Trumbo

Regissör: Jay Roach.
Längd: 2 h 4 min.
Åldersgräns: 7 år.
Releasedatum: 2016-07-04.
Genre: Drama.
Skådespelare: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Elle Fanning, John Goodman etc.
Filmbolag: ©Scanbox.
 
"Manusförfattaren Dalton Trumbos framgångsrika kar- riär får ett plötsligt slut när han 1947 svartlistas för si- na politiska åsikter. Men när han erbjuds att namnge andra misstänkta vänner och kollegor för att rentvå sitt namn tvingas Trumbo in i en kamp för ord och frihet."
 
 
Genom sitt intressanta ämne och viktiga budskap griper Trumbo tag. Den genomtänkta filmen framställer Dalton Trumbos fascinerande liv på ett snyggt sätt och hela prod- uktionen känns engagerad. Entusiasmen syns i både kostymer, rekvisita och inte minst hos skådespelarna. Bryan Cranston (Breaking Bad) presterar utmärkt och med Helen Mirren (Red), Elle Fanning (Maleficent) och de andra duktiga skådespelarna bakom sig lyckas han bevara tittarens intresse.
 
Bild: Helen Mirren, Bryan Cranston ©Scanbox. 
 
Dessvärre är Trumbo relativt långsam och tempot genererar en del innehållslösa sek- venser. Jag hade dessutom velat att besvärligheterna i Daltons liv betonats mer. I Trum- bo klarar han av svårigheterna alldeles för enkelt, vilket gör att de allvarliga problemen förminskas och uppfattas som lättöverkomliga. Därtill är jag besviken över att jag enbart fattade tycke för protagonisten. Trots skådespelarnas imponerande insatser väckte inte sidkaraktärerna och antagonisterna samma intresse hos mig.
 
Bild: Bryan Cranston, Diane Lane ©Scanbox. 
 
Allt som allt är Trumbo ett starkt drama, som tack vare sina utmärkta skådespelarpresta- tioner, sin gripande berättande och en del humor fängslar. Men på grund av det lång- samma tempot och de förminskade bekymren kunde jag ändå inte hänge mig helt.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback