It's Complicated

Fakta
It's Complicated är regisserad av Nancy Meyers och huvudrollerna sp- elas av Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin, John Krasinski, Lake Bell, Zoe Kazan och Caitlin FitzGerald. Filmen är 120 minuter lång, rekommenderas från 11 år och spelades in 2009. Den 16 maj 2016 släpptes filmen även i Meryl Streep Collection av Universal Sony.
 
Handling
"Efter att ha varit skilda i tio år attraheras plötsligt exen Jane och Jake till varandra igen. Den affär de inleder är ämnad att vara en engångsföreteelse, men ingen kan hålla sig ifrån den andre, vilket påverkar deras andra romanser och deras familjeliv."
 
Recension
It’s Complicated är en värmande och intelligent komedi som bjuder på många skratt. Manuset är välskrivet och bjuder på skarpsinnig humor. Filmen har därtill en mysig atmosfär, empatiska karaktärer och får tittaren att känna sig som hemma.
 
Tio år efter skilsmässan faller Jane för exet Jake igen. 
 
Filmen har dessutom många begåvade skådespelare. Huvudkaraktären, Jane, spelas av ingen mindre än enastående Meryl Streep (Into the Woods). Föga förvånande ger hon allt hon har och trollbinder tittaren med sin magi. Hon levandegör sin karaktär och imponerar genom ett dynamiskt kroppsspråk. Även John Krasinski (The Office) sticker ut ur mängden och är oväntat underhållande.
 
Jane går från singel till att ha två älskare. 
 
Steve Martin (The Jerk) är en charmig skådespelare som jag tycker mycket om. Samtidigt förknippar jag honom med överdrivenhet och smålöjliga filmer. Men i It’s Complicated är han ovanligt sansad och fast hans humoristiska personlighet kvarstår visar han en mer känslig sida av sig själv. Även Alec Baldwin (30 Rock) imponerar. Jag brukar ha väldigt svårt för honom och här spelar han dessutom en karaktär jag inte alls tycker om: men trots det njöt jag av hans lättsamma och underhållande prestation.
 
Vid sidan om affären dejtar Jane sin arkitekt. 
 
Allt som allt är It’s Complicated en riktigt trevlig film. Det välskrivna manuset och de duktiga skådespelarna gör tillsammans den till en värmande och roande komedi.
 

Kommentarer
Postat av: Lina - The Movie Freak

Vänta lite nu.. Är det i denna filmen som de zoomar in Baldwins könsorgan? 😂

Svar: Indeed. :)
Melanie

2016-06-09 @ 11:21:04
URL: http://TheMovieFreak.se
Postat av: Lina - The Movie Freak

Nu kommer jag så väll ihåg det.
Jag och mina tjejkompisar hade en så kallad fruktdejt (läs: Marängsviss) och tittade på film, och där bara kom den! Vi fick spola tillbaka 3-4 gg och skrattade lika högt var gång =)

Svar: Alltså var det en film du gillade? ;)
Melanie

2016-06-10 @ 10:42:23
URL: http://themoviefreak.se
Postat av: Lina - The Movie Freak

Nja.. Det va faktiskt bara den scenen som vi fastnade för =) Vi hade fullt upp med att snacka skit dessförinnan och därefter =)

2016-06-12 @ 08:56:23
URL: http://themoviefreak.se

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback