Hästen och hans pojke

Fakta
Hästen och hans pojke (org. The horse and his boy) är den femte publicerade boken i Narnia-serien av C. S. Lewis. Boken är 221 sidor lång och publi- ceras av Bonnier Carlsen.
 
Handling
"Detta är berättelsen om något som tilldrog sig i Narnia och Calormen och länderna däremellan, då Peter den Store härskade i Narnia. Det mäktiga kejsardömet Calormen hotar att uppsluka sina grann- länder Arkenland och Narnia. Ska hästens Bri och pojken Shasta lyckas fly från det grymma Calormen och varna kung Peter och hans syskon i tid?"
 
Recension
Den enkla handlingen, de endimensionella karaktärerna och det faktum att boken inte utspelar sig i Narnia gör att Hästen och hans pojke inte får samma magiska känsla som resterande böcker i serien. Ändå är det en trevlig läsning. 
 
Jag tycker mycket om Lewis sätt att skriva och uppskattar att läsaren blir involverad i berättelsen genom användningen av ett stundtals personligt tilltal. Ett starkt band skapas mellan Lewis och läsaren genom att han direkt riktar sina yttranden till den som håller i boken. Därtill känns språket säreget och formuleringarna är mycket vackra.
 
Engagemanget i Hästen och hans pojke går dock mycket upp och ned. Jag är mycket förtjust i vissa delar, medan andra upplevs som utdragna, förutsägbara och tråkiga. Som helhet är det en trivsam och nostalgisk roman, men som jag hade svårt att njuta fullt ut av.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback