Heroes säsong 1

Fakta:
Första säsongen av Heroes är 1010 minuter lång och består av 23 avsnitt. I huvudrollerna får vi se Hayden Panettiere, Jack Coleman, Milo Ventimiglia, Masi Oka, Greg Grunberg, Sendhil Ramamurthy, Thomas Dekker, James Kyson, Adrian Pasdar, Zachary Quinto, Ali Larter, Cristine Rose och Ashley Crow. Serien, regisserad av Tim Kring, spelades in 2006 och rekommenderas från 11 år. Säsong 1 består av en volym; Genesis.

Handling:
"Tänk om superhjältar fanns på riktigt. Tänk om du vaknade upp en dag och upptäckte att du kunde flyga, se in i framtiden eller läsa andra människors tankar. Det är precis vad som händer huvudpersonerna i Heroes. Vi möter bland annat cheerleadern Claire som är mer eller mindre osårbar, konstnären Isaac som ser framtiden, den japanske programmeraren Hiro som kan manipulera tiden och kongresskandidaten Nathan som kan flyga - och många flera. Serien berättar hur de upptäcker och reagerar på sina krafter, hur krafterna påverkar deras liv och hur de använder dem för att försöka förhindra en katastrof som kan utplåna New York City."
 

Recension:
Heroes har länge varit en av mina favoritserier. Den har mycket av allt och passar de flesta. Serien utspelar sig i vårt samhälle och tar upp vardagsproblem som de flesta kan relatera till; problem i skolan eller på jobb, ekonomi, vänskap och så vidare. Men samtidigt har den en otroligt unik idé när det kommer till det övernaturliga. Man får följa när karaktärerna upptäcker sina krafter och hur de hanterar sina nya situationer, samt hur de förs samman för att förhindra att New York ödeläggs. 

 

Du kan se trailern för Heroes säsong 1 ovan.

 

Serien är väldigt realistisk även när det kommer till det övernaturliga, och jag känner aldrig att den blir överdriven. Den har både mystik, romantik och mycket humor, samtidigt som tempot är högt och spänningen ständig. Det är väldigt lätt att bli beroende av serien.

 

 Hiro lyckas teleportera sig till New York.
 

Heroes finns otroligt många fantastiska skådespelare - och de lyckas med konsten att inte spela rollen, utan att leva den. Det är storartat att se deras samspel och jag tycker att de allesammans lyckas med sina karaktärer. Karaktärerna är ständigt intressanta att följa eftersom de allesammans utvecklas under seriens gång och inte stannar densamma under en lång tid.

 

 Claire är beredd att offra livet för sin familj.
 

Heroes är alltså en otroligt charmig och spännande "måste-se" serie som passar de flesta. Serien är unik, mystisk och nervkittlande, och jag ser otroligt mycket fram emot att se fortsättningen.

Trackback