The Walk

Fakta
The Walk är regissterad av Robert Zemeckis och i huvudrollerna är Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon, Ben Kingsley, James Badge Dale, Clément Sibony och César Domboy. Filmen är 123 minuter lång, rekommenderas från 7 år och släpptes 7 mars 2016 av Universal Sony.
 
Handling
"Att övervinna det omöjliga är något Philippe Petit alltid velat göra. 1974 rekryterar linartisten ett team som ska hjälpa honom att nå sin dröm: att gå tomrummet mellan World Trade Centers skyskrapor. Han vägrar låta någonting hindra honom från att fullfölja den."
 
Recension
Hisnande scener, enastående grafik och intressant handling resulterar i en stark film. Skådespelarna gör bra ifrån sig och Gordon-Levitt agerar med en genomskådlig karisma och entusiasm. Som tittare häpnas man av den fascination, underhållning och spänning som blandas.
 
Philippe och flickvännen Annie planerar kuppen.
 
Jag är överraskad över hur pass fängslande filmen visade sig vara. Största delen av filmen handlar om hur planerna för kuppen utvecklas, men vi får också se delar av Philippes barndom: vad som inspirerat honom, hans framgångar och nedgångar, vilket driver filmen framåt på ett mycket effektivt sätt. Något jag däremot inte uppskattar är de scener där Philippe pratar direkt till tittaren.
 
Tillsammans tränar och förbereder de inför den stora dagen.
 
Filmens tempo är inte alltid är på topp och vissa delar är utdragna. Därtill är filmens klimax enligt mig inte filmens höjdpunkt. Uppladdningen är så pass engagerande att den stjäl stjärnglansen. Med det sagt så är den slutgiltiga lindansen likväl makalös och det är omöjligt att inte få lite svindel. Vyn från tornen är fenomenal och som tittare får man en oerhörd respekt för Philippe.
 
Papa Rudy ger Philippe råd om hur han ska gå till väga.
 
När det kommer till karaktärerna är jag kluven. Jag tycker mycket om Philippe och hans flickvän, men relationen mellan dem känns inte tillräckligt utforskad för att förhållandet ska gripa tag. Därtill tillkommer många karaktärer framåt slutet och resultatet blir en likgiltig reaktion gentemot dem.
 
Ett litet steg för människan men ett stort steg för Philippe.
 
The Walk är allt som allt en riktigt bra film. Huvudkaraktärerna är intressanta, handlingen fascinerande och skådespelarna levererar bra. Filmen fängslar med det medryckande konceptet och sina fantastiska vyer. Genom att blanda underhållning med allvar trollbinder den. Trots vissa brister så är det definitivt en film värd att se.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback