127 Hours

"Every second counts."
 
Regissör: Danny Boyle
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 15-06-2011
Åldersgräns: 15 år
Kända medverkande: James Franco, Kate Mara, Lizzy Caplan m.m.
Genré: Äventyr, drama
"Filmen berättar den sanna historien om äventyraren Aron Ralston (James Franco) som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva!"
 

 
Filmen är verkligen värd att se. Den är mycket känslosam i många delar och trots att filmen utspelar sig på så gott som bara ett ställe så blir den inte särskillt tråkig. Dock måste jag säga att känsliga tittare varnas då vissa scener var småäckliga. Men filmen var spännande och ökade pulsen och man kände verkligen empati för huvudpersonen. Man kanske inte ser den alltför många upprepande gånger eftersom den var lite småseg, men en gång bör du se den - för det är den verkligen värd. Speciellt då den är baserad på en verklig berättelse - då blir det många fler känslor inblandade. Det gör filmen ännu mer fantastisk. 

Betyg: 5/10

Överenskommelser

"The world around you is not yours to control."
 
Fakta:
Boken Överenskommelser är skriven av den svenska författarinnan Simona Ahrnstedt. Den var hennes debut och har fått många bra recensioner. Hennes andra bok, Betvingade, släpptes den 27 Augusti 2012.
 
Handling:
"Det är i december 1880 på Operan de möts första gången. Hon - Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han - karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok. Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens och frispråkighet. Hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förren Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans. Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat - planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth."
 

Recension:
Det första jag måste skriva är: WOW! Överenskommelser är verkligen en underbar bok. Jag har alltid ogillat svenska böcker och läser helst böcker på engelska, men Simona Ahrnstedt har verkligen lyckats övertala mig att det finns bra svenska författare! Hon är absolut utan tvekan min favoritförfattarinna i Sverige.
 
Dessutom är omslaget helt freakin' fantastiskt! Det hade egentligen inte spelat någon roll vad boken handlade om, jag skulle ha skaffat mig boken ändå för att den är så vacker. Men av en lycklig slump så var ju boken wonderful.
 
Boken är fylld med passion och romanser och var otroligt spännande. Ibland kände jag verkligen hur ilska och vrede blossade upp inom mig när hon beskrev händelserna i boken; jag avskyr verkligen folk som bestämmer allt åt andra och struntar i andras liv! Vissa delar av boken var vidriga (inte dåligt vidriga utan bara hemska händelser som gjorde boken bra) och jag kände hur jag ville smälla till någon. Andra delar var otroligt romantiska och passionerade.
 
Som du säkert förstått vid det här laget så älskade jag boken, men bara för att nämna någonting negativt så var det ett ganska självklart slut som man lätt kunde gissa sig till. Boken skulle behöva en sista liten tvist på slutet. Men resten av boken var fantastisk och jag kommer ärligt talat inte på någonting annat negativt om den. Jag älskade den totalt och kände att jag bara ville fortsätta läsa; sidorna tog helt plötsligt bara slut.
 
Tycker att det var härligt med den gammaldagsa känslan över bokens innehåll. Historiken fick boken att kännas levande och Simona kan verkligen sin sak. Allt från klädsel till byggnader till samhällsuppbyggnad till hur människor betedde sig finns i minsta detalj. Jag gillar att få bilden av hur det var förr.
 
Jag tycker att alla borde läsa Överenskommelser då den ökar effektivt pulsen och är helt enkelt underbar.
 
Tack så mycket, Simona, för denna underbara bok du skickade till mig. Kan inte vänta till Betvingade!
 
Första stycket: "Planen var så enkel, så vacker. Allt som nu behövdes var ett par väl valda ord till de rätta personerna och hans sociala isolering skulle äntligen vara över. Han log för sig själv och klev ut på kullerstenarna där kyla och stilregn mötte honom. Han drog upp kragen som skydd mot vindarna från Saltsjön och stoppade sedan händerna i fickorna."
Favoritkaraktär: Beatrice
Sidantal: 389
Betyg: 8,5/10
 
För att komma till författarens hemsida klicka här.

Författare:

Two Brothers

Regissör: Jean-Jacques Annaud
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: Barntillåten
Release-datum: 23-03-2005
Kända medverkande: Freddie Highmore, Guy Pearce, Jean-Claude Dreyfus.
Genré: Äventyr, familj
Handling: "Två tigerbröder är en fantastisk berättelse om broderskap och vänskap. Bland tempelruinerna djupt inne i djungeln föds två tigerungar. En är skygg och försiktig, den andre är djärv och modig. Deras liv är sorglöst och lekfullt, tills de en dag fångas in och skiljs från sina föräldrar och varandra. Genom ett ödets nyck återförenas de igen i vuxen ålder. De känner genast igen varandra, deras känsla för bus återuppväcks och de ger sig av på en oförglömlig resa tillbaka till sitt hem. En inspirerande och varm film från den hyllade regissören Jean-Jacques Annaud (Björnen) som kommer att charma såväl barn som vuxna. Bästa vänner vad som än händer."
 
 
Recension: Två Tigerbröder är enligt mig en mycket mysig familjefilm som samtidigt är realistisk och kan visa barn en symbolsik kärlek och hur både vuxna och barn kan hamna i samma situationer. Jag gillar filmen, inte för att den är spännande, utan för att jag anser att den skildrar hur verkligheten ser ut. Visst, kanske inte just för tigrar, men jag tror att tigerbröderna symboliserar mänskligheten. Jag tror att filmen är bra för mindre eftersom dess realistiska skildring kan göra så att barnen förstår mer om hur världen ser ut, både för djur och människor. Samtidigt är det en mycket mysig film för oss äldre. En film om vänskap. Att hålla ihop i vått och tort.

Barnfilmsbetyg: 9/10
Vuxenfilmsbetyg: 5/10

Creepschool

Fakta:
Creepschool är en svensk, tecknad serie regissered av Philippe Balmossiere. Den är barntillåten och släpptes i oktober 2006. Några kända skådespelare som gör rösterna är Johan Glans, Helge Skoog och Eva Röse.
 
Handling:
"Bered dig på spöklika spratt, fantasifulla infall, demoner i klassrummen och monsterhärlig spänning i 26 förtrollande äventyr! Viktoria, Jonte, Emma och Eliott har vardagliga problem som alla vi andra, men i CREEPSCHOOL är ingen dag den andra lik. Vågar du konfrontera det okända och utmana dina rädslor så hälsar vi dig välkommen till skolan som erbjuder undervisning i en klass för sig. Bu!

Recension:
Denna serie är till för mindre barn, men den har många gömda skämt som mindre kanske inte förstår, som gör serien komisk för äldre. Rösterna är från kända skådespelare och bidrar till komiken. När man ex. hör ödlans röst (Johan Glans) börjar man nästan skratta åt bara det. Även Helge Skoog (kommentator från Halv åtta hos mig) bidrar till denna komiska serie. När jag var liten älskade jag den här serien, jag tyckte att den var jättespännande. Nu är den inte ett dugg spännande längre, men små kommentrarer är och var gör den humoristisk. Serien ska framstå som en barnvänlig skräckis, och det måste jag nog säga att den är eftersom det finns monster och sådant med. Men allt är barnvänligt och det slutar alltid lyckligt och ur ett barns perspektiv blir det nog inte för creepy. Det är kul att Sverige har kunnat bidra med en hyfsad barnserie. Om jag endast skulle ge ett betyg för hur serien passar och underhåller barn så skulle serien få en åtta.

Den andra systern Boleyn

Regissör: Justin Chadwick
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Relase-datum: 25-02-2009
Kända medverkande: Nathalie Portman, Scarlett Johansson m.f.
Genré: Drama, romantik.
"När kung Henrik VIII slutat vara intim med sin hustru, då hon misslyckats med att ge honom en manlig arvinge, ser Sir Thomas Boleyn sin chans att återföra lite status till familjen. Han planerar att dottern Anne ska förföra kungen och ge honom en son. Tyvärr går planen snett när kungen istället attraheras av systern Mary."
 

 
En otroligt känslosam film som gräver sig djupt in i minnet och stannar där. Jag har sett filmen flera gånger och gråter varje gång. Den är väldigt dramatisk och så otroligt välgjord så jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Den slutar så hemskt (inte dåligt hemskt utan sorgligt hemskt) att jag inte kunde sluta grina förren flera timmar efteråt. Filmen är mycket värd och se och är mycket spännande. Lite som en sorglig och mer up-tempo Stolthet och Fördom fast med mer sorg, dramatik, spänning och ett mycket mycket hemskare slut. Jag älskar den gammaldagsa känslan över filmen och jag tycker att både Scarlett (som jag inte gillat tidigare) och Nathalie har gjort ett underbart jobb med dessa karaktärer. Mycket värd att se, men kom ihåg att ställa fram näsdukarna till slutet av filmen.
 
PS: Beskrivningen som står ovanför bilden är inte särskillt bildande, men jag garanterar att filmen är både dramatisk och mycket bra.

Betyg: 7/10

No Strings Attached

"Can you make love without show love?"
Regissör: Ivan Reitman
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 03-08-2011
Kända medverkande: Nathalie Portman, Ashton Kutcher m.f.
Genré: Romantisk komedi.
"Emma och Adam, som har varit vänner så länge de kan minnas. En natt är de nära att förstöra allt genom att hamna i säng med varandra. För att kunna rädda sin vänskap ingår de en pakt: No strings, alltsåingen avundsjuka, inga förväntningar, inga bråk, inga blommor och inget bebisspråk. Det innebär att de kan göra vad de vill, när de vill, var de vill - förutsatt att de inte blir kära i varandra. Frågorna som uppstår: Kan du ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och kan vänskapen överleva?"
 

 
Filmen var okay. Jag hade förväntat mig mer av den; mer humor, mer romantik, men jag måste säga att jag blev besviken. Visst, det var väl okay att se en gång medans man äter kvällsmat, men jag tror inte att jag kommer vilja se den igen eftersom jag anser att den var ganska tråkig. Jag vill att en film ska kunnas se flera gånger, att den berör en i hjärtat eller att den är hysteriskt rolig eller spänande. No Strings Attached var inget av den. Jag har sett sämre, och jag har definitift sett bättre. En okay engångsfilm som ändå har ett budskap, men ingen film som man minns länge efteråt att man sett den.

Betyg: 3/10

The Big Bang Thoery säsong 4

Fakta:
Den fjärde säsongen av The Big Bang Theory är regisserad av Chuck Lorre. I den får vi återse Kaley Cuoco, Jim Parsons, Simon Helberg, Kunal Narryar och Johnny Galecki i huvudrollerna. Säsongen är 480 minuter lång och består av 24 avsnitt. Serien rekommenderas från 15 och släpptes i januari 2012.'
 
Handling:
"Howard har lyckats bygga en robotarm som han använder för privata syften. Penny får reda på att Sheldon har träffat Amy, och föreslår att han ska ta henne på en dejt, vilket slutar med att hon själv tvingas med som chaufför. På väg dit räknar Sheldon ut hur många sexpartners Penny haft i sitt liv, vilket gör Penny upprörd."
 
Recension:
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: The Big Bang Theory är den ultimata komediserien! Det finns verkligen ingen roligare serie som går just nu. Den är till och med bättre än legendariske Vänner.
 
Nördgänget klär ut sig till Justice Leage i en kostymtävling.
 
Jag älskar hur underbart nördiga karaktärerna är, och trots att de börjar förändras lite nu från de tidigare säsongerna så är de allesammans fortfarande underbara. Det gör inte ens något om vissa avsnitt bara fokuserar på en karaktär, serien hålls ändå stark rakt igenom eftersom de allesammans är fantastiska. Självklart är Parsons den som bygger upp nästan hela serien, men Cuoco och Helberg ger även dem väldigt minnesvärda tillägg. Den enda karaktären jag kan påstå att jag inte uppskattar särskilt mycket är Amy. Mestadels är det för att hon stjäl Sheldons strålkastarljus, men också för att hon är som en kvinnlig kopia av honom, vilket bara känns upprepande. Den nya karaktären Bernadette är dock bedårande.
 
 Lite karaoke går aldrig fel.

Men serien är verkligen fantastisk och det är till och med intressant och fascinerande att följa karaktärerna på jobbet. Var de än är någonstans är det minst sagt humoristiskt och varje sekund bjuder på någonting underhållande. HIttills har jag aldrig upplevt att serien blivit tråkig. Den har bara blivit bättre och bättre och säsong 4 är definitivt den roligaste hittills. Det enda som drar ner betydet är Amy, då. Men som sagt, man skrattar i varje avsnitt och mycket mer än så kan jag inte kräva.

The Big Bang Thoery säsong 3

Fakta:
Den tredje säsongen av The big bang theory är regisserad av Chuck Lorre och består av 23 avsnitt. Den är rekommenderad från 15 och släpptes i december 2010. I säsongen får vi i huvudrollerna återse Jim Parsons, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Kunal Nayyar och Simon Helberg.

Handling:
"Efter att gänget har kommit hem från deras expidition på Nordpolen avslöjar Penny sina sanna känslor för Leonard. Howard och Raj avslöjar för Sheldon att dem har mixtrat med hans provresultat från Nordpolen. Då Sheldon redan skickat in dem till universitetet får oanade konsekvenser."

Recension:
Tredje säsongen av The Big Bang Theory håller utan tvekan samma höga klass som tidigare. Serien är tack vare otrolige Chuck Norris väldigt välgjord; både när det kommer till konceptet, handlingen och karaktärerna. Successivt utvecklas allt åt det bättre, och hela tiden kommer serien med nya skämt som kommer gå till historien.
 
Gänget har äntligen kommit hem från Nordpolen.

Tredje säsongen har minst lika mycket komik i sig som tidigare säsonger, men här ökar även romantiken. Och så finns såklart de härliga nörd-referenserna och humoristiskt framförda vetenskapen kvar, vilket gör The Big Bang Thoery till den perfekta serien, fylld med många skratt. Det är verkligen den bästa komedin jag sett på väldigt, väldigt länge. Jag kan sitta och asgarva tills jag gråter.
 
Sheldon och Penny bryter sin in på Alan Lees egendom.

Återigen går logen till seriens stjärna; Jim Parsons. Alla skådespelare är perfekta och gör fantastiska jobb, men Parsons är den som ständigt fortsätter att imponera. Hela tiden hamnar hans karaktär, Sheldon, i trubbel på grund av att han inte förstår situationerna han hamnar i, och Parsons utför hans kroppsspråk och beteende klanderfritt. Jag älskar också att serien har så många bra gästskådespelare, som Will Wheaton,  Alan Lee och Christine Baranski som allesammans gör väl utföra jobb med sina härliga karaktärer. The Big Bang Thoery är helt enkelt en hysteriskt rolig serie som tar fram din inre nörd.

The Big Bang Theory säsong 2

Fakta:
The Big Bang Theory säsong 2 är regisserad av Chuck Lorre, skaparen av Two and a half men. Vi får återse Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar och Simon Helberg i huvudrollerna. Säsongen är 485 minuter lång och består av 23 avsnitt. Serien rekommenderas från 11 år och släpptes i oktober 2009.
 
Handling:
"På jobbet besegrar fysikerna Leonard och Sheldon och deras geekar till kompisar kosmos. Hemma är det verkligheten som besegrar dem."

Recension:
The Big Bang Theory är verkligen fantastisk. Om det ens är möjligt, så lyckades efterföljaren till första säsongen bjuda på ännu fler skratt. Den här serien är definitivt en stor favorit när det kommer till komedier, och det är en serie jag rekommenderar till samtliga, vilken humor du än föredrar. Den bjuder på så gott som allt och det är väldigt svårt att inte bli beroende av serien.
 
Leondard, Howard och Raj; den omaka nördtrippletten.
 
Karaktärerna har utvecklats mycket sedan den första säsongen och de fortsätter att häpna publiken. Skådespelarna gör fantastiska arbeten allesammans. Speciellt Parsons är helt otrolig i hans spelande av Sheldon Cooper. Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre skådespelare att minnas alla Sheldons repliker och egenheter. Dessutom är kemin mellan Parsons och Cuoco en fröjd att se.
 
Gänget kommer hem efter renässans-festivalen.
 
Jag tycker att det är roligt att vi får ta del av karaktärernas hysteriskt roliga föräldrar. Både Howard, Raj, Sheldon och Leonard har väldigt humoristiska och karaktärsdrivna föräldrar som det är roligt att få träffa på. En annan sak jag älskar med serien är att vi både får följa karaktärerna i hemmet, på deras fritid och deras jobb. Ständigt finns där - oavsett plats - en underbar blandning  mellan humor, nörd-referenser och vetenskap. Det är extra roligt om man förstår vad de pratar om inom fysiken, men man man omöjligen låta bli att skratta även om man kanske inte förstår allt. Serien är helt enkelt älskvärd för både nördar, genier och ni vanliga dödliga.

The Big Bang Theory säsong 1

Fakta:
The Big Bang Theory säsong 1 släpptes i april 2009. I huvudrollerna får vi se Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg med flera. Serien rekommenderas från 15 år och är 340 minuter lång. Säsongen består av 17 avsnitt och regisserades av Chuck Lorre.
 
Handling:
"Nördfysikerna Leonard och Sheldon förstår sig på det mesta, från den oemotståndliga gravitationskraften hos svarta hål till atomernas komplexa struktur. Men när atomerna samlas i en kvinnas skepnad kommer deras teorier och kunskaper till korta. Det framgår med all önskvärd tydlighet när de får snyggingen Penny till granne i studentkorridoren – hon får hela deras universum att gunga och expandera på sätt som de aldrig hade kunnat föreställa sig... "
 
Recension:
The Big Bang Theory är den roligaste serien jag sett sedan Vänner. Den har lite av allt vilket gör den till en komplett serie. Bäst är dock blandningen mellan alla nörd-referenser och vetenskap. I varje avsnitt lär man sig någonting nytt, samtidigt som man skrattar åt de galna vännernas upptåg. Serien är väldigt nyanserad och "lever i nuet" - med många referenser till nutidens samhälle och nörd-värld.
 
Leonard har ringt Sheldons mamma om hjälp.
 
Det är inte ofta jag tycker att en serie är rolig men The Big Bang Theory kommer med en skrattgaranti. Karaktärerna är otroligt färgglada och tillför allesammans olika slags humor. Lite tafatta Leonard, "vanliga" Penny, sexberoende Howard och Raj som inte kan prata med kvinnor. Det blir en väldigt unik och roande kombination. Men seriens stjärna är ändå Sheldon Cooper, som är en otroligt smart fysiker - men en sociopat. Han har ingen som helst uppfattning om vad som försegår utanför hans egna nörd-värld, och det är en fröjd att få följa hans väg att förstöka förstå sig på andra. 
 
Penny träffar nördarna Raj och Howard för första gången.

Serien är helt enkelt väldigt tilltalande och alla borde ge den en chans. Man fastnar väldigt lätt vid den och efter ett par avsnitt är man beroende. Den är otroligt rolig, samtidigt som den är enkel att relatera till. Det bästa med serien är helt enkelt att den är så pass modern; att den relaterar till sådant som är vanligt idag. Så är du en nörd som vill skratta - plocka upp ett exemplar av The Big Bang Theory!

Välj säsong: The big bang theory

 
 
 
 
 

Living Dead in Dallas

"With great powers comes great responsibility."

Den andra boken i Sookie-Stackhouse serien av Charlaine Harris är Living Dead in Dallas, uppföljaren till Dead Until Dark. Serien handlar om Sookie Stackhouse, en telepatisk servitris som är tillsammans med vampyren Bill.

"Sookie Stackhouse likes living in Bon Temps, Louisiana, and she likes working as a cocktail waitress at Merlotte's. But she is having a streak of bad luck. First her co-worker is killed, and no one seems to care. Then she comes face-to-face with a beatly creature which gives her a painful and poisonous lashing. Enter the vampires, who graciously suck the poison from her veins (like they didn't enjoy it). The point is: the vampires saved her life. So when one of the bloodsuckers asks for a favour, she obliges - and soon Sookie's in Dallas, using her telepathic skills to search for a missing vampire. She's supposed to interview certain humans involved, but she makes one condition: the vampires must promise to behave,and let the humans go unharmed. But that's easier said than done, and all it takes is one delicious blonde and one small mistake for things to turn deadly..."
Liksom förra boken, Dead Until Dark, var Living Dead in Dallas mycket spännande med högt tempo som enkelt ökade pulsen. Den har mycket 'vuxna romanser' och även humor. Den är fylld med äventyr och Charlaine Harris är en såpass bra författare att texten flyter på och fastnar i minnet. Engelskan kan ibland bli lite komplicerad, men den är inte överdrivet svår så att det förstör boken. Boken, likasom resten av serien, passar för äldre tonåringar och vuxna, men verkligen inte för yngre. Serien är mycket värd att läsa och passar de flesta då den har mycket av allt. Living Dead in Dallas gör att man måste fortsätta att läsa serien eftersom den slutar öppet och spännande. Jag längtar tills jag ska läsa den tredje boken i serien, Club Dead.

Första stycket: "Andy Bellefleur was as drunk as a skunk. This wasn't normal for Andy - believe me, I know all the drunks in Bon Temps. Working at Sam Merlotte's bar for several years has pretty much introduced me to all of them. But Andy Bellefleur, native son and detective on Bon Temps's small police force, had never been drunk in Merlotte's before. I was mighty curious as to why tonight was an exception."

Sista stycket: "But maybe I shouldn't call it that, I reflected, rubbing my cheek against Bill's. This evening, Bill had looked quite human. And I - well, I had noticed while we made love on our clean sheets, that in the darkness Bill's skin had been glowing in its beautiful otherworldly way. And mine had, too."

Författare:


Priest

Regissör: Scott Stewart
Orginalspråk: Engelska
Release-datum: 12-10-2011
Åldersgräns: 15 år
Kända medverkande: Karl Urban, Paul Bettany, Cam Gigandet m.m.
Genré: Thriller, action

"Historien handlar om en legendarisk krigare, Warrior Priest från det senaste vampyrkriget, som nu lever i en obskyr tillvaro bland andra överlevande människor i en muromringad dystopisk stad som styrs av The Church. När hans brorsdotter blir kidnappad av ett gäng mördarvampyrer, bryter Priest sina heliga löften och beger sig ut på en manisk jakt på dem innan de har lyckats göra henne till en av dem. Han får sällskap av systerdotterns pojkvän, en skjutglad sheriff och en före detta prästinna som har en utomjordlig förmåga att slåss."En mycket bra action-rulle. Lite som en blandning av Tron Legacy, vilda western och en modern Van Helsing. Vissa delar var som tagna ur Van Helsing. Det var för första gången sedan Sagan om Ringen som jag sett Karl Urban (Eomér) och återigen spelar han sin roll lysande. Dessutom gjorde Cam Gigandet från Twilight (James) en mycket bra insatts som Hicks. Paul Bettany, som jag alltid ogillat sedan jag sg Da Vinci Koden och Wimberldon och The Tourist överaskade mig rejält genom prestera riktigt bra. Slutet av filmen slutade öppet så att man måste få se en fortsättning, så förhoppningsvis kommer det en tvåa.
Innan jag såg filmen trodde jag att den skulle vara lite läskig eller creepig, men det var den inte. Det var mer en actionfilm än en thriller.
Filmen var värd att se, men det kanske inte är en film man ser alltför många gånger då det känns som en blandning av andra filmer man sett. Dock så gillar jag vampyrerna i denna - inte det klassiska vampyren som ser ut som människor och kämpar mot sin blodtörst för att passa in i samhället - nej dessa vampyrer ser annurlunda ut och kämpar inte emot sin sanna natur. Genialiskt och helt annurlunda mot Twilightseriens gulligull!

Betyg: 6,5/10


NCIS säsong 8

Fakta:
Den åttonde säsongen av NCIS är 992 minuter lång och består av 24 avsnitt. Vi får återse Mark Harmon, David McCallum, Michael Weatherly, Sean Murray, Pauley Perette och Rocky Caroll i huvudrollerna. Säsongen spelades in 2010 och rekommenderas från 15 år.

Handling:
"Just när du trodde att du hade sett allt är NCIS-teamet tillbaka med ännu en spännande säsong av tv:s mest populära kriminaldramaserie*. Specialagent Gibbs och hans team sätts på hårdare prov än någonsin med en uppsjö av riskabla uppdrag med bland annat internationellt spionage, al-Qaida-ränker, brutala seriemord och dubbelagenter. I jakten på sanningen får NCIS-teamet erfara att det svåraste med jobbet inte nödvändigtvis är att lösa brottet – utan att veta vem man kan lita på."
 
Recension:
NCIS slår till igen; starkt med ännu en lysande och kraftfull säsong. Säsongen är actionpackad och otroligt spännande samtidigt som varje avsnitt får tittaren att skratta. Underhållningen sträcker sig genom hela serien och säsongen slutar i en stor cliffhanger. Det finns inget bättre ord att beskriva serien med, förutom att den är fantastisk.
 
 Gibbs visar sig dela det förflutna med Rivera.
 
Dock börjar det kännas lite smått som att det är svårt för skaparna att komma på bra liktigt bra handlingar, ibland känns avsnitten lite svävande. Men mystiken hålls, spänningen är stark och karaktärerna är minst lika underbara som tidigare. Deras samarbete och gemenskap är en fröjd att få följa och det är roligt att hela tiden få lära sig nya saker om deras förflutna och framtid. Och på tal om att lära sig, så lyckas jag alltid lära mig något nytt av NCIS som jag känner att jag har användning av i verkligheten, vilket jag verkligen uppskattar. Annars kan jag bara skriva att NCIS är en otroligt charmant och underhållande och väldigt spännande serie som alla måste se.

NCIS säsong 7

Fakta:
Den sjunde säsongen av NCIS är 996 minuter lång och består av 24 avsnitt. I huvudrollerna får vi se Mark Harmon, Rocky Carroll, Pauley Perrette, Sean Murray, Michael Weatherly och Cote de Pablo. Den spelades in 2009 och rekommenderas från 15 år.

Handling:
"I den här säsongen ställs det sammansvetsade NCIS-teamet inför sina mest personliga fall, och familjemedlemmar, bekanta och gamla motståndare komplicerar både arbetslivet och privatlivet. Specialagenten Leroy Jethro Gibbs förföljs av inte mindre än två vackra kvinnor, som både har en hemlig baktanke."

Recension:
Trots att sju säsonger är mycket så märks det inte på NCIS, serien är minst lika stark som i tidigare säsonger och den klarar av att göra varje avsnitt intressant och spännande. Fortfarande finns väldigt mycket underhållande humor med i serien, blandat med tempofylld action.
 
Leon Vance leder fortfarande NCIS.

Jag gillar verkligen de underbara karaktärerna i serien, som allesammans har sina egenheter och charmanta egenskaper. I den här säsongen genomgår de allesammans en positiv karaktärsutveckling och jag känner att trots att jag älskat den sedan säsong 1 så växer dem i mina ögon hela tiden. Det finns bara två karaktärer som jag inte gillar, utan att jag inte riktigt vet varför, och det är Timothy McGee samt Leon Vance, som spelas av Sean Murray respektive Rocky Carroll. Jag har aldrig riktigt gillat vare sig Murray eller Carroll, så jag antar att det har med det att göra. Men det jag gillar med säsong 7 är att teamets gemenskap och relationer till varandra på något sätt har lyckats bli ännu bättre. Jag älskar hur de kan vara sig själva och visa sina sanna jag utan att de döms av de andra i gruppen. Säsong 7 av NCIS var verkligen riktigt bra med många höjdpunkter, och jag storgillar att det finns många småparalleller i den stora handlingen, exempelvis de som kretsar kring Kai eller Rivera. Det är väldigt fascinerande att följa.

NCIS säsong 6

Fakta:
I sjätte säsongen av NCIS får vi träffa på en ny huvudkaraktär som spelas av Rocky Carroll, samtidigt som vi får återse Mark Harmon, Cote de Pablo, Sean Murray, Michael Weatherly och Pauley Perrette. Säsongen är 1042 minuter lång och består av 25 avsnitt. Den spelades in 2008 och rekommenderas från 15 år. Avsnitten "Legend" fungerar som en sammanlänkning till spin-offen NCIS: Los Angeles.
 
Handling:
"I den sjätte säsongen av NCIS möter vi återigen det skickliga NCIS-teamet som fortfarande leds av den duktige specialagenten Jethro Gibbs (Mark Harmon), en kompromisslös ledare som vill ha rättvisa till varje pris – även om det innebär att man inte alltid följer reglerna. Den här säsongen tar Gibbs emot nya medlemmar till enheten medan han leder veteranerna på deras farliga uppdrag utanför den officiella militärorganisationen."

Recension:
Säsong 6 gjorde mig inte besviken. NCIS är en serie med otroligt hög kvalité och som aldrig sviker en. Vill man ha spänning och underhållning så är det NCIS man ska se. För det kan jag säga dig, att serien har otroligt många tvister och överraskningar, och den är allt annat är förutsägbar. Spänningen ligger i topp, avsnitt efter avsnitt, samtidigt som varje avsnitt också får tittaren att skratta.

 Zivas pappa och NCIS:s nya chef är gamla bekanta.

Av någon anledning finner jag säsong 6 av NCIS mer skrämmande än vanligt, speciellt avsnittet "Murder 2.0" som jag av någon anledning tycker är riktigt obehagligt. Jag tror det har med sättet som det är filmat på, men hur som helst så har regissörerna verkligen lyckats att skapa en nervkittlande säsong. Jag gillar hur det hela tiden finns flera småhandlingar inom den större handlingen, det gör att det hela tiden händer nya saker samtidigt som det finns en bra sammanhållning. Jag gillar speciellt parallellen som kretsar kring Michelle Lee. Karaktärerna är fortfarande lika underbara som vanligt, men jag gillar dock inte den nya karaktären Leon Vance. Jag tycker han är alldeles för auktoritär och tråkig; han har inte alls samma charm som sin föregångare Jenny Shepard. Men allt som allt var säsong 6, precis som resten av serien riktigt bra. Dessutom slutar den i en sjukt spännande cliffhanger!

NCIS säsong 5

Fakta:
Femte säsongen av NCIS är 799 minuter lång och består av 19 avsnitt. Vi får återse Lauren Holly, Mark Harmon, Cote de Pablo, Michael Weatherly, Sean Murray och Pauley Perrette i huvudrollerna. Säsongen spelades in 2007 och rekommenderas från 15 år.

Handling:
"I den femte säsongen av Navy NCIS bjuder specialagenterna i elitteamet på fler överraskningar och mer drama, slagfärdighet och humor än någonsin. De bekämpar spioner, kidnappare, mördare och terrorister världen över. Den här säsongen präglas av mystiska hemligheter bland medlemmarna i elitteamet, en explosiv uppgörelse med en svårfångad vapenhandlare och en chockerande säsongsavslutning som du absolut inte får missa!"

Recension:
Femte säsongen är en rejäl uppryckning från förra säsongens besvikelse. Jag kan till och med påstå att den är den bästa säsongen hittills i serien. Den var otroligt känslofylld genom hela serien och fick mig både att asgarva och storgråta. I slutet rann tårarna som floder och jag kan minst sagt skriva att jag blev chockad över det som hände.

Ziva David hittar någonting obehagligt.
 
Det sker otroliga karaktärsutvecklingar i denna säsong och jag känner att karaktärna hela tiden blir starkare och starkare. Handlingen är även den mer kraftfull och betydelsefull. Det som gör att jag älskar serien så mycket är inte den konstanta spänningen, humoristiska underhållningen eller ens den nervkittlande actionen, utan det är den stora fokusen som läggs på karaktärerna och hur oförutsägbar serien är. Dessutom lär jag mig väldigt mycket från seriens alla fall och jag gillar att det finns ett skämtsamt handlag över seriens annars allvarliga inslag, så som terrorism och våldtäckter. NCIS är definitivt en serie jag rekommenderar, och säsong 5 tog den till nya höjder.

NCIS säsong 4

Fakta:
Fjärde säsongen av NCIS är 1110 minuter lång och består av 24 avsnitt. Den spelades in 2006 och rekommenderas från 15 år. I huvudrollerna finns Lauren Holly, Mark Harmon, Pauley Perrette, Michael Weatherly, Sean Murray och Cote de Pablo.

Handling:
"I NCIS: fjärde säsongen får vi fortsätta att följa den hyllade, actionfyllda serien om ett elitteam av hemliga agenter som arbetar utanför den officiella militärorginisationen. Det sammansvetsade teamet under ledning av Leroy Jethro Gibbs, en före detta marinsoldat och skicklig utredare, reser jorden runt för att utreda mord, spionage och terrorism."

Recension:
Fjärde säsongen började lite småtråkigt eftersom Gibbs inte längre arbetade med NCIS men lite längre fram blev det bättre. Serien är fortfarande väldigt underhållande, rolig och actionfylld, så det är ingenting jag behöver upprepa. NCIS är helt enkelt en spänannde serie som jag alltid blir glad av att få se.

Tony blir kär i sin måltavlas dotter.

Jag älskar verkligen Tonys relation med Jeanne, den lyckas vara både charmig, romantisk och tragisk på samma gång. Jag gillar även relationen mellan Jenny och Gibbs och håller tummarna hårt för att de någon gång blir tillsammans - de är det perfekta paret! Lauren Holly och Mark Harmon samverkar så bra och det syns att de trivs tillsammans. NCIS håller sig stark rakt igenom och det enda som drar ner betyget lite för denna säsong är på grund av de första avsnitten där Gibbs inte är med.
 

NCIS säsong 3

Fakta:
NCIS:s tredje säsong bjuder på nya skådespelare: Cote de Pablo och Lauren Holly, tillsammans med det gamla gänget med Mark Harmon, Michael Weatherly, Pauley Perrette och Sean Murray. Säsongen är 1013 minuter lång och består av 24 avsnitt. Detta actiondrama spelades in 2005 och rekommenderas från 15 år.

Handling:
"I Navy NCIS: tredje säsongen får vi fortsätta att följa den kritikerrosade, actionfyllda serien ome tt elitteam av hemliga agenter som arbetar utanför den officiella militärorginisationen. Teamet leds av agenten Leroy Jethro Gibbrs, en tuff, skicklig utredare som är beredd att borste från vissa regler för att få jobbet gjort. Nu måste teamet tillsammans komma över förlusten av den specialagent som mördades av en terrorist. Gibbs får ännu mer problem när Jennifer Shepard, Gibbs före detta kärlekspartner, blir chef på NCIS."

Recension:
Tredje säsongen av den här underbara serien visar verkligen vad den kan! Vi har fått säga adjö till några karaktärer och hälsa andra välkomna, och nu är serien på topp! Vi får bland annat träffa på Mossad-agenten Ziva David. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid henne men nu när säsongen är slut så storgillar jag henne. En annan ny karaktär är Jenny Shepard, och henne hade jag inget problem med alls. Jag älskar hennes självsäkerhet, hennes atmosfär och hur hon talar med Gibbs. Det var riktigt roligt att få se hur de två samspelade.

DiNozzo tillsammans med säsongens nya karaktärer; Ziva och Jenny.

Den tredje säsongen var utan tvekan den bästa säsongen hittills. Trots att den var väldigt spännande och actionfylld så tog den humorn till en helt ny nivå än tidigare. Till och med de mest allvarliga och brutala brotten kunde bli underhållande tack vare karaktärernas vitsiga kommenterar. Självklart älskar jag fortfarande DiNozzo och Abby, då det oftast är de som kommer med de humoristiska inslagen, men jag börjar gilla Ziva mer och mer och tycker hon är charmant. Gillade du de tidigare säsongerna ska du definitivt inte missa denna; serien blir bara bättre och bättre.

NCIS säsong 2

Fakta:
Andra säsongen av NCIS bjuder på 966 minuter; 23 avsnitt. Vi får återse Sasha Alexander, Mark Harmon, Michael Weatherly och Pauley Perrette i huvudrollerna. Serien rekommenderas från 15 år och spelades in 2004. 
 
Handling:
"De andlöst spännande och pulshöjande actionäventyren fortsätter med elitstyrkan av specialagenter som verkar utanför militärens befäl. Styrkan leds av specialagent Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), en tuff och mycket skicklig utredare, som inte tvekar att rucka på regler för att lösa fallen. Med Gibbs i spetsen bevisar detta tätt sammansvetsade team att de är beredda att göra allt som krävs, när de reser världen över för att utreda allt från mord och spionage till terrorbrott och kidnappning."
 
Recension:
Trots att jag verkligen gillade första säsongen så är den här säsongen en klar förbättring, både när det kommer till kvalité, karaktärer, skådespelare och handling. Bilden är inte lika korning och suddig som i första säsongen. Karaktärerna har utvecklats enormt men har fortfarande kvar sina underbara, charmanta karaktärsdrag. Skådepelarna känns mer vara i deras roller och slappnar av mer, vilket ger mycket mer realistiskt och levande prestationer. Och handlingen i sig har blivit kraftfullare.

NCIS fortsätter att lösa brott.

Säsong två lyckas få mig att skratta väldigt mycket, samtidigt som den var sjukt spännande. Det var många avsnitt som jag satt med hjärtat i halsgropen och var asrädd över vad som skulle hända. Serien lyckades även bli rörande och väldigt känslofylld, och jag satt faktiskt och grät framåt slutet. Jag har ärligt talat inte så mycket mer att säga, förutom att NCIS utan tvekan är sevärd. Underhållande och spännande.
 

NCIS säsong 1

Fakta:
Första säsongen av NCIS är 968 minuter lång och består av 23 avsnitt. I huvudrollerna får vi se Mark Harmon, Michael Weatherly, Pauley Perrette och Sasha Alexander. Detta actiondrama spelades in 2003 och rekommenderas från 15 år.

Handling:
"NCIS, med den kompetente och kaxige Jethro Gibbs i täten, utreder alla lagöverträdelser som berör sjöförsvarets personal, oavsett rank och position. Gibbs får uppbackning av den hårdkokte specialagenten Anthony DiNozzo, en före detta kriminaltekniker som är van vid att arbeta på torra land, men vars insikt i det kriminella medvetandet är en verklig tillgång. NCIS arbete är minst sagt internationellt och de tacklar allt från mord och misshandel till terrorism och spionage."

Recension:
Första säsongen av serien går knappt att jämföra med resten, men den är fortfarande väldigt bra. Själva filmningen är i rätt dålig kvalité, det kan bli väldigt suddigt i mellanåt. Men allt som allt är det en bra första säsong som introducerar karaktärerna väl inför resten av serien. Karaktärerna är lätta att älska: de är självsäkra och kompetenta och bjuder på många skratt. När det kommer till humor är det Tony och Abby som bjuder till, men Kate, Jethro och de andra har även de väldigt charmanta karaktärsdrag. De är allesammans starka karaktärer med utmärkande och väldigt signifikativa personligheter. Jag älskar också att även karaktärernas förflutna tiden är väldigt intressant.
 
Detta är Gibbs och Kate.

NCIS lyckas skapa en härlig blandning mellan action och humor och jag jag gillar blandningen mellan att lösa brott samtidigt som man får se väldigt mycket personligt mellan karaktärerna. Det är inte bara en kriminalare där man får följa dem på jobbet och så slutar avsnittet när brottet är löst, utan man för följa deras gemenskap och vänskap; deras liv helt enkelt. Jag tycker att NCIS är en serie som alla borde ge en chans, för den är mycket charmigare än vad man tror innan man ser den.
 

Jurassic Park

Regissör: Steven Spielberg
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 1993-2001
Kända medverkande: Sam Neill, Tea Leoni m.m.
Genré: Äventyr, action
"Scientists develop a means of bringing dinosaurs to life using DNA taken from dino' blood, which has been preserved inside insects encased in amber. Whilst Hammond is showing off his dinosaur 'theme park' to a selected audience [a lawyer (Gerrano), mathematician (Malcolm), dino' expert (Grant), palaeobotanist (Sattler) and his grandchildren (Tim & Lex)], Nedry (computer expert) disables the security system so that he can make his escape with some stolen embryos. This enables all the dinosaurs to escape their enclosures... Look out the dinosaurs are coming!"
 

 
Jag gillar inte när filmer är dåligt gjorda, det förstör allting. Men jag älskar verkligen Jurassic Park! Trots att filmen är lite äldre och därför kanske inte har alltför realistiska dinosaurer så är berättelsen, karaktärerna och spänningen såpass bra att de inte gör någonting! Jurassic Park består hittils av tre filmer, men en fjärde film håller på att göras. Filmerna handlar om att ett forskningsteam har lyckats hitta en mygga som fastnat och bevarats i ett träds koda och kan då ta fram blodet som myggan sugit från dinosaurer för många många år sedan. Det gör att de kan återskapa dessa djur och de bygger en park på en ö att bevara dem på. Men efter ett svek stängs staketen i parken av och dinosaurerna går lösa.
Filmerna är spännande och roliga, romantiska och sorgliga och är mycket värda att se, men om du reagerar allt för mycket på dåligt gjorda dinosaurer så ska du nog inte se den. Men ge den en chans - själv älskar jag dem! Så härlig, så mysig!
 


Betyg: 6,5/10

Jennifer's Body

Regissör: Karyn Kusama
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 14-04-2010
Kända medverkande: Megan Fox, Amanda Seyfried m.m.
Genré: Thriller, komedi
"Töntiga, blyga pluggisen Needy och den coola, självupptagna cheerleadern Jennifer är bästa kompisar fast de inte har så mycket gemensamt. De får ännu mindre att dela när Jennifer helt plötsligt får smak på människoblod efter en fruktansvärd brand på den lokala baren. Medan Needys manliga klasskamrater brutalt mördas en efter en, måste hon snabbt försöka hitta sanningen bakom sin väninnas blodtörst innan den drabbar hennes egen pojkvän Chip!"
 

 
Filmen var...hrm... speciell. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Den var inte dålig, men den var inte bra. Jag trodde att den skulle vara läskig, vilken den inte var. Innan jag såg den här filmen gillade jag Amanda Seyfried ganska mycket, men tack vare hennes roll här gillar jag henne inte alls längre. Jag tyckte hennes karaktär var väldigt fånig och bara irriterande. Samma sak med Megan Fox - den typiska cheerleeder bitchen. Det blev lite mycket. Men handlingen var bra och den var spännande ibland, även om det blev ganska förutsägbart ibland. Vissa scener tycker jag bara var konstiga och skulle kunna tas bort medan vissa var väldigt bra. Om du letar efter någonting läskigt så ska du nog inte se den här, men däremot om du vill fördriva tiden eller kanske se på en hyfsat bra film som får en att skratta ibland och som ökar pulsen, då är det rätt film för dig.
 


Betyg: 3,5/10

Letters to Juliet

Regissör: Gary Winick
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: Barntillåten
Release-datum: 16-02-2011
Kända medverkande: Amanda Seyfried, Gael Garcia Bernal m.m.
Genré: Romantik, Drama, Komedi

"Sophie är på semester med sin italienska pojkvän i Verona – Romeo och Julias hemstad – när hon hittar ett dammigt kärleksbrev skrivet för 50 år sedan! Besatt av tanken på denna ultimata love-story beger hon sig ut på ett riktigt äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna – och kanske även upptäcka framtidens?

Förtrollande Amanda Seyfried från Mamma-Mia! strålar i kapp med Medelhavssolen i årets mest romantiska film! Som hennes fästman ser vi snyggingen Gael Garcia-Bernal, medan Vanessa Redgrave och Franco Nero, som även är ett par på riktigt, kanske får varandra till slut..?"

 


 

Jag hade höga förhoppning på Letters to Juliet och när jag började se på den kände jag mig lätt uttråkad - så besviken jag blev! Men tro inte att det är mitt slutgiltiga ord om filmen. Jag tycker att den var jättehärlig, och när man väl kommit förbi de sega stunderna i början av filmen vill man bara fortsätta att se vad som händer. Den var rolig och mycket romantisk, och sagan Romeo och Julia får en ny tvist i denna moderna upplaga av den dramatiska berättelsen. Dock finns inte det fruktansvärda slutet med. Vacker stad (Venedig) och vacker film håller dig trollbunden, trots att du kan gissa vad som kommer att hända. En mysig rulle helt enkelt. ;) Filmen är värd att se och är en må-bra film tycker jag nog - när man väl har sett hela.

 Betyg: 6/10


Dear John

"Kommer kärleken att hålla?"
 
Regissör: Lasse Hallström
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 13-10-2010
Kända medverkande: Amanda Seyfried, Channing Tatum m.m.
Genré: Drama, romantik

"Ett slumpartat möte leder till en oskyldig flirt och på bara två veckor är John Tyree handlöst förälskad i Savannah. Men John är yrkessoldat och kallas snart till ännu en av världens många krishärdar. Kan ett förhållande bestå när papper och penna ersätter fysisk kontakt?"

 

Jag hade mycket höga förhoppningar på denna film; skådespelarna, handlingen - allt verkade så bra! Men efteråt kan jag nog bara säga att jag blev besviken. Handlingen har en bra poäng och om man tänker tillbaka så var det mycket bra saker som skulle kunna bli en underbar film. Men trots det så känner jag att filmen var långtråkig. Visst, jag grät på ett ställe, skrattade någon gång, men mer än så var det inte. Det kanske är en sådan film man måste se flera gånger för att gilla, men just nu känner jag att det kan dröja ett tag innan jag ser den igen.

"What would you do with a letter that changed everything?"
 


Betyg: 4/10

Black Swan

"When the white side of you disappears, the black one is there to replace it."
 
Regissör: Darren Aronofsk
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 06-07-2011
Kända medverkande: Nathalie Portman, Vincent Cassel m.f.
Genré: Drama, Thriller
"Portman gör sitt livs rollprestation som Nina – en förbluffande begåvad, men farligt labil, ballerina på väg att nå stjärnstatus. Pressad till bristningsgränsen av sin pådrivande konstnärliga ledare (Vincent Cassel) samt av hotet från en förförisk rival (Mila Kunis), börjar Nina förlora sitt redan klena grepp om verkligheten. Allteftersom pressen ökar tappar Nina kontrollen över sin förtärande besatthet och hon slungas in i en mardröm som inte bara hotar hennes förstånd, utan även hennes liv."
 

 
Filmen var mycket ovanlig tycker jag. Den var mycket mystisk och symbolisk vilket skapade en mycket förvirrande känsla. Filmen handlar om Nina vars vackra fasad spricker när hon utsätts för förmycket press. Hon blir driven till vansinne, forlorar sig själv i sin desperata kamp till perfektion. Hon ser saker som inte finns, den vita svanen hon är tas över av den svarta. Det som händer i berättelsen hon berättar, och hennes förrvirrade syner, händer i själva verket henne själv. Handlar om Nina som lever in i sin roll alldeles för mycket. Jag fick en stark jagad-känsla av filmen, trots den mycket dåliga musiken. Filmen var speciell, jag vet inte hur jag kan formulera det bättre. Den var inte dålig, men inte bra. I slutet började man att förså mer av det som hänt, och trots att slutet kanske var lite sorgligt så tycker jag att det var bra gjort. Filmen har en röd tråd som hänger samman alla händelser och den flyter på bra, så den är absorlut värd att se. Jag tycker även att den lyckas beröra tittaren. Men om du är väldigt känslig så tror jag inte att det är filmen för dig. Jag har hört från andra att den är allt från fantastisk till värdelös, så jag antar att filmen inte direkt passar alla. Tänker lite på låten Lithium av Evanescene när jag ser filmen.
 
Annan recension: "Jag gillar filmer som sticker ut från mängden och det gör den här filmen. Jag såg den innan premiären och hade ingen som helst förväntan på den. Ingen film man ska se en dag när man känner sig nere kanske men den är suggestiv och spännande tycker jag på ett subtilt sätt. Jag tror att man antingen älskar eller avskyr den - inget mellanläge direkt" //  Pernilla 26/06/2011
 


Betyg: 5,5/10

Tack Simona, tack!

Åh vad jag är glad!
Idag kom boken som Simona Ahrnstedt skickade mig! Så vacker den är! Trots att jag håller på att läsa Living dead in Dallas just nu så kunde jag inte hålla mig från att läsa första sidan i Överenskommelsr - underbart! <33
Jag hoppas verkligen att du läser detta Simona - tack så mycket! ^^
Jag ska börja läsa den så snart jag läst ut Living dead in dallas, trots att jag från början tänkte läsa klart seriens 13 böcker - men jag kan inte hålla mig! Spännande med historisk svensk miljö med romantik och spänning! Längtar! Ska bli skönt med lite variation inom läsandet eftersom mycket av fantasyn liknar varandra :)
Kram allesammans!

The Ugly Truth

Regissör: Robert Luketic
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: Barntillåten
Release-datum: 03-02-2010
Kända medverkande: Katherine Heigl, Gerald Butler m.m.
Genré: Romantisk komedi
"Katherine Heigl och Gerard Butler spelar huvudrollerna i den här vilda och roliga kampen mellan kvinnligt och manligt. Abby (Heigl) är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det gäller män. Mike (Butler) är stjärnan i hennes tv-program och vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans. De oväntade resultaten slår alla med häpnad."
 

 
The Ugly Truth var bra tycker jag. Den var ...um.. lite pervers kanske och kräver en viss typ av humor för att man ska tycka att den är rolig, men trots bristen på mognad från karaktärernas sida så tycker jag att filmen var både romantisk och rolig. Vissa scener var dock lite överdrivna, men jag rekomenderar filmen om du inte är allt för känslig för grövre ord. Jag gillar de som spelar huvudrollerna och jag tycker att de gjorde ett bra jobb i den här filmen. Jag har läst många recensioner och det är ungefär 50/50 vilka som gillar och vilka som hatar filmen - många tycker att den är allt för snuskig medan vissa har sagt att den är den roligaste film de sett.

Betyg: 6/10

RSS 2.0