Från och med du

Fakta
Från och med du (org. Here's looking at you) är en fristående roman av Mhairi McFarlane. Boken är 396 sidor lång och publiceras av Harper Collins Nordic.
 
Handling
"Trots att Annas dejter ofta visar sig vara knäppskallar kunde hon inte vara lyckligare. Hon är 30+. har ett jobb hon älskar och livet är bättre än hon vågat hoppats på. Men så har det inte alltid varit, och hon skulle helst glömma de jobbiga skolåren som hackkyckling. Så när James Fraser - killen som låg bakom Annas sista förödmjukelse i skolan - dyker upp i hennes liv igen vänds allt upp och ner. Men James verkar annorlunda nu. Han är artig. Mogen. Till och med rolig. Människor kan väl förändras? Så varför känner Anna att hon är en idiot som litar på honom?"
 
Recension
Mhairi McFarlane är en begåvad författare. Det är något speciellt med hennes språk: med endast några få ord förmedlar hon värme och glädje. Det finns en lättsam underton i hennes meningar och hon vet hur man skriver genomtänkta och underhållande dialoger.
 
Från och med du är en mogen och trovärdig kärlekshistoria. Huvudkaraktären, Anna, är övertygande och enkel att relatera till. Det är intressant att läsa om hennes förflutna och hur det påverkat henne idag. Boken berättas ur både Annas och James synvinklar och personligen föredrar jag Annas. Jag fastnade aldrig för James och var likgiltigt inställd mot hans perspektiv.
 
Romanen innehåller en stor mängd klyschor, men istället för att den stereotypiska handlingen som vi läst om så många gånger blir tråkig sätter McFarlane sin egen prägel på den.  Fast det redan från början är enkelt att gissa sig till slutet så är det en resa man inte vill gå miste om.
 
Som helhet är Från och med du en bra bok. Jag tycker mycket om McFarlanes berättarstil och genom humoristiska repliker samt karaktärer som är enkla att relatera till lyckas hon gripa tag i mig som läsare. Trots mängden klyschor och enstaka karaktärer som jag inte fastnar för så är jag glad över att ha fått tagit del av boken. Jag hoppas på att läsa mer av McFarlane i framtiden.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback