Fateful

Fateful är en fristående bok av Claudia Gray, författare av bland annat Evernight serien. Boken utspelar sig på RMS Titanic och handlar om tjänaren Tess.
 
"A tragic tale about falling in love on the world's most infamous ill-fated sea voyage as heroine, Tess, discovers darker secrets that lie beneath the doomed crossing... and a hidden brotherhood that threaten to tear her lover from her forever."
 
 
Ett måste för alla som fastnat för Titanic, historia, paranormal, kärlek och sorg!
 
Jag älskade alla karaktärer i boken, de var så välbeskrivna och kändes så verkliga. För vissa kände jag sympati och för andra kände jag hat, men jag älskade ändå allesammans.
 
Det här är första gången jag läser en bok av Claudia Gray trots att jag hört att hennes Evernight serie ska vara mycket bra. Och jag kan direkt skriva att efter att ha läst Fateful vill jag absolut läsa fler av hennes verk!
 
Hon skrev på ett så realistiskt sätt, att trots att det fanns paranormala händelser så var alla förklarade. Dessutom tycker jag att det är unikt och härligt att läsa en bok som utspelar sig på Titanic! Gray har verkligen satt sig in i Titanics detaljer och kan därför måla upp en underbar bild av skeppet. Blandningen av det övernaturliga och historian blir en vacker men tempofylld berättelse om en förbjuden kärlek.
 
Det finns väldigt många överraskningar och vändningar i boken och det blir inte en tråkig stund. Men trots allt så finns det ju lite som van vet ska ske; vem vet inte hur Titanic slutar?
 
Texten hade ett bra flyt som enkelt blandar in både mystik och spänning. Jag tycker också att det var läckert att man fick läsa ur en tjänares synvinkel.
 
Jag gillar att Gray har tagit med personer som faktigst var med på Titanic, exempelvis Mr. Andrews.
Jag gillar också att Tess relation med Alec växer fram, och inte att det är kärlek i första ögonkastet. Det gör et mer verkligt.
 
Det finns bara en sak som jag inte gillar med boken. Det är att det känns så konstigt att läsa om varulvar på Titanic. Jag skulle nog gilla boken bättre om Gray skrivit om Tess och Alecs relation som en tragisk romans för sig, inte lägga till varulvsdelen. Det blir en lite konstigt kombination. Det hade helt enkelt blivit bättre utan varulvarna.
 
Dessutom undrar jag mer vad som hände i slutet. Det finns så många karaktärer som man inte får veta dog eller överlevde; däribland min favoritkaraktär! Jag blev så ledsen när man inte fick veta om hon dog...
 
Men jag älskade ändå boken och rekomenderar den för alla.
 
Betyg: 8,5/10

Favoritkaraktär: Irene
Karaktär jag gillar minst: Lady Regina
Sidantal: 325
Första meningen: "April 9,1912. It's not too late to turn back, I tell myself."
Sista stycket: "'Mikhail had me,' he says. 'He had me under his control until the moment he commaned eme to kill you - aand that was something I could never do. My love for you is what keeps me human, Tess. And it always will.'"
 
Författare:

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback