The Vampire Diaries, säsong 6

Fakta:
I den sjätte säsongen av den övernaturliga tv-serien The Vampire Diaries får vi se Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Kat Graham, Candice Accola, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Michael Malarkey, Steven R. McQueen, Penelope Mitchelle, Jodi Lyn O'Keefe, Annie Wersching och Chris Wood i huvudrollerna. Säsongen är 928 minuter lång, består av 22 avsnitt och rekommenderas från 15 år. Den släpptes 21 september 2015.
 
Handling:
"Elena börjar det andra året på college och är fast besluten att trycka undan sorgen efter att ha förlorat sin pojkvän och bästa vän. Men Damon återvänder, fast besluten att få henne att älska honom igen. Med Bonnie fängslad i en magisk fängelsevärld, Stefan i en tvist med Caroline och Mystic Falls under en anti-magi-förtrollning, kommer det att bli möjligt för Elena att finna lyckan?"
 
Recension:
De tre första säsongerna av The Vampire Diaries är riktigt bra. Därefter blir varje säsong allt sämre och allt mer klyschig. Visst har den här säsongen många härliga stunder, men den är utan tvekan den sämsta säsongen hittills. Den är helt enkelt för mycket.
 
Damon och Bonnie är fast i en fängelsevärld tillsammans.
 
Den här säsongen är så klyschig och förutsägbar att jag satt och suckade och himlade med ögonen till varje avsnitt. Den är otroligt tradig. Karaktärerna får ofta chansen att ordna sina problem, men på grund av dumdristiga val dras de ut. Aspekter som hade kunnat ordas upp efter bara några avsnitt genomsyrar istället hela säsongen. Varje gång serien får en chans att utvecklas så tar den ett steg tillbaka och ältar lite till på det gamla. Dessutom faller för mycket bara på plats och som tittare behöver man inte tänka mycket på egen hand vilket gör att det känns som att serien daltar med en.
 
Alaric förälskar sig i läkaren Jo.
 
De senaste säsongerna har The Vampire Diaries upprepat samma misstag om och om igen. Det är kärleksdraman hit och dit, karaktärerna gör medelmåttiga försök att stoppa skurken, döda karaktärer återvänder och så vidare. Det mesta av deras bekymmer skulle lätt kunna lösas med kommunikation, och man tycker ju att de borde ha lärt sig det vid det här laget. En annan sak jag stör mig på är att magin växlar mellan att kännas allsmäktig och meningslös: som om kraften förändras för att passa de olika situationerna, vilket både känns klyschigt och löjligt.
 
Jeremy går från att vara en omtänksam broder till en nonchalant egoist.
 
Inte nog med att serien upprepar samma misstag: den upprepar också samma händelser. Det märks att skaparna börjar få idébrist, för vi får se näst intill identiska scener som i tidigare säsonger. Det är tråkigt att serien inte längre känns fantasifull, utan bara återanvänder samma saker om och om igen. Det gäller inte alltid samma karaktärer, men problemen och målen verkar ha satts på repeat. Dessutom tar serien upp ett gäng handlingsparalleller som inte leder någon vart.
 
Killgänget försöker ta sig igenom ett gäng besvärjelser.
 
Jag berörs inte längre av serien. Jag minns att jag i de första säsongerna grät rätt mycket, men vid det här laget har man lärt sig att de som dör nästan alltid kommer tillbaka. Det gör att seriens försök att påverka tittaren känslomässigt istället faller platt.
 
Carolines och Stefans relation växlar mellan hat och kärlek.
 
Skådespelarna är dock duktiga och de gör sina karaktärer otroligt charmiga. Dock kan jag inte riktigt se en ljus framtid för serien: både för att den länge gått utför, men också för att Nina Dobrev beslutat sig för att sluta. Dobrev, som spelat Elena, har varit seriens katalysator och den centrala personen från första början. Visst kunde Elena bli lite frustrerande ibland, men jag ser ändå The Vampire Diaries som hennes serie. Dessutom är Dobrev en fantastisk skådespelerska och serien kommer inte att bli densamma utan henne. Det är som om Jim Parsons skulle sluta från The Big Bang Theory: ibland är det en enda skådespelare som håller upp resten av serien.
 
Vi får, en gång för alla, säga adjö till Nina Dobrev.
 
Jag vet att den här recensionen har varit negativ, men säsongen är verkligen inte dålig. Jag är bara besviken över att The Vampire Diaries, som började starkt och har så mycket potential, inte tar vara på sina möjligheter. Det har blivit en serie som fokuserar på längd och inkomster, istället för kvalité. Det märks genom att serien utvecklas långsamt, att de mesta problemen ältas och att serien inte vågar ta några risker. Jag kommer att fortsätta följa The Vampire Diaries till dess sista säsong, men hoppas att slutet kommer snart så att minnet av serien förblir positivt.
 

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Tyckte lite likadant som du när jag såg förra säsongen. Jag visste knappt varför jag fortsatte titta, men kanske var det för att jag hoppades att "nästa avsnitt kommer vara bättre". Sen hade den ju sina ljusa stunder. Men jag tyckte precis som du att de upprepade alldeles för mycket och det faktum att karaktärer aldrig dör på riktigt gör att man inte alls engagerar sig i serien på det sättet man gjorde förut. Väldigt tråkigt.. Undrar hur den 7:e säsongen blir. Jag vet att jag kommer titta på den, bara för att, men samtidigt är jag lite sugen på att inte göra det. Försöka hålla kvar i det där som jag älskar med TVD istället för att se en till säsong som kanske kommer förstöra det ytterligare. Men men.. Återstår att se hurdan den blir!

Svar: Bra skrivet - håller verkligen med! Man klamrar fast vid hoppet om att serien ska återgå till dess forna glans. Jag tror att TVD kommer bli ännu värre nu när Dobrev är ute ur bilden: men den KAN ju överraska... :)
Melanie

2015-10-03 @ 09:28:19
URL: http://gpkjeilen.blogspot.com

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback