Room

Regissör: Lenny Abrahamson.
Längd: 1 hr 58 mins.
Åldersgräns: 15 år.
Releasedatum: 2016-08-01.
Genre: Drama.
Skådespelare: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bri- dgers, Joan Allen, William H. Macy etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"En kidnappad mor vågar ta steget och fly med sin son och får uppleva en dramatisk återkomst till livet utan- för."
 
 
 
 
Det laddade dramat Room skildrar en kraftfull berättelse som onekligen berör tittaren. En stor del av filmens handling återges genom femårige Jacks synvinkel, och hans osky- ldiga nyfikenhet ger den annars mörka historian hjärtevärmande och underhållande ins- lag.
 
Det lilla rummet är hela Jacks värld. 
 
Till skillnad från vad många tror ligger inte filmens brännpunkt på Jacks och moderns fångenskap. Istället är det deras kärleksfulla relation och Jacks upptäckt utav världen som är i centrum. Faktum är att endast hälften av filmen utspelar sig i rummet, medan resten skildrar flyktens följder. Är man ovetandes om detta kan filmen troligen upplevas vara fragmentariskt uppdelad, eftersom den påfallande upplösningen är placerat i mitten.
 
Efter sju års fångenskap får Joy återse sina föräldrar. 
 
Brie Larson (21 Jump Street) och Joan Allen (Hachiko) är båda två fantastiska, men filmens stjärna är utan tvekan Jacob Tremblay (Smurfarna 2). Yngre skådespelare har en tendens att agera krystat framför kameran, men Tremblays trovärdiga insats är spekta- kulär. Det är till stor del hans expressiva ansiktsuttryck och briljanta kemi med Larson som gör filmen minnesvärd. Han framställer Jacks lyckosamma okunnighet med bravur och lyckas både charma och beröra.
 
För första gången i sitt liv ser Jack världen. 
 
Men trots att Room är mycket bra har den en del brister. Det stillsamma tempot skapar en spänd atmosfär, men gör även att filmen känns stundtals utdragen. Dessutom går filmen miste om många detaljer från boken och jag upplevde att tittaren blev utebliven sådant som hade kunnat ge berättelsen djup. Därtill kändes omständigheterna kring vissa scener inte särskilt realistiska och de hade kunnat göras bättre för att öka trovärdigheten.
 
Sakta men säkert lär Jack känna verkligheten. 
 
Allt som allt är Room en gripande film, som trots sitt mörka koncept inspirerar och vä- cker skratt.
 

Kommentarer
Postat av: Emelie Karlsson

Vill verkligen se den här! Men tänker läsa boken först!

Svar: Både boken och filmen är toppen! :)
Melanie

2016-08-28 @ 19:58:57
URL: http://fictionalem.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback