Den Mörka Staden

Fakta:
Den mörka staden är översättningen av The dark and the hollow places av Carrie Ryan, vilket är den tredje och sista delen i De vassa tändernas skog-trilogin. Den svenska översättningen publiseras av Styxx Fantasy bokförlag. Tidigare delar i trilogin är De vassa tändernas skog (The forest of hands and teeth) och De dödas strand (The dead tossed waves).
 
Handling:
"En gång i tiden var Mörka staden fylld med fantastiskt ljus, mäktiga byggnader och vackert klädda människor. Nu är staden en ruin, dess skelettliknande stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga. I staden bor Annah, som inte kan glömma sin tvillingsyster Abigail som hon för många år sedan skildes från i De vassa tändernas skog. Medan Mörka staden långsamt dukar under för dödens outtröttliga tjänare kämpar Annah för att återförenas med sin syster, och kanske, bara kanske, bygga en framtid för sig själv och för mänskligheten."
 
Recension:
Jag har älskat Carrie Ryans apokalypiska trilogi redan från första sidan i första boken. Jag älskar att alla böckerna är utifrån olika karaktärers perspektiv, men att de ändå är sammanlänkade med varandra.
 
Den mörka staden var inget undantag när jag skriver att alla böckerna i trilogin är fantastiska. Det finns så mycket känslor i Ryans ord och jag lider verkligen med karaktärerna. Carrie Ryan är väldigt duktig på att beskriva hemska situationer så att läsaren förstår innebörden av hur samhället har påverkats av apokalypsen.  Hon använder många detaljer gällande både utseenden och beteende vilket gör att hela världen blir levande.
 
Jag älskar zombisarna i boken/böckerna. De är precis som jag föreställer mig hur riktiga zombies skulle vara. Hänsynslösa, själlösa och helt enkelt förskräckligt hejdlösa. Carrie Ryan beskriver dem väl och lyckas levandegöra dem med alla detaljer om hur de ser ut och hur de förändrats från vad de var förut. Andra zombieböcker jag läst har varit lite tråkiga där karaktärerna till och med visar medlidande till de levande döda, men i Ryans berättelser är de helt igenom onda och tänker bara på en sak: att smitta människorna. Och trots att karaktärerna kanske tycker synd om de som blivit så kallade oheliga så tvekar de inte att döda dem eftersom de vet att de inte har en uns mänsklighet kvar inom sig. Sådant gillar jag.
 
Sammanfattningsvis var boken väldigt bra, rätt creepy (på ett bra sätt) och Ryan beskriver väldigt bra och gör världen levande. Trots att jag tycker att den första boken i trilogin var bäst, så var Den mörka staden ändå fantastisk. Jag älskar verkligen slutet eftersom Ryan lyckas knyta samman det till början av första boken.
Favoritkaraktär: Catcher
Sidantal: 388
Rekomenderar till: er som gillar lite småäckliga böcker med mycket spänning.
Rekomenderar inte till: er som vill ha mycket romantik eller inte gillar att läsa lite läskiga böcker.
 
Första meningen: "En gång i tiden var den här staden någonting."
Omslag för engelska böcker:
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback