Änglavakt

"Faith and love are connected, so believe."

Regissör: Johan Brisinger

Orginalspråk: Svenska (och franska)
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: 04/08/2010
Kända medverkande: Izabella Scorupco, Michael Nykvist, Tchéky Karyo, Donald Sumpter, Ewa Fröling, Jacob Ericksson, Saga Gärde, Peter Jankert m.m.
Genré: Drama
"En oväntad händelse förändrar dramatiskt Ernsts och Cecilias välordnade tillvaro. I Ernsts rationella värld är det slumpen som styr medan Cecilia söker efter mening med det som inträffat. De glider allt längre ifrån varandra när en gåtfull främling med ovanliga förmågor plötsligt dyker upp. Mötet blir inledningen till en modern saga om att våga tro på livet och kärleken."
En mysig må-bra film om hjälpsamhet och vänskap. Jag tycker att filmen var lite seg, men samtidigt bra och sorglig. Den var ganska realistisk, hur världen ser ut och olika människors tro. Jag gillar karaktärerna i filmen och jag älskar franskan. Det är en sådan film jag skulle vilja se en regnig dag då det inte finns så mycket annat att göra, men det är inte en sådan film jag vill se om och om igen hela tiden, då det var mer som en verklig berättelse och inte särskilt mycket spänning. Jag är mer för filmer med högt tempo, mystik och spänning, och filmen hade inte så mycket sådant, men filmen är bra. Den förändrar ens syn på livet och får en att se andra på ett annat sätt, och även kanske sig själv annurlunda. Jag gillar hur den säger åt tittaren att släppa loss, inte hålla på att stressa i vardagen och till sist bryta ihop, och jag älskar hur den förmedlar en förälders kärlek till sitt barn.

Avatar

"Us or them?"

Regissör: James Cameron

Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 07/09/2011
Kända medverkande: CCH Pounder, Giovanni Ribisi, Joel Moore, Julene Renee, Lax Alonzo m.m.
Genré: Action, Äventyr, Sci-fi
 

"Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. Avatar tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta strid för vad han egentligen tror på.

Den desillusionerade marinsoldaten Jake Sully skickas till planeten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida."

 

En otroligt bra film som har så gott som allt! Miljön är fantastisk och personerna är väl uppbyggda. Grafiken är utmärkt och fantasin och berättelsen är otrolig. Den har spänning, dramatik, sorg, kärlek, mystik, komik, våld... allt! Alla borde se denna film som är så väl uppbyggd och fantastiskt gjord att alla kommer att gilla den.
 
 
James Cameron har verkligen gjort ett toppenjobb (igen) och med Avatar kan man se på skärmen en fantasivärld som borde finns på riktigt! Själv skulle jag kalla det drömmarnas värld, med allt ljus och de coola animeringarna är det verkligen som att fly verkligheten, och det känns nästan som om det skulle kunna ske på riktigt då den onaturliga delen blandas med verkligheten då människor från jorden upptäcker Pandora. En film mycket värd att se!

City Of Ashes

"After death, only ashes remains."

City of Ashes är den andra delen i The Mortal Instruments serien av Cassandra Clare. Serien handlar om tonårstjejen Clary, som efter att hennes mamma hamnat i en självförvållad koma och hennes pappa kallar tills sig demoner för att skapa ett krig, dras in i deras värld fylld av hat och fasa.

"Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what´s normal when you´re a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddelny see Downworlders like werewolves, vampires and faeries? Clary would love to spend more time with her best friend, Simon. But the Shadowhunters won´t let her go - especially her handsome infuriating newfound brother. Jace. And Clary´s only chance to help her mother is to track down rouge Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil - and also her father. When the second of the Mortal Instruments is stolen, the territying Inquisitor suspects Jace. Could Jace really be willing to betray everything he believes in to help their father?"
 

 
Boken är otroligt välskriven och har väldigt bra språk. Cassandra Clare skapar spänning från början till slut och boken har precis som den första boken ett öppet slut som gör att man måste läsa nästa. Boken har det mesta: roliga kommentarer, kärlek, sorg och enormt mycket spänning. Clare låter inte läsaren lägga undan boken för en stund utan trollbinder en farligt länge tills boken är slut. Tempot är högt och det blir inte en tråkig stund. Boken utvecklas lätt till någonting man inte alls förväntat sig, och det oväntade händer. En väldigt bra bok som passar tonåringar och vuxna, och jag tycker att den är såpass bra skriven att även de som inte är så jätteförtjusta i fantasy kommer att älska den. Böckerna finns inte på svenska, dock, och då tempot är högt kan språket ibland bli lite krångligt. Men jag älskar verkligen serien och ska genast börja på nästa bok: City of Glass.

Första stycket: "'Are you still mad?' Alec, leaning agains the wall of the elevator, glared across the small space at Jace. 'I'm not mad.' 'Oh, yes you are.' Jace gestured accusingly at his stepbrother, then yelped as pain shot up his arm."

Författare:

The Simpsons

"Doh!"

Regissör: Matt Groening, Neil Affleck, Bob Anderson
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: Jobbigt att skriva p.g.a många säsonger.
Kända medverksande: Daniel Radcliffe, Marcia Wallace, Julie Kavner, Tess MacNeville m.m.
Genré: Animerat, Komedi, Tv-serie.


"I Fox kritikerrosade tv-serie THE SIMPSONS gör familjemedlemmarna Homer, Marge, Bart, Lisa och Maggie traditionell komedi och familjeliv till ett. Serien formligen exploderade till att bli ett kulturellt fenomen 1990 och tidskriften TIME röstade fram THE SIMPSONS till 1900-talets bästa tv-serie. THE SIMPSONS är även omtalad för sina kända gäströster som t ex Michelle Pfeiffer, Mel Gibson, Elizabeth Taylor, Kim Basinger och Danny DeVito samt för att ha fått kända musikbidrag av bl a 'NSYNC, Britney Spears och Aerosmith. Den Emmy®-belönade tv-serien är fortfarande en av de mest sålda och visade, både på den amerikanska och den internationella marknaden. Med sin aldrig sinande attraktionskraft gör den succé på tv och når nu ut till en helt ny generation av fans."

Serien är mycket komisk och handlar bland annat om att förlöjliga andra filmer och amerikanska familjers vardag. Karaktärerna i familjen Simpsons är mycket olika för att alla kunna få dig att skratta på olika sätt och åt olika saker.Serien kanske ser ut som om den vore gjord för barn, men den är snarare en tonårs/vuxen serie då det upprepande gånger kommer skämt om sex, Gud och sådanna saker. Serien är ganska brutal och går ofta rakt på sak, men den är en av mina favoritserier!

Dock börjar serien väldigt dåligt gjord. Humorn är aningen bättre än övriga säsonger, men i de fyra första säsongerna är animeringarna sjukt dåliga. Det är knappt man känner igen de annars självklara Simpsons-karaktärerna. Men vid säsong 5 blir kvalitén mycket bättre.

Jag älskar alla karakätererna och deras egenskaper och serien har exakt min humor. I serien finns väldigt många säsonger, och hittils har jag inte börjat att tycka att det blir långtråkigt då man får mycket variation.

Marge i serien är väldigt mammig och är hemmafru, Homer är en tjock man som älskar och äta och som är väldigt lat, Maggie är en missförstådd baby, Bart är en olydig kille som älskar att busa och Lisa är plugghästen i familjen som vill ha rättvisa. Alla dessa karaktärerna skapar en otroligt bra serie full med skratt. Många andra karaktärer utanför familjen Simpsons är också med såklart, och även kända skådespelare har varit med och gjort röster och blivit imiterade. Bland annat Daniel Radcliffe har gjort en röst till en figur, och flera presidenter och kända filmkaraktärer har blivit förlöjligade.

I serien finns något som kallas Tree House of Horrow, vilket är en komisk version av Simpsons egna skräckhistorier och även parodier på exempelvis Twilight. Serien är i allmänhet bra och är mycket värd att se, även om det är svårt att förklara handlingen då den handlar om så mycket...

Betyg: 5,5/10
Favoritkaraktär: Bart Simpsons.
Karaktär jag gillar minst: Apu Nahasapeemapetilon.


Titanic

"You're here, there's nothing I fear."

Regissör: James Cameron
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: -
Release-datum: 19/24/1997
Kända medverkande: Leonardo DiCapro, Kate Winslet, Bernad Hill m.m.
Genré: Drama, Romantink"Inget i hela världen kan konkurrera med Titanics episka skådespel och hisnande storslagenhet. Som vinnare av elva Oscar, inklusive Bästa Film, seglade denna enorma kärlekshistoria in i hjärtat på biobesökare över hela världen, för att slutligen visa sig bli den mest populära spelfilmen någonsin. Den internationella storstjärnan Leonardo DiCaprio och den Oscarnominerade Kate Winslet lyser upp filmduken som Jack och Rose, de unga älskande som är åtskilda av samhällsklasserna men ändå förutbestämda att finna varandra på det "osänkbara" R.M.S. Titanics jungfruresa. Men när det dödsdömda lyxkryssningsfartyget kolliderar med ett isberg i den kalla Nordatlanten, blir deras passionerade kärleksaffär en nervpirrande kamp för att överleva"

Denna film är inte för dem som ogillar olyckliga slut. Denna sorliga dramafilm får mig att gråta varje gång! Bara jag hör låten My Heart Will Go On så känner jag hur ögonen blir blanka! Filmen är otroligt bra, börjar lite lätt om vad som hände efter attt filmen utspelat sig, och sedan får man uppleva en gammal kvinnas återblickar. 

I filmen får man möta kärlek, hat, svek och massor av sorg. Filmen är otroligt bra och har allt. Den är otroligt spännande, så jag tipsar dig att inte sitta och äta medan du ser på filmen, för du kommer att vara så koncentrerad på filmen att maten kommer att kallna. Se filmen nu, den är en av de bästa filmerna som skapats. Den får topp-betyg av mig (och ändå är jag en sådan person som gillar fantasy och action.) Mycket värd att se, men ha med näsdukar för du kommer att böla. Filmen är mycket realistisk och man får se hur människan utvecklas från lugn och sansad till något barbariskt och vidrigt för att själv överleva när nöden kommer.

Betyg: 9/10


Mamma Mia!

"A laughable journey"

Regissör: Phyllida Lloyd
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 25/11/2009
Kända medverkande: Amanda Seyfrield, Christine Baranski, Colin Firth, Dominic Cooper, Dylan Turner, Stellan Skarsgård, Enzo Squillino, Meryl Streep, Pierce Brosman, Julie Walters m.m.
Genré: Komedi, Romantik, Musikal"Musikalen handlar om tjugoåriga Sofie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet."

Jag är inte en sådan person som gillar musikaler, inte alls, men ändå får den här filmen topp-betyg av mig. Den är en sådan underbar må-bra film med romantik och humor som jag bara vill se om och om igen. Jag älskar skådespelarna och alla karaktärer, och jag känner att världen verkligen är en bättre plats för att Lloyd gav oss filmen Mamma Mia!.

När jag såg den första gången skulle jag egentligen se filmen Hancock, men det ändrades så att vi såg Mamma Mia! istället. Jag var besviken och tvivlade enormt mycket på filmen, jag tyckte den verkade jättetråkig! Men när jag kom ut ur biografen kändes det som om jag svävade på som små moln, jag var jätteglad och jag kände verkligen hur mycket jag älskade den - jag ville se om den direkt! Nu har jag sett den massor av gånger och ännu inte tröttnat, och efter varje gång känner jag mig mycket gladarre än innan. En lycko-film!


En Geishas Memoarer

"A soul of sorrow shall be beauty."

Regissör: Rob Marshall
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: 26/07/2006
Kända medverkande: Li Gong, Ziyi Zhang, Suzuka Ohgo,
Genré: Drama"En Geishas memoarer berättar historien om den firade geishan Sayuri och man får följa hennes fascinerande och stundtals skrämmande berättelse som tar sin början 1929. Som nioårig flicka, dotter i en fattig fiskarfamilj, säljs hon av sin pappa till ett berömt geishahus. I Kyotos dekadenta geishadistrikt får hon sedan den träning i musik och dans som ska lära henne konsten att behaga rika män för att vinna deras gunst och rikedom."

En superbra film med nästan allt. Den har mycket kärlek och sorg i sig, och den underbara berättelsen har även glädje, vänskap och svek. Den handlar om det man vill ha men inte kan få, om det man borde ha men som man inte har, och brist på den fria viljan. Den är väldigt spännande och sorglig och jag vill bara se den om och om igen. Det enda som skulle vara minus för filmen skulle vara att den var lite seg i slutet, men annars är den toppenbra!

PS: Första gången jag skulle se den tyckte jag att den p.g.a framsidan verkade vara en skräckfilm (jag gillar inte thrillers), men jag lovar att den inte är läskig, bara sorglig och man får se hur hemskt vissa har det p.g.a utseende och varifrån man kommer. En underbar underbar film! Se den nu! ^^

Vacker, sorlig, världsskildrande och helt enkelt fantastisk.

Betyg: 9/10


X-men

"Those who are different will never be accepted."

Regissör: Bryan Singer (1+2), Brett Ratner (3), Gavin Hood (4), Matthew Vaughn (5).
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 och 11 år
Release-datum: 19/10/2011 (senaste)
Kända medverkande: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Anna Paquin, Ben Foster, Shawn Ashmore, James McAvoy m.m.
Genré: Action, Sci-Fi
"X–Men är ett gäng mutanter som har fötts med speciella egenskaper – några kan förflytta föremål med bara tanken, andra kan döda med en blick. Deras uppgift är att skydda en värld som både fruktar och hatar dem, men de motarbetas av den ondskefulla Magneto. Magneto och de mutanter han samlat kring sig har nämligen ett helt annat mål – att utrota mänskligheten."

Dessa filmer är otroligt välgjorda och är fyllda med action och komik. Jag älskar verkligen filmerna och kan se dem hur många gånger som helst. Jag gillar alla karaktärerna och hur filmerna är uppbyggda och utvecklas film till film. Jag älskar blandningen av olika slags krafter och hur de används som effekter i filmerna. Filmerna har bra effekter och bra handlingar som sammanknyts till varandra. De tre första filmerna sker en efter en och är med sammanbundna medan de två senaste handlar om vad som skedde innan de tre första filmerna.

I de tre första finns det väldigt många huvudkaraktärer, medan i de senaste är Wolverine huvudkaraktär i en, och Charles och Erik i den andra. I de filmerna får man en djupare beskrivning om varför det blev som det blev i de tre första filmerna. Filmerna är väldigt spännande och till viss del sorgliga, men jag börjar inte gråta. Men det känns som om filmerna har någon djupare mening, ungefär som att den visar en överdriven version av samhällets klassfördelning. Exempel; karaktärerna kommer ju från en slags undervegetation och därför blev dem som dem blev av samhällets påfrestningar. Filmerna visar hur människor beteér sig, även om det inte är möjligt (så vitt jag vet) för människan att ha krafter, det gör bara filmen mer spännande och "sagolik". Mycket bra filmer, allesammans. Rekomenderar att du ser dem i ordning 1-5, trots att 4-5 inte är en del av trilogin.

Filmerna blir bättre och bättre.


Wanted

"Seek, aim, shoot."

Regissör: Timur Bekmambetov
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum:  07/01/2009
Kända medverkande: Angelina Jolie, Chris Pratt, James McAvoy, Kristen Hager, Lorna Scott, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann
Genré: Action, Drama"Wes Gibson är en vek, hypokondrisk 25-årig revisor vars liv är händelsefattigt och trist. Men när hans far mördas, upptäcker han att han bär på krafter han aldrig ens drömt om. Han rekryteras till Broderskapet, ett hemligt samfund med lönnmördare och utvecklar sina övermänskliga superkrafter. Med hjälp av skickliga lärare förvandlas Wes Gibson till en mördarmaskin som utplånar den ena skurken efter den andra. Men allting är inte rätt ställt med Broderskapet, dess val av offer får Wes att utveckla misstankar mot dem, vilket får sina konsekvenser."

Filmen är riktigt bra, orealistist blandat med verklighet, och man får se hur mänskligheten fungerar. Tro och svek. Filmen innehåller väldigt mycket acion och spänning, men även sorg och överraskningar. Angelina Jolie spelar sin roll utmärkt och höjer ribban för filmen.

Filmen hade lite konstig början, men strax sjunker man in i den och måste få reda på hur den slutar. Det händer otroligt mycket i den och den förvånar en mycket. En toppenfilm för actionälskare. Dramatiken i filmens slut fick mig nästan att gråta.


The Tourist

"A tourist that is something more..."

Regissör: Florian Henchel von Donnersmarck
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum:  22/06/2011
Kända medverkande: Johnny Depp, Angelina Jolie
Genré: Action, Drama, Komedi"Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt och råtta lek."

Absolut en av mina favoritfilmer! Den är otroligt bra och har så gott som allt! Angelina Jolie och Johnny Depp är perfekta att spela huvudpersonerna och skapar tillsammans både mystik och komik. Filmen är fylld med mystik, svek, hemligheter, roliga kommentarer och minspel, romantik och ett otroligt slut!! Man kunde inte gissa sig till vad som skulle hända!

Fylld med action och spänning låter The Tourist tittaren inte att se undan för en sekund. Jag kan tyvärr inte skriva mycket mer för då kommer jag att börja spoila, så allt jag säger är: se den nu, du kommer inte att ångra det!


Pirates of the Caribbean

"The brethren know they face extinction. All that remains is where they make their final stand."

Regissör: Gore Verbinski, Rob Marshall
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 28/09/2011 (senaste)
Kända medverkande: Johnny Depp, Ian McShane, Kiera Knightley, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård.
Genré: Äventyr, Action, Komedi."För den buffliga men ändå charmiga kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann.
Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl." // Svarta Pärlans förbannelse.

En superb filmserie som nästan ingenting kan slå! Johnny Depp är verkligen fantastisk! Han gör denna actionfyllda fantasyfilm till några av världens roligaste filmer! Hans minspel, kroppspåk, dialekt, ordval.. allt..  gör en superb film! Filmerna är fyllda med humor och spänning och även sorg. En av historiens bästa filmserie! SE DEM NU om du vill se spännande filmer som får dig att både gråta och skratta!
Jag älskar Kiera Knightley och Orlando Bloom och tillsammans med Depp skapar de en otrolig serie! Synd bara att Knightley och Bloom bara är med i de tre första filmerna.

Jag gillar den första filmen minst men det betyder inte att jag ogillar den. Den är bara lugnare än de andra, och mer som en inledning till serien. Däremot tycker jag att den fjärde filmen inte passar ihop med resten, den har en helt annan känsla över sig, men den är fortfarande bra. Mina favoriter är Död Mans Kista och Vid Världens Ände. Filmerna har allt från pirater och förbannelser till sjöjungfruer, zombies och eldiga strider.

 

Serien kommer att fortsätta med fler filmer men resten av filmerna kommer inte vara kopplade till de fyra första utan endast handla om Jack Sparrow. Passa på att spola förbi eftertexterna för filmen fortsätter en kortis och i exempelvis trean och fyran ändrar slutet hur man tror serien kommer fortsätta.

Betyg: 7,5/10


Red Riding Hood

"Beware the wolf."

Regissör: Catherine Hardwicke
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 24/08/2011
Kända medverkande: Amanda Seyfrield, Gary Oldman
Genré: Romantisk thriller, drama"Folksagan "Rödluvan" blir här en övernaturlig romantisk thriller i regi av Catherine Hardwicke, regissören bakom braksuccén "Twilight"

När Valerie bortlovas av sina föräldrar till den rike men tråkige Henry beslutar hon sig för att rymma tillsammans med sin stora kärlek Peter. Men kvällen då de ska ge sig av slår en varulv till och dödar Valeries syster och man börjar misstänka att varulven inte är någon främmande varelse från skogen utan finns mitt bland dem och att Valerie har ett unikt band med varelsen."

Filmen är riktigt bra och var väldigt överraskande. Den har romantik och spänning. Jag trodde att det skulle bli ganska fånigt att se en skräckversion av barnfilmen Rödluvan, men den var fantastisk. Här och var var det oväntade tvistar och den kända folksagan utvecklades till någonting underart och oväntat. En film klart värd att se och som jag personligen absorlut föredrar hellre än Twilight. Jag trodde att de skulle vara rätt lika eftersom det är samma regissör, men själv tyckte jag att de inte var ett dugg lika, så ni som avskyr Twilight behöver inte oroa er. Som många filmer är Red Riding Hood fylld av svek och spänning.


Burned

"Sometimes it's just easier to let go."

Burned är den fantastiska sjunde delen i serien House of Night av P.C och Kristin Cast. I den här boken utvecklas det jordliga kriget till någonting mycket större, omspunnet i myter, legender och verklighet. Zoey, som har lämnat jordalivet och vars ande är krossad, tillbringar sin tid tillsammans med döda Heath i ett ställe som är som mellan livet och döden. Kvar på jorden kämpar Stevie Rae att få över Refaim på sin sida, och de andra i gänget försöker få andra att inse Neferets ondska. Neferet har skickat ut Kalona efter Zoey, för att se till att hon inte ska ha möjligheten att återvända till sina vänner, utan så att hon ska ta den andra vägen - mot döden. I boken möter vi för första gången ondskan och godheten i egna höga personer, i formerna av en svart och vit tjur. Men ingenting är som det verkar, och ondskans och godhetens skapare kräver betalning för sina tjänster.

"Zoey Redbirds hjärta är krossat och hon vill stanna på den Andra sidan för evigt. Den ende som kan nå Zoey är Stark, hennes livvakt, men han har bara sju dagar på sig. Och det första han måste göra är att dö... Zoeys bästa vän, Stevie Rae, har en hemlighet som också kan vara avgörande för att få tillbaka Zoey. Men priset för att avslöja hemligheten är otroligt högt. Vad, eller vem, ska Stevie Rae välja?"Serien tar en helt ny vändning i denna bok, då den tar ett stort steg i utveckligen. Den har mer spänning, fart och parallella handlingar än någonsin tidigare. Den har Neferets hat mot människorna och mot Zoey, när hon skickar Kalona för att döda henne. Den har Kalonas tvivel, då han vill ha makt, men han vill inte döda Zoey, men inte kan han stå emot en Tsi Sgilis order? Den har tvillingarnas och Damien och Jacks humor, den har Jacks och Eriks rivaliteter, den har Heaths hemmakänsla och stöd till Zoey, den har folkets tvivel till gängets berättelse, den har Afrodites romans med Darius, och viktigaste av allt: den har Zoeys väg tillbaka till livet. För med ett brustet hjärta och risken att förlora sin kärlek för evigt kanske inte döden är så illa? Zoey måste samla ihop alla sina delar av sin själ, om hon nu ens vill återvända, och Stark tar sig in i den värld Zoey befinner sig i för att ta tillbaka henne. Men detta kanske bara skapar mer bekymmer då Kalona inte tvekar att göra vad som helst för att ta sig till Zoey, sin A-ya. 

Boken är enormt bra och man kan inte ana hur den ska vrida och vända sig. Det man minst förväntar sig händer och det som absorlut inte får hända sker. Spänning, intriger, hat, kärlek, humor och sorg möts med fantasyälskarens öppna sinne och låter dig inte lägga ifrån dig boken fören du läst till sista raden - och knappt efter det heller. Varje bok i serien slutar enormt spännande och skapar ett starkt begär efter nästa bok. För första gången från man möta Ondska och Godhet i dess renaste form, och vännerna måste köpslå med dessa för att klara sig, men inte ens Godhet ger gåvor utan att ta någonting själv som betalning... En underbar, underbar bok!

Första stycket: "Kalona lyfte sina händer. Han tvekade inte. Det var inga som helst tvivel om vad han måste göra. Han tänkte inte tillåta att något eller någon hindrade honom, och människopojken stod emallan honom och det han ville ha. Det var inte så att han prompt ville döda pojken, men han ville inte att han skulle leva heller. Det hela var helt oundvikligt. Han kände varken ånger eller dåligt samvete. Precis som det hade varit under de senaste århundradena sedan han fallit, så kände Kalona inte så mycket. Så den bevingade, odödliga Kalona tog pojkens liv genom att kallsinnigt vrida nacken av honom."

Sista stycket: "När det fladdrade till i hans ögonlock och han öppnade ögonen hörde jag Nyx melodiska skratt inom mig, och hon sa: 'Nej, min flicka, det är inte över. Det här är bara början.'"

Författare:


Tempted

"Love tore them apart, temptation brought them together."

Tempted, Frestad, är den sjätte delen av House of Night serien av P.C och Kristin Cast. Serien beräknas få tolv böcker i serien.

"Klarar Zoey att stå emot frestelsen när den svarta ängeln Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Enligt Afrodites syner är Zoey den enda som har makt att stoppa honom. Men då måste hon vara beredd att riskera sitt liv, sitt hjärta, sin själ. Har hon det modet? Dessutom har Stevie Rae hemligheter för Zoey och verkar ansvarig för mer än ett gäng missanpassade vampyrer nere i tunnlarna. Vampyrer som inte längre gillar Stevie Rae..."Boken börjar precis efter där den förra boken slutade, det har bara gått några minuter eller kanske möjligtvis timmar mellan. I denna bok har Zoey precis lyckats med att få iväg Neferet från Nattens Hus, men inte ens nu går hon säker, då mörka krafter växer upp ur underjorden. Boken är inte något för dem som inte gillar lyckliga slut då denna boken inte har något. Som alla andra böckerna i serien är slutet öppet så att man måste fortsätta att läsa serien för att få reda på hur det har gått.

Jag älskar verkligen House of Night serien och som jag sagt förut blir den bara bättre och bättre hela tiden. För tillfället ska jag börja att läsa Uppvaknandet (bok 8) som precis kom ut på svenska. Frestad var otroligt spännande och för första gången i serien befinner sig gänget på ön Skye. Neferet och Kalona har lyckats lura rådet att de är goda och att Kalona är Erebus som kommit till jorden för att ansluta sig till Nyx reinkarnation Neferet - som givetvis är lögner. Zoey har fortfarande pojkvändramat med sig, även utanför Nattens hus, mellan Stark, Erik och Heath och denna får en oväntad avslutning då hon förlorar en av dem tillsammans med sin själ... Jag vet inte hur jag ska förklara mer om boken och min åsikt utan att avslöja någonting, så allt jag har att säga är: den är mycket värd att läsa - så gör det nu! :)

Första stycket: "Natthimlen över Tulsa lystes upp av en magisk månskära. Skenet fick isen som täckte staden och klosterområdet, där vi nyss hade haft en uppgörelse med en fallen odödlig ängel och en galen översteprästinna, att skimra. Det kändes som om gudinnan lagt sin hand över alltihop. Jag såg på cirkeln framför Marias grotta som badade i månljus. Det var en helig plats, och för bara en stund sedan hade Ande, Blod, Jord, Mänsklighet och Natt personifierats och samlats här för att besegra hat och mörker. Den utsnidade Mariastatyn stod omgiven av stenrosor på en avsatts i grottan. Hon stod där som ett landsmärke i månens silverstrålar. Jag såg på statyn. Marias ansikte var fridfullt; hennes istäckta kindeer glittrade som om hon grät av glädje."

Sista stycket: "Minnet störtade över mig, översvämmade mig med förtvivlan, mörker och insikt när min värld splittrades och allt blev svart."

Författare:


City Of Bones

"World's not what you think."

"The Mortal Instruments" är en serie bestående av hittils sex böcker. Den första boken i serien är City Of Bones. Serien är skriven av författarinnan Cassandra Clare och har fått många topp-recensioner av andra kända författare, bland annat Stephenie Meyer. Boken har legat på topplistan i flera länder.
De andra böckerna i serien hittils är City of Ashes, City of Glass, City of Fallen Angels, City of Lost Souls och City of Heavenly Fire. Jag vet inte om det kommer släppas fler böcker i serien.

"When Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder. Much less a murder commited by three teenagers covered in odd markings. This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons - and keeping the odd werewolves and vampiries in line. It's also her first meeting with gorgeous, golden-haired Jace. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with vengeance, when her mother disapperas and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in an ordinary mundane like Clary? And how did she suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know..."

Andra recensioner:
"The Mortal Instruments series is a story world that I love to live in. Beautiful!" // Stephenie Meyer.
"Funny, dark, and sexy. One of my favorite books." // Holly Black.
"Hold on tight for a smart, sexy thrill ride." // Libba Bray.Jag tycker att boken var jättebra! Den hade enormt mycket fantasi i sig och det har verkligen krävts mycket av Clare för att komma på alla detaljer, hon har hittat på egna ord och föremål som gör det till en verklig fantasi. Jag tycker berättelsen är fantastisk, en underbar idé att vanliga människor inte kan se skuggjägarnas värld - det gör den mer realistisk. Jag tycker att boken var spännande redan från början och det höll genom hela boken. Boken hade flera roliga kommentarer som jag älskade och som gjorde att boken fick variation mellan spänning och skratt. Det fanns även kärlek, både inom familjen och utanför. Jag älskar hur mysterierna verkade lösta, och hur Clare svepte in läsaren i en lögn redan från början, som började upplösas i slutet, då några av hemligeheterna blev avslöjade. Man kunde inte gissa sig till vad som skulle hända och boken hade ett öppet slut som gör att man bara måste läsa nästa bok i serien. Mycket värd att läsa.

Första stycket: "'You've got to be kidding me', the bouncer said, folding his arms across his massive chest. He stared down at the boy in the red zip-up jacket and shook his shaved head. 'You can't bring that thing in here.'"

Författare:


RSS 2.0