The Assassin's Blade

Författare: Sarah J. Maas.
Serie: Throne of Glass #0,5.
Längd: 435 sidor.
Bokförlag: Bloomsbury.
 
"Celaena Sardothien är kungarikets mest fruktade lön- nmördare, och trots att hon arbetar för den hänsyn- slösa Arobynn ger hon inte efter för någon. När Cel- aena herre skickar henne på uppdrag, som tar henne från avlägsna öar till fientliga ökar, börjar hon ifrå- gasätta sin lojalitet. Genom att trotsa Arobynns order riskerar Celaena ett ofattbart straff och hon måste sätta allt på spel om hon vill rymma. Misslyckas hon förlorar hon inte bara chansen till frihet, utan även hennes liv."
 
 
The Assassin’s Blade är en samlingsvolym omfattande fem stycken långnoveller som utspelas innan Throne of Glass. De starkt sammanlänkade novellerna ger gott om bakgrundsinformation om Celaena, och att läsa om vad hon gick igenom för att hamna i Endovier väcker enorm sympati för henne. Boken besvarar många av frågorna som väcktes i Throne of Glass, och genom att fylla i luckorna ger The Assassin’s Blade stor förståelse för Celaena som karaktär.
 
Novellerna är av varierande kvalitéer och samlingen har några stillsamma sekvenser som inte är alltför tilltalande. Men trots det är romanen som helhet mörk, actionpackad och otroligt spännande. Intrigerna är fängslande och jag berördes djupt utav avslut- ningen. Maas detaljerade beskrivningar skapar en trollbindande realism och som läsare hänfördes jag konstant av de intensiva scenerna.
 
Det enda jag saknar i boken är en novell som fokuserar på Celaenas träning till att bli lönnmördare. I romanen är hon redan en oerhört skicklig sådan, och fast det är intressant att följa hennes nervkittlande uppdrag hade jag velat läsa mer om hur och varför hon fick det yrket tilldelat sig.
 
Allt som allt är The Assassin’s Blade en spännande novellsamling. Den berörande läsni- ngen rekommenderas varmt för att få en djupare förståelse för Celaena från Throne of Glass.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback