True Blood, säsong 7

Fakta:
I den sjunde och sista säsongen av True Blood, baserad på böckerna av Charlaine Harris, får vi se Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Chris Bauer, Nelsan Ellis, Carrie Preston, Alexander Skarsgård, Deborah Ann Woll, Kristin Bauer van Straten, Lauren Bowles och Anna Camp i huvudrollerna. Säsongen är 539 minuter lång, består av 10 avsnitt och rekommenderas från 15 år. Den släpptes 10 november 2014.
 
Handling:
"I sista säsongen av den sexiga, läskiga och underhållande serien får vi äntligen veta hur det går för Sookie, Bill, Jason, Sam, Eric, Alcide, Tara och deras vänner och fiender från alla läger. Grymma öden och lyckliga slut blandas om vartannat när striden mellan vampyrer och människor i den lilla staden Bon Temps går mot sitt slut."

Recension:
Den sista säsongen av True Blood har fått väldigt många negativa recensioner. Och visst, det är definitivt inte den bästa säsongen, men jag tycker inte alls att den är dålig. Tvärt om, så uppskattade jag den rätt mycket och tycker att det blev ett bra avslut på serien.
 
Efter en förödande natt försöker gänget hitta sina vänner.
 
Säsongen har med både humor och spänning. Varje avsnitt är på sitt sätt underhållande och True Blood fick mig att skratta flera gånger. Samtidigt tycker jag också att manuset är mycket mer välskrivet än exempelvis i den sjätte säsongen, där allt togs alldeles för långt. Antalet övernaturliga varelser har tack och lov minskat drastiskt och säsongen fokuserar nästan helt och hållet på vampyrerna och karaktärsutveckling.
 
Yakuzan, Eric och Pam tvingas samarbeta.
 
Skådespelarna är fantastiska. Några av mina favoritkaraktärer är Pamela som spelas av Kristin Bauer van Straten, Ginger som spelas av Tara Buck och Sarah som spelas av Anna Camp. De gör allesammans så otroligt bra arbeten och roar verkligen mig som tittare. Jag gillar verkligen att Anna Camp blir en större del av serien och hennes parallel är riktigt intressant att följa.
 
Vem väljer Sookie till slut?
 
Även skådespelarna som står i centrum; som Anna Paquin, Alexander Skarsgård, Stephen Moyer, Ryan Kwanten och Chris Bauer presterar utmärkt och fängslar tittaren från början till slut. Alla karaktärerna utvecklas väldigt mycekt i denna säsong, och det är fascinerande att få följa deras resa.
 
Sarah Newlin får en nyckelroll i säsongen.
 
Någonting jag dock har att klaga på är alla Bills minnen som dyker upp lite stup i kvarten. Jag finner många av dem irrelevanta till handlingen och störs av att resten av berättelsen avbryts för att se vad Bill gjorde för några hundra år sedan.
 
Andy Bellefleur är lycklig med sin familj.
 
Allt som allt så gillade jag True Bloods avslut. Visst håller säsongen inte samma klass som de första fyra säsongerna, men den är betydligt mycket bättre än föregående säsong och den fängslade mig som tittare samt både underhöll och engagerade mig. Säcken dras ihop på ett snyggt sätt och vi får avslut för de flesta parallellerna. Trots att slutet känns aningen utdraget så är jag faktiskt nöjd med hur allt slutade.
 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback