Själarnas bibliotek

Författare: Ransom Riggs.
Originaltitel: Library of Souls.
SerieMiss Peregrines besynnerliga barn #3.
Längd: 509 sidor.
Bokförlag: Rabén&sjögren.
 
"Tiden håller på att rinna ut. En galning är på jakt efter de besynnerliga barnen och miss Peregrine befin- ner sig fortfarande i fara. Jacob Portman och Emma Bloom tvingas genomföra det allra farligaste av rädd- ningsuppdrag. De färdas genom ett landskap märkt av krig, träffar nya vänner och utsätts för större fara än någonsin tidigare. Kommer Jacob att bli sig själv igen? Blir han åter den hjälte som han en gång var?"
 
Själarnas bibliotek är en fantastiskt spännande avslutning på trilogin. Den karaktär- istiskt gotiska stämningen gör tillsammans med den viktorianska miljön att romanen får en härligt spänd atmosfär. Boken får därtill ett högt tempo genom sin actionpackade handling som fängslar läsaren från början till slut. Fast Själarnas bibliotek har ett mörkt koncept finns dessutom starkt kontrasterande inslag av humor, som värmer ända in på själen.
 
Miss Peregrines besynnerliga barn-trilogin liknar inget i sin genre och i Själarnas bibliotek tas det unika konceptet steget längre. Handlingen djupnar, karaktärer utvecklas och frågor från de tidigare böckerna besvaras. Vidare är Ransom Riggs en av ytterst få författare som lyckats integrera tidsresor i berättelsen på ett trovärdigt sätt, utan att des- truktiva logiska luckor uppstått.
 
Ransom Riggs är en riktigt imponerande skribent, som trollbinder läsaren med kompl- exa karaktärer, bra flyt och innovativa idéer. Den fartfyllda Själarnas bibliotek är omö- jlig att lägga ifrån sig och ett riktigt tillfredsställande slut på den fantastiska trilogin. Jag ser riktigt mycket fram emot att se hur filmen blir – om någon kan göra böckerna rätt- visa är det utan tvekan Tim Burton.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback