Downton Abbey, the finale

Regissör: Michael Engler.
Serie: S06E09 (vinterspecial).
Längd: 94 minuter.
Åldersgräns: 11 år.
Skådespelare: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Maggie Smith, Joanne Froggatt etc.
Release-datum: 2016-01-25.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"Mary anstränger sig för att skapa harmoni, men trots att allt redan verkar ha fått förlorat utgör Ediths hemlighet fortfarande ett hot. Carson kämpar för att komma tillrätta med händelser och för Anna och Bates kommer till sist dagen de väntat på. Familjen och de anställda förbereder sig för att välkomna år 1926 och fira en oförglömlig nyårsafton i det stora huset."
 
Detta avslutande avsnitt visar en gång för alla vilken enastående serie Downton Abbey är. En sista gång får vi följa de skickliga skådespelarna, som med enkla medel både berör och underhåller. Tillsammans med det genomtänkta manuset, den vackra miljön och storslagna musiken trollbinder de, och den glädjefyllda värme som utstrålas fängslar redan från första minuten.
 
Väntar ett lyckligt slut för Edith? 
 
Avsnittet knyter ihop säcken bra och karaktärerna vi sedan länge älskat får ordentliga avslut. Få obesvarade frågor återstår när eftertexterna börjar rulla och som tittare känner man sig belåten. Jag anser dock att serien avslutades lite för lyckligt. Självfallet är det härligt att se karaktärernas lyckliga slut, men saker och ting löser sig lite väl enkelt och jag hade förväntat mig någon slags tragedi. Fast det lyckosamma avslutet är trovärdigt upplevs det som aningen anti-klimatiskt.
 
Både tittaren och karaktärerna tar farväl. 
 
Downton Abbey är bland det finaste och charmigaste jag sett, och The finale avrundar serien bra. Genom skratt och värme får avsnittet tittaren att känna sig tacksam över den tid som varit. Med stor sorg tar jag avsked från serien: tomrummet Downton Abbey efterlämnar sig kommer att bli svårt att fylla.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback