Dead Until Dark

"Bloodthirst is amoung us."
Dead Until Dark är den första boken i Charlaine Harris populära serie. Serien går vid flera namn; Sookie Stackhouse-serien, The Southern Vampire Mysteries och den mest kända; True Blood. Serien består hittils av 12böcker i huvudserien och 1 spin-offbok kallad A Touch Of Dead - en sammanfattning av de 9 första böckerna. Böckerna i serien är Dead Until Dark, Living Dead in Dallas, Club Dead, Dead to the world, Dead as a doornail, Definitely dead, All together dead, From dead to worse, Dead and gone, Dead in the family, Dead reckoning och Deadlocked.
Serien har gjorts till en tv-serie som har flera kända skådisar; bland annat Anna Paquin känd från x-men filmerna och våran egna svenska Alexander Skarsgård. Själv har jag inte sett tv-serien - än.
"Sookie Stackhouse is a small-time cocktail waitress in small-town Louisiana. She's quiet, keeps to herself, and doesn't get out much. Not because she's not pretty. She is. It's just that, well, Sookie has this sort of 'disability'. She can read minds. And that doesn't make her too dateable. And then along comes Bill; he's tall, dark and handsome - and Sookie can't 'hear' a word he's thinking. He's exactly the type of guy she's been waiting for all her life. But Bill has a disability of his own: he's a vampire. Worse than that, he hangs out with a seriously creepy crowd with a reputation for trouble - the murderous kind. And when one of Sookie's colleagues is killed, she begins to fear she'll be next..."
 

 
Jag älskar verkligen den här boken! Jag tvekade inför köpet av denna, jag tyckte att den enligt baksidans beskrivning verkade alltför lik Twilight-böckerna och jag är trött på allt gulligull. Men den var verkligen inte ett dugg lik Stephanie Meyers böcker.
Boken var otroligt spännande, hade högt tempo, och det blev inte en tråkig stund med den i händerna. Jag kände att jag kunde relatera till vissa karaktärer och boken hade verkligen allt. Mordfall och mysterier som i en deckare, kärlek som i en romantisk bok, lite mer vuxen intimitet, humor och såklart de dystopia detaljerna som vampyrer och formbytare (låter fånigt med det svenska ordet istället för shapeshifters). Boken utspelar sig i nutidens moderna samhälle och har det jag älskar hos vampyrböcker; att vampyrerna lever öppet i samhället och inte försöker bekämpa deras natur - utan bara lever som de blev skapta. Som bland annat House of Night där alla människor vet att vampyrer existerar och lever bland 'vanliga' människor i samhället, men inte riktigt accepteras. Dessutom tros det i båda serierna att vampyrism är ett virus (vilket inte är sant.) Jag blev väldigt glatt överraskad när jag upptäckte att den inte alls var som Twilight utan hade mer våld och intimitet och var dessutom mycket bättre på att öka min puls, den hade lite jagad-känsla över sig. Mycket värd att läsa, men bara för äldre tonåringar och vuxna - inte lämpad till yngre.
 
Första stycket: "I'd been waiting for the vampire for years when he walked into the bar. Ever since vampires came out of the coffin (as they laughingly put it) four years ago, I'd hoped one would come to Bon Temps. We had all the other minorities in our little town - why not the newest, the legally regognized undead? But rural nothern Louisiana wasn't too tempting to vampires, apparently; on the other hand, New Orleans was a real center for them - the whole Anne Rice thing - right? It's not that long a drive from Bon Temps to Bew Orleans, and everyone who came into the bar said that if you threw a rock on a street corner you'd hit one. Though you better not."
 
Sista stycket: "'Soon we'll be back to normal,' Bill said, laying me down gently so he could switch out the light in the bathroom. He glowed in the dark. 'Right,' I whispered. 'Yeah. Back to normal.'"
 
Annan recension: "Just the right mixture of humour, intrigue, and excitement." // Booklist.

Författare:

Fler böcker som jag vill ha!

Trots att jag inte har köpt alla de 'gamla' böckerna jag har på min lista så tillkommer det hela tiden nya... konstigt..? I alla fall, här är några fler av de böcker jag någon gång...(eh)... kommer att köpa, när jag väl läst ut resten haha :)
Dessa böcker är:
The morganville vampires av Rachel Caine
Neferet's curse av P.C and Kristing Cast
The hobbit av J.R.R Tolkien
Pretty little liars av Sara Shepard
Divine by mistake av P.C Cast
The treachery of beautiful things av Ruth Frances Long
Wake av Amanda Hocking
A need so beautiful av Suzanne Young
Divergent av Veronica Roth
The unbecoming of mara dyer av Michelle Hodking
Överenskommelser av Simona Ahrnstedt
Wizard's first rule av Terry Goodkind
Fated av Alyson Noel
På kudde av gräs av Lian Hearn
Deadlocked av Charlaine Harris
Across the universe av Beth Revis
Har du läst någon av dessa böcker? Isåfall, var den bra? :)

Shooter

"One shot, one mistake, one life broken."

Regissör:Antoine Fugura
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 05-09-2007
Kända medverkande: Mark Wahlberg, Adrian Huges, Anthony Pena m.m.
Genré: Action, Drama

"Förbered dig på gastkramande spänning när Mark Wahlberg briljerar i sin mest fängslande roll hittils, som the Shooter. När den respekterade före detta krypskytten Bob Lee Swagger tvingas in i tjänst för att stoppa ett mordförsök på presidenten händer det otänkbara; han blir lurad och anklagas själv för mordförsöket. Fast besluten att bevisa sin oskuld tvingas den hårdföre skytten in i en intensiv flykt från landets samlade polis-och-arméstyrkor och från en tvivelaktig orginisation som försöker döda honom."Filmen var spännande och hade tempo, och den hade mystik. Humor och romantik fanns också där. Ändå känner jag att jag inte riktigt fasnade för den. Jag hade hört så mycket bra om den och sett trailen som jag tyckte verkade spännande, så kanske hade för för höga förhoppningar? Men den var helt okay, men liknade lite Wanted (http://iheartfantasy.blogg.se/2011/october/wanted/html)  som jag ändå tycker var bättre gjord och hade mer spänning och mystik. Men den var en bra action-rulle som var värd att se. Misstolka mig inte - den var inte dålig, men jag hade bara för höga förhoppningar och har sett bättre. Personen jag såg den med älskade den, så det är väl en tyckesfråga.

Betyg: 4,5


Freedom Writers

"Deras berättelse. Deras ord. Deras framtid."
Regissör: Richard LaGravenese
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 26-09-2007
Kända medverkande: Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton m.m.
Genré: Drama

"En gripande berättelse om storstadsungdomar med tuff attityd som vant sig vid våld och skottlossning - och läraren som ger dem vad de behöver mest: en egen röst. Lärarinnan Erin Gruwell hamnar på en skola präglag av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i elevernas liv. Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp 'hopplösa' tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro."
 

 
Freedom Writers är en härlig berättelse, sorglig och mycket realistisk. Den skildrar verkligheten hos många ungdomar - deras vardag, deras liv. Den handlar om att kämpa för det man tror på, att våga tro på sig själv och andra, ärlighet och att inte ge upp när man möter motstånd. Om att livet ska vara mer än bara överlevnad. Filmen handlar mycket om rasindelning och har ganska mycket rasism mellan ungdomarna, då de är indelade i gäng som styr de olika kvarteren. De lever i ständiga gängkrig och är vara att gå omkring med vapen var de än går. Filmen har massor av olika relationer, mellan vänner, gäng, familj och kärlek. Den handlar om en lärares val i livet när det gäller att välja mellan sin relation med sin man eller att förbättra de utsatta ungdomarnas tillvaro.
Filmen är mycket värd och se och känns som en välgjord dokumentär, eftersom detta sker varje dag i dagens samhälle. Filmen är ett mycket bra sätt att förstå tonåringars tankar och hur världen kring vissa fungerar, med grupptryck från både gäng och familj. Filmen är bra gjord och är väldigt gripande. Hjärtskärande.

Betyg: 6/10

The Vampire Diaries säsong 2

Fakta:
I andra säsongen av The vampire diaries får vi återse Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Candice Accola, Katerina Graham och Steven McQueen i huvudrollerna. Säsongen rekommenderas från 15 år och är 926 minuter lång (22 avsnitt). Den släpptes 2011.

Handling:
"I säsong två får Elena, Stefan, Damon och de andra invånarna i Mystic Falls uppleva hur staden får ondskefullt nytt blod. Katherine har tagits sig upp ur graven för att släppa lös sin egen personliga variant av ondska. Elena jagas av världens farligaste vampyrer, och upptäcker att hon har en alldeles särskild kontakt med deras värld. Och varulvarna strövar vidare i månskensnatten …"
 
Recension:
Andra säsongen var sjukt mycket bättre än den första! Den var inte bara otroligt spännande, välgjord och mystisk, utan karaktärerna har växt enormt och skådespelarna gör bättre ifrån sig än någonsin! Dobrev, Accola, Somerhalder och McQueen gör sina livs prestationer och får stående ovationer från mig.
 
 Det förflutna avslöjar mycket om Salvatores hemligheter.

Den här säsongen lyckades få med många känslor och jag kan medge att jag grät upprepande gånger framåt slutet. Handlingen har blivit mycket starkare med ett kraftfullt koncept, och spänningen tätnar mer och mer för varje avsnitt som går. Trots att första säsongen var riktigt bra så slår säsong 2 den med hästlängder!
 
 Elena är jagad av Elijah - ett original.
 
Ärligt talat finns det inte mycket mer att säga. Vill du ha en sjukt sorglig, romantisk, välarbetat och genomtänkt serie, med fantastiska skådespelare, humoristiska och charmiga karaktärer och en handling som växer sig större och större hela tiden? Du har du funnit rätt serie. Se den nu.

The Vampire Diaries säsong 1

Fakta:
I första säsongen av The Vampire Diaries får vi träffa på skådespelarna Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Katerina Graham, Candice Accola, Steven R. McQueen och Paul Wesley i huvudrollerna. Säsongen, som består av 22 avsnitt, är 889 minuter lång och rekommenderas från 15 år. Den släpptes 2010.
 
Handling:
"Det är Elenas första dag tillbaka på Mystic Falls High School sedan hennes föräldrars tragiska död. Tillsammans med sin moster Jenna, gör Elena sitt bästa för att ta hand om hennes yngre bror Jeremy. Hennes första dag i skolan är precis så jobbig som hon förväntat sig, men en positiv överraskning väntar henne, det har börjat en ny kille på skolan som heter Stefan och han är garanterat inte som alla andra. Elena blir rörd av faktumet at Stefan på något mystiskt sätt verkar kunna relatera till det hon gått igenom. Vad Elena inte vet är att Stefan är en vampyr och måste ständigt motstå lusten av hennes blod. Deras förbindelse växer sig starkare men Stefan har en äldre bror som inte är lika barmhärtig och han gör allt för att sätta hinder för deras relation."

Recension:
Jag kan kort och gott skriva att  The Vampire Diaries är en riktigt bra serie. Den är otroligt realistisk trots sina paranormala ingredienser, och lyckas väva in obeskrivligt mycket mystik och spänning i avsnitten. Säsongen började lite mindre bra, och liknade en brutalare version av Twilight, men efter ungefär halva säsongen var jag helt fast.
 
Unga Elena har träffat Stefan, som har en mörk hemlighet.
 
Karaktärerna är helt underbara; humoristiska, levande och rent av charmanta. Och skådespelarna gör fantastiska jobb, speciellt Nina Dobrev, Candice Accola och Ian Somerhalder. Jag har bara ett ord som beskriver dem bra: talang! Det är de som gör att serien blir beroendeframkallande. De skapar mystiska och "sätta-på-kanten-av-soffan"-draman som gör att man minns säsongen långt efter att den är slut. Tillsammans med regissören skapar de en fantastisk serie, som blandar nutid, dåtid och framtid i en härlig mix av spänning.
 
Damon utnyttjar Caroline för att nå Elena.
 
Om du har läst boken så kan jag säga att tv-serien inte alls är i närheten av den, varken när det kommer till handling och karaktärer. Men den är icke-desto mindre beroendeframkallande. Dock måste jag säga, eftersom jag sett alla säsongerna och skriver om den här recensionen i efterhand, så känns första säsongen som en lång inledning till serien, och den är garanterat den sämsta av serien säsonger. Men som sagt: ändå tipptopp!

Everlasting

"Will their love be everlasting?"

Everlasting är den avslutande delen i The Immortals serien av Alyson Noel. Serien handlar om Ever och Damen som tillsammans försöker klara av alla prövningar deras odödlighet bär med sig.

"Ever and Damen have loved and lost each other for hundreds of years - facing deadly enemies, dark secrets and a powerful curse. Now their love will be tested to its limit. Ever and Damen finally have the chance to discover their true destiny. The choice they're about to make will unite them - or tear them apart - forever."Den här boken var en perfekt avslutning för serien. Den hade spänningen och mystiken och den vanliga undran som i de andra böckerna, men den var inte lika up-tempo. Jag tycker fortfarande att Night Star var bäst i serien, men den här ligger antagligen på plats två eller tre. Sämst var Shadowland. I den här boken får Ever reda på sitt sanna öde som kan ta Damen ifrån henne föralltid. För ibland kan äkta odödlighet vara den som sker efter döden. Två stigar ligger framför dem, kommer de att välja olika, mot skilja öden och en framtid var och en för sig?Everlasting var dock lite seg på vissa ställen, men inte så att det blev störande. Serien är värd att läsa för dig som gillar fantasy och romantik.

Första stycket: "'Ever - wait!' Damen reaches toward me, grasping my shoulder, hoping to slow me, to bring me back to him, but I keep moving forward, can't afford the delay. Not when we're so close, almost there."

Sista stycket: "I place my hand on the stem, as Damen places his hand over mine. The two of us leaning into each other, feeling happy, content, eager to em brace whatever comes next, as the plane lifts into the sky."

"Is this the end for Ever and Damen?"

Författare:


The Edge Of Love

"Friendship brought them together, love tore them apart."

Regissör: John Maybury
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 05-08-2009
Kända medverkande: Kiera Knightley, Sienna Miller, Matthew Rhys, Cillian Murphy m.m.
Genré: Drama

"Två starka kvinnor i armarna på den legendariske poeten Dylan Thomas. Den ena var hans ungdomskärlek, den andra är hans hustru. Under andra världskrigets bombningar av London skapas ett så starkt band mellan dessa tre personer att inga bomber kan bryta det. Men kärleken kanske kan?"Jag hade stora förhoppningar på denna film - handlingen, skådespelarna - allt verkade så bra! Men nu efteråt kan jag bara säga att jag är besviken. Det hände ungefär ingenting i filmen, den var långsam, seg och tråkig. Visst, den hade en bra poäng i grund och botten, men den var dåligt gjord som gjorde att poängen knappt märktes. Den var förvirrande och just nu känns det som bortslösande pengar. Det är synd att sådana bra skådisar som Kiera Knightley och Sienna Miller är med i en sån här film, men samtidigt bra då deras skådespeleri är det enda som lyste upp den här dåliga filmen. Den var konstigt gjord och kändes bara... sömnframkallande.

Night Star

"Love and heartbreak belong together..."
Den näst sista, och femte delen, av The Immortals serien av Alyson Noel är Night Star.
"The are some secrets you're better off not knowing. But once Ever Bloom is given a glimpse of what Damen is keeping from her, she has to find out more - whatever the cost. Their past togheter is not what she thinks - and only he remembers everything. Until now, when a vengeful friend lets her in on his secret. And it may just push Ever into someone else's arms..."
 

 
Night Star är absolut bäst hittils i serien! Tempot har ökat rejält och det tillkommer mycket mer spänning, romanik, svek och tvekan inför svåra val. Som ni vet tyckte jag att Shadowland och Dark Flame is serien var ganska utdragna och sega, men tack vare Night Star har The Immortals seriens status ökat rejält för mig. Den gamla utdragna känslan fanns inte alls i Night Star, vilket gjorde den mycket mer spännande. Och dessutom hade boken fler 'action' scener än resten av böckerna, vilket jag älskar. Jag tycker att början och slutet var fantastiska, och om man nu ska hitta någonting negativt så kan det vara att slutet var ganska långt. Det kändes som om den skulle sluta femtio sidor innan det verkligen gjorde det, men det var inte något större problem.

Första stycket
: "'You'll never beat me. You'll never win this one, Ever. It's impossible. You can't do it. So why waste your time?' I narrow my gaze and peer inte her face - taking in her small, pale features, her dark cloud of hair, the absence of light in her hate-filled gaze."
 
Sista stycket: "'We'll deal with it,' I say, my words at his cheek as I pull Damen to me. 'Together, we'll deal with everything. But for now...' My lips meet his, lingering as I savor the soft, sweet, almost feel of them. 'For now let's just be grateful for this.'
 
"A secret that will never die..."

Författare:

Lemony Snickets Berättelse Om Syskonen Baudelaires Olycksagliga Liv

"Förlora din familj och hamna i fosterhem hos mördaren."
 
Regissör: Brad Siberling
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 7 år
Release-datum: 06-07-2005
Kända medverkande: Jim Carrey, Meryl Streep, Liam Aiken, Emily Browning, Jude Law, Shelby Hoffman m.m.
Genre: Familj, Komedi, Äventyr
"Se en fullkomligt lysande Jim Carrey ikläda sig ett antal skruvade roller i Oscarbelönade Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv. En tragiskt och eländig historia som kräver ett varningens ord i förtexterna:

Kära tittare, Om du gillar filmer med sjungande kaniner, expoderande rymdskepp eller hejarklacksledare är den här filmer inget för dig. Den här filmen är väldigt skrämmande, ett uttryck som i det här sammanhaget betyder ett spännande och olycksbådande äventyr med tre påhittiga, föräldralösa barn och en ondskefull skådespelare vid namn Greve Olaf (Carrey), som vill lägga vantarna på deras stora förmögenhet."

 


 

En lysande film! Berättelsen som egentligen är rätt tragisk och sorglig blir humoristisk och otroligt rolig tack vare Jim Carrey! Man skrattar så gott som genom hela filmen, trots allt det hemska som händer syskonen. Många kända skådisar är med i filmen och skapar en atmosfär av expertis vilket gör filmen både spännande och rolig. Det jag skrev över, som står på baksidan av filmen, gäller egentligen inte. Där varnar de ju att det är en läskig film - vilket det absorlut inte är! Kanske om man är väldigt liten att det är bra med en föräldrer i näriheten men det är inte en thriller av något slag, snarare en lätt deprimerande/sorglig men hysteriskt rolig komedi. Jag vet inte annars hur jag kan beskriva den. Värd att se tillsammans med familjen. Betyg: 6,5/10.

 

Andra recensioner: "Otroligt bra film!! Älskar Jim Carrey. Han får till dem dära små detaljerna som gör att filmer har sin charm :) Alla som tycker om Jim Carrey borde se denna film :) :D" // Mattias 27-04-2010

 

"så otroligt bra! omgivningen, detaljerna, musiken, jim carrey (!), allt! och så roligt att se så många stora skådisar som dyker upp längs vägen på denna underbara berättelse! satt under hela filmen och blev förvånad över alla kända ansikten som bara var med i några minuter. awesoome!" // Owe 27-06-2009

 

"Underbar även för oss 25 med barnasinnet kvar!" // Malin 26-04-2009

 

"Otroligt fängslande film!!! En av dom bästa jag sett :)" // Emma 23-04-2009


Van Helsing

"Ondskan sprider sig i form av Draculas avkomma."
 
Regissör: Stephen Sommers
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 11 år
Release-datum: 29-09-2004
Kända medverkande: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh m.m.
Genre: Action, Drama, Äventyr, Thriller
"Gabriel Van Helsing är filosof, historiker och ockultist. På uppdrag av ett hemligt sällskap baserat i Vatikanen, beger han sig till Transsylvanien för att en gång för alla utplåna den blodtörstige greve Dracula.

Till sin hjälp får han Anna Valerious, som sett hela sin släkt dödas av monstret och vigt sitt liv åt att jaga mörkrets makter. Greve Dracula och hans blodsugande undersåtar har tidigare uppsökt den galne Dr. Frankenstein för att få Frankensteins monster som allierad, men monstret visade sig vara en tragisk och missförstådd varelse som inte tänker blanda blod med en vampyr.

Tyvärr var Dr. Frankensteins assistent, Igor, inte lika nogräknad i valet av vänner, utan föll för grevens karisma. Dracula har dessutom ytterligare ett ess i ärmen; sina tre förföriska, men ack så blodtörstiga vampyrbrudar.

Även Anna Valerious visar sig bära på en mörk hemlighet, hennes egen bror är drabbad av varulvens förbannelse..."

 


 

En riktigt riktigt bra film! Den är jätterolig med massor av spänning och mystiska gåtor. Jag älskar alla skådespelarna, som jag känner igen från andra filmer. Filmen är väldigt bra gjort, och ingenting ser riktigt 'fake' ut, trots att detta är en fantasyfilm. Hugh Jackman spelar sin roll exceptionellt och gör filmen till sin egen. Filmen är dramatisk och sorglig på vissa ställen, men samtidigt hysteriskt rolig och spännande. Filmen är verkligen sevärd och har monster för alla smak och tycken; vampyrer, varulvar, Frankensteins monster, 'jättar' och mycket mer. Men tro inte att du måste gilla fantasy för att gilla filmen, den har mycket romantik och komik som kan få vem som helst att börja älska den. Jag älskar hur myten om Dracula kommer till liv tack vare den otrolige skådespelaren Richard Roxburgh, och jag tycker att de som spelar hans fruar gör ett otroligt jobb. Även Kate Beckinsale som spelar Anna är otroligt duktig och gör filmen mer realistisk. Mycket värd att se!

Annan recension: "Mycket bra film med action rakt igenom och med ett tema som inte går att tycka illa om. En bra action film som inte kommer göra dig besviken." // Ulla 10-04-2010


Mr. And Mrs. Smith

"Valet är mellan att behålla din karriär eller behålla din familj."
 
Regissör: Doug Liman
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 23-11-2005
Kända medverkande: Angelina Jolie, Brad Pitt, Adam Brody, Chris Weiz m.m.
Genre: Action

"Mr. och Mrs. Smith är ett helt vanligt gift par som lever ett helt vanligt liv i förorten...med det undantaget att de båda har en hemlighet de undanhåller den andre: de är båda yrkesmördare och arbetar för konkurrerande organisationer.

Vardagslivet ställs på ända och det sömniga äktenskapet hettar till ordentligt när det visar sig att båda fått i uppdrag att döda den andra."

 


 

En mycket rolig actionfilm med non-stop spänning och komik. Både Brad Pitt och Angelina Jolie är som gjorda för rollerna som Mr. och Mrs. Smith, de spelar med sådan inlevelse. Filmen är verkligen värd att se då den har det mesta, romantik, spänning, mystik och komik. Regissören har gjort ett väldigt bra jobb med effekter och att direktera, för resultatet blev en underbar film. Actionfilmer brukar ofta präglas av att ha löjliga effekter, oftast överdrivna, men i den här filmen finns det ingenting sådant. Om det skulle vara någonting som kanske ser overkligt ut tänker man ändå att det passar till filmen. Både actionälskare, romantiker och personer som bara gillar komedier kommer att älska den här filmen, ingen kommer att bli besviken. Dock tycker jag att den i börja var rätt förvirrande, men man kommer strax in i filmens handling.

Andra recensioner: "En riktigt rolig film underhållande spännande gymt bra skådespel ett måste i filmsamlingen :)" // Helena 22-11-2010

"Se Angelina och Brad, utan barn ;), slåss med vartenda föremål man kan hitta i en lönnmördares hus. Denna roligt actionfyllda filmen måste ses MINST en gång, jättebra film!" // Mia 11-08-2009


Salt

"It's a fair line between innocent and guilty."
 
Regissör: Phillip Noyce
Orginalspråk: Engelska
Åldersgräns: 15 år
Release-datum: 05-01-2011
Kända medverkande: Angelina Jolie, Liev Schrieber, Chiwetel Ejiofor m.m.
Genre: Action, Thriller
 
"Evelyn Salt, en pålitlig och lojal CIA-agent, tvingas fly när en rysk avhoppare lyckas övertyga hennes överordnade om att hon är en dubbelagent med uppdrag att döda USA:s president. Under den intensiva jakten tar Salt till alla sina färdigheter som hemlig agent för att komma undan förföljarna och avslöjar samtidigt en hemlighet som är så betydelsefull att den skulle kunna förändra världshistorien. Angelina Jolie har huvudrollen i denna actionspäckade thriller som får dig att fortsätta gissa ända fram till slutet."
 

 
Denna actionfyllda thriller är mycket välgjord och mycket värd att se. Det är fart genom hela filmen, och mystiska gåtor vars svar man inte får förren i slutet. Det är spänning från början till slutet och trollbinder tittaren lätt. Tempot är högt, vilket enligt mig är mycket bra, och jag älskar när det är mycket mystik så att man själv får gissa lite hur det egentligen är. Det finns tre olika versioner av Salt-filmen, som baseras från en och samma film, men den ena är bioversionen, en annan är regissörens tillval och den tredje är ytterligare en förlängd film. Den bästa enligt mig är Regissörens tillval, inte bioversionen då jag blev mer förvirrad av den. Men filmen är mycket bra med non-stop action och spänning. Vissa delar var även sorgliga vilket skapar en perfekt ihopblandning till en perfekt film. Mycket värd att se för action-älskare.
 

Andra recensioner: "Väldigt bra och underhållande actionfilm! Non-stop action vilket jag gillar". // Jörgen 01-02-2011

"Jättebra och underhållande actionfilm . Spännande och väldigt fartfylld , högt tempo från från början till slut. Angelina är sååå cool och snygg !!!" // Annika 28-01-2011

"En av dom bästa filmerna jag någonsin sett när jag såg den i början tänkte jag den här kommer att bli grymt bra jag var helt inne i filmen. Mycket action sånt gillar jag :). Och Att Angelia Jolie spelade huvudrollen gjorde det inte sämre. Se den ni kommer inte att bli besvikna :). Full Pott." // Helena 25-01-2011

"Filmen var bättre än vad jag hade trott, får lite "jagad" känsla när jag såg den.
Sedan är actionscenerna lätt överdrivna, men det får man räkna med. Underhållande och klart sevärd" // Tobias 08-01-2011


RSS 2.0