Alice in Wonderland

Fakta:
Alice in Wonderland är en ny version av Alice i Underlandet. Filmen är regisserad av Tim Burton och huvudrollerna görs av skådespelarna Johnny Depp, Alan Rickman, Helena Bonham-Carter, Anne Hathaway, Christopher Lee, Crispin Glover, Michael Sheen, Timothy Spall m.f. Filmen är på 104 minuter och på engelska. Den släpptes 30 juni 2011 och är från 11 år.
 
Handling:
"Livet kommer snart att överraskande förändras för 19-åriga Alice Kingsley. En dag i trädgården följer hon efter en kanin och när han försvinner in i sitt kaninhål tittar Alice in där och faller. Hon faller länge och efter det så är ingenting sig likt. Vad Alice inte vet är att hon varit i Underlandet en gång förut som barn, men hon har inget minne av den händelsen. Vad som helst verkar kunna hända i det fantastiska Underlandet. Här möter hon nu en uppsjö av annorlunda och speciella invånare, som Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga Vita Drottningen och hennes ondskefulla äldre syster Hjärter Dam, den griniga härskarinnan av Underlandet."
 
Recension:
Jisses! Jag hade inte särskillt stora förhoppninga på denna film - jag köpte den mest för att Johnny Depp hade huvudrollen och att den verkade lite gullig. Men det visade sig att jag älskade den!
 
 
För det första reagerade jag på alla kända skådespelare som är med. Varje gång en ny karaktär öppnade munnen skrek jag nästan rätt ut: "det är ju han!". Förutom Depp är även Hathaway med men även fyra skådespelare från Harry Potter (de som spelade Peter Pettigrew, Bellatrix Lestrange, Madame Maxime, Severus Snape) och till och med Lee som spelar Saruman i Lord of the Rings. Alla de superbra skådespelarna skapade tillsammans en fantastisk film - vare sig de spelade en existerande person eller bara en röst.
 
 
Och Johnny Depp... jag älskar honom! Han är så extremt rolig med sitt minspel samt sin röst och jag kunde att sitta och asgarva i långa perioder åt bara honom. Men även andra karaktärer visade sig vara hysteriska: både animerade och "riktiga". Alla skådespelare visade verkligen sin bästa sida. Detta äventyr kunde verkligen lika gärna vara en komedi (och en mycket bra sådan).
 
 
Självklart har vi sett den här typen av äventyr förrut, även om man inte sett Alice i Underlandet förr. Sagoländer och magiska svärd och monster - det är sådant vi vet mycket om redan. Men jag tycker ändå att med filmens häftiga animeringar, coola kläder, underbara humor och härliga skådespelare blev äventyret ändå extremt spännande, intressant och omöjligt att släppa taget om.
 
 
Vissa delar kunde bli överdrivna och början kanske inte var den bästa, men det var en del av filmens charm och den blev bättre och bättre tack vare humorn. För att sammanfatta skriver jag bara att jag älskade den och rekomenderar den till andra som fortfarande har sina barnasjäl kvar och behöver ett gott skratt! En film jag trodde skulle vara löjligt barnslig visade sig vara en av de bättre jag sett i år.

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback