Dödlig kod

Författare: James Dashner.
OriginaltitelThe Fever Code.
SerieThe Maze Runner #0,6.
Längd: 329 sidor.
Bokförlag: Semic.
 
"Det var en gång en värld som gick under. Skogarna grann, sjöarna torkade ut och haven svämmade över. Sedan kom en sjukdom, en feber som spred sig över hela jorden. Familjer dog och våldet härskade. Så kom WICKED. De sökte en lösning och hittade det perfekta svaret. Hans namn var Thomas. Det är är berättelsen om hur Thomas, Teresa och WICKED byggde en labyrint. En historia om hemligheter, lögner och katastrofer. Om vänskap och lojalitet."
 
 
På grund av hans sätt att skriva har min tidigare erfarenhet av James Dashner varit negativ, men Dödlig kod är förvånansvärt bra. Den spännande romanen fängslade mig redan från första början och det var oerhört intressant att läsa om tiden när labyrinten byggdes. Det var dessutom riktigt roligt att få lära känna karaktärerna på nytt; så som de var innan de dumpades i Gläntan.
 
Något jag tycker riktigt mycket om är att Dödlig kod faktiskt fyller sin funktion som prequel. Med skillnad från Dashners andra, relativt meningslösa, prequel (I solstormens spår) ger Dödlig kod en hel del intressant bakgrundsinformation som fyller ut de tidigare tomma luckorna. Frågorna som dykt upp i tidigare böcker besvaras och som läsare fick jag en härligt tillfredsställande känsla av att äntligen förstå hur saker och ting hör ihop.
 
Trovärdigheten håller inte alltid. Ändå är Dödlig kod en riktigt bra bok. Karaktärerna är charmerande och de spännande vändningarna håller läsaren engagerad. Prequeln fyller sitt syfte och får läsaren att se på serien med nya ögon.
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej,
Jag läste idag ut den tredje boken i serien (I dödens stad) och blev nu förvirrad av vad jag ska läsa härnäst och hittade till din blogg. Jag förstår verkligen inte om jag borde läsa I solstormens spår eller Dödlig kod först. Har läst på din blogg att du inte alls gillade den förstnämnda, men skulle du kunna hjälpa mig att förstå vilken jag borde läsa först (om ens båda)...förstår inte varför det ska vara så svårt att hitta information om vilken man borde läsa först haha!

Svar: Hej! Det spelar ingen roll i vilken ordning du läser dem. Båda böckerna utspelar sig innan originaltrilogin: "Dödlig kod" följer Thomas och Teresa, medan "I solstormens spår" väldigt löst anknyts med de andra böckerna. Jag läste "I solstormens spår" innan "Dödlig kod", men anser inte att det gör någon större skillnad. :)
Melanie

2018-01-25 @ 00:36:35

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback