Breaking Bad säsong 5


Fakta:
Breaking bad säsong 5 är den näst sista delen av den populära serien av Vince Gillian. Huvudkaraktärerna spelas av Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, JR Mitte och Betsy Brandt i denna 259 minuter (8 avsnitt) långa säsong som rekommenderas från 15 år. Den släpptes 17 juli 2013.
 
Handling:
"Gus Fring är död, och Walts förvandling från välmenande familjeman till hänsynslös drogkung är så gott som klar. När han börjar nå framgångar med metaamfetamin hotas hans planer av en ny undersökning, ledd av hans obeveklige svåger Hank. I den femte säsongen skildras Walter Whites skoningslösa uppgång till nya höjder ... och även hans fall."

Recension:
Nu närmar sig slutet - bara åtta avsnitt av serien finns kvar, sedan är allt över. Som ni säkert redan vet om så delade de upp den sista säsongen i två volymer, så Breaking bad säsong 5 är alltså den ena, och den sista är Breaking bad final season. Jag tycker det är väldigt synd att den delades upp eftersom säsongerna blev så korta, men samtidigt älskar jag känslan av att spänt vänta på fortsättingen.
 
Produktionen av metaamfetamin fortsätter.
 
Säsongen var otroligt spännande och det fanns en hel del oförutsägbara vändningar i handlingen. Tempot är jämnt genom hela säsongen och den slutades i en nagelbitande cliffhanger. Fortfarande är serien fantastiskt skickligt filmat med många vackra bilder och de har verkligen lyckats med att blanda komiska moment tillsammans med actionpackad spänning.
 
Skyler lider av att veta vad Walt gjort.

Skådespelarna passar perfekt för den här serien. Det finns inte någon jag skulle byta ut, då alla lyckas väcka någon slags känsla hos mig. Bryan Cranstons karaktär - Walter White - är enligt mig rätt störande, ologisk och småelak, men Cranston gör det på ett sätt så att jag samtidigt älskar honom. Skyler - Anna Gunns karaktär - är någon av avskyr, men samtidigt kan jag inte tänka mig serien utan henne. Mina favoriter är JR Mitte (Walter Jr White), Aaron Paul (Jesse) och Bob Odenkirk (Saul Goodman) som är hur skickliga och charmiga som helst. De bjuder på många skratt tillsammans med både Dean Norris (Hank Schrader) och Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), och lyckas även beröra.
 
Konfliker uppstår en efter en när serien närmar sig sitt klimax.

Karaktärerna har successivt utvecklats och nu i femte säsongen känner jag knappt igen dem från var de började. Serien skildrar tydligt hur de påverkats av deras handlingar och deras konsekvenser. Även handlingen i sig har utvecklats enormt, vilket gör serien både oberäknelig och realistisk. Den berättar grundligt vad som händer och varför, och lägger hela tiden ut ledtrådar här och var för tittaren att hitta.
 
Inte är Walt och Skyler fattiga i alla fall.

Avslutningsvis vill jag skriva att Breaking bad är en riktigt bra serie, och den femte säsongen är inget undantag. Jag var lite tveksam inför serien och älskade inte direkt de tre första säsongerna, men nu är jag fast och hoppas på ett storslaget slut. Säsong 5 var spännande, oförutsägbar, vacker, rolig och hade många fantastiska skådespelare med som förgyllde min tid. Och jag måste medge att det kommer att kännas riktigt tomt när jag sett färdigt serien. 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback