Breaking Bad säsong 2


Fakta:
Andra säsongen av Breaking bad är regisserad av Vince Gillian med bland annat Bryan Cranson och Aaron Paul i huvudrollerna. Säsongen består av 13 avsnitt och är 611 minuter lång. Den rekommenderas från 15 år och spelades in 2009.
 
Handling:
"Walt och Jesses kompanjonskap når nya nivåer, men samtidigt börjar de upptäcka ytterligheterna inom droghandeln och dess värld. Deras metamfetamin gör dem rika, men det blir allt svårare för Walt att dölja sanningen från sin fru Skyler, sin son Walter Jr och svågern Hank som är narkotikapolis. Walt kämpar med att behålla kontrollen över sitt liv med allt vad det innebär av förhandlingar med brutala knarklangare, ett allt större avstånd till livet med frun och sonen, den förestående födseln av deras dotter samt en narkotikaberoende affärspartner - samtidigt som han själv lider av obotlig lungcancer."
 
Recension:
Jag vet ärligt talat inte vad jag känner för den här serien. Å ena sidan finns det de aspekter som jag älskar, å andra sidan så kan jag bli väldigt uttråkad. Tempot är inte det högsta vilket gör att jag förlorar intresset ibland, men samtidigt storgillar jag intrigerna, konceptet och manuset. Breaking bad är väldigt annorlunda från andra serier jag sett, det är i alla fall en sak som är säker.
 
 Walt börjar bli en enstörning i familjen.
 
Jag måste medge att jag gillade första säsongen mer än den andra. Antagligen var det för att allt var nytt, och för att den hade mer humor än andra. Men det jag gillar med säsong 2 är bland annat alla stora karaktärsutvecklingar. Huvudpersonerna, Walter och Jesse, har utveckats väldigt mycket sedan vi såg dem första gången och det är både intressant, spännande och fascinerande att följa deras upptåg. I denna säsong är även fler känslor inblandade, vilket är ett stort plus.
 
 Jesse hittar äntligen kärleken.

De karaktärer jag gillar mest är Walter Junior och Jesse, eftersom båda är känslosamma och starka på samma gång. Walt är jag lite osäker på vad jag känner för; jag gillar att han bryr sig så mycket om sin familj, men jag förstår mig inte på mycket av det han gör eller hans val. Jag tycker helt enkelt att han kan vara lite elak och obrydd ibland. Men den karaktär jag absolut inte gillar över huvudtaget är Skyler. Jag tycker att hon är en oförstående hycklare, helt utan något hänseende gentemot sin man. I min recension av förra säsongen skrev jag även att jag ansåg att Hank är alldeles för respektlös, och trots att det fortfarande finns kvar många spår av det så anser jag att han är på bättringsvägen.
 
Walt försöker få igång bilbatteriet mitt ute i ingenstans.
 
Avslutningsvis vill jag skriva att jag definitivt ska se hela serien, trots att den inte är av toppkvalite. Det känns som att serien laddar upp för något stort och jag är riktigt nyfiken på vad det kan vara. Jag erkänner mig smått beroende av serien men jag kan inte sätta fingret på varför eftersom den går upp och ner mellan att tråka ut mig och vara fylld med spänning. Säsongen slutade inte särskilt rafflande men jag har stora förhoppningar på fortsättningen och vad den kan ge.

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback