Underbara Helvete

Fakta:
Underbara Helvete är första svensköversatta delen i Jamie McGuires Beautiful-duologin. Orginaltiteln är Beautiful Disaster och efterföljaren är Walking Disaster, men i huvudsak är det exakt samma bok men ur en Travis synvinkel istället för Abigails. Den svenska översättningen publisaras av bokförlaget Kalla Kulor. Filmrättigheter har köpts av Warner Bros.
 
Handling:
"Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig. Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och i stället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom. Deras relation blir snart alltmer kaotiskt upp och ner, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld."
 
Recension:
Jag hade hört väldigt mycket olika kommentarer om den här boken, och läser man om handlingen låter det lite som Fifty Shades of Grey, men jag måste skriva att jag storgillade Underbara Helvete.
 
Underbara Helvete är en av de få 'new adult' böckerna jag läst. Huvudsakligen innebär det samma som som 'young adult' men med intimare realtioner. Och jag gillade verkligen passionen som fanns i boken. Jag fastnade för romantiken och alla känslorna och blev extremt intresserad av Abigails och Travis realtion till varandra. Det var ingen insta-love, utan den utvecklades successivt, vilket jag gillar. Och när Travis är så pass charmig och intresseväckande som han ändå är blir läsningen både rolig och fartfylld. Travis har en väldigt intressant personlighet, för trots att jag antagligen skulle avsky honom i verkligheten så fastnade jag för den påhittade Travis. Abigal kunde jag däremot störa mig på rätt mycket eftersom hon hela tiden velade fram och tillbaka. Först var detta spännande, men efter ett tag blev det lite långtråkigt. Jag hade också velat veta mer om karaktärernas bakgrunder, för det kändes inte som om man fick lära känna dem särskillt tydligt.
 
Boken hade högt tempo och det hann hända extremt mycket trots att den inte är särskillt lång. Om man jämför innehållet med andra böcker kändes Underbara helvete mycket längre än vad den egentligen var. Och det tycker jag att McGuire lyckades väldigt bra med, att den kändes längre samtidigt som den lyckades ha högt tempo. Jag fastnade verkligen för boken och hade extremt svårt att släppa taget om den.
 
Vissa scener i boken var rätt otroliga och överdrivna, vilket är väldigt synd. Vissa scener tyckte jag var rent av konstiga och absolut inte trovärdiga. Men trots det var berättelsen fantatisk och McGuire har ett underbart språk med bra ordförråd och texten flyter på. Jag är dock lite besviken på slutet, men resten av boken kompenserar det. Det är synd att den andra boken i Beautiful-duologin inte är någon fortsättning utan samma bok igen, för jag hade gärna läst om hur Abs och Travis realtion utvecklades.
 
Sammanfattningsvis var boken mycket bra trots att den hade sina brister. Med mycket passion och intresseväckande karaktärer höll Underbara Helvete fast mig från första till sista sidan. Jag hade väldigt svårt att släppa taget om boken, eftersom den verkligen var romantisk, spännande och ett underbart helvete.
 
Favoritkaraktär: Travis
Sidantal: 362
 
Rekomenderar till: er som gillar romantik och passion.
Rekomenderar inte till: er som stör er på vissa orealistiska händelser eller underutvecklade karaktärer.
 
Första meningen: "Allt i rummet skrek att jag inte hörde hemma där."
 
Omslag för engelska böcker:

Kommentarer
Postat av: Cecilia A

Gillade verkligen din recension, håller med om det mesta speciellt om längden på boken!
Men tänkte på en sak: recensionsdatumet är väl den 8 maj? Så vi får inte publicera något om hela boken innan dess, eller har jag fel?

Svar: Tack så mycket ^^Oj då - jag hade inte ens en tanke på recensionsdagen, glömde bort det helt och hållet... Jaja, finns ju inte så mycket att göra åt det nu =P Men tack för påminnelsen, Cecilia!
Melanie

2013-04-27 @ 07:40:07
URL: http://swebookobsession.blogspot.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback