Book Sacrifice Tag

Gulliga Emelie taggade mig till Book Sacrifice Tag (skapad av Ariel Bisset). Så självklart måste jag utföra den när den blivit efterfrågad. Kommer bli superkul - tack Emelie för taggen! Book Sacrifice går ut på att man får ett scenario där man måste välja en bok som man inte gillat och därför skulle kunna göra sig av med.
 
1. En överskattad bok.
Vi börjar med Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker.
Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?
Jag måste nog välja Unspoken av Sarah Rees Brennan. Jag tyckte absolut inte att boken var dålig, men den var garanterat överskattad. Det fanns otroligt mycket med boken som jag störde mig på och jag kände mig inte alls bunden till läsningen. Jag vet att många älskar boken och antagligen kommer att hata mig bara för att jag valde den för zombisarna att knapra på, men men.
 
2. En uppföljare.
Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv.
Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?

Denna är inte särskillt svår att finna ett svar på. Som ni vet köpte jag en box med de tretton första böckerna i Sookie Stackhouse serien av Charlaine Harris, och där var flera efterföljare stora besvikelser. Visst blev serien bättre vid bok nummer sex, men ändå. Hur lyckas man göra läsaren besviken så många gånger? Och den största besvikelsen i Sookie Stackhouse serien hittills är boken Dead as a doornail. Den var verkligen riktigt riktigt dålig och jag blev så besviken på den här serien. Att den här boken skulle förstöras av regn (förhoppningsvis frätande) är ingenting jag skulle förlora sömn över.
 
3. En klassiker.
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner.
Vilken klassiker kastade du?
Ärligt talat har jag varit nära i den här situationen. Min lärare pratar alltid om hur dessa klassiker vi läser i skolan är "så bra" och "viktiga att ha läst". Hittills har ingen av dem varit bra, men den som jag skulle ha hunnat kasta iväg (inte för att ja någonsin skulle kasta en bok, hur dålig den är) skulle ändå vara Löwensköldska Ringen av Selma Lagerlöf. Alltså allvarligt - varför är den ens en klassiker? Ingen handling, urusla karaktärer och helt enkelt konstigt upplägg. Nä - verkligen ingenting för lilla mig.
 
4. Sämsta boken i ditt liv!
Tänk dig att du kikar runt bland bokhyllorna i biblioteket när BAM, växthuseffekten exploderar och hela världen har frusit till is utanför. Din pappa ringer och säger att din enda chans till överlevnad är att bygga en eld.
Vilken är den första bok som du springer och hämtar för att bränna, vetandes att du inte kommer må särskilt dåligt över att bränna den trots allt?
Detta var den enklaste frågan av dem alla. En bok jag läste, för inte allt för länge sedan, gav jag för första gången i bloggens historia betyget 0,5 av 10. Det finns absolut inget sämre betyg jag kan sätta än detta. Och vinnaren är såklart Cal av Bernard Mac Laverty. Den är så dålig att det absolut inte behöver vara en världskris för att boken ska brännas, det borde nästan göras ändå. Det fanns absolut ingenting positivt med Cal men jag var ändå tvungen att kämpa mig igenom den eftersom det var en bok vi skulle läsa till engelskan i skolan. Suck. Definitivt den sämsta boken jag läst i mitt liv och jag rekomenderar definitivt inte den. Allt jag har att säga angående den är: burn baby burn.

6. [Emelies scenario] En karaktär som du skulle förklara som häxa.
Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem.
Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?
Jag tyckte det var ett roligt scenario som Emelie hittat på så även om jag egentligen inte skulle ha tagit med denna kategori så gör jag det ändå. Beroende på om den som jag kan anklaga för häxa måste vara en kvinna eller inte så har jag olika svar. Om jag skulle få välja en man skulle jag antingen välja Christian Grey från Fifty Shades trilogin, antagligen som förväntat, eller Damen från The Immortals av Alyson Nôel. Men om jag måste välja en kvinna skulle jag välja... hmm... antagligen Evie från Paranormalcy av Kiersten White. Jag tycker att hon är så otroligt fånig och irriterande. Det var faktigst Evie som gjorde att jag inte gillade boken över huvud taget. Så henne skulle jag utnämna till häxa.
 
7. [Melanies scenario] En bok som fått dig att kassera en hel genré.
 Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den.
Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?
En bok jag hade höga förhoppningar på men som var så pass dålig att jag inte tagit upp en annan bok i samma genré var Glow av Amy Kathleen Ryan. Det är en science fiction bok - den första och enda science fiction boken jag någonsin läst. Att den var så pass dålig gjorde att jag helt tappade förhoppningar på böcker som utspelar sig i rymden. Men nu har jag till slut bestämt mig att skaffa hem Across the universe, som förhoppningsvis gör att jag börjar uppskatta science-fiction. Om inte, så lär det vara den sista scifi boken jag någonsin läser.
 
Jag taggar Sara, Anna , Rebecka, Cecilia och Johanna till att göra Book Sacrifice Tag, men jag tipsar alla som läser detta att testa på det ni med!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Haha, roligt scenario! :D Kunde varit en man i mitt scenario också (varulv), men jag var nog inte så specifik när jag skrev... hehe! xD Men kul att du tog med så många karaktärer, även män då! :D

Svar: Haha kul att du tyckte om det =)Haha okej, men jag tänkte att för säkerhetsskull så nämnde jag av båda könen xD Haha ja det finns ju några att välja mellan ^^
Har du någon bok som platsar in i mitt scenario då? =)
Melanie

2013-04-27 @ 10:43:16
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Sanna

Jätteroligt inlägg, fick mig att skratta många gånger!
Stackars böcker. ;)
Kraaam

Svar: Tack bästa du =)
Melanie

2013-04-27 @ 11:16:30
Postat av: Rebecka

Svar; Tack för tipset! :) Det var riktigt många böcker i den serien! Ska självklart anta utmaningen! Får se när den kommer upp på bloggen bara!

Svar: Haha ja - själv har jag bara läst de tre första men jag tycker att de är superbra!.
Vad roligt! Ser fram emot dina svar. =)
Melanie

2013-04-27 @ 14:38:05
URL: http://minathoughts.blogspot.com
Postat av: Johanna

Sv: Tack för att du taggade mig! :D Ska försöka få ihop svar nu ;)

Svar: Ser fram emot att se vad du svarar! =)
Melanie

2013-04-27 @ 16:24:45
URL: http://boktjejen.devote.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback