Tomb Raider

Fakta:
Tomb Raider är den första filmen av två i Raider-duologin med Angelina Joli i huvudrollen. Filmen är en av de första som baseras på ett datorspel. Regissören till detta actionäventyr är Simon West och orginalspråket är engelska. Filmen är 96 minuter lång och släpptes 5 december 2001. Åldersgränsen är 11 år.
 
Handling:
"Att utforska förlorade riken, hitta ovärderliga skatter, ge skurkarna det de förtjänar i en dödlig kamp - allt detta hör till vardagen för äventyrerskan Lara Croft (Angelina Jolie ). Men en hemlighet från hennes fars (Jon Voight) förflutna kommer att leda Lara till hennes största utmaning någonsin: Ljusets Triangel, ett legendariskt föremål med kraften att förändra tid och rum. Lara måste hitta Triangeln innan den faller i händerna på Illuminati, ett hemligt sällskap som vill ta över världen. För att stoppa dem måste Lara överleva en jakt tvärs över kontinenten fylld av ofattbara faror. Men för Tomb Raider är fara precis det allt går ut på."
 
Recension:
Jag har sett den här filmen och dess efterföljare förut och jag älskar dem båda fortfarande (dock är den andra filmen lite bättre än denna). Tomb Raider har non-stop action med många fajter, läckra specialeffekter och coola skurkar. Jag kan inte uttrycka mig väl nog om hur häftigt gjord filmen är.
 
Angelina Jolie är en av mina favoritskådespelare och hon utför sin roll superb. Hon passar verkligen som den äventyrliga Lara Croft och tar actionscenerna till en ny nivå.
 
 
Förutom all spänning och tempo finns även några övernaturliga ingredienser med. Tidresande, bland annat, vilket jag finner extremt coolt och det är väldigt bra gjort i filmen. Men även vissa paranormala monster dyker upp - så för oss som älskar actionfilmer med många överraskande moment och lite fantasyingredienser är Tomb Raider ett perfekt val.
 
Filmen har även många känslor inblandade. Allting från komik, för ja - den kan vara extremt rolig ibland, till hjärtkrossande sorg. Och att filmen är baserad på ett datorspel gör att tempot är högt och farorna nära. Älskar verkligen dessa filmer. Om du gillar denna kommer du antagligen gilla tvåan, Cradle of Life, ännu mer.

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback