårt för att serien ska återgå till en spänannde och fartfylld serie med många läskiga trauman. Trots att jag kan tycka att det är mysigt att se relationsdraman så blir det tyvärr tröttsamt ibland. Tempot i säsong fyra är inte särskillt högt och jag måste nog skriva att det är den sämsta säsogen hittills. Jag hade hoppats på ett mer spännande slut, men hittills är det bara andra säsongen som slutat bra. Men jag känner av någon anledning på mig att serien kommer bli mycket bättre och jag har lovat mig själv att se klart hela serien.

Mina Filmer #119

Film #211
 (Mr. Beans semester)
Betyg: 6/10

Mina Filmer #118

Film #210
 (G. I. Joe: The rise of cobra)
Betyg: 6/10

Across the Universe

Fakta:
Across the universe är den första delen i trilogin av Beth Revis. Övriga delar är A million suns och Shades of earth. Boken är på 417 sidor.
 
Handling:
"Seventeen-year-old Amy joins her parents as frozen cargo aboard the vast spaceship Godspeed and expects to awaken on a new planet, three hundred years in the future. Never could she have known that her frozen slumber would come to an end fifty years too soon and that she would be thrust into the brave new world of a spaceship that lives by its own rules. Amy quickly realizes that her awakening was no mere computer malfunction. Someone - one of the few thousand inhabitants of the spaceship - tried to kill her. And if Amy doesn't do something soon, her parents will be next. Now Amy must race to unlock Godspeed's hidden secrets. But out of her list of murder suspects, there's only one who matters: Elder, the future leader of the ship and the love she could never have seen coming."

Recension:
Jag hade hört väldigt mycket om Across the universe innan jag köpte den, och nästan allt har varit positivt. Trots det stod boken närmare ett år i min bokhylla innan jag tog mig an den. Den verkade helt enkelt vara den typiska kärleks dystopin, vilket jag har tröttnat på. Men nu efteråt så ångrar jag att jag inte läste den tidigare, för nu är allt jag kan tänka på att skaffa mig fortsättningen!

Första kapitlet - ja till och med första sidan - slog mig med häpnad. Revis har skapat en stark och otroligt fascinerande start till boken och jag kunde verkligen inte släppa taget om den. Genom hela boken finns mycket mystik och spänning, samtidigt som den i mellan åt kunde bli rätt rolig. Revis är väldetaljerad i sina beskrivningar och visar att hon är en väldigt begåvad författare. Hon använder ett simpelt språk som flyter på och som är enkelt att ta sig igenom.

Trots att vissa delar var otroligt förutsägbara, exempelvis slutet, så hade boken väldigt många tvister och vändningar. Jag blev ärligt talat väldigt förvånad över vem den skyldige var. 

Karaktärerna är välgenomtänkta och djupa och jag fastnade direkt vid Amy. Dock så gled hon ifrån mig lite närmare mitten på boken och jag började gilla andra karaktärer mer, men jag gillade alla karaktärers utvecklingar. Boken är tack och lov inte alls romantisk som man kan tro när man ser omslaget, utan det är helt enkelt en sci-fi mysteriebok. Jag gillar att man får läsa ur både Elder's och Amy's synvinklar, trots att jag ibland blev frustrerad när perspektivet byttes mitt i en händelse.

Miljön var häftig och välplanerad. Jag älskade de dystopiska ingredienserna och all häftig teknik, men det var skeppet som helhet, med alla människor o.s.v, som fascinerade mig. Jag fick en lite klaustrofobisk känsla av skeppet, på grund av tanken att karaktärerna inte hade någon stans att ta vägen, och Revis lyckas verkligen förmedla känslan av hur det är på skeppet.

Något lite negativt var att det ibland var lite svårt att förstå vissa påhittade termer, men väl inne i boken så var det inte något större problem. Jag hade även önskat en lite mer känslosam text, men jag är rätt säker på att det kommer komma igång i fortsättningen. Allt som allt var Across the universe en riktigt bra bok, fylld av mysterier och spänning. Jag fastnade verkligen för texten och kunde inte sluta läsa, och det slutade med att jag tänkte på boken större delen av dagen då jag borde ha pluggat. Jag ska definitivt skaffa hem fortsättningen så start jag kan.
 
Genomsnittlig känsla:
 
 
Favoritkaraktär: Harley.
 

Rekommenderar till: dig som söker en mystisk sci-fi bok.
 

Rekommenderar inte till: dig som söker en bok med romantik.
 

Första meningen: "Daddy said, 'Let Mom go first.'"
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina Filmer #117

Film #209
 (Kon-Tiki)
Betyg: har inte sett

Mina Filmer #116

Film #207 - 208
 (Black Beauty år 1971 resp. 1984)
Betyg: vet att jag gillar dem men var såpass länge sedan jag såg dem, så kan inte sätta ett betyg.

Mina Filmer #115

Film #206
 (Kung Fu Panda)
Betyg: 6/10

Wrap Up: Oktober 2013

Året rullar på snabbt nu och skolan är i full gång för min del. Jag har inte hunnit läsa mycket den här månaden eftersom jag har haft - och kommer ha fram till sommarlovet - minst ett prov varje vecka. Men jag har i alla fall fått min läslust tillbaka nu, så förhoppningsvis blir det några fler böcker lästa nästa månad.
 
 
Antal böcker lästa i oktober 2013: 5 stycken
Antal påbörjade bokserier: 2 stycken
Antal avslutade bokserier: 0 stycken
 
Bästa boken för september: The program av Suzanne Young.
Största överraskningen för september: Night play av Sherrilyn Kenyon.
Sämsta boken för september: Mörk ängel av Laini Taylor
Största besvikelsen för september: From dead to worse av Charlaine Harris samt The great gatsby av F. Scott Fitzgerald.
 
Månadens bästa filmer: The flowers of war och  The impossible.
Månadens sämsta filmer: The great gatsby (1974), My sassy girl, You me and Dupree och Love happens.
 
Antal nya böcker för månaden: 1 ny bok
Antal nya filmer för månaden: 12 nya filmer

Antal publicerade inlägg: 114 stycken (22 recensioner).

Månadssammafattning:
Den här månaden såg jag väldigt många filmer som jag kan klassificera som "bra", men två stycken (se ovan) stod ut ur mängden, speciellt den förstnämnda. Sedan fanns det också filmer som var riktigt usla, vilket alltid är tråkigt när man spenderat pengar på dem. Jag har inte skaffat hem böcker denna månaden för att jag helt enkelt hade tröttnat på läsning, men nu har jag min läslust igen så förhoppningsvis får jag inte bara hem fler böcker, utan läser mer också. För det är bara att inse; fem böcker på en månad är nästan skandal när man annars brukar läsa över tjugo. Så nu ska det bli ändring på det! Vill du läsa någon recension så hittar du den i menyn ovanför inläggen.

Mina Filmer #114

Film #205
 (Rango)
Betyg: 3/10

Mina Filmer #113

Film #202 - 204
(Berättelsen om Narnia 1-3 år 2005-2010)
Betyg: 6/10 resp. 5,5/10 resp. 4,5/10.

Mina Filmer #112

Film #201
 (Freaky friday)
Betyg: 7/10

Mina Filmer #111

Film #200
 (Dumma mej)
Betyg: 7/10

RSS 2.0