Välj säsong

 

Nya tv-serie säsonger: Omslag

Det finns många nya säsonger i olika tv-serier som snart släpps och här tänkte jag visa några nya omslag till serierna.
 
The Simpsons säsong 15

I december 2012 släpps den femtonde säsongen av Simpsons i Sverige. I USA finns dock 25 säsonger, så det är Sverige som är lite segt.
 
Two And A Half Men säsong 9

Med Charlie Harper ute ur bilden fortsätter den populära tv-serien med skådespelaren Ashton Kutcher som huvudroll. Dock har serien i dess nionde säsong förlorat tittare med argumentet att charmen försvann med Charlie. Säsongen släpps i slutet av November.
 
Alcatraz säsong 1

En ny serie som blivit mycket populär är Alcatraz, med samma regissör som topp-serien LOST. Första säsongen av Alcatrax släpps i November.
 
House M.D. säsong 8

Den åttonde och allra sista säsongen av den populära läkarserien House M.D släpps idag, 31 oktober. Hur ska det sluta?
 
The Secret Circle säsong 1

Sorry, Secret Circle fans, men jag bringar dåliga nyheter. På grund av en rad händelser kommer inte en andra säsong att visas på tv, och ännu värre: säsong 1 kommer inte släppas på DVD. Den kommer endast finnas att komma åt på iTunes.
 
How I Met Your Mother säsong 7
Den sjunde säsongen till den populära komediserien How I met your mother släpps i November.
 
Solsidan säsong 3
Den tredje säsongen till den extremt populära svenska komedisrien Solsidan släpps i mitten av december. Något att se fram emot!
 
Grey's Anatomy säsong 8
Den åttonde säsongen av dramasjukhusserien Grey's Anatomy släpps i November.
 
Vilken är din favorit tv-serie? Själv ser jag fram emot många av dessa serier; och många till!
 

Snow White and the Huntsman

Fakta:
Snow White and the Huntsman är ett action äventyr drama som släpptes 2012-10-19. Regissören Rupert Sanders tillsammans med Kristen Stewart, Bob Hoskins, Charlize Theron och många andra medverkade till denna film med 11 års gräns.
 
Handling:
"I detta episka actionäventyr spelar Kristen Stewart (Twilight) den enda i landet som är vackrare än den ondskefulla drottningen (Oscar®-belönade Charlize Theron*) som gör allt för att förgöra henne. Kan jägaren (Chris Hemsworth – Thor) som skickats ut för att döda henne hjälpa henne att utmana sitt öde och krossa drottningens välde?"
 
 
Recension:
Jag hade hört mycket positivt om den här filmen så jag måste medge att jag blev lite besviken. Men filmen är absolut sevärd.
 
 
Jag gillar retellings och jag tycker att Snow White vad bra gjort, med coola effekter och animeringar. Men jag tycker att mycket av det som hände kändes för orealistiskt, det var helt enkelt för mycket som berodde på slumpen.
 
 
Jag är inte direkt ett fan av Kristen Stewart, men jag måste ändå säga att hon var bättre som Snow White än Bella från Twilight. Men jag tycker ändå att det skulle vara bättre om hon kunde ha mer än ett ansiktsuttryck.
 
 
Men filmen var bra gjord och jag gillar skådespelarna och handlingen, så den är absolut sevärd. Se filmens trailer här.
 
Betyg: 6,5/10

Favoritkaraktär: Drottningen

Book Haul: Nya Böcker!

Igår kom mina tio böcker jag beställt på cdon's höstrea. Det totala priset blev strax under 900:-.
 
 
För att få reda på vilka böcker det var och få lite kortfattad information, se videon. Om du bara vill veta vilka de var så har du en bild är nedan.
 
 
Har du läst någon av dessa? Eller verkar någon intressant?

På Kudde Av Gräs

Fakta:
På Kudde Av Gräs (Grass For His Pillow) är den andra delen i serien Sagan om Klanen Otori av Lian Hearn. Första boken är Över näktergalens golv och sista delen i trilogin heter Under Lysande Måne. Det finns även en bok som utspelar sig 15 år senare och en prequel.
 
Handling:
"Takeo växer upp från pojke till man, och väljer en väg som leder till extrem fara och umbäranden i de höga bergens kalla vinter. Takeo, Otoriklanens arvinge, har svurit att viga sitt liv till Släktet. Hans förmåga att göra sig osynlig och hans skarpa hörsel gör honom till en fruktad lönnmördare.Men för att uppfylla sitt löfte tvingas han ta avstånd från allt han lärt sig under sin barndom. Han måste avstå arvet som skulle ha gett honom rikedom, land och makt - och förneka sin kärlek till Kaede. Om han sviker Slktet kommer de att döda honom.
Kaede, som blivit en värdefull pjäs i de hänsynslösa krigsherrarnas spel, måste utnyttja sin intelligens, skönhet och slughet för att befästa sin plats i männens värld. Och under inga omständigheter får de ana hennes hemlighet."
 
 
Recension:
Efter första boken i serien hade jag enorma förhoppningar på På Kudde Av Gräs, men jag måste tyvärr medge att jag är lite besviken.
 
Jag älskar titeln på boken, likaså för Över Näktergalens Golv är den mycket symbolisk och skildrar handlingen perfekt. Den skapar en mystisk  metaforisk bakgrund till handlingen.
 
Det som var slående i den första boken var alla dess underbara beskrivningar och dens mysiga tempot, och det var där På Kudde Av Gräs slog tillbaka. Den hade helt enkelt inte samma atmosfär som Över Näktergalens Golv, och dessutom var den betydligt segare.
 
Jag känner att karaktärerna skulle ha kunnat utvecklas mer än vad de gjorde, för jag börjar tappa känslan för dem. Dessutom var boken inte alls lika känslosam som den första i serien som verkligen berörde mig.
 
Fortfarande märks det att Hearn kan det hon skriver om, men jag skulle önska att hon ökade på tempot och lade på mer känslofyllda händelser. Boken var fortfarande unik, men för att vara helt ärlig kände jag mig lite uttråkad när jag läste den. Jag rekomenderar verkligen första boken i serien, men angående denna vet jag faktigst inte. Men jag kommer åtminstone försöka få tag i Under Lysande Måne för att avsluta trilogin.
 
Betyg: 5/10

Favoritkaraktär: Shizuka
Sidantal: 329
Första meningen: "Shirakawa Kaede låg försänkt i djup sömn."
Författare:

Antal lästa böcker 2012: 72

Book Wrap Up: Oktober

Detta är min allra första wrap up; denna för oktober. Totalt blev det tio böcker, men jag kanska hinner läsa en till innan månaden är slut (var tvungen att göra videon tidigare eftersom jag inte har tid senare).
 
 
Vad har du läst denna månad? =) Ha ett underbart lov allesammans!

Of Mice And Men

Fakta:
Of Mice And Men (Som Möss Och Människor) är en engelsk klassiker av John Steinbeck. Boken har även blivit film.
 
Handling:
"This is the story of Lennie, one of Steinbeck's most pignant characters. A simple-minded giant, Lennie must rely on George, his mentor and protector. But even his best friend cannot save Lennie from his worst enemy - his own strength..."
 

Det finns många fler omslag till boken.
 
Recension:
Jag har läst denna boken tidigare, men då på svenska, och båda gångerna var som en del av skolkursen.
 
Boken är kort men känslosam och berörde mig verkligen båda gångerna jag läste den. Steinbeck skriver mycket i talspråksform vilket gör karaktärerna mer levande. Tempot är lagom snabbt, och trots att boken inte är lång lär man verkligen känna varje varaktär och sympatiska känslor väcks för många av dem.
 
Det var nästan jag fick tårar i ögonen till slutet, trots att jag visste vad som skulle hända. Men, boken är trots allt inte dirket min stil, men för att vara en contemporary klassiker var den riktigt bra. Men jag måste jämföra med alla böcker jag läst och därför sänks betyget eftersom jag trots att föredrar dystopier.

Alla bör läsa Of Mice And Men åtminstone en gång i livet då den tar upp många moraliska frågor och även skildrar verkligheten på ett kort och bra sätt. Har du inte läst den, borde du göra det nu, även om det inte är din stil. För jag lovar dig, att Of Mice And Men, är en del av samhällskunskapen och den lär påverka dig och få dig att fundera över händelserna. Frågor så som; är det någonsin okej att döda (?), väcks och lämnar dig inte densamma.
 
Betyg: 5,5/10

Favoritkaraktär: Lennie eller Candy
Sidantal: 89
Första meningen: "Few miles south of Soledad, the Salinas River drops in close to the hill-side bank and runs deep and green."
Författare:

Antal böcker lästa 2012: 71

Dead as a Doornail

Fakta:
Dead as a Doornail är den femte delen i True Blood/Sookie Stackhouse/Southern Vampire Mysteries serien av Charlaine Haris. Hittills finns tretton delar, varav den trettonde; Dead Ever After, inte släppts ännu.
 
Handling:
"Sookie Stackhouse enjoys her life, mostly. She's a great cocktail waitress in a fun bar; she has a lov life, albeit a complicated one, and most people have come to terms with her telepathy. The problem is, Sookie wants a quiet life - but things just seem to happen to her and her friends. Now her brother Jason is about to turn into a were-panther for the first time. She can deal with that, but her normal sisterly concern turns to cold fear when a sniper sets his deadly sights on the local shifter population.
She's afraid not just because Jason is at risk, but because his new were-brethren suspect Jason himself may be the shooter. Sookie has until the next full moon to find out who's behind the attacks - unless the killer decides to find her first."
 
 
Recension:
Alltså jag vet knappt vart jag ska börja. Sookie Stackhouse serien har gått från okej till urusel.
 
Jag älskar verkligen True Blood tv-serien av hela mitt hjärta, men känner motsatsen för bokserien. För det första känner jag ingenting för karaktärerna. Ingen känns speciell.
 
För det andra händer det absolut ingenting i boken. Tempot är enormt segt och man får läsa om samma lilla händelse minst fyra gånger om. Dessutom gillar jag inte sättet Harris skriver på, det känns inte särskillt proffsionellt. Allt blir så utdraget, så ointressant.
 
För att vara helt ärlig vet jag inte riktigt hur jag ska göra med resten av serien. Jag har fram till bok nummer elva så det är några böcker kvar, men de senaste böckerna har varit så usla att jag inte har ett dugg lust till att fortsätta läsa serien.
 
 Jag måste erskänna att Dead as a doornail är den första boken jag gett upp på. Jag var nära att överge Fifty Shades of Grey, men stog ändå ut genom boken. Men med Dead as a doornail orkade jag bara inte. Efter tvåhundra sidor av att absolut ingenting hände gav jag upp och lade ifrån mig boken. Nej, Sookie Stackhouse serien är verkligen ingenting för mig, vilket är enormt synd eftersom jag älskar tv-serien...
 
Rekomenderas alltså inte. Inte ett dugg. Nu ska jag läsa en bok jag verkligen har höga förhoppningar på: På Kudde av Gräs av Lian Hearn. Känns som evigheter sedan jag läste en bra bok.
 
Betyg: 1,5/10

Sidantal: 295
Favoritkaraktär: Eric Northman
Antal böcker lästa 2012: 70
Första meningen: "I knew my brother would turn into a panther before he did."
Författare:

Höstrea!

Som ni vet brukar jag alltid beställa mina böcker från Cdon eftersom de alltid har superpriser. Och nu har de precis börjat med sin höstrea av böcker!
 

Alla paperbacks är 2 för 99:-
 
Böcker, både pocket och inbundet från 29:-

3 stycken inbundna för 199:-
 

Upp till 90% rabatt på alla böcker.
 
Jag hade inte tänkt att köpa någonting förren februari men detta kan jag inte missa! Jag ska köpa elva böcker; vilka det är får ni reda på senare i min book haul. Men om vi säger så här: böckerna kostade förut 250 kronor men nu kostar dem 99:- styck. Hoppas på att beställa dem idag! Jag beställer de resterande böckerna jag tänkt att köpa i februari som planerat.
 
Förresten, jag fick förslagets om att ha wrap ups varje månad, d.v.s. en sammanfattining av böckerna lästa under månaden i form av av en video, och undrar om det är någon annan som tycker att det är en bra idé? I så fall fixar jag det när jag har tid. =)

Partials

Fakta:
Partials är den första delen i Dan Wells dystopitrilogi vars andra bok heter Fragments. Boken har inte översatts till svenska.
 
Handling:
"Training to become a medic in a world decimated by an engineered race that has reduced humanity to near extinction, 16-year-old Kira struggles with pregnancy laws and an imminent civil war before discovering important links between humans and their conquerors. Her community clings to survival, but what hope can they have when no baby survives for more than three days? Kira is determined to make a different, to find a cure. Her best friend is pregnant and Kira cannot let that baby die. Time is running out, and finding the cure means capturing a Partial..."
 
Recension:
Jag ansåg att boken var mycket seg. Wells koncentrerade mest på de vetenskapliga förklaringarna och nästan allt kopplades till en massa undersökningar och bevis vilket saktade ner tempot rejält. Jag gillar när dystopier förklarar hur det ligger till och varför framtiden är som den är, men det blev helt enkelt för mycket. Det blev som talspråket 'mycket snack men lite verkstad'. Det kändes lite mer som om Wells gjort efterforskningar och skrivit ner det han funnit och lagt till en berättelse kring det hela. Personligen vill jag läsa böcker med mer spänning och action. Jag tyckte även att vissa slutsatser som drogs i boken var osammanhängande och helt enkelt förvirrande.
 
De första trehundrafemtio sidorna var faktigst rätt ointressanta för det hände ingenting speciellt. Dock kom boken igång lite eftersom och de resterande hundrafemtiosidorna var bättre, men framåt slutet tyckte jag att det återgick till det sega igen. Detta gjorde att det tog enormt lång tid för mig att läsa klart boken, då jag helt enkelt inte prioriterade den. Wells hade bra språk och karaktärsutveckling, men jag kände att den hade för många lösa ändar vilket gjorde att jag tappade intresset.
 
Dock var det en väldigt bra dystopisk värld som jag skulle kunnat bli väldigt intresserad av men som förstördes på grund av felprioriteringar i Dan Wells skrivande.
 
Jag tror helt enkelt att boken passar för dem som är riktigt intresserad av vetenskap (vilket jag inte är trots att jag går naturvetenskap på gymnasiet), för det blev väldigt seg och actionlös. Men få inte intrycket av att boken var dålig, för det var den inte, men jag blev uttråkad snabbt och kände att det inte räcker med hundra sidors spänning i en bok på nästan fem hundra sidor. Jag tror tyvärr inte att jag kommer att köpa fortsättningen Fragments.
 
Betyg: 4,5/10

Favoritkaraktär: Samm
Sidantal: 468
Första meningen: "Newborn #485GA18M died on June 30, 2076, at 6:07 in the morning."
Författare:

Böcker lästa under 2012: 69

Rio

Fakta:
Rio är en animerad film från skaparna av Ice Age vars orginalspråk är engelska. Filmen är från sju år och släpptes 7 septembeer 2011. Det är en komedi-och-äventyrsfilm med regissören Carlos Saldanha.
 
Handling:
"Skaparna bakom ”Ice Age”-filmerna ger oss RIO, ett färgsprakande familje-äventyr om fågeln Blu som förflyttas  från det trygga burlivet till den vilda brasilianska djungeln. Och det hade nog gått alldeles strålande, om det inte varit  för en sak. Han kan inte flyga... På sina äventyr stiftar Blu bekantskap med den färggranne Rafael som känner djungeln som sin egen bakficka, sång- fåglarna Nico och Pedro som har lite olika musikaliska tolkningar på vad det innebär att vara en sångfågel, den vackra, vilda Jewel samt djungelns mest osannolika invånare; Bulldogen Luiz som förstår att det inte är snällt att äta upp sina fågelvänner men ibland vattnas det  ändå i munnen på honom."
 
 
Recension:
Jag gillade verkligen Rio. Den var mysig och lättsam eftersom den trots allt är en barnfilm, men den var mycket rolig. Många skämt är mer anpassade för äldre trots att det är en barnfilm. Det var helt enkelt en härlig film med mycket hysteriska skämt.
 
 
Jag har redan en känsla av att jag vill se om den då jag genuint storgillade den. Den passar både äldre och yngre då den har allt från nymodig och läcker musik till både barn-och-vuxenhumor.

Betyg: 7/10

Favoritkaraktär: Blu eller Luiz

Dead to the World

Fakta:
Dead to the World är den fjärde boken i Sookie Stackhouse/True Blood/Southern Vampire Mysteries serien av Charlaine Harris. Serien baserar tv-serien True Blood. Serien finns på svenska varav Dead to the World fick titeln Död i andras ögon.
För att läsa recensionerna för tidigare böcker i serien, klicka på titeln: Dead Until Dark, Living Dead in Dallas, Club Dead.
 
Handling:
"Sookie Stackhouse is a cocktail waitress in Bon Temps, Lousiana. She's pretty. She does her job well. But she has only a few close friend, because not everyone appreciates Sookie's gift: she can read minds. That's not exactly every man's idea of date bait - unless they're undead: vampires and the like can be tough to read. And that's just the kind of guy Sookie's been looking for. Maybe that's why, when she comes across a naked vampire on the way home from work, she doesn't just drive on by. He hasn't got a clue who he is, but Sookie has: Eric looks just as scary and sexy - and dead - ans he did the day she met him. But now he has amnesia, he's sweet, vunerable, and in need of Sookie's help - because whoever took his memories now wants his life.
Sookie's investigation into what's going on leads her into a battle between witches, vampires and werewolves. But there could be even greater danger - to Sookie's heart - because this kinder, gentler Eric is proving very hard to resist."
 
Recension:
Dead to the World är boken som baserar säsong fyra av True Blood serien, vilket är min absoluta favoritsäsong. Därför hade jag enorma förhoppningar på boken, trots att jag inte varit alltför förtjust av tidigare böcker.
 
Men förhoppningarna krossades. Tempot var segt och det hände inte alltför mycket. Återigen liknar boken en paranormal deckare vilket jag inte gillar.
 
Jag gillar förstås att Eric har en större del av boken än vanligt eftersom han är min favoritkaraktär, men det räckte verkligen inte till. Det blev för utdraget och inte ett dugg lik tv-seriens spännande tempo.
 
Och återigen älskar jag att alla har så starka dialekter, trots att man inte hör orden när man läser blir det mycket klart att de talar dialekt, vilket är antingen är professionellt gjort om Harris gjort det medvetet, eller slarvigt gjort om hon tagit med sitt eget talspråk i texten.
 
För att vara helt ärlig måste jag nog skriva att Dead to the World är hittils sämst i serien, vilket gör mig förkrossad. Blir serien bara sämre och sämre så kommer jag inte stå ut att läsa klart den, trots att jag har tio böcker till som fortsättningen.
 
Jag rekomenderar inte Dead to the World utan uppmanar dig att istället se tv-serien som är så mycket bättre. Tråkigt nog måste jag fortsätta med serien eftersom jag köpte en box med alla böckerna. Men någonting positivt är ju att jag älskar framsidan med våran egna Alexander Skarsgård. ;)
 
Betyg: 4,5/10

Favoritkarkatär: Eric Northman
Sidantal: 336
Första meningen: "I found the note taped to my door when I got home from work."
Författare:

Välj säsong

 
 

Bokmärken

Jag fick en fråga om vad jag använder för bokmärke så jag tänkte visa dem här. Jag har två stycken, och jag har gjort båda själv eftersom jag hellre köper böcker för pengarna =)
 
 
På den ena finns nästan bara helt egna bilder, medan på den andra är det ändå egna teckningen med Always =). Vad använder du för bokmärken? Eller gör du hundöron (fyyy!)?

Pojken i Randig Pyjamas

Fakta:
The Boy In The Striped Pyamas är en film som baseras på boken med samma namn som även översatts till den svenska titeln Pojken Med Randig Pyamas. Filmen är i genrén drama och regissören är Mark Herman. Några kända skådespelare som David Thewlis (ex. Professor Remus Lupin i Harry Potter), Asa Butterfield (ex. Norman i Nanny McPhee), Cara Horgan (ex. Lucy Christie i The Walking Dead) m.f. är bidrar till filmen. Filmens orginalspråk är engelska och släpptes på DVD den 18 augusti 2011. I sverie är filmen från 15 år men åldergränsen är spridd i Norden allt ifrån 11-15 år.
 
Handling:
"Haunting World War 2 drama told from the perspective of Bruno (Asa Butterfield), the eight-year-old son of the commandant at a concentration camp (David Thewlis). Bruno has just moved with his family into a new house in the middle of nowhere, and feels imprisoned by his mother (Vera Farmiga)'s persistent warnings never to venture beyond the garden's high walls. From what he can make of the view from his bedroom window, he thinks he must be living on a strange sort of farm where the workers seem to get straight out of bed and go to work on the fields. When his curiosity leads him through an open door and up to a vast electric fence, he meets a boy there of exactly his own age - but with a very different story to tell."
 
 
Recension:
Alltså... jag vet knappt var jag ska skriva. Filmen var så hemsk. Men spännande hemsk, nej fruktansvärt hemsk, men ändå bra...
 
 
Alla vet ju vad som hände i arbetslägrerna Hitler ordnat under andra världskriget, men att se det ur ett barns perspektiv förändrar verkligen bilden. Jag grät genom filmen och satt alltid på helspänn; tvärsäker på att något hemskt skulle hände när som helst. Det kändes som om karaktärerna var en tickande bomb som när som helst skulle kunna sprängas.
 
 
Filmen var enormt känslosam; allt från en moderns kärlek, och en barns ignorans och positiva världsbild, till att få inblick i vad som verkligen hände i lägrerna. Men oroa dig inte; man får inte så några äckliga scener eller så, det mesta får man lista ut själv, men det är illa nog.
 
 
Jag tyckte så synd om Schmul (pojken i randig pyjamas) och alla de andra och slutet var ofattbart.
 
Om du inte har sett den rekomomderar jag den verkligen. Antingen för att se en topenfilm, eller för rent lärarsyfte; för jag garanterar att du får ett helt nytt perspektiv på det hela. Det är verkligen en film som berör, ända in i slutet.
 
 
 
Jag känner mig kluven till att läsa boken; jag vill verkligen, men om filmen var så här hemsk måste väl boken vara värre med dess detaljer?
 
Betyg: 8/10

Favorit Hatscen: När Bruno ljuger istället för att skydda Schmul.
Karaktär jag gillar mest: Pavel
Karaktär jag gillar minst:  Alla soldaterna

Club Dead

Fakta:
Club Dead är den tredje boken i Sookie Stackhouse-serien, även kallad Southern Vampire Mysteries och True Blood; av Charlaine Harris. Serien baserar tv-serien True Blood som är inne på sin femte säsong. Boken finns översatt till svenska med titeln Klubb Död.
 
Handling:
"Sookie Stackhouse always found it difficult to date - she's cute but not many guys are comfortable with her mind-reading abilities. But vampires have no problem with Sookie's talent - she can't pick up much of anything from the undead.
But there's only one vampire Sookie Stackhouse is involved with - at least voluntarily - right now, and that's Bill. But recently he's been a little distant - in another state distant. His sinister and sexy boss Eric has an idea where to find him, and next thing Sookie knows, she's off to Jackson, Mississippi, to mingle with the underworld at Club Dead. It's a dangerous little haunt where the alusive vampire society can go to chill out and suck down some Type O - but when Sookie finally finds Bill, he's not only in trouble, but caught in an act of serious betrayal. Should she save him, or sharpen some stakes?"
 
Recension:
Jag älskar verkligen tv-serien True Blood som baseras på böckerna men har aldrig varit något större fan av själva bokserien.
Jag tycker att Club Dead var helt okej. Den hade tempo, spänning och romantik, men jag kände att den inte var särskilt unik. Det som händer i boken har jag läst mycket om redan och är rätt trött på.
Självklart skriver Charlaine Harris det på ett nyanserat och annolunda sätt, men det räcker inte för. Det blev mer en enkel och lite mysik läsning istället för pulshöjande spänning.
 
Jag gillar dock karaktärerna, och gillar att de alla har sina personligheter och karaktärsdrag, och uppskattar även bokens upplägg och disposition. Men för övrigt i boken skulle jag önska lite mer udda händelser, och fler tvister och vändningar. För just nu liknar serien väldigt mycket en deckarserie med vampyrer och varulvar, vilket jag inte uppskattar särskilt mycket.
 
Men serien är som sagt bra och välskriven, och ibland lite steamy, och om jag inte redan har läst så mycket som Club Dead skulle jag säkert gilla den mer. Men jag ser ärligt talat fram emot nästa bok i serien; Dead to the World, eftersom det är min favoritsäsong på tv-serien. Och eftersom jag har de första 11 böckerna plus spin-off boken A Touch Of Dead så kommer jag att läsa betydligt fler böcker i serien, så förhoppningsvis blir den mer unik senare.
 
Betyg: 5,5/10

Favoritkaraktär: Eric Northman
Sidantal: 274
Första meningen: "Bill was hunched over the computer when I let myself in his house."
Författare:

Succubus Blues

Fakta:
Succubus Blues är Richelle Meads, författare av Vampire Academy, debut. Det är första boken av sex i Georgina Kincaid serien. Övriga böcker i serien är Succubus on top, Succubus dreams, Succubus heat, Succubus shadows och Succubus revealed.
 
Handling:
"When it comes to jobs in hell, being a succubus seems pretty glamorous. A girl can be anything she wants, the wardrobe is killer, and mortal men will do anything just for a touch. Granted, they often pay with their souls, but why get technical?
But Seattle succubus Georgina Kincaid's life is far less exotic. At least there's her day at a local bookstore - free books; all the white chocolate mochas she can drink; and easy access to bestselling, sexy writer, Seth Mortensen, aka He Whom She Whould Give Anything to Touch but Can't.
But dreaming about Seth will have to wait. Something wicked is at work in Seattle's demon underground. And fro once, all of her hot charms and drop-dead one-liners won't help because Georgina's about to discover there are some creatures out there that both heaven and hell want to deny..."
 
 
Recension:
Efter att ha läst Vampire Academy serien några gånger hade jag enormt höga förhoppningar på Meads debut. Och de blev uppfyllda; det kan jag garantera!
 
Succubus Blues är inriktad mer åt äldre tonåringars håll, inte som Vampire Academy som även passar de lite yngre. Det finns hyfsat mycket intimitet och våld i vilket inte passar alltför unga.
 
Boken var extremt het men det tog inte överhanden och förstörde definitivt inte handlingen, utan blev en del av den istället. Spänningen var på topp och tempot saktade aldrig ner. Jag älskade verkligen Succubus Blues!

Boken var mycket unik och var inte alls det stereotypa dark romance eller urban fantasy med vampyrer m.m. Jag har aldrig läst om succubi förut men tyckte att det var väldigt intressant.
 
Jag tyckte att alla karaktärerna var enormt intressanta, och trots att jag kunde gissa mig till vem den skydliga var så hade boken tillräckligt många tvistar och vändningar för att jag chockerat skulle dra efter andan. Karaktärerna utvecklades hela tiden genom att nya sidor visades och genom tillbakablickar. De växte allesammans för mig och ju längre jag läste destu mer intresserad blev jag. Jag gillar att karaktärerna inte är perfekta, och att de kämpar med allt från vardagssaker till mer övernaturliga ting. Jag fastnade verkligen för boken och jag kunde inte släppa taget, vilket gjorde att jag läste ut den på en dag trots att jag haft enormt mycket i skolan att studera till.
 
Succubus Blues var garanterad vättre än Vampire Academy serien (och då storgillar jag ändå den serien) och jag ska definitivt fortsätta med serien. Jag längtar verkligen tills jag har råd till att köpa Succubus on Top; vill ha fortsättningen på Succubus Blues härliga slut!
 
Betyg: 8/10

Favoritkaraktär: Roman
Sidantal: 360
Första meningen: "Statistics show that most mortals sell their souls for five reasons: sex, money, power, revenge, and love."
Sista meningen: "'Here's to hoping.'"
Författare:

Chanslös

Fakta:
Chanslös är den andra boken i serien Parasollprotektoratet av Gail Carriger. Första boken serien heter Själlös, och nästa blir översättningen av Blameless. Hittils finns fem böcker i serien på engelska. Den översatta serien publiseras av Styxx Fantasy bokförlag.
 
Handling:
"Alexia Tarabotti,numera Lady Maccon, trivs i sin nya tillvaro som fru till Conall Maccon, Londonvaruvlarnas alfa. Men hennes idylliska tillvaro störs snart då varulvsregementet återvänter från utlandet och slåt ner sina tältpinnar på hennes gräsmatte. Samtidigt sveper en farsot in över London, och den påverkar stadens övernaturliga invånare på ett skrämmande sätt.
På order av drottningen fattar Alexia sitt parasoll, går ombord på ett luftskett och ger sig av mot Skottland, ursinniga varulvar och en märklig egyptisk mumie. Men det verkar som om någon helst ser att hon inte når sin destination och Alexia måste inse att det finns situationer som inte ens en kopp te kan rädda!"
 
 
Recension:
När jag läste ut första boken, Själlös, var jag helt chockad efteråt. Boken var inte alls som jag tänkt mig; mycket mer unik, och mycket bättre.
 
Men när det gäller Chanslös så nådde den inte alls lika långt. Visst var den okej, men mer än så var det inte.
 
Jag tycker att Carriger fokuserar på helt fel saker. Hon lägger stor vikt på att beskriva vad alla tycker om modet och te o.s.v. och spänningen glöms på något sätt bort. Visst var boken enormt rolig väldigt ofta, men för att vara en urban fantasy passar den inte. Och om den skulle vara en komedi har den ändå för lite humor. Det jag försöker skriva är alltså att den har för lite av det som krävs, vilken genré den än skulle tillhöra.
Det är roligt att läsa boken eftersom den är skriven på ett annorlunda sätt men för länge med den stilen blir till slut tråkigt. Jag gillar böcker som utspelar sig förr i tiden, och Chanslös är inte ett undantag, men den blir helt enkelt seg. Men trots det läste jag ut boken på ungefär en och en halv dag vilket säger att jag måste ha fastnat för något i den.
 
Dock hade boken en mycket oväntad tvist i slutet som jag gillade, men den var inte tillräcklig, tyvärr.
Jag rekomenderar serien till dig som gillar lite lugnare tempo och gillar äldre tider och vitsiga repliker, men för dig som vill ha ständig spänning (som jag) tror jag inte att boken håller måttet för dig. Föregående boken i serien, Själlös, fick betyget 7,5/10 av mig (jag vet inte om jag fortfarande skulle hålla med om betyget om jag skulle läsa om den nu igen, antagligen skulle det sänkas lite, trots att den var betydligt bättre än Chanslös). Men jag kommer trots allt fortsätta med serien, i hopp om förbättring i 'Blameless'.
 
Betyg: 4,5/10

Sidantal: 375
Favoritkaraktär: Conall Maccon.
Första meningen: "'De är vad, sa du?'"
Sista meningen: "Och Alexia lyssnade, men det var alldeles tyst därute i den råa, fuktiga skotska natten."
Författare:

Jag kunde inte hålla mig!

Som ni vet har jag planerat att beställa 21 böcker i början av februari/slutet av januari eftersom jag inte har råd men några innan dess. Men nu fick jag ett erbjudande att köpa På Kudde Av Gräs (Sagan om Klanen Otori #2, japansk historia och urban fantasy) för ett väldigt bra pris. När dessutom boken har slutat produceras så kände jag att jag var tvungen att slå till. Så jag har syndat genom att jag ljugit, för nu kommer den om cirka en veckas tid.
 
Men oroa dig inte, de där 21 böckerna ska jag fortfarande beställa i Februari (och kanske några till). En mycket generös blandning av dystopier, contemporary, historiska böcker, high fantasy, dark romance och lite andra genrér. Totalt har böckerna ungefär 13500 sidor (snacka om att det kommer bli ett massivt paket; hur ska jag få hem det från posten???), varav den längsta har 1117 sidor och den kortaste 261 stycken . Vilka det är får du reda på senare, men det finns mycket att se fram emot, det lovar jag dig. =)

Över Näktergalens Golv

Fakta:
Över Näktergalens Golv (Accross the Nightingale Floor) är den första boken i trilogin Sagan om Klanen Otori av Lian Hearn. De andra böckerna i trilogin är På Kudde Av Gräs (Grass For His Pillow) och Under Lysande Måne (Brilliance of the Moon). Det finns även en bok som utspelar sig femton år senare som heter Vid Hägerns Skarpa Skri (The Harsh Cry of the Heron) och även en prequelbok kallad Och Himlens Vida Väv (Heaven's Net is Wide)som utspelar sig innan serien och avslutas precis innan Över Näktergalens Golv börjar. Böckernas orginalspråk är engelska men Hearn har fått sin inspiration från japansk litteratur och kultur.
 
Handling:
"I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och bränner hans hemby. Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter - de märkliga, närmast magiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom."
 
 
Recension:
Jag har haft Över Näktergalens Golv legandes i bokhyllan i över ett års tid. Den har helt enkelt blivit bortprioriterad hela tiden och jag har inte haft särskillt stora förhoppningar. Och allt jag har att säga till mig själv är: Fyyy Melanie! Jag älskade verkligen boken. Den var helt fantastisk.
 
Det första jag lägger märke till är de slående titlarna. Jag tycker att de låter så vackra  när man läser boken blir den ännu vackrare. De är mystiska samtidigt och otroligt metaforiska och symboliska. Titeln skildrade boken perfekt.
 
I boken finns otroligt vackra beskrivningar. På något sätt känns det som om man är där. Nu är det så att jag älskar Kina och Japan och att boken utspelar sig där blir som att läsa om en dröm. Allt är så vackert och kultuen så annurlunda.
 
Det var väldigt lätt att komma in i boken. Efter första sidan blev jag direkt intresserad av att få reda på mer om huvudpersonen och hans folks kultur. Visst, tempot var inte högt, men boken var absolut inte seg. På något sätt hade den en långsam, mysig och underbar atmosfär som gjorde att jag inte kunde släppa ifrån mig boken trots att många händelser skedde längre ifrån varandra än vad jag brukar gilla.
 
Jag fick känslor för alla karaktärerna. De var allesammans så realistiska, så verkliga, och alla hade både ljus och mörker i sig. Det enda som var lite svårt var att det svar så många karaktärer och ibland blev det jobbigt att hålla isär vem som var vem då många hade liknade namn. Men det var ingenting jag störde mig på supermycket.
 
Jag gillade hur det växlade mellan 'jagform' till andraperson när perspektiven ändrades. Det blev mer levande och det blev en garanti för vem som berättade vad.
 
Det märks verkligen att Hearn är en kunnig författare. Hon har verkligen tagit reda på information genom resor och efterforskningar för att ska en så realistisk och äkta bok som möjligt.
 
Jag gillar hur Hearn blandar in paranormalt i väldigt små mängder. På detta vis känns det som att läsa en bok utan övernaturliga ingredienser men med mycket mirakel och evolution. Det kändes helt enkelt mer magiskt att läsa om när inte magin var i centrum.
 
Det enda jag har att klaga på är de sista 13 sidorna som var rätt så sega, men med resten av boken i det skick den var så kan jag lätt acceptera det.
 
Över Näktergalens Golv hade allt från hopp och glädje till stor sorg som drabbade mig till tårar. Det är en mycket annorlunda bok som inte liknar någon annan, och det är denna unikhet som gjorde att jag fastnade. Ingenting var uttjatat och med bokens intressanta handling och spänning var jag fast. Jag ska garanterat köpa nästa bok i serien; På Kudde Av Gräs, och hoppas på att den är minst lika känslosam som Över Näktergalens Golv.
 
Betyg: 8,5/10

Favoritkaraktär: Kaede
Sidantal: 314
Första meningen: "Min mor brukade hota med att slita mig i åtta stycken om jag slog omkull vattenspannen eller lådsades att jag inte hörde att hon ropade på mig när skymningen tätnade och cikadornas gälla sång blev starkare."
Författare:

Mrs Doubtfire

Fakta:
Regissör: Chris Columbus
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 21-10-2002
Åldersgräns: 7 år
Kända medverkande: Robin Williams, Pierce Brosman, Sally Field m.m.
Genré: komedi
Trailer
 
Handling:
"Efter skilsmässan är Daniel (Robin Williams) förkrossad. Utan jobb och utan hem får han inte längre träffa sina barn. I ren despiration klär han ut sig med mask, smink, peruk och ny kropp till en gammal kvinna och söker jobbet som hemhjälp hos sin exfru. Helt omedveten om vem den gamla damen egentligen är accepterar hon hans arbetssökan. Varje dag klär han på sig sin utstyrsel och åker till sitt gamla hem; allt för att få träffa sina barn igen. Men när man varken kan laga mat eller städa som enligt 'damens' resumé, och när barnen börjar misstänka att han är kriminell när de upptäcker att han är en man; då går allting fel. Men Daniel gör vad som helst för att få träffa sina barn; oavsett vad socialvården, regeringens domstol eller exfrun säger."
 
Recension:
Jag gillar inte äldre filmer men jag har sett den här minst tio gången och älskar den varje gång! Robin Williams är exceptionell!
 
 
Trots att jag vet vad som ska hända då jag sett den förut skrattar jag enormt mycket genom filmen. Den är verkligen hysteriskt rolig, samtidigt som den är obehaglig när han hela tiden skämmer ut sig! Det finns så många roliga citat som jag minns långt efteråt. Exempelvis: Pierce: 'You're accent is kind of uneven.' Daniel: 'So is your tan.'
 
 
Den här filmen måste verkligen alla se! Skådespelarna gör allesammans ett utmärkt jobb, handlingen är fantastisk, den är fruktansvärt rolig och tempot saktar aldrig ner. Om du inte har sett den; se den nu. Om du har sett den; se den igen!
 
Betyg: 8,5/10
Favoritkaraktär: 'Doubtfire'/Daniel
Karaktär jag gillar minst: Mamman
Favoritscen: åå så många...! Kanske när han lagar mat första gången?

Välj säsong: Once upon a time

 
 
 

Lies

Fakta:
Lies är den tredje boken i Gone serien skriven av Michael Grant. Serien består av sex böcker; Gone, Hunger, Lies, Plauge, Fear och Light. Serien finns översatt till svenska fram till den fjärde boken.
 
Handling:
(innehåller spoiler från tidigare böcker)
"Suddenly it's a worlds without adults and normal has crashed and burned. When life as you know it ends at 15, everything changes.
Tensions are growing in the FAYZ. The mutants are under attack. Food is scarce. Sam's gone AWOL.
At night, a solitary figure roams the streets - the ghost of a boy with a whip hand, haunting the dreams of those he has tormented. Then the town is deliberately set on fire, and through the flames Sam sees the figure he dreads the most - Drake. But that's impossible, Drake is dead."
 

Det engelska och svenska omslaget.
 
Recension:
Återigen börjar boken segt. I varje bok har det dröjt enormt länge innan jag kommer in i boken, och denna var inte ett undantag. Det var inte förren efter sida 200 som spänningen och tempot började komma igång.
 
Men när det väl börjat saktade det aldrig ner.
 
Nya personligheter av karaktärer visadse; bland annat hos Astrid (vilket jag gillade!), hemligheter avslöjads och lögner blev sagda. Mysterier väcks och hålls i liv genom hela boken; och endast några få svar ges. Därför tycker jag att Lies är den hittills bästa boken i serien.
 
Jag älskar att man får läsa ur nya pespektiv, allt från en femårings till en femtonårings perspektiv. Det gör boken mer levande och realistisk när man får läsa ur olika synvinklar om det som händer.
 
Jag tyckte som sagt att de första hundra sidorna var väldigt tråkiga, och det kommer att sänka betyget, men från och med sida 200 till slutet var den underbar. Jag gillar fortfarande idén på mutationerna på både djur och människor, och är därför lite ledsen över att djurens mutationer knappt var med alls i Lies som dem har varit i dem föregående. Hoppas verkligen de får större plats i Plauge.
 
Jag tycker även att det börjar bli lite tråkigt att endast läsa om barn. Det känns som om att eftersom alla är barn vågar inte författaren ta hela steget ut. Visst är boken hemsk och så, men jag känner bara att vuxna skulle vara kapabla till så mycket mer. Men samtidigt är det en härlig effekt att endast barn lever i FAYZ (Fallout Alley Youth Zone) och att femåringa får ta vara på sig själv. Därför är jag lite kluven.
Fortfarande älskar jag nedräkningen vid varje kapitel: ledtråden som säger att när det når 0 så händer någonting stort i varje bok. Skapar lite extra spänning. Love it!
 
Jag gillar verkligen slutet som leder en in på ett tyst spår till handlingen av nästa bok; Plauge (smitta).
 
Jag rekomenderar verkligen Gone-serien till alla som gillar dystopier och som hoppas på spänning, men för er som vill ha en mörk dystopi som skrämmer slag på en så får ni leta någon annan stans.
Jag ser dock fram emot den fjärde boken, Plauge, som verkar vara riktigt riktigt bra!
 
Betyg: 7/10

Favoritkaraktär: Diana
Karaktär jag gillar minst: Astrid
Sidantal: 472
Första meningen: "Obscene graffiti."
Sista stycket: "He went back outside. The street was empty. The unreal sun shone high overhead. He doubled over and caughed. The flu that was still going around had finally caught up with him. But he was alive. And that was all you could ever ask from the FAYZ."
Författare:

Välj säsong: Grey's Anatomy

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0