Dödliga avslöjanden

Fakta
Dödliga avslöjanden (org. Unmarked) är den andra delen i serien Mörkrets demoner av Kami Garcia. Boken är 309 sidor lång och publiceras av Sem- ic.
 
Handling
"Kennedys liv har inte varit sig likt sedan hennes mamma dog. Tillsammans med Den svarta duvans legion har hon upplevt faror hon inte kunnat föreställa sig. Hon har bekämpat demoner och onda andar. Hon har mött kärleken. Nu jagas hon och de hon bryr sig om av en mäktig demon som hotar att öppna helvetets portar. En demon som hon själv släppt fri och som kan se ut som vem som helst."
 
Recension
Jag har otroligt svårt att hänge mig åt Kami Garcias böcker. Det är något med hennes sätt att skriva som gör att jag helt enkelt inte fastnar, och Dödliga avslöjanden är inget undantag. 
 
Fast många aspekter som jag vanligtvis uppskattar finns med i boken, exempelvis action, står tiden stilla. Intresset förlorade jag redan efter ett par sidor. Karaktärerna tilltalar mig inte och handlingens klyschiga och förutsägbara stil tråkade ut mig. Dödliga avslöjanden känns därtill tradig, med en krystad romans och ett koncept lik en dålig kopia av Supernatural. Romanen känns som ett hopplock av redan existerande verk och Garcia tillför ingenting eget.
 
Bokens platta karaktärer och enformiga handling resulterade i ett misslyckat försök med att fånga mitt intresse. Efter att nu ha läst både Beautiful creatures, Ondskan vaknar och Dödliga avslöjanden har jag gett Kami Garcia en ärlig chans och kan med gott samvete ta avstånd från hennes romaner i framtiden. 
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback