Femtio nyanser av frihet

Fakta
Femtio nyanser av frihet (org. Fifty shades freed) är den tredje och avslut- ande delen i Fifty shades-trilogin av E. L. James. Boken är 571 sidor lång, exklusive ett 29 sidor långt utdrag ur Christians syn- vinkel, och publiceras av Norsteds.
 
Handling
"Christan och Ana har allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska och leva med Christian. Hon måste på något sätt dela hans livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med sitt förflutna. Just när det verkar som att de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest..."
 
Recension
Den utmärkande, heta kemin mellan karaktärerna till- sammans med en ökad dos action fängslar läsaren. Fast boken hade kunnat komprimeras en del på grund av upprepande och slöa scener känns Femtio nyanser av frihet som en snygg avslutning på trilogin.
 
Jag är förtjust i att karaktärerna genomgår stora karaktärsutvecklingar i romanen. Ana är fortfarande lite gnällig, men hon växer som person, börjar tänka själv och slutar följa Christians minsta vink, vilket gör henne till en starkare karaktär. Och Christian har i sin tur mognat en hel del. Fast han har sina barnsliga stunder är det tydligt att han börjar släppa efter på sina kontrollbehov. Deras utvecklingar är mycket intressanta att följa och på något sätt stärker även förändringarna relationen mellan dem.
 
En av bokens höjdpunkter är precis som tidigare de vitsiga mejl-konversationerna. De är underhållande att läsa och skildrar en mycket älskvärd sida av paret. Som helhet är Femtio nyanser av honom ett bra avslut på en bra trilogi. Karaktärsutvecklingarna fängslar och passionen som närvarar känns äkta. Jag är allt som allt belåten med hur serien slutade.
 

Kommentarer

Skriv en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback