Terminator: The Sarah Connor Chronicles säsong 2

Fakta:
Andra säsongen av Terminator: The Sarah Connor Chronicles spelades in 2008. I huvudrollerna får vi se Lena Headey, Summer Glau, Thomas Dekker, Richard T. Jones, Brian Austin Green, Garret Dillahunt och Shirley Manson. Säsongen är 935 minuter lång och består av 22 avsnitt. Serien rekommenderas från 15 år.  Andra säsongen är även den avslutande, då serien blev nedlagd. 

Handling:
"En superdator i vardande, assisterad av dödliga cyborgs, fortsätter att obönhörligt avancera mot totalt världsherravälde. Den fruktar ingen utom nu 16-årige John Connor, den mänskliga motståndsrörelsens framtida ledare. De måste hitta och förgöra honom. Men Sarah Connor är där och skyddar och förbereder sin son, medan han växer upp till den man han är förutspådd att bli. Jakten har börjat."

Recension:
Jag gillade verkligen första säsongen i serien, men säsong 2 lyckades bli ännu bättre. Visst går serien fortfarande lite upp och ner: vissa avsnitt är rätt tråkiga medan andra är rent av fantastiska, men som helhet var säsongen riktigt bra. Första säsongen bjöd på mer humor, men säsong 2 är fortfarande underhållande och har mycket mer spänning och högre tempo.

Sarah Connor och cyborgen Cameron fortsätter att skydda John.
 
Skådespelarna är fantastiska. Lena Headey (Game of thrones, The mortal instruments) är otrolig, Summer Glau (Alphas, Firefly) är fantastisk när det kommer till kroppsspråket och hur hennes karaktär ter sig, Garret Dillahunt (Raising hope, 12 years a slave) spelar en ny, mycket intressant karaktär som tittaren lätt får sympati för och Thomas Dekker (The secret circle, Allt för min syster) är bättre än någonsin. Jag tycker även att Shirley Mansons (Remember me, Love and other drugs) prestation är utomordentlig, som mystiske Catherine.
 
Shirley Manson spelar en väldigt intressant Catherine.

Handlingen och konceptet håller sig starka genom hela säsongen och den är väldigt välgjord och trovärdig, trots sina övernaturliga ingredienser. I säsongen tillkommer det några nya karaktärer till serien, exempelvis underhållande och älskvärda John Henry, hemlighetsfulla Catherine Weaver, John Connors flickvän Riley Dawson (Leven Rambin) och Jesse Flores (Stephanie Jacobsen), och jag finner dem allesammans fängslande.
 
Lite romantik tillkommer också i säsongen.

Tyvärr kunde vissa avsnitt bli väldigt förvirrande och osammanhängande, och nu med serien nedlagd lär vi aldrig få reda på alla svar. Det finns sjukt många obesvarade frågor kvarlämnade och jag blir när intill rosenrasande av att inte veta hur allting hängde samman. Terminator: The Sarah Connor Chronicles är en riktigt bra serie och det är himla synd att den blev nedlagd. Och inte blev det bättre av att säsongen slutade med en stor cliffhanger.
 
James Ellison lär John Henry etik och moral.

Jag älskar att man i andra säsongen både får följa nutiden, framtiden och dåtiden. Det gör det väldigt intressant att se och försöka pussla ihop hur allting hör ihop. Och det som andra säsongen lyckades med, som inte den första riktigt klarade av, var att beröra tittaren. Säsongen bjöd på många tvistar och stora överraskningar, men det var just den känslosamma påverkan den hade på mig som jag fastnade mest för. Framåt slutet fick jag till och med tårar i ögonen.
 
Framtiden är en mörk tid fylld med fasor.
 
Sammanfattningsvis så var andra - och sista - säsongen av Terminator: The Sarah Connor Chronicles riktigt bra. Den bjöd visserligen på förvirring och många obesvarade frågor, men även mycket spänning, romantik och humor. Skådespelarna är av hög klass och får serien att kännas levande och realistisk. Säsongen berörde mig och det är med tungt hjärta som jag måste inse att det inte kommer en fortsättning.

Kommentarer
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

Jag kan inte fatta hur de kunde lägga ner denna serien och speciellt inte med det slutet. Visst är det fruktansvärt!
Jag dör lite inombords var gång jag tänker på slutet, jag vill veta vad som händer!

Svar: Samma här! SÅ MÅNGA OBESVARADE FRÅGOR! :( jag hoppas någon av dem som gjort serien återfår några hjärnceller och återupptar serien xD
Melanie

2014-05-26 @ 03:12:31
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/
Postat av: Lina - A Film and TV Freak Like Me

Hoppas kan man ju alltid göra med det ser inte ljust ut =(

Svar: Tråkigt nog :'( Dumma människor som lägger ner bra serier!!
Melanie

2014-05-26 @ 18:11:58
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback