Wild

Fakta:
Wild är regisserad av Jean-Marc Vallée med bland annat Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae och Michiel Huisman i huvudrollerna. Filmen är 115 minuter lång, rekommenderas från 11 år och släpps 8 juni 2015 av 20th Century Fox.
 
Handling:
"Efter flera års tvivelaktigt leverne och förföljd av minnet av sin mamma bestämmer sig Cheryl för att ge sig ut på en krävande vandring. Helt själv och utan någon som helst erfarenhet påbörjar hon en vandring och inre resa som ger henne styrka och ro i själen."
 
Recension:
Wild är en helt okej film men jag måste skriva att jag är lite besviken. Tempot är långsamt och det händer inte mycket under filmens gång. Den känns enformig och hade kunnat vara några minuter kortare. Med det sagt tycker jag ändå att det är en sevärd film; med karaktärer man lätt kan relatera till och ett bra budskap. Wild kretsar mycket kring hur man måste ta tag i sitt egna liv efter en stor förlust.
 
Cheryl ger sig ensam ut på en 1770 km lång vandring.
 
Jag älskar överlevnadsfilmer och Wild gör ett bra jobb med det den har. Någonting jag uppskattar enormt är att Cheryl är en stark kvinnlig karaktär som vägrar ge upp, och desperat letar efter ett sätt att börja leva igen. Vid det här laget är jag rätt trött på kvinnor som skildras alltför eftergivna och svaga för att klara hårda motgångar, och det är inspirerande att se Cheryl klara alla prövningar.
 
Trots mycket lidande får Cheryl också ta del av naturens bortglömda skönhet.
 
Skådespelarna är toppen. Efter att ha sett Water for Elephants och The Good Lie har Reese Witherspoon varit en personlig favorit för mig och hon lyckas porträttera Cheryl på ett realistiskt och fängslande sätt. Jag är också mycket förtjust i Laura Dern (The Fault in Our Stars) och gillar att hon, trots sitt mycket mogna och professionella skådespeleri, också utstrålar ett slags glädjande barnasinne. 
 
Dag för dag kämpar Cheryl vidare och kommer allt närmare sitt mål.
 
Wild är vackert filmad, med fagra miljöer och en inspirerande handling. Skådespelarna är duktiga, och filmen har ett starkt budskap. Dess nackdelar är dock att den är relativt händelselös och långsam i tempot. Men som helhet tycker jag ändå att Wild är helt okej och klart värd att se.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback