I dina ögon

Författare: Sarah Dessen.
OriginaltitelSaint Anything.
Serie: Fristående.
Längd: 446 sidor.
Bokförlag: Rabén & Sjögren.
 
"Sydneys bror Peyton sitter i fängelse. Föräldrarna gör allt för att hjälpa honom, och Sydney - som alltid har sått i skuggan av sin storebror - blir allt mer osynlig. Och hon känner skuld. Är det bara hon som tänker på vad Peyton har gjort, att han faktiskt har begått ett brott och förstört en annan människas liv? När Sydney börjar i en ny skola träffar hon Layla och Mac. De är inte alls som Sydneys gamla vänner och plötsligt känner hon sig sedd för första gången på länge."
 
 
Fast jag tidigare har läst ett halvt dussin böcker av henne har jag aldrig ansett mig vara ett Dessen-fan. Men I dina ögon imponerade mig, och jag njöt helhjärtat av varje sida.
 
Dessens fängslande språk har ett bra flyt och dialogerna känns naturliga. Hon har dessutom lyckats ge karaktärerna ett tillfredsställande djup, och deras komplexitet gör dem både trovärdiga och förvånansvärt enkla att relatera till. Bokens starka igenkänningsfaktor och dynamiska karaktärsutbyggnad uppslukade mig så pass mycket att det kändes som att jag och Sydney var samma person: när vi blev upprörda, rädda eller förälskade blev vi det tillsammans.
 
Jag tycker mycket om sättet som I dina ögon utforskar olika sorters relationer: från värmande vänskapsrelationer och rivaliserande syskonkärlek till oförstående föräldrar och en pirrande ny förälskelse, vars mångfald levandegör läsupplevelsen. 
 
Allt som allt är I dina ögon en riktigt bra bok. Fast potentialen till en stark, känslomässig påverkan inte riktigt användes satt jag fängslad genom hela romanen. Söker du en bok med superhärliga karaktärer har du definitivt funnit rätt. Men förbered dig på att bli grymt sugen på pizza och pommes frites: magen kurrade konstant under läsningen.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback