Downton Abbey, säsong 6

Fakta
I den sjätte säsongen av Downton Abbey är Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Rob James-Collier, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Penelope Wilton, Sophie McShera och Allen Leech i huvudrollerna. Säsongen är 426 minuter lång, består av 8 avsnitt och rekommenderas från 11 år. Den spelades släpptes 7 december 2015.
 
Handling
"Medan vår tid med familjen Crawley lider mot sitt slut, står familjen och tjänstefolket inför nya utman- ingar och måste finna nya vägar i en värld som snabbt håller på att förändras. Hemligheter och konlikter hotar familjens sammanhållning och de anställda fort- sätter att anpassa sig till de sociala förändringar som sätter deras framtid i fara."
 
Recension
Downton Abbey är en fenomenal serie, vars värmande glädje sätter ett bestående leende på tittarens läppar: likt en lyckoframkallande drog. Säsongen är därtill oväntat laddad och kraftfulla känslostormar väcks till liv. Munterheten växlas ofta mot hjärtekrossande drama och skratten ersätts abrupt av tårar.
 
Trots dramatiken lever familjen Crawley glädjefyllt. 
 
Downton Abbey är förmodligen den vackraste serien jag sett. Den präglas av eleganta kostymer, ljuvlig musik och stämningsfulla miljöer. Den fridfulla världen låter tittaren drömma sig bort, till en verklighet med sprakande färger, praktfulla byggnader och människor som lever i harmoni. 
 
Violet är inte den som ger sig utan kamp. 
 
Skådespelarna är enastående och passar sina roller som handen i handsken. De underbara karaktärerna har därtill en gripande komplexitet som håller mig fängslad från början till slut. Deras inspirerande tillgivenhet till varandra fyller mig med en obeskrivlig glädje och deras starka lojalitet värmer in till själen. 
 
Daisy gör sin styvfar lycklig. 
 
Den sjätte säsongen av Downton Abbey är magnifik. Den kärleksfulla stämningen fyllde mig med glädje, samtidigt som dramat gång på gång krossade mitt hjärta. Som skribent kan jag omöjligen beskriva vilket oförglömligt mästerverk det är.
 

Kommentarer
Postat av: Ingela

Underbar serie <3
Violet och alla hennes uttryck är helt underbar. Såuträknande och lurig men med så stort hjärta.

Svar: Håller med! En av mina absoluta favoriter! Ser mycket fram emot den kommande filmen. :)
Melanie

2018-01-09 @ 11:47:25
URL: http://bubbella.blogg.se/

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback