The Danish Girl

Regissör: Tom Hopper.
Längd: 119 minuter.
Åldersgräns: 11 år.
Release-datum: 2016-06-20.
Skådespelare: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard, Matthias Schoenaerts etc.
Filmbolag: Universal Sony.
 
"När Gerda ber sin man Einar att ställa upp som modell för ett kvinnoporträtt kommer många dolda känslor upp till ytan, och han väljer att börja leva livet som kvinna. Einar har en svår resa framför sig, full av kontroverser och fördomar, men tack vare sin frus villkorslösa kärlek kan Einar slåss för att bli den person hon var född att bli: den banbrytande transpersonen Lili Elbe."
 
Redan vid första scenen griper den förtrollade kemin mellan Alicia Vikander (Ex Machina) och Eddie Redmayne (The Theory of Everything) tag i tittaren. De enastående insatserna berör och skildrar skickligt karaktärernas djupa tillgivenhet till varandra. De begåvade huvudrollsinnehavarna glänser i varje scen och de känsloladdade presta- tionerna gör The Danish Girl till en oerhört stark film.
 
Gerda ber maken stå modell. 
 
The Danish Girl har en genomtänkt utformning som trollbinder. Den välgjorda filmen imponerar med en vacker miljö, som tillsammans med ljuvliga kontraster och skicklig ljussättning bildar ett mycket tilldragande foto. Därtill bidrar den vackra musiken till att filmen får en intagande atmosfär.
 
Einar upptäcker att han egentligen är Lili. 
 
Den starka filmen är mycket rörande. Den hade dock berört mer om den utnyttjat sin fulla potential. Protagonisten Lili bemöts ofta av stor acceptans istället för svåra konflikter, vilket gör att handlingen upplevs som mindre trovärdig. En djupare insikt i samhällets fördomar och de svårigheter de orsakade Lili skulle ha gett filmen en större känslomässig inverkan på mig.
 
Trots motgångarna förblir kärleken mellan Einar och Gerda stark. 
 
The Danish Girl är en oerhört fin film som genom sina makalösa huvudrollsinnehavare gör ett stort intryck. Tillsammans med den vackra miljön och ljuvliga musiken trollbinder de från början till slut.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback